EUROVISION 2018: Πρώτη πρόβα Ιταλίας!

Προτελευταία πρόβα για απόψε είναι η πρώτη πρόβα της Ιταλικής συμμετοχής “Non mi avete fatto niente” με τους Ermal Meta και Fabrizio Moro.

Οι δύο τραγουδιστές βρίσκονται στη κεντρική σκηνή του Altice Arena με κάποια απόσταση μεταξύ τους. Ο Ermal φοράει ένα σκούρο παντελόνι, λευκό μπλουζάκι, μαύρο κολιέ περασμένο από το λαιμό και ένα χακί/λαδί πανωφόρι. Ο Fabrizio από την άλλη, είναι ντυμένος πιο σκούρα. Φοράει ένα γκρι μπλουζάκι, σκούρο παντελόνι, αντίστοιχου χρώματος σακάκι και έχει περασμένο από το λαιμό ένα ασημένιο κολιέ. Και οι δυο χρησιμοποιούν stand για να στηρίξουν τα μικρόφωνά τους και τραγουδάνε στατικοί. Στη σκηνή επικρατεί το κόκκινο χρώμα και υπάρχει λευκός φωτισμός. Τα αρχικά πλάνα είναι μακρινά και καταλήγουν σε μέση απόσταση ενώ ανάλογα με το ποιος από τους δύο τραγουδά, γίνεται και η αντίστοιχη κοντινή λήψη.

Μέσω ενός ειδικού εφέ, μόνο στις οθόνες μας, θα φαίνονται κάποιοι στίχοι του τραγουδιού που είναι μεταφρασμένοι σε διάφορες γλώσσες – όπως συνέβη και στο video clip της συμμετοχής. Σε κάποια σημεία, τα γράμματα είναι φαρδιά και διαφανή και μέσα από αυτά διακρίνονται οι εικόνες ενός μικρού κοριτσιού, πότε το πρόσωπό του, πότε τα μάτια του, πότε το χέρι του…

Προς το τέλος του τραγουδιού οι δύο καλλιτέχνες φεύγουν από το κέντρο της σκηνής και κατευθύνονται προς τις δύο γέφυρες (ο κάθε ένας σε μία) ενώ καταλήγουν ο ένας δίπλα στον άλλον, στο μπροστινό δακτύλιο της σκηνής. Στο κλείσιμο της εμφάνισης, κατά τη πρώτη τους πρόβα, ο Ermal ακουμπά τον ώμο του Fabrizio ωστόσο στις δύο επαναληπτικές πρόβες οι δύο καλλιτέχνες απλά χαιρετούν τον κόσμο κουνώντας τα χέρια τους. Το κλείσιμο με τον χαιρετισμό, είναι μάλλον και το επικρατέστερο για την τελική τους εμφάνιση!

Φωνητικά και οι δύο είναι καλοί και οι πρόβες εξελίσσονται χωρίς τεχνικά ή ηχητικά προβλήματα. Υπάρχει αρκετά θερμή υποδοχή από τους δημοσιογράφους στο Press Centre.

[Φωτογραφίες: Andres Putting / eurovision.tv]

21 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μακαρι να μπορουσε να κερδισει αυτο. Υπεροχο τραγουδι μακαρι να μπει πενταδα.

  2. Να μία καλή και έξυπνη ιδεά, και υποθέτω όχι δαπανηρή, που ξεχωρίζει το τραγούδι.
    Καλές ιδέες λοιπόν χρειάζονται και γνώση των σημερινών τεχνολογικών δυνατοτήτων, ούτε υπερβολές, ούτε εξαιρετικά μεγάλα budget, για να παρουσιάσεις κάτι χαρακτηριστικό και καλαίσθητο. Η Ελλάδα στο θέμα αυτό έχει κολλήσει 10 χρόνια πίσω.

  3. τραγουδι με νόημα και αισθητική!η ιταλία εχει αδικηθεί καταφωρα πολλες χρονιες.ελπιζω φετος να καταφερει να παρει τη ρεβανς της.της αξιζει με το παραπάνω!οι δικοι μου 12 πόντοι!

  4. Αν υποθέσουμε σύμφωνα με τον πορτογάλο οτι τα υπόλοιπα τραγούδια της eurovision είναι fast food, τότε αυτό το τραγούδι αξίζει αστεράκι michelin!!!

  5. Το έκαναν το θαύμα τους πάλι οι Ιταλοί και στέλνουν το καλύτερο με διαφορά, τραγούδι του φετινού διαγωνισμού.Εμπνευσμένος στίχος ,ερμηνεία γεμάτη πάθος .Είναι dark horse ,ανεβαίνουν στα στοιχήματα εγώ πιστεύω ότι θα είναι οι τελικοί νικητές.Τους το χρωστάει η Ευρώπη γιατί έχουν αδικηθεί γι’ άλλες πρόσφατες συμμετοχές και γιατί αντιμετωπίζουν τον διαγωνισμό σαν αυτό που θα έπρεπε να είναι ,δηλαδή ένας διαγωνισμός τραγουδιού πιο πολύ και όχι ένα show festival.Επιπλέον τα διεθνή χρηματιστήρια είναι σε μια φάση να αρχίσουν να πέφτουν , για να ισχύσει για άλλη μια φορά το ρητό , για καλοκαιρινές διακοπές δηλαδή ,ενώ και ο χρυσός είναι έτοιμος από διαγραμματικής άποψης σε ανοδικό ξέσπασμα. Αφορμή και για τα δυο αυτά γεγονότα θα μπορούσε να αποτελέσει μια δραματική πολεμική εξέλιξη στην Συρία ας πούμε. Θα μπορούσε έτσι να πριμοδοτηθεί ένα τραγούδι με αντιπολεμικό μήνυμα ,αν το προλάβουν οι εξελίξεις. Λέω τώρα εγώ.Επίσης μέσα στην πεντάδα βλέπω Ισραήλ , Κύπρο , Νορβηγία , Πολωνία.

  6. Μια από τις καλύτερες συμμετοχές για φέτος! !! Για μένα η Ιταλία έχει πιο ολοκληρωμένο πακέτο από την Γαλλία και αξίζει μια θέση στη 10αδα και γιατί όχι και στην 5αδα!

  7. allh mia polu polu kalh italikh symmetoxh..vevaia afou den nikhsan to 2015 de xerw pote tha ta kataferoun.. nomizw oti sigoura mia apo tis italia kai gallia tha vrethei sthn 5ada

  8. Το τραγούδι μου άρεσε από την πρώτη στιγμή για τους στίχους του,, τον ρυθμό και τις φωνές των τραγουδιστών, δεν μπορώ να πω πως είναι και το αγαπημένο μου αλλά είναι πολύ όμορφο. Σκηνικά απλό αλλά πιστεύω θα είναι αρκετά συγκινητικό όπως και των υπόλοιπων big 6 φέτος

    Να πω όμως πόσο υποκρισία υπάρχει από τους “φανς” που σχολίαζαν στην ελληνική πρόβα ότι 1) εδώ γιατί δεν κράζετε για την απλότητα; Όχι μόνο δεν λέτε τίποτα αρνητικό για την σκηνική παρουσία του, αλλά από πάνω λέτε ότι έτσι πρέπει να παρουσιάζονται τέτοια τραγούδια λες και αυτό περνάει το μήνυμά του… όμως ξυπνοπούλια μου όπως και να το κάνουμε να βλέπω μια φράση μεταφρασμένη στην γλώσσα μου δεν μου λέει τίποτα, το βίντεο κλιπ ήταν αυτό που σε έκανε να καταλάβεις το μήνυμα, αυτό είναι να είχαμε να λέγαμε… έτσι να υπάρχει και κανένα εφέ. 2) Δεν βλέπω πουθενά να σχολιάζουν αυτοί που έγραφαν και ξαναέγραφαν για την “αποτυχία” Γίαννας… τι έγινε; μόνο για την Ελλάδα και την Κύπρο έχετε γνώμη ή μήπως τελικά όλοι αυτά τα ψευδώνυμα ήταν φεικ, φτιαγμένα από 5-6 συγκεκριμένα άτομα;

    • Αλλο μπαλαντες σε διαφορες γλωσες(συμπαθητικες προς το ευρθ κοινο(οπως ιταλικα,ισπανικα,γαλλικα κ.τ.λ) και αλλο μια βαλκανικη μπαλαντα δυναμικη με μια γεφυρα με τυμπανα δυναμικη η οποια οπως μενει χωρις σκηνικη κορυφωση.Παντα κατηγορουμε τους ξενους οταν δεν τους αρεσει κατι(περσυ ας πουμε που μας εθαβαν)αλλα φετος τους αρεσε πολυ αλλα οταν το ειδαν λαιβ κατι τους χαλασε(θελει πολυ μυαλο να καταλαβεις οτι κατι τους χαλασε παντου εχθρους εχουμε).Θελω να ειμαι ειλικρινης και να πω οτι φωνητικα ειναι αρκετα καλο το προβλημα ειναι η αυρα και η παρουσια της τραγουδιστριας δεν καταφερνει να περασει συναισθηματα με την παρουσια της.Ξερω ακουγεται ως κακια αλλα εκει εχω καταληξει.Ειδαμε ολοι την Κροατια μονη επι σκηνης με μετριοτατο τραγουδι να τραβαει τα βλεμματα.Πολλοι ανθρωποι με τεραστιες φωνες δεν υπαρχουν στον χωρο και αλλο με μετρια κυριαρχουν ειναι και το αστρο του καθενος.

      • Εχθές η Γιάννα έκανε λαιβ στο ινστα και μίλησε για την σκηνική παρουσία και τα εφέ που λέτε όλοι ότι λέιπουν στην κορύφωση του τραγουδιού. Νομίζω ότι ανησυχείτε υπερβολικά, όταν το τραγούδι αρέσει και μόνου να βγει στην σκηνή θα ψηφιστεί απλά με μια καλή σκηνή λογικό είναι να πάει ακόμα καλύτερα. Τρανό παράδειγμα η Άλμα με την Γαλλία πέρσι… πιο άδεια και βαρετή σκηνή πεθαίνεις, παρόλα αυτά βγήκε 10η στο televoting γιατί το τραγούδι είχε αγαπηθεί πάρα πολύ. Άλλωστε μια που μιλάς για συμπαθείς προς το κοινό γλώσσες να θυμηθούμε τα σχόλια από χιλιάδες φανς και δημοσιογράφους που είπαν πως η ελληνική γλώσσα πάει το τραγούδι σε άλλο επίπεδο. Μην ξεχνάμε επίσης ότι τις καλύτερες θέσεις μας σε αυτή την δεκαετία όπου τα μουσικά γούστα έχουν αλλάξει και τα ελαφριά ποπ που συνηθίζουμε να στέλνουμε δεν πουλάνε το ίδιο καλά, η Ελλάδα με ελληνικό στίχο χτύπησε όχι απλά άνετα την δεκάδα αλλά και την 5αδα-3αδα στο televoting (4οι στο televtoing οι Κόζα Μόστρα και αντίστοιχα 3οσ ο Λούκας).

      • @Mon rêve Μαλλον δεν καταλαβες τι εγραψα.Η Ελληνικη γλωσσα μονο στα βαλκανια δεν ακουγεται περιεργη αφου εχει βγει και η φραση(thats greek to me).Σου μιλησα για αστρο για λαμψη για αυρα.Αν ειχε αστρο θα ειχε κανει ηδη καριερα εδω.Τωρα μην συγκρινεις τον Γιωρκα που ηταν απο τους πιο ομορφους αντρες με φωναρα με την Τερζη(και εκει φοβομουν οχι τον Γιωρκα γιατι ειχε αποδειξει τι ειναι μηνες στο ριαλιτι αλλα την μαιμου με το ραπ κομματι που ηταν απαισιο).Εχω δει διαγωνισμους απο φανς για ποιο ειναι το πιο ομορφο τραγουδι που εχει στειλει η Ελλαδα και ειναι μοιρασμενοι μεταξυ της Κλεοπατρα(1992 εκει δες τι σημαινει ΕΡΜΗΝΕΙΑ και να γραφεις στον φακο τοσα χρονια πριν) και η ανοιξη του Μικρουτσικου.Μακαρι να παει καλα γιατι το τραγουδι ειναι απο τα καλυτερα που εχουμε στειλει τα τελευταια χρονια και αν ειμαι λαθος θα βγω πρωτος να ζητησω συγγνωμη.Κορυφωση δεν ειναι συννεφα και να αναβοσβηνουν φωτα αλλα επρεπε να βγουν 2 ατομα με τυμπανα απο τα φωνητικα και να εκαναν κατι να σπασει η μονοτονια.Η Χορογραφος της δεν μου αρεσε ουτε απο το ριαλιτι που ηταν απορω γιατι την διαλεξε.

  9. Ωραίο τραγούδι ,ωραία παρουσία λιτή ,κλασικό ιταλικό τραγούδι .Απλά στην δεκάδα μου!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ