ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Απόψε αποφασίζει για Μπακού!

Έφτασε η ώρα για την Ολλανδία να αποφασίσει για τον επόμενο εκπρόσωπό της στο διαγωνισμό της Eurovision. Η χώρα που δεν έχει καταφέρει να βρεθεί σε Τελικό από το 2004, διοργανώνει απόψε τον Εθνικό Τελικό Nationaal Songfestival 2012 μέσω του οποίου θα αποφασιστεί ο 54ος εκπρόσωπος της που θα ταξιδέψει στο Μπακού.

6 τραγούδια διαγωνίζονται απόψε σε δυάδες. Από κάθε ένα από αυτά τα τρία ζεύγη θα προκύψουν 3 τραγούδια μέσω της ψήφου επιτροπής (που θα αποτελείται από 5 άτομα), τηλεοπτικού κοινού αλλά και διεθνούς επιτροπής (που αποτελείται από 100 άτομα).

Η επιτροπή της χώρας αποτελείται από τους:

  • Carlo Boszhard (τραγουδιστής και παρουσιαστής)
  • Ali B (rapper)
  • Afrojack (Dj)
  • Stacey Rookhuizen (παρουσιάστρια)
  • Jeroen Nieuwenhuize (ραδιοφωνικός παραγωγός)

Τα 3 τραγούδια που θα προκριθούν, θα περάσουν σε μια δεύτερη φάση, στην οποία η επιτροπή και το κοινό με την ψήφο τους θα αναδείξουν εκείνο που θα διαγωνισθεί στο Μπακού με τη σημαία της Ολλανδίας.

Τα ζεύγη των τραγουδιών, όπως προέκυψαν κατόπιν κλήρωσης η οποία πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες, είναι:

  1. Joan FrankaYou and me  / Raffaëla Chocolatte
  2. Kim de Boer Children of the world  / Ivan PerotiTake me as I am
  3. Pearl We can overcome  /  Tim Douwsma Undercover lover

[youtube id=”nZwAdAgdB3o” width=”600″ height=”350″]

Ο Τελικός θα ξεκινήσει στις 21:20 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του NOS αλλά και του eurovision.tv

Αλέξανδρος Λιάπης

 

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Από τα αποσπάσματα τίποτα το αξιόλογο. Όλα κινούνται μετξύ μετριότητας και κάτω του μετρίου. Μετά αναρωτιούνται οι Ολλανδοί γιατί δεν περνούν στον τελικό!

  2. Μόνο το Chocolatte της Raffaëla κάπως ακούγεται.
    Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορούν να βρουν ένα αξιοπρεπές τραγούδι για να στείλουν;; Ας στείλουν την Anouk με ένα δυνατό ροκ κομμάτι να μας τρελάνουν όλους και να πάρουν έστω μια θέση στο τελικό.

  3. i Joan Franka sti proigoumeni zwi tis sigoura itan Indiana. xaxaxaxa! pou paei to karnavali reee??? einai fanero oti oi Ollandoi tha steiloun tin Pearl me tin mpalanta “we can overcome” ,

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ