ΑΥΣΤΡΙΑ: O Cesár Sampson μιλά αποκλειστικά στον OGAE Greece!

Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Αυστρίας ORF, όπως είναι ήδη γνωστό από το Δεκέμβριο, έχει επιλέξει ως εκπρόσωπο της χώρας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision τον Cesár Sampson.  Το τραγούδι με το οποίο η χώρα διαγωνίζεται είναι το αγγλόφωνο «Nobody but you» σε σύνθεση και στίχους των Boris Milanov, Sebastian Arman, Joacim Persson και Johan Alkenäs.

Ο Cesár Sampson έχει σχεδόν 20 χρόνια εμπειρίας στη μουσική βιομηχανία. Τα περισσότερα από αυτά βρισκόταν πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας γράφοντας τραγούδια για Αυστριακούς αλλά και ξένους καλλιτέχνες. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Symphonix International, της ομάδας των παραγωγών που βρίσκεται πίσω από μερικές από τις πιο επιτυχημένες συμμετοχές της Eurovision των τελευταίων ετών. Έχοντας σπουδάσει φυσικοθεραπεία και παιδαγωγική, ο 34χρονος Cesár εκπέμπει μια ευελιξία και ωριμότητα στην τέχνη του, καθώς και μια βαθύτερη ιστορία σε κάθε φράση που τραγουδά.

O OGAE Greece εξασφάλισε μια αποκλειστική συνέντευξη από τον Αυστριακό εκπρόσωπο, όπου μιλά για τη Eurovision γενικότερα, το τραγούδι του και το φετινό διαγωνισμό.

Συνέντευξη: Ιωάννης Δανιήλ | Φωτογραφικό Υλικό: Cesár Sampson (Cesár Sampson Facebook Official Page)

OGAE GREECE: Cesár, πρώτα απ’ όλα θερμά συγχαρητήρια για την συμμετοχή σου στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision! Πως ένιωσες όταν σου ανακοινώθηκε η απόφαση του ORF; 

Cesár Sampson: Συνειδητοποίησα ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που θα κάνω κάτι τόσο μεγάλο για την πατρίδα μου, για τη χώρα στην οποία γεννήθηκα! Για μια ή δύο μέρες, είχα ένα περίεργο αλλά ευχάριστο συναίσθημα. Σε γενικές γραμμές, ήταν όλο πολύ συγκινητικό! Στην ουσία αισθάνθηκα ότι θα τραγουδήσω στη Eurovision 2018 όταν πέρυσι η Βουλγαρική συμμετοχή στην οποία συμμετείχα ήρθε 2η και ο Salvador κέρδισε τη πρωτιά! Απλώς ένιωσα ότι κάτι σήμαινε αυτό… 

O. G.: Πες μας δυο λόγια για το τραγούδι σου “Nobody but you”, τους στίχους και το μήνυμά του.

C. S.: Δεδομένου ότι το τραγούδι γράφτηκε με την οπτικοποίησή του ήδη στο μυαλό μου, νομίζω ότι το μήνυμα θα έρθει περισσότερο μέσα από την σκηνή, όπως και από το μουσικό βίντεο. Στο βίντεο, δεν υπάρχει ούτε ένα στιγμιότυπο που να μην σημαίνει κάτι. Νομίζω ότι το με το πρώτο άκουσμα του “Nobody, but you”  μπορεί να θεωρηθεί λανθασμένα ως ένα απολύτως φυσιολογικό τραγούδι αγάπης. Αυτό ισχύει όμως μόνο σε πολύ πολύ μικρό βαθμό.

O. G.: Ο διαγωνισμός της Eurovision τι σημαίνει για σένα;

C. S.: Η Eurovision για μένα είναι μια σύγχρονη, αληθινή σύλληψη οπτικοακουστικών παρουσιάσεων. Είναι μοναδική!

O. G.: Ποιο είναι το αγαπημένο σου τραγούδι από την Eurovision και για ποιο λόγο σου αρέσει;

C. S.: Το αγαπημένο μου τραγούδι της Eurovision μέχρι σήμερα είναι το “1944″ εξαιτίας της ιδιαίτερης ερμηνείας της Jamala επί σκηνής. Ζωντάνεψε κάθε στίχο του τραγουδιού με την παρουσία και τη φωνή της. 

O. G.: Πρόσφατα επισκέφτηκες την Πορτογαλία για τις ανάγκες των γυρισμάτων του εισαγωγικού video της συμμετοχής σου. Πως θα περιέγραφες αυτήν την εμπειρία; Ήταν η πρώτη σου φορά στη συγκεκριμένη χώρα;

C. S.: Όχι! Έχω επισκεφτεί στην Πορτογαλία άλλες δύο φορές στο παρελθόν. Όταν ήμουν 17 ετών, έπαιζα στο Lux Club στη Λισαβόνα ενώ μερικά χρόνια αργότερα εμφανίστηκα σε ένα μεγάλο φεστιβάλ πιο έξω, στην “πορτογαλική έρημο”. Και τις δύο φορές είχα εμπειρίες που ήταν ιδιαίτερα μαγικές για μένα, και δεν χρησιμοποιώ αυτή τη λέξη επιπόλαια. Αυτές οι δύο συναυλίες δεν έφυγαν ποτέ από τη μνήμη μου, αν και έχω κάνει πολλές συναυλίες στη ζωή μου. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του video ένιωσα πολύ όμορφα. Ήταν μια θαυμάσια εμπειρία, η τοποθεσία άκρως ενδιαφέρουσα, οι άνθρωποι, η ομάδα ήταν πραγματικά, πραγματικά ευχάριστοι.

O. G.: Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στους eurofans;

C.S.: Εύχομαι να περάσετε όλοι πολύ καλά στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision και εγώ με τη σειρά μου θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να σας χαρίσω όμορφες στιγμές. 

O. G.: Μια ευχή για το διαγωνισμό της Λισαβόνας;

C.S.: Θα ήθελα το κοινό να πει ότι αυτή ήταν μια ξεχωριστή χρονιά, με πολλούς δυνατούς και άξιους διαγωνιζόμενους και με μια υπέροχη ατμόσφαιρα!

Ο Cesár Sampson με μεγάλη προθυμία, παρά το πιεσμένο του πρόγραμμα, απάντησε στις ερωτήσεις μας και τον ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό. O OGAE Greece εύχεται “Καλή Επιτυχία” στον εκπρόσωπο της Αυστρίας και αναμένουμε να μας χαρίσει όμορφες στιγμές στη Λισαβόνα, όπως ακριβώς μας υποσχέθηκε.

Υπενθυμίζουμε ότι η Αυστρία θα διαγωνισθεί, μαζί με την Ελλάδα και την Κύπρο, στον Α’ Ημιτελικό της Eurovision 2018 (8 Μαΐου) και θα εμφανισθεί στην 13η θέση, ακριβώς πριν από την εμφάνιση της δικής μας συμμετοχής!

Περισσότερες πληροφορίες για τη φετινή συμμετοχή της Αυστρίας θα βρείτε εδώ.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για να διαβάσετε περισσότερες συνεντεύξεις από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στη Eurovision 2018!

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πολύ όμορφο τραγούδι, θα κάνει ωραία αντίθεση με τη δική μας συμμετοχή που ακολουθεί ευθύς αμέσως!!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ