EUROVISION 2018: Πρώτη πρόβα Νορβηγίας!

Η τρίτη ημέρα προβών περιλαμβάνει τις χώρες που διαγωνίζονται στο πρώτο «μισό» του δεύτερου ημιτελικού (10 Μαΐου). Στη σκηνή, για την τεχνική δοκιμή, ανεβαίνει ο Alexander Rybak, ο νικητής του διαγωνισμού το 2009, που επιστρέφει στη Eurovision με το τραγούδι «That’s How You Write A Song» κι εκπροσωπεί εκ νέου τη Νορβηγία.

Η πρόβα δεν μεταδόθηκε εξαρχής στο Κέντρο Τύπου, αλλά με καθυστέρηση λόγω τεχνικών προβλημάτων κάτι που συνέβη και χθες (30/04). Στην εμφάνιση υπάρχουν γραφικά και πολλά «ψηφιακά» μουσικά όργανα: ο Alexander Rybak αρχίζει με το βιολί και συνεχίζει με τα τύμπανα, την κιθάρα και το πιάνο. Συνοδεύεται από τέσσερις χορευτές, δύο άνδρες και δύο γυναίκες, ενώ οι χρωματισμοί που κυριαρχούν είναι το μωβ και το μπλε. Φορά, δε, ένα μπλε σακάκι.

Αντιμετώπισε κάποια μικρά ζητήματα με το μικρόφωνό του, αλλά τα ξεπέρασε και παίζει με το βιολί που βρίσκεται επί σκηνής. Άκρως επαγγελματική παρουσίαση και πολύ καλή φωνητική απόδοση ενός τραγουδιού που οπτικά δεν είχε μεγάλες διαφοροποιήσεις με τον εθνικό τελικό. Στην τρίτη τεχνική δοκιμή, μάλιστα, προστέθηκαν και πυροτεχνήματα κι όλα κύλησαν απρόσκοπτα.

Απόσπασμα από την πρόβα:

[Φωτογραφίες: Andres Putting / eurovision.tv]

36 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πιο βαρετό πεθαίνεις. Εύχομαι να μην περάσει καν τελικό με την έπαρση που τον διακρίνει.

    • Εσυ πολλα ευχεσαι . πηγαινε ακου μακαρονια με κιμα να σου περασει . τα κομπλεξ απο το 2009 εχουν μεινει ακομα βλεπω

  2. Οποτε και η δικια μας προβα χθες, δεν μεταδοθηκε λογω τεχνικων προβληματων; Γιατι κυκλοφορησε η φημη οτι η αποστολη μας ηταν αυτη που ζητησε να διακοπει η μεταδοση στους δημοσιογραφους.

  3. Αυτή τη στιγμή στα στοιχήματα είναι 3ος με 4ος και πάει πολύ καλά. Όλα αυτά είναι πραγματικά βλακίες για ένα αδιάφορο τραγούδι σαν κι αυτό.

  4. Αρχιζω να πιστευω οτι κατι παιρνουν αυτοι που στοιχηματιζουν γιατι η νορβηγια τοσο ψηλα με ενα τραγουδι που ουσιαστικα δε λεει τιποτα δε μπορει να ειναι τοσο ψηλα.

  5. Ο μόνος λόγος που βρίσκεται ψηλά στα στοιχήματα είναι ένας: ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ γιατί αν κρίνουμε από το τραγούδι…. βράσε ρύζι. Σαφώς και δεν αξίζει τελικό αλλά οι επιτροπές θα φροντίσουν να περάσει, όσο για το televoting βάζω ένα ερωτηματικό. Μη ξεχνάμε ότι παίζει μπάλα σε έναν άκρως βαρετό ημιτελικό οπότε οι πιθανότητες αυξάνονται.

  6. Τραγούδι που περνάει άνετα σε αυτόν τον ημιτελικό. Προσωπικά μου είναι παντελώς αδιάφορο.

  7. Ο Νορβηγός Σάκης Ρουβάς….και ο Ρουβάς την δεύτερη χρονιά με αξιώσεις για τριάδα πήγαινε και “περιορίστηκε”στην 7η θέση
    Ο νοων νοειτω…

    • Ο συγκεκριμένος μακάρι να τερματίσει και πιο κάτω και επειδή έχει χαζό τραγούδι αλλά και γιατί μου κάθεται στο λαιμό

  8. Ενταξει μια επαναληψη του 2009 απλα με μετριοτατο τραγουδι.Σκηνικη παρουσια σχεδον ιδια.Δεν μου αρεσει υπαρχουν καλυτερα.

  9. Εγω θα πω κράζετε θαυμάζετε!Τραγούδι με πολύ κέφι!!Περνάει άνετα από τον δεύτερο πιο εύκολο ημιτελικό!

    • Μα γι’αυτό θα έχει εύκολη πρόκριση επειδή είναι σε εύκολο ημιτελικό. Αν ήταν στο δικό μας δε θα περνούσε ούτε με σφαίρες

  10. ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ? ΣΟΚ ΕΠΕΣΕ Η ΕΣΘΟΝΙΑ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΤΙ ΦΑΣΗ ; ΠΟΛΥ ΑΠΡΟΟΠΤΟΣ Ο ΦΕΤΙΝΟΣ ΔΙΑΓΑΩΝΙΣΜΟΣ

    • Δεν καθορίζονται όλα από τα στοιχήματα. Εδώ δεύτερο έχουν την Νορβηγία και 7η τη Τσεχία!

  11. Ωχ το χαζο με το βιολι του το χα ξεχασει οτι συμμετεχει φετος.ενας απο τους πιο αντιπαθητικους τυπους.μεγαλη ιδεα για τον ευατο του.ανυπαρκτη καριερα στη νορβηγια.το τραγουδακι του μη το σχολιασω 20η θεση και χειροτερη του ευχομαι απο ταβαθη της καρδιας μ.πιστευω ολο αυτο το κοινο απο κοριτσακια που ειχε το 9 να μη το εχει κ φετος αλλα τι λεω κ αυτες τον ξεχασαν.

    • Χαχαχαχαχαχα Ποσο τον ζηλευεις;;;Θα χει μεγαλυτςρο κοινο.Κανει αρκετες εμφανισεις στις σκανδιναβικες χωρες κ στις ρωσοφωνες.Το τραγουδι ειναι πολυ κεφατο.Η φετινη γιουροβιζιον ειναι απροβλεπτη.Προσεχε μην παθεις εγκεφαλικο αν διαφωνησουν τελειως κοινο κ επιτροπες κ βγει δευτερος η τριτος κ στα δυο κ παρει το βραβειο.

  12. Το τραγουδι ειναι ευχαριστο, με σαχλο στιχο (ναι…), αλλα εχει υπεροχο ρυθμο, πιασαρικο, ο τυπος ειναι σοουμαν, καλλιφωνος, διεκπερωτικος, επαγγελματιας, παιζει με το φακο, εχει καλη κινηση. Το τραγουδι εχει κορυφωση, βιολι που παντα αρεσει και πετροδολλαρα απο τη Νορβηγια να το στηριζει (πυροτεχνηματα που κοστιζουν…ηδη απο τις προβες).
    Περναει ανετα τελικο….με σειρα. Τελικο 10αδα. Γιατι απλα ο Αλεξαντερ…μπορει.
    2 σοουμαν εχει φετος ο διαγωνισμος. Φουρειρα και Αλεξαντερ. Η Νετα θα μοιαζει στον τελικο σα σχολιαροπαιδο μπροστα στην ανεση που θα εχουν αυτοι οι 2. Αυτο πιστευω.

  13. Γιατί τόσο μίσος βρε παιδιά? Πού την είδατε την έπαρση στον Rybak? Που μιλάει και κοκκινίζει? Ο ντροπαλός αυτός και αδέξιος κοινωνικά άνθρωπος πατάει πάνω στη σκηνή και πετάει κυριολεκτικά. ΣΥμφωνώ, το τραγούδι είναι μέτριο, αλλά και το Fairytale δεν ήταν και καμιά τραγουδάρα, η ερμηνεία του το έκανε αυτό που το έκανε. Εγώ πάντως τον βλέπω άνετα νικητή. Είναι ταλεντάρα, επαγγελματίας και πολύ καλός μουσικός – και χαρισματικός.

    • Πες τα κοπελα μου!!!Συμφωνω.Ποσο θελω να κερδισει.Να δω τι θα λενε μερικοι.Του αξιζει να γινει ο δευτερος Johny Logan!!!Εγω θα τον ψηφισω!!!

      • Θα είσαι και ο μοναδικός. Το τραγούδι είναι σαχλό χωρίς κανένα νόημα και ύφος. Το μόνο που κάνει σωστά είναι να παίζει το βιολί του.

  14. Ούτε εμένα με τρελαίνει το τραγούδι αλλά το βιντεάκι στο κανάλι της Eurovision είναι το καλύτερο που έχουμε δει έως τώρα. Άψογη δουλειά με τα φώτα, καταπληκτική χορογραφία και το βιολί φυσικά ξεχωρίζει. Σε κοινό θα πάει σίγουρα καλά αλλά οι bookies υπερβάλουν αρκετά.

    Υ.Γ. Πάω στοίχημα ότι όσοι βρίζουν πίστευαν πως ο Ρουβάς θα κέρδιζε το 09..#tragic

  15. Γλεντα τους ριμπακ ηδη δευρερος στα στοιχηματα

  16. Πάντως παρ όλη την έπαρση και του ίδιου και των φανατικών του στο YouTube έχει πολλά dislikes!

    • Πιο επαρση απο τους haters του ριμπακ δεν εχουμε φετος . βλεπω να πεσει πολυ κλαμα αμα μπει πενταδα.

  17. 2η Νορβηγία? ?? Τελικά μπορεί το κομμάτι να μην είναι καλό, αλλά ο Rybak ακόμα πουλάει!

  18. Το χω ξαναπεί οτι η συμμετοχή αυτή είναι η αγαπημένη μου! Μου έκανε εντύπωση που τόσον καιρό έπαιζε 8ος-9ος στα στοιχήματα γιατί ήταν για πολύ παραπάνω! Τώρα βλέπω άνοδο αλλά δε θέλω να ενθουσιάζομαι..γιατί όχι το 2019 στη Νορβηγία; Haters gonna hate&poison-spit!!!
    Καλή επιτυχίαααα !!! ??

    • ΑΠΙΘΑΝΟΣ – ΤΑΛΕΝΤΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ – ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ – ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΡΕΝΑ ….ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΟΣΛΟ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  19. Σαν τραγούδι έχει κάπως παιδικούς στίχους, σαν άκουσμα όμως είναι πολύ ευχάριστο… Ο Ρίμπακ και καλή φωνή έχει και πολύ καλός perfomer είναι! Πιστεύω ότι θα περάσει άνετα και θα μπει και στην τελική δεκάδα!

  20. Παιδια ειναι σαν να στελναμε παλι την παπαριζου με ποπ και σχεσον ιδιο χορευτικο(και να ηταν ακομα εμφανησιακα ιδια).Ιδιο στησιμο στην σκηνη δυναμικο χορευτικο και αυτος να παιζει ψευτικα το βιολι ελεος δηλαδη λες και γυρναμε 10 χρονια πριν.Φυσικα εχει δυναμισμο και θα παει καλα αλλα για νικη μονο αν το εχουν στησει γιατι δεν θελουν με τιποτα νικη του Ισραηλ.Το εδωσαν στην Δανια δυο φορες στο σπιτι τους και τωρα σου λει γιατι οχι Νορβηγια παλι.Οι επιτροπες δεν γυρισαν τυχαια.

    • χαχαχαχα θα εχει πλακα να πανε να το στησουν παλι οπως το 16 με την Αυστραλία για να μην το παρει η Ρωσια και να πετακτεί μια αλλη Ουκρανια να το παρει

  21. Αδιάφορο τραγούδι και γενικά τίποτα το ιδιαίτερο. Εντελώς υπερκτιμημένο και αυτό μόνο και μόνο επειδή είναι γνωστό το όνομα Alexander Rybak στη Eurovision. Αν το τραγουδούσε άλλος, ούτε στον τελικό δεν θα πέρναγε.

  22. Μολις διαβασα στο fb ενα εξαιρετικο σχολιο στα αγγλικα.Ενας τυπος ελεγε κ πιστευω οτι εχει δικιο,οτι το βαθυτερο νοημα του thats how you write a song και αυτο που θελει να δειξει ο Ριμπακ ειναι οτι δεν υπαρχει συγκεκριμενος τροπος η φορμα για να γραψει καποιος ενα τραγουδι,οτι εξαρταται απο την δημιουργικοτητα μας και η μουσικη δεν εχει ορια.Πολυ εξυπνο κ βαθυστοχαστο.

    • Βαθυστόχαστο; Μάλιστα.. τ’ακουσαμε αυτό.. τι να πουν και άλλες συμμετοχές (φετινές και παλιοτερες)

  23. Για πολλά γέλια είναι όσοι είχαν ξεγραμμένο τον Ρίμπακ ήδη απτα αποδυτήρια…
    Ο τυπακος ούτε ξίπασμα είναι όυτε φυσικά και κάποια ιδιοφυία. Ένας αξιοπρεπής επαγγελματίας μου κάνει που γνωρίζει καλά ότι ο διαγωνισμός αυτός είναι ένα τηλεοπτικό show, οπότε έφτιαξε ενα ποπ χορευτικό που απο μόνο του δεν λέει αλλά ΜΑΖΙ με την εικόνα ΄δένει και γράφει πολύ πετυχημένα για τον μέσο φαν της Eurovision.
    Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που μετά την πρόβα , η Νορβηγία εκτοξεύθηκε στα στοιχήματα: σε μια ακόμα χρονιά μέτριων ερασιτεχνικών συμμετοχών και παρέλασης talent show, ο Ρίμπακ φαντάζει σαν τον μονοφθαλμο ανάμεσα στους θεότυφλους,
    Θα τα παει μια χαρά. Τελικό άνετα και σίγουρα 5άδα.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ