ΕΣΘΟΝΙΑ: To «La Forza» απέκτησε beat όσο η αγωνία συνεχίζεται (VIDEO)!

Το «La Forza», το τραγούδι με το οποίο εκπροσωπείται η Εσθονία στη φετινή Eurovision, απέκτησε beat και η όπερα αναμένεται να… χορευτεί πολύ στη Λισαβόνα, τον τόπο διεξαγωγής του διαγωνισμού από τις 8 έως τις 12 Μαΐου. Παρ’ όλα αυτά, η αγωνία έχει φτάσει στο ζενίθ καθώς η έλλειψη χρηματοδότησης μπορεί να επηρεάσει άμεσα το οπτικό αποτέλεσμα.

Το dance remix του τραγουδιού που ερμηνεύει η Elina Nechayeva, φέρει την υπογραφή του Otto Karl Vendt. Η σύνθεση είναι των Timo Vendt, Mihkel Mattisen, Elina Nechayeva, Ksenia Kuchukova, με τους δύο πρώτους να έχουν κάνει και την παραγωγή.

Όσον αφορά στο φόρεμα της ερμηνεύτριας, το οποίο ήταν από τα βασικά στοιχεία της εμφάνισής της στο Eesti Laul και της έδωσε το εισιτήριο για την Πορτογαλία, οι ιθύνοντες της εσθονικής αποστολής έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου. Το ποσό που απαιτείται για την ενοικίαση του προτζέκτορα -καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού της Eurovision– ανέρχεται στις €65.000, με την κυβέρνηση να αρνείται να το δώσει. Από την άλλη, υπάρχουν φωνές όπως αυτή του Elari Tamm, της Οικονομικής Σχολής του Ταλίν, που υποστηρίζει ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση της χώρας (ERR) πρέπει να αναζητήσει πόρους στην ιδιωτική πρωτοβουλία.

«Είναι δύσκολο για το κράτος το να μπορέσει να εξηγήσει το κόστος των €65.000 σε έναν διαγωνισμό τραγουδιού, καθώς θεωρείται ελαφρά ψυχαγωγία», ανέφερε ο Tamm σε εσθονική εφημερίδα και πρόσθεσε: «Στην πραγματικότητα είναι ένας από τους μεγαλύτερους (σ.σ. διαγωνισμούς τραγουδιού) ιδίως για την προώθηση του έθνους. Αν έρθει η νίκη, αυτή είναι μία σπουδαία ευκαιρία ώστε περίπου 200 εκατ. τηλεθεατές να αντιληφθούν την Εσθονία ως τουριστικό προορισμό». Έτσι, μετά το #LaForzaChallenge, οι πιέσεις στους διοικούντες εντείνονται.

Η Εσθονία θα συμμετάσχει στον α’ ημιτελικό της Eurovision που θα διεξαχθεί στις 8 Μαΐου.

Ακούστε το dance remix του «La Forza»:

Δείτε την εμφάνιση της Elina Nechayeva στο Eesti Laul:

Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος

[Φωτογραφίες: youtube.com]

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτο το φορεμα ειναι τοσο υπερβολικο που μονο κακο θα της κανει

  2. Και γιατί δεν παρουσίασαν στον εσθονικό τελικό κάτι πιο απλό, ώστε να κρατήσουν τα χρήματα για τα shows τον Μάιο;

    • Την ίδια απορία με σένα έχω εξ αρχής! Από τη στιγμή που ήταν δεδομένο ότι θα κέρδιζε τον εθνικό τελικό, δεν υπήρχε λόγος για έξοδα. Θα μπορούσαν να κρατήσουν τα λεφτά για τον Μάιο αλλά προφανώς ήθελαν να εντυπωσιάσουν και τώρα ψάχνονται…

  3. H σπουδαιότερη φωνή του φετινού διαγωνισμού, ότι γνώμη ή γούστο και αν έχει κάποιος για το τραγούδι, και αυτό δεν μπορεί να παραβλεφθεί.

  4. Μακαρι να βρεθει λυση στο προβλημα της χρηματοδοτησης για το φορεμα της τραγουδιστριας της Εσθονιας γιατι εχει ωραια φωνη

  5. ΣΙΓΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ. ΟΚ ΕΙΝΑΙ ΟΠΕΡΙΤΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΟΠΕΡΑ. ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΖΕΣΤΗΣ ΡΟΚ ΦΩΝΗΣ ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ