POYMANIA: Αποκλειστική συνέντευξη των “The Humans” στον OGAE Greece!

Η Ρουμανία θα εκπροσωπηθεί στην Eurovision 2018, από το συγκρότημα The Humans, με το τραγούδι Goodbye”, σε σύνθεση Alexandru Matei, Alin Neagoe και στίχους Cristina Caramarcu. 

Οι The Humans είναι οι Adi Tetrade (τύμπανα), Alin Neagoe (μπάσο), Alex Matthew (πλήκτρα), Alex Cismaru (κιθάρα), Cristina Caramarcu (φωνή). Η μπάντα κυκλοφόρησε το πρώτο της τραγούδι μόλις το 2017, με τίτλο «Îndură inima«. Παρότι είναι ένα νέο συγκρότημα, κέρδισαν το εισιτήριο για την Λισαβόνα, στο φετινό Selectia Nationala.

Τον τελευταίο χρόνο έχουν κάνει πολλές συναυλίες στην Ρουμανία. Το στυλ που ακολουθούν σαν συγκρότημα είναι funk και pop/rock.

O OGAE Greece εξασφάλισε αποκλειστική συνέντευξη των The Humans λίγο πριν αναχωρήσουν για τη Λισαβόνα. Οι φετινοί εκπρόσωποι της Ρουμανίας απάντησαν με ιδιαίτερη χαρά στις ερωτήσεις μας σχετικά με τη Eurovision, το τραγούδι τους, τους στόχους τους, τα υπόλοιπα τραγούδια του φετινού διαγωνισμού, για την Ελλάδα και, τέλος, στέλνουν το δικό τους μήνυμα σε όλους εσάς του fans της Eurovision.

Συνέντευξη: Ιωάννης Δανιήλ | Φωτογραφικό Υλικό: The Humans 

  • Ιδιαίτερες ευχαριστίες για την βοήθειά του, στον κ. Παναγιώτη Λουλουργά από την Heaven Music

OGAE GREECE: Αρχικά, συγχαρητήρια για την συμμετοχή σας στον διαγωνισμό και ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας για αυτήν την συνέντευξη! 

The Humans: Εμείς ευχαριστούμε! Είναι τιμή μας! 

O.G.: Πως θα περιγράφατε το συγκρότημά σας; 

T.H.: Πρώτα από όλα και το πιο σημαντικό, είμαστε μια παρέα φίλων που απολαμβάνουν κάθε στιγμή όταν είναι μαζί. Είμαστε σαν μια μουσική οικογένεια!

O. G.: Τι σημαίνει “Eurovision” για εσάς;

T. H.: Είναι μια εκπληκτική ευκαιρία να δείξουμε τις ικανότητές μας μπροστά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Νιώθουμε πολύ ευγνώμονες για αυτή την ευκαιρία.

O. G.: Γιατί αποφασίσατε να συμμετάσχετε στη Eurovision;

Τ. Η.: Αποφασίσαμε να καταθέσουμε συμμετοχή για τον Εθνικό Τελικό μόλις μία ημέρα πριν λήξει η προθεσμία! Πιστεύουμε ακράδαντα στο τραγούδι μας, “Goodbye” και αυτή η πίστη ήταν η δύναμή μας ώστε να καταθέσουμε τη συμμετοχή μας. Μέσα από το “Goodbye” περνάμε ένα μήνυμα και θέλουμε αυτό το μήνυμα να αγγίξει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους… 

O. G.: Πώς νιώσατε όταν σας επέλεξαν να πάτε στη Eurovision;

Τ.Η.: Ήταν κάτι το σουρεαλιστικό! Θυμάμαι όλους μας να χοροπηδάμε όταν ανακοίνωσαν το όνομά μας.

O. G.: Πως θα περιγράφατε το τραγούδι σας “Goodbye”;

T. H.: To ”Goodbye” είναι ένα μανιφέστο το οποίο ελπίζουμε ότι πολλοί θα βρουν ενδιαφέρον. Προτρέπει να μην σταματάμε ποτέ τα όνειρά μας και να αποδεχόμαστε ο ένας τον άλλον, ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματος ή την κοινωνική μας κατάσταση.

Ο. G.: Πιο πριν, αναφέρατε πως οι στίχοι του τραγουδιού σας κρύβουν κάποιο μήνυμα! Πείτε μας δυο λόγια γι’ αυτό… 

Τ. Η.: Σε αντίθεση με τους στίχους του, που από την αρχή φαίνονται θλιβεροί, το “Goodbye” είναι ένα κομμάτι με θετικό μήνυμα: ότι δεν είμαστε ποτέ μόνοι στα προβλήματά μας! Αν ψάξεις, και πολλές φορές όχι και ιδιαίτερα πολύ, πάντα θα βρεις κάπου ένα στήριγμα, έναν ακροατή να σε ακούσει έστω και να μοιραστείς κάποια θέματα που μπορεί να έχεις. Ελπίζουμε πραγματικά, το όμορφο αυτό μήνυμα να φτάσει στους ακροατές και όλοι να είναι πιο αισιόδοξοι στη ζωή…

O. G.: Σχετικά με την εμφάνισή σας στη σκηνή της Eurovision, έχετε σκεφτεί κάποια πράγματα που μπορείτε να μοιραστείτε δημόσια; Σκοπεύετε να αλλάξατε κάτι και στο τραγούδι μήπως;

Τ. Η.: Γενικότερα συζητάμε διάφορα πράγματα, αλλά για να είμαστε και ειλικρινής, εμάς μας αρέσει το κομμάτι μας έτσι όπως είναι τώρα. Όσον αφορά την εμφάνισή μας, θέλουμε όλες τις ιδέες να τις κρατήσουμε ακόμα ως έκπληξη. 

O. G.: Σχεδιάζετε περιοδείες στην Ευρώπη για να προωθήσετε τη συμμετοχή σας;

T. H.: Ολοκληρώσαμε την promo περιοδεία μας την προηγούμενη εβδομάδα σε ένα pre-party στη Μαδρίτη. Ήταν πραγματικά εκπληκτικά, αισθανόμασταν πολύ δεμένοι με τους ανθρώπους από όλη την Ευρώπη.

O. G.: Ποια είναι η γνώμη σας για τα άλλα τραγούδια που συμμετέχουν στη Eurovision 2018; Ποιο σας αρέσει περισσότερο;

T. H.: Έχουμε ακούσει όλα τα τραγούδια που συμμετέχουν. Υπάρχουν πολλά καλά τραγούδια και είναι πολύ διαφορετικά στο ύφος. Θα είναι ένας αξέχαστος διαγωνισμός φέτος και είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε μέρος αυτού.

Ο. G.: Έχετε κάποιο αγαπημένο τραγούδι από την ιστορία της Eurovision;

Τ. Η.: Είμαστε μοιρασμένοι μεταξύ του “Wild dances” της Ruslana, του “Fairytale” του Alexander Rybak  και  του “My Number One One” της Έλενας Παπαρίζου!

O. G.: Και ποια είναι η αγαπημένη σας συμμετοχή της Ρουμανίας στη Eurovision μέχρι στιγμής και γιατί;

Τ. Η.: Είναι πολύ δύσκολο να επιλέξουμε μόνο μία, αφού εμείς οι έξι διαφέρουμε στα μουσικά γούστα. Όλοι ήταν καταπληκτικοί με τον δικό τους τρόπο, αλλά πρέπει να αναφερθούμε στους Mihai Traistariu και Luminita Anghel & Sistem, οι οποίοι είχαν πολλή καλή υποδοχή από το κοινό και σχεδόν κέρδισαν τον διαγωνισμό.

O. G.: Πώς ήταν η εμπειρία σας από τα γυρίσματα του εισαγωγικού video της συμμετοχής σας στην Πορτογαλία;

Τ.Η.: Ήταν η πρώτη φορά που πήγαμε στην Πορτογαλία, οπότε ήμασταν λίγο αγχωμένοι, αλλά γενικά ήταν μια ωραία “προεπισκόπηση” αυτού που θα ζήσουμε τον Μάη.

O. G.: Έχετε έρθει ποτέ στην Ελλάδα; Έχετε ξεχωρίζει κάποια Ελληνική συμμετοχή στη Eurovision;

Τ.Η.: Έχουμε έρθει αλλά όχι για δουλειά! Μόνο για διακοπές. Νομίζω ότι όλοι μας θυμόμαστε την Έλενα Παπαρίζου και τη νικητήρια συμμετοχή της – “My Number One”, όπως αναφέραμε και νωρίτερα! 

O. G.: Ποιος είναι ο στόχος σας στο διαγωνισμό της Λισαβόνας;

Τ. Η.: Ο στόχος μας είναι η νίκη, φυσικά! Αλλά νομίζουμε ότι ούτως ή άλλως, ο κάθε διαγωνιζόμενος έχει τον ίδιο στόχο και την ίδια νοοτροπία. Στο τέλος της βραδιάς, θα θέλουμε απλώς να έχουμε δώσει τις καλύτερες δυνάμεις μας επί σκηνής και να αυτό είναι στην ουσία που έχει τη μεγαλύτερη σημασία. 

O.G.: Σχέδια για το μέλλον;

T.H.: Αυτή τη στιγμή, όλη μας η προσοχή δίνεται στη Λισαβόνα. Μετά το διαγωνισμό θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία του επόμενου μας single.

O.G.: Τι μήνυμα θέλετε να στείλετε στους αναγνώστες της συνέντευξης;

Τ. Η.: Ελπίζουμε ότι το μήνυμά μας θα φτάσει σε όλους εσάς που το χρειάζεστε περισσότερο. Και φυσικά, ελπίζουμε ότι θα μας ψηφίσετε!

O. G.: Κλείνοντας, θα θέλαμε κάποια ευχή σας για το φετινό διαγωνισμό της Eurovision!

Τ. Η.: Θέλουμε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή εμφάνιση. Και θέλουμε να κερδίσουμε, φυσικά!

Θέλουμε πραγματικά να ευχαριστήσουμε πολύ τους The Humans για αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη και να τους ευχηθούμε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στη Λισαβόνα!

Υπενθυμίζουμε ότι η Ρουμανία θα διαγωνισθεί στον Β’ Ημιτελικό της Eurovision 2018, στις 10 Μαΐου και θα εμφανισθεί στην 2η θέση. Περισσότερες πληροφορίες για τη φετινή συμμετοχή της Ρουμανίας θα βρείτε εδώ.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για περισσότερες συνεντεύξεις και video με τους συμμετέχοντες στην Eurovision 2018!

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ