ΕΣΘΟΝΙΑ: Η Elina Nechayeva σας προσκαλεί στο #LaForzaChallenge!

Η Εσθονία επέλεξε εκπρόσωπο στις 4 Μαρτίου και δεν είναι άλλη από την Elina Nechayeva. Από την πρώτη στιγμή το τραγούδι της La Forza αγαπήθηκε από πολύ κόσμο και φιγουράρει στις πρώτες θέσεις των στοιχημάτων για νίκη στη Λισαβόνα.

Πολύς κόσμος άρχισε να κάνει covers του La Forza και η Elina αργά ή γρήγορα τα ανακάλυψε στο διαδίκτυο. Έτσι, της γεννήθηκε η ιδέα του #laforzachallenge η οποία εδώ και λίγες μέρες έχει ξεκινήσει με την Elina να φαίνεται πολύ ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα. Στο πρώτο από τα δύο βίντεο που έχουν ανέβει στο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης της Εσθονίας συναντάμε και έναν 16χρονο ελληνικής καταγωγής ονόματι Αλέξανδρος Γιαννούσης του οποίο το cover φαίνεται να μάγεψε την Εσθονή υψίφωνο. Οπότε αν τραγουδάτε, παίζετε κάποιο όργανο, χορεύετε, ζωγραφίζετε ή οτιδήποτε άλλο η Elina σας προσκαλεί στο #laforzachallenge! Μπορείτε να στείλετε το βίντεο σας είτε με σχόλιο στα υπάρχοντα βίντεο (δείτε παρακάτω) είτε να το ανεβάσετε στο Facebook με το αντίστοιχο hashtag.

Ακόμα δείτε εδώ το cover του La Forza από τον 16χρονο Έλληνα Αλέξανδρο Γιαννούση!

https://www.youtube.com/watch?v=Xu7go1ZNyL0


Περνάμε σε ένα άλλο θέμα που έχει σχέση με την φετινή συμμετοχή και έχει προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον από πολλούς. Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Elina Nechayeva στον εθνικό τελικό της Εσθονίας ήταν μία ξεχωριστή στιγμή στη φετινή χρονιά, ωστόσο φαίνεται να υπάρχουν διάφορα προβλήματα.

Η πραγματοποίηση της ίδιας εμφάνισης και στη Λισαβόνα φαντάζει αδύνατη μιας και το κόστος όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αποστολής Mart Normet φτάνει το ποσό των 65.000 ευρώ. Ωστόσο, ο κρατικός φορέας ERR ανακοίνωσε ότι δεν διαθέτει το συγκεκριμένο ποσό. Κάπου εκεί άρχισε η όλη αναζήτηση χορηγών ώστε να καταφέρει η Elina να έχει την ίδια σκηνική παρουσία και το Μάιο στη σκηνή της Εurovision. 

Ο Mart Normet είχε δηλώσει παλαιότερα, ότι με την Εσθονία να βρίσκεται ψηλά στις πιθανότητες για να κερδίσει τη Eurovision, πιστεύει πως το ”φόρεμα” αξίζει τα χρήματα. Επιπλέον είχε τονίσει ότι η Elina είναι μία τόσο μεγάλη τραγουδίστρια που θα μπορούσε να πάει στην Eurovision και με ένα απλό όμορφο φόρεμα και να τραγουδήσει. Αλλά θεωρεί πως μιλάμε για κάτι που έχει μεγάλο αντίκτυπο στο τραγούδι και στην συνολική σκηνική παρουσία.

  • Η Elina Nechayeva πριν λίγες μέρες προέβη σε δηλώσεις λέγοντας τα εξής: <<Ακριβώς όπως αυτή η ιστορία, η κλασική με την ηλεκτρονική μουσική που δένονται αρμονικά, έτσι και το φόρεμα είναι αυτό που κάνει αυτή την ιστορία ξεχωριστή. Αυτό που θέλω είναι να επικεντρωθώ στις προετοιμασίες της Eurovision, γιατί θα ήθελα να ανταποδώσω την αγάπη μου στους ανθρώπους που ψήφισαν για μένα και κράτησαν το χέρι μου. Αλλά είναι λυπηρό όταν πρέπει να αντιμετωπίσουμε τέτοια προβλήματα. Ωστόσο, ελπίζω ότι όλα θα δουλέψουν καλά και ότι θα μπορέσω να εμφανιστώ μαζί με το φόρεμα στη σκηνή. Αυτό το φόρεμα θα ήταν η μόνη λύση.>>
  • Ο Mart Normet σε νεότερες δηλώσεις ανέφερε τα εξής: <<Μιλήσαμε με διάφορους υπουργούς, τοπικούς παράγοντες και προσεγγίσαμε φορείς και του προγράμματος e-Residency, μόνο σε περίπτωση που κάποιος μπορεί να βρει χρήματα από το μάρκετινγκ, επειδή η Elina είναι σαφώς μία από τις αγαπημένες για τη νίκη. Στην πραγματικότητα, βρισκόμαστε με τον μάνατζερ της Elina σε συνεχή διάλογο για θέματα προϋπολογισμού. Το συνολικό κόστος εξακολουθεί να είναι πενταψήφιο νούμερο, αλλά δεν μιλάμε μόνο για τον προτζέκτορα και το φόρεμα, αλλά έχουμε συμπεριλάβει και τα ρούχα της Elina, στο σύνολο. Για πολύ καιρό, δεν έχουμε λάβει τέτοια διεθνή προσοχή και έπαινο για μια εσθονική συμμετοχή της Eurovision. Η Elina Nechayeva είναι μια μεγάλη επαγγελματική ”κάρτα” για όλη την Εσθονία, για όλους μας.>>

Το συμπέρασμα που μπορεί να αναχθεί είναι ότι η εσθονική αντιπροσωπεία φαίνεται αποφασισμένη και επίμονη να βρει τον απαιτούμενο προϋπολογισμό για τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη σκηνική τους παρουσία. Θα τα καταφέρουν άραγε;


Στο παρακάτω βίντεο που ανάρτησε η ίδια η Elina στο προφίλ της στο Facebook μπορείτε να παρακολουθήσετε τα μαθήματα φωνητικής που έκανε στην Αμερική! Καθηγητής της είναι ο Kamal Khan τον οποίο και ευχαριστεί πολύ για τις συμβουλές του κι έτσι τώρα νιώθει πιο δυνατή για την εμφάνισή της στη Λισαβόνα. Το αποτέλεσμα όπως θα δείτε είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

https://www.facebook.com/elinanechayeva/videos/468503353567708/

 

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή της Εσθονίας από την θέση των στοιχημάτων έπεσε στην χτες και σήμερα στην 5η! Λέτε το όλο θέμα με το φόρεμα να έχει στοιχίσει σε πόντους στην Elina; Θα δούμε πως θα εξελιχθεί η όλη κατάσταση. Μείνετε συντονισμένοι.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Εσθονία θα εμφανιστεί στην θέση του Α Ημιτελικού στις 8 Μαΐου.

Γιώργος Φλίγκος

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. To #laforzachallenge είναι ένας έξυπνος και μηδενικούς κόστους τρόπος προώθησης μίας συμμετοχής μέσω των social media. Και ενώ η Τερζή είχε από νωρίς επισημάνει ότι πλέον εκεί παίζεται του promotion των τραγουδιών σήμερα, τελικά δεν είδαμε καμία ιδιαίτερη κίνηση σε αυτή την κατεύθυνση. Αδαφορία ή ανικανότητα εκ μέρους της δισκογραφικής της και της ΕΡΤ;

    Όσον αφορά το θέμα με την σκηνική εμφάνιση της Εσθονίας. Εξαρχής πολλοί είπαμε ότι μία σκηνή με μηδενική παρουσία οθονών LED και σύγχρονων εφέ αναγκάζει τις συμμετέχουσες χώρες στην χρήση δικών τους εφέ, κατασκευών, ευρημάτων, κάτι που δημιουργεί ανισότητα μεταξύ το περισσότερο και λιγότερων εύπορων τηλεοράσεων. Βλέπουμε λοιπόν το πως ένα ποσό το οποίο θα ήταν αστείο για τη Ρωσία ή τη Σουηδία καθίσταται απαγορευτικό για τους Εσθονούς προκειμένου να υλοποιήσουν την ιδέα που είχαν στο μυαλό τους. Κρίμα.

    • σαν τι ακριβως να εκανε η γιαννα δεν μας λες;
      και στη τελικη τι παραπανω εχουν κανει και οι αλλοι που πανε στα παρτυ; κερδιζουν βαθμους και προωθηση;
      οχι βεβαια, απλα πανε για να περασουν καλα…
      ουτε τα στοιχηματα δεν επηρεαζονται…
      και αν εξαιρεσεις το concert στο ισραηλ που οντως ηταν μεγαλο γεγονος απ οτι ειδαμε με παρα πολυ κοσμο, ολα τα αλλα γινοντουσαν για χατιρι των φανς που στη τελικη τι το δουν λαιβ τι οχι, ξερουν τι παιζεται αρα τζαμπα κοπος και λεφτα…

      οσον αφορα το θεμα της σκηνης, αλιμονο να αρχισουμε τωρα να γκρινιαζουμε γτ δεν εχει αυτο γιατι δεν εχει εκεινο…
      ο σαλβαδορ ειχε τιποτα; η κοντσιτα; η εμιλι; και παει λεγοντας…
      μην το δενουμε σχοινι κορδονι και μιζεριαζουμε το θεμα των χρηματων…
      αν αξιζει να κερδισει η εσθονια και η καθε εσθονια θα γινει λογω τραγουδιου…
      και οι λευκορωσοι ειχαν φερει λυκους στη σκηνη αλλα στον ημιτελικο μειναν…
      και ο ρωσος εσκασε ενα σωρο λεφτα στον ευαγγελινο αλλα τελικα 3ος βγηκε…
      και μεις πηγαμε περσυ για 3D και γελαγε ο καθε πικραμενος με τις γελιοτητες που στησαν… κτλ κτλ

      αυτα και καλη καρδια..!!!

      βουλγαρια βελγιο ελλαδα για νικη λεω εγω και βλεπουμε..!!!

      • 1ον. Το κάθε τραγούδι έχει το concept του, που το εξυπηρετεί και το αναδεικνύει. Καλό είναι οι διοργανωτές του διαγωνισμού να μπορούν να παρέχουν μία ποικιλία δυνατοτήτων σε όλες τις συμμετοχές, και η καθεμία να τις χρησιμοποιεί ή όχι κατά το δοκούν.

        2ον. To ότι κάποιοι χρησιμοποίησαν αποτυχημένα ή κακόγουστα ευρύματα δεν λέει κάτι. Και άλλοι έκαναν το αντίθετο με πολύ θετικά αποτελέσματα.

        3ον. Διαφωνώ κάθετα ότι το Rise like a phoenix “δεν είχε τίποτα”. Ποτέ δεν θα ήταν το ίδιο ως αισθητικό αποτέλεσμα χωρίς τα πύρινα φτερά που προβάλλονταν στις οθόνες από πίσω. Η’ για παράδειγμα το πολύ “εσωτερικό” Calm after the storm που σε καθοριστικό βοηθήθηκε από τα γραφικά που προβάλλονταν στην σκηνή. Η Πορτογαλία πέρσι είναι μία εξαίρεση που δνε επιβεβαιώνει τον κανόνα για να τον επικαλούμαστε κάθε τόσο.

        4ον. Όλα μπορούν να βοηθήσουν σε ένα καλό promotion. Δεν λέω ότι θα σε βγαλουν νικητή, μπορούν όμως να συμβάλλουν στο να δημουργηθεί μία δυναμική. Όλοι οι άλλοι είναι οι ανόητοι και εμείς που καθόμαστε με τα χέρια σταυρωμένα οι μόνοι έξυπνοι;

  2. Ο Μάριος δυστυχώς δεν λέει να καταλάβει ότι το 99.9% των τηλεθεατών ακούει τα τραγούδια πρώτη φορά την τελική βραδιά.
    Δεν είναι εκλογές να κάνουμε καμπάνια 2 μήνες πριν. Όπως είπε και ο φίλος μου το Vampire τα πάρτυ και τα λοιπά είναι ξεκάθαρα για εσωτερική κατανάλωση.

    • Ακόμα και τηλεθεατές παντελώς άσχετοι με τον διαγωνισμό, μαθαίνουν για συγκεκριμένες συμμετοχές όταν μπορεί να δημιουργηθεί “θόρυβος” και σε ΜΜΕ ευρύτερης επίδρασης (πχ το Ισραήλ ως πρώτο φαβορί ή το μήνυμα του Γαλλικού τραγουδιού έχουν ήδη αναπαραχθεί και σε πολλά site άσχετα με τη Eurovision)

    • Το ότι τα τραγούδια τα ακούει το 99,9% την τελική βραδιά φυσικά και δεν ισχύει. Δυο-τρία παραδεόγματα μόνο. Το MAD περσι έπαιζε το Beautiful Mess δεκάδες φορές την ημέρα για 2-3 μήνες πριν το διαγωνισμό, λόγω καλού promotion της δισκογραφικής του Βούλγαρου. Φέτος δεν έχει υπάρξει ελληνίδα νοικοκυρά που να μην έχει δει ήδη 10 φορές σε πρωιναδικο το τραγουδι του ισραηλ, μαζι με τα απαραιτητα σχολια φυσικα. Πριν λιγα χρονια κατι αντιστοιχο ειχε γινει με τη “γυναικα με τα μουσια”, που ανεξαρτητα από τα σχολια που τη συνοδευαν πριν τον διαγωνισμο, ολος ο θορυβος γυρω απο την εμφανιση της ειχε βοηθησει να ακουσει πολυς κοσμος το τραγουδι της πριν το διαγωνισμο. Ενας μεσος τηλεθεατης σιγουρα εχει ακουσει εκτος απο το τραγουδι τς χωρας του αλλα 5-6 τουλαχιστον, ειτε μεσα απο μεσα κοινωνικης δικτυωσης ειτε απο εκπομπες στην τηλεοραση. Eκτος και αν ζει σε σπηλια.

  3. Συγχαρητήρια για τη πολύ καλή δουλειά που κάνετε (όπως και όλοι οι συντάκτες ) αλλά μήπως είναι λίγο ατυχές το συμπέρασμα? Έπεσε θέσεις στα στοιχήματα λόγω του φορεματος? Υπερβαλλετε θαρρώ. Αλίμονο αν αλλάζουν οι θέσεις εξαιτίας του ενδυματολογικου. Από κει και πέρα, η άποψη μου είναι πως σαφώς και παίζει ρόλο ένα καλό στήσιμο αλλά αν το τραγούδι δεν “τραβάει”, δεν θα τραβήξει όπως και να παρουσιαστεί (πχ Αρμενία 2009 – για μένα η καλύτερη παρουσίαση των τελευταίων χρόνων,
    το οποίο ήρθε 10ο αν δεν απατώμαι) Αντίστοιχα, ένα τραγούδι δεν θα νικήσει λόγω εφε μόνο. Τα εφευρηματα με τις κορδέλες, τα φορέματα, τις μεταμφιεσεις, τα πυροτεχνήματα και τις φωτιές κυριαρχουσαν κυρίως στα ’00s (λόγω του χαζοτραγουδου της Naumova). Πλέον θεωρώ ότι έχει μειωθεί αισθητά η δυναμική τους. Επίσης, νομίζω υπερβαλλετε με την ΕΡΤ (την οποία δεν συμπαθώ ιδιαιτέρως) Δηλ τι άλλο να κάνει? Να στέλνει email και dm σε αγνώστους “Vote for Greece”? Ξεκολλατε το μυαλό σας. Όποιος θέλει, μας ψηφίζει, όποιος δεν θέλει ας μην το πράξει. Δεν θα πάθουμε τίποτα. Ούτε νομίζω πως χρειάζεται – ειδικά σε τόσο δύσκολες οικονομικές περιόδους – να διατίθεται και κανα τεράστιο ποσό για τη Γιουροβιζιον. Αν ο εκάστοτε ερμηνευτής /τρια επιθυμεί κάτι πιο “grande”, ας αναλάβει την οικονομική επιβάρυνση ο ίδιος. Επαναλαμβάνω :το καλό τραγούδι, θα διακριθει με μια καλή παρουσίαση, όχι απαραίτητα υπερλαμπρη. Κατά τη προσωπική μου άποψη, αυτό είναι επικοινωνιακο κόλπο της Εσθονίας προκειμένου να “ακουστεί” παραπάνω, καθώς και να κερδίσει συμπάθειες ως “η φτωχουλα και αδικημενη χώρα”. Χωρίς νόημα βέβαια για μένα.

    • Καταρχάς σε ευχαριστούμε, όλη η συντακτική ομάδα προσπαθεί καθημερινά για το καλύτερο αποτέλεσμα και την πλήρη ενημέρωσή σας. Όσον αφορά το θέμα που θέτεις, εγώ απλώς αναφέρω τις θέσεις στα στοιχήματα και ο κόσμος είναι ελεύθερος να το σχολιάσει και να πει τη γνώμη του. Δεν είναι ούτε προσωπική μου άποψη όλο αυτό ούτε κατέληξα σε κάποιο συμπέρασμα. Εξάλλου αν διαβάσεις καλύτερα τις δηλώσεις της ίδιας της τραγουδίστριας και του επικεφαλής της αποστολής θα διαπιστώσεις πως οι ίδιοι έχουν αναγάγει σε μείζον ζήτημα το φόρεμα και πως δεν υπάρχει άλλη λύση για την εμφάνιση πέρα από αυτό. Θεωρούν ότι έχει τόσο μεγάλο αντίκτυπο στο τραγούδι και στο όλο story, οπότε λογική αυτή η επιμονή τους στο συγκεκριμένο project.

  4. Πάντως όσων αφορά το φόρεμα που γίνεται τόσο μεγάλος ντόρος, πιστεύω δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο. Σε μια εμφάνιση που είχε κάνει 3 εβδομάδες πριν, σε μια εκπομπή που απλά φόραγε μια απλή ολόσωμη μαύρη φόρμα, χωρίς σκηνικά, χωρίς τίποτα, πάλι κατάφερε να με κάνει να ανατριχιάσω με την φωνάρα της, την ομορφιά της και την επιβλητικότητα της. Πιστεύω έχει όλα τα φόντα να κερδίσει, με ή χωρίς φόρεμα. Μακάρι γιατί της αξίζει.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ