ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Η Pernilla Karlsson με το “Nar Jag Blundar” στην Eurovision 2012!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά ο τελικός του UMK 2012, αναδεικνύοντας την 46η συμμετοχή της Φινλανδίας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Μεγάλη νικήτρια της βραδιάς αναδείχθηκε η Pernilla Karlsson, η οποία πρόκειται να εκπροσωπήσει την χώρα της στην διοργάνωση του Μπακού με το τραγούδι “Nar Jag Blundar”.

Συνολικά έξι συμμετοχές διεκδίκησαν απόψε το χρίσμα της εκπροσώπησης, με τρεις εξ’ αυτών να προκρίνονται στο τελικό στάδιο του super final, στο οποίο επικράτησε η Pernilla με την ατμοσφαιρική της μπαλάντα. Οι στίχοι του τραγουδιού είναι στα Σουηδικά.

Στο αποψινό show εμφανίστηκε ως guest star ο περσινός εκπρόσωπος της χώρας, Paradise Oskar, αλλά και το διεθνούς φήμης  συγκρότημα The Rasmus.

Η Φινλανδία διαγωνίζεται στον Α’ Ημιτελικό της Eurovision 2012, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαϊου στο Αζερμπαϊτζάν.

Θανάσης Νάκος

 

 

47 ΣΧΟΛΙΑ

  1. παρα πολυ αδυναμο τραγουδι..δεν εχει ουτε ενα δυνατο σημειο..το βαρεθηκα απ τα πρωτα δευτερολεπτα αλλα αντεξα και το ακουσα ολο..δεν νομιζω να μπω στη διαδικασια να το ξανακουσω!

  2. Πως γίνεται να μην στέλνουν οι Σουηδοί τραγούδι στα Σουηδικά και να στελνουν οι Φινλανδοί δεν μπορώ να το καταλάβω.
    Το τραγούδι έχει ωραία μελωδία αλλά εν γένει πολύ παλαιομοδίτικο. Γενικά πάντως οι Φινλανδοί το’χουν το κουσούρι να μην στελνουν το καλύτερο, γι’αυτό μιά ζωή είναι στον πάτο.

  3. Μάλλον η Φινλανδία μπρεδεύτηκε.Δεν είναι Eurovision Nani Contest (για νανουρίσματα).Είναι ένα φλατ πράγμα που δεν δυναμώνει ποτέ.Παρόλα αυτά η τραγουδίστρια το νιώθει.Ντάξει,μετά το ενδέκατο τραγούδι του ημιτελικού μας η πρόκριση είναι πλέον εύκολη.

  4. Καλε τι ειναι αυτο? Τιποτα πιο βαρετο δεν μπορουσαν να στειλουν? Οι Iconcrash τι τους πειραζαν δηλαδη? 😛 Αλλη μια κακη συμμετοχη!

    • Οι iconcrash δεν ήταν καθόλου καλοί στον τελικό. Δίκαια δεν πέρασαν στην τελική τριάδα. Η νικήτρια αν και δεν μου αρέσει το τραγούδι της ήταν άψογη.

      • Τουλαχιστον το τραγουδι των Iconcrash ηταν καλυτερο και πιο δυνατο,αυτο εδω δεν σου αφηνει τιποτα περα απο μια υπνηλια…

  5. Φέτος πραγματικά είναι το ένα χειρότερο απ το άλλο…Βέβαια έχουμε κι άλλες χώρες ακόμα που ετοιμάζονται να ανακοινώσουν το τραγούδι τους αλλά πραγματικά πολύ απογοήτευση μέχρι στιγμής… Αναμένω με αγωνία το τραγούδι της Σερβίας γιατί ο Zeljko λογικά θα έχει θαυματουργήσει πάλι…

  6. Βρε παιδιά εντάξει… κέρδισαν το 2006 με τους Lordi!
    Aυτό μάλλον τους είναι αρκετό για τα επόμενα σαράντα χρόνια. Εξάλλου τόσες συμμετοχές χρειάστηκαν μέχρι τη νίκη!!!

  7. Σταυρούλα, κι εμένα μου αρέσει! Ξέρουμε βέβαια και οι δυο μας πως μόνο αν κάνει καλή εμφάνιση (όχι όπως στον τελικό τους), και με την αρωγή των επιτροπών, ίσως βρεθεί στον τελικό, αλλά, επαναλαμβάνω, θα χρειαστεί πολύ μεγάλη προσπάθεια! Μετά το 1990 και το τραγούδι FRI? η Φινλανδία ξαναστέλνει τραγούδι στα Σουηδικά, αφού περίπου το 1,5% του πληθυσμού της είναι Σουηδοί!
    Καλή τύχη, Pernilla!!!

      • Εγώ το βρίσκω ένα πολύ όμορφο (αρκετά flat βέβαια) κομμάτι άψογα όμως εκτελεσμένο και με πολύ συναίσθημα από την ερμηνεύτριά του. Εύχομαι στη Φιλανδία κάθε επιτυχία και επιτέλους οι Σουηδοί να μην το απαξιώσουν πλήρως όπως το 1990 με το Fri. Εννοείται ότι είναι από τα καλύτερά μου φέτος μέχρι στιγμής!

    • Apo oti blepo ginomaste 5, to theoro ena apo ta kalutera komatia tis fetinis eurovision, ena komati pou epitelous kati exei na mas pei, alla ti na poume, kseroume polu kala oti o Norbigos tha kounisi kol@r@ki kai tha paei 5 eno auto amfivolo gia teliko, ektos kai ean ginei kati opos lithouania perisi…

    • Εγώ το είπα… το μόνο που θα σώσει τη φετινή Eurovision είναι κάποια δυνατή συμμετοχή από το UK ή μια επιστροφή του Dima Bilan. ‘Οχι ότι μου αρέσει ο Bilan αλλά είμαι σίγουρη ότι αν επιστρέψει στη Eurovision δε θα πάει καθόλου καλά και θα χαρώ με την αποκαθήλωση ενός από των χειρότερων νικητών!!! Είμαι κακιά αλλά….

  8. Αλέξανδρε και Σταυρούλα η παρέα αυξάνεται. Κι εγώ το βρήκα συμπαθητικό και απλό, και καλύτερο από την αηδία που είχαν πέρυσι. Γνώμη μου.
    Καλή τύχη να έχει το τραγούδι. Είναι από τα καλά που έχουν επιλεγεί για φέτος.

  9. A,για να είμαι ειλικρινής και πέρσι που πέρασε και πρόπερσι που έμεινε 11η στον 1ο ημιτελικό, μου άρεσαν πολύ οι φινλανδικές συμμετοχές (σε αντίθεση με 2008 & 2009)! Πάντως, είναι γενικά μία χώρα που έχει δοκιμαστεί με πολλά διαφορετικά είδη τραγουδιών, και που στο περελθόν έχει φάει πολύ άδικους καράπατους, λόγω-μάλλον-της όχι και τόσο εύηχης γλώσσας της!

  10. Πολλυ ωραιαο τραγουδι και ειναι στα σουηδικα μαρεσει αυτο πολυ πολυ καλλη επιτυχια Φιλανδια

  11. Ντάξει,παλεύεται.Μέσα από όλους τους Ισραηλίτες,τους Ελβετούς και τους Μαυροβουνίους δεν το αποκλείω να περάσει.Είναι λίγο φλατ αλλά έχει ένα συναισθηματισμό.

  12. Αν ηταν στα αγγλικα θα ηταν πολυ καλυτερο η εστω στη γλωσσα τους τα σουηδικα ειναι απαισια.Πολυ ηπιο τραγουδι αλλα με μια πραγματικα εξαιρετικη ερμηνευτρια.

  13. Σε ξενα σαιτ αυτο και το Ισλανδικο τα εχουν θεοποιησει…λοιπον τα πρωτα 30 δευτερολεπτα εχει “κατι” που σε ετοιμαζει για μια φοβερη μπαλαντα αλλα αντιθετα γινεται μονοτονο(και λαιβ δεν ηταν τελεια…).Καποιος που ειπε ευκολα θα περασει αναμεσα σε Ελβετια και Ισραηλ προσωπικα μου αρεσουν περισσοτερο απο αυτο(αλλα η Φιλανδια εχει στον ημιτελικο και την Ισλανδια και την Δανια…).

  14. Παιδιά δε θα περάσει το τραγούδι αυτό με τίποτα.
    Στον ημιτελικό αυτό υπάρχουν μερικές από τις καλύτερες φετινές συμμετοχές (Δανία, Ελβετία, Ισλανδία, Κύπρος), είμαστε εμείς που αν έχουμε έστω ένα καλούτσικο τραγούδι περνάμε άνετα λόγω συμμαχιών… μένουν 5 θέσεις. Αν ο ‘Αγιος Μαρίνος έχει καλό τραγούδι, θα είναι πολύ τυχερός γιατί τον ευνοεί πολύ ο ημιτελικός(ψηφίζει η Ιταλία οπότε ένα 12-10 το έχει σίγουρο) ενώ το Ισραήλ, το Μαυροβούνιο και η Λετονία δεν περνούν με τίποτα(κόβω το κεφάλι μου)!!! Για την Ιρλανδία και τους ευχούλιδες δεν το συζητώ καν… Καμία από τις χώρες που είναι ψηφίζει στον πρώτο ημιτελικό δεν τους υποστήριξε ιδιαίτερα πέρυσι και προσωπικά δε νομίζω να το κάνουν φέτος, αφού το φετινό τραγούδι, αν και καλύτερο, δεν τους πάει καθόλου και δεν είναι τόσο πρωτότυπο και χαρούμενο όσο το περσινό… Με λίγα λόγια τα πράγματα για τραγούδια όπως αυτό θα είναι δύσκολα!!!

  15. Για πρώτη φορά μετά το 1990 και για δεύτερη συνολικά απο το 1961 που συμμετέχει,η Φινλανδία τραγουδάει στα Σουηδικά!Άλλωστε είναι μία απο τις δύο επίσημες γλώσσες της!Καλή τύχη!Πολύ ωραίο τραγούδι!

  16. Και ναι.Τώρα που το ξανάκουσα 2η φορά πιστεύω βοτι ρήκα τη δεύτερη θέση του Α’ημιτελικού για μένα μετά την Ισλανδία!!Όμορφο άκουσμα και ενώ δεν καταλαβαίνω γρι κάτι μου έδωσε το τραγούδι!Θα το ψηφίσω!!!!

  17. Καλή μελοδία έχει, αλλά κάπως παλαιομοδίτικο, η Φινλανδία είχε καλύτερα τραγούδια απ’αυτό (π.χ Iconcrash, Kaisa Vala).
    Πιστεύω θα περάσει στον τελικό για 2 λόγους 1) Συμμαχίες (Δανία, Ισλανδία, Λεττονία και ίσως Ρωσία, Ουγγαρία).
    2) Οι επιτροπές γουστάρουν πολύ τέτοια τραγούδια (πχ Λιθουανία πέρσυ, που ήταν και χειρότερο απ’αυτό εδώ).
    Βέβαια στον τελικό δεν την βλέπω πάνω απο την 17η-18η θέση.

    • Άννα μου, οι Atomic Kitten ήταν ένα από τα πλέον γνωστά βρετανικά girlband των τελών των ’90s με αρχές ’00s, από αυτά που έβγαιναν σωρηδόν εκείνη την εποχή μετά την επιτυχία των Spice Girls. Είχαν, μάλιστα, αποκτήσει φήμη και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και ήταν γνωστές και στην Ελλάδα. Από τα πιο πετυχημένα τραγούδια τους είναι το “Whole again” και η διασκευή του “Eternal Flame”. Δεν κράτησαν, βέβαια, για πολύ και διαλύθηκαν γρήγορα, όπως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις. Ας κάνουμε, όμως, λίγη υπομονή ακόμα μέχρι την επίσημη ανακοίνωση, γιατί φέτος έχουν ακουστεί πολλά για την εκπροσώπηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

      • Πράγματι έχουν ακουστεί πολλά… από επανένωση των Spice Girls μέχρι την Pixie Lott(μακάρι)!!
        Θα δούμε… Πάντως οι Βρετανοί τα τελευταία πηγαίνουν καλά. Έστειλαν τον Andrew Lloyd Webber και μετά από μια απαράδεκτη συμμετοχή το 2010, έστειλαν τους Blue… Webber δεν ήταν βέβαια, αλλά ήταν αρκετά μεγάλο όνομα. Τώρα τις Αttomic Kitten και λόγω ηλικίας ίσως δεν μου λένε τίποτα απολύτως. Τόσα μεγάλα ονόματα έχουν εκεί στη Βρετανία… ας στείλουν κάποιον μπας και δουν καμία πρωτιά ή έστω θέση στη τριάδα!!! Να χαρούν κιόλας!

  18. ti einai pali ayto?????h finlandia stn diko mas hmiteliko den einai???kalutera,ayto den pernaei 100% opote mia 8esh gia emas!!!:Dgenika fetos pros to paron oi mones symetoxes pou exoun pi8anotites einai oi:kypros,norvhgia,dania,islandia,ouggaria,irlandia,germania,gallia kai italia,ola ta alla einai gia ton……pisino….ayto omws 8a mporouse na einai aneta ena yperoxo hit gia na nanourizeis to paidi s 😀 giati oxi???:P den lew kl tyxh,afou sigoura den prokrinetai ayto 😛

  19. Pantos na exete oloi sas ipopsi tis kritikes epitropes etsi giati kai egw san moysikos poy eimai sas lew oti kati tetoies balantes poylane poly sts epitropes kai eidika aytes poy einai se alli glwssa apo aythn poy ekproswpeite mpravo vre filandia eise mesa sto top 7 moy 🙂

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ