ΤΟΥΡΚΙΑ: Ο Can Bonomo μας τραγουδά… “Love Me Back” στη σκηνή του Μπακού!

Κατά τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης της Τουρκίας παρουσιάστηκε απόψε στο κοινό η συμμετοχή της χώρας στην Eurovision 2012. Ο φετινός εκπρόσωπος, Can Bonomo, φιλοξενήθηκε στα στούντιο του TRT, όπου παραχώρησε μια μίνι συνέντευξη και κατ’ όπιν ερμήνευσε για πρώτη φορά το τραγούδι με το οποίο θα διαγωνιστεί σε περίπου τρεις μήνες από σήμερα στη σκηνή του Μπακού.

Το τραγούδι τιτλοφορείται “Love Me Back” και ο ίδιος ο ερμηνευτής αποκάλυψε πως συμμετείχε σε όλη τη διαδικασία της παραγωγής της συμμετοχής αυτής, το γενικό πρόσταγμα της οποίας ανήκει στον Can Saban. Πρόκειται για μια σύνθεση με αρκετά έθνικ στοιχεία, αλλά και pop ακούσματα. Ο φετινός εκπρόσπωπος της χώρας δήλωσε πανευτυχής για την ανάθεση που του έγινε από την κρατική τηλεόραση, ενώ εν συνεχεία ερμήνευσε μερικές από τις επιτυχίες του.

Η Τουρκία διαγωνίζεται στον Β’ Ημιτελικό της φετινής Eurovision, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 24 Μαίου.

Θανάσης Νάκος

 

60 ΣΧΟΛΙΑ

  1. na pw tin alitheia perimena na einai xeirotero… i ethnik mousiki mou aresei alla to tragoudi den se krata..metrio.. nomizw pernaei apo ton imiteliko alla ston teliko polles dyskolies gia Top 10…

  2. Ωραιο ειναι τελικα! Ιδιαιτερο,με εθνικ στοιχεια…Τουλαχιστον δεν θα ντυθει Φλωρινιωτης στη σκηκη του Μπακου,οπως ντυθηκαν περυσι οι Yuksek Sadakat.Και μεχρι στιγμης ο 2ος ημιτελικος ειναι το μαυρο του το χαλι αν εξαιρεσουμε τη Νορβηγια,οποτε μια χαρα την εχει η Τουρκια!

  3. Τα πρώτα 15 δευτερόλεπτα είναι ωραία, μετά παρακαλάς να τελειώσει το τσίρκο Μεντράνο. Χοροπηδάει σαν αρκούδα ο Τζαν, βαράει και νταγερέ που έλεγε και η Χαρούλα, είναι αδιάφορο μέχρι σιχάσεως. Δεν είναι έμετος (2007), επίσης στον β’ ημιτελικό η Τουρκία έχει πολύ δικό της πράμα να την ψηφίσει (Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Φύρομ, Βοσνία, Βουλγαρία, θα περάσει στον τελικό πιστεύω.
    Εν κατακλείδι νομίζω ότι όλοι φέτος δουλεύουν για τη Σουηδία, την Ιταλία και ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ την Αρμενία, για την οποία η νίκη στο εχθρικό Μπακού θα είναι ζήτημα τιμής.

  4. Ξεκινα με πολλες υποσχεσεις λογω εθνικ αλλα στην συνεχεια δεν με εντυπωσιαζει καθολου…ελεγα ποτε θα τελειωσει…ισως αν το ακουσω περισσοτερες φορες αλλαξω γνωμη…παντως τα πρωτα 20 δευτερολεπτα περιμενεις να ακουσεις κατι φοβερο…(ασε που μου θυμισε Μπρεγοβιτς).

  5. Το βρίσκω εξαιρετικά ενοχλητικό και ως τραγούδι και ως φωνή και ως παρουσία. Μου θυμίζει γραφικές συμμετοχές της Τουρκίας από τα ’80s.

  6. an auto den einai tourkoghftia se ollo ths to megalio tote ti einai ??? ekneurhsthka spasthko kai to tragoudh kai autos kai h fonh tou kai o rh8mos olla xaliaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!!!! 0′ me tono !!!!!!!!!!!!!!!!!!

  7. ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ, ΤΙ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;;;;;;; ΝΟΜΙΖΩ Η ΛΕΞΗ “ΕΜΕΤΙΚΟ” ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙ. ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΥΡΑΝΝΙΕΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ, ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ (ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ) ΠΑΣ ΤΟΥΑΛΕΤΑ, ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΕΝΑ ΤΟΣΤΑΚΙ, ΚΑΤΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ… ΝΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΕΛΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΤΡΑΓΙΚΟ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΦΤΑΙΜΕ;;;;;

  8. MAYΡΟ ΧΑΛΙ… εχει κατι να αρεσει αυτο το πραμα?? Αλλα τι να περιμενει κανεις… ΤΟΥΡΚΙΑ (ο τονος στο Α)

  9. Κατά τη γνώμη μου, το πρόβλημα δε βρίσκεται τόσο στο τραγούδι, όσο στον εκπρόσωπο, ο οποίος είναι – να το θέσω ευγενικά – κάπως “υπερβολικός” στον τρόπο με τον οποίο επέλεξε να το αποδώσει, όχι μόνο σκηνικά, αλλά και ερμηνευτικά… Ας ελπίσουμε να μαζευτεί μέχρι το Μάιο, αν και δεν το βλέπω… Πάντως, η τελευταία εβδομάδα αποδείχθηκε πραγματικά κακή… Εύχομαι από την Παρασκευή να ξανακούσουμε καλύτερες συμμετοχές…

  10. Σε σχεση με τα υπολοιπα του 2ου ημιτελικου αυτο ειναι αριστουργημα! 😛 Μην το δουμε και στην 5αδα και γελαμε!

    • Εδω επιασε πενταδα το “shake it up shekerim” η οπως στα κομματια λεγοταν τα παντα ειναι πιθανα με χωρες που εχουν “ευνοια” και θεωρω το περσυνο τραγουδι τους καλυτερο ασχετο που τα σκατωσαν σκηνικα…!!

  11. Καλή η εισαγωγή και αρχικά σκέφτηκα πολλά υποσχόμενη, αλλά η συνέχεια απογοήτευση. Μέχρι στιγμής ΑΝ καταφέρει και πάρει το εισιτήριο η Loreen έχει τη νίκη στο τσεπάκι

  12. Θυμίζει πολύ τη συμμετοχή του 2005,η οποία μου άρεσε πάρα πολύ!Αλλά αυτό εδώ είναι λίγο υπερβολικό!Εννοώ η σκηνική παρουσία!Δεν το βρίσκω κακό.Τελικό θα περάσει 100% αλλά δεν ξέρω…Μπορεί και να ”πιάσει” τελικά,γιατί επαναλαμβάνω,δεν είναι κακό!Έχει έθνικ στοιχεία και αυτό θα τους ευνοήσει στις επιτροπές!

  13. Δεν ειναι και τοσο ασχημο,εγω 2 φορες το ακουσα και μου εχει μεινει η μελωδια και οι στιχοι…Τον ειδα και σε ενα live στην Κωνσταντινουπολη και ειναι τρελαρας,πολλη ενεργεια στη σκηνη.Θα δειξει

  14. Χωρίς να πολυλογήσω, μία από τις καλύτερες συμμετοχές της γειτονικής μας χώρας, μ’ έναν χαρισματικό καλλιτέχνη!
    Μπράβο,Τουρκία και καλή τύχη στο πολυαγαπημένο σου Μπακού!!!

  15. Οσο πιο πολλες φορες το ακουω τοσο πιο πολυ μου αρεσει! Παντως τα σχολια στο επισημο site της Eurovision ειναι πολυ θετικα!

    • ε φυσικα ρε φιλε..εδω μεσα ειναι οι πιο κακοπροαιρετοι που εχουν αλλα κριτιρια για να κρινουν..
      λογικο να αρεσε αφου αντικειμενικα εχει κατι να πει το τραγουδι δεν ειναι σαχλα της σειρας!

      • Αυτο ειναι λαθος εμενα προσωπικα δεν μου αρεσει δεν ειναι θεμα χωρας εξαλλου εχω υποστηριξει πολλες φορες την Τουρκια(για να μην σου πω οτι μονο το σεικ ιτ απ σεκεριμ δεν μου αρεσε τα τελευταια χρονια και η τρελλη το 2005 που ηταν σαν μαγισσα).
        Ειναι γνωστος ηχος τιποτα καινουργιο για εμας τους βαλκανιους και μου θυμιζει μπρεγκοβιτς…τα δευτερολεπτα μεχρι να ξεκινησει το τραγουδι ειναι καλα μετα με απογοητευει.
        Εξαλλου κριτιριο μου δεν ειναι τι λενε οι αλλοι..!

  16. πρωτα διβασα τις κριτικες σας και μετα ακουσα το τραγουδι..περιμενα να ακουσω τα χειροτερα μαυτα που γραφατε..

    λοιπον..συμφωνω οτι ειναι λιγο εκνευριστικο,οτι ειναι καπως σπαστικη η ερμηνεια του τραγουδιστη ομως νομιζω το τραγουδι ειναι μια αρκετα ενδιαφερουσσα επιλογη..καμια σχεση με του 2007 που ειπωθηκε..
    εθνικ με βαλκανικο ηχο θα ελεγα..προσωπικα μου φτιαχνει το κεφι..

  17. oniro zo edw kai kati meres min me 3IPNISTE me! ti einai auto to aprosarmosto?? p pane me auto to tsirko fetos an den htan se filiko efafos tha lega stadar ektos telikou tr dn 3erw alla pli diskolo m fenete pww einai tragiko to akouo paralila p grafo kai…. apla eleos oi teleutees simetoxes dn einai oute gia ta panigiria pff plires apogoiteusi elpizo n ala3i gt oso pame mionode oi simetoxes p dn exoume akousi… an sinexisoume etsi o serbos tha kerdisi sigoura tha paei xoris adipalous monos stin euthia tha ne…

  18. XALIA. mono afto exo na po… XALIA. kai perisi ta akouso gia ta kala … dithen kitao mono xores/thriskies kai tetia … kai telika ixa dikeo. kai fetos omos: XALIA! paidia sta balkania den imaste? ton valkaniko ixo den ton kseroume kala? kai sas aresi afto to ekneuristiko tragoudaki!? sorry… XALIA! 😉 … ferte mas athena, ferte mas sertab, ferte mas hadise .. alla oxi teties “vlakies” opos 2011 & 2012.

  19. Ωραία… Οι Τούρκοι θα φέρουν ένα γύφτικο πανηγύρι στη σκηνή του Μπακού. Για να δούμε τι άλλο μας μένει για φέτος… Πάω στοίχημα ότι στην ΕΡΤ ακούγοντας όλα αυτά τα τραγούδια, τρέχουν πανικόβλητοι ψάχνοντας να βρουν ένα εξίσου χάλια κομμάτι. Αυτός είναι ο λόγος που καθυστερούν τόσο. Μην βρεθούν κιόλας προ εκπλήξεων. Βλέπω απευθείας ανάθεση στην Πόπη Μαλιωτάκη με ξένο στίχο… Χαχαχαχα

  20. Έξυπνη κ συγχρόνως κ τυχερή λόγω κλήρωσης η φετινή επιλογή της Τουρκικής συμμετοχής. Σαφώς καλύτερο από τη Γεωργία, την Ουκρανία κ τη Μάλτα, λόγω Βαλκανικού ήχου θα τσιμπήσει βαθμούς και από τις 6 !!! Βαλκανικές χώρες που συνωστίζονται στον Β Ημιτελικό… Εαν σκεφτεί κανείς κιόλας ότι θα ψηφιστεί λογικά και απο Γεωργία, Γερμανία κ ίσως Αρμενία, νομίζω ότι πρόκειται για μια άνετη πρόκριση της στον Τελικό ..

  21. Φοβάμαι ότι θα καταλήξουμε φέτος να αναζητάμε το βραβείο για το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ τραγούδι. Ας ελπίσουμε να αλλάξει το σκηνικό στη συνέχεια, αφου περιμένουμε ακόμα να βγουν οι μισές και πλέον συμμετοχές.
    Δεν είναι ότι χειρότερο έχουμε δει φέτος. Και συνήθως κάτι τέτοιες αδιάφορες μαλακίες κάνουν τη ζημιά και πλασάρονται ψηλά(Δανία πρόπερσι, πέρυσι Ουκρανία,Βοσνία κτλ)

  22. Πολύ καλό τραγούδι. Να τι ενοούσα παλία όταν έγραφα ότι στον διαγωνισμό πρέπει ν’ακούγονται και διαφορετικά τραγούδια απο τις ηλίθιες κονσέρβες που μας σερβίρουν κάθε χρόνο οι ατάλαντοι σκανδιναβοι συνθέτες (βλέπε φετινες συμμετοχές Νορβηγίας και Κύπρου)

  23. Ε.όχι βρε Donna μου μ…η περσινή συμμετοχή της Βοσνίας, μη λέμε τρέλλες τώρα! ConP, να σου θυμίσω τους Athena το 2004 που ήταν εντελώς κλεμμένος Μπρέγκοβιτς ο ήχος τους,και ήρθαν 4οι ενώ αυτό, ουδεμία σχέση μετά τα πρώτα 15”!!!
    Τέλος πάντων, ο Μάιος δεν είναι μακριά και θα μας λυθούν όλες οι απορίες μας! Πάντως πιστεύω πως αυτό το κομμάτι θα είναι μέσα στην πρώτη δεκάδα, απλά περιμένω να βγουν όλα, για να κρίνουμε καλύτερα!

  24. Χαρουμενούλι, όχι του γούστου μου αλλά όχι και για πέταμα. Τουλάχιστον πέρα από τα συνηθισμένα χαζοτράγουδα τύπου Νορβηγίας.

  25. Χαχα,αυτοι τουλαχιστον επελεξαν τραγουδιστη και τραγουδι,εμας να δω!Μας βλεπω με Μαλιωτακη στο μικροφωνο και Πετριδη στο χορευτικο να αναβιωνουμε στιγμες Ισπανιας 2008.Χαμηλο κοστος δεν θα εχουμε και μ’αυτους? Τι το ψαχνουν? 😛

  26. νομιζω πως μετα τους maNga το 2010 η Τουρκια δεν εχει προσπαθησει και πολυ…πρωτα τα χρυσα κλουβια και μετα ο Can με….ρομπα? και στην αρχη τι κανει? τον κομη δρακουλα? ηρθες παλι τρελο καρναβαλι!!!!

  27. Αδιάφορο δεν το λες.Λίγο μονότονο και κάπως σπαστικό ναι.Κυμαίνεται λίγο σε Σερβία 2010 αλλά μου τη σπάει κάπως το σημείο νανανανανανανανανανανααααα.Θα περάσει τελικό πιστεύω,τώρα για το αν το θέλω κιόλας θα δούμε…

  28. ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΝ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΣΙΝΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΓΑΠΗΘΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ FANS, ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΥΧΕΡΟΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟ. ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΕΚΑΔΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΠΕΡΥΣΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  29. Περιεργο τραγουδι.Το σημειο ”νανανααααααααα” ειναι λιγο σπαστικο.Λογικα θα περασουν στον τελικο

  30. ΣΑΝ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ,ΕΠΙΣΗΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ

  31. Ε οχι και σε οσους δεν αρεσει ειναι κακοπροαίρετοι!! Ας το δεχτουμε… αλλα φασιστοειδη οπως οι συμπεριφερα ορισμενων που βαζουν ταμπελες και χαρακτηρισμους σε οσους διαφωνουν. Δεν μ’αρεσει… τελεια και παυλα!!

    • Παλι καλα να λεμε που δεν εγραψαν να φυγουμε απο την χωρα… οπως ειπε η Ντορα του δρακουλα…. να παμε λεει στην Β. Κορεα σε οποιον δεν αρεσει… ουστ κοπροσκυλααααααααααα

    • Καλα αυτο σιγουρα θα περασει λογω συμμαχιων στον ημιτελικο που συμμετεχει.Η Κυπρος παλι ειναι σε δυσκολο ημιτελικο.

  32. τι αγχος ειναι αυτο ρε παιδια με την κυπρο?ελεος..λες κι εχει κανενα τραγουδι φαινομενο η αριστουργημα..ενα σαχλοτραγουδο της σειρας εχει..συγνωμη για τους φιλους κυπριους αλλα δεν ειναι κακο να ειμαστε λιγο αντικειμενικοι..παρουσιαζεται το τραγουδι της ηβης φαβορι ενω δεν ειναι..
    επισης της τουρκιας ειναι κλασης ανωτερο..πολυ διαφορετικο φυσικα αλλα πολυ καλυτερο και λογικα θα τα παει πολυ καλα..

    • οχι δεν λεω οτι ειναι τιποτα το αριστουργημα αλλα σε συγκριση με αυτο ειναι οτι καλυτερο εχω ακουσει xD

  33. Ναί ο τραγουδιστής είναι λίγο εκνευριστικός, αλλά το τραγούδι είναι πολύ ωραίο, μου αρέσουν πολύ τα έθνικ στοιχεία. Καλό θα ήταν πάντως να μην υπήρχαν αγγλικά στο τραγούδι, το καταστρέφουν. Πιστεύω πάντως οτι εύκολα ή δύσκολα θα περάσει στον τελικό.

  34. το πρωτο ακουσμα απαισιο..μετα απλα το συνηθιζεις..αλλα μονο με πολυ καλη σκηνικη παρουσια πιστευω θα περασει..κακη επιτυχια τουρκια..(με πλ αγαπη :P)

  35. To tragoudi einai poly wraio Kai poly pio poiotiko apo to tis upopsifies saxlamares tis Elladas Kai tis Kyprou styl club’istika Kai tsingoleletas prasini violetas!! Eleos pia! Tha ginoume rezili pali!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ