EUROVISION 2018: Τα αποτελέσματα του Α’ Ημιτελικού!

Με ένα φαντασμαγορικό τηλεοπτικά show η EBU άνοιξε την αυλαία των τριών επίσημων βραδιών με την διεξαγωγή του πρώτου Ημιτελικού στο κατάμεστο Altice Arena, στη καρδιά της Λισαβόνας!

Ο πρώτος Ημιτελικός ξεκίνησε στις 22:00 ώρα Ελλάδος και ήταν στον αέρα για περίπου 2,5 ώρες… Κεντρικές παρουσιάστριες της βραδιάς ήταν οι Sílvia Alberto, Daniela Ruah και Catarina Furtado ενώ η Filomena Cautela κρατούσε συντροφιά στους 19 καλλιτέχνες μέσα στο Green Room.

Ως γνωστόν, 19 χώρες διαγωνίστηκαν στον αποψινό Ημιτελικό. Μετά τις εμφανίσεις όλων των διαγωνιζόμενων συμμετοχών, ακολούθησε ως είθισται το καθιερωμένο medley με τις επαναληπτικές αποσπασματικές εμφανίσεις όλων των συμμετοχών για να μπορέσει το κοινό να ψηφίσει μέσω τηλεφώνου και SMS. Στη συνέχεια, προβλήθηκε ένα video κατά το οποίο εκπρόσωποι των χωρών από τον περσινό διαγωνισμό ερμήνευαν το νικητήριο τραγούδι του 2017 “Amar pelos dois”.

Ακολούθησαν αποσπασματικά οι εμφανίσεις των Πορτογαλία,  Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο που συμμετέχουν απευθείας στη βραδιά του Τελικού. Οι εμφανίσεις ήταν μαγνητοσκοπημένες από την χθεσινή γενική πρόβα ενώ πριν από την κάθε προβολή, οι αντίστοιχοι εκπρόσωποι έδωσαν μία μικρή συνέντευξη στην οικοδέσποινα του Green Room, Filomena Cautela.

Μετά από μία σκληρή βαθμολογικά μάχη, σε έναν ομολογουμένως πολύ δύσκολο Ημιτελικό, μόλις δέκα χώρες κατάφεραν να προκριθούν και να εξασφαλίσουν μια θέση στον γύρο του Τελικού του Σαββάτου.

Οι χώρες αυτές, με τη σειρά που ανακοινώθηκαν είναι:

  1. Αυστρία 
  2. Εσθονία 
  3. Κύπρος 
  4. Λιθουανία  
  5. Ισραήλ 
  6. Τσεχία 
  7. Βουλγαρία 
  8. Αλβανία 
  9. Φινλανδία 
  10. Ιρλανδία 

Η Κύπρος με την Ελένη Φουρέιρα και την εκρηκτική της εμφάνιση στο “Fuego” κατάφερε να αποσπάσει ίσως το δυνατότερο χειροκρότημα της βραδιάς κάνοντας τους πάντες να μαντέψουν την σίγουρη πρόκρισή της από την αποψινή βραδιά. Τα πράγματα δεν κύλησαν εξίσου καλά για τη χώρα μας, την Ελλάδα η οποία παρά την αξιότιμη προσπάθεια της Γιάννας Τερζή και της Ελληνικής αποστολής στο πραγματικά καλό τραγούδι “Όνειρό μου” δεν κατάφερε να πείσει κοινό και επιτροπές με την εμφάνισή της να περάσει στον Τελικό. Είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία του θεσμού που η Ελλάδα δεν προκρίνεται στον γύρο του Τελικού με τη πρώτη να είναι δύο χρόνια χρόνια πριν.

 

Επίσης για δεύτερη φορά στην ιστορία του θεσμού, στον Τελικό δεν κατάφερε να προκριθεί η Αρμενία με τον πρώτο αποκλεισμό της να είναι στον διαγωνισμό του 2011. Από τα μεγάλα φαβορί που δεν κατάφεραν επίσης να πείσουν κοινό και επιτροπές ήταν και η Sennek από το Βέλγιο. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της Eurovision, δεν κατάφερε να περάσει η συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν.

Τέλος, τα φαβορί που επιβεβαιώθηκαν και κατάφεραν να προκριθούν ήταν η Εσθονία, η Τσεχία, η Βουλγαρία και το Ισραήλ ενώ έντονη έκπληξη προκάλεσε σε πολλούς η πρόκριση της συμμετοχής της Αλβανίας και της Ιρλανδίας.

Μετά την ολοκλήρωση του Ημιτελικού ακολούθησε η καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου των καλλιτεχνών από τις δέκα χώρες που προκρίθηκαν στον τελικό. Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου πραγματοποιήθηκε και η σχετική κλήρωση για να αναδειχθεί σε ποιο μισό του διαγωνιστικού μέρους του Τελικού καλείται να εμφανισθεί η κάθε χώρα. Το πρώτο μισό, καλύπτει τις θέσεις 1-13 ενώ το δεύτερο μισό καλύπτει τις θέσεις 14-26 του Τελικού. Υπενθυμίζουμε ότι η ακριβής θέση εμφάνισης της κάθε χώρας καθορίζεται από την Ομάδα Παραγωγής της Eurovision ανάλογα φυσικά με το αποτέλεσμα της κλήρωσης.

Αναλυτικά λοιπόν:

  1. Αυστρία  – θα εμφανισθεί στο πρώτο μισό (1-13)
  2. Εσθονία  – θα εμφανισθεί στο πρώτο μισό (1-13)
  3.  Λιθουανία  – θα εμφανισθεί στο πρώτο μισό (1-13)
  4. Κύπρος  – θα εμφανισθεί στο δεύτερο μισό (14-26)
  5. Ισραήλ  – θα εμφανισθεί στο δεύτερο μισό (14-26)
  6. Τσεχία  – θα εμφανισθεί στο δεύτερο μισό (14-26)
  7. Βουλγαρία  – θα εμφανισθεί στο δεύτερο μισό (14-26)
  8. Αλβανία  – θα εμφανισθεί στο πρώτο μισό (1-13)
  9. Φινλανδία  – θα εμφανισθεί στο δεύτερο μισό (14-26)
  10. Ιρλανδία  – θα εμφανισθεί στο δεύτερο μισό (14-26)

Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στην Ελένη Φουρέιρα και την Κυπριακή συμμετοχή για τη βραδιά του Τελικού, που ευχόμαστε να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και φυσικά να ανανεώσουμε το ραντεβού μας για την βραδιά του Β’ Ημιτελικού!

Πηγή Φωτογραφίας: ESC Kuba / YouTube | Andres Putting (eurovision.tv) 

 

190 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ναι μπορεί να μην το τραγούδησε τέλεια ναι μπορεί να μην ήταν και η καλύτερη σκηνική παρουσία αλλά ήταν 100% καλύτερο από Αλβανία και Ιρλανδία!!!!100%!!!
    Πρέπει να βγουμε από αυτό το πανηγυρακι και να μην πληρώνουνε οι Έλληνες για αυτή την αηδία και το τσίρκο που λέγετε eurovision!!!οσο φαν και αν είστε σας αρέσει δεν σας αρέσει είναι απλά γελοίος διαγωνισμός!!μουσικα 10 χρόνια πίσω!
    Κάτι ξέρει η Τουρκία και δεν συμμετέχει σε αυτό το ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙ!!!!!!
    Μπράβο στην γιαννα για την προσπάθεια που έκανε χωρίς καμία στήριξη και καλή επιτυχία στην Κύπρο και με την νίκη!

    • Και η Αλβανία κ η Ιρλανδία έβγαλαν συναίσθημα, ψυχή κ γλυκυτητα, χωρίς να γίνονται εσωστρεφείς, οπως εμείς. Και ηταν κ καλυτερες φωνητικα. Προσωπικά ψήφισα Ιρλανδία

      • Ρε συ δεν πα να κλαιγανε κιολας τα τραγούδια τους ήταν κάτω του μετρίου έως κακά!!! Για να μην αρχίσω και πω και αλλά όπως για Τις κότες του Ισραήλ !!!
        Δεν υπάρχει πλέον μουσικά η eurovusion έχει καταντήσει ένα απολύτως ΣΤΗΜΕΝΟ πανυγηρακι…για να μην παρεξηγηθώ δεν λέω ότι η Ελλάδα Παρουσίασε κάτι καλό αλλά σίγουρα καλύτερο μουσικά από 4-5 που περάσανε ..επίσης αδικήθηκαν Αρμενία και Αζερμπαιτσαν!

    • H Τούρκία είναι ένα ακραίο θεοκρατικό ισλαμικό κράτος γι αυτό δεν συμμετέχει όχι επειδή είναι πανηγυράκι, αν αυτό θέλεις να πας να ζήσεις με τον Ερτογάν!

      • Η τουρκια εχει καταλάβει τα συμφεροντα και τι παίζεται πισω απο την eurovision..πλεον μονο μουσικοσ διαγωνισμοσ δεν! καλα κανει και απέχει κατα την γνώμη μου!Και ο λογος που απεχει ειναι οι επιτροπες..που δεν νομιζω να εχουν αδικο!

    • Εγώ λατρεύω το τραγούδι της Τερζή και δεν πιστεύω ότι αδικηθήκαμε, απλά δεν κατορθώσαμε να εντυπωσιάσουμε το κοινό και τις επιτροπές για να μας ψηφίσουν! Μην ψάχνουμε παντού εχθρούς και συνομωσίες και φυσικά πρέπει να συμμετέχουμε κάθε χρονιά για να προβάλλουμε τη χώρα μας, στο κάτω-κάτω ένας διαγωνισμός τραγουδιού είναι, σιγά την καταστροφή που πάθαμε!

      • Συμφωνώ απολύτως….Υπέροχο τραγούδι με ελληνικό στίχο αλλα και χρώμα…αυτό που όλοι πάντα θέλαμε…και αξιοπρεπέστατη σκηνική παρουσία….αν δεν άρεσε δεν θα σκάσουμε, δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου…ας ηρεμήσουμε…και του χρόνου ας ελπίσουμε για κάτι καλύτερο….

    • Για την Αλβανια διαφωνω. Ο ανθρωπος φωναρα. Τραγουδησε στη γλωσσα του επισης. Αξιζε να ειναι στον τελικο. Ιρλανδια και Λιθουανια ομως δεν μου αρεσαν. Αχρωμα τα τραγουδια. Ο αλλος χρησιμοποιησε το χορευτικο και περασε, η Λιθουανια απορω πως ψηφιστηκε. Ο προεδρος Σιγουρα οι επιτροπες χαντακωσαν την Ελλαδα. Δε γουσταρουν την Ελλαδα και τα ελληνικα τραγουδια. Η Παπαριζου κερδισε τοτε γιατι δεν υπηρχαν οι κριτες και ηταν γνωστη στους βορειοευρωπαιους, οι οποιοι σπανια ψηφιζουν την Ελλαδα. Επισης, η τηλεοπτικη παραγωγη της Eurovision εδειξε στο ελληνικο τραγουδι το χειροτερο προσωπο. Απο την αρχη δεχτηκε πολεμο η ελληνικη συμμετοχη. Σε αυτο συνεβαλε ολη η παραφιλολογια περι ασχημης συμπεριφορας της Ελλαδας προς τη Φουρειρα. Δεν ξερω πως προεκυψε αυτο το θεμα. Γενικα καποιοι προσπαθησαν να στησουν σκηνικο Ελλαδα vs Κυπρος. Επισης, δε γουσταρουν να ακουν ελληνικα οι δυτικοευρωπαιοι. Αυτο φανηκε απο τα υποτιμητικα σχολια των δημοσιογραφων κσι μπλογκερς που δεν υπηρχαν για αλλα μη αγγλικα τραγουδια. Και καλα ποιος θα καταλαβει τα ελληνικα κτλπ…λες και πολλοι καταλαβαν τι ελεγε το αλβανικο τραγουδι. Η Ερτ απαραδεκτη που αφησε τη Γιαννα στα αρπακτικα και χωρις οικονομικη στηριξη. Ακομα να καταλαβει η Ερτ οτι η Eurovision ειναι και διπλωματικο πεδιο αναπτυξης σχεσεων. Ειναι βαθια πολιτικος διαγωνισμος και ενιοτε στηνενος, τουλαχιστον απο τον τροπο που ψηφιζουν οι επιτροπες. Γιατι και η δικια μας επιτροπη πολιτικα ψηφιζει, οποτε το κανουν και οι αλλες χωρες. Εγω θα πω συγχαρητηρια στη Γιαννα για την προσπαθεια

      • Για τον Αλβανό θα συμφωνήσω ότι είχε φωνάρα ίσως την καλύτερη αντρική φωνή φέτος αλλά το τραγούδι δεν έλεγε πολλά ..
        Με όλα τα αλλά απλά θα συμφωνήσω 100%! Τα είπες όλα! Κάποιοι βέβαια είναι πολύ φανατικοί για να δουν την αλήθεια!

      • Η Ελλάδα για πολλά συνεχόμενα χρόνια προκρινόταν και πήγαινε καλά. Ξαφνικά δηλαδή θέλετε να μας πείσετε κάποιοι ότι έχει γίνει συνωμοσία κατά της χώρας μας και μας πολεμούν από παντού. Το ξέρω θα σας σοκάρει αλλά δεν είμαστε το κέντρο του σύμπαντος. Το τραγούδι μας ήταν πολύ αδύναμο και η σκηνική παρουσία/ερμηνεία τουλάχιστον παλιακή και άνευρη. Και δεν το θεωρώ τόσο παράλογο να προτιμώνται οι αγγλικοί στίχοι. Όταν μάλιστα όλη η ουσία του τραγουδιού σου είναι στο στίχο, δεν θα ήταν κάπως καλύτερα να μπορούσε και ο άλλος να τον καταλάβει; Ας το έλεγε μισό-μισό αν ήθελε οπωσδήποτε και τον ελληνικό στίχο.

    • Η Τουρκία δεν συμμετέχει γιατί δεν εγκρίνει την ξετσιπωσιά του διαγωνισμού, τα γυμνά κορμιά των χορευτών και την γκέι φριέντλι υφή του. Δεν τον κρίνει μουσικά, αλλά καθαρά κοινωνιολογικά/πολιτισμικά. Μπορείς να τους ακολουθήσεις άμα θες, ή απλά να πάψεις να συμπεριφέρεσαι σαν bad loser και να δεχτείς ότι η ελληνική εμφάνιση δεν ήταν άρτια. Όσο για το “πανηγυράκι”, δεν κουραστήκατε να το πιπιλάτε κάθε χρόνο; Από την Αυστραλία πετάνε για να συμμετάσχουν, και οσονούπω και από άλλες μακρινές χώρες. Αν ήταν πανηγυράκι θα κάθονταν σπίτι τους, δεν θα έμπαιναν στον κόπο.

      • οσο υπαρχουν συμμετοχες σαν του ισραηλ που εν ετη 2018 δινονται φαβορι για την νικη ναι φιλε θα το πιπιλαω οτι ειναι πανηγυρακι αυτη η διοργανωση..
        Επισης σωστα τα λες για την τουρκια ομως εχει δηλώσει οτι ειναι τελειως αντιθετη με τισ κριτικες επιτροπες και το ποτήρι ξεχείλισε το 2010 με τουσ manga!!
        Επιπλεον η ελληνικη εμφανιση οντως δεν ηταν αρτια ουτε και καλη…ομωσ οταν περνάνε τραγουδια οπωσ της αλβανιασ ιρλανδιας ισραηλ ειναι απλα αδικο…οπωσ αδικο οτι εμεινε εξω το αζερμπαιτζαν αρμενια κροτια κατα τρην αποψη μου

  2. Οταν τα λεγαμε κραζατε η charlie chaplin κατεστρεψε το καλυτερο τραγουδι μας εδω και χρονια

  3. φαντασμαγορικο σοου δε το λες…θεωρω πως ηταν πολυ χαλια…φτηνο..οι παρουσιαστριες ξινες..γενικα παραγωγη πολυ μέτρια..κριμα για τη Ελλάδα μας..απογοητευση..ΕΡΤ αντε χασου..ντροπη σου για ολα…
    Κύπρος δυνατα <3 ..απλα θεικη…εσκισε..!!
    απορώ ακομα για Λιθουανια και Ιρλανδια..

    • Το εχω πει απο την στιγμη που βγηκε το τραγουδι της Λιθουανιας πως θα μπει δεκαδα Και ηδη στα στοιχηματα εχει ανεβει 7η

      • Το τραγούδι της Λιθουανίας ήταν πολύ καλό στο live Προσωπικά δεν μου άρεσε αλλά εχθες με συγκίνησε και με εντυπωσίασε

  4. Μια χαρά μας έκαναν τη ζημιά και η Αυστρία και η Φινλανδία
    Η εκπλήξεις βέβαια στο τέλος(Αλβανία, Ιρλανδία)
    Το Ισραήλ πήγε 3ο ενώ η Νορβηγία πήγε 2η
    Η Κύπρος παραμένει πρώτη αλλά με καθοδικές τάσεις
    Και η Γαλλία κατεβαίνει
    Η Λιθουανία όπως ήταν αναμενόμενο εκτοξεύθηκε
    Παλί καλά που δεν πέρασαν ούτε η Αρμενία ούτε το Αζερμπαιντζάν, κάθε χρόνο υπερεκτιμημένες
    Νομίζω την μεγαλύτερη έκπληξη την έκαναν Τσεχία και Βουλγαρία
    Η Φινλανδή δεν ήξερα ότι ήταν λεσβία
    Καλά το πούλησε και η Ιρλανδία με τους γκει
    Η Ελβετία παρά ήταν πρόχειρη για να περάσει
    Το Βέλγιο όπως το περήμενα εδώ και καιρό, ένα χάλι, ευτυχώς που δεν θα το ξανακούσω στον τελικό
    Κρίμα για την Κροατία ήταν άψογη

    Πάντως αν δω καμία Γαλλία αντέ στην καλύτερη Νορβηγία, θα τραβάω τα μαλλιά μου..

  5. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, κρίμα όμως είναι και άδικο ίσως.
    Ξεχωρίζω Κύπρο από εμφάνηση , Εσθονία που με πήγε κάπου αλλου μαζί με την Λιθουανία, και Αλβανία για ερμηνεία και φωνή.
    Δεν έχω καμία αγωνία για τον δεύτερο ημιτελικό, αλλά αν δεν βγω για μπύρες ίσως και το δω.

  6. Ενας αδιάφορος κρατικός φορέας+μια κακή οργάνωση+μια απολυτως ανέμπνευστη παρουσιαση+ο πιο δυσκολος ημιτελικός ever=Aποκλεισμός

    Υ.Γ θα μπορουσα να βάλω και την κακη ερμηνεία της Γιάννας αλλα πηγε μονη της, οτι μπορουσε εκανα

    • Καλά παιδιά, αυτό το “ο πιο δυσκολος ημιτελικός ever” να το σταματήσουμε λιγάκι. Το αποτέλεσμα που είδαμε στις τηλεοράσεις μας δεν δικαιολογεί τον τίτλο. Πάρα πολλά τραγούδια, ακόμα και φαβορί, απογοητευτικά αποδομένα στη σκηνή. Δεν είναι τυχαίο ότι τα περισσότερα από τα τραγούδια του ημιτελικού, και ΟΛΑ τα φαβορί, με το που εμφανίζονταν έπεφταν στα στοιχήματα.
      Φαίνεται οι φαν βγάζουν τους τίτλους από τα τραγούδια και όχι από το τηλεοπτικό αποτέλεσμα.

  7. Ας πείτε οτι αρνητικό θέλετε για την συμμετοχή μας αλλά σαφώς ήταν καλύτερη από την Ιρλανδία! Και από πολλά άλλα ακόμα και με την λιτή παρουσίαση, αλλά τουλάχιστον από την Ιρλανδία! Εντελώς άδικο αποτελέσμα, κρίμα

    • Δυστυχώς ο Ιρλανδός ήταν καλύτερος γιατί τραγούδησε άψογα το γλυκανάλατο άσμα του, το ερμήνευσε στη διεθνή αγγλική γλώσσα και πρόβαλε έξυπνα και ευπρεπώς ένα θέμα που συγκινεί το μεγάλο κοινό της Γιουροβίζιον. Μην αναρωτιέσαι γιατί προκρίθηκε και δεν περάσαμε εμείς, άρεσε σε περισσότερο κόσμο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει καλύτερο τραγούδι

  8. Δυστυχως η. Κυπρος πεφτει και δεν καταλαβαινω γιατι

    • Μήπως γιατί απλά βλέπετε ευχάριστα αλλά δεν ακούγεται το ίδιο ευχάριστα;;;;; Τη συμπαθώ την Φουρέιρα ως άνθρωπο και της εύχομαι τα καλύτερα αλλά ερμηνευτικά έχει θέματα!

    • Κακα τα ψεματα ειναι απλο εθνο ποπ dance κομματι που λογο σουηδων απο πισω(με οτι αυτο συναπαγεται )θα τα παει καλυτερα απο οτι αξιζει.Αλλα για να κερδισει θα πρεπει να βρισκεται υψηλα στις επιτροπες που τετοια τραγουδια δεν τα εκτιμουν ιδιαιτερα.

  9. Να κανουμε και την αυτοκριτικη μας λοιπον τωρα που αποκλειστηκαμε..Το τραγουδι μας ηταν εξαιρετικο. Δεν ειναι τυχαιο που και οι ξενοι το ειχαν λατρεψει τους προηγουμενους μηνες. Η φωνη της Γιαννας ηταν πολυ ικανοποιητικη. Το μεγαλο φαουλ ηταν το στησιμο επι σκηνης. Καθολου ατμοσφαιρικο. Παρα πολλα φωτα. Τα φωνητικα κρυμμενα ενω κατα τη γνωμη μου θα πρεπε να φαινονται στη σκηνη, αν οχι να αλληλεπιδρουν με καποιο τροπο με την ερμηνευτρια εν ειδει μεταμοντερνου χορου τραγωδιας. Και ηρθε η γεφυρα να το αποτελειωσει τελειως. Στη μιση γεφυρα η Γιαννα ειχε γυρισει πλατη και εκανε κατι αμηχανες κινησεις με τα χερια χωρις σκοπο λες και περιμενε να περασει η ωρα, στη συνεχεια εκανε κατι παρωχημενα κολπα με τα φωτα σαν κι εκεινα που ειχε κανει η Εντουρνε πριν καποια χρονια. Και τα πυροτεχνηματα το εκαναν ολο αυτο ακομα πιο αμηχανο. Και το βαμμενο χερι. Συγνωμη παιδια αλλα αυτα ουτε στη junior eurovision. Ειχαμε ενα τραγουδι πενταδας, αν οχι τριαδας, και αντι να κανουμε ενα επικο στησιμο νικης, αναλωθηκαμε σε φτηνα gimmicks. Με ενα τοσο ομορφο εθνικ τραγουδι η πρωτη σκεψη θα επρεπε να ειναι πως θα γινει να κανουμε κατι τοσο ομορφο και συναμα συγχρονο, που να επανακαθορισει το εθνικ τραγουδι. Να γινει οροσημο στην ιστορια του θεσμου και ο κοσμος στο μελλον να μετραει τα εθνικ πριν και μετα απο αυτο της Γιαννας. Να ξανασυστησουμε το εθνικ, να ξανασυστησουμε το ελληνικο τραγουδι με μια συγχρονη αισθητικη. Αντ αυτου παιξαμε με ολα τα κλισε που επρεπε να αποφυγουμε. Βαμμενα χερια, πυροτεχνηματα, καπνοι, μπλε φωτα παντου, μια σκηνη ολοαδεια που αντι να δημιουργει ατμοσφαιρα καταπινει την τραγουδιστρια που φαινοταν τοσο αμηχανη. Προφανως η επιλογη της συγκεκριμενης χορογραφου-σκηνοθετιδος ηταν ενα τεραστιο σφαλμα το οποιο πληρωσαμε. Δεν μπορεις να βαζεις ανθρωπους ασχετους με τον θεσμο να σκηνοθετουν για τον θεσμο. Προφανως δεν ειχε παρακολουθησει ποτε το Amanecer επι σκηνης για να εχει εικονα του ποσο γελοιο φαινεται να κουνας τα χερια σου και να παιζεις με τα φωτα και πηγε και εκανε κατι παρομοιο. Αντι μιας συγκλονιστικης κορυφωσης με συναισθημα, μια αντιγραφη ενος παλαιοτερου αποτυχημενου γιουροβιζιονικου σκηνικου στησιματος. Και σαν να μην εφταναν ολα αυτα κατι ακουγαμε τις τελευταιες μερες για λειζερ και ιστοριες για αγριους..αν ειναι δυνατον ρε παιδια σε τετοιο τραγουδι. Η λογικη που επικρατησε ηταν βαλε ενα λειζερ, βαλε πυροτεχνηματα, βαψε και το χερι να λενε α μπλε Ελλαδα..Το τραγουδι μας φετος ξαναλεω ηταν τραγουδι για πενταδα. Τουλαχιστον. Στο μελλον θα διδασκεται στο μαθημα πως να καψεις ενα καλο τραγουδι με μια ανεμπνευστη, αστοχη και ακαιρη σκηνικη παρουσια.

    • συμφωνώ απολύτως, έθεσες το πρόβλημα στη σωστή του διάσταση. Βέβαια και η Τερζή θα μπορούσε να τραγουδήσει καλύτερα, αλλά γενικά θεωρώ ότι τα υπέροχα φωνητικά μας κάλυψαν τις όποιες αστοχίες της.

    • Άψογος, συμφωνώ σε όλα. Το τραγουδι είναι πολύ ωραίο και σε μουσική και σε στίχους. Προσωπικά το βαζα και το ξαναβαζα στο youtube. Και σήμερα δεν μπορώ να πω ότι το ερμήνευσε άσχημα η Τερζή, ίσα ίσα. Μπορούσε και καλύτερα? Το πιστέυω, αλλά δεν ήταν εκεί το πρόβλημα σήμερα. Το πρόβλημα ήταν στην σκηνική παρουσία. Φαινόταν τόσο μόνη της!!! Ας βάζαν δυο χορευτές να κάνουν κάποιο θεατρικό, έστω να φανεί κάτι και να απαλλάξεις και την ίδια από το άγχος να δείχνει χέρια, πλάτες και ότι άλλη μπούρδα σκέφτηκαν οι υπεύθυνοι. Κρίμα γιατί φέτος περίμενα πολλά και τελικά αυτοκτονήσαμε…

      • Προσωπικά μου άρεσε όλο αυτό που είδα. Όπως επίσης ήταν όντως αυτό που έπρεπε να βγει…Η Ελλάδα στην Ευρώπη είναι μόνη της….Αν έβγαζαν φωνητικά κι έβαζαν 2 χορευτές πιστεψτε με, το τραγούδι δεν θα ήταν τόσο ωραίο…Τα πολλά φωνητικά το απογείωσαν. Το πρόβλημα φυσικά με τη Eurovision δεν είναι αν περνάει κάποια χώρα τον ημιτελικό αλλά τι ψηφίζουν στον τελικό. Να σας θυμίσω τραγουδάρες όπως του Ρώσου το 2016 και του Ζέλικο με το Lane moje που έπρεπε να βγουν πρώτα ΔΕΝ ΒΓΗΚΑΝ! Επίσης να σας θυμίσω της Lorreen που προσωπικά δε μου άρεσε καθόλου σαν σκηνική παρουσία αλλά είχε φωνάρα και πολύ ωραίο τραγούδι. Να σας πω για το καρναβάλι του Wild Dance? Βλέπετε ότι είναι αψυχολόγητο όλο το πράγμα?
        Πολλά παίζονται και καλό θα ήταν να το παραδεχτούμε παρά να λέμε ότι βλέπουμε συνέχεια φαντάσματα.

    • εξαιρετικό σχόλιο Lazarus. Να προσθέσω μόνο ότι η μοναξιά και η έλλειψη φωνής φέρνει αυτό το αποτέλεσμα. Πολυ κρίμα για το πολύ καλό μας τραγούδι…

    • Συμφωνώ με τον Lazarus 1000% και προσθέτω κάτι που δυστυχώς εμείς οι fans πολλές φορές αγνοούμε. Ο τηλεθεατής (γιατί απλά και μόνο για έναν τηλεθεατή πρόκειται, που θα δει την eurovision όπως ένα οποιοδήποτε τηλεοπτικό show με διαγωνιστικό format), δεν έχει ξαναδεί και ξανακούσει το τραγούδι σε ένα ποσοστό που ξεπερνά και το 80%. Δείτε το και στις παρέες σας -εκτός eurofans- που βλέπετε μαζί τους το διαγωνισμό… Αυτός ο τηλεθεατής λοιπόν -όπως και τα μέλη των επιτροπών σε σημαντικό βαθμό- θα δεί για τρία λεπτά ένα ζωντανό video clip. Αν σε αυτά τα τρία λεπτά, ΣΥΝΟΛΙΚΑ αυτό που εισπράξει δεν τον συνεπάρει, προχωράει στο επόμενο. Τόσο απλά. Ούτε περιμένει να “ωριμάσει” μέσα του το τραγούδι, ούτε θα σταθεί στο στίχο, ούτε θα προσέξει την λεπτομέρεια. Θα δει ένα video clip. Εικόνα δηλαδή “ντυμένη” με ήχο. Αν λοιπόν το πρώτο συστατικό, αυτό της εικόνας που είναι απόλυτα καταλυτική, δεν είναι καλό, τότε και το Euphoria να έχεις σαν σύνθεση, πας για βρούβες… Κι αυτό είναι η Eurovision. Το ξέρουμε καλά. Μην πάμε λοιπόν τώρα να ανακαλύψουν συνωμοσίες για το πιο απαράδεκτο ζωντανό video clip που φτιάξαμε ποτέ, τη στιγμή που είχαμε το πιο δυνατό “σενάριο” στα χέρια μας τα τελευταία χρόνια.
      Οσο για τη Σουηδέζα που το παίζει και ειδήμονας, μια απλή χορεύτρια είναι, υπάλληλος στη σχολή του Νίκου Μαριάνου και μέχρι εκεί. Άθλιο όλο. Οπως και της Κύπρου το στήσιμο είναι ΑΘΛΙΟ, τίποτα παραπάνω από άνοιγμα προγράμματος στο “Αθηνών Αρένα” (και πιο φτωχό μη σου πω), που απλά έχει μια εκρηκτική Φουρέϊρα, στην οποία κολλάει το μάτι σου.
      Οι μόνες χθες που κατάφεραν να έχουν στήσιμο- πρόταση για την τηλεόραση του σήμερα και με την λογική του ζωντανού βίντεο κλιπ, ήταν η Τσεχία, η Βουλγαρία, η Λιθουανία αλλά και η Ιρλανδία που μετέφερε το “Lalaland” στη gay λογική του στη σκηνή της Eurovision, με ένα όντως αδιάφορο τραγούδι, που όμως διηγήθηκε μια οπτικοποιημένη ιστορία.
      Αν η ΕΡΤ θέλει να σώσει από την απαξίωση το πιο δυνατό της πρόγραμμα (χθες σε μια εντελώς αφανισμένη κρατική τηλεόραση με 4% τηλεθέαση, ο ημιτελικός έκανε 24% παίζοντας απέναντι από… Survivor!), πρέπει να φτιάξει μια ομάδα δημιουργών ΕΙΚΟΝΑΣ και να τους αναθέτει το τραγούδι που επιλέγει, ακόμη κι αν αυτό είναι …οι Argo. Αν δουλέψει την εικόνα σε επαγγελματικό επίπεδο, κάθε χρόνο θα είναι τελικό. (Θυμάστε το clip των Argo; Αριστούργημα).

  10. 1. Με μεγαλη διαφορα 1ο της Εσθονιας! Λογω φωνης καθαρα. Αλλα δε θα κερδισει.
    2. Η Φουρειρα ΤΑ ΣΠΑΕΙ!!!
    3. Ισραηλ, Τσεχια δεν απειλουν την Κυπρο.
    4. Νορβηγια το 2ο μεγαλο φαβορι.
    5. Με εντυπωσιασε πολυυυυ η Βουλγαρια.
    6. Λιθουανια και Γαλλια…δεν κερδιζουν.
    7. ΕΛΛΑΔΑ………………………….
    Τι να πρωτοπει κανεις; Νομιζα οτι το ΟΥΤΟΠΙΑ θα ηταν η χειροτερη ελληνικη παρουσιαση. Λαθος. Η σημερινη ειναι η χειροτερη. Εβαλε η Γιαννα μια φιλη της αμερικανιδα (που δεν μιλαει καν ελληνικα) να αποτυπωσει την ελληνικοτητα του στιχου και κυριως της μελωδιας επι σκηνης…..με τα γνωστα τραγικα αποτελεσματα. Το φορτωσε με βεγγαλικα, καπνους, χρωματα, φωτα. Οτι ποιο ΚΙΤΣ σημερα, μαζι με της Λευκορωσιας. Η Γιαννα αποφασισε να ειναι μονη της στη σκηνη (μην της παρει αλλος τη δοξα;;;) και δε σκεφτηκε καν να εχει βοηθεια στα σημεια που τραγουδουσε μονη της, ενω ηξερε οτι δεν το εχει. Ακομα και το φορεμα κιτς. Οσο αφορα την ερμηνεια, αφηστε το.
    Αυτο ομως που με ξεπερναει ειναι οι επιθεσεις ολες αυτες τις μερες (πολλες φορες χυδαιες, με καταρες) απο μεριδα φανατικων σε οποιον απλως διεβλεπε την πανωλεθρια να ερχεται και ηθελε να βοηθησει. Φυσικα υπηρξαν και αρκετοι ηλιθιοι προβοκατορες που επιτιθεντο προσωπικα στη Γιαννα, πραγμα που εξοργιζε τους φανατικους. Ενα ντρερμπυ, με χαμενο το διαλογο και τη μουσικη.
    Μου αφησε ομως πικρη γευση…και η καθολου αντικειμενικη ενημερωση απο μεριδα των Ογκαε για την παρουσιαση της Γιαννας. Οχι, ΔΕΝ το ελεγε τελεια, ΔΕΝ ειμασταν κουφοι. Το μονο που καταφερατε ειναι να δημιουργησετε υψηλες προσδοκιες σε καποιους που αποψε επεσαν απο τα συννεφα. Θα ηθελα παρακαλω απο του χρονου να ειστε ποιο αντικειμενικοι οσον αφορα την Ελλαδα. Στα αλλα τραγουδια σας βγαζω το καπελο. Γνωριζουμε οτι δουλευετε αφιλοκερδως στον ελευθερο χρονο σας και το σεβομαστε.
    Στηριζουμε ΟΛΟΙ ΚΥΠΡΟ και την ελληνιδα Φουρειρα!!!!!!!!!!!! ΑΨΟΓΗ!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Αν και συμπαθω τον Ρίμπακ όχι και πρώτος ρε γαμωτο η φουρειρα έσκισε. Θα κερδίσει ο Ρίμπακ όμως απο οτι φαινεται

      • Μακάρι να μην επιβεβαιωθεί αυτό,έχει χάλια τραγούδι παιδιά!!Φουρέϊρα χίλιες φορές και Βουλγαρία,που έχει τραγουδάρα!!!Κρίμα για την Χώρα μας,ήταν το καλύτερο τραγούδι που στείλαμε εδώ και πολλά-πολλά χρόνια αλλά δυστυχώς η σκηνική παρουσία δεν έπεισε ούτε κάν πολλούς από εμάς,που βεβαια εξακολουθούμε να το λατρεύουμε και φυσικά πιστεύω ότι του άξιζε παρόλα αυτά να περάσει στον τελικό έναντι των τραγουδιών Ιρλανδίας καί Λιθουανίας!ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ στην Κύπρο,μακάρι φέτος να είναι η δική της χρονιά!!!

      • Το εγραψα και χθες οτι ελπιζω να μην ειναι λαγος η Κυπρος. Δεν το πιστευω ομως. Επισης ειχα γραψει εδω και καιρο οτι οι μονοι επαγγελματιες καλλιτεχνες ειναι 2, η Φουρειρα και ο Ριμπακ. Σοουμεν, τι να λεμε. Φυσικα και η εσθονη λογω ανεπαναληπτης φωνης.
        Δεν βλεπω κατι αλλο εκτος Κυπρου Νορβηγιας Εσθονιας. Η Λιθουανια ειναι λαγος. Η Γαλλια βγαζει ματι οτι θα πατωσει. Δεν εχω δει καθολου Ιταλια και Γερμανια. Το Ισραηλ μετα τη σημερινη εμφανιση δεν κερδιζει με τιποτα. Περιμενω την πεμπτη να δω Νορβηγια, πως γραφει. Ειναι απατεωνας αυτος, λολ, μπορει να κλεψει τις εντυπωσεις. Απο τα σημερινα καθαρα για νικη η Κυπρος.

  11. ΤΑ ΛΈΓΑΜΕ Ή ΌΧΙ? ?? Καλο θα είναι ορισμένοι να είναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ και να αφήνουν τους άλλους να γράφουν την άποψή τους! !! Το ότι έχουμε αντίθετη άποψη, δεν σημαίνει ότι είμαστε haters! !! Yπαρχουν κι αυτοί, αλλά δεν είμαστε όλοι έτσι! Το τραγούδι δεν ήταν κακό, αλλά το live τουλάχιστον τραγικό! Του χρόνου πάλι! Όσον αφορά την Κύπρο, δεν νομίζω ότι θα κερδίσει! Δυστυχώς όμως, την βλέπω μέχρι και 5αδα…Btw ανεβαίνει επικίνδυνα η Νορβηγία! !! Λετε να κάνει το 2/2 ο Ριμπακ?

    • Πες τα σε παρακαλώ, ανατριχιάζουν τα fan clubs και νομιζουν οτι πανε για νίκη. Είχε τοσα δευτερολεπτα γέφυρα, κουναγε το φορεμα, ειχε ενα μπλε-γκρι χερι, και νομιζε οτι θα ανατριχιάσουν ολοι… Δεν ειναι έτσι δυστυχως….

  12. Οτι περασε το κομμάτι της Αλβανίας και οχι το δικο μας με ξεπερνά…

    • @Giannis Ή πόσο μάλλον της Εσθονίας?!?!? Καλά για Ιρλανδία δε το συζητώ καν.

    • @Giannis Ή πόσο μάλλον της Εσθονίας?!?!? Καλά για Ιρλανδία δε το συζητώ καν.

  13. Έτσι … έτσι… φάγαμε το βρίσιμο της αρκούδας… τι ακούσαμε για κομπλεξιλίκα, ψυχολογικά, κοινωνικούς ρατσισμούς και δεν ξέρω εγώ τι άλλο όταν εγώ και λίγοι ακόμα λέγαμε την αλήθεια εδώ και μέρες…..

    Η Τερζή ήθελε από την αρχή να εμφανιστεί μόνη της στην σκηνή και να προβάλει τον εαυτό της. Το έκανε μαζί με το συνάφι της δουλεύοντας όλο τον κόσμο για δήθεν εφε στα τελωνεία και λειζερ ξεβαματος του χεριού…… Πλαι της δημοσιογράφοι που στηριζαν αυτό το παραμύθι.

    Το μόνο που έκανε ήταν να bannarei στο ινσταγραμ όσους την έλεγαν οτι δεν έπειθε φωνητικά και οπτικα την Ευρώπη. Αυτή εκέι… να κουνάει το μαλλί και να σουφρώνει τα χείλια με live στο ινσταγραμ παλιμπαιδίζοντας αντι να κάνει πρόβες και να ξεκουράζει την φωνή της.

    Φέρει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ευθύνη και άλλες δικαιολογίες δεν υπάρχουν.

    Την ΕΡΤ την ήξερες.
    Το τραγούδι ΕΣΥ το διάλεξες.
    Την φωνή σου την ήξερες.
    Εσύ ήθελες να πας στο διαγωνισμό.
    Εσύ δέχτηκες την χορογραφία σου.
    Οχι το λέιζερ στο χέρι δεν θα σε περνούσε στον τελικό. Το 99% σε πέρασε για Αvatar και το άλλο 1 για στρουμφίτα.

    Και κάποια στιγμή να καταλάβουν κάποιοι ότι βρίζοντας όλους εμάς που λέμε την αλήθεια είτε ειμαστε έλληνες είτε ξένοι …με το ζόρυ το η συμμέτοχή μας καλή δεν γίνεται!

    Τέλος να πω πως ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΕ ΛΑΙΒ ΣΕ ΤΕΛΙΚΟ ΕΔΩ για να περιμένουμε αν θα πιάσουμε το τζοκερ εκεί.

    Ευχαριστώ τον OGAEE για το βήμα ελευθερίας λόγου που μας έδωσε και κατάλαβαν και αυτοί οτι οι επικρίσεις μας είτε καλοπορέραιτες για να μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη και του χρόνου.

    • Καλα το 2014 στειλαμε το Rise up που ηταν χαλια στο λαιβ του ελληνικου τελικου. Οποτε μη το δενεις κομπο οτι παει παντα το καλυτερο επειδη περναει απο ελληνικο τελικο. Για τη Γιαννα θα διαφωνησω. Γιατι ακομα και το Escunited ειχε πει οτι ηταν καλη φωνητικα στην προβα τζενεραλε πριν τον ημιτελικο. Δεν ξερω τι επαθε στον ημιτελικο

  14. Αθλια διοργανωση και πεμπτη παρουσιαστρια επρεπε να βαλουν.
    Ενα μεγαλο μπραβο στην γιαννα μας για την προσπαθεια,να λεμε ομως και την αληθεια δεν ηταν καθολου καλη.
    παντα μενουν εκτος δυο τρια φαβορι και φετος ετυχε να ειναι η ελλαδα και το βελγιο.
    ας παμε στους ελληνες σχολιαστες ο αντρας καπως παλευεται η γυναικα ξερει που βρισκεται;δεν διαφημιζει δεν κανει ντοκυματερ.καλα οι ατακες τους για πενταχρονα …..ψηφιστε να αλλαξει η τυχη σας…..τι λες μαρη;
    Αυτο που καταλαβα αποψε οτι οι διοργανωτες δεν θελουν με καμια νικη του ισραηλ,τι πλανα και αεροπλανα ηταν αυτα σΤην ισραηλινη συμμετοχη;μα και αυτες οι χορευτριες το παρακαναν καλα η νεττα θεα.οσο αφορα την κυπρο οι διοργανωτες την φτιαξαν φαβορι για να κοψει ψηφους απο το ισραηλ.
    Καμια ακυρη χωρα θα κερδισει φετος να το θυμαστε.
    Παντως λιθουανια θα κερδισει πολυ στις επιτροπες.
    Τελος παντων ελλαδα του χρονου παλι και εκει στην ερτ που τρωτε πολυ προσεξτε τα προγραμματα που σας φερνουν ποσοστα.

  15. Είμαι τόσο στεναχωρημένος και θυμωμένος. Ειλικρινά δεν το περίμενα. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΔΙΚΙΑ. Η Ευρώπη πρέπει να ντρέπεται. Δεν ξέρει να εκτιμά τα γνήσια και αληθινά κομμάτια τι να πω πια έχουμε κάνει το φθηνό και άκομψο πρότυπο! Για μένα η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από αυτό το πανηγύρι (γιατί έτσι έχει καταντήσει τα τελευταία χρόνια ο θεσμός) και ίσως να μην γυρίσει και καθόλου. Δε θα χάσει εξάλλου φάνηκε πως δεν μας θέλουν πια εξού και όλα τα τεχνικά προβλήματα και βέβαια ο αποκλεισμός μας.
    Η Γιάννα μας έδωσε τον καλύτερο της εαυτό και μας άγγιξε όλους! Αυτό έχει σημασία για μένα!
    Δυστυχώς η Eurovision για μένα τέλειωσε! Δεν πρόκειται να κάτσω να δω ούτε Β Ημιτελικό ούτε Τελικό. Και νικητής εύχομαι να βγει η Κύπρος έτσι για δικαίωση της Ελλάδας!! Αν πάλι βγει η κότα επιβεβαιώνεται αυτό που είπα παραπάνω περί πανηγυριού…

    • Οχι φιλε Χρηστο,
      πρεπει να μεινουμε και να το παλεψουμε. Μη βλεπουμε παντου δρακους και εχθρους. Απλα αυτο το τραγουδι με αυτη την παρουσιαση δεν ερεσε σε πολλους στην Ευρωπη. Δεν μας μισουνε, να εισαι σιγουρος γι αυτο. Απλα δεν τους αρεσε. Στο χερι μας ειναι να στειλουμε ενα καλυτερο τραγουδι του χρονου. Δε χρειαζετε να γεμιζουμε κακια και να απογοητευομαστε με μια δυο αποτυχιες. Ετσι ειναι οι διαγωνισμοι. Ενας κερδιζει, πολλοι χανουν. Τι να κανουμε, η πλειοψηφια αποφασιζει. Και….τη γιουροβιζιον να τη δεις.
      Φιλικα, ενας πολυ μεγαλυτερος σου.

      • Οι κατσαπλιαδες έλληνες βλέπουνε παντού φαντάσματα ρε νικολα μην δίνεις σημασια

      • Ποιο καλύρο τραγούδι; Ρε δουλευόμαστε…. πελατάκια της Πανικ θα γίνουμε πάλι…

    • Tha simfoniso kai ego den exoume douleia ekei Efoson den exoume diathesi na tô kanoume gia auto kai mono. An Kati se endiaferei metexeis an oxi apexeis. Eipa ksana oti itan tô kalitero pou steilame tá teleutaia xronia kai Edo ksekinaei I elliniki paranoia (Giati Eimaste pananoikos laos kai xora) Otan exoume kati Kalo Sta xeria mas kai itan poli Kalo tô afinoume stin tixi tou. Otan tô afineis stin tixi tou kai fanike ap tin proti stigmi auto einai tô apotelesma! Lipamai alla an einai na kaigontai etsi Orea pragmata tote den tha epithimousa na Eimaste ekei an den theloume kai den mporoume. Aplo Einai vre ert mou.

  16. Προφανώς γίνονται και εκπλήξεις παιδιά….
    Η Ιρλανδία πέρασε γιατί είχε το ομόφυλο ζευγάρι να χορεύει ρομαντικά και όλο το στάδιο να φωνάζει σε κάθε κίνηση. Είχε staging με στόρυ….
    Η Αλβανία πέρασε (λογικά τελευταία) χάρη σε συμμαχίες και χάρη στην φωνή του που έδωσε πόντους από την κριτική επιτροπή….
    Η Ελλάδα παιδιά άφησε κακή μα πολύ κακή εικόνα με την μπλε μούντζα…

  17. Φατε τα και εσείς εδώ περα στον ogae που οταν σας ελεγα οτι το τραγούδι στο πρώτο άκουσμα ηταν αδιάφορο με λέγατε κουφό και τα σχετικά.. Δεν πρέπει να ξανασυμμετασχουμε παρ όλα αυτα..

  18. Πραγματικά είναι πολύ στενάχωρο να μην υπάρχει το Ελληνικό τραγούδι στον τελικό. Όχι επειδή είναι της χώρας μας, αλλά γιατί είναι ένα καλό τραγούδι της χώρας μας.

    Από τον σημερινό ημιτελικό υπήρχαν πολύ καλές συμμετοχές. Αυτές όμως που προσωπικά ξεχώρισα ήταν δύο. Της Λιθουανίας και της Κύπρου. Και τα δύο τα βρήκα εξαιρετικά για το είδος που εκπροσωπούν. Τόσο στο τραγουδιστικό μέρος, όσο στη παρουσίαση.

    Από την καρδιά μου εύχομαι καλή επιτυχία στην Κύπρο μας και μακάρι να καταφέρει αυτό που πριν λίγες μέρες ούτε καν τολμούσαμε να ξεστομίσουμε ή ακόμα και να σκεφτούμε. Να πάρει το βραβείο!

    Γιάννα σ’ ευχαριστούμε για το τραγούδι που έφτιαξες και μας παρουσίασες. Σου εύχομαι τα καλύτερα από και δω και πέρα.

    • Και κάτι τελευταίο για την φετινή διοργάνωση. Νομίζω ότι είναι από τις πιο “άχρωμες” και αδιάφορες που έχω παρακολουθήσει. Αυτό που είδα σήμερα δεν μου άρεσε.

      Οι Έλληνες που ήταν στην παρουσίαση απλά διεκπεραίωσαν αυτό που τους ανατέθηκε. Ούτε κρύο, ούτε ζέστη.

      Για αυτούς τους “φαν” που λέγαμε ότι το μόνο που κάνουν καλά είναι να απαξιώνουν και να κατηγορούν την συμμετοχή μας με χολή και όχι με καλοπροαίρετη αρνητική κριτική, για άλλη μια φορά δυστυχώς μας δικαιώνουν με την χαρά τους, που δεν μπορούν να κρύψουν που αποκλείστηκε το τραγούδι μας.

      Μερικές φορές αναπολώ τις εποχές που οι φαν της Eurovision στην Ελλάδα ήμασταν δαχτυλομετρούμενοι και δαχτυλοδεικτούμενοι.

  19. Μπράβο στην Ιρλανδία. Δεν πρέπει να απορείτε ορισμένοι. Ήταν άψογος φωνητικά και η σκηνοθεσία ακολουθούσε ένα πολύ καλό στήσιμο επί σκηνής.
    Εκτός και η dream team!!!!!!
    Η Ελλάδα έχει πάρει πλέον τον κατήφορο! Τι φταίει? Ανοργανωσιά από πλευράς μας, έλλειψη ιδεών και φαντασίας, no money no show ή… μας κάνουν πόλεμο? Σα να έχει αγριέψει παρασκηνιακά η γιουροβίζιον ή είναι ιδέα μου?
    Παρεπιπτόντως δε μου άρεσε το ντούο των σχολιαστών. Μιλούσαν αρκετά γρήγορα σε σημείο να σε αγχώνουν…
    Η ΕΡΤ από το κακό στο χειρότερο. Έχει αφήσει το καλύτερο τηλεοπτικό προϊόν της να φυτοζωεί…

  20. Κλασσικότατοι Έλληνες που πριν τον ημιτελικό αποθεώνουν ό,τι αηδία και να στείλουμε (δεν λέω ότι το τραγούδι μας φέτος ήταν αηδία γενικά μιλάω), να λένε ότι θα κερδίσουμε (σοβαρά ποιος το πίστεψε αυτό;) και άλλα τέτοια και μόλις έρθει ο αποκλεισμός ή η χαμηλή θέση στον τελικό αρχίζει το βρισίδι προς την γιουροβίζιον, πόσο φθηνός και ασήμαντος διαγωνισμός είναι, πόσο απαίσιοι ήταν όλοι εκτός από εμάς και φυσικά την Κύπρο και πόσο μας σαμποτάρουν κάθε χρόνο οι κριτικές επιτροπές, οι διοργανωτές και βασικά όλο το σύμπαν. Και εννοείται το βρισίδι την ΕΡΤ για το απαίσιο τραγούδι και σκηνική παρουσία που στείλαμε (Που πριν λίγο καιρό υμνούσαν και προσκυνούσαν)
    ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ έχουμε καταντήσει χειρότεροι και από τους Ισπανούς που πέρσυ χαιρόντουσαν για το do it for your lover δηλαδή ντροπή

    • Κάνεις ΛΑΘΟΣ. Ψάξε εδώ και ΕΝΑ ΜΗΝΑ όλα μου τα ποστ που έχω γράψει εδώ! ΟΛΑ…. σε προκαλώ να το κάνεις. Ψάξε και περισυ για την ΑΦΩΝΗ ΝΤΕΜΗ που γελούσαν οι Ευρωπαίοι όλοι μαζί μας!

      Λέω ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ και από κάτω οι ΚΛΑΣΣΙΚΟΤΑΤΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ να πεταν την εξυπνάδα τους…..

      Οχι δεν βρίζω την ΕΡΤ. Την ήξερε η Τερζή……και ΔΕΧΤΘΗΚΕ ΝΑ ΠΑΕΙ!! Δεν μας σαμποταρει κανένας! ΑΦΩΝΗ Η ΤΡΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ — ΑΤΑΛΑΝΤΗ Η ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΣ την οποία Η ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΕΠΕΛΕΞΕ!

      Βρίζω αποκλειστικά την τραγουδιστρια και το υφάκι της που μου έκανε να μην μπορώ να απολαύσω την χώρα μου! Και ξαναλέω το τραγούδι σαν σύνθεση ήταν ΟΑΣΗ !

  21. Εδώ είμαστε και υποστηρίζουμε και Ελλάδα και Κύπρο. Η ειρωνεία και η κακεντρέχεια να λείπουν, το λέω εδώ και μέρες.

  22. Άλλη μία παράδοση χάλασε τώρα που αποκλείστηκε για πρώτη φορά και το Αζερμπαιτζάν μόνο η Ρουμανία και η Ρωσία έχουν μείνει

  23. αυτη η λιθουανια στο λαιμο μου καθετε!! χαχαχα
    το ηξερα για την ιρλανδια!!!
    εμ οκ δεν περασαμε, κριμα γιατι δεν θα εχει σασπενς για μας το σαββατο…
    επισης, το προβλημα περα απο τη σκηνικη παρουσια τωρα που το ακουσαμε και εμεις κανονικα θεωρω οτι ηταν η φωνη της γιαννας, υπο την εννοια οτι δεν ειναι αυτο που λεμε μια γεματη φωνη, να ανοιγει το στομα και να καταλαβαινεις οτι ο αλλος δινει πονο…
    κριμα, γιατι ειναι οντως πολυ καλο τραγουδι…
    να πω του χρονου; εχει παλιωσει αυτο πραγματικα…
    αν δεν σοβαρευτουν εκει στην ερτ που ολοι σας σταθικατε στο πλευρο της οταν της ριξαν μαυρο… τουλαχ στη νεριτ ανεξαρτητως αποτελεσματος ειχαμε live και σωζομασταν απο το διασυρμο της αφωνης σαγιας πχ που σιγουρα θα πηγαινε αν δεν την ειχαμε ακουσει ive…
    γενικα, φως στον οριζοντα δεν υπαρχει θεωρω απο αποψη υποστηριξεις του κρατικου φορεα…
    θα το ξαναπω και ας με προσπερνατε… τα καλα χρονια με τα καλα αποτελεσματα εχουν περασει ανεπιστρεπτι και σιγουρα μην περιμενετε να αλλαξει κατι καθως και στην ιδανικη περιπτωση που η ερτ το επερνε σοβαρα αυτη τη στιγμη η ελλαδα μουσικα ειναι οτι πιο τρας υπαρχει πανευρωπαικα…και γενικα τα βαλκανια θεωρω, μην κοιτατε βουλγαρια ολα τα καλα αποτελεσματα ειναι εισαγωμενα…

    αν ειναι δυνατον καθε χρονο να παλευουμε να στειλουμε κατι που να ακουγεται σωστο και ωραιο φωνητικα… αν εξαιρεσεις την τζορτζια τα τελευταια χρονια σοβαρη vocal female artist δεν εχουμε δει…οι αλβανοι καθε χρονο στελνουν φωναρες… ανοιγουν το στομα και μενεις μα…κας…
    στην ελλαδα τετοια ατομα δεν υπαρχουν δλδ??????!!!
    μακροσκελιζω και απλα θα πω ενα τελευταιο..
    συνεχιστε εσεις να ακουτε τα χιτακια του συρμου απο ασημους που κανουν ενα σουξε και μετα αντε γεια και αυτο το αντε γεια θα ακουτε και απο τους ευρωπαιους…
    μουσικη παιδεια 0
    και ΟΧΙ η ψευτοκουλτουρα μποφιλιου,μαχαιριτσας,κορκολης και τα συναφη δεν ειναι καατι αξιολογο για κανεναν πλην τον αριστεροφιλων…
    καλο βραδυ <3

    • Σαντορίνη escfan σου επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς πρώτα κ σε ρωταω αν πονας?

  24. Αμφιταλαντεύομαι για το αν πρεπει να απέχουμε 1-2 χρόνια. Πιστεύω ότι δε πρέπει να σταματησουμε να πηγαίνουμε γιατι δε θα κάνει καλό στην εικόνα μας. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε για να δείξουμε ότι η συμμετοχή αξίζει στην τελική. Πολλά εφταιξαν, πιστεύω δεν είναι καλό να ρίχνουμε ευθυνες σε κανέναν (μόνο στην ΕΡΤ!!!) και να μη μιζεριασουμε. Πείτε απλά ότι ετυχε που δε περασαμε, όπως και άλλες συμμετοχές που άξιζαν αλλά δε πέρασαν. Απλα μη δίνουμε περισσότερη σημασία σε πράγματα που δεν αξίζουν. Είναι απλά ενας διαγωνισμός!

  25. Όταν ανακοινώθηκε το τραγούδι μας, είχα πει ότι όλα θα παιχτούν στο staging. Μπορεί να μπει πεντάδα αλλά μπορεί να μείνει και εκτός τελικού. Τελικά έγινε το 2ο. Όλο από την αρχή έγινε λάθος. Κατά τύχη επιλέχθηκε ένα πολύ καλό τραγούδι το οποίο από την ανευθυνότητα και την αδιαφορία κάποιων καταστράφηκε και ήρθε αυτό το αναμενόμενο (μετά τις πρόβες) αποτέλεσμα. H σκηνική παρουσία μας ήταν ελλιπής, η σκηνή άδεια…
    Δυστυχώς η Γιάννα Τερζή δεν είχε το εκτόπισμα για να την γεμίσει μόνη της. Αυτό θα έπρεπε να το είχαν καταλάβει από την αρχή και να στήσουν μια παρουσίαση που να την πλαισιώνει. Φωνητικά δεν ήταν κακό αλλά με τίποτα δεν το λες καλό… Οπότε για όσους ισχυρίζονται ότι το αποτέλεσμα ήταν άδικο, προσωπικά διαφωνώ κάθετα. Γιατί από τις μεγάλες εκπλήξεις, ο Αλβανός είχε απλά φωνάρα, και ο Ιρλανδός πέρα από μια γλυκειά ερμηνεία είχε και ένα εξαιρετικό και εμπνευσμένο στήσιμο επι σκηνής. Συγχαρητήρια στην Γιάννα για ότι κατάφερε ΜΟΝΗ της χώρις την ουσιαστική στήριξη κανενός και καλή συνέχεια στην καριέρα της.
    Υ.Σ. Σε όλους τους Έλληνες τρελαμένουν φαν που εκθίαζαν την σκηνική μας παρουσία φέτος, το να είσαι αντικειμενικός δεν σε κάνει κακό ούτε ότι βγαζεις όλα τα κόμπλεξ σου. Σίγουρα υπήρχαν και οι spammers που απλά ήθελαν να μειώσουν την όλη προσπάθεια, αλλά η μπάλα μας πήρε όλους.

  26. Όλα παίξανε ρόλο. λίγο η δύσκολη χρονιά λίγο η σκηνική παρουσία λίγο η έλλειψη χρημάτων. Σε διαφορετικές συνθήκες το τραγούδι μας χτυπούσε και βραβείο. Στέλνουμε θετική ενέργεια στην Γιάννα ειναι κριμα να φάει όλο το κράξιμο τώρα ενώ έχει φτιάξει ένα υπέροχο τραγούδι. του χρόνου ας γράψουμε όλοι μαζί από εδώ ένα κομμάτι να το στείλουμε

  27. Δυστηχως πρεπει να συμβιβαστουμε με την κατασταση που ισχυει τα τελευταια χρονια…σιγουρα οι καλες εποχες προ 10ετιας μεχρι και το 2013 εχουν περασει…αλλοστε φαινεται και απο το πως αντιλαμβανεται η ερτ πλεον την γιουροβιζιον…το 2013 ηταν αλλοστε χρονια που σημαδεψε την ερτ…σιγουρα πρεπει να αναφερουμε και την οικονομικη κριση αν και νομιζω οτι δεν πρεπει να ανοιξουμε αυτο το θεμα…παρολαυτα ειχαμε μια αξιοπρεπεστατη εμφανιση την οποια τα εσωτερικα και εξωτερικα προβληματα την καταδικασαν…βεβαια και ο ημιτελικος ηταν τοδο δυνατος που θα μπορουσε καλιστα πριν μια πενταετια να αποτελουν τον τελικο…εμεις παρα το οτι δεν εχουμε συνηθησει τελικο χωρις ελλαδα θα καθησουμε αναπαυστικα και θα απολαυσουμε χωρις αγχος αυτο που αγαπαμε πιο πολυ…την ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ

  28. Να βάλω και ‘γω το λιθαράκι μου. Για αρχή εννοείται μπράβο στη Φουρέιρα και στην Κύπρο, μακάρι να το σηκώσει αν και φέτος δεν είμαστε για τίποτα σίγουροι!
    Αλβανία και Ιρλανδία εννοείται σοκ. Δε θα ήθελα να τις δω τελικό είναι η αλήθεια, αλλά καταλαβαίνω γιατί πέρασαν και οι δύο και το δέχομαι.
    Σοκ εννοείται και για το Αζερμπαϊτζάν, που ΔΕΝ ήθελα να το δω τελικό αλλά περίμενα να περάσει λόγω συμμαχιών.
    Όλα τα υπόλοιπα ήταν αναμενόμενα.
    Και τώρα για την Ελλάδα… θα πω ότι στεναχωρήθηκα μόνο για τη Γιάννα, για τίποτα άλλο. Δυστυχώς την ανικανότητα άλλως πληρώνει, και δυστυχώς το ότι κάποιοι την έθαψαν την έριξε ψυχολογικά. Πρέπει να είναι πολύ άσχημο να μην έχεις τη στήριξη του λαού σου σε αυτόν το διαγωνισμό που καταλήγει να είναι διαγωνισμός λαών. Στην ερτ χρειάζεται μια μούτζα. Δε θέλω να αποσυρθεί γιατί μ’ αρέσει να βλέπω την Ελλάδα στο διαγωνισμό, αλλά αν δε δείξει ικανότητα σε κάτι καλύτερα να μην ασχοληθεί για λίγο καιρό. Στην panic θα πω άλλη φορά να μη στείλει δύο τραγουδιστές ταυτόχρονα, γιατί χωρίς να το θες κάπου ποντάρεις περισσότερο. Όσο και να το αρνούνται, αυτά φαίνονται.
    ΥΓ1: Τελικά στη γιουροβίζιον πρέπει να έχεις τουλάχιστον 1 από τα 2: Ή εξαιρετικό τραγούδι με εξαιρετική φωνή, ή πολλά, πολλά λεφτά.
    ΥΓ2: Θέλω να μάθω αν κατάφερε κανείς να προβλέψει τη 10αδα στο διαγωνισμό του ogae. Αν το πέτυχε έστω και ένας θα του προτείνω να πάρει και κανα λαχείο!

    • Ποια στεναχωρήθηκε? Αυτή που bannarize αβέρτα όσους της έλεγαν ότι 6/6 τις ψηλες του τραγουδιού ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΕΠΕΛΕΞΕ δεν της βγαίνουν και γιατί αυτό;

      Που την ρωτούσαν τι έγινε για την σκηνική μας παρουσία και ελεγε” ΩΧ ΜΩΡΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΜΙΛΑΩ? Δειτε το ωραίο μου μπλουζάκι και για να δω που έχει καλό φως”

      Που αντί να βγάλει δραματικότητα στην σκηνή πήγε και έκανε μπτοξ και από το μάτι και πάνω δεν κουνιόταν τίποτα;

      Αυτή που δεν ήθελε κανένα επάνω στην σκηνή και το επαιζε 15 χρονη ντιβα;

      Έλα τω΄ρα… σοβαρά… το καημένο το κορίτσι….

  29. Η νίκη θα πάει είτε στη Λιθουανία είτε στην Γερμανία αλλά υπάρχει και η Αυστραλία. ..Τίποτα άλλο μην περιμένετε

    • συμφωνω με λιθουανια και γερμανια, θα ελεγα επισης ουγγαρια ή εσθονια…
      γενικα θα μεινουμε μαλ ακες απο το αποτελεσμα θεωρω ολοι..!!!

  30. παιδια με τη λιθουανια τα επαιξαν και τα πρακτορεία. Βλεπω τωρα η πιο χαμηλη της αποδοση 11 και η bwin την δίνει 100. τεραστια διαφορα.
    τελικα τι ειχε αυτο το τραγουδι που αρεσε δεν μπορω να καταλαβω. ακομα και ολο το story μου εμοιαζε ψευτικο

  31. Για την Ελλάδα δεν έχω κάτι να πω…υπέροχο τραγούδι που σκηνικά έχανε..δεν υπήρχε ατμόσφαιρα,δεν έχει κ η ίδια εκτόπισμα!Εκτός Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν,εκτός θα μείνει λογικά και η Ρωσία κ σύντομα εύχομαι κ η Σουηδία!
    Τώρα,η διοργάνωση χάλια…δεν είναι τυχαίο που η Νορβηγία παίζει με την πρωτιά,με ένα μέτριο τραγούδι!Ίσως θα ήταν και η καλύτερη κατάληξη να πάει η Eurovision στον βορρά που έχουν χρήματα και προσφέρουν θέαμα!Η Ελένη σάρωσε και θα είναι 2η-5η…ίδως δίπλα σε Νορβηγια,Εσθονια,Ισραηλ,Λιθουανια
    Το ασχημο ειναι πως η Ελενη,οπως τοσοι και τοσες,θα βγάλει το τραγουδι σε 2-3 γλωσσες και πισω στην Ελλαδα
    Για του χρονου,τωρα,ελληνικος τελικος με ποπ,λαϊκο,εθνικ ακομα κ παραδοσιακο πχ Ταμτα,Μελισσες,ακομα κ Παολα..κ ας κερδιζει ο καλυτερος,να ξερουμε τι στελνουμε
    + το μεγαλο ονομα μαζευει κ χορηγους

  32. Ιρλανδία, Αλβανία και Λιθουανία ήταν καλύτερες σε ερμηνεία (ίσως και σε παρουσίαση) από την Ελλάδα που ήταν παραφορτωμένη σαν θέαμα (χωρίς κανένα λόγο) και διασώθηκε από τα υπέροχα φωνητικά μας (η ίδια η Τερζή δεν μπορώ να πω ότι εντυπωσίασε). Η Κύπρος περάσε γιατί η Φουρέιρα έχει εξαιρετικό ταλέντο στα χορευτικά και ήταν καλοπαρουσιασμένη σαν συμμετοχή του είδους της (και δεν έδωσαν μεγάλη σημασία στη φωνή της). Οι περισσότεροι ερμηνευτές κατέστρεψαν τα τραγούδια τους (ενδεικτικά να αναφέρω την Αζέρα, το Λευκορώσο, τη Φινλανδή που πέρασε λόγω του δημοφιλέστατου τραγουδιού της κλπ). Αξιοπρεπείς ερμηνίες είχαμε από Ελβετία (δεν το πίστευα!), Αρμενία (κόπηκε αδικαιολόγητα κατά τη γνώμη μου), Ισραήλ (σιχαίνομαι το τραγούδι αλλά αυτή το τραγούδησε μια χαρά) και Ιρλανδία (η έκπληξη του ημιτελικού για μένα). Τέλος καταπληκτικές ερμηνείες είχαμε μόνο τρεις Εσθονία (απεχθάνομαι τις όπερες και τα φουστάνια-παλέτες αλλά υποκλίνομαι στην ερμηνεύτρια), Αυστρία (με ένα μέτριο-ευχάριστο τραγουδάκι αλλά με ένα ερμηνευτή θεϊκό!) και φυσικά την υπεραγαπημένη μου Βουλγαρία που κυριολεκτικά κατάφερε να απογειώσει ένα πρωτοποριακό και δύσκολο άκουσμα με μια καλοστημένη παρουσίαση και με μια άψογη ερμηνεία!!! Ελπίζω να νικήσει γιατί σαν τραγούδι με εκφράζει πολύ περισσότερο από το Κυπριακό, Εσθονικό, Ισραηλίτικο (σιχαίνομαι) και το συγκρίνω λίγο με το Ιταλικό.

    • Η παρουσίαση της Ελβετίας ήταν τέλεια. Εδικά το σημείο στη γέφυρα… Έπρεπε να περάσει.

  33. Παλεύει η Κύπρος με τη Νορβηγία… αν είναι δυνατόν ρε παιδιά… αν κερδίσει ο Ρίμπακ με ένα τραγούδι που δεν αξίζει να κερδίσει τι να πω…

    ειλικρινά…

    για την Ελλάδα τα είπα στο προηγούμενο άρθρο… η σκηνική απουσία κατέστρεψε το τραγούδι… ή καλύτερα την συμμετοχή μας

    απλά ήθελα να συμπληρώσω κάτι… δεν μπορώ να καταλάβω την ΕΡΤ, βασικά κανένας δεν την καταλαβαίνει πως λειτουργεί… γιατί δεν επενδύει στο μαναδικό προιόν που κάνει νούμερα??? αν επενδύσει παραπάνω θα ανέβει η τηλεθέαση θα ανέβει τα έσοδα από τις διαφημίσεις…

    • H φετινή χρονιά είναι μία πολύ μέτρια χρονιά, δεν υπάρχουν τα πραματικά δυνατά τραγούδια. Νομίζω ότι η Γαλλία θα κερδίσεις ως μία συμβιβαστική και ικανοποιητική για όλους λύσης.

      • Όντως μια μέτρια χρονιά γι αυτό δεν υπάρχει το ξεκάθαρο φαβορί… μακάρι να κερδίσει η Γαλλία αν και αυτή μοιάζει μούντζες επι 2 στην σκηνική της παρουσία. Χαχαχα

        ειλικρινα όποιος και να κερδίσει θα είναι έκπληξη αλλά δεν θέλω Νορβηγία και Αυστραλία… πραγματικά εκεί θα ξενερώσω περισσότερο από τον αποκλεισμό μας… και για να προλάβω τους κακούς… δεν μου τι σπάνε οι εκπρόσωποι των παραπάνω χωρών απλά τα τραγούδια τους είναι απο μέτρια ως αδιάφορα για μένα…

  34. Τα αποτελέσματα ήταν δίκαια, η Ελλάδα με ένα καλό τραγούδι που αποδώθηκε λάθος, χωρίς μία δυνατή κεντρική ιδέα, δεν αποτελεί αδικία το ότι δεν πέρασε. Κατά τη γνώμη μου, οι ευθύνες είναι κυρίως στην ΕΡΤ και σε πολλαπλά επίπεδα (από το θέμα της Φουρέιρα και τους ανόητους όρους του διαγωνισμού που προκήρυξε, μέχρι την ανυπαρξία στήριξης στην ελληνική συμμετοχή) και κατόπιν στους συντελεστές.

  35. EΙΠΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΩ , αλλα εδω που φτασαμε και βλεποντας την Νορβηγια να περναει μπροστα αφηνοντας την Κυπρο πισω, η Λιθουανια θα κερδισει!

  36. Ηταν άνευρη και της άξιζε ο αποκλεισμός. Η Εντελα πάει για τη. ΙΚΑ το Σάββατο

      • Να πάρει παραπεμπτικό για το ΚΑΤ που εφημερεύει. Με τόσο pelecan fly fly yeah ξεαρθρώθηκε χαχαχαχαχα

  37. Δεν υπάρχει λόγος για πολλή ανάλυση. Είμασταν αξιοπρεπείς. Το τραγούδι μας, μας άρεσε. Πρέπει να ευχαριστήσουμε όσους δούλεψαν για αυτό. Από εκεί και πέρα είναι απλά ενας διαγωνισμός. Δεν γίνεται να είμαστε πάντα στον τελικό. Η ΕΡΤ ωστόσο είναι η μόνη που αξίζει να κατηγορηθεί για την αδιαφορία της στο μοναδικό ίσως πρόγραμμα από το οποίο έχει έσοδα. Πολλά συγχαρητήρια στην Κύπρο και στην Ελένη. Μετά το σημερινό πιστεύω πως υπάρχουν πολλές ελπίδες για την πρώτη νίκη της Κύπρου!
    ΥΓ.: Η αναμετάδοση ήταν απαίσια, πιο ανευρους εκφωνητές δεν μπορούσαν να έχουν. Κρίμα, ο Καπουτζίδης και η Κοζάκου έκαναν τον διαγωνισμό πολύ πιο ενδιαφέρον όλα αυτά τα χρόνια. Μέσα σε όλα που πρέπει να αναθεωρήσει η ΕΡΤ για του χρόνου είναι και αυτό.

  38. Η eurovision έχει αλλάξει. Δεν αρκούν φτηνά κομμάτια (καλησπέρα dream team, εκτός τελικού), Δεν αρκεί να κάνεις βόλτα στη σκηνή νομίζοντας οτι το κομμάτι θα το καταλάβει ο Λετονος η ο Φινλανδός που σε βλέπει (καλησπέρα γιάννα). Θέλει έμπνευση, καλη και οχι ΒΑΡΕΤΗ σκηνοθεσια (μεχρι και τα σκοπια ειχαν καλυτερο προιον απο μας), και επισης ΚΑΛΕΣ ΦΩΝΕΣ. Και δεν ειχαμε τιποτα απ αυτα τα 3. Αλλαγή στρατηγικής χρειάζεται αλλιως καλυτερα αποχη…

  39. Δυστυχώς αποδείχθηκε ότι η eurovision κάθε άλλο από διαγωνισμός τραγουδιού δεν είναι…
    Αν δεν έχεις κάτι για το γκέυ κοινό (Ιρλανδία Φινλανδία) αν δεν έχεις κούνημα (Τσεχία) και αν δε φέρνεις το τσίρκο επί σκηνής (Ισραήλ)το τραγούδι μόνο δεν αρκεί…
    Ναι,η Γιάννα δεν ήταν πολύ καλή φωνητικά,η σκηνική παρουσία απλή αλλά όχι χάλια ειδικά στη γέφυρα ήταν εντυπωσιακή,δεν έβγαλε την ερμηνεία που έπρεπε αλλά σε κάθε περίπτωση δεν άξιζε τον αποκλεισμό ένα τέτοιο κομμάτι!Τα ίδια πιστεύω και για το Βέλγιο….
    Στην περίπτωση της Ελλάδας δε ξέρω ποιος φταίει η ΕΡΤ,η πανικ η Τσάλι, η Γιάννα και δε με ενδιαφέρει κι όλας….Αυτό που με θλίβει είναι ότι γελάει όλη η Ευρώπη με τον κρατικό μας φορέα (στη Νορβηγία διάβασα δόθηκε εκτενής περιγραφή για το πώς κατάληξαμε στο κομμάτι) πράγμα που δεν είναι καθόλου τιμητικό!
    Επίσης η ίδια η Γιάννα λογικο να ήταν ανασφαλής και φοβισμένη όταν η ΕΡΤ ήταν είναι κι θα είναι απούσα όταν καμιά πρόβα δεν πέτυχε όπως θα έπρεπε (με αποκορύφωμα το χθεσινό)!Το στενάχωρο είναι ότι περάσαμε στο τελικό πέρυσι,με το rise up το one last breath και το aphrodisiac και φετοςμείναμε εκτός τελικού με ένα πολύ ωραίο κομμάτι.Το 2016 το αξιζαμε φέτος όμως… κρίμα!
    Σε ένα μουσικό διαγωνισμό τραγουδιού σε κάθε περίπτωση δε πέρασαν τα κομμάτια αλλά η εικόνα… Τραγικό!
    Το μόνο θετικο σαν έκπληξη η πρόκριση της Αλβανίας!τα άλλα αναμενόμενα!Φινλανδία και Ιρλανδία δεν το άξιζαν περισσότερο από Βέλγιο και Ελλάδα άποψη που κυριαρχεί και στο youtube….
    Νομίζω μια αποχη χρειάζεται 2-3 χρονακια η και παραπάνω (βλέπε Ιταλία η Τουρκία) μέχρι να αποφασίσει να έχει ενεργό συμμετοχή ηΕΡΤ στο πιο κερδοφόρο της προϊόν το οποίο απαξιώνει από το 2016…
    τα σωματεία του ogae και infe πρέπει να δράσουν μπας και ξυπνήσει η ΕΡΤ!
    Όποιος χαίρεται η δικαιώνεται με τον αποκλεισμό μας,θα έπρεπε να ντρέπεται γιατί το τραγούδι σαν τραγουδι άξιζε δεν ήταν utopian land η this is love που και που πέρασε για μένα δε το άξιζε όταν είδα να μένει εκτός η Φινλανδία πέρυσι…
    Τέλος πάντων…Καλή επιτυχία στη Κύπρο και την Ελένη Φουρέιρα αν και δεν είμαι φαν του fuego(το θεωρώ μέτριο σαν κομμάτι)η Φουρέιρα είναι πολύ καλή σε αυτό που κάνει και θα χαρώ αν του χρόνου πάμε στην Λευκωσία!

  40. Πολλές σκέψεις περνάνε από το μυαλό μου… Μετά την εμφάνιση της Ελλάδας μου ΄έμεινε μία αρνητική γεύση. Σκέφτηκα ότι σε κανέναν Ευρωπαίο που το ακούει πρώτη φορά δεν θα αρέσει. Δεν υπήρχε σκηνική παρουσία,δεν υπήρχε καλό φωνητικό αποτέλεσμα. Το κομμάτι παραμένει εξαιρετικό. Διαπιστώνω πως η Ελλάδα δεν έχει αξιόλογους συνθέτες ή τραγουδιστές που μπορούν να τα πάνε καλά. Μια Φουρέιρα υπήρχε που πήγε με Κύπρο και μια Τάμτα που αποκλείεται να το τολμήσει με τα τελευταία αποτελέσματα. Άρα από τη στιγμή που δεν υπάρχουν χρήματα για Σουηδούς ας το αφήσουμε καλύτερα και ας μεταδίδει η ΕΡΤ τον διαγωνισμό μόνο. Είναι κρίμα να συμβαίνει όλο αυτό, Εδώ και 5 συμμετοχές και δεν καταφέραμε να φτάσουμε τη 18η θέση.Επιστρατεύσαμε dream team, φωνάρα, γνωστή με δισκογραφία, ‘σύγχρονο ποπ’, προσφυγικό μήνυμα, ιδιαίτερο έθνικ και αποτέλεσμα 0. Δεν μας θέλει απλά…

    • Το ακουσαμε κι αυτο! Η Ελλαδα δεν εχει αξιολογους συνθετες και τραγουδιστες!
      Ποσο χρονων εισαι;;;;;;;;;;

      • Δεν έχουμε αξιόλογους συνθέτες που θα γράψουν για Eurovision. Δε μπορούμε να πάμε με βαρύ λαϊκό στη Eurovision. Χρειάζεται ένα σύγχρονο ποπ, μια ωραία μπαλάντα ή δεν ξέρω και γω τι. Πες μου εσύ έναν συνθέτη ή έναν τραγουδιστή στην Ελλάδα που ξέρεις ότι θα πάει εκεί για να κερδίσει. ΈΝΑΝ θέλω και μη πείτε Παπαρίζου γιατί δύσκολα να το επιχειρήσει..

      • Δεν μπορουμε να παμε με βαρυ λαικο;
        Φανταζεσαι να στελναμε το ζειμπεκικο της Ευδοκειας; 5αδα στανταρ!
        Η Παπαριζου θελει να παει, αλλα θελει τραγουδι.
        Μη ρωτας εμενα, γιατι εγω εδω και πολλα χρονια ηθελα Γαλανη, Πρωτοψαλτη, Γλυκερια, Γαιτανο, Αρβανιτακη, Τσαλιγοπουλου για γιουροβιζιον. Με αυτη τη σειρα. Αλλα δεν πανε. Με κλασικα δικου τους στυλ τραγουδια. Οχι ποπ και αηδιες.
        Φανταζεσαι τη Γαλανη (ακομα και σε αυτη την ηλικια) να τραγουδαει το ΖΩ στη γιουροβιζιον;;; Υπαρχουν πολλοι που θα μπορουσαν να πανε. Δε με ενδιαφερει να κερδισουμε ντε και καλα. Αλλα να στελνουμε τραγουδια με ερμηνευτες καλους. Να τα γουσταρουμε . Ελληνικα, οχι ποπ με αγγλικο στιχο και γαλλικο ρεφρεν.

  41. Ναι την Ιρλανδία.Καλά λένε ό,τι είναι ένα gay party και τίποτα άλλο τελικά.Δεν είναι προκατάληψη.Είναι αλήθεια κ’ αποδείχτηκε σήμερα.Χάθηκε το νόημα του παλιού και καλού διαγωνισμού.Δε πειράζει Ελλάδα.Με τέτοια ΕΡΤ καλύτερα να αποχωρήσεις από τον διαγωνισμό.Μην ευτελίζεσαι άλλο.Η Γιάννα έκανε ό,τι μπορούσε με 0 ευρω υποστήριξη δε πειράζει.Έχω πει για τα autotune δε συμφέρουν γιατί μετά πας στα live και δεν μπορείς να βγάλεις ΦΩΝΗ.Εύχομαι η Κύπρος μας να το σηκώσει με όλη μου τη καρδιά το κύπελλο αλλά κάτι μου λέει ό,τι του χρόνου πάει στο Ταλίν της Εσθονίας.Είμαστε στη χώρα του δήθεν καρδιοπαθή που πρεσβεύει την απλότητα του διαγωνισμού.Εκεί πάει το ρεύμα.ΥΓ1:Πορτογάλοι μια ζωή ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΑΡΙΣΤΕΑΣ θα είναι ο μπαμπάς σας.Ακόμα πόσο πονάτε ρε;;;ΥΓ2:Προτείνω σε όλους τους fαns μέσα εδώ να πάνε και να ακούσουν το ονοματεπώνυμο παραπάνω – ΖΕΜΠΕΚΙΑ ΡΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΜΕ ΦΩΝΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΨΥΧΗ – ΑΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΟ ΡΑΠ.

    • Εχεις κατι με τους gay; Γιατι αν εχεις πηγαινε λυστο. Εγω που ειμαι gay σου λεω το εξης. Ξερεις ποσα παληκαρια εχω γνωρισει που ειναι gay; Οποτε ασε τις ζεμπεκιες τις ελληνικες. Στο θεμα μας τωρα. Η Ιρλανδια κερδισε γιατι φωνητικα το κομματι ηταν καλο και ειχε ενα στορυ που τα 15χρονα που ψηφιζουν μαζικα το εκτιμησαν. Δηλαδη θες να μας πεις τι; Οτι αντι της Ιρλανδιας θα περναγε η Γιαννα; Που το σκοτωσε το κομματι; Καμια σχεση. Ειμαστε απο θεση 15 και κατω πιστευω. Οποτε ασε την Ιρλανδια ησυχη. Μια φορα περασαν κι αυτοι. Το τραγουδι του Λουκα ηταν οντως φοβερο. Αυτα.

  42. Κρίμα γιατί αν και ισως να μην ήταν η πιο εμπνευσμένη σκηνική παρουσία και νότα στον αμανε ηταν αρχικά οριακη θεωρώ οτι τοαξιζαμε και με το παραπάνω. Η Λιθουανία με ανατριχιασε και την ψηφισα οπως άλλωστε σκόπευα και θα παει πολυ καλα μαλλον. Στηρίζω πλέον Κύπρο και τα αγαπημένα μου απτις υπόλοιπες χώρες ητοι Λιθουανία, Ισραήλ, Εσθονία.
    Για εμένα Ιρλανδια, Αλβανία και Φινλανδία θα έπρεπε να αντικατασταθουν απο Ελλαδα, Κροατία, Βέλγιο. Και οι τρεις τους πολυ καλες με πολυ ωραία τραγούδια. Κρίμα που έπρεπε να περάσουν και τα δύο gay vote τραγούδια. Ειδικά η Ιρλανδία που πετώντας δυο χορευτές το μεθοδευσε. Ο Αλβανός αναμφισβήτητα πολύ ταλαντούχος, αλλά τραγούδι δεν ειχε. Αυστρία Βουλγαρία πολύ μέτριες σήμερα, μάλλον σώθηκαν απο επιτροπές.

  43. Έχουμε και λέμε
    Το σόου από τα χειρότερα, κανένα απολύτως ενδιαφέρον. Τωρα ως προς τα αποτελέσματα, ήταν ένα σοκ η αλήθεια είναι, δεν το περίμενα προσωπικά. Αλλά δεν θα πω κάτι άλλο θα περιμένω να βγουν αναλυτικά αποτελέσματα κοινού-επιτροπής και τότε θα πω περισσότερα. Μπράβο στην Γιάννα, καλή επιτυχία στην Ελένη Φουρέιρα!
    Πιο αναλυτικά:
    Το Αζερμπαϊτζάν φάνηκε ότι θα κοβόταν. Εντωμεταξύ ο ήχος ακουγόταν πολύ χάλια στο εν λόγω, δεν ξέρω αν φταίει η τηλεόρασή μου ή κάτι άλλο. Δεν μπόρεσε ούτε ο Φωκάς να το σώσει, αλλά νομίζω ότι ήταν κι η χειρότερη δουλειά του ως τώρα. Θα μου πεις αν και το τραγούδι δεν τραβάει, τι να κάνει κι αυτός;
    Η Ισλανδία κανείς δεν περίμενε να περάσει, μάλλον 19η θα τερμάτισε
    Η Αλβανία μεγάλη έκπληξη, θα πανηγυρίζουν απόψε οι Αλβανοί και δικαίως. Μπράβο στον Bushpepa που κατάφερε μόνο με την φωνή του να τους πάει τελικό, κατά τ άλλα το κομμάτι δεν μου αρέσει προσωπικά, η παρουσίαση λιτή. Όταν ανακοινώθηκε η Αλβανία κατάλαβα ότι μάλλον δεν θα περνάγαμε
    Το Βέλγιο το είχα ξεγράψει πολλές μέρες πριν αλλά απόψε μου άρεσε αυτό που είδα ή να το πω αλλιώς δεν ήταν το χάλι που περίμενα. Πίστευα ότι θα πέρναγε αλλά δεν σοκαρίστηκα που έμεινε εκτός
    Η Τσεχία και μου άρεσε και δεν μου άρεσε, φαινόταν ότι κάτι έλειπε αλλά είχα δεδομένη την πρόκρισή της και λογικά οδεύει προς το καλύτερό της αποτέλεσμα μέχρι τώρα
    Την Λιθουανία την περίμενα εδώ και μέρες ότι θα έκανε την έκπληξη, μπράβο στην Ieva
    Το Ισραήλ δεν νομίζω ότι έχει πάει πολύ καλά, μένει να φανεί το Σάββατο. Δεν κέρδισε απόψε
    Η Λευκορωσία ήταν ενδιαφέρουσα, αλλά παίζει να το “έχασε” από τα οικτρά αγγλικά του. Πες το στην γλώσσα σου αν δεν μπορείς, ασ’τα τα Αγγλικά
    Η Εσθονία αναμενόμενο, καμία έκπληξη, ίσως και να κέρδισε απόψε
    Η Βουλγαρια, επίσης, καμία έκπληξη
    Η ΠΓΔΜ φάνηκε από τις πρόβες ότι θα έμενε εκτός
    Η Κροατία μου άρεσε, αλλά περίμενα πως θα έμενε εκτός λόγω του δυνατου ημιτελικού
    Την Αυστρία την περίμενα αλλά κάτι δεν μου άρεσε
    Για την Ελλάδα θα μιλήσω εκτενώς όταν μάθουμε αναλυτικά αποτελέσματα
    Για την Φινλανδία ήμουν σίγουρος αν και πολλοί, ακόμα και τα στοιχήματα αμφέβαλλαν
    Η Αρμενία έκπληξη ότι έμεινε εκτός, νομίζω η ζημιά έγινε από τις επιτροπές, μένει να φανεί
    Η Ελβετία αναμενόμενο
    Η Ιρλανδία μου θύμισε Κύπρο 2010, κατάλαβα ότι θα πέρναγε αλλά δεν μου αρέσει το τραγούδι, θα προτιμούσα Ελλάδα εντός.
    Η Κύπρος καλή αλλά αισθάνθηκα ότι κάτι έλειπε. Εύχομαι πολύ καλή επιτυχία για το Σάββατο, γιατί όχι, και με την νίκη!
    Αυτά με μια πρώτη ματιά, τα υπόλοιπα εν ευθέτω
    Ελπίζω την Πέμπτη να μας παρουσιάσουν κάτι καλύτερο, γιατί τα τραγούδια, δεν…
    Ακόμα και αυτού του ημιτελικού δεν μου άρεσαν τα περισσότερα όπως εμφανίζοταν στην tv, κάτι έχει πάει στραβά φέτος
    Ίδωμεν!

  44. Χμ, θα πω Λιθουανία, δραματική ερμηνεία, συμπαθητικό τραγουδάκι και το μήνυμα αστικοποιημένο χωρίς καπνούς και βεγγαλικά. Δείχνει κάτι να γίνεται εκεί. Ίδωμεν.
    Άντε καληνύχτα. Μακάρι να πάει καλά η Κύπρος αλλά τίποτα δεν είναι δεδομένο.

  45. τώρα που όλα τελείωσαν, μπορούμε νομίζω να πούμε ελεύθερα τη γνώμη μας. Η Τερζή ήταν κακή, απογοητευτική και λίγη. Την κατάπιε η σκηνή, ήταν τόσο μόνη, με δική της ευθύνη και ενώ είχε τέσσερις φωνές που έκαναν το παν να αποδώσουν την απαιτούμενη ηπειρώτικη πεντατονία, το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό.
    Εππειδή πολλοί γράφουν για Ιρλανδία και Αλβανία που κι εμένα δεν μου άρεσαν, θα πρέπει να πούμε ότι ο πρώτος πέτυχε την παρουσία διάνα, ενώ ο δεύτερος είχε εκπληκτική φωνή και πέρασε γιατί είχε χάρισμα.
    Τρία απαιτούνται για να πετύχεις, πέραν του τραγουδιού προφανώς: την σκηνική παρουσία, το προσωπικό χάρισμα και κυρίως τη φωνή. Εάν σου λείπει κάτι πρέπει να έχεις περισσότερο ταλέντο στα άλλα. Η Γιάννα δεν είχε τίποτα από αυτά, την υποστήριξα μέχρι τέλους γιατί δεδομένης της φωνητικής της ανεπάρκειας, το άγχος από τον πόλεμο που δεχόταν, χειροτέρευε τα πράγματα. Και είχε το καλύτερο τραγούδι του διαγωνισμού οποτε μπορείς ναα ελπίζεις για κάτι καλό. Το ότι απέτυχε, την ευθύνη πρεπει να την αναλάβει αυτούσια η ίδια.
    Και κάτι τελευταίο. Δεν πρέπει ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ να στείλουμε συμμετοχή χωρίς να ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ τον καλλιτέχνη να το τραγουδάει μπροστά μας ΖΩΝΤΑΝΑ! Πρρώτα θα κριθεί από το κόσμο εδώ και μετά θα αποφασιστεί ποιος θα σταλεί. Και αν υπάρχει μια συμμετοχή μόνο, να μην την στέλνουμε!

  46. Είχαμε το καλύτερο τραγούδι μετά το die for you αλλά δυστυχώς ήταν προφανές πως δεν θα περάσουμε.Η σκηνή ήταν πολύ άδεια και κάτι έλειπε.Μπραβο στην Φουρέιρα ήταν πολύ καλή μακάρι να κερδίσει αν και στον τελικό έχω επιφυλάξεις στο που θα καταταχθεί.Οσο για τις χώρες που πέρασαν πέτυχα 9/10 έχασα την Ιρλανδία.Η Αλβανία και η Λιθουανία για εμένα ήταν προφανές πως θα περάσουν.Λυπαμαι για αυτό που θα γράψω αλλά ίσως πρέπει να απέχουμε λίγο για να ανασυνταχθούμε.Ειναι ένας διαγωνισμός που αγαπώ αλλά ας μην τα παίρνουμε όλα τόσο σοβαρά.Πολλες χώρες με ωραία κομμάτια αδικουνται κάθε χρόνο.Οσο για την Βουλγαρία που είναι η αγαπημένη μου συμμετοχή θα πάει καλά αλλά δύσκολα θα μπει στην 5αδα.Σ’ευχαριστουμε Γιάννα για το όμορφο τραγούδι ανεξαρτήτως αποτελέσματος!

  47. Καμία έκπληξη για τα περισσότερα τραγούδια που πέρασαν..Η Ιρλανδία περνούσε ένα ωραίο μήνυμα που μόνο στην eurovision μπορούσε να περάσει..Ο τραγουδιστής της Αλβανίας το απογείωσε το κομμάτι του .Το μόνο που ίσως με χάλασε εμένα ήταν η πρόκριση της Φινλανδίας ,αλλά από τι κατάλαβα ξεσήκωσε πολύ κοινό μέσα στην αρένα..Για την Ελλάδα είχαμε πολύ φτωχή σκηνική παρουσία αυτό μας κόστισε ίσως,αν και δεν νομίζω ότι βγήκαμε ούτε καν 11οι,για να πεις κρίμα.Κάπου στην 13 θέση μας κόβω..Τα υπόλοιπα που πέρασαν αναμενόμενα.Ισραήλ και Κύπρος θα κοντραροχτυπηθούν για την πρωτιά.Μένει να δούμε αν θα μπει σφήνα κάποιο άλλο κομμάτι .Νορβηγία μήπως ?Θα δείξει!Θα ηθελα πάντως νικητήριο ένα εκ των Βουλγαρία,Ισραήλ,Αυστρία,Κύπρος ή Τσεχία

  48. Καλησπέρα και απο μένα παιδες! Λοιπον εχω καποια πραγματακια να πω και εγω που ισως αρεσουν και ισως οχι.Οταν εγινε η ανεκδιηγητη διαδικασια της ερτ φετος ολοι παθαιναμε πολλαπλα εγκεφαλικα για το τι θα στειλουμε. Ακολουθησαν το δικο τους σχεδιο και εφεραν στη επιφανεια ενα τραγουδι Μοναδικο και μια κοπελα που ηθελε να δωσει κατι διαφορετικο. Την Γιαννα. ολοι στην αρχη απορουσαν αλλα σιγα σιγα αγαπησαν τρομερααα το κομματι και ελεγαν τα καλυτερα. Τ views ηταν τρομακτικα πολλα για δεδομενα eurovision Ελλαδα αλλα και η αποδοχη απο τους Ελληνες και τους ξενους φανς. Λατρεβατε ολοι τη Γιαννα την εμπιστευοσασταν , διαβαζα εδω η Θεαααα, ξερει τι κανειιιι, εχει παρει σοβαρα το διαγωνισμο, τραγουδαρα παμε για ΝΙΚΗ. τελικα σημερα μετα απο Τεραστια προβληματα δικα μας αλλα και του διαγωνισμου και της παραγωγης το αποτελεσμα ηταν αρνητικο. Τα σχολια σας ομως υπερβαινουν καθε φαντασια εδω και 2 εβδομαδες. Σαν ενας ανθρωπος που αγαπαει το διαγωνισμο και τον παρακολουθει χρονια και τον ενδιαφερει ιδιαιτερα ομολογω οτι δεν ηταν σαφες τελικα αν το προβλημα σας ηταν η παρουσια η το αρνητικο αποτελεσμα που βλεπατε στα στοιχηματα. Ορισμενοι ειστε σε σημειο γελοιοτητας κυνηγοι των στοιχηματων. Οταν τα στοιχηματα ανεβαινουν την αγαπουσατε τη Γιαννα οταν πεφτουν τη μισουσατε. Τι ειναι αυτο το πραγμα ρε? Εσεις αγαπατε το διαγωνισμο? Τι ντροπη ειναι αυτη? Οταν αγαπας το τραγουδι το στηριζεις και αναφερεις τα προβληματα που εμφανιζονται οπως τη σκηνικη παρουσια. Δεν αρχιζεις να βριζεις μανες, καναλια, Γιαννες, Τερζιδες και ολα. Ρε ποτε θα σοβαρευτειτε εσεις οι δηθεν φαν? Πριν 3 μηνες στα σχολια λεγατε επιτελους η ΕΡΤ το ειδε σοβαρα. Για σας ειναι σοβαρα μονο οταν παμε να περασουμε η περναμε Τελικο? Εχετε γνωμη επι της ουσιας η κινουνται οι γνωμες σας με βαση τα στοιχηματα και το αποτελεσμα? Το λατρευω το τραγουδι μας και παρολο που η παρουσιαση δεν ηταν ανταξια και το αποτελεσμα επισης θα πω Μπραβο στη Γιαννα γιατι αυτο που εφτιαξε αγαπηθηκε και αγαπηθηκε και απο εσας μεχρι και πριν 2 εβδομαδες!!! Τωρα το βριζετε και το σχολιαζετε με οση χολη δεν βγαζετε στα προσωπικα σας προβληματα ξεσπωντας σε καναλια, σε χορογραφους σε ολη την ομαδα και την ιδια τραγουδιστρια. για το instagram για οτι ελεγε και εκανε… Ντροπη σας ρε!!! Οι μισοι απο εσας αλλαξατε γνωμη για ολα ακομα και για το τραγουδι. Καλα λενε οπου φτυνεις γλυφεις ειμαστε οι Ελληνες. Οταν κατι που μας αρεσει δεν αρεσει στους αλλους το διαγραφουμε. Να λετε αφωνη? ναι να το λεγατε και πριν 3 μηνες (οτι και καλα δε ξερατε τη φωνη θα εβγαζε) να λετε για τα τρκ στη σκηνη, που λατρευατε το μπλε χερι. Και μολις δεν περασαμε ολα χαλια πανω της. Τι κριτες ειστε εσεις ρε? Ποσο ασταθη γνωμη εκφραζετε στο τι σας αρεσει και τι οχι? ΟΤΙ και να λετε οτι μας αρεσε το τραγουδι… τα λογια σας οταν το τραγουδι δε σας εδωσε προκριση αλλο δειχνουν!!! Ντροπη!!!

  49. Μπράβο στην Γιάννα για την φιλότιμη προσπάθεια της, αλλά η σκηνική παρουσία ήταν ότι ναναι και αδίκησε το τραγούδι μας.
    Η ΕΡΤ πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι συμμετέχουμε σε ένα ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ διαγωνισμό όπου η εικόνα συντίθεται με τον ήχο για να παραχθεί το συνολικό αποτέλεσμα.
    Το γεγονός ότι έχουμε ένα καλό τραγούδι από μόνο του πολύ απλά ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ. Οφείλεις να το ντύσεις με την κατάλληλη εικόνα.
    Η ΕΡΤ επαναπαύτηκε με την καλή σύνθεση και δεν ενδιαφέρθηκε να στήσει την παρουσίαη του τραγουδιού.
    Δεν μας φταίει η κακή οργάνωση των Πορτογάλλων, αν δούμε τα άλλα τραγούδια τι παρουσίαση είχαν, σε αντίθεση με το δικό μας καταλαβαίνουμε την προχειροδουλειά της ΕΡΤ.
    Άντε του χρόνου με περισσότερη οργανωτική σοβαρότητα,

    Στο μεταξύ η Κύπρος έσκισε και πλέον η συμμετοχή της είναι ξεκάθαρο φαβορί μαζί με την Βουλγαρία για τη νίκη.
    Ούτε κοτούλες, ούτε τσεχάκια που ραπαρουν, ούτε σοπράνος με ουρά…
    Ο διαγωνισμός θα ρθει στα Βαλκάνια μάγκες ή στην Λευκωσία. Ετοιμαστείτε!!!

  50. Όλα τα φαβορι της διοργάνωσης στο 2ο μισό του τελικού

    ΚΥΠΡΟΣ
    ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
    ΙΣΡΑΗΛ
    ΙΤΑΛΙΑ
    ΤΣΕΧΙΑ

    Στο πρώτο μισό του τελικού

    ΑΛΒΑΝΙΑ
    ΑΥΣΤΡΙΑ
    ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ
    ΕΣΘΟΝΙΑ
    +
    ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (θα εμφανιστεί 8η)
    ΙΣΠΑΝΙΑ
    ΓΑΛΛΙΑ
    ΓΕΡΜΑΝΙΑ
    ΗΝ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ

  51. Ο πρώτος αποκλεισμός του Αζερμπαϊτζάν, σηματοδοτεί και τον πρώτο αποκλεισμό της dream team! Κακά τα ψέματα το λέγαμε από πέρσι που περάσαμε στον τελικό οριακά στην 10η θέση!

    • Ενταξει φταιει και η σειρα εμφανισης οι Σουηδοι δεν θελουν αλλους να τους κλεβουν τις δουλιες(αυτοι να γραφουν τραγουδια να σκηνοθετουν κ.τ.λ)νομιζω οτι το εθαψαν αν και εγω περιμενα το Βελγιο να παει καλυτερα μου αρεσει το τραγουδι.Η Λιθουανια μαλλον περασε τα περισσοτερα συναισθηματα με την απλοτητα της και τα εξυπνα γραφικα.(με συγκινησε πιο πολυ απο ολα τα τραγουδια και η Κυπρος με ξεσηκωσε πιο πολυ η Ιρλανδια ηταν μαπα περασε λογω θεματος και σειρα εμφανισης λογικα θα πατωσει στον τελικο).Η Αλβανια ειχε φωναρα αλλα και η Αρμενια και το τραγουδι της Αρμενιας ηταν πιο πολυ στα γουστα μου κριμα.

  52. Το περίμενα. Συμμετείχαμε σε έναν από τους πιο δύσκολους ημιτελικούς! Περίμενα όμως στήριξη από τις χώρες που παραδοσιακά μας στηρίζουν. Απορώ πως κατάφεραν να περάσουν οι Αλβανία και Ιρλανδία που δεν περνάνε ποτέ και πέρασαν από ένα δύσκολο ημιτελικό. Έκπληξη για μένα! Πρώτος αποκλεισμός για το Αζερμπαϊτζάν. Νομίζω πέρασε η μπογιά της Dream Team. Πέρσι περάσαμε 10οι στον ημιτελικό. Βέλγιο εκτός; Λευκορωσία; Κρίμα ρε παιδιά! Μεγάλη απογοήτευση! Τώρα όλοι θα πέσουν να την φάνε την κοπέλα! Καλή επιτυχία Κύπρος!

  53. Δεν καταλαβαίνω γιατί εκπλήσσεστε με την Ιρλανδία. Εδώ και βδομάδες την είχα μέσα στον τελικό.
    Είναι ένα πολύ όμορφο και γλυκό τραγούδι που με την παρουσίαση του στοχεύει σε ένα συγκεκριμένο κοινό που αποτελεί δυναμικό κορμό της Eurovision.
    Ούτε η Αλβανία είναι έκπληξη για εμένα. Μιλάμε για μια απίστευτη ερμηνεία που σαφώς πρέπει να πήγε περίφημα στις επιτροπές και το κομμάτι ήταν αρκετά συμπαθητικό οπότε δεν πρέπει να τα πήγε άσχημα ούτε στο televoting.
    Αντικειμενικότατα, ΔΕΝ αξίζαμε την πρόκριση. Κατά τη γνώμη μου όλοι όσοι περάσαν παρουσίασαν κάτι καλύτερο και υπάρχουν και άλλες χώρες που δεν πέρασαν και ήταν καλύτερες από εμάς. (Κροατία, Βέλγιο)/
    Θα έλεγα του χρόνου πάλι αλλά με την ομάδα που έχει αναλάβει το διαγωνισμό δεν έχουμε λόγο να ελπίζουμε σε κάτι καλό.

  54. Ηθελα να μην σχολιασω την εμφανιση μεχρι να την δω τηλεοπτικα.Μπορω να πω με σιγουρια πως απογοητευτικα.Καταφεραμε να παρουσιασουμε ενα κατα γενικη ομολογια εσωτερικο τραγουδι σαν μια απλη και κυριως ανευρη μπαλαντα.
    Επισης ειμαι σχεδον σιγουρος πως η φαινομενικα φιλικες χωρες πηγαν με την Κυπρο.
    Δυστυχως ομως η ΕΡΤ επρεπε να φαει μια τετοια σφαλιαρα.(να αποκλειστουμε με ενα απο τα καλυτερα τραγουδια που εχουμε στειλει.)
    Ειμαι της αποψης πως αμα η ΕΡΤ θελει να συμμετεχει στον διαγωνισμο πρεπει να το κανει αλλα επαγγελματικα επενδυοντας σε αυτο.Αντιθετως εχουμε μια ΕΡΤ που δεν τον γουσταρει τον διαγωνισμο και συμμετεχει μονο για τα νουμερα τηλεθεασης. Αμα δεν αλλαξει αποψη για τον διαγωνισμο καλυτερα να μην συμμετεχει καθολου. Προσωπικα ειμαι φαν του διαγωνισμου και οχι της Ελλαδας οποτε δεν με ενδιαφερει καθολου αμα συμμετεχει η Ελλαδα σε αυτον.

  55. Πραγματικά πάντως δεν στεναχωριέμαι καθόλου για τον αποκλεισμό μας γιατί θα παρακολουθήσουμε απίστευτη Eurovision. Έχουμε Εσθονία, Ισραήλ, Κύπρο, Βουλγαρία και Νορβηγία όλες υποψήφιες για νίκη και ταυτόχρονα πολλές χώρες να παλεύουν για δεκάδα. Με διαφορά ο πιο αμφίρροπος διαγωνισμός της δεκαετίας. Πραγματικά πιστεύω ότι οποιαδήποτε από αυτές τις χώρες μπορεί να κερδίσει. Φυσικά στηρίζω Κύπρο αλλά ομολογώ ότι θεωρώ δύσκολο να υπάρξει τόση στήριξη από επιτροπές για νίκη.
    Η Εσθονία είναι πιο πιθανή αλλά και πάλι έχω αμφιβολίες.

  56. Είχα παίξει πριν από 2 εβδομάδες 10 ευρώ για τη Λιθουανία με κέρδος 1.275 ευρώ. Έχε γούστο……

  57. Ότι και να λέτε η σκηνική μας παρουσίαση δεν ήταν άσχημη. Ήταν αξιοπρεπέστατη και φυσικά καλύτερη από Φιλανδία, Αλβανία κτλ… Φυσικά μπορούσαν να αναδείξουν το υπέροχο τραγούδι μας καλύτερα αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να κράξουμε την συμμετοχή μας. Το κραξίδι ανήκει όλο στην Ερτ που δεν ασχολήθηκε ούτε στο ελάχιστο και στην Τσαρλι που ναι μεν προσπάθησε το καλύτερο αλλά μαντάμ μου δεν μπορείς ενώ έχεις τεχνικά προβλήματα με την χώρα που σκηνοθετείς να τρέχεις να χορεύεις με την Φουρέιρα όπως επίσης δεν μπορείς και να σκηνοθετείς και να χορογραφείς ένα τραγούδι… Η σκηνοθεσία έπρεπε να πάει σε κάποιον ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ. Κατά τα άλλα το τραγούδι παραμένει ΥΠΕΡΟΧΟ και από τα καλύτερα που έχουμε στείλει. Σίγουρα πλέον ο τελικός δεν έχει το ίδιο γούστο και σκέφτομαι σοβαρά αντί για τον 2ο ημιτελικό να δω τατουάζ μιας και ένα μέρος της χαράς μου για τον διαγωνισμό έφυγε μετά την ΑΔΙΚΗ θέση μας στον ημιτελικό.
    Καλή τύχη στην Κύπρος μας! Χάρης αυτήν μετριάστηκε κάπως η απογοήτευσή μου γιατί συνεχίζει να διαγωνίζεται για την νίκη η αδελφούλα μας χώρα! Σήκωσέ το Ελένη!

  58. Δεν με νοιαζει που αποκλειστηκαμε. Το τραγουδι μας το στηριζω ακομη και τωρα. Ειναι ενα απο τα ομορφοτερα τραγουδια του διαγωνισμου και θα βρισκεται συνεχεια στη λιστα του κινητου μου. Γιαννα σε ευχαριστώ για το αριστουργημα και την προσπάθεια. Μακαρι να ηταν αλλιως τα πράγματα. Η δικη μας απουσια ισως ωφελησει στο televoting την Κυπρο μας… Οποτε ουδεν κακό αμιγες καλου. Μπορει την Ελενη να μη την ακουω λογω του ρεπερτοριου της αλλα ηταν οντως λεαινα στη σκηνη.

  59. Και τώρα που πέρασε λίγη ώρα θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο ψύχραιμος γίνεται. Καταρχήν ένα μεγάλο μπράβο κι’ ευχαριστώ στη Γιάννα και σε όλη την ελληνική αποστολή για όλα! Δεν έφταιγαν αυτοί! Έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν δεδομένου και των οικονομικών. Ίσως ένα διάλειμμα μας έκανε καλό παιδιά. Τόσα παραδείγματα υπάρχουν. Η Ουκρανία αποχώρησε το 2015 και επέστρεψε την επόμενη χρονιά και κέρδισε! Το ίδιο συνέβη και με την Πορτογαλία που αποχώρησε το 2016 και κέρδισε την επόμενη χρονιά. Μην ξεχνάμε και τη Βουλγαρία που η χώρα δεν είχε περάσει σε τελικό από το 2008 μέχρι το 2013 όπου το 2014 αποχώρησε και επέστρεψε το 2016 και έχει κάνει θεαματική άνοδο. Πάντως όσες φορές πέρασε η Βουλγαρία σε τελικό μπήκε πεντάδα. Να δούμε αν φέτος επαναληφθεί αυτή η επιτυχία. Το Βέλγιο δυστυχώς αποκλείστηκε μετά από τριετή επιτυχημένη παρουσία στη δεκάδα. Πρώτος αποκλεισμός για Αζερμπαϊτζάν και δεύτερος αποκλεισμός στην ιστορία της η Αρμενία. Τελικός χωρίς αυτές τις χώρες και χωρίς την Ελλάδα μας θα είναι κάπως. Πέρασε η Αλβανία και η Ιρλανδία από τον πιο δύσκολο ημιτελικό ενώ άλλες χρονιές έμεναν εκτός! Αντί για Αλβανία, Ιρλανδία και Φινλανδία ήθελα Λευκορωσία, Βέλγιο και Ελλάδα! Κρίμα πάντως που ήμασταν σε έναν τόσο δύσκολο ημιτελικό. Αν ήμασταν στον δεύτερο σίγουρα θα περνούσαμε. Εντύπωση προκαλεί πάντως που δεν είχαμε στήριξη από τόσες γειτονικές χώρες και χώρες γενικά που μας στηρίζουν! Τι να πω. Έχω απογοητευτεί αλλά δεν πειράζει. Επίσης εντύπωση προκαλεί που από το 2015 η Κύπρος περνάει τελικό και η Ελλάδα μετρά δυο αποκλεισμούς στο διάστημα αυτό. Καλή επιτυχία στην Κύπρο μας! Παραμένει πρώτη στα στοιχήματα! Και ηρεμία και όχι κατηγορίες για την Γιάννα μας. Είδα ένα βίντεο στο οποίο έκλαιγε και είναι πραγματικά κρίμα. Δεν θέλω να πάρει όλο το βάρος του αποκλεισμού πάνω της! Καλό βράδυ σε όλους!

    • Όχι συγγνώμη το βάρος ανήκει αποκλειστικά και μόνο στην ίδια.
      Αφού δεν μπορεί να το τραγουδήσει το το ηθελε;
      Για να μην πω για τη χορογραφία που η ίδια διάλεξε….

  60. Και εξάλλου ποιόν να στείλουμε όλοι θέλουν απευθείας ανάθεση γιατί το έχουν δει μεγάλα ονόματα, εδώ στην Σουηδία πήγε η Παπαρίζου και διαγωνίστηκε και εδώ θέλουν απευθείας ανάθεση έλεος δηλαδή, ας κάνουν 2 ημιτελικούς και 1 τελικό όπως γίνετε στις περισσότερες χώρες και να ψηφίζουν οι ελληνικές πρεσβείες που έχουμε στην Ευρώπη και φυσικά ο κόσμος ετσι θα έχουμε και καλύτερες αποδόσεις κατά την γνώμη μου γιατι θα είναι ένα αποτέλεσμα που θα θέλουν οι περισσότεροι όχι που να θέλει μόνο η ΕΡΤ και να μην ρωτάει κανέναν γιατι ο διαγωνισμός δεν γίνετε μόνο για την ΕΡΤ αλλά γίνετε και για εμάς. Θα παρακαλέσω αν υπάρχει ένα σοβαρό άτομα στην ΕΡΤ και διαβάσεις αυτό το σχόλιο ας το πάρει σοβαρά. Ευχαριστώ!!!

  61. Πανό μου δυστυχώς το OGAE δεν με αφήνει να εκφραστώ ελεύθερα και να σου πω κάποια πράγματα που σου αρμόζουν ..κακώς δημοκρατία λογού έχουμε… γι’αυτο θα στα πω με όσο πιο κάλο τρόπο γίνεται… Οι Ελληνες είναι εδώ και θα είναι για πάντα εδώ στο πλευρό οποιουδήποτε εκπροσώπου τώρα αν εσύ θες να μας γελοιοποιήσεις δεν θα σου βγει σε κάλο … θα σου δώσω ένα στοιχείο από αυτά που προσπάθησα να γράψω νωρίτερα για σένα και μόνο …είναι πράσινο και τσούζει

  62. Θα μιλήσω ειλικρινά στα προγνωστικά μου ήμουν 9/10 πίστεψα στην διασπορά του Αζερμπαϊτζάν αντί της Ιρλανδίας.
    Αν πάμε του χρόνου μόνο με εθνικό τελικό και αυτά τα παραδοσιακά καλά θα κάνει η ΕΡΤ να τα ξεχάσει γιατί δεν τραβάνε έχουμε ΦΩΝΑΡΕΣ και πάμε με μετριότατες συμμετοχές θέλω να έχουμε Φωκά χωρίς τον Κοντόπουλο όμως ή την Σασα που κάνει παπάδες κάθε χρόνο.Την Ελλάδα δεν την είχα για αποκλεισμό μεχρι που ακουσα/ειδα το πρωτο λαϊβ εκει χαθηκαν ολα. Ας κανουμε εθνικο τελικο και ας ειναι σε μολ ας ειναι και σε μαναβικο ας ειναι οπου νανε να εχουμε μια ομαδα συντονισμενη.Νομιζω τοσα χροννια το Ελληνικο τραγουδι με Αγγλικο ρεφραιν παει τοσο καλα για εμας γιατι δεν το ξαναδοκιμαζουμε εχω διαβασει πολλα σχολια για αποχη και νομιζω θα συμφωνησω εκτος αν νικησει η ΕΛΕΝΑΡΑ που πρεπει να παμε τιμητικα στην κυπρο αλλα ναι απο την στιγμη που δεν υπαρχει ενδιαφερον απο την ΕΡΤ να νικησει ας μην παμε καθολου τζαμπα τα λεφτα πανε που θα μπορουσαν να παρουν αλλες παραγωγες αλλωστε μετα απο αποχη η Βουλγαρια εχει γινει απο τις καλυτερες η πορτογαλια νικησε η τσεχια φερνει καλα αποτελεσματα η Ιταλια βγαζει παντα τραγουδαρες ηρθε η ωρα για GREXIT απο την eurovision και το λεω σαν 20+ χροννια eurofan

  63. Το ταξίδι της Γιάννας Τερζή και του ”Όνειρό μου” στην γηραιά ήπειρο δυστυχώς σταμάτησε πολύ πρόωρα.Η Γιάννα Τερζή και η ελληνική αποστολή όλες αυτές τις μέρες κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια να περάσει το μήνυμα του δυναμικού αυτού τραγουδιού , με ελλείψεις ,λιγοστά μέσα, κακουργηματικές (ίσως και στοχευμένες) παραλείψεις εκ μέρους των διοργανωτών και με τεράστια γκρίνια απο την Ελλάδα!Για το μόνο που ανησυχώ είναι για την Γιάννα Τερζή, λόγω της επικείμενης διαπόμπευσης που πρόκειται να υποστεί απο αύριο, απο τους κουτσομπόληδες τηλεδικαστές της ψωροκώσταινας .
    Όσο για την μη πρόκρισή μας, δεν πρόκειται να επηρεάσει για κανέναν λόγο την άποψη που σχημάτισαν εκατομμύρια άνθρωποι- εντός και εκτός Ελλάδος-για το τραγούδι μας ,το οποίο πιστεύω ακράδαντα πως ήταν ό,τι καλύτερο έχει στείλει τα τελευταία χρόνια η ΕΡΤ!Ωστόσο,μετά απο 5 χρόνια συνεχούς αποτυχίας, ίσως η δημόσια τηλεόραση πρέπει να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο μιας απουσίας της χώρας μας απο τον διαγωνισμό για ορισμένο χρονικό διάστημα!
    Τα βλέμματα όλων μας είναι στραμμένα στον μεγάλο τελικό της 12ης Μαίου και την Κυπριακή συμμετοχή, η οποία φιγουράρει στα φαβορί της φετινής διοργάνωσης!

    Καλή επιτυχία Κύπρος! #CYP
    Δεν πειράζει #GiannaTerzi!! 🙂 🙂 🙂

  64. Κριμα ! Ενα απο τα καλυτερα ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ μας της τελευταιας 20ετιας

  65. 1ον ψηλοφαινοταν που πεφταμε στα στοιχηματα αλλα σκεφτητε οτι χασαμε με χωρες που στον ημιτελικο ηταν η αλβανια αρμενια αζερμπαιτζαν βουλγαρια κυπρος φυρομ που απο εκει παιρνουμε συνηθως τους περισσοτερους ποντους μας
    2ον δεν χαθηκε ο κοσμος του χρονου και μακαρι με αλλο καναλι
    3ον συνεχιζουμε να υποστηριζουμε την κυπρο και αν το παρει η κυπρος θα νιωσω σαν να κερδισα και εγω

  66. Εγώ προσωπικά δεν ασχολούμαι ξανά με τη γιουροβιζιον χάλια διοργάνωση ξινες παρουσιάστριες κ το τραγούδι μας χαντακωθηκε

  67. Ε όχι και Νορβηγία να ανέβει στα στοιχήματα με αυτο το αίσχος τόσο ωραία τραγούδι έχουν έχει…..

  68. Πραγματικά κρίμα που δεν περάσαμε με ένα τόσο όμορφο τραγούδι αλλά οφείλω να πω ορισμένα σημεία που μας σκότωσαν:
    1. Τα φωνητικά της Γιάννας πολλές φορές την κάλυπταν υπερβολικά.
    2. Το “μα γιατί;” δε της βγήκε καλό.. Ήθελε περισσότερη ένταση και πάθος για να σε πείσει.
    3. Στη γέφυρα πολύ αμήχανες κινήσεις και δυστυχώς τηλεοπτικά δεν ήταν καθηλωτικο όπως κανονικά θα έπρεπε
    4. Το μπλε χέρι δεν έγραφε καθόλου καλά με τόσα φώτα και καπνό που είχε η σκηνή.
    5. Στο 2ο ρεφρέν η φωνή της Γιάννας δεν ήταν καθαρή.
    Αυτά έχει η ζωή όμως.
    – Η Φουρεϊρα σάρωσε κυριολεκτικά αλλά για το τι θα πετύχει το Σάββατο είναι άγνωστο. Το σίγουρο είναι ότι αφού κληρώθηκε να εμφανιστεί στο 2ο μισό του τελικού θα της δώσουν καλή σειρά.
    – Πρώτος αποκλεισμός για Αζερμπαϊτζάν και δικαίως. Η πρώτη ήττα για τη dream team πέρσι οριακή πρόκριση με τη Demy αλλά φέτος έξω.
    – Για νίκη βλέπω Εσθονία

  69. Ο άλλος συγκρίνει τη ζεμπεκιά και τη φωνάρα του Λούκα Γιώρκα σε ένα τραγούδι που περιγράφει τη ζωή του ΕΛΛΗΝΑ και ανασταίνει νεκρούς με τους λελέδες από την Ιρλανδία.Άντε συνέλθετε ρε.Πείτε με ό,τι θέλετε ρατσιστή κ.λ.π. αλλά κόψτε τα χαζά.Απο το 2013 και μετά δε μπορούμε να ανεβούμε από τη 18η θέση και πάνω.Μπορεί να είναι και μουσικό αλλά είμαι πεπεισμένος πλέον ό,τι είναι σίγουρα πολιτικό.Δε μας θέλουν μία.Δε τους θέλουμε δέκα.Άμεση αποχώρηση της άχρηστης ΕΡΤ από την EBU.Η Ελλάδα δέχεται πόλεμο από παντού οικονομικό,κοινωνικό και με πολλούς τρόπους.Ποιες είναι οι συμμαχίες μας στο Voting πλέον αν περνούσαμε;Μόνο η Κύπρος άντε και η Σερβία και το Μοντενέγκρο.Καμία άλλη.

  70. Κατ’αρχήν ηρεμία στην Γιάννα και καλή επιστροφή….Σε αντίθεση με τους περισσότερους εγώ θα πώ πως η σκηνή μου άρεσε που δεν είχε led και τεράστιες οθόνες με γραφικά μου ήταν πιο οικεία ήταν πιο συναυλιακή και άβάνταρε εξαιρετικά τις καλές φωνητικά και ερμηνευτικά παρουσιάσεις. Καμία έκπληξη λοιπόν δε μπυ δημιουργεί η Αλβανία και η Ιρλανδία και η Λιθουανία στον τελικό γιατί είχαν τις προϋποθέσεις συναυλιακού τραγουδιού και ερμηνείες καλές ειδικά ο αλβανός άψογος. Με το Ισραήλ δεν τρελάθηκα αν και θεωρώ οτι είναι ενα καλό ποπ κομμάτι και τη Νέτα τη θεωρώ πολυ καλή καλλιτεχνιδα και ταλάντουχα. Τα υπόλοιπα αναμενόμενα όπως και ο αποκλεισμός μας.
    1) Δεν φταίει πιστευω η Τσέλι…εξηγώ η Γιάννα μου είναι πολύ συμπαθης αλλά σαν performer κινησιολογικά “άκαμπτη” αμήχανη επειδή η Τσέλι είναι εξαιρετική χορογράφος θα δυσκολεύτηκε εικάζω να προσαρμόσει κομμάτι και κινησιολογικες δυνατότητες Γιάννας.
    2) Το τραγούδι ήταν πολύ καλό αλλά στη studio version απο την οποία και αγαπήθηκε…Δυστυχώς το βάθος και ο μυστηριακός ήχος του δεν αποδόθηκε απο τη Γιάννα καλά ..τα φωνητικά ήταν άψογα….
    3) Η σκηνικη παρουσία …χωρίς σκηνοθεσία….χωρις story telling ροή….στα εκατομμυρισ θεατών χρειάζεται να τονίσεις την αίσθηση εφ’ οσον δεν κατανοούν τη γλώσσα…και δυστυχως δεν το είχαμε…Σκηνοθετικά θα μπορούεσε να αποδωθει με 1000 τρόπυος αν ρωτησεις δεξια αριστερα αλλα στο συγκεκριμένο μιλώντας πάνω υπήρξαν λάθη και παραλείψεις ερμηνευτικές κτλ(αδιαφορώ για τα εφέ).
    4) Μας εμεινε ενα ομορφο κομματι και το χρωστάμε αυτό στη Γιάννα απλά πρπει να σκεφτεί λίγο την ταυτότητα της δεν έπρπε να υποστηριξη κατι που δεν μπορούσε ή δεν είχε προβάρει αρκετά για να κάνει(δαγκωθηκα τη στιγμή του αναπατήματος που κανει στο πρωτο κουπλέ….σωστή ιδέα αλλά οχι καλή απόδοση….).

    Ξεχωρισαν για μενα Ελβετία , Κροατία και φυσικά Κύπρος commercial τραγουδι άριστη επιλογή καλλιτεχνιδας να το πει εξαιρετικη χορογραφια εξαιρετικη και επαγγελματική απόδοση και στήσιμο, αξιοπρεπής φωνητική απόδοση control voice …θα χαρώ να την δω νικητρια αν και το πιο πληρες και μουσικα άρτιο κομμάτι για μένα είναι μακράν της Βουλγαρίας.

    Δεν θέλω να υπεισέλθω για τα της ΕΡΤ εχω καλυφθεί απο πολλούς…
    Και κάτι για να ευφημησουμε λίγο γιατλι τα καλύτερα λέγονται στα σπίτια με τους φίλους μας. Λέει φίλος: “Ρε συ ωραίο το κομμάτι της Εσθονιας σαν διαφημιση πλυντηρίου πιάτιων της Whirpool που γυρνάνε τα μπεκ με το νερό σλοου μοσιον και βλέπεις μέσα την πλύση” ΕΚΛΑΨΑ!!!!!

  71. Γενικα για τον ημιτελικο
    Αζρμπαιτζαν:Το κλασσικο αδιαφορο κοντοπουλιακο τραγουδι σε συνδυασμο με την χειροτερη δουλεια του Ευαγγελινου και την 1η θεση εμφανισης σε αυτον το ημιτελικο εφεραν φυσιολογικα τον αποκλεισμο
    Ισλανδια:Λογικα τερματισε τελευταιο.Αδικητε ο Ari απο το τραγουδι
    Αλβανια:Λογικα περασε λογο επιτροπων.Οπως αναμεμενοταν εκπληκτικος ο Eugent και σαν λατρης της ροκ μουσικης τον ηθελα τελικο.
    Βελγιο.Η καλυτερη εμφανιση της Sennek αλλα μου φανηκε κακα σκηνοθετημενο.
    Τσεχια:Αναμενομενη προκριση και παει για ρεκορ.Προβλεψη θα ειναι top 5 το Σαββατο
    Λιθουανια:Συγκλονιστικη η leva που καταφερε με αυτη την απλη εμφανιση να περασει το μηνυμα του τραγουδιου(να τα βλεπει η Ελλαδα αυτα)
    Ισραηλ:Ασχολιαστο
    Λευκορωσια:Παιζει να ειναι τα χειροτερα Αγγλικα που εχω ακουσει στο διαγωνισμο.Δεν ειχε και συμμαχους σε αυτον τον ημιτελικο και εδεσε το γλυκο.Κριμα γιατι ηταν η καλυτερη συμμετοχη της χωρας στον ημιτελικο
    Εσθονια:Αναμενομενα επιβλητικη.Λογικα κερδισε στις επιτροπες
    Βουλγαρια:Νομιζω ειναι λιγο υποτιμημενη φετος γιατι θα μπορουσε καλλιστα ναειναι η νικητρια.Για μενα η καλυτερη παρουσια σημερα
    Σκοπια:Μουσικος αχταρμας με το παραδοσιακα κακο staging εφρεραν το απολεισμο
    Κροατια:Εκθαμβωτικη η Franka αλλα με αδιαφορο τραγουδι.Αμα ηταν στον αλλο ημιτελικο παντος θα περναγε
    Αυστρια:Αλλη μια κλασσικη jury friendly συμμετοχη απο την Αυστρια σε συνδυασμο την καλη εμφανιση του Cesar την εφεραν φυσιολογικα στον τελικο
    Ελλαδα:Τα εχουμε πει
    Φινλανδια:Ενω μου αρεσει πολυ το τραγουδι στο live χανει.Παρολα αυτα περιμενα να προκριθει
    Αρμενια:Αδιαφορη μπαλαντα με καλο ερμηνευτη και τιποτα αλλο.Δικαια εκτως τελικου
    Ελβετια:Η ποιο αδικημενη της βραδιας.Γενικα δεν ξερω τη πρεπει να κανει η Ελβετια για να προκριθει τελικο.
    Ιρλανδια:Γλυκαναλατο τραγουδι με εμφανισκη που εκλεινε το ματι στους gay.Συνταγη επιτυχιας για να πας τελικο σε αυτον τον διαγωνισμο.Πραγματικα νομιζω η μεγαλυτερη αδικια της βραδιας
    Κυπρος:Φουρειρα και σκηνοθεσια κανανε μια αρτια παρουσιαση που δικαια βρισκεται στον τελικο.

  72. Παιδια τι χαζομαρες λετε; Την ειδατε χθες ειστε σιγουροι; Η εμφανιση -που ολα λειτουργησαν- και λεγαμε ολοι οτι θα λαμψει κι ας ειναι λιτη, ηταν οντως για τα πανηγυρια! Το τραγουδι το σκοτωσε απο την αρχη μεχρι το τελος, η σκηνη την καταπιε και απο συναισθημα εσκεσε λιγο χαμογελο που ηταν τελειως ακυρο με το νοημα του κομματιου!εμεις στο σπιτι ειχαμε μεινει ολοι να κοιταζομαστε, μια νοτα δεν την ειπε σωστα! Οσα τραγουδια περασαν κι ας ηταν χειροτερα απ’το δικο μας ερμηνευτηκαν απιστευτα και οι καλλιτεχνες εβγαλαν πολυ συναισθημα! Κανεις δεν θα σε περασει επειδη εισαι απ’την Ελλαδα (παραδοσιακα πηγαιναμε πολυ καλα στο διαγωνισμο) ή επειδη το τραγουδι σου ηταν επικο στο audio! Οσοι περασαν αξιζαν τελος! Κανεις δεν μας αδικησε, εμεις το καταστρεψαμε το καλυτερο τραγουδι που στειλαμε ποτε στην Eurovision!!!

  73. Άχρωμοι, άοσμοι και αγευστοί οι έλληνες σχολιαστές. Ο Λιζάρδος κάτι πήγε να κάνει. Η άλλη ήταν απαράδεκτη, η πιο αδιάφορη παρουσία που υπήρξε ποτέ στον ελληνικο σχολιασμό. Να ξεκολλήσει η ΕΡΤ από τον δημοσουπαλληλίστικο κομπλεξισμό της επιτέλους.

  74. Ποτέ δεν μου άρεσε και ιδιαίτερα το τραγούδι μας.
    Έβγαζε βέβαια ένα συναισθηματισμό ειδικά με το βίντεο.
    Απλά αυτό που με ενοχλεί και δεν βλέπω κάνεις να το γράφει είναι ότι δεν αποδίδονται ευθύνες στην ίδια.
    Γράφεις ένα τραγούδι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου και δεν μπορείς να το τραγουδησεις;
    Ε τότε κάτσε σπίτι σου.
    Διαλέγεις μια χορογραφο για να μεταφέρει ένα μήνυμα στην σκηνή.
    Από τη στιγμή που εσύ ή ίδια δηλώνεις ότι είναι διάλογος μεταξύ Ελλάδας και Ελλήνων γιατί βγαίνεις μόνη σου;Ένα παιδάκι δημοτικού ξέρει να σου πει ότι ο διάλογος θέλει 2 τουλάχιστον ανθρώπους.
    Αλλιώς είναι μονόλογος.
    Ειλικρινά δεν το πιάνω.
    Το όλο concept δηλαδή που Ήταν,;
    Ποιός το καταλαβε;
    Όσο για την ΕΡΤ μην κραζετε τώρα.
    Τα ξέρατε απλά σας άρεσε το τραγούδι και δεν μίλησε κανείς.
    Τραγούδι που δεν έχει ακουστεί live δεν πρέπει να ξαναπάει.
    Τέρμα.
    Καλή επιτυχία στην Κύπρο αν και δεν με τρελαίνει το τραγούδι, 1000 πρόσημα όμως στην Ελένη για την εμφάνιση της και τον επαγγελματισμό.

  75. Συγχαρητηρια στην Κυπρο για την προκρηση στον τελικο και κριμα και αδικο για την Ελλαδα και την Γιαννα Τερζη οσο για τις χωρες που περασαν εκπληξη ηταν οι προκρησεις της Αλβανιας και της Ιρλανδιας δεν το περιμενα επισης εκπληξη ηταν δυο αποκλεισμοι του Βελγιου και του Αζερμπαιτζαν το οποιο αποκλειεται για πρωτη φορα απο τον τελικο

  76. Η Φουρέιρα είναι πρώτη σε ολα τα odds ΧΩΡΙΣ καθοδικές τάσεις.
    Η Τσεχία, το Ισραήλ, η Νορβηγία, η Εσθονια και η Κύπρος θα αποτελέσουν την τελική πεντάδα.
    Η Γιάννα ηταν Χάλια, δεν Ακουγόταν, δεν βλεποταν. Βλέποντας το χθες ημουν σε φάση Άντζελα.. «Γιατι Γιάννα, γιατι» Χαλί μαύρο (how to destroy a song) σε πλήρη αντίθεση με Αλβανία και Λιθουανία που δε με εντυπωσίασαν εννοείται αλλα ειπα «κοιτά να δεις»
    Οπως και να έχει μας αρεσει ο διαγωνισμός με ολα του τα κιτς στοιχεία, με ή χωρίς εμάς στον τελικό, κρίμα γιατι φέτος είχαμε πραγματικά ωραίο κομμάτι αλλα εάν η κυρία τερζη άξιζε να ειναι κατι στην Ευρώπη θα ηταν κατι και στη χώρα της ✌️
    Την ειπα και εγω την κακιά μου ?
    Καλη επιτυχία Κύπρος!!

    Btw το βέλγιο είχε κομματάρα και φέτος.

  77. Το τραγουδι μας βγηκε θαμπο πανω στη σκηνη. Ηταν καλο και ατμοσφαιρικο αλλα ηθελε αντιστοιχη σκηνοθεσια και δυνατωτερη φωνη κατ’εμε. Εκτος της Ελβετιας που περιμενα να περασει στη θεση της Φινλανδιας, μου φανηκαν αναμενομενα και δικαια τα αποτελεσματα.. Απο τη βραδια ξεχωρισαν οι παρουσιες της Κυπρου, της Εσθονιας και παραδοξως της Ιρλανδιας και Λιθουανιας. Το Ισραηλ ειναι κατι διαφορετικο, αλλα δεν μου εβγαλε winner vibes, ισως γιατι το χουμε χιλιοακουσει μεχρι τωρα. Βουλγαρια και Αυστρια επισης μου αρεσαν. Απο τον 2ο ημιτελικο μονο Νορβηγια και Ουγγαρια βλεπω να μπορουν να παιξουν για νικη. Η Σουηδια θα παει καλα αλλα οχι τοσο ψηλα. Για μενα τις περισσοτερες πιθανοτητες εχουν η Εσθονια (ωραια φωνη αλλα δεν τρελαινομαι με τη μελωδια καθεαυτη), Νορβηγια και Ιταλια. Καλη επιτυχια στην Κυπρο. Η Φουρειρα ηταν πολυ καλη και φαινεται οτι περα απο τη σκηνικη παρουσια εχει δουλεψει και την φωνη της. Ειδα το press conference και τραγουδησε με δυνατη κ καθαρη φωνη και επισης ηταν επικοινωνιακη. Η Λιθουανη τραγουδιστρια ειπε πως η Ελενη ειναι παρα πολυ καλο ατομο (καπως ετσι). Δεν ειναι κακο να επιβραβευουμε τον εργατικο ανθρωπο ακομη και αν δεν ακουμε την μουσικη του.Σε αυτο που κληθηκε να παρουσιασει ηταν αρτια.

  78. Δυο γενικές παρατηρήσεις: 1) Άθλια διοργάνωση. Τόσο άνευρη σκηνοθεσία δεν έχω ξαναδεί, όπως (κυρίως) τόσο κακή φωτογραφία. Νόμιζα ότι έβλεπα διοργάνωση του 93. 2) Πραγματικά, αυτή την εκφωνήτρια, που την βρήκανε στην ΕΡΤ; Στο skip την έδιναν δώρο; Τραγική. Ο Ρωμανός Λιζάρδος (ο οποίος δεν βγήκε ξαφνικά. – είναι κριτικός κινηματογράφου ο άνθρωπος εδώ και αρκετά χρόνια) καλύτερος αλλά και αυτός “δεν το’χει”. Χωρίς να τρελαίνομαι για Καπουτζίδη (τις δυο τελευταίες χρονιές νομίζω ότι παραέβαζε το προσωπικό στοιχείο στην εκφώνηση και κάποιες φορές γινόταν κακός) σίγουρα ήταν πολύ πιο ευχάριστος. Τώρα, στα καθ’ ημας: Από τη πρώτη μέρα των προβών δεν είχα δει κάτι συναρπαστικό στη συμμετοχή μας, πίστευα ωστόσο πως “κρατάνε άσσους στο μανίκι” και δεν τους αποκαλύπτουν, θεωρούσα πως στην τηλεόραση θα “γράφει” διαφορετικά ενώ απέδιδα πολλά και στα τεχνικά προβλήματα, την κούραση, κλπ. Φευ, διαψεύστηκα με τον χειρότερο τρόπο. Πραγματικά πιστεύω πως καταστρέψαμε τη συμμετοχή μας. Στο μέλλον αυτή η εμφάνιση θα πρέπει να είναι σε σεμινάριο “πως να ΜΗΝ πατε στη Γιουροβιζιον” Ανεξαρτήτως του πως ήθελα εγώ ή ο καθένας μας εδώ να έχει στηθεί η συμμετοχή, το αποτέλεσμα ήταν ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ, πράγμα που με ενόχλησε περισσότερο απ’ όλα. Ο κάθε δημιουργός έχει δική του άποψη (σεβαστό) αλλά θα πρέπει να τηρεί ένα minimum επαγγελματισμού. Ε, τα τρικ τύπου “κουνάω τα μανίκια μου και πετάγονται καπνοί ή αναβοσβήνουν τα φώτα” και τα πυροτεχνήματα (λες και ήταν χαρωπό τραγούδι) ήταν επιπέδου δημοτικού και απομείωσαν όοοολη την αξία του τραγουδιού και το συναίσθημα που θα μπορούσε να βγάλει.Το χέρι ατυχές ενώ η όλη παρουσία ήταν από νευρική έως αμήχανη. Πραγματικά δεν το περίμενα τόσο χάλια. Σε συνδυασμό με την ελεεινή φωτογραφία, νόμιζα ότι έβλεπα κλιπάκι τύπου Μπονάτσου στους “Απαράδεκτους” Και είναι κρίμα.Φέτος στείλαμε μετά από πάμπολλα χρόνια ένα κομμάτι αξιώσεων και καταφέραμε να αποκλειστεί, λες και ήταν το Utopia. Δεν το είδε κανείς στην ΕΡΤ να πει κάτι; Στην εταιρία άρεσε; Και επειδή διάβασα κάποια σχόλια παραπάνω..Το πρόβλημα δεν είναι η γλώσσα. Μια χαρά κέρδισε στη γλώσσα της και η Σερβία (που μη μου πείτε πως είναι πιο εύηχη από τα ελληνικά) και η Πορτογαλία. Είχαν όμως κομματάρες και μια παρουσίαση αντίστοιχη του τραγουδιού. Χωρίς τρομακτικούς προυπολογισμούς και promotion, χωρίς gimmicks που είναι μόνο για το “θεαθήναι”.Μόνο με την έμπνευση, την αλήθεια και την απλότητά τους. Τι πρέπει να γίνει; Νομίζω πως κανένας σοβαρός καλλιτέχνης δεν θα θέλει να πάρει μέρος μετά από όλα αυτά. Ακόμα κι αν η Φουρέιρα πάει τέλεια, κανένας δεν θα θέλει να μπλέξει με την ΕΡΤ. Σε κάθε περίπτωση, θα συμφωνήσω πως θα πρέπει να γίνεται εθνικός τελικός, για να ακούγεται η δυνατότητα κάθε καλλιτέχνη να τραγουδήσει live (αν και θεωρώ πως η Τερζή δεν είναι του επιπέδου που έδειξε, από την άλλη όμως, αν κάποιος δεν μπορεί να διαχειριστεί το άγχος του, καλύτερα ας μην δοκιμάσει) Γενικά πάντως, αν η ΕΡΤ δεν δώσει τη στοιχειώδη προσοχή (και όχι απαραιτήτως χρήματα) δεν πρόκειται να ξαναπάμε καλά και σ’αυτό δεν μας φταίει καμία “συνωμοσία των ξένων” Παρακολουθούσα μια συνέντευξη τύπου της Τερζή (τη πρώτη θαρρώ) και ήταν δίπλα της δυο κυρίες από την ελληνική αποστολή, η μια καθόλου επικοινωνιακή, με μια μόνιμη ξινίλα στο πρόσωπο, η δε άλλη, κοσμάρα. έστελνε φιλάκια στους συντάκτες, όταν δεν χάζευε.Ε, πόσα να κάνει πια και η Τερζή με την άνεση ,την ευγένεια και το χαμόγελό της; Όσο θα πηγαίνουμε ως ερασιτέχνες, τόσο θα πατώνουμε. Αυτό έχω να πω. Το μόνο θετικό της συμμετοχής ήταν τα φωνητικά, που κατά τη γνώμη μου ήταν άψογα. Για την Κύπρο, να συγχαρώ τη Φουρέιρα. Έχω ξαναπεί πως δεν εκτιμώ ιδιαίτερα το ρεπερτόριο της αλλά εδώ έσκισε. Πήρε ένα μετριότατο κομμάτι και το εκτόξευσε πραγματικά. Επαγγελματική εμφάνιση και ομολογουμένως ανέλπιστα (τουλάχιστον για μένα) καλή φωνητικά με τόση κίνηση (btw, άψογος συγχρονισμός στην εκτέλεση της χορογραφίας) Δούλεψαν επαγγελματικά και μπράβο σε όλη την αποστολή. Δε νομίζω πως θα “χτυπήσει” πολύ εύκολα πεντάδα το Σάββατο (μακάρι να το κάνει ωστόσο για να σπάσει και το ρεκορ της Κύπρου) -πιο πιθανή κόβω την δεκάδα- σε κάθε περίπτωση όμως, μπράβο της. Τέλος, να πω, πως μολονότι όλες αυτές τις μέρες υπερασπιζόμουν με θέρμη την σκηνική μας παρουσία και τελικά έκανα λάθος, εξακολουθώ να διαφωνώ με σχόλια προσωπικής επίθεσης στην Τερζή σχετικά με την ηλικία και την παρουσία της στο instagram. Ούτε το πως χαίρεται κάποιος τη συμμετοχή του μπορούμε να υποδείξουμε, ούτε αποτελεί ένδειξη του επαγγελματισμού του η χρήση των social (ιδίως των stories) του.

  79. Τρία πράγματα θέλει η Eurovision…τραγούδι, καλλιτέχνης , σκηνική παρουσία!!!
    Το πρώτο το είχαμε και με το παραπάνω ,ατμοσφαιρικό τραγούδι με πολύ ωραία σύνθεση αλλά στο live χάθηκε τελείως…
    Το δεύτερο το είχαμε αλλά δεν το είχαμε ακούσει ζωντανά εξ αρχής. Δεν έβγαινε η φωνή με τίποτα όμως . Αντιθέτως τα φωνητικά ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ σε σημείο που σκέπαζαν την κύρια φωνή…μπράβο στα παιδιά….Το βλέπαμε από τις πρόβες βέβαια ότι δεν πάει καλά αλλά μέχρι και χθες το βράδυ ελπίζαμε ότι κάτι θα αλλάξει, κάτι διαφορετικό θα φανεί στην οθόνη από αυτά που βλέπαμε στα 46” . Σε αυτές τις περιπτώσεις έχεις την αυτογνωσία και λες δεν μπορώ παιδιά τι άλλο μπορεί να γίνει???
    Το τρίτο ήρθε και έδεσε!! Χίλιες φορές να έβγαινε μόνη της με πάθος και ζωντάνια παρά αυτό που φάνηκε …. δεν ταίριαζε στην δυναμική του τραγουδιού ούτε ο καπνός ούτε τα πυροτεχνήματα.

    Δικαιολογίες δεν υπάρχουν τέλος!!! Είτε αυτό που στέλνουμε το κάνουμε σωστά ή καθόλου . Σαν eurofan 25 χρόνια εγώ θα συνεχίζω να βλέπω τον διαγωνισμό είτε συμμετέχει η Ελλάδα είτε όχι. Μου αρέσει η όλη διαδικασία της διοργάνωσης αυτής με όλα τα παρελκόμενα γιατί βλέπεις αντιδράσεις ανθρώπων, την αγωνία, το πάθος να βγουν στην σκηνή να διαγωνιστούν. Ευγενής άμυλα!

    Πραγματικά εκεί στην ΕΡΤ πρέπει να σκεφτείτε το ενδεχόμενο απόσυρσης από τον διαγωνισμό…μία ευκαιρία έχετε να ανεβάσετε λίγο τα νούμερα τηλεθέασης στο κανάλι σας αλλά δεν την γουστάρετε την όλη φάση και αυτό φαίνεται κύριοι….άρα γιατί πληρώνουμε τόσα χρήματα κάθε χρόνο…από τις τρεις τελευταίες χρονιές τις δύο έχουμε αποκλειστεί. Αφήστε το αν σας βαραίνει να το πάρει κάποιος που διαθέτει λίγο χρόνο και χρήμα παραπάνω.

    Για άλλη μια χρονιά κέρδισαν η ερμηνεία και η σκηνική παρουσία….(τώρα για την Τσεχία έχω τις επιφυλάξεις μου αλλά οκ.)

    Έχουμε και την αυριανή ημέρα με τον 2ο ημιτελικό , μπορεί να δούμε και εκεί θαύματα μην τον υποτιμούμε και το Σάββατο βέβαια να στείλουμε όλες τις ευχές μας στην Κύπρο για την κατάταξή της!! Της αξίζει μια καλή θέση φέτος!!

    Y.Γ. Στην Εσθονία ανατρίχιασα !!! Για μένα είναι η νικήτρια της χθεσινής βραδιάς !

    Καλή Συνέχεια!

  80. Εχω πολλα να πω αλλα θα αρκεστω οτι η χωρα μας λενε δε πηγε καλα στις επιτροπες και οτι η τερζη βγηκε με ασχημη ψυχολογικη κατασταση επειδη το μαθε και νομιζω ψιλοφανηκε και στο λαιβ.

  81. Η Τερζή έπαθε Βίσση. Ένα τραγούδι που δεν παρουσιάστηκε όπως θα ‘πρεπε & μια χάλια ερμηνεία.
    Για να είμαστε δίκαιοι, πέρα από τις ευθύνες της ΕΡΤ, που κατά τη γνώμη μου πρέπει να ξηλωθούν όλοι από ‘κει μέσα, από τον πρόεδρο ως τον τελαυταίο υπάλληλο, μεγάλη ευθήνη για το άσχημο αποτέλεσμά φέρει και η ερμηνεύτρια. Προφανώς να επαναπαύτηκε από τη μεγάλη αποδοχή του τραγουδιού, όμως οι εμμονές της & τα κολλητιλίκια της με κάποια συγκεκριμένα άτομα την οδήγησαν σε λάθος χειρισμούς. Γενικά απο το Βελβάρη ακόμα, άλλα δήλωνε & άλλα έκανε.
    Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Όλη η ομάδα πήγε στη Λισαβόνα εντελώς ανοργάνωτη & απροετοίμαστη. Εδω δεν φρόντισαν να φτάσουν σαν άνθρωποι στην ώρα τους & ταξίδευαν όλη μέρα περιμένοντας πολυωρες ανταποκρίσεις σε περιφερειακά αεροδρόμια. Δεν τους είπε κανείς ότι στα γκρουπ γίνονται ειδικές τιμές; Κάποιος από την ΕΡΤ ή την Panik δεν μπορούσε να κάνει deal με την Aegean;
    Σκηνική παρουσία που δεν έχει σχέση με το τραγούδι, φώτα λες και είσαι στο Μπραβο Ρούλα, πυροτεχνήματα, ένα βαμμένο χέρι που σε συνδιασμό με τα νύχια έφερνε σε ταινία horror β κατηγορίας (b-movie). μια αμήχανη Τερζή να χαμογελάει, καμία εκφραστηκότητα, καμία δραματικότητα & πολλά φάλτσα. Φωνητικά ήταν η χειρότερη της βραδιας. Φαλτσο στην αρχή, εκτός τόνου το 1ο κουπλέ, φάλτσο όλο το 2ο κουπλέ, το “μα γιατι” το δολοφόνησε κυριολεκτικά. Και να πεις οτι το τραγούδησε όλες αυτές τις μέρες κάποια στιγμή σωστά!? Η ανδρικη φωνη στα φωνητικά ξεχώριζε και χτυπουσε. Οταν λες σε όλες τις συνεντεύξεις ότι το τραγουδι σου είναι ένα διαλογος μεταξυ Ελλάδας & Ελλήνων η πχ μπορεί να έχει και μεταφορική έννοια αναμεσα σε μητερα με γιο ή άντρα σε γυναίκα, περιμένεις να υπάρχει ένα interaction μεταξύ ερμηνευτή και φωνητικών, εξου και ο διάλογος. Εμεις τα φωνητικά τα κρύψαμε.
    Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω όλα αυτα τα καραγκιοζιλίκια, τουτέστιν η γενική μυστικοπάθεια, αλλά & η διάδοση φημών περι εκπλήξεων, τρικ, εφε, τελωνείων και δεν ξέρω ‘γω & τι άλλων. Εδω ο κόσμος καιγόταν, καμία πρόβα δε πηγαινε σωστά & η Αμερικάνα (που την έκαναν και σκηνοθετη) χόρευε ολη μέρα στα πάρτυ με τη Φουρέιρα.
    “Δεν πετυχε το λειζερ με το χερι, δεν πετυχε το λειζερ με το χερι, δεν πετυχε το λειζερ με το χερι”…..κοινώς μας πρήξατε. Λες κι αυτο ήταν το μόνο πρόβλημα. Κι άλλες χώρες είχαν προβλήματα, αλλά τα έλυναν. Εμεις κολλήσαμε με ενα εφε στο χερι, τη στιγμή που δε δουλευε τίποτα αφού πήγαμε χωρίς πλάνο και περιμέναμε να τα λύσουμε όλα την τελαυταία στιγμή. Ουτε καν το λάθος στην κάρτα με το ονομα δεν παρατηρησαν (ο Γιάννης), όταν παρακαλώ το 1995 που το διαγωνισμό περά από την Μπόκοτα τον εβλεπαν ολο & όλο 10 άτομα, να έχουμε μεχρι και ελληνικη γραμματοσειρά στους τίτλους.
    Πέρασαν όντως οι καλύτεροι.
    Vibes νικητη μου βγαζει η Βουλγαρία & η Κύπρος.

  82. Na ksanapo apla ena pragma. I ellada kai talenta exei kai dinatotites. Apla organosi douleia kai meraki den iparxei. Kai auto afora tin ert afora autous pou psaxnoun sintages I oti allo. Pisteuo vatheia oti I foureira me auto tô kommati gia tin ellada tha eixe to poli tin kataliksi tis ntemis persi. Kai auto Giati apla den mporoume na anadiksoume auto pou exoume Sta xeria mas…. den mas aresei I omadiki douleia me arxi mesi kai telos. Diekpereonoume ta pragmata. Gia mena Einai toso aplo kai Lipiro tautoxrona kai Einai lipiro Otan exeis Sta xeria sou ena tragoudi SAN auto pou eixe I ellada fetos. Kai têlos pisteuo I protia tha paei Stin lithouania apla SAN aisthisi to lew. Kleino legontas paidia gia kathe simmetoxi an Tha iparksei apo Edo kai pera na pó oti i Opoia kritiki sou dinei perithorio na akouseis kai na Matheis alla auto pou ginotan Edo Mesa autes tis meres itan katakrisi kai mono (auto einai ena akoma apo tá polla mas talenta)

  83. Καλησπέρα φιλες και φιλοι του θεσμού…..
    Έχουμε και λέμε:
    1.Καταπληκτικη η φουρειρα….μετριο τραγουδι που το απογειωσε…με το που βγαινει στα πρωτα δευτερόλεπτα μεσα απ το τούνελ το υφος της λεει….τωρα θα δειτε ποια είμαι….μακαρι να κερδισει και μια φορα η Κύπρος…αλλα δυσκολο….
    2.καλα να παθει η τερζη….θα πρέπει λοιπόν εκει στην ερτ να κανουν ανοιχτο διαγωνισμο όπως οι περισσοτερες χωρες για την επιλογή του καλλιτεχνη…να δίνονται ευκαιρίες σε πολύ κόσμο…να τεστάρονται λιγο οι καλλιτέχνες απ το κοινο….δεν το χαμε ακουσει live το κομματι της τερζη κανεις ποτε πριν την επιλογή…τι ακυρα είναι αυτα;;;
    Eπισης σε ένα τετοιο επικο ηχο..βαλε κοπελα μου κανα τυμπανο…κανα χορευτη να γεμισει λιγο η σκηνη…κανενα βαθρο επιβλητικο σαν τον αυστριακο…κατι τελος παντων….μονη της δεν θα κανε και τιποτα…καλυτερα βεβαια που δεν περασαμε τελικο γιατι το σαββατο θαμαστε μετα την 20η θεση και θα ταν πολύ λυπηρο….
    3.ποσο το χαρηκα το dream team του αζερμπαιτζαν φετος που δεν περασε..δε λεγεται….
    4.τι φασαρια ηταν αυτή του ισραηλ…μην τυχον και βγει ….απ τα χειροτερα θα είναι…
    5 φωναρα ο αλβανος…
    6.λογικο να περασει η ιρλανδια…τραγουδι με lgbt μηνυμα δεν πατωνει ποτε σε αυτόν τον διαγωνισμο…ευνόητοι οι λογοι..
    7.ο νικητης θα είναι ο rybak…μετριο τρα;γουδι…αλλα τραγουδι σκηνης…κομμενο και ραμμενο να χειροκροτει ρυθμικα το κοινο….
    Ειδωμεν το σαββατο…

  84. Ας πει κάποιος στην Γιάννα πως δεν είναι Βίσση για να μπορεί να σταθεί μόνη στη σκηνή και να τ γεμίσει-που κ αυτή 9η βγήκε-ούτε έχει τη φωνή της που αν κ άρρωστη έφτανε η φωνή στο Θεό!Μόνο τα φωνητικά αν είχαν σε μια άκρη με 1-2 πλάνα κ 1 χορευτή-χωρίς τα χερια κ τα ποδια-θα είχαμε εντελώς διαφορετική εικόνα!
    Ειδικά μέχρι το 2ο κουπλέ(το οποίο θεωρητικά είναι το πιο βαρετό) δεν γινόταν τίποτα
    Με θυμώνει που στα live στο instagram μπλόκαρε και μιλούσε με τουπέ σε όσους τις τόνιζαν τους προβληματισμούς!Εγώ,που στήριξα το τραγούδι και την προσπάθεια,μόλις ολοκληρώθηκε η εμφάνιση έμεινα με γλυκόπικρη γεύση-κατάλαβα πως δύσκολα θα τα καταφέρουμε!Αντίθετα για την Ιρλανδία ήμουν σίγουρος οτι θα περάσει γιατί υπήρχε story
    Τέλος!1)Ας κατατεθεί ολοκληρωμένη πρόταση για την πορεία μας προς τη Eurovision για του χρόνου
    2)Απο του χρόνου να απουσιάζουν και τα 100% θετικά σχόλια και τα με χυδαίο τρόπο αρνητικά…
    Για νίκη πάνε Νορβηγία,Κύπρος,Λιθουανία,Ισραήλ και Εσθονία
    Αν και μισώ το τραγούδι της Νορβηγίας θέλω να κερδίσει για να δούμε ξανα μεγάλη-πλουσια σκηνή-οθόνες-θέαμα..η σκηνή της Ουκρανίας ήταν καλύτερη απο τη φετινή,στην οποία και η σκηνοθεσία χάλια
    Η Κύπρος θα είναι απο 2η-5η
    Δίπλα της Νορβηγια,Εσθονια,Λιθουανια,Ισραηλ

    • Έχε υπόψιν σου ότι η προσέγγιση της Νορβηγίας την τελευταία φορα που διοργάνωσε τον διαγωνισμό ήταν όπως αυτη της Πορτογαλίας φέτος: μικρή σκηνή, χωρις led, μαζεμένος προϋπολογισμός, μικρή παραγωγή και κανένα εφέ – ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας μάλιστα επειδή εκείνη τη χρονιά δεν είχε προβλέψει στον προϋπολογισμό του χρήματα για να διοργανώσει τον διαγωνισμό, ζήτησε χρήματα από το κράτος (η Νορβηγία είναι από τις πλέον πλούσιες χώρες του κόσμου με μόνιμα θετικό κρατικό προϋπολογισμό και πλεονάσματα) το οποίο αρνηθηκε να χρηματοδοτήσει τον διαγωνισμό, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί το NRK (η αντίστοιχη ΕΡΤ) να πουλήσει σε ιδιωτικό κανάλι τα δικαιώματα του μουντιάλ εκείνης της χρονιάς!

  85. Παιδιά τα πράγματα για μένα είναι απλά. Αυτό που είδα χθες ήταν να περνούν κομμάτια που είχαν ερμηνεία (χαρακτηριστικό παράδειγμα η Αλβανία που φωνητικά ήταν άψογη ή η Λιθουανία που ο λυγμός και το συναίσθημα που έβγαλε αυτή η κοπέλα ήταν το κάτι άλλο, σε μια πολύ απλή σκηνική παρουσία) και να μένουν πίσω κομμάτια που η σκηνή τα κατάπιε, όπως το Βέλγιο, η Λευκορωσία, το Αζερμπαϊτζάν αλλά και η Ελλάδα.

    Λυπάμαι για αυτό που θα πω αλλά η Τερζή ήταν πολύ λίγη σκηνικά και αυτό ανεξάρτητα με το τί είχαν ακριβώς στήσει να κάνει. Μπήκε λάθος στο πρώτο κουπλέ και το τελείωσε εκτός τόνου, το βρήκε στο ρεφραίν, έχασε νότες στο δεύτερο κουπλέ και στη γέφυρα ήταν τελείως εκτός στα «μα γιατί» – το ποιο συγκινητικό μέρος του κομματιού – και έμεινε και από φωνή. Έδειχνε αμήχανη και αυτό που μου έκανε τεράστια εντύπωση ήταν το αμήχανο χαμόγελο: μου είναι αδιανότητο σε ένα επικό κομμάτι με τους συγκεκριμένους στίχους να κοιτάς την κάμερα και να χαμογελάς. Δεν καταλάβαινε τί τραγουδούσε; Το βαμμένο χέρι με τα νύχια στα όρια του τρομακτικού.

    Σημειοτέον είχε φτάσει η ώρα του jury rehearsal και εμείς δεν είχαμε καταφέρει να κάνουμε ούτε ένα full run της εμφάνισής μας ολοκληρωμένης. Η Κύπρος από τη δεύτερη πρόβα δοκίμαζε αν το πλάνο στη γέφυρα θα είναι ολόσωμο ή 3/4 και αν οι φωτιές στο τελευταίο ρεφραίν θα βγουν κάθετα ή υπο γωνία (αλήθεια αυτό) και εμείς ακόμα δεν ξέραμε τι θα κάνει στη γέφυρα, βάφαμε και ξεβάφαμε το χέρι που δεν έκανε τίποτα, ψαχνόμασταν με εφέ που κόλλησαν στο τελωνείο, λέιζερ και ιστορίες με αρκούδες.

    Δυστυχώς τα μάτια μας τα βγάλαμε μόνοι μας και να μην διαβάζω ανοησίες για τους κακούς ξένους, δεν υπήρχε τοπ 10 που να μην μας έχει μέσα πριν το διαγωνισμό, στο youtube τα σχόλια των ξένων ήταν αποθεωτικά, υπήρχαν ουκ ολιγα εγκωμιαστικά reaction videos, στα δε στοιχήματα μία μέρα πριν τις πρόβες ήμασταν 9οι με τάσεις ανόδου. Ήταν καθαρά θέμα διαχείρησης και πέρα από την ΕΡΤ – που ξεκάθαρα δεν την θέλει τη Eurovision, ένα πρόγραμμα που της φέρνει 50% για πλάκα και θα μπορούσε να βγάζει λεφτά κάθε χρόνο – ευθύνες έχει και η ομάδα της Τερζή που φάνηκε απροετοίμαστη και που πήρε ένα κομμάτι επικό και το έκανε… το απόλυτο τίποτα.

    ΥΓ. Οι σχολιαστές μας οι χειρότεροι που είχαμε ποτέ σε ελληνική μετάδοση. Πολλά λάθη, άνευροι, καμία επαφή με την ζωντανή ροή στο στάδιο, αστεία νηπιαγωγείου και γραμμένα κείμενα που εμφανώς διάβαζαν χωρίς την παραμικρή φυσικότητα. Πρώτη φορά άκουσα τα hashtag να τα λένε στο τέλος της μετάδοσης!

    • Αυτά που λες ισχύουν αλλά δεν μπορώ να κατηγορήσω την Γιάννα για αυτό… Όλα εξαιτίας της Ερτ και της Πορτογαλίας πήγαν χάλια, δεν μπόρεσαν να κάνουν ούτε αυτά τα λίγα που ζητήθηκαν και όπως μαθεύτηκε ακύρωσαν πολλές καλύτερες ιδέες που έστειλε η ελληνική ομάδα. Και πες μου εσύ τώρα όταν σου πετάνε τα πυροτεχνήματα μέσα στην μούρη σε άκυρη στιγμή σε μια παράσταση που κρίνεται το 50% των αποτελεσμάτων μετά από μια εβδομάδα τραγικών προβών χωρίς καν να φταις εσύ, πως θα σκίσεις το κομμάτι την επόμενη μέρα; Σίγουρα ήξερε ότι ότι και να κάνει πια δεν σωζόταν. Αν οι κριτές σε βάλουν εκτός 10αδας μόνο με μια θέση τύπου 3αδας στο κοινό καταφέρνεις να περάσεις και δεν σου παίρνουν την θέση συμμετοχές που κατάφεραν να μπουν 10αδα και στο κοινό και στις επιτροπές έστω και οριακά.

      • Επανερχόμαστε όμως στο ίδιο θέμα.
        Το τραγούδι μας με τα πυροτεχνήματα δεν έχουν καμία απολύτως σχέση.
        Έλλειψη ιδεών ,εκφραστικοτητας .
        Είναι δυνατόν να κάνεις διάλογο μόνη σου;
        Είναι δυνατόν να λες ένα τραγούδι τόσο εσωτερικό και να χαμογελας;
        Αν δεν φταίει η ίδια Ποιός φταιει;
        Για να μην πω το τραγικότερο..
        Αφού τις νότες δεν τις πιάνεις γιατί θες αυτό το τραγουδι;

  86. Geia osous tha thelane na kratisoume epafi Kai meta to diagonismo Facebook Nikos georgiou kai til 6942817736. Filia se olous

  87. Οταν πρωτάκουσα το τραγούδι στο ραδιόφωνο είπα οκ, αξιοπρεπές, μπορεί να θυμίζει κάποια άλλα τραγούδια αλλά αυτό θα μείνει και λίγο μεταξύ μας, οι έξω δεν έχουν εικόνα της ελληνικής μουσικής. Ενα συμπαθές ερωτικό τραγούδι, δεν πάει για πρωτιά αλλά μια θέση κοντα στην 10η την έχει.
    Δυστυχώς μετά οι δημιουργοί άνοιξαν το στοματάκι τους και είπαν κάτι του στιλ ” ξέρετε το τραγούδι δεν είναι τόσο απλό, είναι μια συνομιλία ανάμεσα στους Έλληνες και την Ελλάδα”. Και ξεκινούν τα προβλήματα.Το πρώτο καθαρά εννοιολογικό και εσωτερικής κατανάλωσης¨για ποιά Ελλάδα μιλάμε; Για το ελληνικό κράτος, την ελληνική γη, το ελληνικό έθνος στη διαχρονικότητα του; Οι στίχοι δεν μας διαφωτίζουν, απλά χλωμιάζουν. Το συμπαθές ερωτικό τραγούδι με το ρομαντικό βίντεο κλιπ αρχίζει να κιτσάρει επικίνδυνα. Το δεύτερο πρόβλημα είναι το γιατί θα επρεπε να ενδιαφέρει έναν μη Έλληνα η συνομιλία μας με την όποια Ελλάδα. Δηλαδή αν πχ. το τραγούδι που πολλούς συγκίνησε χτες μιλαγε για τη σχέση των Λιθουανών με την Λιθουανία θα συγκινούσε κανέναν;
    Έρχεται και το σόου και δένει το γλυκό: η Γιάννα- Ελλάδα ντυμένη στα λευκά ( αυστηρότητα; αγνότητα; αρχαιοελληνική χλαμύδα; Κύριος οίδε) να κουνάει τις φτερούγες της αριστερά δεξιά και να πετάγονται καπνοί. Και βέβαια το περίφημο μπλε χέρι που κανείς δεν κατάλαβε τι συμβολίζει, ας υποθέσω ότι προσπαθεί να παραπέμψει σε κάτι αρχετυπικό ή ότι αναφέρεται στο χρώμα της Ελλάδας. Κακογουστιά σε κάθε περίπτωση, εκτός κι αν οι συντελεστές σε μια στιγμή αυτοκριτικής σκέφτηκαν ότι το σκηνικό κόνσεπτ θα μπορούσε να περιγραφεί με τη γνωστή φράση κάποιου μέρους του σώματος χρώματος μπλε κι επειδή τέτοιο δεν διέθετε η ερμηνεύτρια της έβαψαν το χέρι.
    Συμπέρασμα: το κιτς όταν το υπηρετείς σωστά είναι μια πολύ όμορφη υπόθεση και το να αυτοπαρωδήσε αρετή απ’τις λίγες. Όταν καταλήγεις όμως εκεί στην προσπάθεια να φτιάξεις κάτι μεγαλεπήβολο, τότε είσαι για κλάματα. Δίκαιος αποκλεισμός.

    • Eλιωσα με το μελος του σώματος χρωματος μπλε, και τη βαφή του χεριο…instead, να σαι καλα!!

  88. Ο πουλοπουλος τα πε ολα παιδια.

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=6L9Tziqx3lk

    Καθε χρονο σε μας δηλαδη?Τι ζητησανε διαστημοπλοια ελεος.

    Ο Αρης μου βγαλε παντως μια απεχθεια απεναντι στη σκηνη λες και αποκλειστικα εφταιγε και κεινη και οτι αμεσως ειχε αλλη προταση.Περιεργα πραγματα.

    • Οι προτάσεις κατατιθενται από το Μάρτη. Τώρα τα έμαθαν αυτά? Ο Πουλοπουλος τη μια στιγμή λέει ότι όλα λειτουργούν ρολόι, μετά οτι μας τα αρνήθηκαν εξαρχης, μετά λέει ότι είπαν οχι μετά. Ε, τι ισχύει? Προσωπικά πάντως, βρήκα εξαιρετικά ανεπικαιρη (έως και ενοχλητική) τη γνωστοποιηση εκ μέρους του στιχουργου ότι θα γράψουν για άλλη χώρα του χρόνου. Συγχαρητήρια και μπράβο τους, δεν ξέρω τι έχει παιχτεί με την ΕΡΤ ή γενικότερα (στη τελική αν έχουν να προσαψουν κάτι κάπου, ας το κάνουν) αλλά να έχεις αποκλειστεί πριν λίγη ώρα με τη χώρα που αποφάσισες να πας φέτος και να ανακοινώσεις ότι του χρόνου θα πας με άλλη χώρα το βρίσκω ατυχές τουλάχιστον.

    • Ο αρης ηταν πολυ λαθοσ στην δηλωση του..εβγαλε καποια εμπαθεια για την ελλαδα και την αντιμετωπιση της και δηλωσε κατευθειαν οτι του χρονο εχουμε κλεισει σε αλλη χωρα…ακομα και αν ισχυει δεν το λες τρ σε αυτην την κατασταση!

  89. Και μετά από την Ξενερα που βιώσαμε εχτές το βράδυ βγαίνουν και ρίχνουν την ευθύνη στην διοργανώτρια! Είχαν λέει 4 προτάσεις δεν έγιναν δεκτές και βγάλανε μια 5η πρόταση που ούτε αυτή λειτούργησε έτσι όπως ήθελαν…αυτά είναι ΜΑΛΑΚΙΕΕΕΕΣ…ξέρεις ότι σε 3-4 μήνες θα πας στην γαμημενη την διοργάνωση κάτσε
    Σκέψου ένα πλάνο και στειλτο!!!! άφησαν την κοπέλα μόνη της χωρίς καμία στήριξη!!!!η ΕΡΤ παντελώς αδιάφορη!μην αρχίσουμε Και το θέμα ότι έριχναν πόρτα σε τόσες προτάσεις της φουρειρα σ Γιά όλα φταίνε οι άσχετοι στην ΕΡΤ!
    Και μετά από ολα αυτά βγαίνει ο Καλημέρης και κεει εγώ και η γιαννα του χρόνου έχουμε είδη κλείσει συμμετοχή σε άλλη χώρα όχι με την Ελλάδα !!! Το είπε με τρόπο απαξιωτικό ότι και Κλ δεν έχει ελπίδες η Ελλάδα σε αυτόν τον διαγωνισμό όποτε πάμε με άλλη χώρα ..ΠΟΛΥ ΦΑΟΥΛ!

    • Χαχαχα όντως!! Πολύ όμορφο βίντεο! Αυτό είναι το νόημα του διαγωνισμού!

  90. η αποψη μου ειναι οτι το τραγουδι δν παρουσιαστηκε σωστα επι σκήνης εξ ου και το αποτελεσμά..επισης η γιαννα μου φανηκε πολύ λίγη.δν εδωσε ψυχη στην ερμηνεια!θεωρω με μια αλλη παρουσιαση θα μπορουσαμε ανετα να περασουμε και ειδικα εχοντας τοσες φιλικες χωρες στον ημιτελικο μας!πραγματικά περιμενω πως και πως να δω αν μας ψηφισαν χωρες που παραδοσιακα μας στηριζουν αν και κατι μου λεει οτι πολλες φιλες μας πρεπει να μας γυρισαν την πλάτη!!χάρηκα για ιρλανδία κ αυστρία!!καταχαρηκα για τον αποκλεισμό της τσιχλοφουσκας του αζερμπαιτζαν(ο κοντοπουλος πρεπει να αλλαξει υφος επιτελου κουράζει)αναυδος εμεινα με την προκριση λιθουανίας κ φιλνανδίας!ε οχι δν το αξιζαν!

  91. Απαράδεκτοι οι διοργανωτές! Αν παρατηρήσετε στο βίντεο με την εμφάνιση μας έγραψαν “Yianni” αντί για “Yianna”. Έλεος κάπου!

  92. 1oν. Πραγματικά ήταν τόσο μεγάλη έκπληξη για αυτούς ο αποκλεισμός όταν επί 10 μέρες όλες οι ανταποκρίσεις από το press room ήταν απογοητευτικές έως αρνητικές και η πτώση στα στοιχήματα κατακόρυφη; Μα σοβαρά τώρα;

    2ον. Τον θεατή δεν τον αφορά το πόσες άλλες ιδέες υπήρχαν που απορρίφθησαν, το ίδιο μπορούν να ισχυριστούν και οι υπόλοιπες συμμετοχές. Τον αφορά το αποτέλεσμα που είδε στην οθόνη του. Και αυτό που είδε δεν ήταν ούτε ξεχωριστό, ούτε δυνατό.

    3. Ακατάλληλη στιγμή για την ανακοίνωση της συμμετοχής με άλλη χώρα του χρόνου. Ακούστηκε σαν «θα σας δείξουμε εμείς, θα πάμε με άλλους για να μάθετε».

    • Ακριβώς!!! Ανοργάνωτοι και με έλλειψη εμπειρίας που την πλήρωσαν. Η δε δηλώσεις ότι εμείς κλείσαμε για του χρόνου με άλλη χώρα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. Δηλαδή αυτός όντας μουσικός είδε και ΑΚΟΥΣΕ την Τερζή (λυπάμαι αλλά ήταν πολύ λίγη ανεξάρτητα με το τί έκανε επί σκηνής, το 1995 η Κωνσταντοπούλου με μηδέν μέσα και budget σε παρόμοιου ύφους τραγούδι, τότε που επιτροπές δεν μας ψήφιζαν σχεδόν ποτέ απλά στεκούμενη μπροστά στο μικρόφωνο είχε δωσει ΕΡΜΗΝΕΙΑΡΑ, έτριζε το μικρόφωνο) και κατάλαβε ότι για όλα φταίνε οι διοργανωτές;

  93. Με ένα σταθερό, ατμοσφαιρικό και “σκοτεινό” φωτισμό καθ’όλη τη διάρκεια του κομματιού, με τα παιδιά στα φωνητικά στη σκηνή καθ’όλη τη διάρκεια και ένα έκτο άτομο να έμπαινε στο τελευταίο ρεφρέν να διαδραματίσει κάποιο ρόλο στη κορύφωση του, οι πιθανότητες πρόκρισης θα ανέβαιναν κατακόρυφα. Τρία απλά πράγματα σαν βάση για τα οποία “φώναζε” το κομμάτι που δεν είναι θέμα ούτε budget ούτε “ευρημάτων”.

  94. Εχετε καταλαβει οτι φαγαμε τρελο σαμποταζ απο τη διοργανωση και πως παιζονται τρελλα λεφτα στη Eurovision οπως και στο ποδοσφαιρο με τα ODDS και δε συμμαζευεται. Ξυπνηστε βρε που βγαζετε χολη για το τραγουδι και τη Γιαννα. Αλλου ειναι το θεμα αλλα που να το καταλαβετε.

  95. Δεν μας αδίκησε κανείς, ήταν δίκαιος ο αποκλεισμός μας! Ήταν αδιάφορη η σκηνική μας παρουσία, ούτε το ακουστικό αποτέλεσμα ήταν καλό, και ιδιαίτερα το οπτικό ήταν κακό: άσχημα πλάνα σε μια συρρικνωμένη και αμήχανη τραγουδίστρια, ένα άσχετα μουτζουρωμένο χέρι, φόρεμα που παρέπεμπε στις Καρυάτιδες… Τραγούδια που δεν είχαν πιθανότητες, σύμφωνα με τα προγνωστικά, να περάσουν, όπως η Λιθουανία , η Αλβανία και η Ιρλανδία κέρδισαν τον κόσμο με την εμφάνισή τους και ψηφίστηκαν, εμάς γιατί να μας ψηφίσουν, αφού δεν ήμασταν καλοί?

  96. Ομολογουμένως ήταν μια αδύναμη ερμηνεία και σκηνική παρουσία. Δεν ξέρω αν τελικά συνέβαιναν αυτά που είχαν προγραμματιστεί ήταν και καλύτερο το αποτέλεσμα αλλά θα συμφωνήσω με τα παραπάνω σχόλια πως αν ήταν πιο σκοτεινό σαν ατμόσφαιρα και παρουσιάζονταν και τα φωνητικά επί σκηνής θα ήταν πολύ καλύτερο. Η Γιάννα ήταν αγχωμένη και φαινόταν. Όμως δε θεωρώ πως άξιζε να μην περάσουμε! Πέρασαν πολύ κατώτερα τραγούδια που στη θέση τους θα μπορούσαμε κάλλιστα να περάσουμε εμείς. Είμαστε ξεκάθαρα από τις αδικημένες συμμετοχές όπως ήταν πέρυσι πχ η Εσθονία. Παρόλα αυτά θερμά συγχαρητήρια στην Κύπρο που εξελίσσεται σε φαβορί!! Ήταν όντως πολύ ξεσηκωτική κι μ’ άρεσε περισσότερο από το Ισραήλ. Εντυπωσιάστηκα από Βουλγαρία και Εσθονία!! Άντε και του χρόνου για μας!!

  97. Θα συμφωνήσω και εγώ με αρκετούς εδώ ότι ο αποκλεισμός μας δεν ήταν αδικία. Eίχαμε ένα πολύ όμορφο τραγούδι μεν, προσωπικά θεωρώ συμπαθέστατη και τη Γιάννα ως παρουσία αλλά τα 3 λεπτά πάνω στη σκηνή είναι αυτά που θα μετρήσουν στο τέλος. Και το δικό μας το τρίλεπτο ήταν αδύναμο και θαμπό σε σχέση με τους υπόλοιπους. Σαν να μην το θέλουμε ή να μην το παλεύουμε να περάσουμε στον τελικό. Τα προβλήματα που αντιμετώπισε η ελληνική αποστολή (που όπως λένε ήταν πολλά) καμία σημασία δεν έχουν για τον τηλεθεατή. Αυτός θα κρίνει ότι βλέπει και ακούει εκείνη τη στιγμή και όχι ότι μπορεί να προηγήθηκε μέχρι εκείνη τη στιγμή. Εύχομαι η Γιάννα τουλάχιστον να χάρηκε τις στιγμές πάνω στη σκηνή του διαγωνισμού και να κρατήσει την όμορφη εμπειρία.
    Και κλείνοντας τα θερμότατα συγχαρητήρια στην Κύπρο και ειδικά στην Ελένη Φουρέιρα. Η κοπέλα είναι απλά respect και αξίζει το καλύτερο το Σάββατο (θα βοηθήσουμε και εμείς εννοείται μέχρι εκεί που μπορούμε – σίγουρο ξεσίγουρο το 12άρι εγώ θα την ψηφίσω)!

    • Το σιγουρο 12αρι ειναι απο την Ελληνικη επιτροπη , μην μπερδευεστε ολοι . Οι ψηφοι μας ειναι του televoting που δινονται μετα τις επιτροπες

      • Το 12άρι του κοινού εννοούσα και εγώ ότι είναι σίγουρο (όπως το δώσαμε σε ημιτελικό και τελικό και πέρσι και πρόπερσι).
        Εσύ που μπερδεύτηκες;

  98. Το 12αρι αυτο που λες ειναι των επιτροπων . Οχι των τηλεθεατων . Μολις δωσουν ολες οι χωρες τις βαθμολογιες τους (Που ειναι οι επιτροπες) δινουν το televoting που αντιστοιχει στην καθε χωρα απο το γενικο ποσοστο

    • Και στο televoting με (1,2,3 … 10, 12) ψηφίζει η κάθε χώρα. Απλά αντί να βγαίνει μια μια και να το ανακοινώνει, όπως συμβαίνει με τις ψήφους των επιτροπών, το αθροιζουν και το παρουσιάζουν όλο μαζί στο τέλος. Στους 32 πόντους που πήρε η Κύπρος στο televoting πέρσι, ήταν και το ελληνικό 12αρι!

  99. Το 12αρι μας ηταν στους 36 που ειχε η Κυπρος οχι στους 32 . Ελα δεν εινα τοσο δυσκολο να το καταλαβεις ημαρτον

    • Εάν και πιστεύω (ιδίως μετά την τελευταία σου απάντηση) ότι μου κάνεις πλάκα, θα σου εξηγήσω πως ακριβώς έχει η βαθμολογία διότι εάν, μια στο εκατομμύριο, σοβαρολογείς είναι ειλικρινά κρίμα να μην γνωρίζεις τι ακριβώς βλέπεις στη βαθμολογία. Σε κάθε χώρα ψηφίζει μια πενταμελής κριτική επιτροπή και το κοινό (televoting). Τόσο η Επιτροπή όσο και το κοινό ψηφίζουν 10 τραγούδια δίνοντας 12 σε αυτό που θεωρούν πρώτο, 10 στο δεύτερο, 8 στο τρίτο κ.ο.κ. μέχρι το 1. Η διαφορά είναι ότι το βραδύ του τελικού τη βαθμολογία των Επιτροπών τη βλέπουμε ανά χώρα στις οθόνες μας, ενώ του κοινού ως σύνολο όλων των χωρών μαζί. Σε παραπέμπω στον παρακάτω σύνδεσμο για να το διαβάσεις και μόνος σου (και για να μην το διαβάσεις ολόκληρο, εστίασε σε παρακαλώ στα bulletακια που θα βρεις και στην αμέσως επόμενη παράγραφο)

      https://eurovision.tv/about/rules

      Ειδικότερα για την Κύπρο: το 2017 έλαβε 36 βαθμούς από τις Επιτροπές (ένα δωδεκάρι από την ελληνική επιτροπή) και 32 από το κοινό (ένα δωδεκάρι από την Ελλάδα και ένα από την Αρμενία). Σε παραπέμπω στο παρακάτω για να το δεις και μόνος σου.

      https://eurovision.tv/event/kyiv-2017/grand-final/scoreboard/cyprus

      Με συγχωρείς για το σεντόνι αλλά ήθελα πραγματικά να μην έχεις καμία απορία ή παρανόηση μετά το μήνυμα. Και κλείνοντας, επαναλαμβάνω ότι άσχετα εάν θεωρείται σίγουρο το 12άρι (του κοινού) μας στην Κύπρο, εγώ το Σάββατο θα ψηφίσω τη Φουρέιρα. Να’ σαι καλά!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ