ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ: H Jessika μιλάει αποκλειστικά στον OGAE Greece!

Φέτος η επιλογή του εκπροσώπου του San Marino για τη Eurovision ήταν κάπως… ιδιαίτερη! Ένα show, το 1in360 στο οποίο είχαν δικαίωμα συμμετοχής καλλιτέχνες από όλο τον πλανήτη, έφτασε στην ολοκλήρωσή του στις 4 Μαρτίου με έναν τελικό που φιλοξενήθηκε σε ένα ειδικά διαμορφωμένο studio στην…. Μπρατισλάβα της Σλοβακίας αναδεικνύοντας ως  νικήτριες την Jessika από την Μάλτα και την Jenifer Brening από την Γερμανία! 

O OGAE Greece, ύστερα από επικοινωνία με την Jessika, εξασφάλισε και φιλοξενεί μία αποκλειστική συνέντευξη κατά την οποία η νεαρή Μαλτέζα τραγουδίστρια μιλά για το τραγούδι της “Who we are”, για την Ελλάδα και τις Ελληνικές συμμετοχές της Eurovision αλλά και για το τι επιδιώκει μέσα από την συμμετοχή της στο φετινό διαγωνισμό!

Συνέντευξη: Ιωάννης Δανιήλ | Φωτογραφικό Υλικό: Jessika

OGAE GREECE: Jessika, πολλά συγχαρητήρια για τη συμμετοχή σου στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision. Πες μας, πως ένιωσες την βραδιά του τελικού όταν ανακοίνωσαν ότι εσύ και η Jenifer είστε οι μεγάλες νικήτριες; 

Jessika: Ένιωσα τρομερά! Ήμουν τόσο εκστασιασμένη και πίστεψα ότι τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Ναι! Άρχισα να πιστεύω στα όνειρα και πάλι!

O. G.: “Who We Are”, λοιπόν, το τραγούδι με το οποίο θα εκπροσωπήσετε τον Άγιο Μαρίνο. Πες μας δυο λόγια για αυτό. 

J.: Το “Who We Are” είναι ένα μοντέρνο, “πιασάρικο” και ρυθμικό κομμάτι. Είναι ένα τραγούδι με μήνυμα για να μάθουμε να εκτιμούμε τον εαυτό μας και να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε τον εκφοβισμό (bullying). Δυστυχώς, ο εκφοβισμός συμβαίνει σε διάφορες καταστάσεις της ζωής και προκαλεί τραύματα στους ανθρώπους και στον χαρακτήρα τους. Προσωπικά, ως θύμα εκφοβισμού γνωρίζω ακριβώς το τι αισθάνονται αυτοί οι άνθρωποι και πονάω να βλέπω άλλους να βιώνουν αυτή τη κατάσταση. Επομένως, αυτό το τραγούδι επιδιώκει τη συνειδητοποίηση του φαινομένου του εκφοβισμού και ως σκοπό έχει να διδάξει στους ανθρώπους να σηκώσουν το ανάστημά τους και να εκτιμούν αυτό που πραγματικά είναι! 

O. G.: Επίκαιρο μήνυμα για ένα σημαντικό θέμα, όντως! Ποιος είναι ο στόχος σου στη Eurovision; Πιστεύεις το μήνυμά σου θα καταφέρει να περάσει στο κοινό;

J.: Ο στόχος μου για τη Eurovision στη Λισαβόνα είναι να δώσω όλες τις δυνάμεις μου και να κάνω το καλύτερο δυνατό στη παρουσίαση του τραγουδιού. Ελπίζω πραγματικά το μήνυμά για την αντιμετώπιση του εκφοβισμού να περάσει στον κόσμο. Ακόμα και ένας άνθρωπος να βοηθηθεί μέσα από αυτό, είναι σπουδαίο για μένα.

O. G.: Φέτος τα γυρίσματα για τις εισαγωγικές κάρτες των συμμετοχών έγιναν σε διάφορα μέρη της Πορτογαλίας. Ποιες ήταν οι δικές σου εντυπώσεις;

J.: Ήταν μια φοβερή εμπειρία. Νιώθω ευλογημένη που μαγνητοσκόπησα το δικό μας video στη Μαδέρα, ένα πανέμορφο νησί στον Ατλαντικό Ωκεανό. Η ομάδα παραγωγής που δούλεψε για την κάρτα μας ήταν τόσο φιλική και πραγματικά γνώρισα πολλούς καλούς ανθρώπους στη Πορτογαλία που με έκαναν να νιώσω σαν στο σπίτι μου! Ανυπομονώ να βρεθώ και πάλι εκεί τον Μάη! 

O. G.: Έχεις επισκεφθεί ποτέ τη χώρα μας;

J.: Ναι! Το περασμένο καλοκαίρι επισκέφθηκα την Αθήνα, τη Σαντορίνη και τη Μύκονο και μου άρεσαν όλα πολύ. Ο ελληνικός λαός είναι πολύ κοντά με τον Μαλτέζικο λαό καθότι και οι δύο είμαστε Μεσογειακοί άνθρωποι! Η Ελλάδα είναι τόσο όμορφη, έχει ιστορία, ήλιο, χαλάρωση, διασκέδαση και πολλά άλλα πράγματα και θα έρθω στη χώρα σας πάλι σίγουρα. Είναι μια υπόσχεση που έχω δώσει στον εαυτό μου!

O. G.: Υπέροχα! Υπάρχει κάποια ελληνική συμμετοχή στη Eurovision που έχεις ξεχωρίσει;

J.: Αγαπώ σχεδόν κάθε ελληνική συμμετοχή, αλλά αυτές που θυμάμαι περισσότερο είναι το “My Number One” και το “Shake it”.

O. G.: Ας μιλήσουμε πάλι για σένα… ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον;

J.: Θέλω να συνεχίσω να δουλεύω στο αντικείμενό μου, στο τραγούδι, και να αγγίξω με τη δουλειά μου όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Κύριος στόχος μου είναι να δημιουργώ μουσική για τους ανθρώπους, μουσική που αγαπώ, τραγούδια με στίχους που να έχουν κάποιο νόημα και να περνάνε κάποιο μήνυμα. Γενικότερα, τραγούδια που οι άνθρωποι θα μπορούν να τραγουδήσουν και που μπορούν να εκτιμηθούν. 

O. G.: Κλείνοντας, θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στους eurofans;

J.: Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για τη συνεχή αγάπη και την υποστήριξή σας, καθώς και για το πλήθος των ωραίων μηνυμάτων που λαμβάνω. Είναι μηνύματα γεμάτα λέξεις δύναμης και θετικότητας και είναι τόσο όμορφο όλο αυτό. Σας ευχαριστώ πολύ! Είναι πραγματικά υπέροχο όταν το κοινό στηρίζει το ταλέντο και τη μουσική μας, γιατί τελικά αυτός είναι και ο λόγος που εμείς οι ίδιοι οι καλλιτέχνες τη δημιουργούμε. Την αγάπη μου και τα φιλιά μου σε όλους σας και ανυπομονώ να σας γνωρίσω όλους στη Λισαβόνα!

Ευχαριστούμε πολύ την Jessika για αυτή την ενδιαφέρουσα συνέντευξη που μας έδωσε. O OGAE Greece της εύχεται ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στη Λισαβόνα και μακάρι το μήνυμά της κατά του εκφοβισμού (bullying) να αφυπνίσει τις συνειδήσεις όλων μας!

Υπενθυμίζουμε ότι το San Marino φέτος θα εμφανισθεί στην 4η θέση του Β’ Ημιτελικού στις 10 Μαΐου. Όλες τις πληροφορίες σχετικά με τη φετινή συμμετοχή της χώρας μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για να διαβάσετε περισσότερες συνεντεύξεις από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στη Eurovision 2018!

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ