EUROVISION 2018: Απόψε ο Δεύτερος Ημιτελικός!

Τις τελευταίες δέκα περίπου μέρες, η Λισαβόνα έχει γίνει το κέντρο της Ευρώπης όσον αφορά τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision! Η νίκη του Salvador Sobral στον περσινό διαγωνισμό ήταν μία αναπάντεχη έκπληξη για τους Πορτογάλους που λαμβάνουν μέρος στον μουσικό αυτό θεσμό από to 1964 και ως καλύτερη διάκριση είχαν την 6η θέση στη Eurovision του 1996, παρά το γεγονός ότι πολλές συμμετοχές τους έχουν κριθεί από τον κόσμο και τους fans ως ωραίες!

Με το σύνθημα «All Aboard» η Λισαβόνα φέτος ανοίγει την αγκαλιά της στην Ευρώπηκαι την Αυστραλία και υποδέχεται 43 συμμετοχές από αντίστοιχες διαγωνιζόμενες χώρες στο Altice Arena, ένα στάδιο χωρητικότητας 20.000 θέσεων, χτισμένο το 1998.

Κεντρικές παρουσιάστριες και για τις τρεις μεγάλες βραδιές του διαγωνισμού (Ημιτελικός 1, Ημιτελικός 2 και Τελικός) θα είναι η Sílvia Alberto, η Daniela Ruah και η Catarina Furtado ενώ σημαντικές παρεμβάσεις θα κάνει μέσα από το γνωστό… green room (τον χώρο που φιλοξενούνται οι καλλιτέχνες) η Filomena Cautela.

Απόψε, Πέμπτη 10 Μαΐου 2018 θα διεξαχθεί ο δεύτερος Ημιτελικός της Eurovision 2018 και θα ακολουθήσει ο Μεγάλος Τελικός τη βραδιά του Σαββάτου, 12 Μαΐου 2018!

Στον σημερινό, δεύτερο Ημιτελικό διαγωνίζονται και διεκδικούν μία θέση για τον γύρο του Τελικού δεκαοχτώ χώρες. Ωστόσο, μόλις οι δέκα από αυτές, που θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία, θα καταφέρουν να κερδίσουν το εισιτήριο για τη βραδιά το Σαββάτου. Το αποτέλεσμα κρίνεται 50% από την ψηφοφορία του κοινού μέσω televoting και SMS ενώ το υπόλοιπο 50% μέσα από τις βαθμολογίες των κριτικών επιτροπών. Τα «μισά» αποτελέσματα του Ημιτελικού έχουν ήδη κριθεί και φυσικά είναι αυτά των κριτικών επιτροπών, καθώς η ψηφοφορία και η βαθμολόγηση των συμμετοχών από αυτές γίνεται κατά τη διάρκεια της δεύτερης Dress Rehearsal (ο κόσμος συχνά την αποκαλεί Jury Rehearsal για αυτόν ακριβώς τον λόγο) που πραγματοποιείται μία ημέρα πριν την διεξαγωγή του Ημιτελικού.

01 Νορβηγία – Alexander Rybak – “That’s How You Write a Song”
02 Ρουμανία – The Humans – “Goodbye”
03 Σερβία – Sanja – Ilić & Balkanika – “Nova deca”
04 Άγιος Μαρίνος – Jessika ft. Jenifer Brening – “Who We Are”
05 Δανία – Rasmussen – “Higher Ground”
06 Ρωσία – Julia Samoylova – “I Won’t Break”
07 Μολδαβία – DoReDoS – “My Lucky Day”
08 Ολλανδία – Waylon – “Outlaw in ‘Em”
09 Αυστραλία – Jessica Mauboy – “We Got Love”
10 Γεωργία – Iriao – “For You”
11 Πολωνία – Gromee ft. Lukas Meijer – “Light Me Up”
12 Μάλτα – Christabelle – “Taboo”
13 Ουγγαρία – AWS – “Viszlát nyár”
14 Λετονία – Laura Rizzotto – “Funny Girl”
15 Σουηδία – Benjamin Ingrosso – “Dance You Off”
16 Μαυροβούνιο – Vanja Radovanović – “Inje”
17 Σλοβενία – Lea Sirk – “Hvala, ne!”
18 Ουκρανία – Mélovin – “Under the Ladder”

Ο συγκεκριμένος Ημιτελικός έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως όχι τόσο δυνατός συγκριτικά με τον πρώτο. Δεν παύει ωστόσο να περιέχει όμορφες συμμετοχές και σίγουρες εκπλήξεις στα αποτελέσματα!

Ο Δεύτερος Ημιτελικός θα μεταδοθεί στην Ελλάδα ζωντανά από την ΕΡΤ1 στις 22:00 ώρα Ελλάδος. Διαδικτυακά μπορείτε να δείτε τον διαγωνισμό μέσω του επίσημου καναλιού της Eurovision αλλά και μέσω του WebTv του κρατικού μας καναλιού. Την τηλεοπτική μετάδοση θα κάνουν για λογαριασμό της ΕΡΤ ο Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος και η Δάφνη Σκαλιώνη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο διαγωνισμός της Eurovision 2018 θα μεταδοθεί μεταξύ άλλων και σε μη Ευρωπαϊκές χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η Κίνα και το Καζακστάν…

Ο OGAE Greece δεν έχει παρά να ευχηθεί ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ σε όλες τις αποστολές!

Εσείς, μείνετε συντονισμένοι στον ogaegreece.com για να μάθετε τα αποτελέσματα του Δεύτερου Ημιτελικού ενώ μέχρι τότε κάντε τις δικές σας προβλέψεις στα σχόλια από κάτω για την πιθανή δεκάδα πρόκρισης!

66 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μακαρι να εμεναν εκτος Σουηδια και Νορβηγια θα ηταν θαυμα.Κανεις μην τους ψηφησει το Σαββατο και την Πορτογαλια μαζι.Μακαρι να τα καταφερει η Σερβια!!!

  2. Μετά τα προχθεσινα αποτελέσματα περιμένω να δω στον τελικό μέχρι και τον Άγιο Μαρίνο (λέμε τώρα…)
    Μια πρόβλεψη (τυχαία): Σουηδία Νορβηγία Ουκρανία Ουγγαρία Μολδαβία (σιγουρακια)
    Μετά το χάος…. όλοι μπορούν να περάσουν και όλοι μπορούν να μείνουν εκτός…θα πω:
    Αυστραλία (juries top3 televoting πολύ χαμηλά)
    Πολωνία (πάλι από το televoting θα σωθεί)
    Ρουμανία, Σλοβενία και Μάλτα σαν έκπληξη-προκριση
    Δε θα εκπλαγω αν Δανία και Ολλανδία μείνουν εκτός σαν έκπληξη-αποκλεισμός (βλ.βελγιο Ελλάδα)

  3. Μακαρι να μην περασουν νορβηγια,σουηδια και ρωσια.αν περασει νορβηγια κ σουηδια προβλεπω να τραγουδουν στο δευτερο μισο.μας περνανε για βλακες εκει στην ebu,θελουν να πιστεψουμε οτι ισραηλ,κυπρος,φινλανδια,τσεχια,βουλγαρια τραβηξαν δευτερο μισο,ολα σχεδιασμενα,πως ξερουμε αν στην γυαλα υπηρχαν περισσοτερα δευτερα μισα.
    Οτι και να κανουν ομως ο νικητης ειναι στο πρωτο μισο (οπως κ περυσι) και συγκεκριμενα λιθουανια.σιγουρα πρωτο στις επιτροπες.

    • Stella σε παρακολουθω μερες τωρα. Εχεις την πιο ψυχραιμη φωνη εδω μέσα. Και φοβερη διορατικοτητα για τις πλεκτανες τις βρωμοEBU, μας περνανε για χαιβάνια νομίζουν αλλά δε ξέρουν πόσες Stelles υπαρχουν.

  4. Περνάνε σίγουρα Ουκρανία, Δανία και Ουγγαρία γιατί έχουν άξια τραγούδια.
    Σουηδία γιατί EBU και εφέ θα εντυπωσιάσουν το κοινό.
    Νορβηγία γιατί ο 2ος ημιτελικός έχει αδύνατες συμμετοχες, και ο Reebak πέρα από παλιός νικητής είναι και επαγγελματίας και περνάει άνετα.
    Η Αυστραλέζα επίσης είναι επαγγελματίας, και σε αυτόν τον ημιτελικό μπορεί να ξεχωρίσει.
    Από εκεί και πέρα το χαός. Οκ η Μολδαβία πέρα από συμμαχίες έχει και ενέργεια άρα περνάει και αυτή… Μιας εκ των Ρουμανία/Ρωσία θα σπάσει το σερί συνεχόμενων προκρίσεων…
    Την έκπληξη αν την κάνει κάποιος θα την κάνει η Γεωργία, έχει και συμμαχίες και jury friendly song να την στηρίξουν.
    Σε αυτό το ημιτελικό δεν θέλω να περάσουν τόσα κομμάτια, και προσπαθώ να δω ποιο μισώ λιγότερο. Στον άλλο προσπαθούσα να δω ποιο συμπαθούσα λιγότερο…

  5. Απίστευτο χάλι ο δεύτερος ημιτελικός με μόνο δύο ενδιαφέρουσες συμμετοχές (Ουκρανία εξαιτίας του ερμηνευτή και Ουγγαρία εξαιτίας της δυναμικής εμφάνισης και του μοναδικού ύφους για τη Γιουροβίζιον). Διασώζονται κάπως Αυστραλία και Λετονία, τα άλλα βαρετά (Σερβία, Δανία, Ολλανδία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία) ή ενοχλητικά (Μολδαβία, Νορβηγία, Σαν Μαρίνο, Σλοβενία)

  6. Σουηδία ,Ουκρανία ,Ολλανδία,Δανία,Νορβηγία ,Αυστραλία,Μολδαβια,Πολωνία,Ρωσία και Ουγγαρία με τυχαία σειρά

  7. Σημερα απο τις χωρες που ειναι δεκαδα για προκριση στα στοιχηματα αυτες που πιθανον να μην περασουν ειναι η Αυστραλια, ισως η Δανια και η Πολωνια και σιγουρα η Λετονια. Στις θεσεις τους ισως να δουμε Ρουμανια, Σερβια, Μαυροβουνιο, Σλοβενια ή Ρωσια.

  8. Μετα το 8/10 που ειχα στον πρωτο ημιτελικο ας κανω και μια προβλεψη για τον δευτερο.
    Αρχικα να πω πως μετα απο τις προβες εχει ανοιξει αρκετα ο ημιτελικος.
    Εχουμε και λεμε με τυχαια σειρα
    Σουηδια
    Νορβηγια
    Ουκρανια
    Μολδαβια
    Δανια
    Ουγγαρια
    Πολωνια
    Μαλτα
    Ρουμανια
    Μαυροβουνιο

    • Να προσθεσω επισης οτι:
      1) Εχουν μεινει 4 θεσεις στο 1ο μισο και 6 στο 2ο
      2) Δεν ξερω αμα παιξει ρολο αλλα με την μεχρι τωρα κατανομη των χωρων εχουμε τα πιο jury friendly τραγουδια στο 1ο μισο και τα πιο televoting friendly στο 2ο.(τουλαχιστον οσο αφορα τα φαβορι)

  9. μακαρι να μη περασουν σουηδια και νορβηγια και οσο για τα υπολοιπα δεν εχω προβλημα

  10. Λογικά θα προκριθούν τα εξής:
    Νορβηγία
    Δανία
    Αυστραλία
    Ολλανδία
    Σουηδία
    Ουγγαρία
    Μολδαβία
    Ουκρανία
    Ρωσία
    Πολωνία
    Αλλά επειδή πάντα γίνεται κάποια ανατροπή εύχομαι να περάσει η Λετονία και η Σερβία. Αν και προβλέπονται κι οι αδικίες σε βάρος αξιόλογων τραγουδιών οπότε δεν αποκλείονται καμια Ρουμανία ή Μάλτα στον τελικό.

  11. Νορβηγία, Ουκρανία, Σλοβενία, Μολδαβία (αν και θα την ήθελα εκτός), Σουηδία, Αυστραλία, Ουγγαρία, Λετονία, Δανία, Ολλανδία η πρόβλεψη μου. Πολύ πιο εύκολος και αδιάφορος ημιτελικός σε σύγκριση με τον πρώτο.

  12. Η Αυστραλια μετα και τις σημερινες προβες πεφτει κι αλλο στα στοιχηματα για προκριση. Το ιδιο και η Ρωσια. Αντιθετως ανεβαινουν Ρουμανια και Σλοβενια. Νομιζω οτι η Αυστραλια θα ειναι το fan’s favorite που θα αποκλειστει απο αυτον τον ημιτελικο.

  13. Πρόβλεψη με τυχαία σειρά
    Νορβηγία
    Σουηδία
    Ουκρανία
    Δανία
    Μάλτα
    Ουγγαρία
    Πολωνία
    Ολλανδία
    Μολδαβία
    Μαυροβούνιο

  14. Δεν σας κάνει εντύπωση που η Μολδαβία είναι 7η στα στοιχήματα μπροστά από τα φαβορί Εσθονία, Τσεχία και Βουλγαρία; Λέτε να έχουμε την περσινή επιτυχία της Μολδαβίας; Μπράβο τους πάντως που τα καταφέρνουν! Στην αρχή κανείς δεν τους υπολογίζει και στο τέλος κάνουν θαύματα!

  15. Τώρα τι να κάτσεις να δεις σε αυτόν τον ημιτελικό και ειδικά με τη πίκρα που πήραμε προχθές.. Τέλος πάντων… Απόψε μέχρι και το Σαν Μαρίνο έχει πιθανότητες πρόκρισης στο κατόρθωσε να περάσει η Ιρλανδία. Βαρετός ημιτελικός. Για νίκη απόψε νομίζω πηγαίνει ή Ουκρανία ή Ουγγαρία λόγω διαφορετικού ήχου άσχετα αν δε μου αρέσει καθόλου. Σουηδία και Νορβηγία θέλω να αποκλειστούν.. Η Αυστραλία περνάει 100% λόγω επιτροπών και οι πέτρες το ξέρουν. Ρουμανία μάλλον εκτός αν και μπορεί να πάρει ψήφους από τη γειτονιά.

  16. Πρόβλεψη :

    1. Νορβηγία
    2. Σουηδία
    3. Ουκρανία
    4. Μολδαβία
    5. Ουγγαρία
    6. Δανία
    7. Ρουμανία
    8. Πολωνία

    Για τις άλλες 2 θέσεις δυσκολεύομαι.
    Αυστραλία vs Μάλτα
    Ολλανδία vs Σλοβενία

    13. Σερβία
    14. Γεωργία
    15. Λετονία
    16. Ρωσία
    17. Μαυροβούνιο
    18. Άγιος Μαρίνος

  17. Θελω να ευχηθω στην Νορβηγια καλο αποκλεισμο.λιγες χωρες γειτονικες βλεπω μακαρι να γινει δευτερο βελγιο αποψε η νορβηγια.

  18. Παιδιά ένα πράγμα μόνο θέλω να δω επιτέλους! Την χαρά του κοινού!! Δεν έβλεπα καθόλου ενθουσιασμό στις μπαλάντες, ενώ στα up-Beat τραγούδια ξεσηκώνονταν όλοι! Μιλάμε για πλήρη απαξίωση σε κάποια τραγούδια!!!

  19. θα εκτοξευθεί σημερα η σουηδια στα στοιχήματα νομιζω… ο ριμπακ κανει ηδη βουτια… η σειρα σημερα νομιζω θα κρινει πολλα….

  20. Επεσε πεμπτος ο Rybak
    Μαλλον απογοητευσε πολυ! Βλεπω ηδη την Ελεναρα με το τροπαιο ❤️

  21. Η Αυστραλή απέδειξε ότι και μόνος σου _όταν το’χεις_ τα καταφέρνεις μια χαρά…το φορεματάκι να άλλαζε, θα τη λάτρευα…

  22. Παιδιά συγγνώμη…την σκηνική παρουσίαση της φτωχότερης χώρας της Ευρώπης, της Μολδαβίας, την είδατε; Εγώ την είδα και έμεινα…πήραν ένα παλιομοδίτικο τραγούδι και το παρουσίασαν με μια ΙΣΤΟΡΙΑ τόσο έξυπνα, με μια σκηνοθεσία ταχύρρυθμη που με έκανε να νιώθω ότι παρακολουθώ μπουλβάρ θεατρικό και με απέτρεπε από το να ξεκολλήσω τα μάτια μου από την οθόνη. Ποια; H ΜΟΛΔΑΒΙΑ! Θέλουμε κάποια άλλη απόδειξη ότι η ΕΡΤ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ; Καλά κρασιά…

  23. εκτος 5αδας ο ριμπακ,πεφτει και η μολδαβια αν και το βρηκα εξαιρετικα εμπνευσμενη….

  24. Ουγγαρία με διαφορά. Θεέ μου έφτασα να λέω ότι η Ουγγαρία είναι η καλύτερη, εγώ που σιχαίνομαι τα heavy metal…mm

  25. Είναι μόνο η αίσθησή μου ή ο σημερινός ημιτελικός είναι πιο ποιοτικός όσον αφορά τον ήχο, τη σκηνοθεσία, και την τηλεοπτική εικόνα;

  26. Κ Γιατί παρακαλώ να ανέβει ο Σουηδός; τόσο ωραίο είναι αυτό που βλέπουμε;

    • Τοσο ωραιο δεν το λες, αλλα με τοσες σαβουρες στο 2ο ημιτελικο, η Σουηδια περασε μεσα στις 3 πρωτες.

  27. Τι έκπληξη το Μαυροβούνιο…μου άρεσε Ενώ πριν δεν το χα προσέξει καθόλου…

  28. Εγώ έτσι όπως βλέπω τα τραγουδια φετος σκηνικά και οτι αλλο βάλετε βλέπω του χρόνου να παίρνουμε τα αεροπλάνα για Κύπρο….σαν την μύγα μες στο γάλα είναι η συμμετοχή της Φουρέιρα!!!!
    Α και θα συμφωνήσω οτι μόνο εμείς είχαμε την αστοχία να παρουσιάσουμε το διαμάντι μας φέτος όλες οι άλλες χώρες καλό κακό τραγούδι έδειξαν κάτι εκεί πάνω…..

    Αντε να δουμε….βλέπω Νορβηγία εκτός πάντως….έτσι για να νιώσουμε λίγο καλύτερα…περιμένω Melovin να ξεσηκώνει

  29. Εσθονία Λιθουανία Δανία Κύπρος….Εκεί πέρα παίζει φέτος ίσως κ Γαλλία

  30. Συγνώμη αλλά πρέπει να είναι ο χειρότερος ημιτελικός που έχω παρακολουθήσει
    Υ.Γ κάτι σαν την μαλτα να έκανε η ελληνική αποστολή θα προκρινομασταν άνετα!!!!

  31. Μια πρόβλεψη σε έναν παρά πολύ Κακό ημιτελικό !!!!
    1)Νορβηγία
    2)Δανία
    3)Μολδαβια
    4)Αυστραλία
    5)Πολωνία
    6)Ουγγαρία
    7)μαλτα
    8)Ουκρανία
    9)Σλοβενία
    10)Σουηδία

  32. Δεν τα βλεπω καλα τα πραγματα για την Ελενη.. Περασαν στον τελικο ολες οι σκανδιναβικες χωρες και μαλλον ο Ρυμπακ θα παρει πολλες ψηφους απο κει..

    • Απεναντίας, αυτό είναι καλό. Θα διασκορπιστούν οι ψήφοι. Εξάλλου ο Ριμπακ έπεσε 4 θέσεις στα στοιχήματα. Προφανώς απογοήτευσε η εμφάνισή του

    • Και να μην πέρναγαν οι σκανδιναβικές πάλι είχαν δικαίωμα ψήφου στον τελικό. Οπότε καλύτερα έτσι, οι βαθμοί θα σπάσουν σε διάφορες σκανδιναβικές χώρες αντί να πάνε μόνο σε μία.

  33. Στον τελικό ψηφίζουν όλες οι χώρες ασχέτως αν έχουν προκριθεί, επομένως έτσι κι αλλιώς θα τον στήριζαν 😉

  34. Παιδιά σύμφωνα με πληροφορίες η αυστραλια πρέπει να κέρδισε τον ημιτελικο. Αν ειναι δυνατόν

    • Αυτές τις πληροφορίες τις λένε οι εξυπνάκηδες για να ψαρώνουν τους αδαείς. Θέλεις να συμπεριλαμβάνεσαι στους αδαείς;;; Κανείς δεν ξέρει τα αποτελέσματα εκτός ελαχίστων οι οποίοι με τίποτα δεν τα αποκαλύπτουν!

  35. αν παντως πριν 3 χρονια μου ελεγε ότι είχαμε τελικο χωρις ρωσια,ελλαδα,ρουμανια,αζερμπαιτζαν και αρμενια και ότι κυπρος-λιθουανια θα χτυπηθουν για την πρωτια θα τον ελεγα τρελο…..

  36. Καλά γιατί κάποιοι μας λέγαν για την τρομερή εμφάνιση του Φωκά ευαγγελινου? Σιγά τη Μολδαβία. Μάρκος σεφερλης στο Δελφινάριο. Ελεος. Οκ κάποιους βλάχους από επαρχιακή Ευρώπη θα τους πιάσει, αλλά όχι και αυτός ο ενθουσιασμός που διάβαζα… Ας κάτσει λίγο να ξεκουραστεί ο Φωκάς. 2 αποτυχίες φέτος και μια συμμετοχή απλά οκ για κάποιους. Νομίζω κούρασε.

    • Λατρεύω το σχόλιό σου που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο, η εμφάνιση της Μολδαβίας θα μπορούσε να είχε τίτλο λευτεριά στα σούργελα! Χάλια απερίγραπτα και σαν ήχος και σαν θέαμα.

  37. Θα συμφωνισω με τα στοιχηματα. Δεν ειχε εκτοπισμα το τραγουδι του Νορβηγου. Δεν ξερω τι, αλλα κατι του ελειπε για να το πεις τραγουδι νικης.
    Το καλυτερο σημερα για μενα ηταν αυτο της Αυστραλιας. Αν δε, ειχε ενα κανονικο στυλιστα, κι οχι γιδοβοσκο και ελειπαν κατι φαλτσα θα το ελεγα εως και επικινδυνο για τον τελικο. Αλλα οπως ηταν σημερα απο 5αδα και κατω.
    Γενικα απο οσα ειδαμε χθες και την τριτη….ΦΟΥΡΕΙΡΑ για νικη!!!!!!!!!!!!

  38. Πόσο πιο ξεκάθαρα να μας πουν πως θέλουν να κερδίσει η Ελένη;Με το καλό!!

  39. Τελικος χωρις Ελλαδα, Αζερμπαιτζαν, Ρωσια, Ρουμανια, Αρμενια, Bελγιο, κλπ.
    Ποιος το περιμενε αυτο? Καλη επιτυχια στην Κυπρο, νομιζω πως ο μονος ανταγωνιστης ειναι η Λιθουανια! Και του χρονου μακαρι στην Κυπρο!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ