EUROVISION 2018: Τα αποτελέσματα του B’ Ημιτελικού!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο και ο δεύτερος Ημιτελικός της Eurovision 2018, με τη συμμετοχή 18 χωρών! 

Με ώρα έναρξης στις 22:00 (ώρα Ελλάδος), ο δεύτερος Ημιτελικός της Eurovision 2018 ξεκίνησε με ένα video που αποκάλυπτε τα αξιοθέατα και τη ζωή των Πορτογάλων στην Λισαβόνα. Αμέσως μετά, στη σκηνή ανέβηκαν οι παρουσιάστριες της βραδιάς Sílvia Alberto, Daniela Ruah, Catarina Furtado και Filomena Cautela.

Οι τέσσερις παρουσιάστριες καλωσόρισαν το κοινό θερμά, λέγοντας μάλιστα και ένα “γεια” στα Πορτογαλικά! Χωρίς πολλές καθυστερήσεις ξεκίνησε το διαγωνιστικό μέρος μέρος της βραδιάς με τον Alexander Rybak από την Νορβηγία να ανοίγει την αυλαία…

Μετά τις εμφανίσεις όλων των διαγωνιζόμενων συμμετοχών, παρουσιάστηκε το καθιερωμένο recap video με αποσπάσματα των αποψινών συμμετοχών έτσι ώστε να μπορέσει το κοινό να ψηφίσει μέσω τηλεφώνου και SMS.

Ακολούθησε ένα μικρό αφιέρωμα στα 63 χρόνια του θεσμού το οποίο ήταν χωρισμένο σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος περιλάμβανε ένα video παρουσίασης της ESClopedia, της… εγκυκλοπαίδειας της Eurovision ενώ κατά το δεύτερο μέρος οι τέσσερις παρουσιάστριες μιμήθηκαν εμφανίσεις από τραγούδια που έχουν βραβευτεί τα προηγούμενα χρόνια.

 

Το διάλειμμα περιλάμβανε επίσης τα γυρίσματα που έκαναν οι 43 καλλιτέχνες της φετινής Eurovision για τις ανάγκες των εισαγωγικών videos, το οποίο είχε μεγάλο ενδιαφέρον!

Αμέσως μετά, προβλήθηκαν αποσπασματικά οι εμφανίσεις των Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία οι οποίες συμμετέχουν απευθείας στη βραδιά του Τελικού. Οι εμφανίσεις ήταν μαγνητοσκοπημένες από την χθεσινή γενική πρόβα ενώ πριν από την κάθε προβολή, οι αντίστοιχοι εκπρόσωποι έδωσαν μία μικρή συνέντευξη στις παρουσιάστριες! Κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων οι Madame Monsieur από την Γαλλία τραγούδησαν την Γαλλική έκδοση του περσινού νικητήριου τραγουδιού “Amar pelos dois”, ο Michael Schulte από την Γερμανία με το γιουκαλίλι του τραγούδησε το νικητήριο τραγούδι της Eurovision 2000 “Fly on the wings of love” ενώ οι Ιταλοί εκπρόσωποι Ermal Meta και Fabrizio Moro ερμήνευσαν με τη συνοδεία όλου του κοινού στην Αρένα το θρυλικό πλέον “Nel blu dipinto di blu” (Volare) από το μακρινό 1958!

Από τις 18 διαγωνιζόμενες χώρες μόλις οι δέκα που επικράτησαν στις βαθμολογίες του κοινού και των επιτροπών κατάφεραν να προκριθούν στον γύρο του Τελικού του Σαββάτου. Με τη σειρά που ανακοινώθηκαν, οι χώρες αυτές είναι: 

  1. Σερβία 
  2. Μολδαβία 
  3. Ουγγαρία 
  4. Ουκρανία 
  5. Σουηδία 
  6. Αυστραλία 
  7. Νορβηγία 
  8. Δανία 
  9. Σλοβενία 
  10. Ολλανδία 

Οι ανατροπές συνεχίζονται και κατά τον Δεύτερο Ημιτελικό παρά τα σχετικώς αναμενόμενα αποτελέσματα. Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, δεν κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό η Ρουμανία και η Ρωσία αφήνοντας πλέον στην εν λόγω λίστα μόνο την Ουκρανία, η οποία ποτέ δεν έχει αποτύχει στις φάσεις των Ημιτελικών!

Μετά την ολοκλήρωση του Ημιτελικού ακολούθησε η καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου των καλλιτεχνών από τις δέκα χώρες που προκρίθηκαν στον τελικό. Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου πραγματοποιήθηκε και η σχετική κλήρωση για να αναδειχθεί σε ποιο μισό του διαγωνιστικού μέρους του Τελικού καλείται να εμφανισθεί η κάθε χώρα. Το πρώτο μισό, καλύπτει τις θέσεις 1-13 ενώ το δεύτερο μισό καλύπτει τις θέσεις 14-26 του Τελικού. Υπενθυμίζουμε ότι η ακριβής θέση εμφάνισης της κάθε χώρας καθορίζεται από την Ομάδα Παραγωγής της Eurovision ανάλογα φυσικά με το αποτέλεσμα της κλήρωσης.

Αναλυτικά λοιπόν:

  1. Σερβία  – θα εμφανισθεί στο πρώτο μισό (1-13)
  2. Μολδαβία  – θα εμφανισθεί στο δεύτερο μισό (14-26)
  3. Ουγγαρία  – θα εμφανισθεί στο δεύτερο μισό (14-26)
  4. Ουκρανία  – θα εμφανισθεί στο πρώτο μισό (1-13)
  5. Σουηδία  – θα εμφανισθεί στο δεύτερο μισό (14-26)
  6. Αυστραλία  – θα εμφανισθεί στο δεύτερο μισό (14-26)
  7. Νορβηγία  – θα εμφανισθεί στο πρώτο μισό (1-13)
  8. Δανία  – θα εμφανισθεί στο δεύτερο μισό (14-26)
  9. Σλοβενία  – θα εμφανισθεί στο πρώτο μισό (1-13)
  10. Ολλανδία  – θα εμφανισθεί στο δεύτερο μισό (14-26)

Πηγή Φωτογραφίας: ESC Kuba / YouTube | Andres Putting (eurovision.tv) 

56 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θα περίμενα ίσως τη Μάλτα αντί για τη Σερβία, αλλά γενικά απολύτως προβλέψιμα αποτελέσματα.

  2. Ο πρώτος αποκλεισμός της Ρουμανίας και της Ρωσίας είναι γεγονός και μαζί με το Αζερμπαϊτζάν χάλασαν τα σερί προκρίσεων!

  3. Ψιλοαναμενόμενα αποτελέσματα πέρα από Σερβία και Σλοβενία…
    Πάντως φέτος που άλλαξε ο τρόπος που ψηφίζουν οι επιτροπές πρέπει να επηρέασε το ποιες χώρες είναι στις θέσεις 7-13 περίπου.

  4. Αναμενόμενα τα αποτελέσματα για έναν πολύ αδιάφορο ημιτελικό, με μόνη μίνι-έκπληξη την πρόκριση της Σλοβενίας.
    Για να δούμε τώρα πού θα βάλουνε τη Φουρέιρα..

    • Πάντως λυπάμαι τη Γιούλια, εύχομαι να μην πέσουν να τη φάνε όλοι όταν επιστρέψει πίσω…

  5. Νορβηγία, Σουηδία, Ολλανδία και Αυστραλία πέρασαν ξεκάθαρα λόγω επιτροπών… Έκπληξη η πρόκριση της Σερβίας αλλά σε έναν τόσο εύκολο ημιτελικό ο καθένας μπορούσε να περάσει.
    Ρουμανία και Ρωσία γεύονται τον πρώτο τους αποκλεισμό αλλά δικαίως.
    ΥΓ: η εισαγωγή των διοργανωτών ίδια με αυτή του πρώτου ημιτελικού. Καμία έμπνευση αυτοί οι άνθρωποι πια;

  6. Λογικά το Σοβιετοπολωνικό Μπλοκ θα στηρίξει Ουκρανία, Λιθουανία, Μολδαβια και Εσθονία.
    Παράλληλα οι ψήφοι του Καυκάσου θα έρθουν προς Βουλγαρία, Ισραήλ και Κύπρο καθώς δεν μπορούν να αλληλοστηριχθούν πλέον. Η Σερβία παίζει να ναι ψηλά καθώς όλες οι πρώην γιουγκσλαβικές χώρες θα τη ψηφίσουν.
    Ενώ οι Σκανδιναυικές με Λιθουανια/Εσθονία θα αλληλοφαγωθούν…
    Ευχάριστο πως οι συμμαχίες πλέον δεν έχουν τόση ισχύ όσο κάποτε….

  7. Μόνο της Μολδαβίας μού άρεσε γιατί με έκανε να χαμογελάσω. Τρεις σκανδιναβικές χώρες που ψήφισαν η μία την άλλη. Η Ρωσία εκτός παρά την ψυχολογική πίεση που πήγε να κάνει υπέρ της τραγουδίστριας. Το τραγούδι της Νορβηγίας θα περνούσε απαρατήρητο αν δεν το έλεγε ο τόσο λατρεμένος νικητής Alexander. Νομίζω ότι η Κύπρος έχει σοβαρές πιθανότητες να κερδίσει κι αν δεν το κάνει θα φταίει το σκανδιναβικό μπλοκ, να το θυμηθείτε.

  8. Πολύ κακός ημιτελικός…
    Το Βέλγιο που ήταν η τρίτη χειρότερη παρουσία του πρώτου ημιτελικού θα ήταν για μένα στην πεντάδα του δεύτερου.
    Γενικά άξιζαν την πρόκριση μόνο οι εξής χώρες:
    Ουκρανία,Σουηδία,Δανία, Νορβηγία και Ουγγαρία.
    Άντε να βάλω και την Μολδαβία το πολύ γιατί είχε πλάκα….

  9. Ολα τα ντανς κομματια και απο τους δυο ημιτελικους εχουν περασει. Χαρηκα για την Σερβια και την θεαρα Lea απο την Σλοβενια. Ειχα προβλεψη οτι η Μαλτα θα μεινει εξω. Πολυ λιγη εμφανιση απο το Ριμπακ. Δεν βγαζει αερα νικητη η εμφανιση. Με τοσα ανεβαστικα τραγουδια οπως Κυπρος, Ισραηλ., Νορβηγια, Σουηδια, Αυστραλια, Φινλανδια, Τσεχια, Σλοβενια, Μολδαβια, τα επισης φασαριοζικα Ουγγαρια, Ολλανδια, Αλβανια ισως να εχουμε ησυχο νικητη οπως Λιθουανια, Γαλλια, Γερμανια ή Ιταλια. Η Εσθονια δεν μου βγαζει πλεον αερα νικητριας. Επιτελους η Ρωσια εξω. Λογικα του χρονου θα κερδισει για νε ξεπλυνει την ηττα ο Πουτιν.

  10. Τα συμπεράσματά μου…
    Στον τελικό θα ψηφιστούν απο επιτροπές Λιθουανία,Γαλλία,Εσθονία,Ιταλία..ενώ εκει δίπλα θα είναι κ Αυστραλια,Σουηδια,Νορβηγια,Κυπρος ενώ απο κοινό Κύπρος,Ισραηλ,Τσεχία,Ιρλανδία και Λιθουανία..
    Η σειρά εμφάνισης θα παίξει σημαντικό ρόλο
    Η παρουσία Αλβανίας,Μολδαβίας,Σερβίας,Βουλγαρίας ίσως ‘κλέψουν’ κάποιες ψήφουν απο την Κύπρο
    Είδα όλη την εμφάνιση της Ιταλίας κ 3 λεπτά ήμουν εκεί..απλό που σε μαγνητίζει..Μακάρι να ήταν 1ο

    • Συμφωνω απολυτως. Απορω γιατι η Ιταλια δεν ειναι ψηλοτερα στα στοιχηματα. Για μενα ανωτερη απο Γαλλια και πιο αυθεντικη. Η Εσθονια αν κ εντυπωσιακη φωνη, εχει κατι το κρύο. Θεωρω πως η Ουγγαρια απο outsidera θα ναι αρκετα ψηλα. Η Κυπρος θα παει καλα αλλα δυσκολη η νικη. Δεν εχω ξεγραψει Βουλγαρια ακομη. Το Ισραηλ αποψη μου ειναι οτι εχασε κατι απο την λαμψη του on stage.

  11. Τα συμπεράσματά μου…
    Στον τελικό θα ψηφιστούν απο επιτροπές Λιθουανία,Γαλλία,Εσθονία,Ιταλία..ενώ εκει δίπλα θα είναι κ Αυστραλια,Σουηδια,Νορβηγια,Κυπρος ενώ απο κοινό Κύπρος,Ισραηλ,Τσεχία,Ιρλανδία και Λιθουανία..
    Η σειρά εμφάνισης θα παίξει σημαντικό ρόλο
    Η παρουσία Αλβανίας,Μολδαβίας,Σερβίας,Βουλγαρίας ίσως ‘κλέψουν’ κάποιες ψήφουν απο την Κύπρο
    Είδα όλη την εμφάνιση της Ιταλίας κ 3 λεπτά ήμουν εκεί..απλό που σε μαγνητίζει..Μακάρι να ήταν 1ο..

  12. Βλέπω η Νορβηγία άρχισε να κατρακυλάει στα στοιχήματα. Λογικό.
    Δεν πίστεψα ούτε για μια στιγμή ότι μπορούσε να κερδίσει ένα τόσο παιδικό κομμάτι.
    Γενικά νομίζω εν τέλει θα παιχτεί μεταξύ Κύπρου, Εσθονίας και Λιθουανίας και θεωρώ ότι η Ελένη έχει αρχίσει να παίρνει ισχυρό προβάδισμα. Η πρωτιά στο televoting μάλλον δεδομένη.

  13. εκπληξη η Σερβία και η Σλοβενία για μένα καθώς ήταν καταδικασμένες να μην περάσουν. Όμως έκαναν την έκπληξη αντίστοιχη της Αλβανίας και της Ιρλανδίας στον δικό μας ημιτελικό.

    Καλη επιτυχία στη Κύπρο το Σάββατο

  14. 7/10 και σε αυτόν τον ημιτελικό….
    Νόμιζα η Δανία η η Ολλανδία θα έμεναν εκτός σαν αποκλεισμός-εκπληξη.Τη δε Σερβία δε τη περίμενα με τίποτα…. πολύ τυχερή που κληρώθηκε σε αυτό τον ημιτελικό και είχε Μαυροβούνιο κι Σλοβενία μαζί.Λογικα οριακή η πρόκριση…Η Μάλτα νόμιζα θα τα καταφέρει λόγω επιτροπών αλλά δεεεεν….Η Αυστραλία απλά γιατί πέρασε? επιτροπές?προφανεστατα….Χάρηκα πολύ για την Σλοβενία! εξαιρετικη performer η γλυκιά Lea!Η Πολωνία νόμιζα θα στηριχθεί από τη διασπορά αλλά το αποτέλεσμα ήταν αδύναμο…Και επισημα φέτος (εκτός από την Ουκρανία) όλες οι χώρες έχουν γευτεί έστω και μία φορά τον αποκλεισμό….Μόνο για την Ρωσία στεναχωρήθηκα.Τι έχει να ακούσει ή καημένη η κοπέλα….(ήδη άκουγε τα χειριστα από Ρώσους). Κρίμα!
    Πάντως βλέποντας αυτόν τον ημιτελικό (με το τόσο χαμηλό επίπεδο)διαπίστωσα ότι καμία φορα μπορεί και να μην έφταιξε τίποτα “ουσιαστικό”.. είναι και θέμα τύχης καμια φορά…αφού όλες οι χώρες του πρώτου ημιτελικού (πλην Ισλανδία)από αυτό τον ημιτελικό θα πέρναγαν άνετα ενώ αν οι προκριθεισες χώρες του Β ημιτελικού ήταν στον Α ανάθεμα αν θα περνούσαν οι 3 από αυτές….Τι να πω?και του χρόνου με υγεία!!
    Το Σάββατο λοιπόν για το νικητή!! Ελπίζοντας να το πάρει η Κύπρος μας!! πολύ πιθανό,αν και δε μου αρέσει το κομμάτι τοσο θα το χαρώ για τη Φουρέιρα και τη Κύπρο!!Καλή επιτυχία! Λευκωσία/Λεμεσό 2019??
    Αν δεν το πάρει η Κύπρος(σχεδον σίγουρο πια για εμένα)νομίζω θα ναι πολυ πιθανό να βγεί “καραμπολα” νικητής τύπου Τζαμαλα και αυτή θα ναι η Λιθουανία!
    ΥΓ1:οι παρουσιαστές και σήμερα αδιάφοροι λες και έβλεπα ντοκιμαντέρ ειδικά η γυναίκα…συν τα άκυρα κρύα αστεία που έλεγαν μπαααααας και….
    ΥΓ2: εγώ πάντως τον τελικό θα το δω από το ΡΙΚ για να ζήσω πάλι έστω κι νοητά στιγμές 2005! 😛
    Καλή επιτυχία Κύπρος μας!!Κακή επιτυχία Ελένη!!

  15. Μπράβο σε Σερβία και Σλοβενία!! Κρίμα για Μάλτα.
    Μετά από όσα είδα απόψε, η Φουρέιρα πάει εμπρός για πρωτιά!! Rybak πιο άχαρος και άνευρος δε γίνεται. Ήδη 5ος και πέφτει… (πολύ χαίρομαι!)
    Ας ελπίσουμε να μην το χαλάσουν οι επιτροπές!
    Καλή επιτυχία Λενιώ!!

  16. Μπραβο Σερβια παντα φοβομουν μην ειμαστε στον ιδιο ημιτελικο και σκοτωσει το ενα το αλλο(αν και το διμο μας τραγουδι ηταν καλυτερο)αλλα σημερα αποδειξαν οτι αξια ειναι στο τελικο και εκαναν πολυ καλυτερη δουλεια απο την Τερζη.Ηξερα οτι Νορβηγια – Σουηδια και Δανια θα περναγαν αφου αλληλοψηφιζονται και μεταξυ του και με την Αυστραλια.Ενας απαισιος ημιτελικος κατα την αποψη μου δεν ξερω εχω ξενερωσει απο τον αποκλεισμο μας η δεν ξερω τι δεν το χαρηκα καθολου.Μου αρεσε Σερβια – Ρουμανια που δεν περασε και Δανια.Καλα η Σουηδια ειναι αισχος και η Νορβηγια ελεοςςςς δηλαδη ποσο σπρωξιμο πια καταντησε γελοιο!

  17. Ήταν ωραίος και ο Β΄ημιτελικός και δε νομίζω ότι είχε χειρότερα τραγούδια από τον Α΄. Κάθε χρόνο όμως εμείς συνηθίζουμε να υποστηρίζουμε ότι η Ελλάδα είναι σε δύσκολο ημιτελικό, κάτι που δεν ισχύει βέβαια…. Απαράδεκτος ο παρουσιαστής στο τέλος που είπε, όταν προκρίθηκε ο Waylon, ότι ένας φάλτσος χρειάζεται σε μια παρέα!!!! Και το τραγούδι να μην του άρεσε, ο Waylon ήταν η καλύτερη φωνή του ημιτελικού, είναι επαγγελματίας και σίγουρα δεν είναι φάλτσος!!!

    • Συφωνώ απολύτως, μαζί με τους Γεωργιανούς ήταν ο καλύτερος, οι λοιποί λίγοι ή καραγκιοζάκια (Σαν Μαρίνο, Μολδαβία και από κοντά ο Ρύμπακ που παρίστανε τον κλόουν)

  18. To μονο τραγουδι που ειχε κατ’εμε αερα νικητη ηταν η Ουγγαρια και ας ειναι ειδος μη αρεστο σε ολους. Δεν θα εκπλαγω αν ανεβει πολυ στα στοιχηματα ή αν το βαλουνε να κλεισει τον τελικο εφοσον τραβηξει 2nd half. Ουτε η Νορβηγια ουτε η Σουηδια θεωρω οτι ειναι για νικη. Και η Αυστραλια που παραδοσιακα πηγαινει πολυ, φωνητικα δεν ηταν καλη και πιστευω δεν αξιζει δεκαδα.

  19. Ουκρανία και Αυστραλία έχουν αυτό το ρεκόρ πλέον.

    8/10 έπιασα.

    Είχα μεσα ΛΕΤΤΟΝΙΑ ΡΩΣΊΑ
    Και εκτός ΑΥΣΤΡΑΛΊΑ ΜΟΛΔΑΒΙΑ

  20. Κρίμα για τη Ρωσία…ΚΡΙΜΑ!Όσο για την ρουμανία αυτό δείχνει ότι ακόμη και αν έχεις καλή οργάνωση(η κρατική τους έκανε σοου για την επιλογή)…

  21. Δεν περίμενα τη Lea να μου αρέσει τόσο πολυ! Μπράβο της! Εγώ για να πω την αλήθεια, τη πάτησα με το τρικακι της γιατί δεν είχα δει την πρόβα της. Στενοχωρήθηκα για τη Λετονία όμως που ήταν πολύ καλη!

  22. Τα στοιχήματα λίγο πριν την σειρά εμφάνισης των χωρών στον τελικό

    1. Κύπρος με 2.1 απόδοση
    2. Ισραήλ με 5
    3. Λιθουανία με 9 (άνοδος 2 θέσεις)
    5. Νορβηγία με 15 (πτώση 4 θέσεις)
    11. Ιρλανδία με 40 (άνοδος καμιά 25 θέσειςαπ’ την 1η Μαϊου)
    17. Αυστραλία με 51 (πτώση 14 θέσεις)

    περισσότερα στο https://eurovisionworld.com/odds/eurovision

  23. Ενδεικτικό της δυναμικής των τραγουδιών του β’ ημιτελικού είναι ότι από τα 10 πρώτα των στοιχημάτων μόνο 1(Νορβηγίας) είναι μέσα στο top10 και αυτό έχει πτωτικές τάσεις.
    Όχι ότι περίμενα τα στοιχήματα για να διαπιστώσω την “αδυναμία” αυτών των τραγουδιών, απλά περίμενα έστω 1-2 να κάνουν την διαφορά στο live, αλλά δεν…

    Μέχρι εχθές έλεγα ότι παιχνίδι θα “παιχτεί” μεταξύ Γαλλίας – Κύπρου – Λιθουανίας. Σήμερα που είδα και το live της Γαλλίας οι υποψήφιοι πλέον είναι 2.
    Κύπρος & Λιθουανία.

  24. Οι νικήτριες χώρες του 2ου ημιτελικού κληρώθηκαν

    ΠΡΩΤΟ ΜΙΣΟ ΤΕΛΙΚΟΥ
    – Σερβία
    – Ουκρανία
    – Νορβηγία
    – Σλοβενία

    ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΙΣΟ ΤΕΛΙΚΟΥ
    – Μολδαβία
    – Ουγγαρία
    – Σουηδία
    – Αυστραλία
    – Δανία
    – Ολλανδία

  25. Σήμερα ήταν η Ουγγαρία και οι υπόλοιπες! Τρομερή εμφάνιση! !! Είναι τουλάχιστον αστείο να βλέπεις Κύπρο και Ισραήλ τόσο ψηλά και χώρες όπως Ιταλία, Ουγγαρία, Γερμανία κλπ πιο χαμηλά.

  26. Ωχ εχουν μαζευτει ολα τα ποπ στο 2ο μισο..ειδικα την Ουγγαρια φοβαμαι εγω..μην τη βαλουν πριν ή μετα απο Κυπρο
    αλλά και η Ιταλια με αγχωνει
    Παντως η Γερμανια εχει ανεβει αρκετα
    Γενικοτερα πιστευω οτι πλεον θα κερδισει η Λιθουανια..θα παρει απο τις ΕΣΣΔ, Σκανδιναβια, Η.Β., Ιρλανδια, Πολωνια και παει λεγοντας..

    • Δεν νομίζω να βάλουν 2 δυνατές σκηνικές παρουσίες μαζί… υποθέτω πως θα έχουν μια αποσταση, π.χ. 17η η Ουγγαρία, 23η η Κύπρος

      • Ελπίζω..Χάθηκε να είχαμε στο 2ο μισο Σλοβενια και Σερβια αντι Ουγγαριας και Σουηδιας;;
        Παντως η Κυπρος εχει πεσει πολυ η αποδοση της απο 2.15 μέχρι 2.66 αν της δωσουν καλη θεση θα πεσει κατω απο 2 μεχρι αυριο.
        Ξερεις κανεις τη ωρα θα βγει η σειρα εμφανισης;;

  27. 2ο μισό Βουλγαρία,Ουγγαρία,Κύπρος,Ιταλία,Φινλανδία,Τσεχία,Ισραήλ,Αυστραλία..χαμός θα γίνει γτ τα περισσοτερα είναι δυναμικά κομματια
    Το Α μισό ίσως στερήσει νίκη σε Λιθουανία,Νορβηγία,Γαλλία εκτός κ αν εμφανιστούν απο θέση 11-13

  28. Αμφιρροπα τα αποτελεσματα και στον Β ημιτελικο. Πρωτη φορα αναρτω το σχολιο μου μετα την απογοητευση μου με τον αποκλεισμο της Ελλάδας την Τρίτη.
    Εκπληξεις για μένα ο αποκλεισμός της Μάλτας που στο live ήταν φοβερή, με εκπληκτικη σκηνικη παρουσία, καθως και της Πολωνίας που είχε ωραιο μπιτακι.
    Χαρηκα ιδιαιτερα για Σερβία διοτι το κομματια προβάλει την κουλτούρα της χώρας, τηνμουσικη της και δεν αντικατοπτρίζει χαζοαμερικανο μπαλαντουλες της σειράς.
    Σλοβενία εκπληξη.
    Μολδαβία αρκετά δυναμικό, οτι πρεπει για μπουζουκια.
    Νορβηγία, σε καμια περιπτωση νικητρια, στην καλυτερη περιπτωση 5αδα.
    Ουγγαρία δαιμονακος ο τυπος.
    Σουηδία καλουτσικη αλλα μέχρι εκεί.
    Να που και Ρωσια, Ρουμανία έχουν τον πρωτο τους αποκλεισμό, κριμα για την Ρωσία αφου θαρρω πως της αξιζε μια θεση στο τελικό.

    Οπως και να έχει στη παρουσα φαση σαν Κυπριος που έχω δει την χωρα μου αμετρητες φορές να πατώνει, και κρατώντας μικρό καλάθι, θεωρω αντικειμενικά πως φέτος η Φουρέιρα δεν το χάνει. Συμφωνα με τις προηγουμενες μέρες και με οσα ακουγουνται είναι το μονο που φέρει εικονα και αέρα νικητήριου, η Ευρώπη βαρέθηκε το κλάμα και το ντέρντι των τελευταίων ετών, η Γιουροβιζιον είναι ενα παρτι μουσικής και εμφανισεις και το τονιζω εμφανισεις σαν και αυτη της Κυπρου φέτος πρέπει να επιβραβέβονται, και κατι μου λέει πως ήρθε η ωρα.
    Οσον αφορά την συμμετοχη της Ελλάδας, τεραστιο σοκ ο αποκλεισμος της για εμένα, οντως η Τερζη έμεινε εκτεθημενη, αλλα ρε φιλε οταν ενα τραγουδι αρεσει τοτε αρέσει δεν παει να εχει πυροτεχνηματα, αστραπές και βροντες τον τελικό θα τον εβλεπε. Δεν μπορω να καταλαβω τι εφταιξε.
    Η συμπεριφορά της ομως και η απαξιωση προς την Κυπριακη συμμετοχή, φανερώνουν πολλά κομπλεξ, σε αντιθεση με την Φουρειρα η οποια φανηκε πραγματικα ενοχλημενη με τον αποκλεισμο της Ελλάδας.

    Ευχομαι καλη επιτυχια στην πατρίδα μου διοτι το αξιζει μετα από τοσα χρόνια, η Κυπρος πρεπει να λάμψει και οι Ευρωπαίοι να δουν τι εστί!!
    Καλη επιτυχία Κύπρος, Καλη επιτυχία Ελενη!

  29. Γενικότερα αυτες που θεωρω οτι ισως κανουν ζημια στην Κυπρο αν εμφανιστουν πριν η μετα ειναι η Ουγγαρια, το Ισραηλ, η Ιταλια και η Βουλγαρια

  30. δεν θα ηθελα σιγουρα να είμαι στη θεση αυτων που βγαζουν τη σειρα εμφανισης…. με 8 up tempo κομματια από το 14 και μετα χαμος….σιγουρα η κυπρος θα είναι στις θεσεις 18-23,θεωρω στο 22 με την ιρλανδια να ακολουθει…. θα ανοιξει λογικα η ουκρανια και νομιυζω λιθοζανια νορβηγια και γαλλια θα παρουν θεση από το 9 και μετα…..νομιζω αυτό που θα μας δωσει καποια στοιχεια δεν είναι που θα μπει ο καθενας αλλα τι εχει πριν και μετα….

  31. 9/10. Μόνο τη Σερβία δεν έπιασα. Αλλά ήταν πολύ πιο προβλεψιμος ημιτελικός σε σχέση με τον πρώτο.

  32. Δυστυχώς δεν πρόλαβα να σχολιάσω τον Α’ημιτελικό λόγω υποχρεώσεων αλλά για να είμαι συνοπτική θεωρώ πως δεν φταίει η Γιάννα όταν την Eurovision η Ερτ την έχει χ………νη.Επίσης, ήταν μέγαλη αδκία που δεν πέρασε η Αρμενία .Φοβερή η Εσθονία και η Λιθουανία και με μία Φουρέιρα …κόλαση .
    Στα του Β’ημιτελικού τώρα :
    Προσωπικά βαρέθηκα με ελάχιστες εξαιρέσεις (Δανία ,Ουγγαρία,Μολδαβία,Ουκρανία,Σουηδία).Δεν νομίζω ο Rybak να είναι top3 στον τελικό εκτός κι αν τον προωθήσουν οι επιτροπές .Η μόνη έκπληξη για μένα ήταν που δεν πέρασε η Πολωνία. Απο κεί και πέρα μου φαίνεται πως στις επιτροπές η Λιθουανία θα είναι πρώτη και στο κοινό η Κύπρος .Είμαι πολύ περίεργη τι κατάταξη θα έχει η Κύπρος στις επιτροπές και γενικά η όλη ψηφοφορία θα έχει ενδιαφέρον.Ευελπιστώ η Φουρέιρα να μην την πάθει αλα Sergey Lazarev .

    ΥΣ 1)Δεν περίμενα ότι θα έλεγα πως η διοργάνωση των Ουκρανών ήταν καλύτερη. Τουλάχιστον είχαν και opening act πέρσι. Φέτος τίποτα !!!
    ΥΣ 2)Στα στοιχήματα η Ιρλανδία όλο κι ανεβαίνει
    ΥΣ 3) Θέλω την Ιταλία στην 5αδα γίνεται ;

  33. Θα συμφωνισω με τα στοιχηματα. Δεν ειχε εκτοπισμα το τραγουδι του Νορβηγου. Δεν ξερω τι, αλλα κατι του ελειπε για να το πεις τραγουδι νικης.
    Το καλυτερο σημερα για μενα ηταν αυτο της Αυστραλιας. Αν δε, ειχε ενα κανονικο στυλιστα, κι οχι γιδοβοσκο και ελειπαν κατι φαλτσα θα το ελεγα εως και επικινδυνο για τον τελικο. Αλλα οπως ηταν σημερα απο 5αδα και κατω.
    Γενικα απο οσα ειδαμε χθες και την τριτη….ΦΟΥΡΕΙΡΑ για νικη!!!!!!!!!!!!

  34. Τυχερή η Φουρέιρα. Προτελευταία μετά την Ιρλανδία πάλι… Ε χμμμ ίσως νίκησε τον α ημιτελικό και τώρα ψιλοβοηθιέται ξανά….
    Από την άλλη το Ισραήλ ανάμεσα σε 2 ροκιες, κάπως θα χαθεί….

  35. Αχου και το 15 την ιταλια τελευταια την βγαλαν.ποσο ματι βγαζει η προωθηση.η λιθουανια ηρθε πρωτη στις επιτροπες για αυτο την χαντακωσαν.για να ξεχαστει απο το κοινο.μπραβο ρε ebu

    • Δεν μπορώ να σας καταλάβω μερικούς. Ποιο είναι το πρόβλημά σας. Η ebu τι όφελος έχει να στηρίξει Κύπρο. Πότε η ebu στήριξε Κύπρο. Τόσα χρόνια που πατώνανε; Γενικά εδώ και μέρες βλέπω μια πολεμική, μια ζήλια, μια κακία,΄ένα κόμπλεξ από εμάς τους Έλληνες απέναντι στη συμμετοχή της Κύπρου. Που είναι η στήριξή μας, είναι δυνατόν να ακούγονται τέτοια πράγματα. Και μάλιστα στην Ελένη που ΄όπου βρεθεί κι όπου σταθεί μιλάει τόσο συγκινητικά για τη χώρα μας.

      • Μαλλον διαβαζεις αλλα σχολια…. που βλεπεις εσυ Ζηλια κτλ??? μερικοι βλεπουν φαντασματα παντου………..

  36. Πάνω κάτω αναμενόμενα τα χθεσινά αποτελέσματα! Έκπληξη η πρόκριση της Σερβίας και της Σλοβενίας και ο αποκλεισμός της Ρωσίας ( θα προτιμούσα στη θέση της Σλοβενίας την Λετονία). Αν και δε μ’ αρέσει αυτό το είδος μουσικής ομολογώ πως μου κέντρισε το ενδιαφέρον η Ουγγαρία!! Γενικά πολύ αδύναμος ημιτελικός !

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ