EBU: Ακούστε το επίσημο soundtrack της Eurovision 2018!

Έπειτα από διαγωνισμό μεταξύ 7 Πορτογάλων συνθετών, η κρατική τηλεόραση της Πορτογαλίας RTP επέλεξε τον Luís Figueiredo να συνθέσει το επίσημο soundtrack του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2018. Συμπτωματικά, ο Figueiredo δεν είναι άγνωστος στην οικογένεια της Eurovision… Αν λατρεύετε ένα καλό ορχηστρικό κομμάτι, σίγουρα θα το αγαπήσετε!

Ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός RTP κάλεσε 7 Πορτογάλους συνθέτες που εκπροσωπούν διαφορετικά μουσικά είδη για να συνθέσουν ένα πρωτότυπο soundtrack με βάση την αφήγηση του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2018 και την οπτική του ταυτότητα. Το soundtrack έπρεπε να αποτελείται από διάφορα μουσικά κομμάτια, προσαρμοσμένα τόσο στις ανάγκες των τηλεοπτικών εκπομπών όσο και στις ανάγκες των διαφόρων παράλληλων εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στη Λισαβόνα.

Από τις προτάσεις που έλαβε η ομάδα παραγωγής, έκρινε ως την πλέον κατάλληλη εκείνη που παρουσιάστηκε από τον μουσικό Luís Figueiredo ο οποίος, συμπτωματικά, ήταν και ο ενορχηστρωτής του Amar Pelos Dois του Salvador Sobral, το τραγούδι που έφερε στην Πορτογαλία την πρώτη νίκη της στην Eurovision.

Το soundtrack που δημιουργήθηκε για τον φετινό Διαγωνισμο Τραγουδιού της Eurovision θα έχει αρκετές παραλλαγές, τις οποίες θα μπορείτε να ακούσετε κατά τη διάρκεια των τριών ζωντανών εκπομπών του Μαΐου.

Ο Luís Figueiredo είναι ο συνθέτης, διευθυντής και μουσικός παραγωγός του soundtrack, το οποίο εκτέλεσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Beiras, υπό τη διεύθυνση του António Lourenço. Οι Rui Guerreiro και Luís Figueiredo ηχογράφησαν και έκαναν τη μίξη της μουσικής.

Πηγή φωτογραφίας: Sérgio Azenha / Sábado

Chris Zavos
Chris Zavoshttps://www.youtube.com/watch?v=ZeLl8ZGCKhQ&list=PLAH1I2XLJAlsYYdCKLEiJ4575-86Fv8Hv
Μέλος σε σωματεία της Eurovision από το 1990. Ιδρυτικό μέλος του OGAE Greece. Έχω διατελέσει Αντιπρόεδρος και Εκπρόσωπος μελών Επαρχίας - Εξωτερικού στο ΔΣ του OGAE Greece. Το επάγγελμά μου είναι Ειδικός Γαστρεντερολόγος-Ηπατολόγος και μένω στη Θεσσαλονίκη.

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το ότι ακούγεται και μπουζούκι θα λεγα ότι δίνει και μια ανατολίτικη νότα στο όμορφο τελικό αποτέλεσμα.
    Μπήκαμε στην τελική ευθεία….
    Μακάρι να δούμε έναν όμορφο διαγωνισμό φέτος!

    • Δε θέλω να σου το χαλάσω, αλλά αυτό που ακούς δεν είναι μπουζούκι αλλά πορτογαλική κιθάρα (κάτι σα citar) στην οποία βασίζονται ως επί το πλείστον τα fados. Ίσως να παραπέμπει σε μπουζούκι, αφού όλα τα έγχορδα έχουν παρόμοιο ήχο, αλλά είναι πιο μπάσο και στακάτο γιατί δεν έχει μεγάλη κοιλότητα.

    • Δε σε διορθώνω! Το παίζω ξερόλας ?
      Το ζήτημα είναι ότι εντέλει δεν προσδίδει ανατολίτικο άρωμα δυστυχώς, αλλά δυτικοευρωπαϊκό. Επίσης σύμφωνα με “θεωρίες συνωμοσίας” πρόγονος της πορτογαλικής είναι η ελληνική κιθάρα…η αρχαία βεβαίως, βεβαίως, της οικογένειας της λύρας. Με πιο απλά λόγια είναι η κλασική διαφορά: το ένα έντεχνο (κιθάρα) και το άλλο (μπουζούκι) λαϊκό.
      Συγνώμη για την επίδειξη γνώσεων, υο κάνω ασυναίσθητα…

  2. Μου θυμίζει soundtrack από ταινία Disney των 90s και 00s! Μέχρι στιγμής φαίνεται να κάνουν μια πολύ καλή διοργάνωση οι Πορτογάλοι, υψηλού επιπέδου!

  3. Τυπικό, κλασικό θέμα για Eurovision, μου θυμιζει αντίστοιχα θέματα από τα 80s και τα 90s. Με κούρασε όμως αυτό το παρατεταμένο ντρίγκι-ντρίγκι της κιθάρας.

  4. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ! Με στίχους θα έκανε αίσθηση και για φετινή συμμετοχή της Πορτογαλίας! Στην υπάρχουσα μορφή του, πάντως, ταιριάζει γάντι στο διαγωνισμο, το ακούω από τώρα να παίζει τη στιγμή των εισαγωγικών video 🙂

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ