OGAE INTERNATIONAL POLL 2018: H βαθμολογία του OGAE Ireland!

O OGAE Ireland είναι το έκτο κατά σειρά σωματείο που καλείται να δώσει τη βαθμολογία του στο πλαίσιο του φετινού OGAE International Poll!

 64 μέλη του Ιρλανδικού fan club συμμετείχαν στην ψηφοφορία με την τελική δεκάδα να έχει ως εξής:
  • 1 βαθμός: Εσθονία
  • 2 βαθμοί: Γερμανία
  • 3 βαθμοί: Κύπρος
  • 4 βαθμοί: Τσεχία
  • 5 βαθμοί: Αυστρία
  • 6 βαθμοί: Βουλγαρία
  • 7 βαθμοί: Φινλανδία
  • 8 βαθμοί: Αυστραλία
  • 10 βαθμοί: Γαλλία
  • 12 βαθμοί: Ισραήλ

Η βαθμολογία του OGAE Ireland φαίνεται να μην επηρεάζει επικίνδυνα το συγκεντρωτικό πίνακα. Το Ισραήλ παραμένει στην κορυφή σταθερά έχοντας λάβει το “12άρι” και από τα έξι σωματεία που έχουν ψηφίσει μέχρι στιγμής και το μόνο που αλλάζει είναι η συνολική του βαθμολογία που πλέον έχει αγγίξει τους 72 βαθμούς. Με αρκετή διαφορά, στη 2η θέση βρίσκεται η Γαλλία η οποία με τους 10 βαθμούς του OGAE Ireland ανεβαίνει στους 38 βαθμούς. Αυστραλία και Φινλανδία παραμένουν σταθερές στις θέσεις 3 και 4 αντίστοιχα ενώ η Κύπρος με τους 3 βαθμούς του Ιρλανδικού σωματείου ανεβαίνει ξανά στην 5η θέση.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα βαθμολογίες λοιπόν, οι πέντε πρώτες χώρες του OGAE International Poll 2018 είναι:

1η θέση: Ισραήλ | 72 βαθμοί

2η θέση: Γαλλία | 38 βαθμοί

3η θέση: Αυστραλία | 30 βαθμοί

4η θέση: Φινλανδία | 28 βαθμοί

5η θέση: Κύπρος | 21 βαθμοί

 

Μείνετε συντονισμένοι διότι ακολουθεί η βαθμολογία του OGAE Hungary!  

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γαλλία, Αυστραλία και Φινλανδία εξελίσσονται στα fan favourites που θα καταποντιστούν στον τελικό.
    Για να μην είμαι άδικος, η Γαλλία έχει συμπαθητικό κομμάτι και με λίγη τύχη ίσως καταφέρει να πλασαριστεί στις θέσεις 8-13. Αντίθετα, η Αυστραλία είναι δεδομένα ότι θα πατώσει στο televoting με τις επιτροπές βέβαια να την “σώζουν” και να φτάνει λίγο πριν ή οριακά μέσα στη δεκάδα. Η Φινλανδία δυστυχώς δείχνει να πηγαίνει όλο και πιο σίγουρα προς την αποτυχία. Αν η Saara τραγουδήσει όπως στον εθνικό τελικό της και με το στήσιμο που περιμένω να δω, έχω αρχίσει να αμφιβάλω αν θα περάσει τελικό… Στην καλύτερη περίπτωση στις θέσεις 17-25.

    Ως γενικότερο σχόλιο, πιστεύω πλέον με σχετική βεβαιότητα πως η Εσθονία θα αναδειχθεί νικήτρια φέτος. Η χρονιά θυμίζει πάρα πολύ 2015 και δεν πιστεύω οι επιτροπές αυτή την φορά να θέλουν τόσο πολύ να στείλουν το διαγωνισμό προς Παλαιστίνη μεριά…

  2. πραγματικα δεν θελω να πιστεψω οτι το μαη θα εχουμε τετοιου ειδους ψηφοφορια..μα τη παναγια θα κλεισω τη τηλεοραση…
    ειπαμε οκ εχει πλακα κτλ κτλ αλλα η μαλακια εχει και τα ορια της…
    μεχρι και ο τσεχος ή η βελγιδα ας το παρουν αλλα οχι αυτο…
    εχει καταντησει πιο τρας και απο τα staging της περασμενης δεκαετιας το ολο εργακι με τους νικητες..
    μια ο ετοιμοθανατος(λεει δεν λεει ψεματα,μας τ καναν τσουρεκια),μια η γενοκτονια(που εν τελη αφου το πηρε γραφτηκε οτι ηταν ακροδεξια υποθεση),μια η διαφορετικοτητα(15-20 χρονια μετα τη ντανα,αποδεικνυοντας τι ακριβως;) κτλ κτλ…

    αρχισε απο τη συνεντευξη στο wiwi να μας κλεγεται αυτη για το bullying και κατι τετοια κλαψιαρικα…σαν να το βλεπω ηδη μπροστα μου το “κοινωνικο μηνυμα”…

    ΠΑΡΑΚΜΗ <3

    • Τα λες τέλεια! Η Eurovision τα τελευταία χρόνια έχει καταντήσει ένα φτηνό reality. Ο κάθε πικραμένος που δεν έχει ούτε μισή τύχη να κερδίσει με το αδιάφορο έως και ηλίθιο τραγουδάκι του, ξεκινάει μία “κοινωνική ή προσωπική καμπάνια” υπέρ του ενός ή του άλλου δικαιώματος ή προβλήματος και έτσι πείθει όλους τους δήθεν “πονόψυχους” να τον ψηφίσουν. Ας αλλάξουν τον τίτλο του διαγωνισμού και από Eurovision song contest να τον πουν Eurovision reality contest. Να ξέρουμε τουλάχιστον και για τι ακριβώς ψηφίζουμε. Έλεος!

  3. Ναι, έχει μπει μπροστά η γνωστή συνταγή του υπερσυνασθηματισμού “δεχόμουν bullying ως παιδί για τα κιλά μου”, με μία γερή δόση φεμινιστικού μανιφέστου και ως κερασάκι ο δικαιωματισμός για τους “καταπιεσμένους gay”. Πουλάνε αυτά και το ξέρει, ειδικά στο κοινο στο οποίο απευθύνεται.

    • Καταλαβαίνω τα όσα λες Μάριε αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι σε ένα διαγωνισμό που τον παρακολουθούν 200 εκατομμύρια θεατές, το αποτέλεσμα μπορεί να προκαθοριστεί από οποιαδήποτε “προ-εκλογική” καμπάνια.
      Αν το Ισραήλ εν τέλει κερδίσει θα είναι γιατί το τραγούδι άρεσε στον περισσότερο κόσμο και όχι γιατί η Netta δέχονταν bullying. Κάτι τέτοιο δεν θα το γνωρίζει παρά μια χούφτα χιλιάδων φανατικών που δεν μπορούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα.
      Και πέρα από αυτό η Eurovision ήταν εκάστοτε ένας διαγωνισμός στον οποίο τα κοινωνικά μηνύματα κατείχαν σημαντικό ρόλο. Το αν έχει παραγίνει τα τελευταία χρόνια είναι μια εύλογη κουβέντα αλλά προσωπική μου άποψη είναι πως έχει διατηρηθεί σε αρκετά καλό επίπεδο ο μουσικός χαρακτήρας του διαγωνισμού. Αν τώρα σε ενοχλεί τόσο πολύ δεν έχεις παρά να σταματήσεις να βλέπεις, δεν σε εμποδίζει κανένας..

      • Και τα προβλήματα υγείας του Sobral πέρσι αρχικά τα ήξερε “μια χούφτα χιλιάδων φανατικών” και την τελευταία εβδομάδα του διαγωνισμού έγιναν άρθρα σε εφημερίδες. Αν η επικοινωνιακή τακτική είναι σωστά στημένη μπορεί να καθορίσει και το αποτέλεσμα. Θα δεις ότι σε μερικές εβδομάδες θα βομβαρδιστούμε από ειδήσεις για “το τραγούδι κατά της εκμετάλλευσης των δυναικών ” και “το θύμα του bullying που δεν το έβαλε κάτω παρά τα πολλά κιλά του”.
        Όχι δεν θα σταματήσω να βλέπω τον διαγωνισμό, γιατί δεν με ενοχλεί ο διαγωνισμός, με ενοχλούν οι συμπεριφορές και το marketing που ακολουθούν κάποιοι συμμετέχοντες για να αλώνουν τον διαγωνισμό.

      • Ούτε ένας στους εκατό τηλεθεατές δεν ήξερε ποιός ήταν ο Πορτογάλος πριν τον τελικό.
        Πολύ βολικό να πλέκουμε σενάρια κάθε φορά που η άποψη μας δεν συμφωνεί με την πλειοψηφία. Ξεκολλάτε…

    • Για ακόμα μία φορά συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Μάριε. Όλα αυτά τα “μηνύματα” που δήθεν θέλουν να περάσουν όλοι οι πικραμένοι, ξεκινάνε στην αρχή με τους λίγους και στο τέλος καταλήγουν στους πολλούς.
      Για εμένα αυτός που φταίει περισσότερο είναι ο κόσμος, που πείθετε και καταλήγει να ψηφίζει όχι με κριτήριο το τραγούδι αλλά το δήθεν “μήνυμα” που κάποιος δήθεν θέλει να περάσει ή το κάθε “πρόβλημα” που κάποιος δήθεν έχει ή είχε.
      Και φυσικά εάν κάποιος θέλει να τα πάει καλά σε αυτόν τον διαγωνισμό θα πρέπει να τα πηγαίνει καλά με του gay. Εάν είσαι 100% μαζί τους, τότε οι πιθανότητες για να κερδίσεις υπερδιπλασιάζονται.

  4. μηπως ομως και εμεις κανουμε το ιδιο… η ελλαδα που ολοι την πολεμανε και η ελλαδα της κρισης και οι περηφανοι ελληνες με τα σκισμενα ρουχα που αγωνιζονται… σε τι διαφερουμε? συναισθημα ανθρωπιστικο παμε να εκμαιευσουμε

    • ακριβώς!!! δεν καταλαβαίνω γιατί νομίζουμε ότι η συμμετοχή μας είναι ότι καλύτερο έχει υπάρξει στην ιστορία του τραγουδιού και βγάζουμε την ουρά μας απ’έξω από όλες τις κατηγορίες

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ