ΕΛΒΕΤΙΑ: Αποκλειστική συνέντευξη με τους ZiBBZ!

Η πρώτη νικήτρια χώρα στην ιστορία του θεσμού του διαγωνισμού της Eurovision, η Ελβετία, επέλεξε για την 59η εκπροσώπησή της το μουσικό ντουέτο Zibbz και το τραγούδι “Stones” μέσα από εθνικό τελικό. Η απόφαση ήταν ομόφωνη, τόσο από την πλευρά του τηλεοπτικού κοινού όσο και από την πλευρά της κριτικής επιτροπής.

Η Corinne “Co” Gfeller και ο Stee Gfeller απάντησαν στις ερωτήσεις που τους κάναμε με χαρά και δεν παρέλειψαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα προς το σωματείο μας, μέσα από ένα υπέροχο video!

Συνέντευξη: Ιωάννης Δανιήλ | Φωτογραφικό Υλικό: Julia Klavins (Praktikantin Media Relations)

OGAE GREECE: Corinne και Stee, θερμά συγχαρητήρια για τη συμμετοχή σας στη φετινή Eurovision! Για ποιο λόγο αποφασίσατε να στείλετε τραγούδι για τη Eurovision;

ZiBZZ: Η ιδέα αρχικά προήλθε από φίλους μας που δούλευαν στην ESC. Συνηθίζαμε να βλέπουμε πάντοτε τον διαγωνισμό μαζί με την οικογένειά μας όταν ήμασταν παιδιά. Αλλά ποτέ δεν νιώσαμε ότι είχαμε το σωστό τραγούδι για να διαγωνιστεί. Με το «Stones» πιστεύουμε ότι έχουμε πραγματικά ένα τραγούδι που έχει τη δυνατότητα να κάνει τη- μικρή έστω- διαφορά σε αυτόν τον κόσμο της Eurovision.

O. G.: Τι σημαίνει η “Eurovision” για εσάς;

Ζ.: H Eurovision φέρνει κοντά τους ανθρώπους όλων των φυλών, κάτι το οποίο μας αρέσει πάρα πολύ!

O. G.: Πως νιώσατε όταν σας επέλεξαν στον εθνικό τελικό για να εκπροσωπήσετε εσείς την Ελβετία φέτος;

Z.: Τρελά! Είναι η πρώτη φορά που κερδίσαμε σε κάτι! Αισθανόμαστε πολύ υπερήφανοι που η χώρα μας  στηρίζει εμάς και τη μουσική μας!

O. G.: Πείτε μας δυο λόγια για το τραγούδι σας “Stones”; Πως θα το περιγράφατε;

Z.: Ελκυστικό, ευχάριστο, δυναμικό και αληθινό…

O. G.: Το “Stones” το γράψατε εσείς και η Laurell Barker. Οι στίχοι του θέλουν να μας περάσουν κάποιο μήνυμα;

Z.: Ναι! Το μήνυμα του “Stones” αφορά κάτι που μας αγγίζει βαθιά και δυστυχώς εξακολουθεί να είναι ένα πρόβλημα στο σημερινό κόσμο. Πρόκειται για την ένταξη, την ισότητα, τη διαφορετικότητα και την ανοχή. Είναι μια έκκληση να σταθούμε αντιμέτωποι ενάντια στον εκφοβισμό (bullying) και το μίσος!

O. G.: Πολύ σημαντικό και επίκαιρο! Τι σχεδιάζετε για τη σκηνή της Λισαβόνας; Θα αλλάξετε κάτι στο τραγούδι σας;

Z.: Έχουμε σχεδιάσει μια μικρή, όμορφη έκπληξη για την τελική μας εμφάνιση και θα δώσουμε το 120% από τις δυνάμεις μας, απολαμβάνοντας κάθε λεπτό! Όλα τα υπόλοιπα είναι στην κρίση του κοινού.

O. G.: Υπάρχει κάποια από τις φετινές συμμετοχές που σας αρέσει και γιατί;

Z.: Λατρεύουμε αυτή την ποικιλομορφία των καλλιτεχνών και των χωρών! Και παρόλο που υπάρχουν και άλλα ντουέτα, όλα είναι διαφορετικά. Πιστεύουμε ότι η Τσεχία και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι αρκετά ισχυρές συμμετοχές… Θα δούμε! 

O. G.: Ποιος είναι ο στόχος σας στη Eurovision της Λισαβόνας;

Z.: Όπως είπαμε, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δώσουμε το 120%, όπως προσπαθούμε να κάνουμε σε κάθε εμφάνισή μας (είτε σε μικρά μπαρ είτε σε μεγάλες αίθουσες συναυλιών). Θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε – μουσικά – και θα απολαύσουμε κάθε λεπτό!

O. G.: Έχετε επισκεφθεί τη Λισαβόνα στο παρελθόν; Σας είναι οικεία;

Z.: Ναι, έχουμε επισκεφθεί τη Λισαβόνα για μια ημέρα όταν ήμασταν παιδιά με τους παππούδες μας πριν από πολυυυυυύ καιρό! Μας άρεσε πολύ και έτσι, ανυπομονούμε να ξαναπάμε, για να δοκιμάσουμε την εκπληκτική κουζίνα της και να απολαύσουμε τον πολιτισμό της και, ίσως, ακόμη και τον ήλιο στην παραλία!

O. G.: Έχετε έρθει ποτέ στην Ελλάδα; Σας αρέσει η χώρα μας;

Z.: Ναι!!! Έχουμε πάει σε πολλά νησιά με τους παππούδες μας όταν ήμασταν παιδιά! Στη Μύκονο, στη Σαντορίνη, στη Κρήτη … ΑΓΑΠΑΜΕ την Ελλάδα και μακάρι να την επισκεφτούμε ξανά και να μάθουμε περισσότερα για τη μουσική της σύντομα!

O. G.: Ευχαριστούμε! Ας έρθουμε πάλι στους ZiBZZ και τα μελλοντικά τους σχέδια! 

Z.: Έχουμε ήδη προγραμματίσει μια μικρή περιοδεία στη Γερμανία και την Ελβετία για τον Οκτώβριο / Νοέμβριο… Θα εμφανισθούμε, επίσης, σε κάποια φεστιβάλ το καλοκαίρι και ίσως επισκεφτούμε κάποιες άλλες χώρες εάν πάμε καλά στην Eurovision και μας ανοίξουν οι πόρτες! To ευχόμαστε!

O. G.: Θέλετε να στείλετε κάποιο μήνυμα στους eurofans;

Z.: Η υποστήριξή σας σημαίνει τα πάντα για εμάς! Σας ευχαριστούμε που μας βοηθάτε να διαδώσουμε το μήνυμά μας και τη μουσική μας. Ελπίζουμε να σας δούμε στη Λισαβόνα !!! 

O. G.: Τέλος, μια ευχή για τη Eurovision της Λισαβόνας;

Z.: Να χαρούμε όλοι κάθε λεπτό της! 

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε πολύ τους ZiBBZ για αυτή την όμορφη συνέντευξη και το video τους προς τα μέλη και τους φίλους του OGAE Greece και να ευχηθούμε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στην Ελβετική συμμετοχή! Επίσης, ευχαριστούμε και την Julia Klavins από την Praktikantin Media Relations για την αποστολή του φωτογραφικού υλικού.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ελβετία διαγωνίζεται στον Α’ Ημιτελικό, στις 8 Μαΐου και εμφανίζεται στην 17η θέση. Περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοχή της στη φετινή Eurovision θα βρείτε εδώ.

Μείνετε συντονισμένοι με τον OGAE Greece για περισσότερες συνεντεύξεις και βίντεο με τους συμμετέχοντες της Eurovision 2018!

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ