EUROVISION 2018: Απόψε ο Πρώτος Ημιτελικός!

Τις τελευταίες δέκα περίπου μέρες, η Λισαβόνα έχει γίνει το κέντρο της Ευρώπης όσον αφορά τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision! Η νίκη του Salvador Sobral στον περσινό διαγωνισμό ήταν μία αναπάντεχη έκπληξη για τους Πορτογάλους που λαμβάνουν μέρος στον μουσικό αυτό θεσμό από to 1964 και ως καλύτερη διάκριση είχαν την 6η θέση στη Eurovision του 1996, παρά το γεγονός ότι πολλές συμμετοχές τους έχουν κριθεί από τον κόσμο και τους fans ως ωραίες!

Με το σύνθημα “All Aboard” η Λισαβόνα φέτος ανοίγει την αγκαλιά της στην Ευρώπη και την Αυστραλία και υποδέχεται 43 συμμετοχές από αντίστοιχες διαγωνιζόμενες χώρες στο Altice Arena, ένα στάδιο χωρητικότητας 20.000 θέσεων, χτισμένο το 1998.

Κεντρικές παρουσιάστριες και για τις τρεις μεγάλες βραδιές του διαγωνισμού (Ημιτελικός 1, Ημιτελικός 2 και Τελικός) θα είναι η Sílvia Alberto, η Daniela Ruah και η Catarina Furtado ενώ σημαντικές παρεμβάσεις θα κάνει μέσα από το γνωστό… green room (τον χώρο που φιλοξενούνται οι καλλιτέχνες) η Filomena Cautela.

Απόψε, Τρίτη 8 Μαΐου 2018 θα διεξαχθεί ο πρώτος Ημιτελικός της Eurovision 2018 για να ακολουθήσει ο δεύτερος τη Πέμπτη 10 Μαΐου και φυσικά ο Μεγάλος Τελικός τη βραδιά του Σαββάτου, 12 Μαΐου 2018!

Στον σημερινό, πρώτο Ημιτελικό διαγωνίζονται και διεκδικούν μία θέση για τον γύρο του Τελικού δεκαεννέα χώρες, ανάμεσα στις οποίες τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος! Ωστόσο, μόλις οι δέκα από αυτές, που θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία, θα καταφέρουν να κερδίσουν το εισιτήριο για τη βραδιά το Σαββάτου. Το αποτέλεσμα κρίνεται 50% από την ψηφοφορία του κοινού μέσω televoting και SMS ενώ το υπόλοιπο 50% μέσα από τις βαθμολογίες των κριτικών επιτροπών. Τα “μισά” αποτελέσματα του πρώτου Ημιτελικού έχουν ήδη κριθεί και φυσικά είναι αυτά των κριτικών επιτροπών, καθώς η ψηφοφορία και η βαθμολόγηση των συμμετοχών από αυτές γίνεται κατά τη διάρκεια της δεύτερης Dress Rehearsal (ο κόσμος συχνά την αποκαλεί Jury Rehearsal για αυτόν ακριβώς τον λόγο) που πραγματοποιείται μία ημέρα πριν την διεξαγωγή του Ημιτελικού.

Οι δεκαεννέα χώρες (και οι συμμετοχές τους) που διαγωνίζονται απόψε είναι: 

(αναφέρονται με σειρά εμφάνισης) 

  1.  Αζερμπαϊτζάν – X My Heart – Aisel
  2.  Ισλανδία – Our Choice – Ari Ólafsson
  3.  Αλβανία – Mall – Eugent Bushpepa
  4.  Βέλγιο – A Matter Of Time – Sennek
  5.  Τσεχία – Lie to me – Mikolas Josef
  6.  Λιθουανία – When we’re old –  Ieva Zasimauskaitė
  7.  Ισραήλ – Toy – Netta
  8.  Λευκορωσία – Forever – Alekseev
  9.  Εσθονία – La Forza – Elina Nechayeva
  10.  Βουλγαρία – Bones – Equinox
  11.  Π.Γ.Δ.Μ. – Lost and Found – Eye Cue
  12.  Κροατία – Crazy – Franka
  13.  Αυστρία – Nobody but you – Cesár Sampson
  14.  Ελλάδα – Όνειρό μου – Γιάννα Τερζή 
  15.  Φινλανδία – Monsters – Saara Aalto
  16.  Αρμενία – Qami – Sevak Khanagyan
  17.  Ελβετία – Stones – Zibbz
  18.  Ιρλανδία – Together – Ryan O’Shaughnessy
  19.  Κύπρος – Fuego – Ελένη Φουρέιρα

Ο συγκεκριμένος Ημιτελικός έχει χαρακτηριστεί από μεγάλη μερίδα κόσμου ως ένας από τους δυσκολότερους στην ιστορία του θεσμού καθώς παραπάνω από δέκα συμμετοχές έχουν ισάξιες δυνατότητες να προκριθούν στον γύρο του Τελικού. Αυτό συνεπάγεται με μία πραγματικά βαθμολογία-θρίλερ που θα λάβει χώρα το βράδυ και πως θα δούμε αρκετά καλά τραγούδια να μένουν εκτός…

Ο Πρώτος Ημιτελικός θα μεταδοθεί στην Ελλάδα ζωντανά από την ΕΡΤ1 στις 22:00 ώρα Ελλάδος. Διαδικτυακά μπορείτε να δείτε τον διαγωνισμό μέσω του επίσημου καναλιού της Eurovision αλλά και μέσω του WebTv του κρατικού μας καναλιού. Την τηλεοπτική μετάδοση θα κάνουν για λογαριασμό της ΕΡΤ ο Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος και η Δάφνη Σκαλιώνη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο διαγωνισμός της Eurovision 2018 θα μεταδοθεί μεταξύ άλλων και σε μη Ευρωπαϊκές χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η Κίνα και το Καζακστάν…

Ο OGAE Greece δεν έχει παρά να ευχηθεί τόσο στην αποστολή της Ελλάδας μας με επικεφαλή την Γιάννα Τερζή όσο και στην Κυπριακή με την Ελένη Φουρέιρα ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και να έχουμε το βράδυ μόνο ευχάριστα αποτελέσματα! 

Εσείς, μείνετε συντονισμένοι στον ogaegreece.com για να μάθετε τα αποτελέσματα του Πρώτου Ημιτελικού ενώ μέχρι τότε κάντε τις δικές σας προβλέψεις στα σχόλια από κάτω για την πιθανή δεκάδα πρόκρισης!

112 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ελλαδα μου αγαπημενη, Γιαννα μου, σου ευχομαι καλη επιτυχια μεσα απο τη καρδια μου!!! Ευχομαι να το απολαυσεις και να δωσεις τον καλυτερο σου εαυτο!!! Θα τα πας υπεροχα!!! Ειμαστε ολοι μαζι σου!!! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑΝΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΛΛΑΔΑ!!! ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ!! ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΙΑΝΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ΜΕΧΡΙ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ!!! ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ!!!!!

  2. Κρικορ θα στο χαλασουν παλι το αρθρο σου με τη μιζερια τους. Ολοι οι υπολοιποι ωστοσο οφειλουμε να σας πουμε ενα μπραβο για την εξαιρετική δουλεια που εχετε κανει αυτο το διαστημα.
    Να ευχηθω με τη σειρα μου καλη επιτυχια στη Γιαννα και την Ελενη.
    Γιατι θελεις να μ’αλλαξεις και το μπλε μου να ξεβαψεις;

  3. Μόνο εγώ βλέπω ότι αυτή την στιγμή η Κύπρος είναι πρώτη στα στοιχήματα?!!
    Απίστευτη άνοδος!!μακάρι να το σηκώσει η Κύπρος μας και με μια καλή θέση η Γιάννα!!!

  4. Λίγες ωρίτσες μείνανε κύριοι…Ελένη και Γιάννα δώστε το καλύτερο εαυτό σας σήμερα. Χωρίς άγχος και μπόλικη ψυχική δύναμη όλα θα πάνε καλά!! Καλή Επιτυχία!!!

    • Και το βασίζεις που αυτό; 7/7 δεν μπορεσε να βγάλει σωστά τονικά το τραγούδι. Στο ινσταγκραμ λέει ότι είναι κουρασμένη, πρέπει να κάνει αφωνία αλλά τα λαιβ λαιβ…. μη χάσει το κούνημα στο μαλλί και το σούφρωμα των χειλιών.

      Μια εγωιστρια είναι που έβαλε λεφτά από την τσέπη της για προβολή της -στην Ελλάδα-. Αυτός είναι και ο λόγος που ήθελε να είναι μόνη της στην σκηνή. Δεν την ενδιαφέρει η Ευρώπη… μόνο οι έλληνες που ζούνε σε αυτή για να έρθει σαν νέα έντεχνη νεο-κουλτουριάρα ελληνίδα τραγουδίστρια….. Ντροπή!

      • Πάντως να λέμε και του στραβού το δίκιο.
        Δε γίνεται να θες να περνάς μήνυμα ότι το τραγούδι είναι ένας διάλογος και να μην το οπτικοποιεις στη σκηνή.
        Μεγάλο φάουλ από τη χορογραφο

      • Βασίλη, γιατί θεωρούμε ότι αυτός ο περιβόητος διάλογος έπρεπε ντε και καλά να εκτυλισσόταν επί σκηνής μεταξύ δυο ατόμων και δεν σκεφτόμαστε και το ενδεχόμενο ότι, έτσι όπως είναι στημένο, τελικά να πρόκειται για διάλογο σκηνής με κοινό/θεατή; Όλο αυτό το εφέ με τα φώτα πάνω στους καπνούς που τους κάνουν να μοιάζουν με σύννεφα και τη Γιάννα ανάμεσά τους, εμένα προσωπικά μου μοιάζει σαν μια αρχαία Ελληνίδα Θεά που απ’ τον ουρανό(σκηνή) τραγουδά τον πόνο της στον επίγειο λαό της(Έλληνες θεατές).

  5. Καλη τυχη σε Ελλαδα και Κυπρο. Ευχομαι να πανε ολα καλα και να περασουμε και οι δυο στον τελικο. Ο πρωτος ημιτελικος ειναι παρα πολυ δυνατος και θα μεινουν εξω τραγουδια που αλλες χρονιες ή στον 2ο ημιτελικο θα περνουσαν ανετα. Εκτος απο τον Ισλανδο (που και αυτος ερμηνευτικα ειναι αψογος αλλα δεν εχει τραγουδι) ολοι οι υπολοιποι διεκδικουν προκριση.

    Οι χωρες που θα ηθελα να περασουν με τυχαια σειρα ειναι Ελλαδα, Κυπρος, Βουλγαρια, Εσθονια, Αρμενια, Λιθουανια, Αυστρια, Ελβετια, Βελγιο, Αλβανια.

    Οι χωρες που πιστευω οτι θα περασουν ειναι Ελλαδα, Κυπρος, Βουλγαρια, Εσθονια, Τσεχια, Ισραηλ, Αζερμπαιτζαν, Λιθουανια, Βελγιο, Αρμενια, Αλβανια.

    • Καλή επιτυχία και στις 2 !!!
      Οι 10 που προκρίνονται για μένα είναι :
      Κύπρος
      Ισραήλ
      Εσθονία
      Τσεχία
      Βουλγαρία
      Αλβανία
      Ελλάδα
      Αυστρία
      Λιθουανία
      Βέλγιο

  6. Διαβάζοντας τα σχόλια ορισμένων είναι αρκετά υποκριτικό και άδικο να ξεγράφουν κατά κάποιον τρόπο τη Γιάννα και να δηλώνουν με σιγουριά ότι θα περιοριστεί γύρω στη 19η θέση και κάτω, μόνο και μόνο επειδή η Κύπρος ανέβηκε πρώτη στα στοιχήματα. Δηλαδή ξαφνικά το τραγούδι παύει να είναι εξαιρετικό επειδή οι bookmakers το έχουν στη 16η θέση;;; Για μένα η Γιάννα αξίζει δεκάδα και μακάρι ο κόσμος να τη βοηθήσει να μπει σε αυτή και να μην υπερεκτιμηθει η οποιαδήποτε άλλη μπούρδα.. Εύχομαι απόψε στη Γιάννα να καταθέσει τη ψυχή της γιατί αυτό μετράει πάνω από όλα. Καλή επιτυχία Ελλάδα!!!!

    • Όχι δεν θα είναι 19ο… με τόσους Έλληνες ομογενείς-μετανάστες εξωτερικού λόγω γλώσσας θα ψηφιστεί. Επίσης λόγω ήχου θα ψηφιστεί και από βαλκανικές χώρες και ανατολικές… Περίπου 15η-10η θέση το κόβω.

      Όταν βλέπεις να βγαίνει παλιμπαιδίζοντας στο ινσταγραμ να κάνει βιντεακια λεγοντας ότι ειναι κουρασμένη και κατά τα άλλα θα έπρεπε να μην μιλάει για να ξεκουράσει τη φωνή της, ανεμίζοθντας για 1000000στη φορά το μαλλί της καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά με την συγκεκριμένη. Είναι ικανή για να ικανοποιήσει το ψώνιο της να κρατάει κινητο κάνοντας λιαβ ον σειτζ….

      Δεν είναι τυχαίο που βγαίνει μόνη της στην σκηνή και δεν θέλει άλλον να κλέβει την δόξα της…….. Δεν κοιτάει τα χάλια της λέω εγώ που κάνει την Καλομοίρα να ακούγεται Μπαρμπρα Στρεισαντ με τις παραφωνίες της.

      Και για να μην παρεξηγηθω. Σύνθεση και μελωδία είναι ΟΑΣΗ μπροστά σε αυτά που στέλναμε τα τελευταια 5 χρόνια… Ρίχνω την ευθυνη πλέον την ίδια…

      • Θα συμφωνήσω στο ότι έπρεπε να κάνει αφωνία εφόσον είναι κρίσιμη στιγμή και αυτοσυγκέντρωση ίσως για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του τραγουδιού που η ίδια επέλεξε. Να γιατί χρειάζονται οι λάιβ εθνικοί τελικοί. Δε στέλνεις τραγουδίστρια που ακούς από ηχογράφηση. Κυριακή κοντή γιορτή όμως. Θα δούμε απόψε και θα κρίνουμε. Ωστόσο, θεωρώ πως το πανηγύρι με τα φώτα, με τα πυροτεχνήματα, με το χέρι, με το κουμπί, ποιος το πάτησε, αν το πάτησε, άραγε το πάτησε τη σωστή στιγμή αδικεί τη νοημοσύνη μας, ειδικά όταν βγαίνει μέσα στην τρελή χαρά στο ίνσταγκραμ. Ας δείξουμε ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Εκείνη πρέπει να υποστηρίξει το τραγούδι της. Είναι στο (βαμμένο μπλε) χέρι της. Μακάρι να διαψεύσει όλους τους κακοπροαίρετους.

  7. και μία πρόβλεψη για τελικό είναι :
    Κύπρος, Εσθονία, Ισραήλ, Βουλγαρία, Ελλάδα, Αλβανία, Τσεχία, Βέλγιο, Λιθουανία, Αυστρία.

  8. Προσωπικά θέλω μόνο ένα πράγμα. Να γίνει (επιτέλους) μία εμφάνιση χωρίς λάθη. Αυτό που ετοιμάστηκε στην Αθήνα (ό,τι και να είναι αυτό) και δούλεψε μια ομάδα, αυτό να δούμε.
    Ειλικρινά αδυνατώ να κατανοήσω ότι μόλις 3 απλά πράγματα (φως στο χέρι, πυροτεχνήματα και καπνοί) δεν μπορούν οι διοργανωτές να υλοποιήσουν μετά από 8 πρόβες.

    Ό,τι και να συμβεί όμως τελικά, είμαι χαρούμενος για το τραγούδι και την τραγουδίστρια που στείλαμε φέτος. Αυτό δεν αλλάζει όσα λάθη και παραλείψεις και να κάνουν οι Πορτογάλοι.Εύχομαι να φτάσει η συμμετοχή μας όσο πιο ψηλά γίνεται.

    Γιάννα καλή επιτυχία!!!

    • Εγώ πάλι αδυνατώ να κατανοήσω οτι 2 απλές νότες στην κορύφωση του τραγουδιού που η ΙΔΙΑ επέλεξε να τραγουδήσει μελωδικά ΚΑΙ τονικά….. να φαλτσάρει ή καλύτερα να “ντεμάρει” 7/7 πρόβες……

      Αδυνατώ να καταλάβω πως λίγες ώρες πριν την εμφάνισή της σε επιτροπές και ενώ και η ίδια λέει πως πρέπει να ξεκουράσει την φωνή της αντί να κάνει πρόβες να διορθώσει τα ασυμάζευτα να κάνει λαιβ βιντεάκια για 15χρονα……

      Γιάννα …για να…. δούμε. Έχεις προσωπική ευθύνη.

      • Στη τελευταία πρόβα μια χαρά το έβγαλε λίγο πήγε να της ξεφύγει στη τελευταία νότα

  9. Ευχομαι στην Ελλαδα και την Κυπρο καλη επιτυχια και να τις δουμε το βραδυ του Σαββατου της 12ης Μαιου στον μεγαλο τελικο

  10. Εγώ που μόλις είδα μια άλλη διαρροή δείχνουν 1 Εσθονία 2 Βουλγαρία 3 Κύπρο 4 Βέλγιο 5Αρμενια 6αυστρια 7 Κροατία 8 Τσεχία 9Λιθουανια 10 Αζερμπαϊτζάν 11λ Λευκορωσία 12Ελλαδα με ισοβαθμία 13Αλβανια και 14 παρακαλώ… Ισραήλ. Όλες οι υπόλοιπες χώρες έχουν πολύ χαμηλότερη βαθμολογία από την 7 θέση μέχρι το Ισραήλ είναι από 10 ψήφους διαφορά. Μιλάμε για ντέρμπι και πιστεύω η Ελλάδα είναι στο τοπ 10 σίγουρα με το σημερινό τελεβοτινγκ. Πάντως απόψε θα παρακολουθήσουμε το τελικό τοπ 10 και όχι τον ημιτελικό.. διότι σήμερα είναι όλα τα θηρία μαζί. Καλή απόλαυση και μακάρι να πάνε όλα καλά. Τι ώρα αρχίζει απόψε ο ημιτελικός;

  11. Πρόβλεψη:
    —————–
    Στο τελικό: Ισραήλ, Εσθονία, Βουλγαρία, Τσεχία, Κύπρος, Βέλγιο
    Εκτός τελικού: Ισλανδία, FYROM, Ελβετία, Κροατία
    Shock qualifiers (επειδή πάντα υπάρχουν δυο-τρεις): Λιθουανία, Ιρλανδία
    overrated συμμέτοχες που πιθανότατα δε θα περάσουν: Αζερμπαιτζάν, Φινλανδία

    Μένουν 2 θέσεις. Όλο το παιχνίδι για εμάς παίζεται μεταξύ: Ελλάδα, Αρμενία, Αυστρία, Αλβανία, Λευκορωσία με εμάς να έχουμε τις μεγαλύτερες πιθανότητες πρόκρισης από τις 5.

    Καλή επιτυχία.

  12. Δεν πρόκειται να σχολιάσω τα οποιαδήποτε κακεντρεχή σχόλια σχετικά με την άνοδο της Κύπρου στα στοιχήματα ή σχετικά μα τα όποια τεχνικά λάθη έγιναν χθες στην πρόβα των επιτροπών. Το μοναδικό που θέλω να ευχηθώ με όλη μου την ψυχή είναι Καλή Επιτυχία Γιάννα και Ελένη! Κύπρος και Ελλάδα αλληλοστηριζόμαστε τόσα χρόνια και αν υπάρχει η ευκαιρία για οποιαδήποτε από τις 2 να το σηκώσει φέτος, είναι χρέος μας να μην την αφήσουμε αβοήθητη! Σε έναν από τους πιο δύσκολους, απρόβλεπτους και αμφίρροπους ημιτελικούς των τελευταίων χρόνων, οι 3 χώρες που θα ήθελα επειγόντως στον τελικό είναι Ελλάδα, Κύπρος και Αλβανία (αν και προβλέπεται δύσκολο για την τρίτη αλλά η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία!).

    Καλή Eurovision σε όλους παιδιά και με καλά αποτελέσματα ελπίζω!!

  13. Παιδια δεν ξερω γιατι αλλα νομιζω η γιαννα σήμερα ή το σαββατο θα τραγουδήσει και δευτερη φορα!εχω αυτο το προαισθημα!δεν ξερω θα γινει καποιο λαθος θα ανεβει παλι κανενας θεατης στην σκηνη που τραγουδαει η γιαννα? δεν ξερω κτ πιστευω οτι θα γινει και θα ξανατραγουδησει και θα ειναι θετικο για την ψηφοφορια!

    • Νοστραδαμε, Θα τραγουδήσει μια φορά στον ημιτελικό κ μια αύριο, στο μπάνιο της στην Αθήνα. Και θα είναι σίγουρα βοηθητικο για την ψηφοφορία γιατί στον τελικό θα μαζέψει ποντους της Ελλάδας η Κύπρος, που το άξιζε τόσες φορές στο παρελθόν αλλά κ φετος με τόσο επαγγελματικη παρουσιαση.

    • Εγώ πιστεύ, δεν ξέρω γιατί, θα το ξαναπούμε γιατί θα πέσουν τα φωτα

  14. Σύμφωνα με τον έμπειρο Αντώνη καρατζικο που λάτρευε το ελληνικό κομμάτι αρχικώς, Η Ελλάδα θα πρέπει να ετοιμαστεί για μεγάλο Βατερλώ σήμερα όπως λέει. Πάμε για πανηγυρικό αποκλεισμό. Σχόλιο δικό μου: όταν θες να πεις ερμηνευτικό τραγούδι και μάλιστα με ανύπαρκτη σκηνική παρουσία, Πρέπει τουλάχιστον να καθηλώνεις ερμηνευτικά και όχι να είσαι απλά μέτρια. Η φουρειρα λιώνει στο χορό και τραγουδάει καλύτερα πάνω στη σκηνή της Λισαβόνας από την Τερζή. ΕΡΤ σταμάτα τις απευθείας αναθέσεις. Έχει καταντήσει αηδία να μην ακούμε λαηβ το κομμάτι μας και να μην το επιλέγουμε εμείς. Έγινε το 2012 αλλά και το 2016, 2017 , φέτος!!!!!! Έλεος πια. Ας σταματήσει η κατάντια της ΕΡΤ γιατί σύμφωνα με τη “Διαύγεια” ένα μεγάλο ποσό πηγαίνει για τη φετινή Γιουροβίζιον και απορούμε πως ακριβώς αξιοποιήθηκε αυτό το ποσό… Αρκετά κύριοι με αυτή την κατάσταση. Ας αποσυρθούμε. Ανίκανοι.

      • Στο Facebook του. ” Πάμε για μεγάλο Βατερλώ” Και άλλες τέτοιες αναρτήσεις που είναι δημόσιες. Αλλά γιατί χτυπιεστε? Ό άνθρωπος λέει αυτό που καταλάβαμε όλοι και πλέον λένε ΟΛΟΙ οι ξένοι δημοσιογράφοι. Έχει balls και λέει την αλήθεια. Τα αυτονόητα. Να κρυβόμαστε πίσω από δάχτυλο και να λέμε είμαστε φαβορί? 100 δημοσιογράφοι έχουν γράψει εντυπώσεις από χθεσινή τζενεράλε και ούτε ένας δεν μας θεωρεί άξιους για πρόκριση. Η Γιάννα πήρε ένα Ρίσκο να πει ένα δύσκολο ερμηνευτικά τραγούδι και να του κάνει μια ενδιαφέρουσα σκηνική παρουσίαση και απέτυχε δυστυχώς και στα δύο. Και εις άλλα με υγεία.

    • Που ακριβώς είναι αυτό το σχόλιο του κου Καρατζίκου??? Ο ίδιος αρχικά σε ερώτηση φαν σε αυτό το site είπε ότι την πρόκριση την έχουμε σίγουρη….τώρα τι άλλαξε δηλαδή???

    • Ο κύριος Καρατζίκος είναι από τους ανθρώπους που έχουν μεγάλη πείρα στον διαγωνισμό και ακόμα μεγαλύτερο ήθος και ευγένεια. Γνωρίζει πολύ καλά τον διαγωνισμό και ακόμα καλύτερα το τι λέει για αυτόν και τις εκάστοτε συμμετοχές μας, όπως και για την φετινή.
      Μπορείτε να δείτε τι λέει για την συμμετοχή μας στο facebook και μην στηρίζεστε σε σκόρπια “ανώνυμα” σχόλια για το τι δήθεν λέει και εννοεί και κυρίως μην “γαντζώνεστε” από μία και μόνο λέξη (βατερλώ) για να βγάλετε αυθαίρετα συμπεράσματα…

      • Επίσης @Greek_Myth κάτι λέει για “μασημένη” τροφή που θέλουν κάποιοι. Ξαναδιάβασε τι γράφει για την Τερζή και για τις συνθήκες που υπάρχουν εκεί και μην “μεταφράζεις” τα λεγόμενά του….

    • Το 2012 η ελευθερίου δεν πηγε με απευθείας αναθεση.. Ηταν υποψηφια μαζι με άλλους 3…εμεις την ψηφισαμε

    • καταρχην να μην σχολιασουμε αν εχει balls o Kos Καρατζικος γιατι η συζητηση θα παει αλλου! κατα δευτερον απο ο,τι εμαθα πριν λιγο αλλαξε τη δηλωση του..αλλα κ παλι ετσι να ειναι οπως τα λεει,δε νομιζω οτι ειναι σωστο λιγες ωρες πριν τον ημιτελικο (και ενω υποτιθεται ξερει τι σημαινει eurovision) να βγαινει κ να δηλωνει κατι τετοιο..
      δεν ειναι σωστο..δεν ειναι δικαιο..ή τουλαχιστον εξεφρασε το πιο κοσμια αυτο που πιστευεις,αυτο που ισως ξερεις..
      κριμα..πολυ κριμα..αλλα τι να πεις..οταν πλεον δεν εισαι μεσα στο “παιχνιδι” πρεπει με καποιο τροπο να φανεις!!!

  15. Άντε καλη τύχη απέκτησε η Εσθονη αντίπαλο εγώ αν ειναι η μάχη ν κριθεί ανάμεσα σ Κύπρο Εσθονια θέλω Κύπρο, καλη τύχη κ στις δυο θ ειναι δύσκολη βραδιά ελπίζω να χαρούμε όλοι !!!!

  16. Α’Ημιτελικός:Η 10άδα σε τυχαία σειρά – Κύπρος,Ισραήλ,Εσθονία,Βουλγαρία,Τσεχία,Φιλανδία,Αυστρία,Αζερμπαϊτζάν,Λιθουανία,Βέλγιο.

  17. Καλη επιτυχια Ελλαδα μου! Για μενα η καλυτερη συμμετοχη των τελευταιων χρονων.Λοιπον, εχουμε και λεμε..Πρωτος ημιτελικος η δεκαδα.
    Ελλαδα,Βελγιο,Τσεχια,Ισραηλ,Εσθονια,Βουλγαρια,Αυστρια,Φιλανδια,Κυπρος,Αρμενια.
    Οσο για τον τελικο θα ειμαστε 10αδα αν οχι 5αδα.

  18. Αν κάποιοι νομίζουν ότι οι επιτροπές προκρινουντραγούδια που είναι αδυναμα αλλά έχουν εντυπωσιακή σκηνική παρουσίαση είναι γελασμενοι.Τα πράγματα είναι πολύ πιο σύνθετα από ότι φαίνονται. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο πρώτος ημιτελικός είναι πολύ δύσκολος και ενδιαφέρων ταυτόχρονα.

    • Μα το ερμηνευτικό είναι εξισου μεγάλο πρόβλημα για μας. Αντί να καθηλώσει, παραπαταει με άγχος στις νότες. Κάθεται ακουνητη σε μια σκηνή και δεν τραγουδάει και καλά.

  19. Η δική μου πρόβλεψη για σήμερα (τυχαία σειρά):
    Ισραήλ
    Βουλγαρία
    Εσθονία
    Κύπρος
    Ελλάδα
    Αζερμπαϊτζάν
    Λιθουανία
    Αυστρία
    Λευκορωσία
    Τσεχία

  20. Ελλάδα Κύπρος Εσθονία Ισραήλ Βουλγαρία Βέλγιο Φιλανδία Αλβανία Τσεχία Αρμενία

  21. Το ότι η Κύπρος είναι πρώτη στα στοιχήματα, δεν σημαίνει κάτι! !! ! Στο παρελθόν έχουμε δει συμμετοχές όπως η Εσθονία ή η Ουγγαρία που ήταν επίσης ψηλά και τερμάτισαν στη δεξιά μεριά του πίνακα! !! Δυστυχώς όμως, θα είναι μέσα στη 10αδα!!! Και λέω δυστυχώς, όχι για να βγάλω χολή, απλά δεν μου αρέσει καθόλου το τραγούδι και το ίδιο θα έλεγα αν η συγκεκριμένη συμμετοχή ήταν και κάποιας άλλης χώρας! !! Για παράδειγμα το δικό μας κομμάτι είναι πολύ καλύτερο, αλλά είπαμε. ..Η άλλη είναι καλή χορεύτρια και εμείς λογικά θα χάσουμε αρκετά στη σκηνική παρουσία! Μακάρι να πέσω έξω!

    • Πάω στοίχημα πως αν στέλναμε εμείς αυτό το τραγούδι σημασία δε θα μας έδιναν και φέτος που πάμε με κάτι πραγματικά αξιόλογο με το ζόρι στεκόμαστε στην 20άδα των στοιχημάτων…. Άδικο

      • Σωστά γιατί η Ελλάδα εχει αδικηθεί πολύ στη Γιουροβίζιον έναντι της Κύπρου, που όταν πέρναγαν τα χρυσαλίζε λουριά κ τα τσιφτετελια του Yassou Maria κ έφταναν 7α, το Comme ci Comme ca δεν έφτανε ούτε τελικο.

  22. Krikor συγχαρητήρια για το άρθρο σου! Ένα μεγάλο μπράβο σε όλη την ομάδα του OGAE Greece που επί μήνες είναι εδώ και μας ενημερώνει. Καλή δύναμη παιδιά! Καλή επιτυχία στην Ελλάδα και την Κύπρο μας και καλή διασκέδαση σε όλους για την ομορφότερη εβδομάδα του χρόνου! Όχι άλλες γκρίνιες. Μόνο θετική ενέργεια!

  23. ελπιζω να δω τελικό την ελλάδα μας την ιρλανδια,ισραηλ,αυστρία,βέλγιο κ λευκορωσία!ισως και την κύπρο αν δν λαβω υποψη την απαραδεκτη χειρονομία της μεξικάνας!

  24. Παιδιά η Κύπρος είναι ΠΡΩΤΗ ΣΤΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ.
    Πάμε για μεγάλες στιγμές!!!

  25. Tha to ksanapo exei pesei megalos polemos Stin elliniki apostoli Kai tha tá mathoume meta elpizo. An autoi pou prepei milisoun anoikta !!!

    • Τι εννοεις?

      Και ο καρατζικος ελεγε για κατι που αγχωνει την τερζη

      • Ftiaxnetai klima kai eikona polles meres tora. Kai se alles periptoseis iparxei prostatia kai provoli. Kai Otan ena tragoudi Kalo afinete stin tixi tou ….ERT. Ola tá alla tá kakovoula Einai poli eukolo na doulepsoun. Einai mia eukola xeiragogoumeni diadikasia

      • Xtes mexri kai diakopi gia texnikous logous egine sto Israel kai den akougotan kai sta ksana site grafane kai ti egine Mia prova Einai. E fantastite na eixe ginei Stin dikia mas apostoli Tha eixame akouseiiiiiii

      • Kai gia na teleiwsw epeidi tô paixnidi Einai poli vromiko kai Edo kai ekso Kalo Einai na akousoume alitheies apo autous pou kseroun….. afou teleiwsoun ola! Kai kati akoma oti exei ipografi souidiki den exei fovo…

  26. Τι να πω ρε παιδια.Πλεον τουλαχιστον θα θελα εστω να περασουμε τελικο

  27. πραγματικά δεν μπορώ να κατανοήσω το πόσο πικρόχολοι είσαστε μερικοί εδώ μέσα.. έχουμεκατά γενική ομολογία ένα πάρα πολύ καλό τραγούδι.. που δυστυχώς συμμετέχει σε έναν πάρα πολύ δύσκολο ημιτελικό.. καλά ή κακά, το βίντεο κλίπ ήταν δυνατό και η αλήθεια είναι, δημιούργησε προσδοκίες για κάτι καλύτερο σκηνικά.. αυτό όμως που είδα προσωπικά, δεν το βρίσκω ούτε αναξιοπρεπές, ούτε λίγο για τελικό, ακόμη και για πρώτη θέση. αν δηλαδή ένα τέτοιο τραγούδι από οποιαδήποτε χώρα έβγαινε πρώτο εμένα δε θα με στεναχωρούσε..συμφωνώ πως και εγώ σκηνικά θα το ήθελα λίγο αλλιώς να βγάζει περισσότερο το νόημα του τραγουδιού αλλά και έτσι μου αρέσει πάρα πολύ.. φωνητικά οκ μουσικός δεν είμαι αλλά η γιάννα ήταν καταπληκτική.. για μια νότα σε ένα γιατί ούτε θα την κρεμάσουμε ούτε είναι κάτι που δε μπορεί να βελτιωθεί στις επόμενες βραδιές.. γενικά είμαι αισιόδοξος και πιστεύω πως θα πάμε πολύ καλύτερα από την περιρέουσα ατμόσφαιρα. κάτι μου λέει πάντως πως ο νικητής δεν θα είναι από τα 5-6 φαβορί που ακούγονται.. ίδωμεν. καλή μας επιτυχία απόψε και το σάββατο!! πάμε γερά, πάμε δυνατά!

    • Μα είστε σοβαροί; δηλαδή να μιλάτε για πρώτη θέση είναι ντροπή για τις υπόλοιπες συμμετοχές που είναι σαφώς καλύτερες της Ελλάδας. Η ‘Ελλαδα ούτε κάτι καινούργιο φέρνει, μουσικά, σκηνικά, τίποτε, κι ακόμη κι αυτό που φέρνει φαίνεται να μη μπορεί να το αποδώσει επαγγελματικά. Μια τέτοια νίκη θα ήταν ντροπή. Δηλαδή να είμαστε κ λίγο σοβαροί.

      • εγώ είπα με πολύ κόσμιο τρόπο την άποψη μου χωρίς εμπάθειες. ναι αν έβγαινε ένα τέτοιο τραγούδι πρώτο δε θα με χάλαγε. δεν είπα αν αξίζει να βγεί πρώτο ούτε ότι θα βγεί πρώτο. είπα ότι το θεωρώ αξιοπρεπέστατο και σίγουρα αξίζει τον τελικό. πολύ σωστά από κάτω φίλος λέει κατά την άποψη σου, ποια χώρα φέρνει το καινούριο?? μήπως αυτή που τα στοιχήματα δείχνουν πρώτη, είναι πιο παλιά και ως άκουσμα και ως σκηνική παρουσία από το δικό μας?μήπως είναι πιο 2000 και από το ίδιο το μιλένιουμ? και δεν ήθελα να αναφερθώ σε αυτό απλά με αναγκάζεις. το αν πρέπει να γίνει μια γενικότερη κουβέντα για τον τρόπο που η ίδια η ερτ αντιμετωπίζει το θεσμό αυτό εννοείται. για μενα το μόνο τραγούδι που πραγματικά πληροί τους όρους να είναι πρώτο σε ένα μουσικό διαγωνισμό είναι η Εσθονία. το είπα από την πρώτη στιγμή όταν όλοι το κράζανε.. δε θα με χάλαγε και η γαλλία και η ιταλία και η βουλγαρία με το βέλγιο. που αυτά θεωρώ για το δικό μου γούστο και τα δικά μου ακούσματα τραγούδια για τις πρώτες θέσεις. τα υπολοιπα, τύπου ισραήλ είναι για μετά την εξάδα. αυτά και πάλι καλή μας επιτυχία! ναι ΄σο και αν ενοχλεί κάποιους και ακόμη και εσένα, πιστεύω απόλυτα ότι μπορούμε να πάμε πολύ καλύτερα στον τελικό από αυτό που οι στοιχηματιστές λένε.

      • Ενω την Κυπρο που την εχουν πρωτη εχει φερει καινούργια πραγματα στο διαγωνισμο και το τραγουδι δεν ειναι καθολου αμερικανοποιημενο με σουηδικες “αποχρωσεις” που λατρευει η διοργανωση.Μην μιλησω για την κοτα του Ισραηλ.Τουλαχιστον οι ελληνες μπορουμε να ειμαστε χαρουμενοι που το τραγουδι ειναι στη γλωσσα μας και μας “μιλαει”.Προσωπικα θεωρω οτι δεν θα βγει πρωτο οχι επειδη το τραγουδι ειναι κακο αλλα επειδη δεν το “σπρωχνουν” οπως π.χ Ισραηλ ακομα και της Κυπρου .Ο διαγωνισμος ειναι κατωτατου επιπεδου,δεν κερδίζει το καλυτερο τραγουδι αλλα αυτος που κανει εντυπωση.Εδω δε κερδισε η Ιταλια με το grade amore των il volo που ειχαν φωναρες,τσαμπα ασχολουμαστε.Τελος φυσικα θα ηθελα να κερδισει η τραγουδαρα μας αλλα ξερω οτι δε θα την βγαλουν οποτε το επομενο καλύτερο για μενα ειναι η εσθονια προσωπικη μου αποψη.

      • 1. Κανεις ποτε δεν ευήβρε τον τροχό στην γιουροβίζιον, αλλά πολλές φορές παρουσιάσεις είχαν κάτι σχετικά καινούργιο ή κάτι που είχαμε να το δούμε καιρό. Το Fuego πχ είναι ένα πολύ ωραίο κομμάτι σε ένα είδος που έχει να πάρει βραβείο από την Παπαρίζου. 2. Αν σας αφήσουν οι παρωπίδες να διαβάσετε θα δείτε πως μιλάω κ για επαγγελματική απόδοση, που επίσης το Fuego ειναι μια από τις φετινές συμμετοχές που έχει. Η Ελλάδα δεν έχει ούτε το 1 ούτε το 2. Έχει ένα ωραίο τραγούδι, με Ελληνικό στίχο που ειναι μεγάλο plus, αλλά – από τα στοιχεία μέχρι τώρα- έχει καταστραφεί κ σκηνικά κ φωνητικά. Σε αυτά τα πλαίσια, ναι, ειναι ντροπη να λες πως αυτο αξιζει να πάρει το βραβείο. Αυτό ειναι φανατισμός υπερ μιας χώρας, και όχι φαν ενος Ευρωπαικού διαγωνισμού- σόρυ.

  28. Το ότι κάποιοι ζείτε σε μια ουτοπία, δε σημαίνει ότι πρέπει -με το ζόρι- να επιβάλλετε τις προσωπικές σας απόψεις ή εκτιμήσεις στους υπόλοιπους! Πόσω μάλλον από τα κατευθυνόμενα στοιχήματα!!!!
    Δεν άλλαξε κάτι με τα προηγούμενα χρόνια: οι ψηφοφορίες και φέτος θα είναι γεωπολιτικές. Και οι κριτικές επιτροπές (όχι όλες) θα τις συνδυάσουν ΚΑΙ με μουσικά κριτήρια.
    Ναι η Κύπρος θα περάσει σήμερα και θα πλασαριστεί καλύτερα από την Ελλάδα στην τελική 10αδα του αποψινού Ημιτελικού. Με Ελλάδα, Αλβανία και Ην. Βασίλειο έχει από τα αποδυτήρια τουλάχιστον -θεωρώ- 60 βαθμούς. Κάτι θα πάρει για το λίκνισμα από άλλες χώρες.
    Η Ελλάδα λοιπόν, η ίδια η Γιάννα θα πρέπει να δώσει έμφαση στο ΔΥΝΑΜΙΣΜΟ και το ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ της ερμηνείας της. Ούτε καπνούρες ούτε στάχτες ούτε αγέρηδες. ΕΡΜΗΝΕΙΑ. Αυτή θα κερδίσει το τηλεοπτικό κοινό. Και όσους έχουν αγαπήσει το τραγούδι. Μην ξεχνάμε άλλη η απόδοση του ήχου στην αρένα άλλη στην τηλεόραση κι άλλη μέσω μικροφώνου από μεγάλο κλειστό χώρο (αναφέρομαι στα live streaming του press center). Τα χθεσινοβραδινά βίντεο τα παρακολουθώ βερεσέ…
    Το Σάββατο λοιπόν κάποιοι θα πάθουν εδώ μέσα μεγάλο κάζο. Επιμένω: τα dance κομμάτια πλέον δεν φτουράνε στο διαγωνισμό. Μόνο αν είσαι Σουηδία – Bjorkman = Brand Name.
    Θεωρώ ότι θα έχουμε μεγάλες εκπλήξεις στη 10αδα του Τελικού. ΛΟΓΩ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ. Όχι τόσο σύνθεσης. Και φέτος υπάρχουν αρκετές καλές φωνές.
    Εν κατακλείδι Όχι Fuego Ούτε Toy Ναι Oniro Mou στ’ αριστερά του πίνακα.
    ?

    • Θα έβαζα στοίχημα μεγάλο ποσό με άνθρωπο που εμπιστεύομαι για το ότι η Κύπρος θα είναι πεντάδα.
      Φυσικά είμαι έτοιμος να αναλάβω ευθύνες Κυριακή πρωί αλλά θα κάνω και την ανάλογη κριτική αν είμαι εγώ ο σωστός.
      Έχετε δείξει μεγάλο κόμπλεξ. Αντί να χαίρεστε που η Κύπρος έχει πιθανότητες νίκης, που ο διαγωνισμός θα έρθει ουσιαστικά σε εμάς εσείς προτιμάτε να κερδίσει οποιοσδήποτε άλλος.
      Ξυδάκι θα τα πούμε Κυριακή και θα έχει πολύ πλάκα. Μην κρυφτείτε όμως περάστε να πάρετε ότι σας αναλογεί! 😉

      • Poios mporei Na exei provlima na kerdisei I kipros? Pas Kala? Auto exeis katalavei ? Antitheta iparxei megalo pathos gia na katapontistei i ellada kai megali xara kai apo “ellines”

      • Δεν έχεις παρακολουθήσει καθόλου καλά τι γίνεται τότε. Πόσο πολύ σαμποτάζ έχει δεχτεί η Κύπρος από Έλληνες από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε το κομμάτι.

        Γιατί νομίζεις ότι ξαφνιάστηκαν ολοι οι ξένοι bloggers με τα φωνητικά της Φουρέιρα; Επειδή έχουνε λυσάξει να λένε όλο αυτό τον καιρό πως η Φουρέιρα δεν μπορεί να τραγουδήσει. Μην είσαι αφελής υπάρχει τεράστιο κόμπλεξ.

    • Gia auto eipa na tá grapsei ola I Gianna SAN Na Einai teleutaia oti kai na ginei teleutaia Kai an kanei auto pou niwthei epeidi tô niwthei kai epeidi tô exei

    • Η Γιάννα Τερζή είναι από τους πιο μέτριους τραγουδιστές της φετινής διοργάνωσης. Τι δεν καταλαβαίνεις? Δεν διαγωνίζεται το κομμάτι στη studio εκτέλεσή του.

  29. Καλή επιτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο . Προσωπικά ποτέ δεν ημουν φαν της Τερζη κσι πολυ περισσότερο της Φουρειρα καθαρά και μόνο γιατι δεν μου αρέσει το είδος που τραγουδούν . Αλλά σαφώς κσι θέλω το καλύτερο και για τις δυο γιατι εκπροσωπούν Ελλάδα και Κύπρο . Καλή επιτυχία και στην ίδια την διοργάνωση . Θέλω να δω μια καλή Eurovision.

  30. Προσπερνάω τα τόσα πικροχολα σχόλια και το “πόλεμο” που τρώει αυτή η κοπέλα όχι μόνο εκτος αλλά και εντός χώρας κι δίνω τη πρόβλεψη μου σε έναν πολύ αμφίρροπο ημιτελικό
    Τυχαία:
    Βέλγιο Τσεχία Λιθουανία Ισραήλ Εσθονία Βουλγαρία Αυστρία Ελλάδα Αρμενία Κύπρος.
    Στέλνουμε ότι καλύτερο μετά από το 2013 και αντί να το χαρούμε το θαπτουμε λες και είναι τίποτα επιπέδου utopian land!
    Ας αποκλειστουμε δε με νοιάζει αυτό δεν αναιρεί το αρκετά καλό κομμάτι.. Πολύ προπαγάνδα απ’ έξω πως γίνεται οι ίδιοι δημοσιογράφοι (escunited)που το εκθειαζαν τώρα να το θάβουν εξαιτίας της σκηνικής παρουσίας που εκ των πραγμάτων σαν κομμάτι δε σηκώνει χορευτικά κλπ κλπ(αλλά τι λέω τα ίδια έλεγαν και πέρυσι για τη Βελγίδα Blance…)
    Να ευχηθώ καλή επιτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο!! Προσωπικά δε θα αφήσω τους “καλοθελητες” εγχώριους και ξένους να μου χαλάσουν τις τρεις βραδιές ενός… διαγωνισμου στο κάτω κάτω που δε κρίνεται και κάτι!

  31. Βρε βρε πως αλλαζουν τα πραγματα σε μια βδομαδα. Πηγε πρωτη η Φουρειρα και ξαφνικα ξεχασαν ολοι που τοσο καιρο ελεγαν για την αφωνη Φουρειρα, την βασιλισσα του πλει μπακ, που θα πατωνε με ενα φτηνιαρικο ποπ τραγουδι αγορασμενο απο Σουηδους, η καταγωγη της, ο αετος της Αλβανιας κτλ κτλ. Οπως ξεχαστηκε και η περηφανια για το δικος μας τραγουδι, τα “ο,τι και να βγουμε δεν πειραζει αρκει που στελνουμε ενα τραγουδι με νοημα” κτλ κτλ. Και ξεχαστηκαν γιατι δεν μας νοιαζει τι αρεσει σε μας αλλα τι αρεσει στους ξενους. Ξεχαστηκαν γιατι δεν μας νοιαζει απλως μια καλη εκπροσωπηση αλλα η νικη και οι δεκαδες. Ξεχασαμε το περσινο κραξιμο στην ΕΡΤ που εκανε αναθεση στην Dream Team στελνοντας ενα ποπακι ενω ο Σλαβαντορ κερδισε με τραγουδι στην γλωσσα του και λεγαμε οτι πρεπει να παμε με κατι ελληνικο και τωρα κραζουμε παλι την ΕΡΤ γιατι δεν εκανε αναθεση στην Φουρειρα φετος για να στειλουμε παλι ενα ποπακι στα αγγλικα. Ας ακολουθησει λοιπον και η ΕΡΤ τον δρομο της Κυπρου, του Αζερμπαιτζαν, της Βουλγαριας, της Μαλτας και ας αγοραζει τραγουδια και σκηνικες παρουσιες απο Σουηδια. Αφου οι θεσεις ειναι το μονο που μας νοιαζουν και οχι η προσπαθεια δεν υπαρχει πιο σιγουρη επιλογη για καλες θεσεις απο το να αναθετουμε τα παντα στους Σουηδους.

    Ευχομαι να σκισει η Ελενη και η Κυπρος γιατι το αξιζουν. Απλα αναφερω την τρελα των φανς που αλλαζουν γνωμες αναλογα με τα στοιχηματα και τις θεσεις και κανουν το ασπρο μαυρο.

    • Chris, για την Φουρέιρα ισχύουν όλα αυτά! !! Δεν έχει φωνάρα, τραγουδάει πλέι μπακ, το τραγούδι της είναι φθηνό ποπ που θυμίζει Σουηδία και είναι ψηλά λόγω σκηνικης παρουσίας….Αυτονόητα πράγματα.

  32. Δυστυχώς όλο και ανησυχώ περισσότερο για την Ελλάδα μας. Θεωρώ είναι πολύ δύσκολο να περάσουμε. Μέχρι χθες μας είχα 50-50 αλλά τώρα κλείνω περισσότερο προς τον αποκλεισμό.
    Δεν λέγεται αρνητισμός. Ρεαλισμός είναι. Αν δεις τα πράγματα αντικειμενικά και ξεχάσεις ότι είσαι Έλληνας η παρουσία μας δεν έχει κάτι που να την κάνει ιδιαίτερη και να μπορεί να κερδίσει κοινό.
    Έχουμε περάσει με πολύ χειρότερα τραγούδια οπότε ίσως γίνει το θαύμα αλλά ο ημιτελικός είναι πολύ δυσκολότερος φέτος..

  33. Εν τω μεταξύ αν κάνετε μια βόλτα στα ξένα σάιτ θα δείτε όλη την Ευρώπη να γελάει μαζί μας που δεν αφήναμε την Ελένη να μας εκπροσωπήσει τόσα χρόνια.
    Και καλά κάνουν αλλά δεν μαθαίνουμε και θα πάρουμε αυτό που μας αξίζει…

    • Αυτές οι γενικεύσεις να λείπουν αν γίνεται… Στο όλοι οι eurofans ναι, συμφωνώ :p νομίζω η υπόλοιπη Ευρώπη (που είναι και η πλειοψηφία) ούτε που τα ξέρει αυτά.

      • Προφανώς και το “όλη η Ευρώπη” αναφέρεται σε όλους τους Eurofans όταν μιλάμε για Eurovision δεν νομίζω ότι χρειάζεται ειδική επεξήγηση κάτι τόσο απλό..

    • heretic se ka8e post ta idia 8a les? kt allo dn exeis na mas peis? kainourgio…
      kai pws to les omws.. OLH H EURWPH…
      kai ousiastika ine 3 nomateoi opws lene k sto xwrio mou oi opoioi blepoun tressa sto malli, goba stileto kai apla ginonte submissive… 8a trela8oume teleiws dld me auta p diabazoume…

      • Ότι θέλω θα λέω και αν δεν σου αρέσω να μην με διαβάζεις. Καθόλου δεν με ενδιαφέρει η γνώμη σου.
        3 νοματαίοι μπορεί να είναι τώρα γιατί τόσοι είναι που ασχολούνται με τη Eurovision εκ προοιμίου.
        Πες σε οποιονδήποτε που θα παρακολουθήσει το διαγωνισμό το Σάββατο ότι η Φουρέιρα παρακαλούσε να μας εκπροσωπήσει τόσο καιρό και αν και Ευρωπαίος μούντζα θα σου βάλει και μεγάλη.
        Τι να κάνουμε όμως καταλαβαίνω πως τσούζει τόσο σαμποτάζ όχι μόνο να πάει χαμένο αλλά να γυρίσει εντελώς μπούμερανγκ.

  34. Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα και για την Ελλάδα και για την Κύπρο!!! Πραγματικά εύχομαι να φτάσουμε και οι δύο χώρες μαζί στην κορυφή!!!

    Ελλάδα-Κύπρος νικητές!!!

  35. Η περίεργα θεαματική άνοδος της Κύπρου, ναι, είναι ευχάριστο σοκ. Από χθες ανέβαινε ώρα προς ώρα σταδιακά μέχρι που κατάφερε να εκτοπίσει το Ισραήλ στην δεύτερη θέση. Το Ισραήλ το οποίο ήταν καρφωμένο στην κορυφή μήνες τώρα. Ε, αυτό δεν συμβαίνει τυχαία. Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά ως γνωστόν. Ωστόσο, εάν δειτε τα στοιχήματα για το 2017 και το 2016, ο νικητής της διοργάνωσης δεν ήταν και πρωτός στα στοιχήματα αντίστοιχα. Το ’17 πρωτιά δινόταν στη Βουλγαρία με δεύτερη την Πορτογαλλία που τελικά νίκησε. Και αντίστοιχα το ’16 στην Ρωσία με την τρίτη στα στοιχήματα Ουκρανία να κερδίζει. Δεν αμφιβάλλω για μια νίκη της Κύπρου ωστόσο μου είναι ένα σενάριο που ok, προσωπικά δεν μου πολυκολλάει.Απο ‘κει και πέρα η δυναμική των φαβορί δες Κύπρος, Ισραήλ, Εσθονία θα κριθεί απόψε που επιτέλους θα έχουμε επίσημη εικόνα της συμμετοχής. Νομίζω ότι το βράδυ θα μπορούμε να μιλάμε πιο κατασταλαγμένα για το ποιος διεκδικεί επάξια τη νίκη.

    Στα της Ελλάδας, το τραγούδι είναι όμορφο,παραδόξως επιτυχημένο αν κρίνω την συχνότητα του στο ραδιόφωνο και τις προβολές στο youtube. Χρόνια είχα να ακούσω τραγούδι της Ελληνικής συμμετοχής να παίζεται στο ραδιόφωνο. Προσωπiκά μου αρέσει και ανεξάρτητα του αποτελέσματος η φετινή συμμετοχή μου κάθεται πολύ ok. Βέβαια, οι όποιες προσδοκίες και φιλοδοξίες που υπήρχαν πριν την βδομάδα που παρήλθε και τις ημέρες αυτές στις οποίες έχουμε εικόνα του staging, ναι, ναυάγησαν. Δεν με ευχαριστεί ως τηλεοπτικά θέαμα η συμμετοχή της Ελλάδας. Ούτε θεωρώ ότι αναδυκνύεται τόσο ηχητικά (σε σχέση με την studio version στην οποια υπάρχει βάθος στον ήχο με τύπου χορωδιακό background, τώρα με την live εμφάνιση το όλο αποτέλεσμα ακούγεται εντελώς άδειο), ούτε οπτικά σε κερδίζει. Είναι αυτό που διάβασα, ναι εντάξει όταν θα το δεις μάλλον θα σου αρέσει, θα το ξεχωρίσεις για εκείνη την στιγμή, ωστόσο στο τέλος θα το έχεις ξεχάσει γιατί θα έχει χαθεί μέσα στις υπόλοιπες συμμετοχές. Κρίνω φυσικά με βάση τις οποίες ερασιτεχνικές εικόνες έχουμε, χωρίς ωστόσο να θεωρώ ότι απόψε θα αλλάξει εντελώς η οποία μου οπτική. Δεν θα μου είναι περίεργος ο αποκλεισμός. Χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δεν μου αρέσει η συμμετοχή. Καλή επιτυχία.

    Ξεχωρίζω το Ισραήλ που μου αρέσει, μου αρέσει αρκετά και με κερδίζει αλλά μέχρι εκεί. Για εμένα δεν είναι νικητής. Ξεχωρίζω φυσικά και την Εσθονία χωρίς όμως να την θεωρώ φαβορί για τη νίκη. Άλλωστε πάντα με ενοχλόυσαν και μου κλωτσούσαν οι όποιες υπερβολικές, φαφλατζίδικες και χωρίς λόγο staging παρεμβάσεις (δες αυτό το φόρεμα) που στόχο είχαν να κερδίσουν τον τηλεθεατή. Επίσης, το έχουμε δει ήδη αρκετές φορές στο παρελθόν αυτο με τα visual effects πάνω σε ένα ρούχο. Από τον άλλο ημιτελικό ξεχωρίζω την Σουηδία και τη Νοορβηγία (χωρίς να διεκδικούν κραυγαλέα το φιγουράρισμα στο top5 τελικά). Και εδώ είναι που τελικά καταλήγω…η μόνη συμμετοχή που με εντυπωσιάζει (και ας έχει συμβάλει όλος αυτός ο βομβαρδισμός από Eurofans, social media) είναι η Κύπρος. Γι’ αυτό και μάλλον δεν βρίσκεται άδικα εκεί που βρίσκεται αυτή τη στιγμή. Μου θυμίζει έντονα το εκρηκτικό γκελ που είχε την εβδομάδα της Eurovision έχοντας γίνει το αγαπημένο δημοσιογράφων, eurofans, κοινού αλλά και συγκεντρώνοντας την προσωπική όλων των παραπάνω ο ερμηνευτής αυτός καθ’ αυτός (γιατί ας είμαστε ειλικρινής, σπάνια έχουμε δει ο ερμηνευτής να ξεχωρίζει από την συμμετοχή ως χώρα και να κεντρίζει το ενδιαφέρον), και αυτό έχει γίνει αν θυμάμαι καλά με τη Φινλανδία το 2006, τη Γερμανία το 2010, την Αυστρία το 2014 και τη Πορτογαλλία πέρυσι το 2017.

  36. Οι αλαζονικες συμπεριφορές, ο ναρκισσισμός, η τεμπελιά και ο σνομπισμος πληρώνονται και σήμερα θα τα πληρώσει δικαίως η ομάδα που μας εκπροσωπεί. Καταφεραν να μας κάνουν να τους αντιπαθησουμε αφού από τα μέσα Φεβρουαρίου έχουν μια απαράδεκτη ψωνιστικη συμπεριφορά. Ας συνεχίσουν από αύριο να παίζουν με τα social media, να μπλοκάρουν κόσμο (τι μικρότητα και κατινια για έναν καλλιτέχνη και τι μεγάλη σπατάλη ενέργειας και χρόνου) και να κάνουν επιλεκτικά likes.

    • Μάλλον σε σνόμπαρε ή έφαγες μπλοκ και σε πονάει τώρα xD
      ΟΛΟΙ όσοι είναι δημόσια πρόσωπα και ασχολούνται με τα social media και μπλοκάρουν και αγνοούν μερικές φορές. Δεν είναι ούτε κατινιά, ούτε σπατάλη χρόνου, έτσι λειτουργούν αυτά.

    • ειναι το 3ο αρθρο που σε βλεπω να τα γραφεις αυτα… οκ καταλαβαμε σε μπλοκαρε…
      move ooooooon..!!!!

  37. Ελεος με μερικους που την ειδαν μουσικοι.περιμενετε και αποψε και απο τα μεσανυχτα αρχιστε να κραζετε.η γιαννα μας αδικηθηκε πολυ απο συμπεριφορα ελληνων φαν,κριμα γιατι το τραγουδι της ισως ειναι το καλυτερο που εχει στειλει η χωρα.που να το καταλαβουν μερικοι οταν θεωρουν την φουρειρα φαβορι για νικη.ποιος ειναι ο καρατζικος που ειπε θα γινει βατερλω αποψε;.ασε μας ρε καρατζικο και κατι ξενα τρελα απο youtube που το παιζουν ειδικοι τρομαρα τους.ευτυχως που ειναι μια μικρη μεριδα αυτοι.οσο για τα στοιχηματα μας τρολαρουν ξεκαθαρα.ακου εκει το fuego πρωτο,πολυ εξυπνοι εκει στα γραφεια.
    Δεν εχω κατι με την κυπρο ουτε με την εθνικοτητα της εκπροσωπου,απλα το τραγουδι δεν μου λεει τιποτα

  38. Νικολάκη, δικηγοράκο….
    σταμάτα να σχολιάζεις με διαφορετικά nick names εδω μέσα και τράβα αλλου να βγάζεις τον κομπλεξισμό και τις κακίες σου.
    Μας αρέσουν και τα 2 κομμάτια φέτος, και της Ελλάδας και της Κύπρου.
    Η κύπρος δείχνει εξασφαλισμένη προς το παρόν για τον τελικό.
    Η αγωνία μας είναι για την Ελλάδα.
    Αν δεν περάσουμε, ασφαλώς και θα στηρίξουμε το τραγούδι της κύπρου.
    Αλλά τόση κακία πια για τη Γιάννα……
    Έλεος!!!!

    • δημιουργείται ένα πολύ κακο κλίμα με όλη αυτή την αρνητικότητα δεν ειμαι ο μόνος που το αντιλαμβάνεται έτσι

  39. Δεν ξέρω αν περάσουμε σήμερα ωστόσο βλέπω συνέχεια να κατακρινετε τα high notes έχοντας μιλήσει με γνωστό μ που κάνει ωδείο 6 χρόνια εχει πει ότι στις πρωτες προβες τα high notes ηταν απατσδεκτα αλλα στις 2 τελευταιες….με τον κακό ηχο που εχουν τα βιντεο απο το κινητο… Οι νότες ηταν σωστες οπως το βιντεο κλιπ…. Το αρνητικο ηταν ο αμανες στο τελος οποιος βγηκε ασταθης… και οταν δεν εχεις τα χρηματα και το χρονο να πας σε pre parties οπως αλλες χωρες…και δν μιλαω για την κυπρο η οποία τα έχει παει ως τωρα πεξαιρετικα φετος….ενα μεσο promotion ειναι και τα live στο ινστα και δν θα επρεπε να κατακρινεται γι αυτο!

  40. Πάντως μεγαλύτερες πιθανότητες για νίκη, έχει συνήθως μια συμμετοχή που ξεχωρίζει και μπορεί να είναι ψηλά και στις επιτροπές και στο κοινό! Μια τέτοια είναι της Εσθονίας και οι αποδόσεις είναι αρκετά καλές! Και εδώ που τα λέμε, καλύτερα από το να κερδίσει πχ η το Ισραήλ ή Κύπρος.

    • εισαι ο ιδιος eurofan που ελεγε το 15 ότι η νικη της ιταλιας θα πηγαινε πισω το διαγωνισμο και υποστηριζε με παθος σουηδια…..?

      • Ναι ο ίδιος! Αλλά καμία σχέση το κομμάτι της Εσθονίας με αυτό της Ιταλίας. Άλλο είδος.

  41. Καλή επιτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο γι απόψε!!!

    Οι δέκα χώρες που πιστεύω ότι θα περάσουν:
    ΕΛΛΑΔΑ (6η θέση)
    ΚΥΠΡΟΣ (3η)
    ΙΣΡΑΗΛ (2η)
    ΕΣΘΟΝΙΑ (1η)
    ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (5η)
    ΒΕΛΓΙΟ (10η)
    ΤΣΕΧΙΑ (7η)
    ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (4η)
    ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ (9η)
    ΑΥΣΤΡΙΑ (8η)

    Μακάρι να το πάρει η Κύπρος φέτος να ξαναπάει ο διαγωνισμός σε μια χώρα που δεν έχει ξαναπάει. Βέβαια, κάτι τέτοιο είναι δύσκολο καθώς οι επιτροπές δεν ψηφίζουν τέτοιου είδους τραγούδια…

  42. Επίσης πραγματικά αστείο τα ίδια άτομα που πανηγύριζαν με την Καλομοίρα, τον Σαρμπέλ και το ΟΠΑ να λένε το “Fuego” φθηνό σαχλοτράγουδο.
    Μπροστά στα εκτρώματα που έχουμε στείλει η Φουρέιρα είναι για Grammy.
    Σοβαρευτείτε αρκετά έχετε γελοιοποιηθεί!

    • εσυ γελιοποιησε βασικα… οτι και καλα εσυ ξερεις τι ελεγε ο καθενας πριν 10 χρονια…
      ασχολιαστο και κομπλεξικο….

    • Ο μονος που εχει γελοιοποιηθεί εδω μέσα είσαι εσύ. Κουρασες πραγματικά. Ποσο κομπλεξικό ατομο παίζει να είσαι;; Το μονο που θα καταφερεις με τα σχολιά σου είναι να μας κάνεις να μην ψηφίσουμε για πρώτη χρονιά Κυπρο. Δεν γουστάραμε τη Φουρέιρα και δεν τη στείλαμε…θα μας κάνεις ντα δηλαδή τώρα;; Κοιτα ρε συ κάτι άτομα. Αντε αγορι μου στο wiwi να ξεσπαθωσεις και να γίνεις όσο ρεζίλι θες…έχει πολλούς σαν κι εσένα εκει μέσα.

  43. Πάντως εχετε υπόψιν πως οι περισσότεροι από εσας είστε ένα πολύ ειδικό είδος Eurofan κ κάτ εμέ με στοιχεία αρκετά άσχημα. Κανένας πράγματικος Eurofan, συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων πχ OGAE, δεν ζει με τόσο τυφλη πορώση για τη χώρα του κ με τόσα ακραία συναισθήματα. Δες τους Άγγλους πχ, πάνε κάθε χρόνο μια χαρα, παιρνουν τα 3 μου, αλλά ξαναπανε και χαίρονται με τα καλά τραγούδια, ανεξαρτήτως χώρας. Αυτό το δικό σας που σας νοιάζει μόνο να πάει καλά η Ελλάδα κ που σας τυφλώνει στο πως βλεπετε τον διαγωνισμό είναι μοναδικό κ μάλλον απόρροια της τρέλας που πάθαμε μέτα από Ρουβά κ Παπαρίζου. Είναι καλό που μας ενδιαφέρει γιατί το παίρνουμε σοβαρά αλλα, όπως βλέπουμε ειδικά φέτος, έχει καταντήσει λίγο ακραιο.

    • δεν θα ελεγα οτι ειναι ακραιος καποιος, απλα τα “θεματα” που εχει σαν χαρακτηρας εδω μπορει να τα βγαλει πολυ πιο ευκολα… αλλωστε ολο αυτο το μενος μονο φυσιολογικο και ισσοροπημενο δεν ειναι… τι να πει κανεις… η αποκλεινουσα κυριως μειονοτητα θεωρω εχει τετοια ζητηματα… προσωπικη αποψη…

  44. Καλή επιτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο απόψε ?
    Αντιλαμβάνομαι ότι πολλοί Έλληνες υποστηρίζουν την Κύπρο φέτος όπως επίσης γνωρίζω πολλούς Κύπριους που υποστηρίζουν την Ελλάδα φέτος. Είναι θέμα προσωπικού γούστου αλλά και φιλοσοφίας καθενός σχετικά με το ύφος του διαγωνισμού. Αντικειμενικά πάντως, η Ελλάδα μας κατεβαίνει φέτος με ένα από τα ωραιότερα τραγούδια που έχει στείλει ποτέ και η Κύπρος μας φέτος βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ σε μια μεγάλη διάκριση (γιατί όχι και τη νίκη). Ευχάριστα γεγονότα και τα δύο κι απορώ με τη γκρίνια…
    Όλα τα υπόλοιπα δεν με αφορούν και δεν θα έπρεπε να αφορούν κανέναν που αγαπάει πραγματικά τον διαγωνισμό. Δυστυχώς ορισμένοι Έλληνες και ξένοι «fans» του διαγωνισμού με όσα γράφουν εδώ αλλά και αλλού κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό στον διαγωνισμό. Και είναι κρίμα…
    Enjoy the show guys ?

  45. Οι προβλέψεις μου με τυχαία σειρά:
    Αζερμπαϊτζάν
    Τσεχία
    Λιθουανία
    Ισραήλ
    Εσθονία
    Βουλγαρία
    Βέλγιο
    Ελλάδα
    Φινλανδία
    Κύπρος
    ( αντί Λιθουανίας θα προτιμούσα Λευκορωσία)

  46. Αγαπημένες μου συμμετοχές κατά σειρά (πάνω-κάτω):
    1. Ελλάδα
    2. Βουλγαρία
    3. Εσθονία
    4. Λιθουανία
    5. Αρμενία
    6. Τσεχία
    7. Κύπρος
    8. Ελβετία
    9. Βέλγιο
    10. Ισραήλ
    Πρόγνωση τελευταίας στιγμής για τους προκριθέντες με τυχαία σειρά:
    1. Αζερμπαιτζάν
    2. Τσεχία
    3. Λιθουανία
    4. Ισραήλ
    5. Εσθονία
    6. Βουλγαρία
    7. Ελλάδα
    8. Φινλανδία
    9. Αρμενία
    10. Κύπρος
    Θερμές ευχές για καλή επιτυχία στην Ελλαδάρα και στην Κύπρο μας σήμερα!

  47. Η δική μου πρόβλεψη για τον α ημιτελικό :

    1. Κύπρος
    2. Εσθονία
    3. Τσεχία
    4. Βουλγαρία
    5. Ισραήλ
    6. Ελλάδα
    7. Κροατία
    8. Λιθουανία
    9. Αυστρία
    10. Ελβετία
    ———————-
    11. Αλβανία
    12. Βέλγιο
    13. Αζερμπαϊτζάν
    14. Φινλανδία
    15. Αρμενία
    16. Ιρλανδία
    17. Λευκορωσία
    18. Σκόπια
    19. Ισλανδία

    Καλή μας επιτυχία !!! <3

  48. Πιστευω θα περασουν:
    Αζερμπαιτζαν
    Κυπρος
    Ισραηλ
    Ελλάδα
    Βουλγαρία
    Εσθονία
    Αυστρία
    Λιθουανία
    Διεκδικουν Βελγιο,Τσεχία,Φινλανδία,Λευκορωσία
    Θα ηθελα να δω Φινλανδια,Λευκορωσια αλλα κατι μου λεει πως δεν θα τα καταφερουν

  49. Προβλεψη για σημερα με τυχαια σειρα
    Κυπρος
    Ισραηλ
    Εσθονια
    Βουλγαρια
    Ελλαδα
    Τσεχια
    Αυστρια
    Λιθουανια
    Ελβετια
    Φινλανδια
    Να προσθεσω πως στοιχηματικα και συκεκριμενα στις αποδοσεις για προκριση οι 8 πρωτες παιζονται απο 1.40 και κατω ενω οι υπολοιπες απο το 1.65 και πανω πο ειναι μια σημαντικη διαφορα.
    Καλη μας επιτυχια

  50. Επιτέλους κορυφώνεται η γιορτή της μουσικής!!! Ένα τεράστιο ευχαριστώ στην ομάδα του ogaegreece που μας κρατούσε σωστά ενημερωμένους όλον αυτόν τον καιρό!!!
    Παρατηρούσα όλον αυτό τον καιρό όλα τα σχόλια χωρίς να θέλω να πάρω θέση γιατί το θεωρώ αχρείαστο πλέον – εξάλλου όπως λέμε στην Κύπρο “ο νούρος του σκύλου δεν ισιώνει”.. Γι’ αυτό να παρακαλέσω όλους τους eurofans, μίζερους και μη να ΜΗΝ σκέφτονται τίποτα και να απολαύσουν όσο γίνεται τη στιγμή!!
    Φυσικά δύναμη και κάθε επιτυχία στη Γιάννα μας και στη Φουρέιρα μας που – έστω κι αν δεν μας πάρει όσο ψηλά πιστεύουμε – μας αναπτέρωσε το ηθικό και το αίσθημα ότι πάμε για μεγάλα πράγματα!!!
    Καλή απόλαυση σε όλους!!!

  51. Όταν είχαν προώθηση οι ελληνικές αποστολές και έφταναν 10 χωρίς καν να αξίζουν τελικό ήταν καλά. Τώρα που πληρώνεται την χολή που βγάζατε τόσα χρόνια για άλλες συμμετοχές σας κακοφαίνεται. Δεν περνάει η Γιάννα και για αυτό φταίει το ίδιο το ελληνικό κοινό και οι χολή του, ούτε η τραγουδίστρια φταίει, ούτε η υπόλοιπη ομάδα…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ