ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Απόψε ο τελικός του Misija EMA 2012!

Απόψε στις 21:00 ώρα Ελλάδας, θα γίνει ο τελικός της εθνικής επιλογής της Σλοβενίας για την ανάδειξη του εκπροσώπου της στη φετινή 57η Eurovision στο Μπακού. Το λεγόμενο Misija EMA 2012, είναι το αποτέλεσμα μιας μακροσκελούς προκριματικής φάσης επιλογής καλλιτεχνών, το Misija Evrovizija 2012, που ξεκίνησε στις 2 Οκτωβρίου 2011 με 32 καλλιτέχνες και περιέλαβε συνολικά 11 εβδομαδιαία σόου. Από αυτό προέκυψαν οι 2 φιναλίστ του EMA 2012, που είναι η Eva Boto και το ντουέτο των αδερφών Nika και EVA Prusnik.


Η επιλογή των τραγουδιών του αποψινού τελικού έγινε με εσωτερική διαδικασία, από την οποία επελέγησαν 6 τραγούδια ( 3 για κάθε καλλιτέχνη του τελικού), συνθέσεις τόσο Σλοβένων όσο και διεθνών δημιουργών.
Το Misija EMA 2012 θα αποτελέιται από 2 φάσεις, στην πρώτη θα παρουσιαστούν και τα 6 τραγούδια και στη συνέχεια μετά από ψηφοφορία της ειδικής επιτροπής (Darja Svajger, Tina Marinšek Raay and Jonas) και του κοινού σε ποσοστό 50 – 50% θα επιλεγούν 2 ( ένα από κάθε καλλιτέχνη) για τη δεύτερη φάση της βραδιάς. Στη συνέχεια μόνον το τηλεοπτικό κοινό θα αποφασίσει ποιος καλλιτέχνης – τραγούδι θα εκπροσωπήσει τη Σλοβενία τον ερχόμενο Μάιο στην Eurovision στο Μπακού.
Παροσιαστής της βραδιάς θα είναι ο Klemen Slakonja, γνωστός σλοβένος καλλιτέχνης, ενώ θα κάνουν εμφανίσεις οι εγχώριοι καλλιτέχνες May Keuc, Darya Svajger, Nusa Derenda, Zlatko, Manuel Brecko, Brina Vidic, Flora Emma Lotrič, Nika Ørja, Nadja Irgolič και Gasper Rifelj. Από πλευράς Eurovision 2012 θα εμφανιστεί η φετινή εκπρόσωπος της Γαλλίας, Anggun, που θα ερμηνεύσει το τραγούδι της Echo.

Τα 6 τραγούδια που θα διαγωνιστούν απόψε είναι τα:

1.Eva Boto – A si sanjal me (Matjaz Vlasic, Ursa Vlasic, Bostjan Grabnar)
2.Eva & Nika Prusnik – Konichiwa (Bilbi, Gregor Stermecki, Teodor Amanovic-Tos)
3.Eva Boto – Verjamem (Vladimir Graic, Igor Pirkovic)
4.Eva & Nika Prusnik – Love hurts (Chiron Morpheus, Iztok Turk)
5.Eva Boto – Run (Christina Schilling, Camilla Gottschlack, Henrik Szabo, Daniel Nillson, Soren Bundgaard, Gaber Radojevic)
6.Eva & Nika Prusnik – Malo srece (Magnifico, Barbara Pesut, Schatz!)

Μεταξύ των συνθετών και ο σέρβος Vladimir Graic (Eva Boto – Verjamem) ο οποίος το 2007 συνέθεσε το τραγούδι Molitva που με ερνηνεύτρια τη Marija Serifovic κέρδισε το διαγωνισμό της Eurovision 2007 που έγινε στο Ελσίνκι.

Τα τραγούδια μπορείτε να τα ακούσετε εδώ.

Το σοόυ θα μεταδοθεί απευθείας από το SLO 1 στις 21:00 ώρα Ελλάδας, ενώ διαδικτυακά θα υπάρχει αναμετάδοση την ίδια ώρα από την ιστοσελίδα του καναλιού εδώ και από το eurovisiontv εδώ.

 

Χαράλαμπος Γραμματικόπουλος

3 ΣΧΟΛΙΑ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ