ΣΛΟΒΕΝΙΑ: H Lea Sirk μιλάει αποκλειστικά στον OGAE Greece!

Όπως είναι γνωστό, η Σλοβενία, θα εκπροσωπηθεί στην Eurovision 2018, από την Lea Sirk και το τραγούδι «Hvalane!» σε σύνθεση και στίχους του Tomy DeClerque και της ίδιας. 

Κάπου ανάμεσα στο βεβαρημένο πρόγραμμά της από εμφανίσεις και πρόβες, η μεγάλη νικήτρια του EMA 2018 αφιέρωσε λίγο χρόνο για τους Έλληνες fans και μίλησε αποκλειστικά στον OGAE Greece για όλα! Η Lea απάντησε με ιδιαίτερη χαρά τις ερωτήσεις μας σχετικά με την καριέρα της, τη συμμετοχή της στη Eurovision, για το τραγούδι της αλλά και την παρουσίασή του και έστειλε το δικό της μήνυμα στους fans του διαγωνισμού μέσα από ένα σύντομο αλλά γλυκό video!

Συνέντευξη: Ιωάννης Δανιήλ | Φωτογραφικό Υλικό: Ana Gregorič

OGAE GREECE: Γεια σου Lea! Θερμά συγχαρητήρια για τη συμμετοχή σου στη φετινή Eurovision και σε ευχαριστούμε για αυτή τη συνέντευξη! Ας ξεκινήσουμε με δυο λόγια για σένα… 

Lea Sirk: Λοιπόν, μεγάλωσα στην ακτή, σε μια όμορφη μικρή πόλη που ονομάζεται Koper. Είμαι 28 ετών και έχω δύο κόρες που ονομάζονται Sia και Ael. Είμαι ήδη στη μουσική βιομηχανία εδώ και πάνω από μια δεκαετία και υποθέτω ότι θα μπορούσατε να σκεφθείτε ότι έχω μια θετική και ισχυρή προσωπικότητα (που ίσως να είμαι καθώς είμαι ακόμα εδώ!). Ξεκίνησα τη μουσική μου εκπαίδευση σε ηλικία πέντε ετών και τελείωσα τις σπουδές μου στη Γενεύη με τιμητική διάκριση και κατέχω Master of Arts στην εξειδικευμένη μουσική παράσταση.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, επίσης, ξεκίνησα την καριέρα μου ως τραγουδίστρια, καθώς το τραγούδι ήταν πάντα το μεγάλο μου πάθος. Άρχισα να συμμετέχω τακτικά σε διάφορα φεστιβάλ, καθώς και στο ΕΜΑ, τη Σλοβενική εθνική επιλογή για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision (2009, 2010).
Επίσης, το περασμένο φθινόπωρο, εμφανίστηκα στη Σλοβενική έκδοση του τηλεοπτικού σόου “Your Face Sounds Familiar”. Η πρώτη μου μίμηση στο πρόγραμμα ήταν ο περσινός νικητής της Eurovision, Salvador Sobral! Ήταν μια μεγάλη πρόκληση για μένα, αλλά ήμουν πραγματικά ικανοποιημένη με την απόδοσή μου. Η εμφάνισή μου παρουσιάστηκε ακόμη και στην Πορτογαλία και το κοινό ακόμα μου γράφει γι ‘αυτό!

https://www.youtube.com/watch?v=mTj15mj7iOc

O. G.: Τι σημαίνει ο διαγωνισμός της Eurovision για σένα;

L. S.: Είμαι fan της Eurovision χρόνια τώρα και γνωρίζω πολλά τραγούδια του θεσμού! Είμαι επίσης πολύ τυχερή που συμμετείχα σε αυτό το μεγάλο γεγονός ήδη δύο φορές. Τραγούδησα στη Eurovision στα φωνητικά για τις Tinkara Kovač (2014) και ManuElla (2016). Αισθάνομαι υπέροχα που εκπροσωπώ τη Σλοβενία στη Eurovision φέτος. Ο λαός της πατρίδας μου με γνωρίζει ήδη αρκετά καλά, κι έτσι ξέρουν ότι θα το απολαύσω και θα πάω εκεί χωρίς άγχος.

O. G.: Ποια ήταν τα συναισθήματά σου όταν ανακοίνωσαν ότι ήσουν η νικήτρια του ΕΜΑ 2018;

L. S.: Ειλικρινά δεν περίμενα ότι θα κερδίσω, όχι. Αυτή ήταν η τέταρτη φορά που συμμετείχα, κι επομένως ήταν μια υπέροχη έκπληξη! Το “Hvala, ne!” στην πραγματικότητα είχε ηχογραφηθεί για το επερχόμενο άλμπουμ μου και υποβλήθηκε στο EMA μόνο με σκοπό την προβολή του στο Σλοβένικο κοινό, οπότε ήταν μια πραγματικά απροσδόκητη νίκη!

O. G.: Θα ήθελες να μας μιλήσεις για το “Hvala, ne!”;

L. S.: O Tommy DeClerque και εγώ  γράψαμε το τραγούδι. Περιγράφει πότε εγώ βρίσκομαι σε αυτό το ψεύτικο, εικονικό κόσμο. Από τη δική μου μεριά, υπάρχουν πράγματα που μπορώ να πω όχι! Μπορώ να πω όχι σε οτιδήποτε μου φαίνεται να είναι ψεύτικο σε αυτόν τον κόσμο, είτε πρόκειται για τις μάσκες που κρύβονται πίσω ψεύτικοι άνθρωποι, είτε για τη χειραγώγηση από το σύστημα ή τα μέσα ενημέρωσης και οτιδήποτε άλλο ψεύτικο.

O. G.: Μπορείς να μας αποκαλύψεις πως θα είναι η παρουσίαση του τραγουδιού σου στον ημιτελικό; Θα αλλάξεις κάτι;

L. S.: Θα κάνουμε μερικές αλλαγές, ίσως να κάνουμε κάποιες βελτιώσεις στο τραγούδι, αλλά η ιδέα που παρουσιάσαμε στον Εθνικό Τελικό θα είναι ουσιαστικά η ίδια – θα την κρατήσουμε απλή και αυθόρμητη. Οι χορεύτριες θα παραμείνουν μαζί μου φυσικά, καθώς και τα φωνητικά μου εκτός σκηνής και αυτό είναι… Θέλω να το κρατήσω απλό. Επομένως, η απλότητα είναι ο κανόνας!

O. G.: Ποια είναι τα σχέδια σου μετά την Eurovision;

L. S.: Θα ολοκληρώσω το δεύτερο άλμπουμ μου και στη συνέχεια αρκετές συναυλίες. Επίσης, να παραμείνω ένα θετικό άτομο.

O. G.: Θα ήθελες να στείλεις το δικό σου μήνυμα στους fans του διαγωνισμού;

L. S.: Αγαπητοί φίλοι, παρακαλώ ανοίξτε τις καρδιές σας, νιώστε τη μουσική και μην κρίνετε τους μουσικούς και τους ερμηνευτές – απλά απολαύστε ό,τι έχουν δημιουργήσει. Και κάτι σημαντικό … στη ζωή, μην διστάσετε να πείτε ΟΧΙ όταν δεν σας αρέσει κάτι ή δεν θέλετε να κάνετε κάτι για το οποίο δεν νιώθετε καλά!

Ο OGAE Greece θέλει να ευχαριστήσει πολύ τη Lea Sirk για αυτή την ενδιαφέρουσα συνέντευξη και το βίντεο, και να της ευχηθεί ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στη σκηνή της Λισαβόνας!

Υπενθυμίζουμε ότι η Σλοβενία θα εμφανισθεί 17η στη σειρά στον Β’ Ημιτελικό στις 10 Μαΐου. Περισσότερες πληροφορίες για τη φετινή συμμετοχή της χώρας μπορείτε να βρείτε εδώ.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για περισσότερες συνεντεύξεις και βίντεο από τους συμμετέχοντες στη Eurovision 2018!

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ρε παιδια πλησιαζει ο διαγωνισμος σε 14 μερες και δεν εχει αναρτηθει ακομα αν προβληθει στην τηλεοραση εκπομπη που παρουσιαζε τα τραγουδια των ημιτελικων ,…….ξερετε αν θα γινει τιποτα αυτες τις 14 μερες ?

    • Το Σάββατο 28/4 στις 18:45 στην ΕΡΤ1 θα προβληθεί η πρώτη εκπομπή με την παρουσίαση των τραγουδιών του Α’ ημιτελικού και των χωρών που ψηφίζουν σ’ αυτόν και την Κυριακή 29/4 την ίδια ώρα και στο ίδιο κανάλι θα προβληθεί η δεύτερη εκπομπή με τα τραγούδια του Β’ ημιτελικού και των χωρών που ψηφίζουν σ αυτόν

    • Σιγα την εκπομπή, αφού τα χεις δει 100 φορές όλα τα τραγούδια τι ακριβώς περιμένεις να είναι?

  2. Πόσο ωραία γυναίκα…! Επισκιαζει σαφέστατα το τραγούδι της που δυστυχώς δεν λέει και πολλά πράγματα..

  3. […] Η Lea Sirk έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στον OGAE Greece στην οποία απάντησε με ιδιαίτερη χαρά τις ερωτήσεις μας σχετικά με την καριέρα της, τη συμμετοχή της στη Eurovision, για το τραγούδι της αλλά και την παρουσίασή του και έστειλε το δικό της μήνυμα στους fans του διαγωνισμού μέσα από ένα σύντομο αλλά γλυκό video! Δείτε εδώ! […]

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ