OGAE INTERNATIONAL POLL 2018: Οι βαθμολογίες των OGAE Netherlands, Luxembourg και FYROM!

Ακόμη τρία σωματεία παρέδωσαν σήμερα τη βαθμολογία τους για τον OGAE International Poll 2018. O λόγος για τον OGAE Netherlands, τον OGAE Luxembourg και τον OGAE F.Y.R.O.M.. Ας δούμε αναλυτικά τις τελικές δεκάδες και των τριών σωματείων με τη σειρά…

34ο κατά σειρά σωματείο που παρέδωσε τη βαθμολογία του στον OGAE International είναι ο OGAE Netherlands! Στη ψηφοφορία του συμμετείχαν 68 μέλη με την τελική δεκάδα να έχει ως εξής:

 • 1 βαθμός: Φινλανδία
 • 2 βαθμοί: Ιταλία
 • 3 βαθμοί: Βουλγαρία
 • 4 βαθμοί: Ελλάδα
 • 5 βαθμοί: Αυστρία
 • 6 βαθμοί: Γαλλία
 • 7 βαθμοί: Ισραήλ
 • 8 βαθμοί: Αυστραλία
 • 10 βαθμοί: Τσεχία
 • 12 βαθμοί: Βέλγιο

Για το Βέλγιο, που ψηφίζεται σχεδόν απ’ όλα τα άλλα σωματεία μέχρι στιγμής, αυτό είναι το πρώτο 12άρι! Ισραήλ και Γαλλία, τα δύο μεγάλα φαβορί του φετινού poll «αρκούνται» στους έξι και επτά βαθμούς αντίστοιχα ενώ τα άλλα δύο φαβορί, η Αυστραλία και η Τσεχία ψηφίζονται ψηλότερα, με οχτώ και δέκα βαθμούς! Η Ελλάδα μας παίρνει ακόμη τέσσερις βαθμούς!

Το επόμενο σωματείο, το 35ο κατά σειρά, που ψήφισε στον OGAE International είναι ο OGAE Luxembourg! Μπορεί το Λουξεμβούργο να μη συμμετέχει πλέον, εδώ και χρόνια, στον διαγωνισμό, ωστόσο τα μέλη του OGAE Luxembourg, συνεχίζουν να αγαπούν τη Eurovision όπως αρμόζει και να λαμβάνουν μέρος σε όλες τις «υποχρεώσεις» που έχει ένα σωματείο. Στη ψηφοφορία του συμμετείχαν 33 μέλη με την τελική δεκάδα να έχει ως εξής:

 • 1 βαθμός: Σουηδία
 • 2 βαθμοί: Εσθονία
 • 3 βαθμοί: Βέλγιο
 • 4 βαθμοί: Ηνωμένο Βασίλειο
 • 5 βαθμοί: Γερμανία
 • 6 βαθμοί: Δανία
 • 7 βαθμοί: Γαλλία
 • 8 βαθμοί: Αυστραλία
 • 10 βαθμοί: Φινλανδία
 • 12 βαθμοί: Ισραήλ

Το 12άρι του Λουξεμβούργου πηγαίνει στο μεγάλο φαβορί, Ισραήλ με την Φινλανδία να κερδίζει τους 10 βαθμούς! Η χώρα μας δεν ψηφίζεται από τον OGAE Luxembourg όμως τους πρώτους του βαθμούς τους παίρνει το Ηνωμένο Βασίλειο!

Τρίτο και τελευταίο σωματείο για απόψε που ψήφισε στον OGAE International Poll 2018 είναι ο OGAE FYROM. 

Ο OGAE FYROM είναι το κατά σειρά 36ο σωματείο που συμμετείχε στη διαδικασία. Στη ψηφοφορία του συμμετείχαν συνολικά 28 μέλη και η τελική δεκάδα του σωματείο διαμορφώθηκε ως εξής:

 • 1 βαθμός: Ιταλία
 • 2 βαθμοί: Ελλάδα
 • 3 βαθμοί: Εσθονία
 • 4 βαθμοί: Βέλγιο
 • 5 βαθμοί: Τσεχία
 • 6 βαθμοί: Γαλλία
 • 7 βαθμοί: Κύπρος
 • 8 βαθμοί: Φινλανδία
 • 10 βαθμοί: Βουλγαρία
 • 12 βαθμοί: Ισραήλ

Το Ισραήλ παίρνει ακόμη ένα 12άρι ενώ οι δέκα βαθμοί πάνε στη συμμετοχή της Βουλγαρίας! Η Κύπρος ψηφίζεται με επτά βαθμούς ενώ η χώρα μας παίρνει δύο!

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα βαθμολογίες λοιπόν, οι πέντε πρώτες χώρες του OGAE International Poll 2018 είναι:

1η θέση: Ισραήλ |  364 βαθμοί

2η θέση: Γαλλία | 285 βαθμοί

3η θέση: Φινλανδία | 184 βαθμοί

4η θέση: Αυστραλία | 165 βαθμοί

5η θέση: Τσεχία | 151 βαθμοί 

Η Ελλάδα  μέχρι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 8η θέση με 108 βαθμούς συνολικά!! 

 • Λόγω τεχνικού προβλήματος, ο αναλυτικός πίνακας με την συγκεντρωτική βαθμολογία θα αναρτηθεί σε λίγη ώρα στο site του OGAE International!

Μείνετε συντονισμένοι για την συνέχεια του OGAE International Poll 2018!  

Written by 

Related posts

14 Thoughts to “OGAE INTERNATIONAL POLL 2018: Οι βαθμολογίες των OGAE Netherlands, Luxembourg και FYROM!”

 1. Κωνσταντινος

  Από ότι φαίνεται στην 8η-καθολου άσχημη-θεση θα τερματίσουμε σ’ αυτή τη ψηφοφορία…μια χαρά!
  Ευχαριστούμε Ολλανδία για το 4αρι…
  Και πγδμ για το 2! Αυτό το 2 ήταν βαθμός έκπληξη για εμένα από το συγκεκριμένο σωματείο.

 2. Kouf

  Η Ελλάδα δεν έχει ακουστεί πουθενά επίσημα live και όμως είναι 8η στο ogae poll. Αυτό κάτι λέει.

 3. FYROM_IS_FYROM

  Συγγνώμη που θα το πω φιλτατοι αλλά γιατί υιοθετείτε την » ονομασία» του κρατιδίου που έντεχνα επέβαλαν οι σκοπιανοί εδώ και κάνα 2-3 χρονιά ως Fyr Macedonia και όχι FYROM? Για να μένει μόνο του και ακάλυπτο το Macedonia? Το βλέπω που σιγά σιγά που και η Ebu και το Wiwibloggs από FYROM το λένε το κρατίδιο Fyr Macedonia και καθόλου δεν μ’αρέσει…. φαίνεται σαν λεπτομερεια αλλά είναι πονηρή και ύπουλη τακτική… τουλάχιστον ας μην πέφτουμε και μεις στην παγίδα.

  1. Krikor Kevorkian

   Νομίζω ότι και τα δύο το ίδιο πράγμα είναι. είτε FYROM είτε FYRMacedonia. Το «πρόβλημα» είναι το σκέτο Macedonia.

  2. Πανος

   Συμφωνώ φιλε 👍🏻👍🏻👍🏻
   Άλλο το FYROM άλλο το FyrMacedonia
   Μην εξηγούμε τα αυτονόητα…
   Σορρυ φιλε Κρικορ.Λαθος σου…

   1. Αριάδνη

    Εντελώς άλλο τι να σου πω. FYROM σημαίνει Former Yugoslavic Republic Of Macedonia οπότε είναι ολόιδιο με το FYR Macedonia απλά σε πιο συντετμημένη μορφή. Μην γινόμαστε και παρανοϊκοί πια.

 4. PowerEsc

  Για την Ιστορία, Η Ουκρανία το 2016 είχε τερματίσει στην πρώτη δεκάδα στο συγκεκριμένο poll και συγκεκριμένα στην 9η θέση. H EBU ξεκαθαρα σπρώχνει Γαλλία ενώ εμείς ενώ έχουμε καλύτερο από αυτούς τραγούδι δε θα παίξουμε δυνατά για νίκη προβλέπω…Βέβαια η ΕΡΤ φταίει για αυτό….Όπως δήλωσαν οι Γάλλοι »το γεγονός ότι κάναμε έναν τόσο δυνατό εθνικό τελικό και δείχνουμε ότι είμαστε οργανωμένοι και το θέλουμε, οδήγησε στη φετινή μας δυναμική καθώς ο τελικός ήταν αφορμή να βρεθούμε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος». Η Ερτ που ξεπετάει την επιλογή έτσι με μια αναθεσούλα και εκπομπές στα καταγώγεια της (τόσο λεφτά μας τρώει και ένα στούντιο της προκοπής δεν έχει αλλά για Μητσικώστα και ζουγανέλη δίνει αβέρτα σε εξωτερικές παραγωγές να γυρίζονται τα επεισόδια) με αποτέλεσμα να υποβαθμίζει η ίδια τις εκάστοτε συμμετοχές μας, πώς να περιμένει κάτι? Ούτε μια βραδιά επιλογής τραγουδιού αξιοπρεπή δεν μπορούν να κάνουν, ούτε στοιχειώδες πρόμο και μάρκετινγκ… Μπορεί η Πολωνία, η Μάλτα, η εσθονία, Η Ουκρανία, η Μολδαβία ακόμα και το Μαυροβούνιο και η Λετονία αλλά δεν μπορεί η ελλάδα και η ερτ… Έχουμε γυρίσει σε εποχές απαξίωσης χειρότερες και απο το 1980…Τότε τουλάχιστον μπορούσαν στοιχειωδώς να βγάλουν μια μουσική βραδιά απο το Δημοτικό θέατρο πειραιά. Εμείς θάβουμε τον εαυτό μας.

 5. PowerEsc

  Επισης το γεγονος οτι δεν ξερουμε απο σωστο μαρκετινγκ και διαχειριση καταστασεων φαινεται και απο το φετινο κραξιμο που τρωμε για τον φετινο μας τροπο επιλογης τραγουδιου. Στη Λευκορωσια φετος εγιναν τα οργια με επισημες καταγγελιες απο συμμετεχοντες για τον στημένο τελικό τους αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα με αυτό καθώς ασχολήθηκαν με τα δικα μας τα οποια δεν ήταν ίδιας σοβαρότητας παραπτώματα και ούτε ατασθαλία έγινε.

  Σε μας δεν υπηρξε καν επισημη ανακοινωση για τελικο. Υπηρξε προθεση απλως της ερτ για τελικό και επικοινωνησε εσωτερικά και κρυφα με δισκογραφικές για να καταφέρει να τον κανει. Δεν πληρωσαν το ποσο που επρεπε και τελικα διαλεξε την εταιρια και τη συμμετοχη που μπορουσε να πληρωσει τα έξοδα. Τόσο απλό. Στη διαχείριση καταστάσεων και την επικοινωνιακή τακτική η Ερτ παίρνει μηδέν και μόνο κακό κάνει ακόμα και σε αξιόλογες συμμετοχές όπως η φετινή μας.

  1. Nikolas-sweden

   Στην πλουσια Σουηδια το αντιστοιχο SVT οταν εκανε προσφατα τη γιουροβιζιον το πρωτο πραγμα που κοιταξε (και το επεβαλαν και οι πολιτικοι) ηταν να μην υπερβει το υπολογισμενο μπατζετ και να μην υπαρχει χασουρα για το καναλι.
   Η ΕΡΤ ειπε στις δισκογραφικες τι ηθελε, οι 2 εγραψαν την ΕΡΤ κανονικα (δεν πληρωσαν) και η Πανικ που πληρωσε πηρε την αναθεση με τη Γιαννα. Οι αλλες 2 δε σεβαστηκαν το συμβολαιο που ειχαν κανει με την ΕΡΤ. ΑΥτο τουλαχιστον ισχυριστηκε η ΕΡΤ.
   Κατα τα αλλα, συμφωνω μαζι οτι η ΕΡΤ πρεπει να αναβαθμιστει. Αλλα πως;;;; Ο ενας την κλεινει…ο αλλος την ανοιγει. Εχει και τα δικια της η ΕΡΤ αυτη τη στιγμη. Χρειαζεται μανατζμεντ σιγουρα οπως λες. Η γιουροβιζιον πουλαει και θα επρεπε η ΕΡΤ να μπορει να κανει ενα σοβαρο τελικο…απο τις διαφημισεις…χωρις χασουρα.
   Η Ελλαδα ειναι ονομα μεγαλο στη γιουροβιζιον. Γι αυτο ασχολουνται. Ποιος ασχολειται με τις βαλτικες και με Λευκορωσια; Μπορει να εχουν κερδισει επειδη ειχαν ωραια τραγουδια, αλλα με εμας ασχολουνται καθε χρονο. Μετα τη Σουηδια η Ελλαδα ειναι μεσα στην πρωτη 5αδα των χωρων που απασχολουμαι τους αλλους με τις συμμετοχες μας.
   Τελος ποιος νοιαστηκε για τον τελικο της Γαλλιας; Το τραγουδι ειναι εκει που ειναι γιατι αρεσει (εμενα δε μ αρεσει, αλλα ασχετο).

 6. Konstantinos

  Κάτι άσχετο….
  Γιατί η Γαλλία ανεβαίνει συνεχώς στα στοιχήματα;;;;;
  Είναι 4ο τωρα
  Έλεος δηλαδή
  Για πεντάδα Δεν είναι
  Για να μην τολμήσω να πω ότι δεν είναι ούτε για δεκάδα!!!

  1. Για να μπαίνει ο κόσμος στη διαδικασία να στοιχηματίζει στη Γαλλία και στο τέλος να αποδειχθεί μία φούσκα και να κλαίει τα λεφτά του.
   Εγώ πάντως το στοίχημά μου το έπαιξα και φυσικά δεν έφαγα το κουτόχορτο να παίξω Ισραήλ ή Γαλλία, όπως μας έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου την τελευταία περίοδο.

   1. Nikolas-sweden

    Ετσι ακριβως!!!

 7. Let's_cool

  Βουλγαρία ή Γαλλία θα κερδίσει. Αμέσως μετά είναι τα δυο ερωτηματικά: Ισραήλ και Τσεχία. Αλλά πρώτη προτεραιότητα για νίκη φέτος έχει Γαλλία με Βουλγαρία (δυστυχώς).

 8. roula

  Καλύτερα να περιμένουμε γιατί οι πρόβες είναι το πρώτο δείγμα του διαγωνισμού αυτού…επιμένω ότι με καλό live δικό μας (γιατί έχει πολυφωνίες και θέλει ζόρι εκεί) θα είμαστε δεκάδα τελικού σίγουρα ….

ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟΥ