ΒΕΛΓΙΟ: Αποκλειστική Συνέντευξη της Sennek στον OGAE Greece! [+Video]

Τα τελευταία χρόνια, το Βέλγιο δείχνει να επιθυμεί πολύ το βραβείο της Eurovision στέλνοντας ιδιαίτερα προσεγμένες συμμετοχές στον διαγωνισμό, προωθώντας ταυτόχρονα νέο… καλλιτεχνικό αίμα που φαίνεται να αρέσει στο κοινό. Σε αντίθεση με τις παλαιότερες χρονιές, από το 2015 και μετά, οι συμμετοχές της χώρας έχουν καταφέρει να βρεθούν βαθμολογικά στις θέσεις της πρώτης πεντάδας στις Ημιτελικές φάσεις και στις θέσεις της πρώτης δεκάδας στις Τελικές φάσεις. Κάτι αντίστοιχο ευελπιστεί και φέτος ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας VRT ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2017 πρότεινε στην νεαρή και ταλαντούχα Sennek (Laura Groeseneken) να σηκώσει το βαρύ αυτό φορτίο.

Η ίδια, αν και με ιδιαίτερα φορτωμένο πρόγραμμα, απάντησε με ιδιαίτερη χαρά στις ερωτήσεις μας ενώ δεν παρέλειψε να στείλει το δικό της μήνυμα στους Έλληνες αναγνώστες του www.ogaegreece.com μέσα από ένα γλυκύτατο video!

Συνέντευξη: Κρικόρ Κιφορκιάν | Φωτογραφικό Υλικό: VRT/Marie Wynants

  • Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Υπεύθυνο Επικοινωνίας του VRT, κ. Robin De Veen για την βοήθεια 

OGAE GREECE: Sennek, αρχικά θα θέλαμε να σε ευχαριστήσουμε πολύ για αυτήν την συνέντευξη, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι ο χρόνος σου είναι αυτή τη περίοδο ιδιαίτερα πιεσμένος. Είναι η πρώτη φορά που μιλάς στον Ελληνικό Τύπο; 

Sennek: Όντως ο χρόνος μου είναι ιδιαίτερα πιεσμένος το τελευταίο διάστημα όμως η αγάπη που έχω λάβει και συνεχίζω να λαμβάνω όλο αυτό το καιρό είναι τόσο σπουδαία και τόσο σημαντική για μένα που θα ήμουν το λιγότερο αχάριστη να μη καταφέρω να δώσω μία συνέντευξη, ειδικά σε ένα site που απευθύνεται κυρίως σε eurofans! Οπότε εγώ σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας και… ναι! Είναι όντως η πρώτη φορά που κάνω συνέντευξη για Ελληνικό Τύπο και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό! 

O.G.: Τι ξέρεις λοιπόν για την Ελλάδα και τι σου αρέσει περισσότερο από τη χώρα μας; Μας έχεις επισκεφθεί ποτέ; 

S: Ξέρω πολλά! Όλος ο κόσμος ξέρει πολλά για την Ελλάδα! Αλλά θα μείνω στα απλά, καθημερινά αγαθά όπως η ρετσίνα, το ούζο, η φέτα και το τζατζίκι τα οποία και τίμησα όταν επισκέφτηκα πριν από μερικά χρόνια την πανέμορφη Κρήτη!

O.G.: Πριν εισχωρήσουμε στο θέμα “Eurovision” θα ήθελες να μας πεις δυο λόγια για σένα; Υπάρχει κόσμος που ίσως να μη σε γνωρίζει ακόμα καλά και να ήθελε να μάθει περισσότερα μέσα από αυτή τη συνέντευξη… 

S: Βεβαίως! Γεια σας λοιπόν σε όλους, είμαι η Sennek (γέλια) και θα εκπροσωπήσω το Βέλγιο φέτος στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision! Είμαι 27 ετών και εργάζομαι στην εταιρία ΙΚΕΑ. Ωστόσο είμαι και τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και μουσικός και συνεργάζομαι στενά με τον σπουδαίο Βέλγο μουσικό Ozark Henry. Χόμπι μου, στον ελεύθερο χρόνο μου, είναι η yoga!  

O.G.: Σου έγινε απευθείας ανάθεση από τον φορέα VRT για την Eurovision, όπως όλοι γνωρίζουμε. Τι σε έκανε να απαντήσεις θετικά στην πρόταση αυτή; Το σκέφτηκες αρκετά ή ήταν κάτι που επιθυμούσες; 

S: Ωραία ερώτηση αυτή! Η αλήθεια είναι ότι το σκέφτηκα για λίγο πριν απαντήσω γιατί θεωρώ τεράστια ευθύνη το να συμμετέχεις σε ένα τόσο σπουδαίο μουσικό γεγονός. Ωστόσο είπα το “ναι” και είναι κάτι που με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενη! 

O.G.: Τι σημαίνει Eurovision για σένα; 

S: Θα είμαι ειλικρινής! Δεν είμαι και μεγάλη θαυμάστρια του θεσμού, τουλάχιστον όχι μέχρι θανάτου! Συνεπώς η συμμετοχή μου σ’ αυτόν δεν ήταν κάτι που είχα σκεφτεί ή σκεφτόμουν έντονα. Ωστόσο παρακολουθώ τον διαγωνισμό κάθε χρόνο και έχω δύο θείους που πιστεύω ότι είναι οι μεγαλύτεροι fans ever!! Θεωρώ ότι είναι μία σπουδαία ευκαιρία να βρεθεί κάποιος καλλιτέχνης σε μία τόσο μεγάλη σκηνή για ένα τόσο τεράστιο κοινό. 

O.G.: Το Βέλγιο είναι από τις χώρες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό της Eurovision από την πρώτη χρονιά, το 1956. Έχει στο ενεργητικό του μόλις ένα βραβείο, το 1986 χάρη στην Sandra Kim. Θεωρείς ότι ήρθε η ώρα για το δεύτερο βραβείο; 

S: Βρυξέλλες 2019, ε; Θα ήταν υπέροχο!!

O.G.: Ποια Βελγική συμμετοχή ξεχωρίζεις και γιατί; 

S: Λατρεύω την περσινή μας συμμετοχή “City Lights” με την Blanche, η οποία είναι και φίλη μου και φυσικά ξεχωρίζω την συμμετοχή του Loïc Nottet το 2015 γιατί ήταν απίθανος επάνω στη σκηνή! Και για να μην αδικήσω και την υπέροχη Laura Tesoro το 2016, έχω να πω ότι ήταν εξαιρετική και γεμάτη ενέργεια και άκρως διασκεδαστική! 

O.G.: Η συμμετοχή σου “A Matter of Time” έχει ήδη αρκετούς fans! Μίλησέ μας για αυτήν… 

S: Το “A Matter Of Time” μιλά για την ομορφιά σε πράγματα που είναι γενικώς φευγαλέα. Την ένταση του να βλέπεις κάτι πολύτιμο και να βρίσκεις την ομορφιά σ’ αυτό. Δυστυχώς, η ζωή δεν είναι πάντα γεμάτη μονόκερους και ουράνια τόξα… Οι αντιξοότητες όμως και οι κακές εμπειρίες μπορούν να μας βοηθήσουν να μεγαλώνουμε, να ωριμάζουμε και να μαθαίνουμε. Μπορούν να μας κάνουν να εκτιμάμε κάποια πράγματα περισσότερο και να συνειδητοποιούμε ότι υπάρχει μεγάλη ομορφιά σε μικρά πράγματα που έχουμε. 

O.G.: Πιστεύεις ότι πολλά πράγματα στη ζωή είναι … θέμα χρόνου; 

S: Θεωρώ ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο και το timing είναι μέρος αυτού… Οπότε ναι, το πιστεύω! 

O.G. Τα στοιχήματα σε θέλουν στον Τελικό. Έχεις άγχος για τις Ημιτελικές φάσεις;

S: Ευτυχώς λόγω της συμμετοχής μου στο συγκρότημα Ozark Henry έχω αποκτήσει αρκετή εμπειρία στο κομμάτι των ζωντανών εμφανίσεων. Αυτό που με αγχώνει είναι οι εξαιρετικά καλές επιδόσεις των τελευταίων Βελγικών συμμετοχών αλλά πιστεύω ότι θα φανώ και εγώ αντάξια των προσδοκιών. 

O.G.: Πως θα είσαι επάνω στη σκηνή; Έχετε σκεφτεί με την ομάδα σου τα χρώματα με τα οποία θα “παίξετε”, τον φωτισμό και τα ρούχα; 

S: Πάνω κάτω ναι, τα έχουμε σκεφτεί αλλά δεν μου επιτρέπεται να αποκαλύψω τίποτα δυστυχώς, όσο και να το θέλω. Θα πρέπει να περιμένετε τις πρόβες για να δείτε κάποια στοιχεία… 

O.G.: Έχεις ασχοληθεί με τις υπόλοιπες φετινές συμμετοχές; 

S: Έχω ακούσει όλες τις συμμετοχές. Μπορώ να σου πω ότι έχω μία ιδιαίτερη συμπάθεια στο τραγούδι της Γαλλίας. 

O.G.: Ποια η δική σου άποψη για την δική μας συμμετοχή; 

S: Τι να πω; Το ότι την αγαπώ είναι το λιγότερο! Είναι ethnic και εκτιμώ το γεγονός ότι η Γιάννα Τερζή θα ερμηνεύσει αυτό το υπέροχο τραγούδι στα Ελληνικά! Συγχαρητήρια σε όλη την Ελληνική ομάδα! 

O.G.: Μιλώντας για Ελληνικές συμμετοχές…

S: Ξέρω που το πας! (γέλια). Θέλει και ρώτημα; Έλενα Παπαρίζου και “My Number One” δαγκωτό! Γενικότερα όμως, θεωρώ ότι η Ελλάδα έχει στείλει πολύ όμορφες συμμετοχές που έχουν ξεχωρίσει όλα αυτά τα χρόνια. Μου αρέσουν πολύ! 

O.G.: Υπάρχει κάποιο μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στους αναγνώστες μας; 

S: Θέλω να πω ότι σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την υποστήριξη – το εκτιμώ ιδιαίτερα! Εύχομαι να απολαύσετε το τραγούδι μου “A Matter Of Time”, να το ψηφίσετε αν θα σας αρέσει και τη βραδιά του διαγωνισμού και επίσης εύχομαι και ανυπομονώ να σας δω από κοντά στη Λισαβόνα! 

Εμείς, ως OGAE Greece δεν έχουμε παρά να ευχαριστήσουμε θερμά την Sennek για αυτήν την ιδιαίτερα όμορφη κουβέντα, να πούμε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στο Βέλγιο για τον διαγωνισμό της Eurovision και να ευχηθούμε στην ίδια την Sennek να έχει μια όμορφη μουσική πορεία και μετά τον διαγωνισμό!  

Υπενθυμίζουμε ότι το Βέλγιο θα διαγωνισθεί στον Α’ Ημιτελικό της Eurovision 2018, στις 8 Μαΐου και θα εμφανισθεί στην 4η θέση. Περισσότερες πληροφορίες για τη φετινή συμμετοχή του Βελγίου θα βρείτε εδώ.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για να διαβάσετε περισσότερες συνεντεύξεις από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στη Eurovision 2018!

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. “Είμαι 27 ετών, εργάζομαι στην εταιρία ΙΚΕΑ ”

    ..

    …..
    Ομολογώ, αυτό δεν το περίμενα!

  2. Ποτε συζητουσαμε την υπεροχη συμμετοχή του Loïc Nottet το 2015 και ποτε φτασαμε στο 2018;;;
    Πως περνανε τα χρονια!!!

    • Σιγα την υπεροχη συμμετοχη . ενα καλο τραγουδακι ηταν αλλα μεχρι εκει

      • Όχι και ένα απλό τραγουδάκι. Ο τραγουδιστής έχει κάνει την πιο μεγάλη καριέρα από όλους όσους έχουν περάσει στη σκηνή του θεσμού.

      • Απο το…Thunder and lighting… που ειναι και το νικ νειμ που εχεις επιλεξει ειναι νομιζω 5 επιπεδα ανωτερο. Γουστα βεβαια ειναι αυτα, δε λεω.
        Εμενα μου αρεσει κυριως αυτος/η που τραγουδαει να αποδιδει το νοημα και οχι απλα να διεκπερεωνει το τραγουδι φωνητικα. Κατι σαν τραγουδιστες/ηθοποιοι. Νομιζω οτι ο Λοικ ηταν κατι τετοιο, οπως και αλλοι βεβαια.

  3. “Όλος ο κόσμος ξέρει πολλά για την Ελλάδα! Αλλά θα μείνω στα απλά, καθημερινά αγαθά όπως η ρετσίνα, το ούζο”

    Ήμουν σίγουρος ότι θα αναφερθεί σε αυτό.

    Για όσους δεν το γνωρίζουν, η Sennek έχει μια “μικρή” αδυναμία στο αλκοόλ.
    Εάν ψάξετε στο twitter, είναι γεμάτο memes για αυτό το θέμα.

    • Αγαπητέ, πώς φαίνεται ότι δεν έχεις συναναστροφές, μέ πολλούς Βέλγους χεχεχε, είναι απο τούς λαούς πού το αλκοόλ είναι καθημερινή τους συνήθειά, χωρίς όμως να χάνουν την μπάλα, όπως άλλοι Π.χ. Άγγλοι

  4. Πόσο γλυκιά!! Το “a Matter of time” το έχω 7ο κι αναμένεται ν’ανέβει την περίοδο των προβών.
    Κάθε επιτυχία στο Βέλγιο που εξελίσσεται σε μια από τις αγαπημένες χώρες τα τελευταία χρόνια στο διαγωνισμό!!

  5. Δεν μου αρέσει καθόλου
    Με ενοχλεί να το ακούω
    Και το έχω τελευταίο στο τοπ μου
    Παρ’ ολά αυτά, βρίσκω αρκετά συμπαθητική την τραγουδιστρία μετά από αυτή την συνέντευξη

  6. Αχ ηδη την συμπαθουσα αλλα τωρα τη λατρεψα! το 2ο αγαπημενο μου ανεβηκε απο 4ο. Πολυ συμπαθητικο τραγουδι, δεν το βαριεσαι βγαζει μια ιδιαιτερη θλιψη το οποιο απλα λατρευω χωρις να ειναι βαρετο!

    Καλη επιτυχια γλυκουλα! Θα σε ψηφισω!

  7. “Ο τραγουδιστής έχει κάνει την μεγαλύτερη καριέρα από όσους ανέβηκαν στη σκηνή του θεσμού”. Αγαπητέ Κωνσταντίνε εννοείς τα τελευταία 4 χρόνια, ή θεωρείς την καριέρα του μεγαλύτερη της Celion Dion και των Abba; Αν είναι δυνατόν τι άλλο θα ακούσουμε. Άκου εκεί την μεγαλύτερη καριέρα

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ