ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Οι AWS τα… “σπάνε” αποκλειστικά για τον OGAE Greece!

Η Ουγγαρία θα εκπροσωπηθεί στον 63ο διαγωνισμό της Eurovision από το γκρουπ AWS και το τραγούδι “Viszlát nyar” (“Αντίο καλοκαίρι”), γραμμένο εξ ολοκλήρου στην Ουγγρική γλώσσα. H επιλογή της συμμετοχής έγινε μέσα από τον εθνικό τελικό της χώρας “A Dal” και το αποτέλεσμα κρίθηκε καθαρά από το κοινό, μέσω televoting. 

Οι AWS είναι μία rock/metal μπάντα από την Ουγγαρία αποτελούμενη από τους Bence Brucker (κιθάρα), Dániel Kökényes (κιθάρα), Örs Siklósi (φωνητικά), Áron Veress (τύμπανα) και Soma Schiszler (μπάσο). Ο OGAE Greece ήρθε σε επικοινωνία μαζί τους και εξασφάλισε μια ιδιαίτερα “δυναμική” και γεμάτη χιούμορ συνέντευξή αποκλειστικά για το site και τους αναγνώστες του!

Συνέντευξη: Ιωάννης Δανιήλ | Φωτογραφικό Υλικό: Herendi Ráhel (MMM Records)

OGAE GREECE: AWS, σας ευχαριστούμε για αυτή τη συνέντευξη και συγχαρητήρια για τη συμμετοχή σας στη Eurovision 2018! Πείτε μας κάτι που θα θέλατε να ξέρουν για σας οι fans του διαγωνισμού…

AWS: Μας αρέσει να κοιμόμαστε ανάποδα! Όπως ακριβώς οι βραδύποι! (γέλια)

O. G.: (Γέλια) Και πώς αποφασίσατε να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision;

AWS: Αρχικά συμμετείχαμε στο “A Dal” γνωρίζοντας ότι ο νικητής έχει την ευκαιρία να εκπροσωπήσει την Ουγγαρία στη Eurovision αλλά εμείς θέλαμε απλά να λάβουμε μέρος και να δείξουμε ποιοι είμαστε, να κοινοποιήσουμε τη μουσική μας σε ένα ευρύτερο κοινό. Έτυχε να κερδίσουμε και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι’ αυτό! Είναι σημαντικό να σας πούμε όμως πως και για τη Λισαβόνα έχουμε τον ίδιο στόχο: να δείξουμε σε ένα μεγάλο κοινό ποιοι είμαστε και πως είναι μια πραγματική εμφάνιση των AWS επί σκηνής! 

O. G.: Πως νιώσατε όταν το κοινό σας ανέδειξε νικητές και, επομένως, φετινούς εκπροσώπους της Ουγγαρίας;

AWS: Ήμασταν έκπληκτοι! Δεν το περιμέναμε με τίποτα να κερδίσουμε και πως θα μπορούσε να μας δοθεί αυτή η ευκαιρία. Μόλις κρατήσαμε την αναπνοή μας και συνειδητοποιήσαμε ότι εμείς θα πάμε στη Λισαβόνα ως εκπρόσωποι της πατρίδας μας, χαρήκαμε πραγματικά. Πρόκειται για μια τεράστια πρόκληση στις ζωές μας, και τη δεχόμαστε με χαρά!

O. G.: Τι σημαίνει “Eurovision” για σας;

AWS: Εμείς βλέπουμε τον διαγωνισμό αυτό ως μια μεγάλη ευκαιρία για να τιμήσουμε ως καλλιτέχνες τη πατρίδα μας αλλά και για να δείξουμε σε ένα ολοκαίνουργιο κοινό τη metal μουσική με την οποία ασχολούμαστε. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν πολλά είδη μουσικής, με σπουδαίους καλλιτέχνες και τραγούδια που πρέπει να τύχουν περισσότερης προσοχής. Σίγουρα η metal είναι ένα από αυτά τα είδη.

O. G.: Πως θα περιγράφατε το τραγούδι σας “Viszlát nyar”;

AWS: Είναι σίγουρα ένα δυναμικό κομμάτι και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τους ακροατές του να σκεφτούν βαθύτερα το νόημά του. 

O. G.: Δηλαδή, το τραγούδι σας περιέχει κάποιο μήνυμα ή συμβολισμό; Πείτε μας δυο λόγια για τους στίχους του. 

AWS: Πρόκειται για την αντιμετώπιση του θανάτου και γενικότερα της απώλειας. Είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί η απώλεια ενός αγαπημένου ανθρώπου στον πολιτισμό μας και είναι σχεδόν αδύνατον να αποφεύγεται η σκέψη του θανάτου. Θα ήταν πολύ πιο εύκολο να εστιάζουμε στο γεγονός ότι ζούμε στον κόσμο αυτόν ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα το οποίο θα μπορούσαμε να το διαχειριστούμε πιο προσεκτικά – ειδικά όταν είμαστε μαζί με το πρόσωπο αυτό.

O. G.: Δώστε μας μερικές λεπτομέρειες σχετικά με την εμφάνισή σας στη σκηνή του Altice Arena. 

AWS: Θα ερμηνεύσουμε το τραγούδι στην Ουγγρική γλώσσα, αλλά θα τραγουδήσουμε έτσι ώστε να το κάνουμε ακόμα πιο δυναμικό. Δουλεύουμε ακόμα το σχεδιασμό της σκηνικής εμφάνισης, αλλά μπορούμε να σας πούμε ότι πρόκειται να είναι σαν μια πραγματική συναυλία των AWS με φωτιές…

O. G.: Ποιος είναι ο στόχος σας στη Λισαβόνα;

AWS: Είμαστε χαρούμενοι που θα είμαστε εκεί και θα θέλαμε να κερδίσουμε την προσοχή του κοινού σε αυτό το λιγότερο συνηθισμένο είδος μουσικής. Ας ελπίσουμε ότι θα βρούμε ένα νέο κοινό που θα του αρέσει η παρουσίασή μας και, ίσως, να μπορέσουμε να τερματίσουμε στην πρώτη δεκάδα. Αυτό θα ήταν εκπληκτικό!

O. G.: Από τις υπόλοιπες φετινές συμμετοχές έχετε ξεχωρίσει κάποια; Σας αρέσει κάποια;

AWS: Μας αρέσει πολύ η Ελληνίδα διαγωνιζόμενη, η Γιάννα, αλλά και το Ουγγρικό τραγούδι δεν είναι κακό! Το ακούσαμε και ήταν εντάξει! (γέλια)

O. G.: Η εισαγωγική κάρτα της συμμετοχής σας γυρίστηκε στην Πορτογαλία. Μοιραστείτε τις πρώτες εντυπώσεις σας από τη χώρα αυτή;

AWS: Ήταν η πρώτη μας φορά στην Πορτογαλία και μας άρεσε πολύ, αν και ήταν μόνο για λίγες μέρες. Είμαστε φανατικοί οπαδοί της Πορτογαλικής γαστρονομίας και των κρασιών. Η ομάδα που είχαμε μαζί μας ήταν αρκετά ευγενική και μας έκανε μια τεράστια έκπληξη την οποία χαρήκαμε ιδιαίτερα: μας πήγαν σε ένα show του gothic metal συγκροτήματος Moonspell. Ήταν εξαιρετική εμπειρία!!!

O. G.: Έχετε επισκεφθεί ποτέ τη χώρα μας; Τι γνωρίζετε για την ελληνική μουσική;

AWS: Την έχουν επισκεφθεί κάποιοι από εμάς, όταν ήταν όμως μικροί. Πρέπει να έρθουμε σύντομα! Μας αρέσει η ελληνική μουσική, μας αρέσουν τα συγκροτήματα 1000mods και Rotting Christ.

O. G.:  Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

AWS: Αυτό τον καιρό κάνουμε περιοδεία στην Ουγγαρία και εν τω μεταξύ ηχογραφούμε το τέταρτο άλμπουμ μας. Σκοπεύουμε να το κυκλοφορήσουμε προς στο τέλος του έτους, οπότε δουλεύουμε πυρετωδώς. Τέλος, για το καλοκαίρι έχουμε κανονίσει να εμφανισθούμε σε ένα φεστιβάλ. 

O. G.: Μια ευχή για τη Eurovision της Λισαβόνας και ένα μήνυμα στους Έλληνες fans;

AWS: Θα θέλαμε να δείξουμε στο κοινό μια hardcore εμφάνιση των AWS  σε αυτά τα τρία λεπτά που θα παίζουμε. Μήνυμα; Φιλιά πολλά!

Ο OGAE Greece θέλει να ευχαριστήσει τους AWS για αυτή τη γεμάτη δύναμη και πάθος συνέντευξή τους και να τους ευχηθούμε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στη σκηνή της Λισαβόνας!

Υπενθυμίζουμε ότι η Ουγγαρία θα διαγωνισθεί στον Β’ Ημιτελικό της Eurovision 2018, στις 10 Μαΐου και θα εμφανισθεί στην 13η θέση. Περισσότερες πληροφορίες για τη φετινή συμμετοχή της Ουγγαρίας θα βρείτε εδώ.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για περισσότερες συνεντεύξεις και video με τους συμμετέχοντες στην Eurovision 2018!

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ