Ευφορία στην Eurovision?

Πέρυσι κατά τη διάρκεια των εθνικών τελικών των ευρωπαϊκών χωρών για την ανάδειξη του τραγουδιού τους για την Eurovision, είχαμε διαπιστώσει την ύπαρξη 5 τραγουδιών με τον ίδιο τίτλο ‘’smile’’, ένα από αυτά ήταν και το δικό μας Χαμογέλα των Τριμητόνιο. Φέτος και πάλι υπάρχει μία λέξη – τίτλος που εμφανίστηκε ήδη 3 φορές σε τραγούδια των εθνικών τελικών και δεν είναι άλλη από την Euphoria (ευφορία). Στο Melodifestivalen λοιπόν (τη σουηδική επιλογή) συναντάμε το Euphoria με τη Loreen, ένα τραγούδι που έχει ήδη συζητηθεί από την πρώτη του κιόλας μετάδοση στον 1ο ημιτελικό και που αποτελεί και ένα από τα φαβορί για τη νίκη στο μεγάλο τελικό στις 10 Μαρτίου:

Το δεύτερο Euphoria μας έρχεται από τη Νορβηγία και από την τραγουδίστρια Silya Nymoen που είχε λάβει μέρος στον 3ο ημιτελικό της επιλογής της χώρας:

Και τέλος στη Λιθουανία το Euforija από τους Katarzyna, ήδη έχει περάσει στον τελικό διεκδικώντας το εισιτήριο για το Μπακού:

Εμείς απλά να ευχηθούμε να είναι όντως μία ευφορία και η φετινή Eurovision και ας είμαστε έστω και λίγο περήφανοι που η ελληνική γλώσσα ακόμα τροφοδοτεί τα τραγούδια της με τίτλους, λέξεις , σημασίες και αξίες.

Χαράλαμπος Γραμματικόπουλος

18 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ρε παιδια τοσο καιρο διαβαζω για το Euphoria της Loreen αλλα δεν το ειχα ακουσει γιατι το ειχαν αποσυρει απ τα site..και το ακουσα τωρα….

    πραγματικα το κομματι ειναι για βραβειο..καταπληκτικη ερμηνεια..ιδιαιτερη καλλιτεχνης,διαφορευικη σκηνικη παρουσια..

    αυτο ναι ειναι προταση..επιτελους κατι διαφορετικο..θελω να πιστευω οτι οι σουηδοι θελουν φετος να κερδισουν και θα το στειλουν..
    ηταν μεγαλη εκπληξη για μενα..δεν περιμενα κατι τοσο καινουριο..μπραβο..
    κι υστερα συζηταμε για τα σαχλοτραγουδα και τις μετριοτητες..
    υπαρχει κι αυτη η εναλλακτικη ποπ..

  2. ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΛΟΡΙΝ “ΦΩΝΑΖΕΙ” ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ, ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΣΙΝΟ ΤΗΣ… ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΤΑΝΥ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΠΕΡΣΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟΝ ΕΡΙΚ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΕΝΑ ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η… ΣΑΡΛΟΤ!!! ΕΞΑΛΛΟΥ ΟΙ ΣΟΥΗΔΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ (ΓΙΑ ΑΓΝΩΣΤΟ ΛΟΓΟ) ΔΕ ΤΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ…

    • δεν ακουσα τα αλλα τραγουδια και δεν θα τα ακουσα..ακουσα αυτο και μου αρκει..οπως λες φωναζει για βραβειο..και ελπιζω να μην βγουν αληθινα αυτα που ειπες και οι σουηδοι να κανουν το σωστο..δεν ηξετα οτι πηρε και περσυ μερος..
      θα ειναι τραγικο αν δεν παει αυτο το αριστουργημα..γιατι ποπ και αριστουργημα δεν κολλανε..κι ομως σαυτη την περιπτωση εχουμε ενα εξαιρετικο ποπ κομματι..

  3. Άντε, του χρόνου Σουηδία αν πάει η Loreen. Αν πάλι στείλουν κάποιο από τα άλλα trash τραγούδια, κακό δικό τους. Η Ελλάδα θα έχει έναν αντίπαλο λιγότερο. Πάντως το τραγούδι της είναι φανταστικό, μου θυμίζει τις στιγμές που μόλις είχα ακούσει το τραγούδι του Rybak, είπα: Αυτό θα κερδίσει!

  4. Ενδιαφέρουσα σύμπτωση… Βέβαια πλάκα θα έχει αν το ελληνικό τραγούδι έχει επίσης τον ίδιο τίτλο ή ομόηχο που θα ταίριαζε και με την επικαιρότητα. Αντί για Ευφορία να λέγεται Εφορεία δηλαδή…
    Μου κόπηκε η ευφορία
    όταν ήρθε η εφορεία…
    (Τα καψούρικα της κρίσης απο την Αρβυλα teleshoping..)

  5. ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΗΡΕΜΗΣΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ (ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ) ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΟΙ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΡΑΣΟΥΝ ΑΥΤΕΣ. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΣΚΗΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΣΤΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗ!!!!!!!!!!!!

  6. Το χειροτερο απ’ολα ειναι της Λιθουανιας.
    Της Σουηδιας δεν μπορω να πω οτι με ξετρελανε αλλα η κοπελα εχει τελεια φωνη και της Νορβηγιας εξησου καλη φωνη αλλα το τραγουδι μετριο.

  7. Απλα δεν υπάρχει της Λορεν, ΚΑΤΑΠΛΗΤΙΚΟ!! γιατι δεν υπαρχει στο ΥΤ? Αυτο ειναι live που ακουμε?
    Παντως και γω συμφωνω πως θα επρεπε να συμμετεχει με τον τιτλο ΕΦΟΡΕΙΑ για την ΕΛΛΑΔΑ….
    Καλα η τσιτωμενη η Σαρλοτ τι θελει παλι….

  8. σχετικα με τις επιτροπες… αν σκεφτεις οτι την βλάκεια της Ιταλιας που ο κοσμος δεν το ψηφισε κατορθωσαν και το εβγαλαν 2ο… και το δικο μας ο κοσμοσ το ειχε 3ο και η επιτροπη 14ο… καταλαβαινει κανεις οτι ειναι ΣΤΗΜΕΝΟ.. η Ελλαδα ως εναλλακτικο ακουσμα περισυ επρεπε αν οχι να ειναι 1η – δεν θα μας αφηναν, εξαλλου ειναι γνωστο οτι μετα τον ημιτελικο επεσε πανικος στην ΕΡΤ και ΕΒU – να ειναι μεσα στην 3αδα. Αλλα σου λεει…βαλτους 14ους μην εχουμε αλλα… και τρεχουμε

  9. ΠΑΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΣΚΗΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΒΛΕΠΩ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΡΥΘΜΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΤΟΣΟ ΩΡΑΙΑ ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΦΩΤΑ ΚΑΙ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ

  10. Eξαιρετική, ελπίζω να κερδίσει στον εθνικό τελικό και από τα κακουργήματα ως τώρα επι σκηνής στο Μπακού να πάρει και το τρόπαιο. Η κοπέλα έχει όλο το πακέτο: σκηνική παρουσία, φωνή και ένα όμορφο τραγούδι που σου εντυπώνεται
    Προς το παρόν δαγκωτό

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ