EUROVISION 2018: Δεύτερη πρόβα Κύπρου!

Με την Κύπρο τώρα, ολοκληρώνονται όλες οι δεύτερες πρόβες των χωρών που συμμετέχουν στον Α’ Ημιτελικό! Η Ελένη Φουρέιρα, πιο έτοιμη από ποτέ, βρίσκεται επάνω στη σκηνή με όλη την Κυπριακή αποστολή για να κάνει τη δεύτερη πρόβα της.

Στο στάδιο υπάρχει ιδιαίτερα θερμή ανταπόκριση με φωνές και χειροκροτήματα και η ίδια κοιτάζοντας το κοινό κάνει με τα χέρια της, το σχήμα της καρδιάς για να τους ευχαριστήσει! Η πρόβα ξεκινά με τη σκηνή να έχει πλημμυρίσει με κόκκινα φώτα – που είναι και το κυρίαρχο χρώμα της εμφάνισης – ενώ ένα μπλε laser σχηματίζει ένα τούνελ, μέσα από το οποίο κάνει την είσοδό της η Ελένη. Ενδυματολογικά, φοράει την ίδια χρυσή ολόσωμη, κολλητή φόρμα με τις πολύχρωμες λεπτομέρειες ενώ είναι πλαισιωμένη από τις τέσσερις χορεύτριες που είναι ντυμένες με μαύρα, αστραφτερά ρούχα. Όλες μαζί, εκτελούν μία ιδιαίτερα δυναμική και “τρελή” χορογραφία απόλυτα ταυτισμένη με το στυλ της Φουρέιρα που όλοι μας γνωρίζουμε καλά και που δείχνει να ενθουσιάζει και τους ξένους fans και δημοσιογράφους. Φωνητικά, όλη η ομάδα είναι αρκετά καλή. Η σκηνή είναι γεμάτη καπνούς που πάνω τους πέφτουν τα κόκκινα φώτα ενώ υπάρχουν κάποια ειδικά εφέ τα οποία δεν διαδραματίζονται επί σκηνής αλλά είναι καθαρά και μόνο τηλεοπτικά! Στις οθόνες μας λοιπόν θα βλέπουμε φωτιές και φλόγες να γεμίζουν τη σκηνή περιμετρικά της Ελένης, γεγονός που κάνει την εμφάνισή της άκρως εντυπωσιακή! Σε γενικές γραμμές, δεν υπάρχουν ιδιαίτερες αλλαγές σε σχέση με τις πρώτες πρόβες, της προηγούμενης φοράς.

 

UPDATE: Στον τρίτο και τελευταίο γύρο της σημερινής πρόβας, δοκιμάζονται κάποια πραγματικά εφέ φωτιάς επί σκηνής, τα οποία για περίπου 20 δευτερόλεπτα πετάγονται ρυθμικά με το τραγούδι και κάνουν την όλη εμφάνιση ακόμη πιο εντυπωσιακή. Πιθανώς να τα δούμε και τη βραδιά του Ημιτελικού…

 

[Φωτογραφίες: Andres Putting / eurovision.tv]

182 ΣΧΟΛΙΑ

    • Φανταζομαι λογω κεκτιμενης ταχυτητας να απαντησεις 1ος, προσθεσες κατα λαθος το -ημι ;-))
      Η Κυπρος θα ειναι στις θεσεις 1 με 4 στον Τελικο κατα την ταπεινη μου γνωμη. Φουρειρα!!! Εγγυηση!!!

      • Απλά σε κάθε άρθρο κάνω την δική μου εκτίμηση για τον αν θα περάσει ή όχι ένα τραγούδι στον τελικό και ποια πιστεύω ότι θα είναι η θέση του στον ημιτελικό.

        Για τον τελικό, για την συμμετοχή της Κύπρου ειλικρινά δεν μπορώ να εκτιμήσω (ακόμα) πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει. Για την ώρα το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχει ενθουσιασμός σε πολλούς φαν για αυτό το τραγούδι – εμφάνιση.

        Για το βραβείο δεν αρκεί μόνον η ψήφος του κοινού…

      • Αν δεν δω ολοκληρωμένες εμφανίσεις και όχι αποσπάσματα λίγων δευτερολέπτων και απόψεις άλλων που τις έχουν δει ολόκληρες, δεν μπορώ να πω που πιστεύω ότι θα φτάσει ένα τραγούδι.

      • Συμφωνω απολυτα οτι πρεπει πρωτα να τα δουμε ολα ολοκληρωμενα. Εννοειται.
        Απλα ειμαι τοσο ενθουσιασμενος. Πιστευω απολυτα στον επαγγελματισμο της και στο υπεροχο θεαμα που θα προσφερει. Στα συν, οτι φωνητικα το τραγουδι απο αυτο το λιγο που ακουμε ακουγεται αρτιο.

  1. Παρακολουθώ wiwibloggs και είναι αρκετά ενθουσιασμενοι. Κάποια στιγμή βγαίνουν φωτιές όπως είπε η ομιλήτρια απο το στήθος της Ελένης..

    • Α μαλιστα αυτοι και αν ειναι ενθουσιασμενοι.βρε μην καθεστε και ακουτε τους γκει φαν.ειδικα αυτους.οτι πιο πανηγυριοτικο τοσο πιο νικητριο για αυτους.

      • Αμ αν δεν ακούσουμε τους γκεη φανς ποιους θα ακούσουμε χρυσή μου; Οι γκέη φανς είναι αυτοί που αποθέωσαν πέρσι τον Σοπράλ ξύπνα καλή μου ξύπνα! Όσοι στρέητ θα δουν την Φουρέηρα και θα καβλώσουν επίσης και αυτούς τους ακούμε, μέσα στην χολή είσαι …

      • Θα μείνει και κανείς να ακούσουμε;
        Προσγειώσου στην πραγματικότητα… Ξέρεις τι εστί eurovision?

  2. Φανταζεστε να κερδισει η Κυπρος;;;;;;;
    Δυσκολο για ενα μικρο κρατος.
    Αλλα, αν με ρωτουσαν ποιοι καλλιτεχνες θα αποδωσουν 110% στον τελικο λογω επαγγελματισμου, no matter what, θα ελεγα φυσικα τη Φουρειρα και τον Ρυμπακ.
    Λευκωσια 2019!!!!!!!!!!!!!!!

    • Χαχαχα ακριβως το ιδιο θελω φουρειρα η ριμπακ οι μοναδικοι που αξιζουν φετος . μακαρι να μην κοιμηθει παλι ο θεος φετος και κερδισει κανενα καρακιτσαριο φετος παλι σαν τον αλλο το περσινο που το επαιζε τρελος

  3. Η Κύπρος πάει για μεγάλα πράγματα φέτος!
    Πιστεύω θα παίξει πολύ πολύ ψηλά και κανένας δεν θα το περιμένει!

  4. Η Κύπρος και θα περάσει και πιο ψηλά από εμάς θα είναι. Τα δικά της εφέ βέβαια περάσανε απ το τελωνείο…. Εμείς μια ζωή ανοργάνωτοι και προχειροδουλειες….

    • Λες βρε παιδί μου να την πατήσουμε από κακή προφύλαξη που λενε;;; χα χα. Μα να φτάσουμε στην πηγή και να μην πιούμε νερό; Οχι ρε παιδια! Κρίμα! Θα τρελαθώ, θα μου στρίψει…Πραγματικά….Και όλα αυτά γιατί; Επαναπαυθήκαμε στις δάφνες μας ότι έχουμε δυνατό τραγούδι και αυτό ήτανε; Η Ελένη είναι δουλευταρού, θα σκίσει. Οχι οτι η Γιάννα δεν είναι, αλλα αν δεν έχει και σωστή καθοδήγηση η κοπέλα! Τι να σου κάνει; Δεν πρεπει να επαναπαυόμαστε. Τι θα πει αυτό που ακούω συνέχεια ότι εν τέλη η μουσική μετράει, και όλοι λένε δείτε το παράδειγμα του Πορτογάλου που νικησε πέρσυ; Μα κάθε περίπτωση είναι άλλη. Μη μπερδεύουμε τα μούσμουλα με τα τρόλει επειδή τα βλέπουμε και τα δυο κίτρινα! Εκείνος δεν είχε μια ολόκληρη γέφυρα έντονη με κορύφωση να πρέπει να τη γεμίσει. Είχε τμήμα μελωδικό, εννοώ χωρίς εκείνος να τραγουδάει, μόνο η μουσική απλά έπαιζε, αλλά εκείνο ήτανε λυρικό τραγούδι, ρομαντικό. Εμείς θέλαμε κάτι πιο δυναμικό. Εξω δεν βλέπω ενθουσιασμό. Διαβάζω ότι δεν “περνάει” προς τα έξω το τραγούδι μας. Το άπαν είναι αυτό: το να το επικοινωνήσει η Γιάννα το τραγούδι. Να το επικοινωνήσει στον κόσμο. Αυτό είναι το δια ταύτα, το στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε.

      • Ο πορτογαλος περυσι ειχε ενα υπεροχο τραγουδι και μια συγκλονιστικη ερμηνεια. Εξ ου και κερδισε. Δεν ειναι τυχαιο. Οτι και να λενε οι γιουρο φανς.
        Κριμα οντως, γιατι ενω εχουμε ενα πολυ δυνατο τραγουδι, δεν αποδιδεται σωστα, ουτε φωνητικα,, ουτε σκηνικα…απο οτι φααινεται μεχρι στιγμης τουλαχιστον. Οντως κριμα.

      • Σωπα μωρέ τι στο καλό….φωνητικά καλή είναι. Δεν τη φοβάμαι. Παρολο που διαβάζω και γω χιλια δυό, επειδή δεν είμαι εκεί να κρίνω, τείνω να πιστεύω στη διαίσθησή μου. Θα το πει πολύ καλά η Γιάννα, θα το σκίσει. Αλλά όλα τα άλλα…; Εκεί τι παίζεται; Είχαμε εναποθέσει όλες μας τις ελπίδες φέτος στη Γιάννα. Θα είναι κρίμα να φύγει έτσι μια χρονιά. Αντε να ξαναστείλουμε αξιοπρεπές τραγούδι ξανά! Μα τοση γκρίνια πια τότε με την ΕΡΤ; Τη ματιάσαμε την κοπέλα! Και μου είναι συμπαθέστατη.

      • Εεεε…συγνωμη, αλλα εγω που ακουσα αποσπασματα δεν το λεει καλα σε καποια σημεια η Γιαννα.

    • Μεταξύ των χωρών Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν υφίστανται πλέον τελωνειακές διαδικασίες. Ούτε καν στα εμπορεύματα. Γι αυτό και η τελωνειακή ένωση!
      Ποιος μας παραμυθιάζει για εφφέ της Ελληνικής αποστολής που δεν πέρασαν από το τελωνείο? Ούτε στην Ρωσία που φέρει ακόμα πολλά κομμουνιστικά στοιχεία δεν θα γινόταν αυτό! Δικαιολογίες προερχόμενες από την μίζερη ΕΡΤ!
      Το ΡΙΚ είναι πιο ανοιχτόμυαλο σε ΟΛΑ τα θέματα, και ένα μεγάλο ΕΥΓΕ στην κα Εύη Παπαμιχαήλ!!!

  5. Ηρεμήστε καλέ. Μια καλή ερμηνεία είναι απλώς με ένα απλό τραγουδάκι. Ο ενθουσιασμός είναι πολύ κατευθυνώμενος από το Τύπο και μόνο επειδή είναι τελευταία σε εμφάνιση θα ενθουσιάσει αλλιώς θα περνούσε αδιάφορα. Ότι θα τα πάει καλά είναι σίγουρο αλλά όχι και πρωτιές σε ένα ημιτελικό με Τσεχία, Εσθονία και Βουλγαρία.

  6. Παλι καλα που εκανε στο κοινο το σχημα της καρδιας και οχι του αητου.

    • Μπορεί να έχουμε δει μόνο το 95% και να κρύβει ένα εύρημα που vα σχηματίζει τον αετό !

    • Ακυρα τα σχολια σας. Κακοβουλα. Κριμα.
      ΕΙναι σα να λετε σ εμενα που ειμαι ελληνας, αλλα και σουηδος πολιτης, οτι κακως νιωθω ελληνας. Αν καποιος δεν σεβεται τις ριζες του (οι Φουρειρα εχει αλβανικες), τοτε δε θα σεβαστε ΠΟΤΕ και την καινουρια του πατριδα. Και απο οτι βλεπω και ακουω η Φουρειρα μιλαει παντα ομορφα για την Ελλαδα.
      Μη βλεπετε τα πραγματα μονο απο τη δικη σας σκοπια. Γεμιζετε κακια και δεν σας κανει καλο.

      • Ναι κακοβουλα οταν εδω αλλοι εχουν κατακραξει την τερζη και τι δεν την εχουν πει την κοπελα ειναι καλοπροαιρετα.Ρε παιδια σκεφτειτε λιγο πριν μιλησετε.

      • Γιωργο μου το σχολιο σου ειχε ρατσιστικο περιεχομενο. Η λεξη κακοβουλα που εγραψα ηταν ηπια. Λυπαμαι. Τι να σκεφτω; Εσυ σκεψου καλυτερα.

      • Μιλάς πολύ σωστά φίλε μου,κάποιος που λέει ψέματα για τις ρίζες του καταλαβαίνεις τι ανθρωπάκι είναι, και εγώ το μισό κχρόνο είμαι στο εξωτερικό και μάλιστα σε μια πολύ ιδιαίτερη χωρα και παρόλο το να είσαι Έλληνας τα τελευταία χρόνια έξω δεν είναι και ότι πιο εύκολο, παρόλα αυτά ποτέ δεν έκρυψα η είπα ψέματα, τώρα η εν λόγο κυρία μια στιγμή λέει Βραζιλιάνα Μεξικανή και από την άλλη κάνει τον αετό της μεγάλης Αλβανίας, θέλω από τους δημοσιογράφους να της κάνουν την ερώτηση αν γνωρίζει τι σημαίνει αυτό που έκανε

      • Προφανως εκει που ζεις δεν ειναι τοσο ρατσιστες οσο ειναι στην Ελλαδα. Συγνωμη για τους φιλους μας εδω, αλλα η αληθεια ποναει.

      • Νικόλα Sweden και εγώ Σουηδία μένω αλλά από ότι φαίνεται μένουμε σε διαφορετικές χώρες. Μακάρι να μην καταντήσει ποτέ η Ελλάδα να είναι στα χάλια της Σουηδίας. Αυτή η υποκρισία και η δήθεν ανοχή είναι που κατάντησε την Σουηδία στα χάλια που είναι σήμερα να κάνει ο καθένας ότι γουστάρει και να μην σέβεται ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα. Γύρισα Ελλάδα και νιώθω πιο ασφαλής και περήφανος από ποτέ. Αυτό που εσύ ονομάζεις ρατσισμό, αμορφωσιά και κακία εγώ το ονομάζω ντομπροσύνη και έλλειψη μάσκας. Ο Έλληνας είναι αυθεντικός θα του δίξεις ότι τον σέβεσαι θα σε σεβαστεί και αυτός θα τον προσβάλλεις και θα του μιλήσεις με θράσσος δεν θα σου το συγχωρήσει ποτέ. Για αυτό άσε τα jante law και τα νγιααα ντε κανσε στεμερ για τα ρομπότ εκεί πάνω και άσε τον Έλληνα να εκφράσει και να αντιδράσει σε ότι τον ενοχλεί όπως γουστάρει η ψυχουλα του. Αρκετά να θεωρούμε μια ζωή ότι όλοι οι άλλοι είναι καλύτεροι και μια ζωή εμείς οι χειρότεροι που πάντα κάνουμε λάθος και ας αγαπήσουμε τους εαυτούς με τα καλά μας και τα κακά μας γιατι κανείς άλλος δεν θα το κάνει για μας.

      • Κρινεις τη Σουηδια ως μεταναστης, αλλα την Ελλαδα ως ελληνας. Λαθος!
        Πρεπει να δεις την Ελλαδα μεσα απο τα ματια των μεταναστων για να δεις την….ντομπροσυνη των ελληνων που αναφερεσαι. Φαουλ! Ας εμοιαζες σαν πακιστανος και θα σου ελεγα κατα ποσο θα αισθανοσουν ασφαλης στην Ελλαδα….

      • Nikolas Sweden- Πακιστανό δεν γνωρίζω αλλά ξέρω άτομα από Μαρόκο και Μπαγκλαντές και σύμφωνα με αυτούς οι ντόπιοι τους συμπεριφέρονταν μια χαρά στην Ελλάδα, μόνο με τις Ελληνίδες δεν είχαν τόσο τύχη αλλά ατύχησαν γιατί στην Σουηδία γνωρίζουμε και οι δύο πολύ καλά ότι θα θεωρόντουσαν κελεπούρια χαχα. Πέρα από την πλάκα συμφωνώ σε αρκετά από αυτά που είπες, η μόνη μου ένσταση είναι ότι η Σουηδία δεν είναι η τέλεια χώρα και η Ελλάδα δεν είναι η χειρότερη και για αυτό δεν χρειάζεται να λέμε στους Έλληνες πως να αισθάνονται και να γράφουν εδώ και να τους κολάμε ταμπέλες και ονόματα λες και εμείς ξέρουμε καλύτερα. Όπως και να’χει συμφωνώ μαζί σου και στο ότι η Κύπρος στέλνει μια πολύ καλή συμμετοχή και εύχομαι να πάει πάάρα πολύ καλά. Σε ποια πόλη είσαι παρεμπιπτόντως Νικόλα ;

  7. Τις φωτιές απο το στήθος τις έχουν βγάλει άλλες χρόνια πριν
    Γενικά η Ελένη κάνει 1 καλή αντιγραφή κυρίως απο Beyonce με επιρροές απο Gaga…Τίποτα το αυθεντικό!Και δεν νομίζω να διαφωνει κανείς!Ακόμη και τα βιντεο κλιπ της να πάρετε με τη σειρά είναι Beyonce,Gaga,Rihanna copy paste!Το όλο steyle ολόσωμη φόρμα με πέτρες,κούνημα μαλλιού κτλπ θυμίζουν άλλη…
    Όσο για τον ενθουσιασμό στους δημοσιογράφους,τον καταλαβαίνω…γουστάρουν pop-ακια,ΝΕΑΡΟΥΣ κ νεαρες που το κουνάνε καλά

    • Θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου.Βεβαια αρκει να δουμε αν η κυπρος τα παει καλα.Αν τα παει σημαινει οτι τοτε η eurovision επιστρεψει σε εποχες 2000-2010.

      • Μα τα έχει αντιγράψει τόσο καλά..ειναι κακό όμως να είσαι αντιγραφή άλλων..όποιος βλέπει την Ελένη,λέει..αα θυμίζει την ταδε…αρα δεν έχει τίποτα το αυθεντικό για να την θυμούνται ως Ελενη Φουρειρα

      • Γι αυτο ομως θα ειναι στην 5αδα στον τελικο.
        Γιατι η εμφανιση της θυμιζει Beyonce, Gaga, Rihanna.

  8. Πραγματικά πιστεύετε ότι η Κύπρος μπορεί να κερδίσει και στο κοινό και στις επιτροπές, απο την στιγμή που υπάρχουν χώρες που έχουν προβάδισμα και στα δύο? Προσγειωθείτε! !!

    • Η Τζαμαλα δεν ηταν 1η, ουτε στο κοινο, ουτε στις επιτροπες…αλλα Κερδισε.

      • Ρε παιδι μου παιξε κανα στοιχημα τοτε για νικη της και πονταρε παντα αφου εισαι τοσο σιγουρος.

        Οι επιτροπες δε ψηφιζουν τετοιες συμμετοχες οποτε παρτε το αποφαση.

      • Ναι δεν συγρινετε το 1944 με το fuego γιατι το 1944 ηταν ενα αθλιο μοιρολοι

      • @Nikolas-Sweden,Αν μιλάς για στοιχήματα, μαζί σου και γω!!!

        @Thunder and lightning. ..Ακόμα να ξεπεράσεις την ήττα του Σεργκέι?

  9. Μπείτε στο e-radio.gr στο Facebook και δείτε το από το μόνιτορ απλά τέλειο !!! Μπράβο στην κρυπριακη-σουηδική αποστολή και στη Ελένη !!!

  10. Έτσι όπως έχει γίνει ο διαγωνισμός ασφαλώς και η Φουρέιρα αντιπροσωπεύει το κοινό του. Μια παντελώς άφωνη που κλυδωνίζεται επί σκηνής σαν πίθηκος και ανεμίζει τα μαλλιά της σαν τρελή αποθεώνεται από ένα κοινό για το οποίο η μουσική νοείται μόνο ως μπουζούκια, πίστες, ουίσκια, γαρύφαλα, ντιριντάχτα με φόντο κλαρινογαμπρούς και ξέκωλα. Και ασφαλώς δεν θα μπω στον κόπο να σχολιάσω τη φωτογραφία με τον συμπατριώτη της “Μεξικανό”… Για μένα -0 points.

    • Μεγάλη στεναχώρια που δεν θα δώσεις 0 ψήφο στην Κύπρο…. και η Κύπρος σου δίνει την μεγάλη αγάπη της!!!! Τους προβληματικούς και κομπλεξικούς ανθρώπους στην Κύπρο έτσι τους συμπεριφερόμαστε….. Με αγάπη ΜΟΝΟ!

      • Ευτυχως δεν ειμαστε ολοι οι ελλαδιτες μισογυνιδες, ρατσιστες και κομπλεξικοι.
        Η Κυπρος ΘΑ ΠΑΡΕΙ το 12αρι απο την Ελλαδα….ΑΝΕΤΑ!!!!

      • Nicolas-sweden . εσύ δεν είσαι καν Ελλαδιτης. Ως Σουηδός πολίτης παρουσιαζεσαι. Άσε λοιπόν εμάς που ζούμε στην Ελλάδα να αποφασισουμε που θα δώσουμε το 12 αρη. Ο κόσμος έχει ενοχληθεί με την κίνηση που εκανε να σχηματίσει το συγκεκριμένο σύμβολο.

      • Το σουιντεν το εβαλα επειδη υπαρχουν καμια δεκαρια νικ νειμς με το Νικολα, Νικ, Νικος κλπ. Δεν κρυβω κατι. Στην Ελλαδα εχω γεννηθει, απλα ειμαι απο μικρος Σουηδια, αν και μεγαλα διαστηματα μενω Αθηνα. Οποτε ελλαδιτης ειμαι. Συγνωμη αν σε στεναχωρει αυτο.
        Ειστε τοσο ρατσιστες ορισμενοι, ακομα και με τους ελληνες (αν μπορει να ειπωθει). Οποτε επιβεβαιωνεις το λογο που η Φουρειρα κρυβοταν τοσα χρονια.
        Το οτι λειπω δε σημαινει οτι δεν εχω εικονα. Ευτυχως ειστε λιγοι αυτοι που σκεφτεστε ετσι. Οποτε, αφησε με να ειμαι σιγουρος για το 12ΑΡΙ που θα δωσει φετος η Ελλαδα στην Κυπρο μας.

      • @Νίκο σουιντεν ? Τι να κανουμε η αλήθεια πονάει “Έλληνα” του διαβατηρίου.

  11. Μάλιστα.Προβλέψεις:1η-3η θέση στον Ημιτελικό.1η-5η θέση στον Τελικό.Ας πούμε μερικά πραγματάκια τώρα.1)Μην συγκρίνετε Ελένη Φουρέϊρα και Γιάννα Τερζή.Είναι τελείως διαφορετικές οι δύο μεταξύ τους.Είναι λάθος αυτό.2)Για τους Έλληνες τώρα το ό,τι η Γιάννα Τερζή δε τα κατάφερε και δε θα τα πάει καλά φέτος και το ξέρουμε αυτό από τώρα δε φταίει ούτε η Ελένη Φουρέϊρα ούτε η εταιρεία τους.Βγαίνει ζηλεία και κακία.Επειδή ψάχτηκα χθες να ξέρετε η Ελένη αγαπάει πολύ τη Γιάννα και την έχει από κοντά στη Πορτογαλία.Το ίδιο και η Γιάννα.Για την εταιρεία μπορώ να πω ό,τι έδωσε ακριβώς τα ίδια λεφτά και σε Ελλάδα και σε Κύπρο για το διαγωνισμό.Η διαφορά είναι ό,τι το ΡΙΚ ασχολήθηκε πολύ με τους χορηγούς που βρήκε και με διασυνδέσεις και στη Σουηδία βγήκε αυτό το αποτέλεσμα.Η αποτυχία της Ελλάδας οφείλεται στην ΕΡΤ και μόνο στην ΕΡΤ.Δεν αξίζουν τίποτα.ΣΥΡΙΖΑ βλέπεις.Να κλείσει του χρόνου με το καλό.Ούτε χορηγούς-Ούτε τίποτα.Τους έδιωξε όλους (βλ.Κοζάκου-Καπουτζίδης) και έβαλε όλα τα κομματόσκυλα του κόμματος της “Αριστεράς.”Με την ΝΕΡΙΤ κάναμε και Ελληνικούς τελικούς,Eurosong κ.λ.π.3)Για τους Κύπριους τώρα πρώτα απ’όλα μια ερώτηση.Τι γλώσσα μιλάτε;Τι Εθνικό Ύμνο έχετε;Μόλις απαντήσετε στα παραπάνω θα σας πω τα εξής.Η Φουρέϊρα καλά έκανε και προσπαθεί να μαζέψει 12άρια.Άθελα της και το πιστεύω αυτό έκανε κάτι το όποιο προσβάλει τη δεύτερη πατρίδα της.Προσβάλει και εσάς αν στα παραπάνω ερωτήματα απαντήσετε “Ελληνική/Ελληνικό”.4)Λέτε ό,τι η μουσική ενώνει τις χώρες και ό,τι ο διαγωνισμός δεν φέρνει διχασμό. -ΛΕΤΕ ΨΕΜΑΤΑ- Είμαστε οι πρωταθλητές σε αυτό από ό,τι βλέπω και βάζω και τον ευατό μου μέσα.5)Λέτε ό,τι ο θεσμός αυτός δεν είναι πολιτικός κ.λ.π. -ΛΕΤΕ ΠΑΛΙ ΨΕΜΑΤΑ- Το Voting είναι η απάντηση μου σε όλα αυτά.

    • Τα θεματα σου με το ΣΥΡΙΖΑ λυστα στις καλπες. Εδω μιλαμε για γιουροβιζιον.

      • Και όμως τα πολιτικά έχουν άμεση σχέση με τη Γιουροβίζιον… όσο η ΕΡΤ και η κάθε ΕΡΤ σ’ αυτή την Ευρώπη έχει κρατικό (και εικονικό Δημόσιο) χαρακτήρα δυστυχώς ο διαγωνισμός θα πολιτικοποιείται με οποιαδήποτε έννοια… δυστυχώς όλες οι χώρες δεν είναι Σουηδία ή δεν είναι Ελλάδα.

  12. Μιλάμε Κυπριακά αλλά γράφουμε Ελληνικά ο εθνικός μας Ύμνος είναι ο ίδιος και νομίζω τον σεβόμαστε λίγο πιο πολύ από εσάς. Χαιρόμαστε με τις επιτυχίες σας και στεναχωριόμαστε με τις κακουχίες σας. Απλά είμαστε γνίησιοι ΑΚΟΜΑ.

    • Θα περίμενα από όλους και όλες εδώ πέρα να έχουν καταλάβει μετά από τόσα χρόνια που παρακολουθούμε αυτό το πανηγυράκι που λέγεται Eurovision ότι έννοιες όπως ο λαός, το έθνος, το κράτος και ακόμα και η έννοια γλώσσα αποτελούν κοινωνικές κατασκευές και μάλιστα πολύ πρόσφατες στην ιστορία (βλ. Berger, Luckmann, Schutz και φυσικά και Durkheim). Ο κοινωνικός κονστρουκτιβισμός έχει καταδείξει τους μηχανισμούς μέσα από τους οποίους υποκειμενικά συστήματα κατανόησης του κόσμου μετασχηματίζονται και γίνονται αντιληπτά ως γεγονότα (facts) ή αντικειμενικές αλήθειες που περιγράφουν την πραγματικότητα. Δείτε πόση πρόοδο έχει καταφέρει η κοινωνική ανθρωπολογία με μια τέτοια θεώρηση της έννοιας του φύλου. Με θλίβει λοιπόν να βλέπω τέτοιες ρευστές και συνεχώς μεταβαλλόμενες έννοιες να αποτελούν τη βάση διαχωρισμού και διαξιφισμού ανθρώπων που κατά τα άλλα τους ενώνουν μια σειρά από κοινά ενδιαφέροντα στην τέχνη της μουσικής και του χορού. Τι είναι κυπριακό, τι είναι ελληνικό και τι τ’ ανάμεσό τους; Γιατί να μιλάμε με τέτοιους όρους αντί να κρίνουμε αυτό που κρίνουμε με βάση αυτό για το οποίο κρίνεται;

  13. Είστε κομπλεξικοί μα το Θεό. Εγώ είμαι Ελληνίδα και θέλω να πάνε καλά και οι δυο χώρες. Τι έγινε που έκανε το αετό πάνω στον ενθουσιασμό της στιγμής; Αν έκανε τη σημαία της Ιταλίας με τον Ιταλό ή της Λιθουανίας με το Λιθουανό; Εμείς πώς φοράμε σε μπλουζάκια και επιδεικνύουμε τη σημαία μας, την καίμε, τη χλευάζουμε, τη λατρεύουμε; Η κοπέλα είναι ελληνίδα αλβανικής καταγωγής και σίγουρα η χειρονομία της δεν έχει σχέση με αλυτρωτικές βλέψεις ή πολιτικές σκοπιμότητες, πέραν της επιθυμίας για βαθμούς που είναι θεμιτό και κατανοητό. Όσον αφορά τα υπόλοιπα, έχει σταρ κουάλιτι πράγμα που έχει εκτινάξει τη θέση της στα στοιχήματα, κάτι που εμείς δεν έχουμε, σαν Ελληνική συμμετοχή, και δουλεύει σκληρά. Και μπράβο της. Οι βλάκες είμαστε εμείς που δεν την στέλναμε τόσα χρόνια.

    • Καλα ηρεμησε λιγο.

      Αυτο ειδικα για τους βαθμους ειναι ξεφτιλα για κεινη οπως εχω ξαναπει γιατι κανενας αλβανος δε θα ηταν υπερηφανος για κεινη δεδομενου οτι για πολυ καιρο(αφοτου εγινε διασημη)αρνιοταν την καταγωγη της.

      Και εχει διαφορα αυτο που λες με αυτο που εγινε.Μη τα βαζουμε ολα σε ενα σακι.

      • Μάλιστα, μάλλον εσύ πρέπει να ηρεμήσεις, βλέπω ότι δε σταματάς να σχολιάζεις αφήνοντας διαρκώς ρατσιστικές αιχμές. Όσο για αυτό το αμίμητο “θα περνούσε αδιάφορη αν δεν εμφανιζόταν τελευταία” με έκανες και γέλασα.
        Τότε ξεφτίλα είναι που όλοι φωτογραφίζονται με όλους για τους βαθμούς. Τα πάντα παίζουν ρόλο να σε πληροφορήσω και ένας καλλιτέχνης πρέπει να κοιτάζει και τις δημόσιες σχέσεις ευτυχώς ή δυστυχώς. Μήπως ξέχασες τη Ρουσλάνα που έτρεχε διαρκώς πίσω από τα πατζάκια του Σάκη στην Κωνσταντινούπολη;
        Όσο για το γεγονός πως αρνιόταν την καταγωγή της μπορεί να μην ήταν το καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει, αλλά βλέποντας τύπους σαν εσένα και άλλους που την αποκαλούν κοροϊδευτικά “αλβανίδα” μια χαρά έπραξε.
        Τίποτα δεν μπαίνει στο ίδιο τσουβάλι να σε καθησυχάσω. Ίσως να ήταν λάθος η κίνησή της γιατί έπρεπε πια να ξέρει πως θα αντιδράσουν οι στενόμυαλοι και έτοιμοι να της την πέσουν αυτόχθονες.
        Όσο για την εμφάνιση καθεαυτή και το τραγούδι της, απέχουν πολύ από το χαρακτηριστούν αδιάφορα, πράγμα που δυστυχώς μας κεντρίζει γιατί θα μπορούσαμε να την έχουμε εκμεταλλευτεί κι όχι να την κάνουμε δωράκι στους αδερφούς .Κύπριους. Αυτά. Stay cool.

    • Iou
      Ευτυχως, ειμαστε 2. Αρχιζα να νιωθω μονος με τοσα κακεντρεχη σχολια απο κομπλεξικα ατομα.

      • Τα δικά σου τα κακεντρεχή σχόλια τα ξέχασες στο άρθρο της Γιάννας, Νικόλα. Υποκρισία…

    • Βασικά ξέρεις τι σημαίνει αυτή η χειρονομία? Λογικά όχι! Γιατί τα παραδείγματα που χρησιμοποιεις δεν ταιριάζουν!

      • Νομιζω πως ούτε η Ελένη ήξερε. Θεώρησε πως τιμούσε τον συνάδελφό της από την Αλβανία κάνοντας τη σημαία της χώρας του. Εκτός κι αν ξαφνικά της έστριψε και είπε να το γυρίσει στην πολιτική προπαγάνδα.

      • Iou_
        Δεν το αποκλείω! Αλλά εκπροσωπεί μια χώρα που βρίσκεται υπό κατοχή και θα έπρεπε να ασχοληθεί μόνο με τον διαγωνισμό! !!Οι εποχές είναι περίεργες! Ο Αλβανός μια χαρά πέρασε την προπαγάνδα του! Νομίζω ότι στην Κύπρο δεν λένε τίποτα, γιατί βλέπουν ότι έχουν καλές προοπτικές φέτος. ..Αν στην θέση της Φουρέιρα ήταν άλλο άτομο, θα είχε γίνει χαμός.

  14. Απο τη προβα που ειδα ενταξει κλασσικη φουρειρα.Ωραιο αποτελεσμα ως θεαμα και ο χορος ειναι οσο τοσο(το τραγουδι βεβαια δεν επιτραπει για κατι πιο χορευτικο οποτε ολα καλα).

  15. Στο youtube υπάρχει 2λεπτο βίντεο.
    Η χορογραφία είναι φυσικά όπως αναμενόταν εντυπωσιακή αλλά και τα φωνητικά ακούγονται απλά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ. Η Ελένη είναι η μόνο ελληνίδα performer που θα μπορούσε να κάνει πραγματικά διεθνή καριέρα.
    Προς OGAE: Θεωρώ ότι θα βοηθήσει πολύ την συζήτηση για την Κύπρο να μην επιτρέπονται σχόλια πολιτικού περιεχομένου. Δεν νομίζω ότι το σάιτ είναι κατάλληλο για τέτοιου είδους συζητήσεις.

    • Αυτο σκεφτομουνα κι εγω. Δε θα μου κανει εκπληξη μαλιστα αν ΟΝΤΩΣ κανει διεθνη καριερα μετα τη γιουροβιζιον.

      • ναι οσο εκανε καριερα η κυριακου ο ρουβας η ελευθεριου κτλ κτλ κτλ!μη χειροτερα!μαλλον δν παρακολουθείς τον διαγωνισμο ε?

      • Κυριακου….μα η γυναικα ειναι νοικοκυρα απ οτι ξερω.
        Ελευθεριου;;;….με τι φωνη.
        Μαλλον δεν ξερεις τι λες.

  16. Νομίζω η 10αδα πρέπει να είναι δεδομένη. Κατά τη γνώμη μου μακράν η καλύτερη ποπ εμφάνιση του διαγωνισμού. Στο televoting έχει δυνατότητες για πραγματικά τρελά πράγματα αλλά δεν θέλω να το γρουσουζέψω.
    Σίγουρα πάντως έχει πολύ καλύτερες τύχες από χώρες όπως η Τσεχία η Γαλλία ή η Νορβηγία που πλασάρονται πιο ψηλά.

  17. Οσοι κανουν πολιτικη αυτη την στιγμη εδω και κυριως στα ξενα σαιτ κακο κανουν και στην Ελενι αλλα και στην Γιαννα γιατι στο τελος απο καποιες χωρες δεν θα ψηφιστει η μια και απο καποιες η αλλη αυτο θελουν και οι ξενοι και τρολλαρουν την ενταση μεταξυ Ελλαδας – Κυπρου και Αλβανιας.Οταν τελειωσει με το καλο και γυρισει θα δωσει τις εξηγησεις που πρεπει τωρα ειναι λαθος να αναβουμε φωτιες.

  18. Πολυ χρημα για την ελενιτσα,μεχρι και τελευταια θεση.απορω πως και δεν την βαλαν στο δευτερο ημιτελικο που δεν υπαρχουν τοσο μεγαλα φαβορι,το τραγουδι της δεν αξιζει τελικο,υπαρχουν καλυτερα στο ημιτελικο της.ηξερα οτι οι γκει του διαγωνισμου θα την λατρεψουν.προσωπικα δεν βλεπω κανενα ταλεντο,εγω μια γυναικα που κολοχτυπιεται τσιτσιδη βλεπω.εντελως καμενη απο τους γκει που την ντυνουν.
    Παραθετω ενα βιντεο στο 0.55 ολο το ταλεντο της επι σκηνη.https://youtu.be/ZM9-tLHbt50

    • Χαχαχα ομοφοβικσ σχολια και ρατσιστικα σχολια . δινετε αφθονο γελιο

  19. Πολύ καλή και η δεύτερη πρόβα της Κύπρου, την είδα ολόκληρη από το e-radio gr και είναι αρκετά όμορφη αλλά έχω να πω κάποια πραγματάκια γιατί τόσες μέρες μερικοί έχουν ξεφύγει… 1) τα γραφικά που θα δούμε στις οθόνες μας τα πήραν από τα lidl; Στην αρχή σκέφτηκα ότι φαίνονται έτσι γιατί η κάμερα που τραβούσε το βίντεο δεν είχε και την καλύτερη ποιότητα αλλά πολλοί μίλησαν για φθηνά εφέ (μεταξύ και των wiwiblogs που μερικοί τους ακούτε τόσο πολύ που ήδη πετάξατε την Γιάννα εκτός τελικού)οπότε σαν να μην είχαν και άδικο. 2) πολύ ωραία και δυνατή η χορογραφία αλλά την χορευτική φρενίτιδα που εντυπωσίασε τους πάντες δεν την είδα. 3) Στην γέφυρα δεν σας πειράζει που χτυπιέται μόνη της και μάλιστα με εκείνα τα μακριά πλάνα που μοιάζει σαν μύγα στην σκηνή και σας ενόχλησε η Γιάννα που στο κάτω κάτω έχουν κάποιο concept; ( έστω ίσως όχι τόσο πετυχημένο προς το παρών αλλά και πάλι κάτι γίνεται)
    Δεν θέλω να συγκρίνω τις δυο συμμετοχές γιατί φυσικά για μένα δεν τίθεται καν θέμα ανταγωνισμού ανάμεσα στις δυο χώρες αλλά μερικοί αποθεώσατε την Ελένη λες και έκανε θαύματα επι σκηνής και θάψετε την Γιάννα για την προχειρότητα της λες και βγήκε να τραγουδήσει με τζίν και αθλητικά. Να υπάρχει κάποιο όριο στην κριτική μας.
    Σε γενικές γραμμές πολύ καλό το αποτέλεσμα αλλά δεν μπορεί να με εντυπωσιάσει πάνω από ένα βαθμό γιατί πολύ απλά το όλο στήσιμο το έχουμε δει από ξένους καλλιτέχνες χίλιες φορές στο παρελθόν και σε καλύτερη εκδοχή από αυτήν. Μην πω για το πόσο μέτριο είναι το ίδιο το τραγούδι
    Υ.Γ το εφέ του τούνελ στην αρχή δείχνει ΤΕΛΕΙΑ και στην σκηνή και τηλεοπτικά και μπράβο για την ιδέα τους.
    Αυτά προς το παρών, καλή επιτυχία Ελένη <3

  20. Το επίσημο κλιπάκι είναι απλά ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ.
    Ποιό Ισραήλ και ποιά Φινλανδία;;
    Στο είδος που εκπροσωπεί είναι ΜΑΚΡΑΝ η καλύτερη φετινή παρουσία.

  21. Το σίγουρο είναι οτι η Φουρέιρα θα το κάψει το στάδιο την Τρίτη το βράδυ…η γυναίκα ειναι επαγγελματιας performer…αυτό κάνει χρόνια τώρα και απο αυτό εγινε διάσημη στη χώρα μας…να λέμε τα πράγματα όπως είναι και όχι όως μας συμφέρει….εύχομαι ολόψυχα να πάει όσο πιο ψηλά μπορει…εμεις κρίνουμε εκ του ασφαλούς και με κουτσομπολίστικη διάθεση οι περισσότεροι…φανταστείτε η Ελενη να εκπροσωπούσε την Ελλάδα τι είχε να ακούσει η γυναίκα…όχι μόνο σκεφτειτε το…το χίλια μύρια…δεν είμαι φαν της ελληνικής μπουζουκαρίας γενικότερα αλλα αυτό που κάνει το κάνει τέλειο….καλή επιτυχίαστην κύπρο λοιπόν με όλη μας την καρδιά !!!

  22. Περα απο τα πολιτικα σχολια που η φουρειρα πρεπει να ελπιζει σε καριερα εξωτερικου γιατι εδω δυσκολα την βλεπω μετα,αυτη η eurovision θα μου μεινει αξεχαστη.

    Καλες προοπτικες για ελλαδα και για κυπρο,κραξιμο στη τερζη που δεν εχει φερει τσιρκο επι σκηνης,αγωνια με την τερζη που λεει καθε φορα δεν αποδωσαμε το 100%,κραξιμο φουρειρας για τις κινησεις τις…Πολυ εντονη γιουροβιζιονικη χρονια αναμενω να δω τι αλλα θα γινουν και ποιο το αποτελεσμα των χωρων.

    • τους τουρκους που σε απειλουν καθε μερα στο αιγεο δεν σε ενοχλουν και σε ενοχλει η φουρειρα … ασε μας καλητερα

      • Ειπα εγω οτι δεν με ενοχλει?

        Απλως αμα αφηνουμε ασχολιαστο το οτιδηποτε γινεται γυρω μας τοτε δεν λεγομαστε κρατος.

  23. Είναι πραγματικά απίστευτο ότι όπου και να δεις αρνητικό σχόλιο για την Κύπρο προέρχεται από Έλληνα.
    Και πάντα το ίδιο επιχείρημα για δήθεν κακά φωνητικά που κανείς άλλος δεν φαίνεται να παρατηρεί.
    Με την χορογραφία που έχει η Φουρέιρα τα φωνητικά της είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ. Άλλες καθιστές και ακούγονται πολύ χειρότερα.

  24. Σας πονάει που η Τερζή θα φάει αποκλεισμό τη Τρίτη ε;Δεν πειράζει και ο ημιτελικός καλά είναι για τη Γιάννα.Όλη η Ευρώπη έχει ρίξει στα τάρταρα την Ελληνική Συμμετοχή.Μπείτε και διαβάστε σχόλια.Όλο Boring και Boring λένε.Πάμε ρε Κύπρο!!!

    • Ο ριμπακ και η φουρειρα εχει πονεσει πολλους φετος

    • Καλά μην είσαι σίγουρος ότι η Γιάννα θα αποκλειστεί…το τραγούδι όταν έχει από μόνο του δυναμική δεν χρειάζεται πάρα πολλά και πιστεύω ότι η Γιάννα θα είναι σίγουρα δεκάδα λόγω αυτού και επιπλέον λόγω της ελληνικής διασποράς που πάντα ψηφίζει τραγούδια τέτοιου τύπου (βλέπε 2011,2013) και πόσο μάλλον φέτος που οι στίχοι αγγίζουν..
      Η Φουρέιρα αντικειμενικά μπορούσε να έχει πιο δυνατό κομμάτι αλλά με την εκρηκτική εμφάνιση το πλασάρει πολύ ωραία στην σκηνή…πολύ καλή αν και με άλλο κομμάτι θα έπαιρνε την πρωτιά

    • Αλήθεια? Κι εμείς γιατί διαβάζουμε συνέχεια σχόλια του τύπου “οοh i got goosebumbs all over, epic!” “Love the language and mystic atmοphere” κλπ κλπ. πάνε κάνε καμία δουλειά. Α κι αν δεήσεις και ξυπνήσεις από το βαθύ ύπνο και την ανηλεή πωρωση που σε δέρνει μάθε κι εσύ κι όλοι εσείς που κάνετε το ίδιο λάθος ότι η Κύπρος δεν είναι ούτε άκλιτη λεξη ούτε την κλίνουμε όπως μας καπνίσει
      η Κύπρος
      της Κύπρου
      την Κύπρο
      (ω) Κύπρος
      Το “ακούσατε” όλοι; Κλητική “Κύπροςςςς” Δε μπορώ να βλέπω “πάμε Κύπρο” καλή επιτυχία Κύπρο… Σα να λέτε πάλε Λαμπρο ή δεν ξέρω εγώ τι φαντάζεστε.

      • Υ.Γ. και το λέει αυτό κάποιος που είναι τέρμα ουδέτερος και δεν είναι καν του γούστου του το ελληνικό τραγούδι. Πόση κακεντρέχεια πια; Ακόμα και χάλια να τα πάμε βαθμολογικά τι θα αλλάξει; Θα παραμείνει μια επαγγελματική και αξιοπρεπέστατη εμφάνιση. Ή μήπως αν πάει καλύτερα η Κύπρος θα μας πειράξει;.. είμαστε καθολου με τα καλά μας;

    • “Σας πονάει που η Τερζή θα φάει αποκλεισμό την Τρίτη ε;»
      Από το παραπάνω σχόλιο και μόνο φαίνεται ότι θέλεις να αποκλειστεί η Ελλάδα από τον τελικό,οπότε δεν μπορεί να σε πάρει κανείς νοήμων άνθρωπος στα σοβαρά. Βγάζεις απίστευτη εμπάθεια και κακία.

    • Δεν πιστευω οτι η Γιαννα θα αποκλειστει. Το τραγουδι ειναι πολυ καλο για να μην ειναι στον τελικο…οπως και να ερμηνευτει. Οποτε πιστευω θα ειναι ΑΝΕΤΑ στον τελικο.

      • Χαλιά είναι ρε Νικολά δεν είναι για eurovision αυτό και το ξέρεις θα παγώσει. Απο 15-25 το κόβω.

  25. Ωχ τωρα που το ειδα στο καναλι τηε Eurovision σαν κατι να με χαλαει. Πολυ σκοτεινη βγαινει κιολας. Πιστευω παιζει ρολο που ειναι και αδειο το σταδιο . αυτο το τραγουδι θα φανει πολυ καλυτερο με κοσμο. Παντως αν και τοσο καιρο τη στηριζω δεν μπορω να πω οτι ενθουσιαστηκα σημερα

  26. Ποτε δεν μου άρεσε σαν τραγουδίστρια αλλα πιστεύω ότι θα σκίσει. Έτσι, για να είμαστε δίκαιοι .

  27. μάλιστα..ελπιζω φετος η επιτροπη μας να δωσει χαμηλο βαθμο στο trash κομματι ως ενδειξη διαμαρτυριας για την χειρονομία της με τον αετό!απλα τραγική!

    • Χαχαχαχα ωραιος εγω λεω να τη βγαλουν τελευταια επειδη φοραει σκουλαρικι στο αυτι . παλι καλα που εχουμε εσας και γελαμε

  28. Καλά τώρα για να τα λέμε κι ολα αυτές ήταν οι φωτιές που είπε να δείτε τι θα γίνει μας το υποσχέθηκε κι ολας…ωραία απλά αυτά τα χουμε ξαναδεί και στην γιουροβιζιον για να μην γκρινιάζουμε μόνο για τη Γιάννα…πολλά λέγονται τα περιμένουμε λες και Τι θα δούμε και στο τέλος λέμε οκ αυτό ήταν όλο?

  29. Την Φουρειρα ποτε δεν την εκτιμησα σαν καλλιτεχνη.Το οτι ειναι καλη perfomer ομως της το αναγνωριζω.Αλλα εδω μιλαμε για ενα μετριο εθνο ποπ κομματι με την τυπικη εμφανιση που εχουν αυτες οι συμμετοχες.Βεβαια η εποχη που αυτα τα κομματια πηγαινανε καλα εχει περασει. Οποτε οι υποστηρικτες της κρατατε μικρο καλαθι.Επισης οσοι μιλατε μεχρι και για νικη μου φαινεται ξεχνατε οτι υπαρχουν και επιτροπες στη μεση και πρεπει να ειναι top 3 εκει.Παντος επειδη μου θυμισει η φαση πολυ Ισραηλ 2015 βλεπω στη καλυτερη μα εχει την ιδια καταληξη.

    • Οσο για τα σχολια για την εθνικοτητα της Φουρειρα δειχνει ποσο εχει πεσει το επιπεδο των σχολιων εδω μεσα

    • Perfomer για τα μπουζουξιδικα-στριπτιτζάδικα της Ελλάδας ναι… για Ευρώπη όχι. Όποιος είναι αξιοπρεπής ψήφο σε αυτό που δίνει σαν εικόνα ΔΕΝ πρέπει να δώσει! Και ευτυχώς η Ευρώπη είναι στο σωστό δρόμο τα τελευταία χρόνια!

  30. πολυ καλοδουλεμενο αλλα δεν ειμαι και σιγουρος για το ποσο ψηλα μπορει να φτασει μιας και ειναι κατι που εχουμε ξαναδει…. πραγματικα πολυ ομορφη η ελενη απλως αν λαβουμε υποψην και την περιορισμενη δυναμικη της κυπρου φοβαμαι μην εχουμε τα ιδια με την ηβη αδαμου….που και εκεινη μια χαρα κουκλιτσα ηταν, ωραιο τραγουδι που εγινε και σουξεδακι μετα αλλα σε βαθμολογιες δεν… ελπιζω πως δεν θα επαναληφθει η ιστορια και να δουμε γιαννα πρωτη ελενη δευτερη… ή ελενη πρωτη γιαννα δευτερη… ηρεμηστε τι θα ηθελα λεω…τι πειραζει να σκεφτω τα κοριτσια μας στις δυο πρωτες θεσεις

  31. Τελευταιο σχολιο και για την συμμετοχη της Κυπρου.

    Τα επιπεδα κομπλεξισμου, ψευτοπατριωτισμου, εθνικοφροσυνης και ζηλειας κυμαινονται σε πολυ υψηλα επιπεδα σ’ αυτο το ποστ.

    Αν η Φουρειρα εκπροσωπουσε την Ελλαδα φετος με αυτην την σκηνικη παρουσια θα ειχατε γεμισει με σχολια τα βιντεο και τα ξενα sites για νικη, για θεαρα και για Athens 2019. Τωρα που δεν εκπροσωπει την Ελλαδα και σκιζει σας πειραζει η φωνη της (λες και η Καλομοιρα, ο Σαρμπελ, ο Σακης κ.α που μπηκαν 10αδα ηταν φωναρες), το ντυσιμο της, τα εφε της, την καταγωγη της, κτλ κτλ Λες και η Ελευθεριου, η Ηβη,η Freaky Fortune που βλεπατε δεκαδα ηταν καλυτεροι. Και φανταστειτε οτι εκπροσωπει την Κυπρο μας. Φανταστειτε ποσο χολη θα βγαζατε αν εκπροσωπουσε αλλη χωρα. Βεβαια μεχρι προτινος παρακαλουσατε να μας εκπροσωπησει.

    Η Φουρειρα ειναι ο ορισμος της περφορμερ. Ειναι εδω και χρονια ο,τι καλυτερο εχει να παρουσιασει η ποπ μουσικη σκηνη της Ελλαδας με εκατομμυρια views, αποθεωνεται στις εμφανισεις της ειτε στα μαγαζια ειτε σε συναυλιες ειτε σε βραβεια Mad κτλ. Οι ξενοι τωρα την ανακαλυψαν και ενθουσιαστηκαν.

    Αν αντι για της Κυπρου αυτη η συμμετοχη με αυτη την σκηνικη παρουσια ηταν της Σουηδιας, της Ρωσιας, της Αυστραλιας κτλ θα μιλουσαμε για σιγουρο top 3 και εκει και θα τερματιζε. Εκτος αν το Popular ή αλλες αηδιες ηταν καλυτερες. Τωρα με την Κυπρο δεν ξερω πως θα τα παει. Σιγουρα 5αδα στον κοσμο αλλα επιτροπες δεν ξερω.

    Οπως και να εχει η Φουρειρα θα κανει μια εμφανιση που θα αφησει κοσμο με το στομα ανοιχτο και θα μνημονευεται στον θεσμο. Δεν ειμαι φαν τους ειδους που τραγουδαει αλλα η κοπελα ειναι τοπ και ευχομαι ο,τι καλυτερο σ’ αυτην και στην Κυπρο.

    • Προσωπικά για μένα θα σου πω ότι ήδη μετά την εμφάνιση της Demy πέρσι έπαψα να εντυπωσιάζομαι από τέτοιου είδους και πλέον με αφήνουν αδιάφορο. Ακόμα και αν εκπροσωπούσε την Ελλάδα δε θα είχα ενθουσιαστεί όπως δεν ενθουσιάζομαι και τώρα.

  32. βρε ελληναρες καημενοι τολματενα κατακρινετε εσεις το τραγουδι της φουρειρα ως τρας? εσεις που στειλατε αλκαιο ελευθεριου σαρμπελ κ αγαθωνα στην eurovision? αντε σκαστε πια που απο τη ζηλια σας για την απηχηση της ελενης κ του fuego εχετε σκασει και εχετε πεσει στα πατωματα. η κοπελα ειναι σταρουμπα. ειτε πρωτη βγει ειτε τελευταια θα μεινει στις πιο καλες εμφανισεις του διαγωνισμου. τραβατε κλαψτε για τη αγγουροβα τη τερζη που της αξιζει αποκλεισμος κ αν περασει τελικο μεγαλη χαρη θα της κανουνε. ΕΛΕΝΑΡΑ ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΚΟΥΚΛΑ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΤΡΙΨΕΙΣ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ!

    • Τουλάχιστον εμείς με όλα αυτά ήμασταν για χρόνια 10-αδα κ πάντα στον τελικό
      Εσεις;;Ααα ναι,πάντα εκτός τελικού και στον τελικό κάτω κάτω δεξιά ???
      Και μην ξεχνάς πως ακόμη και φέτος σας εκπροσωπεί κοπέλα που ζει κ κάνει καριέρα στην Ελλάδα ενώ 2 μέρες πριν πάει Λισαβόνα τόνιζε πως η Ελλάδα είσι η χώρα της κ με αυτήν ήθελε να πάει Eurovision

      • Νικ< Κι εσυ ξεχνας οτι οι μισοι ελληνες καλλιτεχνες στην Ελλαδα προερχονται…διαχρονικα…απο την Κυπρο.

    • ΑΝΔΡΕΑ…Υπάρχουν κι αυτοί που δεν ακούνε σκυλοποπ ηχορυπανσεις και δεν ξενυχτάνε κάθε μέρα στα μπουζούκια για να ακούνε της playback ‘ερμηνείες’…Και επειδή έχουμε δημοκρατία, καλό θα ήταν να τους αφήσεις να γράψουν την γνώμη τους ελεύθερα! !! Δεν μπορείς με το ζόρι να τους επιβάλλεις κάτι που δεν ισχύει:Το ότι η Φουρέιρα είναι σταρουμπα και το ότι το Fuego είναι κομματαρα!

      • Πέστα ρε @EUROFAN ! Επιτέλους! Δεν ψηφίζουμε Κύπρο. Το τραγούδι είναι ΦΤΗΝΟ και η ηθική-αισθητική της ίδιας ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ!

        #ZERO_POINTS to Cyprus!

  33. Mon reve, ευχαριστώ πολύ που μας παρέπεμψες στο e-radio.gr για να δούμε όλη την πρόβα την Κύπρου. Αυτός που έκανε την λήψη -μπράβο του- έκλεψε και από την κάτω δεξιά οθόνη την κανονική μετάδοση του τραγουδιού που θα φτάσει στα σπίτια μας, πράγμα το οποίο απαγορεύεται. Σε όσες Γιουροβίζιον και αν βρέθηκα, και εδώ στην Αθήνα, ποτέ δεν μας άφηναν να δούμε στις πρόβες, το μόνιτορ με την τελική μετάδοση.
    Αυτό το λίγο που φαίνεται εδώ είναι κάτι το εξαιρετικό! Είναι όντως τραγούδι βραβείου!

  34. Η Φουρέιρα βλακωδώς έκανε μία χειρονομία που θα έπρεπε να είχε αποφύγει, γνωρίζοντας τις ευαισθησίες που -καλώς ή κακώς- υπάρχουν γύρω από αυτή στη χώρα που τη φιλοξενεί.
    Αναγνωρίζω ότι η πρόθεση δεν ήταν κακή (αμάθεια και απαιδευσιά είναι). Η εξήγηση που έδωσε θα μπορούσε να σταθεί μία χαρά αν κατέληγε σε μία συγγνώμη. Δεν το έπραξε. Η δε δισκογραφική της ζήτησε και τα ρέστα από τους Έλληνες. Ας κοιτάξουν να κάνουν πιο επαγγελματικές δημόσιες σχέσεις τους καλλιτέχνες τους, ώστε να αποφεύγουν τις χοντράδες που τους εκθέτουν, θα έλεγα εγώ.

    • Ας μην βλεπουμε παντου εχθρους. Η κοπελα ειναι ελληνιδα με αλβανικες ριζες. Αναγκαστηκε να το παιξει μεξικανα, γιατι δεν καθαριζε σκαλες, αλλα ειχε ως σκοπο να γινει μια καταξιωμενη καλλιτεχνης στην ελληνικη σκηνη και προφανως ειχε πληροφορηση απο ελληνες οτι τα δυο αυτα ειναι ασυμβατα. Αναγκαστηκε. Το συστημα την πειορισε. Χαιρομαι που απελευθερωθηκε τελικα και εξηγησε την καταγωγη της και τους λογους που την οδηγησαν στο να το κρυψει.
      Η ποιοτητα του ανθρωπου φαινεται. Η Φουρειρα ειναι ποιο ελληνιδα απο πολλες ελληνιδες. Απλα στην Ελλαδα κατακρυνεται το παραμικρο…χωρις ντροπη (αναφερομαι κυριως στα μμε). Πως νομιζεις οτι αντεδρασαν οι σουηδοι που εβλεπαν την Παπαριζου να τυλιγεται με την ελληνικη σημαια μετα τη νικη της;;; Δεν τους αρεσε ιδιαιτερα, αλλα δεν γραφτηκε, ουτε ειπωθηκε κατι. Αυτο δειχνει σοβαροτητα, αξιοπρεπεια, μετριοπαθεια. Σε αντιθεση με τη χωρα μας που αρεσκονται οι τιμειοι και τελοιοι συμπατριωτες μας να στελνουν ευκολα κοσμο στην πυρα με το παραμικρο.

      • 1oν. Δεν υπάρχει ελληνόμετρο για να ξέρουμε ποιός είναι περισσότερο Έλληνας από τον άλλο. Οπότε ας σταματήσουμε το τι νομίζει ή εικάζει ο καθένας.

        2ον. Θέτετε ως μέτρο σύγκρισης διαφορετικά πράγματα. Η Φουρέιρα δεν φωτογραφήθηκε με την Αλβανική σημαία για να αποδόσει φόρο τιμής στη χωρα καταγωγής της, κάτι που θα ήταν θεμιτό και λογικό. Έκανε ένα συγκεκριμένο σύμμβολο που έχει από πίσω συγκεκριμένες ιδέες και βλέψεις. Ένα σύμβολο που θεωρείται προσβλητικό και στη Σερβία και στα Σκόπια.
        Ελπίζω λοιπόν να είναι όντως θέμα απαιδευσιάς, γιατί αν δεν είναι γίνονται χειρότερα τα πράγματα.

  35. Δυνατή σκηνικά δεν το συζητάμε, , όχι κάτι ιδιαίτερο βέβαια που δεν έχουμε ξαναδεί αλλά φωνητικά δεν μου άρεσε σε πολλά σημεία.Να τα λέμε κι αυτά γιατί μόνο τη Γιαννα στήσαμε στον τοίχο για το περιβόητο ¨μα γιατί¨

    • Μπορείς να μας πεις ποια είναι αυτά τα “πολλά σημεία” που δε σου άρεσαν φωνητικά; Όχι για να καταλάβουμε δηλαδή γιατί εγώ δεν είδα τίποτα και ξέρω, έχω κάνει πολλά χρόνια μουσική (προκαταρκτική, κατωτέρα και δύο χρόνια μέση, οπότε μόκο). Μου φαίνεται σας έχει φάει η ζήλεια και η κακία γιατί βλέπετε την Ελένη να ανεβαίνει ψηλά κι εσείς με το ζόρι να περάσετε στην αριστερή στήλη του πίνακα

      • Να τα και τα εμείς και τα εσεις… Καλή επιτυχία στην Κύπρο ΣΑΣ, εύχομαι και να κερδίσετε, ειλικρινά (με ελληνίδα τραγουδίστρια, σουηδική παραγωγή και λεφτά από χορηγούς μη κύπριους ομολογουμένως)
        Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι δεν υπάρχει εμείς και εσείς. Και τα 12αρια θα ανταλλάξουμε και μια χαρά μαζί είναι οι δύο “λαοι”. Η κακία των Ελλήνων και των κυπρίων πάλι καλά είναι σε πολύ μικρό βαθμό αναλογικά με τους πληθυσμούς.
        Μεγαλύτερες ευχές και στη Γιάννα μας που τις χρειάζεται περισσότερο!

      • Φιλε μου οταν τραγουδανε κυριως τα φωνητικα και η φουρειρα με το ζορι τραγουδαει προφανως δε θα σου ακουγεται κατι κακο.

  36. Εγω παλι δεν καταλαβαινω το τι ξεχωριστο εχει πια αυτο το στησιμο …ενα πολυ καλοδουλεμενο στησιμο και ενα ωραιο ποπ τραγουδι που αξιζει 10αδα …

  37. Αν η φουρειρα ηταν Σουηδεζα και εκπροσωπουσε την Σουηδια θα λεγαμε οτι ειναι ειδη νικητρια του διαγωνισμου!Αλλα επειδη ειναι κυπροs βλεπω 5αδα!!
    καλοστημενο show οτι πρεπει για την eurovision πολυ καλη φωνητικα στο live!!
    καλη επιτυχια

  38. Δεν έχει ελπίδες η Γιάννα Τερζή.Ξόφλησε ρε παίδες.Το ξέρει και η ίδια.Μέχρι και η Μολδαβία μας πέρασε στα στοιχήματα.Ούτε σκηνική παρουσία,ούτε εφέ,ούτε φωνή,ούτε κάτι ωραίο,λίγος καπνός για τον αέρα που φυσάει και ένα σεντόνι για φόρεμα.Το καλό θα ήταν να υποστηρίξουμε όλοι μαζί την Κύπρο και την Ελένη Φουρέϊρα που έχει ελπίδες και για 5άδα τελικού.Αυτή είναι η αλήθεια.Κόψτε τις κόντρες.Όλοι ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε.

    • Kαί τώρα στο oddschecker.com στην 16η θέση. Μας πέρασε και η Γερμανία,απίστευτο.
      Τελευταία μας ελπίδα την Δευτέρα στην τελευταία πρόβα της Ελλάδας! Και ο θεός βοηθός.

    • Δεν ειναι κόντρα, είναι ευγενής άμυλα. Συμμετέχουμε σαν 2 διαφορετικές χώρες και φυσικό είναι να υποστηριζουμε την εκπρόσωπο μας. Βαρέθηκα τα απαξιωτικά σχόλια για την Γιάννα, το τραγούδι είναι δωρικό, εσωτερικό, δε θέλει πολλά στη σκηνή. Και αν θέλουμε να μιλήσουμε καθαρά, η Κύπρος θα έπρεπε να μην έχει τόση έπαρση. Βρήκατε ευκαιρία που η ΕΡΤ δεν έχει λεφτά λόγω της κρίσης και μας αρπάξατε την Φουρέιρα, αλλά φαίνεται ακόμη να ξεπεράσατε την Παπαρίζου το 2005 (που ούτε τωρα θα την φτάσετε). Καλή επιτυχία παρολα αυτά γιατί πάνω από όλα πρέπει να διασκεδάσουμε τον διαγωνισμο, μια φορα το χρόνο ειναι.

      • Ποια ευγενη αμυλα Ασπασια μου;;;; Εσυ ξεχυλιζεις απο κακια προς τους κυπριους αδερφους μας.
        Αυτοι μας πηραν τη Φουρειρα η εμεις τη φτυναμε τοσα χρονια;;;;
        Ζηλευουν οι κυπριοι τη νικη μας με την Παπαριζου;;; Δεν το πιστευω καθολου.
        Κανεις δε μιλαει…απαξιωτικα…για τη Γιαννα. Αυτο που λεμε πολλοι και εξακολουθειτε ορισμενοι να αρνειστε να το βαλετε μεσα στο μυαλουδακι σας ειναι 3 πραγματα. Δεν ερμηνευει το τραγουδι, απλα το διεκπεραιωνει. Δεν εχει δηλαδη θεατρικοτητα, δραματικοτητα. Φωνητικα δεν ειναι τοσο καλη οσο στο βιντεο κλιπ. Σκηνικα δεν πειθει. Αυτα τα 3 πραγματα λεμε αρκετοι. ΔΕΝ ειναι απαξιωτικα για τη Γιαννα, που ειναι μια κατα τα αλλα συμπαθεστατη και προσγειωμενη κοπελα με αρχες και αξιες, δουλευει πολυ, ειναι μια κουκλα και εχει οντως καλη φωνη. Ορισμενοι απο εσας εχετε δυσκολιες κατανοησης και αποδοχη μιας αλλης αποψης. Και ειναι ως συνηθως εσεις που επιτιθεστε…απαραδεκτα…στο τραγουδι της Κυπρου μας.

      • Ασπασία πραγματικά βλέπω σχόλια σαν το δικό σου τόσες μέρες και διερωτούμαι προς τι τόση εμπάθεια. Εμεις πανηγυρίσαμε το 2005 σαννα μην υπάρχει αύριο και δεν άκουσα ποτέ Κύπριο να πει το παραμικρό για τη Παπαρίζου. Το οτι στέλνουμε φέτος τη Φουρέιρα είναι καθαρά γιατί δεν της έδωσε η ερτ ποτέ την ευκαιρία οπότε είναι απόλυτα θεμιτό να πάει με άλλη χώρα. Όσο για την έπαρση που λες υπήρξαμε και στο παρελθόν φαβορί και έχουμε χορτάσει απο λόγια γιατί στο τέλος στο πάτο του πίνακα βρεθήκαμε ( και με πολύ καλά τραγούδια πχ Minus One, Καραγιάννης κλπ).
        Υ. Γ προσωπικά αγαπω το τραγούδι της Γιάννας και εύχομαι να πάει όσο πιο καλά γίνεται!

    • Ξόφλησε χωρίς να έχει διαγωνιστεί;;;Και στο είπε η και η ίδια η Γιάννα ότι ξέρει ότι ξόφλησε;;; Επειδή λες ότι είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ.Λοιπόν οι Έλληνες έχουν ψυχή και τα δίνουν όλα μέχρι την τελευταία στιγμή με τα μέσα που διαθέτουν είτε λίγα είτε πολλά χωρίς να μεμψιμοιρούν και να μοιρολογούν σαν τις άδικες κατάρες που περιφέρονται τις τελευταίες μέρες στο σαιτ αυτό και ξέρουν τι θέση θα πάρει η κάθε χώρα στον ομολογουμένως πιο ανατρεπτικό διαγωνισμό που υπάρχει.Εμείς οι καλοπροαίρετοι στέλνουμε τη θετική μας ενέργεια και στις 2 κοπέλες και δεν μεροληπτούμε υπέρ της μιας ή της άλλης.Και αυτό δείχνει τη διαφορά επιπέδου μας.

    • Τι σημαίνει υποστηρίζουμε τη Φουρειρα τώρα που η Τερζή ξοφλησε..λυπαμαι απλά. Αν εσύ στηρίζεις μια συμμετοχή και ειδικά τη συμμετοχή της χώρας σου μόνο όταν είναι 10δα στα στοιχήματα πρέπει να αναθεωρήσεις αν εισαι Eurofan..

    • Remake, Χαχα με έκανες και γέλασα. Πιστεύω ότι είσαι από τους ανθρώπους που αλλάζουν ομάδα επειδή κάποια άλλη πήρε το πρωτάθλημα.

    • Ελληνες είμαστε…. έχουμε και γούστο όμως….. την κακογουστη που τα πετάει στην σκηνή γιατί να την ψηφίσουμε; Μακριά!

    • Πολύ ωραία λογική αυτή.. Επειδή κατά τη γνώμη σου ή Τερζή δεν αξίζει και θα χαθεί ας της γυρίσουμε τη πλάτη και ας στηρίξουμε την Φουρεϊρα που έχει κάτι καινούριο να δείξει στην Ευρώπη… Ξεχνάτε όμως ότι τη Τρίτη το βράδυ σε ψηφίζουν ούτε οι bookers, ούτε οι δημοσιογράφοι στο press center αλλά οι τηλεθεατές που θα δουν για πρώτη φορά τις συμμετοχές

  39. Η συμμετοχή της Κυπρου φέτος όπως πολύ εύστοχα παρατήρησαν κάποιοι εδώ μέσα, ξυπναει μνήμες από την “επική” περίοδο 2000 – 2010. Ταυτόχρονα, αποδεικνύει την έλλειψη επαγγελματισμού, την προχειρότητα και την φτώχια που επικρατεί από το 2011-12 και μετά στις περισσότερες συμμετοχές.
    Η Eurovision δεν είναι απλά ένας διαγωνισμος τραγουδιού καθώς δίνει τις τεχνικές δυνατοτητες για δυναμικές οπτικοακουστικές εμφανίσεις. Όποιοι λοιπόν είναι ικανοί να συνθέσουν μια τέτοια παρουσίαση με επαγγελματισμό και έμπνευση, τότε θα κερδίσουν τις εντυπώσεις του κοινού. Μην ξεχνάμε ότι παρακολουθούμε πάνω από 20 τραγούδια στον τελικό… τι μένει στο τέλος; Το πιο εντυπωσιακό!
    Κι εγώ λέω ότι οι Επιτροπές θα μειώσουν την συμμετοχή της Κυπρου αλλά γιατί; Με ποια κριτήρια αφού πρόκειται για μια καλοστημένη κι επαγγελματικά άρτια εμφάνιση;
    Μήπως θα πρεπε να ελεγχθούν ξανά τα κριτήρια των επιτροπών;

    • Θα την μειώσουν γιατί είναι ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΗ, ΑΝΤΙΑΙΣΘΗΤΙΚΗ και θυμίζει ….άλλα…. το στήσιμό της…. (ρουχα (λέμε τώρα), τρόπος κίνησης κλπ).

      Συγχαρητήρια στην Κύπρο για την εκπροσώπηση τους από Αλβανίδα! Αντε και με Τουρκάλα του χρόνου.

      • οπως η τερζη πηγε στο αμερικα και προσπαθησε να γινει φιρμα ετσι και η φουρειρα ηρθε στην ελλαδα και προσπαθησε να γινει αυτο που ηθελε. εισαι τοσο κομπλεξικος/η και ευχομαι να μην σου φερθουν ετσι κ σενα οπως μιλας για την ελενη. η ελενη το θες δε το θες ειναι εξαιρετικη.

  40. Δε μου άρεσε ποτέ η Φουρέιρα, απεχθάνομαι το είδος της μουσικής που εκπροσωπεί αλλά δε μπορώ να μην ευχηθώ να πάει όσο πιο ψηλά μπορεί γιατί τραγουδάει για την Κύπρο που υπεραγαπώ. Καλή επιτυχία και μακάρι και η Κύπρος και η Ελλάδα μας να περάσουν και να σκίσουν στον τελικό.

    Υ.Γ. Σταματήστε τις γκρίνιες και τις συγκρίσεις ανάμεσα στα δυο τραγούδια γιατί δε συγκρίνονται. Αντί να πηγαίνουμε χέρι χέρι τρωγόμαστε, αιώνιοι Έλληνες…

  41. Η μπάρα στη μέση για την Φορειράι και ο τιμοκατάλογος με τις “παρεχόμενες υπηρεσίες” θα προστεθούν κατ’ευθείαν στον ημιτελικό;

    Τις κρατάνε για έκληξη; Κόλλησαν τελωνείο;

    ΑΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ! #ΝΟΤ #DOWNVOTE_CYPRUS

  42. Δεν το καταλαβαινω το σκεπτικο οτι η Τερζή ξόφλησε αλήθεια…τι σχόλια είναι αυτά;; Σοβαρά τώρα τα λέτε ή πετάτε μια κουβέντα εκεί για το χάζι…το σωστό είναι να δούμε πρώτα τον διαγωνισμό και μετά να κρίνουμε…αυτός που αξίζει αυτός θα περάσει…και μακάρι να τα καταφερει και η Ελλάδα και η Κύπρος…

  43. Προσπαθώ επιμελώς να μην κάνω κάποιο σχόλιο για την Φουρέιρα και τις “χειρονομίες” της με τον Αλβανό συνάδελφό της και να εστιάσω (όσο είναι δυνατόν) στον διαγωνισμό και τα φετινά τραγούδια. Βλέποντας όμως ότι οι περισσότεροι παίρνουν με φανατισμό το μέρος της μιας ή της άλλης πλευράς (Ελλάδα – Κύπρο) θα θελα να αφήσω και το δικό μου (ψύχραιμο πιστεύω) σχόλιο.

    Το γεγονός αυτό (χειρονομία) ήταν κάτι που δεν έπρεπε να γίνει και η ίδια η τραγουδίστρια καλό θα ήταν να φρόντιζε να ενημερωθεί λίγο καλύτερα πριν μιλήσει.
    Η ίδια αναφέρει μεταξύ άλλων ότι:
    ” … ουδεμία σχέση έχω με όλα αυτά τα ζητήματα εθνικισμού που κάποιοι με χρεώνουν.”

    Η συγκεκριμένη χειρονομία λοιπόν έχει εδώ και αρκετά χρόνια έχει πολύ συγκεκριμένες προεκτάσεις που χρησιμοποιούν εθνικιστές της γειτονικής χώρας που ονειρεύονται την μεγάλη Αλβανία. Αυτό είναι ένα γεγονός.
    Εφόσον λοιπόν την έκανε (την χειρονομία) δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μας λέει ότι κάποιοι την “χρέωσαν”; Εαν δεν γνώριζε και ήθελε απλά να σχηματίσει με τα χέρια της την σημαία του τόπου γέννησής της, θα μπορούσε να ζητήσει συγνώμη για το γεγονός ότι αγνοεί την χρήση της συγκεκριμένης χειρονομίας από εθνικιστές και ότι δεν είχε σκοπό να προσβάλει μία χώρα που αγαπάει, όπως μας λέει η ίδια.

    Μία χειρονομία που την χρησιμοποιούν εθνικιστές είναι εθνικιστική. Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνει η Φουρέιρα. Πάει να το “φορτώσει” σε όποιους την κατηγορούν αντί να παραδεχτεί ότι ήταν ατόπημα αυτό που έκανε; Εαν κάποιος που κάνει μια θρησκευτική χειρονομία π.χ σταυρό, δεν θα πει κάποιος που τον βλέπει ότι αυτός είναι Χριστιανός; Τι θα πει. Είναι βουδιστής και κακώς τον χρεώνουν για Χριστιανό;

    Όσο για κάποιους “φαν του διαγωνισμού” που βρήκαν αυτή την ευκαιρία και να υποτιμήσουν ποικιλοτρόπως την συμμετοχή της Κύπρου το βρίσκω τουλάχιστον φαιδρό. Η Κύπρος και οι Κύπριοι μας έχουν (και τους έχουμε) στηρίξει στον διαγωνισμό αυτόν όσο κανείς. Ένα μεμονωμένο γεγονός είναι και τίποτα παραπάνω.
    Εαν η ίδια η τραγουδίστρια θεωρεί ότι καλώς έκανε ό,τι έκανε θα επωμιστεί αυτό που της αναλογεί και όχι μία χώρα που απλά της έδωσε την ευκαιρία να διαγωνιστεί. Δεν ξεσπάσει ξαφνικά “εμφύλιος” για καμία Φουρέιρα.

    Προσωπικά έχω αναφερθεί και ευχηθεί να πάνε και οι δύο συμμετοχές όσο το δυνατόν καλύτερα. Το ίδιο θα εξακολουθώ να κάνω και τώρα.
    Το γεγονός ότι κανείς δεν έχει μιλήσει από την δημόσια Κυπριακή τηλεόραση για αυτό το γεγονός, υποδεικνύει την πολύ δύσκολή και αμήχανη θέση που τους έχει φέρει η συγκεκριμένη τραγουδίστρια.

    • Τη συγκεκριμένη χειρονομία την έχουν κάνει και Αλβανοί που αγωνίζονται στην Εθνική Ελβετίας. Μήπως αυτό γίνεται γιατί η Μεγάλη Αλβανία διεκδικεί και μερικά καντόνια; Το δικέφαλο αετό παριστάνει που είναι το σύμβολο της χώρας και το κάνουν αρκετοί για να δείξουν την περηφάνια για την καταγωγή τους. Τις προεκτάσεις στη χειρονομία τις δίνει αυτός που την κάνει. Επειδή δηλαδή το χρησιμοποιούν οι εθνικιστές που ονειρεύονται Μεγάλη Αλβανία (και εγώ δεν ξέρω και τι άλλο ακόμη) θα πρέπει να το απαρνηθούν όλοι οι Αλβανοί; Με αυτή τη λογική να μη χρησιμοποιεί κανείς τον αρχαιοελληνικό μαίανδρο γιατί αυτόματα θα τον κάνει Χρυσαυγίτη! Εκτός και εάν πιστεύεις ότι η Φουρέιρα είναι όντως μια εθνικίστρια που ονειρεύεται μια Αλβανία μέχρι το Μεσολόγγι. Εκεί αλλάζει το πράγμα.

      • Προσωπικά δεν πιστεύω τίποτα για κανέναν άνθρωπο που δεν γνωρίζω προσωπικά. Έκρινα κάτι που έκανε και ποιοι και γιατί το χρησιμοποιούν τα τελευταία χρόνια, καθώς και αυτά που είπε λίγο αργότερα, απατώντας στα αρνητικά σχόλια που δέχθηκε.
        Γνωρίζεις ότι όσοι την κάνουν αυτή τη χειρονομία τα τελευταία χρόνια αν και πόσο πιστεύουν στα όνειρα των εθνικιστών; Προφανώς και όχι, όπως κι εγώ. Άρα μην μου φέρνεις παραδείγματα με γενικόλογα.
        Απλά κάτι που χρησιμοποιείται και έχει καπηλευθεί από ακραία στοιχεία καλό είναι να μην χρησιμοποιούνται από κάποιους που δεν πιστεύουν τα ίδια.

      • Εσύ ξεκίνησες πρώτος να μιλάς για προεκτάσεις χωρίς να γνωρίζεις εάν όλοι όσοι κάνουν τη χειρονομία έχουν το όνειρο της Μεγάλης Αλβανίας. Επίσης το ότι δεν ξέρεις δε σε εμπόδισε στο να πεις εντελώς αφοριστικά “χειρονομία που χρησιμοποιούν εθνικιστές είναι εθνικιστική¨ και αυτό είναι, εάν μου επιτρέπεις, το φάουλ. Της φορτώνεις τις εθνικιστικές προεκτάσεις της χειρονομίας χωρίς να ξέρεις ή έστω να λες ότι πιστεύεις ότι η ίδια είναι Αλβανίδα Εθνικίστρια (που στο κάτω κάτω και να το πιστεύεις δικαίωμα σου είναι).
        Επιπλέον οι Αλβανοί στην Εθνική Ελβετίας είναι συγκεκριμένοι όπως και ο μαίανδρος της Χρυσής Αυγής είναι συγκεκριμένος και όχι γενικός.
        Και καλό είναι να μην παραχωρούμε το μονοπώλιο σε κάτι που το καπηλεύονται ακραία στοιχεία.

      • Εφόσον και εσύ ΔΕΝ ξέρεις τα πιστεύω αυτών που αναφέρεις γιατί άραγε είσαι απόλυτος για αυτούς; Σου ξαναλέω (για τελευταία φορά) ότι έκρινα αυτό που είδα και την δήλωση της. Έκρινα μία πράξη που παραπέμπει κάπου.
        Οι περισσότεροι όπως κι εσύ ξέρεις από ποιους χρησιμοποιείται και γιατί. Δεν έχω σκοπό να επεκταθώ περαιτέρω, ούτε να επαναλάβω τα ίδια λόγια. Ήμουν αρκετά σαφείς σε ό,τι έγραψα.

  44. Ξοφλημένη η Φορέιραϊ κυριολεκτικά και μεταφορικά. Θα καταποντιστεί από επιτροπες, θα τιμωρηθει από τον δυτικό κόσμο (με εξαίρεση κάτι ανατολικές χώρες……..εφαμιλλου γούστου).

    Πάλι καλά που η Κύπριου μπορούν να είναι υπερήφανοι για την δική μας τουλάχιστον συμμετοχή της Τερζή!

    • Κουκλίτσα μου, που θα σε βρω την επομένη του διαγωνισμού για να σε παρηγορήσω?

    • Το πρόβλημα σου εσένα βρίσκεται αλλού αλλά εισαι σε λάθος μέρος για να το λύσεις….ο points στο ανίκητο κόμπλεξ.Φιλιά σπο την Λεμεσό.Maybe the next host city of esc

      • Στη Λευκωσία θα γίνει με το καλο, εχει συμφωνηθει ωστε να αναδειχθεί η διχοτομηση ως διεθνες ζητημα.

  45. ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΛΕΓΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΘΑ ΤΗΝ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΠΕΙ LIVE ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ. ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ ? Ε??

    • Σορρυ αλλα η φωνή της εξακολουθεί να μην είναι φωνή , εκτός και αν δεν ακούς …

      • χτυπιεται σα το χταποδι 3 λεπτα και ακουγεται σαν να ακους το audio. φωναρα για το ειδος της. αλλες να πας να δεις που καθονται σα παναγιες ακουνητες κ χρειαζονται 4 φωνητικα για να σταθουνε αξια στη σκηνη

    • ΦΩΝΑΡΑ!!!! Απορώ γιατί τόσα χρόνια μας έκρυβε την φωνή της και τραγουδούσε playback στα μπουζούκια! !! ! Όσον αφορά την εμφάνιση, πολύ Σουηδία ρε παιδί μου! !! Ξερετε!!! Την χώρα που κραζετε τόσο καιρό.

  46. Καλά τα λέει ο Remake.17η θέση φτάνει στα στοιχήματα η Τερζή σιγά σιγά έχει ακόμα μέχρι την 26η Θέση.Πρώτη από το τέλος.Αχαχαχαχαχαχα, γιατί ρε σας πονάει η αλήθεια;Όλοι στην Ευρώπη γραμμένη την έχουν και αυτή και την Ελλάδα και το διάλογο μεταξύ Ελλήνων κ’ Ελλάδας.Τόσα χρόνια μας ξεφτιλίζουν.Κοροϊδεύετε τον Αγάθωνα αλλά πήρε την 6η θέση στο Τελικό.Οι ελπίδες στη Φουρέϊρα πλέον.Η Τερζή να αφήσει το τραγούδι και να ασχοληθεί με το να βρίσκει νέα ταλέντα για τη μουσική βιομηχανία,αυτή ήταν η δουλειά της στην Αμερική.

  47. Μερικοι με κανουν να θελω να ξερασω,ειτε απο τη ζηλεια τους,ειτε απο την ομοφοβια τους ειτε απο το ρατσισμο που βγαζουν,Η Ελενη εβγαλε απλως μια φωτογραφια με τον τραγουδιστη της Αλβανιας προφανως γιατι θελει ποντους απο εκει και καλα κανει,σχηματισε απλως τη σημαια της αλβανιας!
    Οι Ελληνες απλα πεσανε για ακομα μια φορα θυμα των ηλθιων site και γενικως media που εκαναν την τριχια,τριχιαααα
    Ελεναρα μου ,καλη επιτυχια κοριτσι μου!δως το ολα!!!Μακαρι να νικησεις και του χρονου να ειμαστε ολοι στο σταδιο με ελληνικες και κυπριακες σημαιες να κανουμε χαμο!!
    Go girl!!
    Εγω προσωπικα θα στειλω 12 sms για την κυπρο μας το βραδυ της τριτης !!το ιδιο ειχα κανει και με την Ηβη!!!Το 12αρι η Ελλαδα θα το δωσει στη Φουρειρα,γιατι το αξιζει!
    Η ελενη εχει τα φοντα,το θαρρος και την υπομονη να κανει καριερα εξω !!!
    Good luck cyprus!!Good Luck eleni!!!

  48. Είπα δεν πρόκειται να ξαναγράφω Αλλά με αυτά που βλέπω έχω στεναχωρηθεί. Τι πάει να πει ξοφλησε η Τερζή επειδή δεν έχει βάλει την Άρτα και τα Γιάννενα πάνω στη σκηνή; Εδώ φαίνεται πόσο υποχείρια των στοιχημάτων είστε καθώς πιστευετε μόνο αυτά και επειδή κάποιοι δημοσιογράφοι γουστάρουν τζερτζελο φέρατε τη καταστροφή. Εσείς δεν ήσασταν που λέγετε πόσο όμορφο τραγούδι έχουμε φετος;; Τι άλλαξε τώρα; Λυπάμαι για όσους λένε πως στηρίζουν πλέον φουρειρα οχι επειδή δεν το αξίζει και οι δύο τους το αξίζουν. Αν και δεν ακολουθώ τη φουρειρα δεν είναι στα ακούσματα μου τη στηρίζω σε αυτό που κανει. Δεν σταματώ όμως να στηρίζω και τη Γιαννα που ότι κάνει το κάνει μόνη της χωρίς ουσιώδης βοήθεια. Στηρίζω και άλλες χώρες που μου αρέσουν. Κάποιοι έχουν χάσει το νόημα του διαγωνισμού μπορεί να είμαι μόλις δεκαοκτώ αλλά φαίνεται πως καταλαβαίνω μερικά πράγματα παραπάνω από κάποιους. Μάλλον στον διαγωνισμό έχουν εισέλθει “φανς” που έχουν αϊ κιου πατάτας.

  49. Στο e-radio φαίνεται όλη η εμφάνιση από το monitor και τα πλάνα τα σπάνε. Είναι φοβερά και η Φουρέιρα βγάζει πολύ ενέργεια. Η Κύπρος τώρα στα στοιχήματα σκαρφάλωσε στην 5η θέση. Αυτό θα πει άνοδος από εκεί που βρισκόταν 20η…

    • το είδα και εγώ και πιστεύω οτι η συμμετοχή αυτή θα συζητηθεί πολύ!!!Βγάζει πολύ πάθος και τα χορευτικά είναι πολύ αρμονικά μς τον ρυθμό του τραγουδιού!! Θα γίνει ένας μικρός χαμούλης!!! Εμ τρεις φορές σας έφερε τραγούδι κατακαημένη Ερτ αλλά εσείς εκεί …ΟΧΙ…δεν υπάρχουν λεφτά κύριοι!!!

    • Έχω παίξει, μεταξύ άλλων, την Κύπρο για τετράδα και δεκάδα. Για νίκη δεν το ρισκάρω να την παίξω

  50. Ήμουν τόσο σίγουρος ότι θα συνέβαινε αυτό κάποια στιγμή, δηλαδή να σφαζόμαστε Ελλαδίτες και Κύπριοι σχετικά με το ποιος είναι καλύτερος ή ποιοτικότερος και ποιος θα τερματίσει ψηλότερα στο βαθμολογικό πίνακα. Σ’ αυτό βέβαια, ευθύνονται και τα ΜΜΕ, που ενσυνείδητα καλλιέργησαν ένα κλίμα ανταγωνισμού ανάμεσα στις 2 συμμετοχές, αλλά και οι ξένοι fans σε διάφορα sites και fora, οι οποίοι απλά διασκεδάζουν με το να ρίχνουν λάδι στη φωτιά (όταν ο άλλος πάει και γράφει πχ “Slay over Greece, Albanian Goddess” ή “Yianna caught crying in a corner, after Eleni’s performance”, δε θα του ανάψουν του άλλου λίγο τα λαμπάκια; Εντάξει, ανθρώπινο είναι έως ένα σημείο).
    Μη μασάτε. Και 12άρια θα ανταλλάξουμε και θα συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε η μία χώρα την άλλη. Δείτε το χαλαρά και μην μπαίνετε σε αυτό το τριπάκι.

  51. 5η στα στοιχήματα η Κύπρος..
    Ξεκολλάτε μωρέ καρακατίνες που μου το παίζεται και πατριώτες. Όλη η Ευρώπη έχει τρελαθεί με τη Φουρέιρα και μόνο εμείς δεν χάνουμε ευκαιρία να δείξουμε τι κομπλεξικός λαός είμαστε.
    Όχι μόνο δεν θα πάθει τίποτα η καριέρα της Φουρέιρα από μια βλακεία που θα έχει ξεχαστεί μεθαύριο αλλά θα της ανοιχτούν και πολλές πόρτες μετά από μια τέτοια εμφάνιση.
    Η δεκάδα είναι δεδομένη για την Κύπρο και η πεντάδα πολύ πιθανή.
    Δεν μου αρέσει καν τόσο πολύ το τραγούδι αλλά θέλω να πάει καλά για να λυσάξετε όλοι οι σκατόψυχοι εδώ μέσα.

  52. Επίσης όσοι ακόμα πιστεύουν ότι η Φουρέιρα δεν μπορεί να τραγουδήσει ή είναι κουφοί ή έχουν τεράστιο πρόβλημα ζήλιας.
    Σας πληροφορώ ότι τέτοια φωνητικά με τέτοιο πρόγραμμα επί 3 φορές σε 20 λεπτά ελάχιστα μεγάλα ονόματα μπορούν να τα βγάλουν.
    Σουπερσταρ όπως η Britney Spears, η Jennifer Lopez κ.α. δεν θα ακούγονταν καθόλου μα καθόλου.
    Είναι εντυπωσιακά καλή δεν το περίμενα σε καμία περίπτωση.

    • Είναι ρομποτ επαγγελματίας η κοπέλα τέλος…υποστηρίζω την χώρα μου γιατί έχουμε ένα ωραίο τρσγούδι και θα έχουμε αξιοπρεπής εμφάνιση αυτό είναι σίγουρο αλλά η εμφάνιση της φουρέιρα θα είναι νο 1 φέτος…ασχέτως πως θα καταλήξει στον τελικό ή όχι πολλοί θα πάθουν την πλάκα τους βλέποντάς την στην σκηνή!!!

  53. Εξαιρετική η Φουρέιρα σκηνικά άψογη κι όσο για φωνητικά αξιοπρεπής αν λάβουμε υπόψιν ότι χορεύει δυναμικά και τραγουδάει συγχρόνως. Πάντως την άκουσα να τραγουδάει σε μια συνέντευξη και τραγουδούσε άψογα. Άρα έχει να κάνει με τις αναπνοές και μόνο. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και για τα δυο κορίτσια. Την αγάπη μου και τις ευχές μου για καλή επιτυχία!

  54. Λοιπον επειδη επικρατει η παρανοια απο οτι φαινεται.

    Δειτε λιγο τα πραγματα αντικειμενικα.Καταρχας ολα ειναι αμφιρροπα στον διαγωνισμο που λεγεται eurovision.Να σας παραθεσω μερικα φαβορι που καταποντιστηκαν ενω περιμεναμε τελικο η καλυτερη θεση στον τελικο?Τρανταχτο παραδειγμα ειναι η νορβηγια 2011.Και μη μου πειτε για σειρα εμφανισης γιατι υπαρχουν και αλλες συμμετοχες που εχουν βγει νωρις και εχουν σκισει televoting(αυτη ηρθε 9η εκει).Οποτε ναι εχει ταση η κυπρος αλλα δε σημαινει οτι επειδη εχει θα τα παει και καλα.Τα στοιχηματα 8/10 πεφτουν εξω.Επισης,ξεχνατε τις επιτροπες ε.

    Εγω πιστευω οτι και οι 2 χωρες θα περασουνε.Ας εμψυχωσουμε και τις 2(οτι και ας εκανε η φουρειρα στην τελικη λεμε οτι ειμαστε μια χωρα).Η τερζη ακομα θα δουλευει την εμφανιση της και ειμαι σιγουρος για αυτο.Αλλωστε παλι ειπε οτι δεν απεδωσε οπως ηθελε και δεδομενου οτι κοιταει τα σχολια μας μην της ριχνετε το ηθικο.

    Τωρα,η κυπρος θεωρω περναει τελικο με ψηλο televoting και επιτροπες απο 8-14 θεση.Η Ελλαδα και στα 2 θεωρω θα ναι καλες θεσεις εννοω γυρω στο τοπ 6 με μεγαλες πιθανοτητες να μαστε καλυτερα στις επιτροπες.

    Τελικο ομως οσο τελεια και να ειναι η εμφανιση της κυπρου 2 πραγματα θα συμβουν πιθανοτατα.Το σιγουρο ειναι οτι επιτροπες δε θα λαβει πολλα.Τωρα στο κοινο ειτε θα λαβει ειτε οχι.Αλλωστε και περσι το ισραηλ απο τοπ 5 στο κοινο στον ημιτελικο ηταν bottom 5 στον τελικο.Και μη πουμε για σειρα εμφανισης γιατι το golden boy εξισου εμφανιστηκε νωρις αλλα ηταν τοπ 10 στο κοινο.Η Ελλαδα δε ξερω πραγματικα γιατι ειμαι αβεβαιος για το πως θα τα παει στο televoting.

    Αλλα πραγματικα και οι 2 συμμετοχες ειναι εξαιρετικες στο ειδος τους και εντελως διαφορετικες.

  55. Συγχαρητήρια στην Κύπρο για την άρτια συμμετοχή τηs.
    Η Φουρειρα είναι σούπερ πάνω στο stage
    φωνητικα στηριζει το τραγούδι αψογα
    χορογραφια ακριβωs οτι χρειαζεται με φουλ ενεργεια
    τηλεοπτικα αποτυπωνετε εξαιρετικα
    Υπαρχει ολοκληρωμενο πακετο επομενωs ακομα και για 1 θεση αν αυτη η συμμετοχη ανηκε σε blog σκανδιναβικο η των χωρων τis Βαλτικηs!
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ!

  56. αυτη την ωρα ειναι νουμερο 16 στις τασεις του youtube της ΙΣΠΑΝΙΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΠΑΡΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΛΕΝΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ

  57. Τι θλιβερή εικόνα να βλέπεις μία ατάλαντη να προσπαθεί ανεπιτυχώς να αντιγράψει μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, όπως αυτά των Jennifer Lopez και Beyonce. Ασφαλώς πέρασε και δεν άγγιξε… Φυσικό είναι όμως. Από τη στιγμή που δεν έχει καμία καλλιτεχνική ταυτότητα να προσπαθεί να υιοθετήσει άλλες. Το αποτέλεσμα βέβαια μοιάζει με φαρσοκωμωδία. Κρίμα…

    • Eσυ την θεωρειs αταλαντη, αλλα εσυ εχειs ταλεντο να χαρακτηριζειs ανθρωπουs……

      • Ατάλαντη τη θεωρώ, ατάλαντη τη χαρακτηρίζω. Δεν την χαρακτήρισα ως άνθρωπο, ως τραγουδίστρια τη χαρακτήρισα. Εσύ τι πρόβλημα έχεις; Ξαδέρφη σου είναι;

    • Τι θλιβερή εικόνα να βλέπεις έναν έλληνα χύνει φαρμάκι από ζήλεια και κακία στην κυπριακή συμμετοχή. Κρίμα.

      • Δεν μου αρέσει αυτό που βλέπω και ακούω και δεν μου αρέσει γενικότερα η Φουρέιρα. Δεν με ενδιαφέρει ποια χώρα εκπροσωπεί και δεν έχω τίποτα με την Κύπρο. Κακία και ζήλια βλέπεις εσύ και αυτό είναι επίσης μία θλιβερή εικόνα.

  58. Να ρωτήσω. Ο διαγωνισμός γίνεται μόνο με τις χώρες Ελλάδα Κ Κύπρο; μεταξύ τους διαγωνίζονται…;Τα ίδια κ τα Ίδια πάντα. Το βάσανο της φυλής από Γενέσεως…Η διχόνοια…παιδιά 43 χώρες διαγωνίζονται φέτος…βρε αμάν

  59. H Έλενα είναι θεά, Θα ανέβει πάνω στην σκηνή και θα σκίσει…. την μπουφάνα.

  60. Το προβλημα ειναι φιλε μου οτι βγαζειs την καταπιεση τηs καθημερινοτηταs σου σε ενα φορουμ χαρακτηριζονταs εναν ανθρωπο! Αν δεν γουσταρειs Φουρειρα ακου οτι θελειs χωριs να προσβαλειs.
    Μην βγαζειs αλλο το ρατσιστικο σου προφιλ προs τα εξω..

    • Ξεκαθαρίζω και πάλι: Δεν μου αρέσει αυτό που βλέπω και ακούω και δεν μου αρέσει η Φουρέιρα γενικά και αυτό είναι δικαίωμά μου. Δεν την προσβάλλω επειδή δεν μου αρέσει ή επειδή θεωρώ ότι αντιγράφει ξένες τραγουδίστριες και δεν είπα τίποτα ούτε για το τι άνθρωπος θεωρώ ότι είναι, ούτε τίποτα για την καταγωγής της. Νομίζω ότι και εδώ μέσα ισχύει το Δημοκρατικό Πολίτευμα που, μεταξύ άλλων, ορίζει το δικαίωμα στην προσωπική γνώμη κάποιου. Όλα τα άλλα είναι απλά δικά σου συμπεράσματα και δεν με αφορούν καθόλου.

      • Φυσικά ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφράζει την άποψή του. Εσύ θεωρείς ότι η κοπέλα είναι ατάλαντη. Χιλιάδες άλλοι θεωρούν το αντίθετο. Δικαίωμα μου επίσης είναι να θεωρώ το σχόλιο σου θλιβερό. Όπως κι εσύ το δικό μου. Η αλήθεια όμως είναι ότι εσύ χρησιμοποίησες όρους όπως θλιβερή εικόνα και φαρσοκωμωδία για να προκαλέσεις αντιδράσεις κι αυτό δεν αλλάζει.

      • Φυσικά και υπάρχουν χιλιάδες που θεωρούν ότι η Φουρέιρα έχει ταλέντο, όπως προφανώς υπάρχουν και χιλιάδες που πιστεύουν ότι δεν έχει ταλέντο και μέσα σε αυτούς είμαι και εγώ. Εγώ θεωρώ ότι η Φουρέιρα αντιγράφει ξένες τραγουδίστριες. Κάτι τέτοιο στα μάτια μου είναι μια θλιβερή εικόνα και μια φαρσοκωμωδία. Είναι δικό σου συμπέρασμα ότι χρησιμοποίησα αυτούς τους όρους για να προκαλέσω αντιδράσεις και φυσικά είναι δικαίωμά σου να θεωρείς το σχόλιό μου θλιβερό, όπως θεωρώ και εγώ τα δικά σου σχόλια θλιβερά.

  61. πωππωπωπωππωπωπωπ εχετε καταντησει αηδια. σταματηστε πια. αφηστε να διαγωνσιτουνε ελλαδα κ κυπρος κ ολα καλα. ελεος. ενας μουσικος διαγωνισμος ειναι. ελεος με ολα αυτα τα σχολια περι ρατσισμου και αφωνιας κλπ κλπ. ελεοςςςςς

  62. Καλή τηλεθέαση από Τρίτη και ελπίζω να πανηγυρίσεις την επιτυχία της αγαπημένης σου Φουρειρα!???

    • Επίσης, καλή τηλεθέαση από Τρίτη. Να είσαι σίγουρος ότι δεν έχω κανέναν λόγο να πανηγυρίσω, ούτε για την πιθανή επιτυχία, ούτε για την πιθανή αποτυχία της Φουρέιρα, ούτε και για την επιτυχία ή αποτυχία κανενός άλλου. Δεν παθιάζομαι με κανέναν, ούτε θετικά, ούτε αρνητικά. Έχω σίγουρα πιο σημαντικά πράγματα να κάνω. Η Eurovision είναι για να περνάμε καλά, όχι για να τρελαινόμαστε.

  63. Πραγματικά έχετε καταντήσει αηδία δεν ειναη να μπαίνεις να διαβάζεις σχόλια ..θα μουρλαθεις!!!
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΙΑΝΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΟΜΟΡΦΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΡ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ!!!!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ