Izabo: “Θέλουμε να χαρίζουμε χαμόγελα στον κόσμο”!

Το συγκρότημα Izabo, το οποίο επιλέχτηκε από την κρατική τηλεόραση του Ισραήλ να εκπροσωπήσει τη χώρα στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2012 με το τραγούδι Time, παραχώρησε στον OGAE Greece αποκλειστική συνέντευξη.

Τους ευχαριστούμε πολύ και ευχόμαστε ότι καλύτερο στο Baku και στη μελλοντική τους πορεία.

1. Πως νιώσατε όταν η τηλεόραση του Ισραήλ σας επέλεξε για να εκπροσωπήσετε τη χώρα σας στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision;

Shiri Hadar: Όταν μου τηλεφώνησαν να μου το ανακοινώσουν άλλαζα πάνα στο νεογέννητο γιο μου. Άρχιζα να ουρλιάζω. Ήμασταν όλοι ενθουσιασμένοι. Δεν περιμέναμε να μας επιλέξουν καθώς είμαστε ένα συγκρότημα πολύ διαφορετικό από τους καλλιτέχνες που επιλέχτηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Ήταν μεγάλη έκπληξη για μας.

2. Ποιο ήταν για σας το κίνητρο για να λάβετε μέρος στην εθνική επιλογή για τη Eurovision;

Το κίνητρο για να δημιουργούμε τη μουσική μας είναι πάντα να κάνουμε τους ανθρώπους ευτυχισμένους. Όποτε λοιπόν έχουμε την δυνατότητα να διασκεδάσουμε και να χαρίσουμε χαμόγελα στον κόσμο, θέλουμε πάντα να προσπαθούμε να το πετύχουμε.

3. Παρακολουθείτε τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision;

Στο παρελθόν τον παρακολουθούσαμε. Τα τελευταία 2 χρόνια δεν είδαμε το διαγωνισμό. Ο πιο φανατικός είναι ο μπασίστας μας, ο Υοnatan.

4. Υπάρχει κάποια αγαπημένη συμμετοχή ή κάποιος αγαπημένος σας καλλιτέχνης που έχει εκπροσωπήσει το Ισραήλ στη Eurovision;

Αγαπημένη μας συμμετοχή είναι του 1973, το τραγούδι Ey-Sham με την Ilanit.

5. Τι αναμένετε να κερδίσετε από τη συμμετοχή σας στη Eurovision αναφορικά με τη μελλοντική σας καριέρα;

Θέλουμε να μοιραστούμε και να κάνουμε γνωστή τη μουσική μας σε όσο το δυνατόν περισσότερο κοινό και η Eurovision μπορεί να ανοίξει για μας μια καινούργια αγορά σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Ειδικά αυτή την περίοδο που θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Μάιο η καινούργια δισκογραφική δουλειά μας στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία με την εταιρεία 100%.

6. Το Time είναι ένα τυπικό τραγούδι των Izabo;

Ναι, είναι ένα τυπικό τραγούδι μας με τη διαφορά ότι δεν τραγουδούσαμε ποτέ στα εβραϊκά. Τα τραγούδια μας είναι πάντα στα αγγλικά οπότε είναι μεγάλη αλλαγή για μας και είμαστε χαρούμενοι για αυτό. Φυσικά θα κυκλοφορήσουμε οπωσδήποτε και μια αγγλική version του τραγουδιού, τουλάχιστον στην Αγγλία.

7. Έχετε σκεφτεί πως θα είναι η παρουσίαση του τραγουδιού στο Baku;

Όχι ακόμα. Προς το παρόν προσπαθούμε να οργανώσουμε και να ζήσουμε καθετί που πρέπει να γίνει πριν το Baku. Αν οι αναγνώστες σας έχουν κάποιες ιδέες θα χαρούμε πολύ να τις ακούσουμε!

8. Σχεδιάζετε κάποια ταξίδια για την προώθηση της συμμετοχής σας;

Το ελπίζουμε. Όλα είναι θέμα χρόνου. Αλλά θα μας άρεσε πολύ να ταξιδέψουμε και να παρουσιάσουμε το τραγούδι μας σε άλλα μέρη και ελπίζουμε να το κάνουμε. Ήδη έχουμε κάποιες προτάσεις από άλλες χώρες.

9. Πότε θα κυκλοφορήσει το album σας και τι είδους τραγούδια θα περιέχει;

Θα κυκλοφορήσει το Μάιο. Θα υπάρχουν τραγούδια για τα πάρτι. Θα υπάρχουν και ορισμένα για χαλάρωση. Ελπίζουμε να σας αρέσει. Θα έχει τίτλο «Boys & Girls», επειδή ο καθένας πιστεύουμε ότι έχει και τις δύο πλευρές.

10. Πως δημιουργήθηκε το συγκρότημα;

Έχει περάσει πολύς καιρός. Εγώ η Shiri, που παίζω keyboards, συνάντησα τον Ran, τον βασικό τραγουδιστή, όταν ήμουν ακόμα στο σχολείο και εκείνος λίγο μεγαλύτερος. Ερωτευτήκαμε και ξεκινήσαμε να παίζουμε μουσική παρέα. Σήμερα είμαστε παντρεμένοι και πριν 2 μήνες γεννήθηκε το πρώτο μας μωρό. Τα άλλα 2 μέλη του συγκροτήματος μπήκαν στο συγκρότημα λίγα χρόνια μετά αφού δοκιμάσαμε αρκετούς μπασίστες και drummers αλλά τελικά κολλήσαμε με τον Yonatan και τον Nir.

11. Πού ήταν η πρώτη σας εμφάνιση και πως νιώσατε;

Ήταν σε ένα θρυλικό club στο Tel Aviv, το Roxen, και μεταδόθηκε και από την τηλεόραση. Ήμασταν τόσο ενθουσιασμένοι – όπως είμαστε σήμερα για τη συμμετοχή μας στη Eurovision.

12. Πως θα περιγράφατε τη μουσική που γράφετε και παίζετε;

Είναι ένα μείγμα πολλών στοιχείων. Μία μίξη της μουσικής που ακούγαμε όταν ήμασταν παιδιά, όπως η αραβική μουσική, η ινδική, η κινέζικη μαζί με στοιχεία disco groove.

13. Τι στοιχεία του χαρακτήρα και της προσωπικότητας καθενός μπορεί κανείς να διακρίνει στο ύφος του συγκροτήματος;

Ο Ran, ο βασικός τραγουδιστής, είναι σαν τον ήλιο, έχει μακριά μαλλιά και γεμίζει πάντα τη σκηνή, «φλέγεται» θα μπορούσα να πω.
Ο μπασίστας μας, ο Yonatan, είναι κοκκινομάλλης, μιλάει πολύ, παίζει πολύ, και στη σκηνή χορεύει με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο.
Ο drummer μας, ο Nir, είναι ένα αίνιγμα. Δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις τι σκέφτεται και νομίζω ότι έτσι ακριβώς παίζει και μουσική, απρόβλεπτα.
Όσο για μένα, κάποια στιγμή ο ψυχολόγος μου, μου είπε ότι είμαι η κόλλα, ο συνδετικός κρίκος – οπότε μάλλον είμαι, ίσως και επειδή είμαι γυναίκα.

14. Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας καλλιτέχνες;

Από Led Zeppelin έως Leonard Cohen, Frank & Nancy Sinatra και πολλούς άλλους.

15. Έχετε εμφανιστεί στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α. Ποιο κοινό πιστεύετε ότι σας ταιριάζει περισσότερο.

Είναι υπέροχο πως οι άνθρωποι παντού αντιδρούν με τον ίδιο τρόπο στη μουσική. Τουλάχιστον βάσει της εμπειρίας μας. Οπότε το χαρήκαμε το ίδιο και στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α.

16. Πώς βλέπετε το μέλλον των Izabo;

Ελπίζουμε η μουσική και η πορεία μας να αποτελέσει έμπνευση για το σενάριο μιας πολύ όμορφης ταινίας. Να συνεχίζουμε να παίζουμε παντού και να προσπαθούμε να κάνουμε τους ανθρώπους ευτυχισμένους. Έτσι θα είμαστε και εμείς ευτυχισμένοι.

17. Ποιο είναι το μήνυμα σας στους έλληνες φίλους της Eurovision;

Καταρχήν αγαπάμε πολύ τη χώρα σας. Έχουμε έρθει για διακοπές στην Ελλάδα. Την αγαπήσαμε και θέλουμε να έρθουμε ξανά. Η θάλασσα, το φαγητό – το φαγητό σας είναι υπέροχο – και εσείς Έλληνες είστε τόσο ζεστοί άνθρωποι. Πραγματικά ήταν πολύ μεγάλη χαρά για εμάς να επισκεφτούμε τη χώρα σας. Ελπίζουμε κάποια μέρα να έλθουμε και να παίξουμε για σας. Μέχρι τότε θα μας δείτε στο διαγωνισμό.

 

Λουκάς Βλαβιανός

7 ΣΧΟΛΙΑ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ