ΜΑΛΤΑ: Η Christabelle σπάει τα… “Τaboo” και μας μιλάει για όλα!

Στις αρχές Φεβρουαρίου, με ομόφωνη ψήφο κοινού και επιτροπής, η Μάλτα επέλεξε να συμμετέχει στη Eurovision 2018 με το τραγούδι “Taboo” και την τραγουδίστρια Christabelle Borg.

Η Christabelle δέχθηκε με χαρά να παραχωρήσει αποκλειστική συνέντευξη στον OGAE Greece και να μας μιλήσει για όλα!

Συνέντευξη: Ιωάννης Δανιήλ | Φωτογραφικό Υλικό:  Christabelle Borg | Official Facebook Page

OGAE GREECE: Christabelle, καταρχάς τα θερμά μας συγχαρητήρια για τη συμμετοχή σου στη Eurovision της Λισαβόνας. Θα θέλαμε να πεις μερικά πράγματα για σένα που θα ήθελες οι fans του διαγωνισμού να μάθουν…

Christabelle Borg: Είμαι 25 χρονών και είμαι fan της Eurovision για όσο καιρό θυμάμαι τον εαυτό μου! Η πρώτη φορά που τραγούδησα δημόσια σε σκηνή ήμουν 3 ετών και ένα χρόνο αργότερα τραγούδησα για πρώτη φορά στην τηλεόραση. Σε εφηβική ηλικία παρουσίασα δύο τηλεοπτικές εκπομπές που ονομάζονταν “Teen Traffic” και “Teen Trouble” (και οι δύο ήταν υποψήφιες για τα Τηλεοπτικά Βραβεία της Μάλτας). Σπούδασα μουσική στο κολέγιο Mount St. Mary’s στο Χόλιγουντ και έχω δουλέψει με Αμερικανούς και Βρετανούς παραγωγούς για ένα μεγάλο κομμάτι της καριέρας μου. Η πιο περήφανη στιγμή μου, ωστόσο, ήταν όταν έγινα στο Ίδρυμα του Προέδρου της Μάλτας Πρέσβειρα για την Ευημερία της Κοινότητας για την Ψυχική ασθένεια (Wellbeing of Society for Mental Illness), ένα θέμα που αγγίζει πολύ την καρδιά μου.

O. G.: Τι σε έκανε να αποφάσισες να λάβεις μέρος στη Eurovision; Τι σημαίνει “Eurovision” για σένα;

C. B.: Όπως είπα, πάντα ήμουν φανατική οπαδός της Eurovision! Θυμάμαι όταν ήμουν μικρή που μαζί με την οικογένειά μου μαζευόμασταν στον καναπέ για να δούμε όλα όσα ξεδιπλώνονταν τη μεγάλη βραδιά του διαγωνισμού. Νομίζω ότι ο διαγωνισμός αυτός είναι ένας όμορφος τρόπος για να έρθουν κοντά οι χώρες και οι πολιτισμοί τους μέσα από μια γιορτή της μουσικής. Ως καλλιτέχνης, ωστόσο, η Eurovision μου δίνει και την ευκαιρία να μεταφέρω τη μουσική μου στο εξωτερικό και, το σημαντικότερο, την τιμή της εκπροσώπησης της χώρας μου. H Eurovision για μένα είναι ένα όνειρο που γίνεται αληθινό!

O. G.: Μπορείς να μας περιγράψεις πως ένιωσες όταν σε επέλεξαν για εκπρόσωπο της Μάλτας τη βραδιά του εθνικού τελικού;

C. B.: Έμοιαζε – και εξακολουθώ να το αισθάνομαι – εξωπραγματικό! Δεν μπορώ να θυμηθώ τι συνέβη τις στιγμές από την ώρα που το “Taboo” ανακοινώθηκε ως νικητήριο τραγούδι της βραδιάς μέχρι  όταν το τραγούδησα ξανά στη σκηνή. Όπως και όλοι οι άλλοι, πήγα για να κερδίσω και δούλεψα πολύ σκληρά για να δώσω στον εαυτό μου την καλύτερη ευκαιρία, αλλά όταν συνέβη … Wow! Είναι ένα τόσο εκπληκτικό συναίσθημα!

O. G.: Πως θα περιέγραφες το τραγούδι σου “Taboo”;

C. B.: Αποτελεί την κορύφωση πολλών πραγμάτων! Ως τραγούδι, είναι ο εαυτός μου που απελευθερώνεται από τα δεσμά του παρελθόντος… Ως παρουσίαση, συγκεντρώνει όλα όσα έχω μάθει όλα αυτά τα χρόνια!

O. G.: Δηλαδή οι στίχοι του “Taboo” κρύβουν κάποιο συμβολισμό; 

C. B.: Το τραγούδι, που το έγραψα εγώ μαζί με τον Johnny Sanchez, τον Thomas G:son και τον Muxu, αναφέρεται στο σπάσιμο των ταμπού που περιβάλλουν την ψυχική ασθένεια. Πιστεύω – και μιλώ από προσωπική εμπειρία – ότι πολλοί άνθρωποι που βιώνουν διανοητική ή συναισθηματική διαταραχή συχνά αισθάνονται παγιδευμένοι και δεν μπορούν να πουν στους αγαπημένους τους το πώς αισθάνονται πραγματικά επειδή κατά κύριο λόγο φοβούνται μη χαρακτηριστούν ως «ασθενείς». Προσωπικά θεωρώ ότι αυτό δεν είναι σωστό και φυσικά μπορούμε ΟΛΟΙ μας να παίξουμε ένα σημαντικό ρόλο στην αλλαγή της γενικής στάσης απέναντι στην ψυχική υγεία και την άρση του στιγματισμού της ψυχικής νόσου.

O. G.: Σχεδιάζεις κάποια περιοδεία στην Ευρώπη προκειμένου να προβάλλεις το τραγούδι σου;

C. B.: Είμαι πολύ τυχερή και χαρούμενη που μπορώ να απαντήσω “Ναι” σε αυτή την ερώτηση! Το πρόγραμμα εκπονείται από κοινού με το Δημόσιο Ραδιοτηλεοπτικό Φορέα… το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ολλανδία βρίσκονται σίγουρα στη λίστα. Μπορεί να προστεθούν και άλλες χώρες, αλλά μέχρι στιγμής δεν μπορώ να επιβεβαιώσω κάτι άλλο.

O. G.: Σκοπεύεις να αλλάξεις κάτι στο τραγούδι σου κατά την παρουσίασή του στον ημιτελικό; Μπορείς να μας αποκαλύψεις κάτι σχετικά με την παρουσίαση;

C. B.: Η παρουσίαση επί σκηνής θα είναι συνέχεια του θέματος που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του Εθνικού Τελικού στη Μάλτα και στο επίσημο βίντεο. Δεν θα είναι, φυσικά, το ίδιο με αυτό που παρουσιάσαμε τον Φεβρουάριο, αλλά δε μου επιτρέπεται να σας αναφέρω τι ακριβώς θα αλλάξει!

O. G.: Ποιος είναι ο στόχος σου στη Eurovision της Λισαβόνας;

C. B.: Να κάνω την Μάλτα και τους Μαλτέζους υπερήφανους και να περάσω το μήνυμά μου παντού σε ολόκληρη την Ευρώπη.

O. G.: Ποιο είναι το αγαπημένο σου τραγούδι από την ιστορία της Eurovision και γιατί;

C. B.: Στην πραγματικότητα, είναι δύο! Το “Euphoria” με την Loreen -που έγραψε ο Thomas G:son- είναι απολύτως το αγαπημένο μου… ήταν δυνατό, απλό και αξέχαστο! Μου άρεσε, επίσης, το “1944” της Jamala, που ένιωσα ότι ήταν απίστευτα συναισθηματικό και ζεστό.

O. G.: Και ποια, κατά τη γνώμη σου, είναι η καλύτερη συμμετοχή της Μάλτας όλα αυτά τα χρόνια και για ποιο λόγο;

C. B.: Πιστεύω ότι όλοι όσοι εκπροσώπησαν τη Μάλτα τα προηγούμενα χρόνια το έχουν κάνει όσο το δυνατόν καλύτερα και έχει προσθέσει ο καθένας και από κάτι. Ενώ, ως χώρα, δεν έχουμε κερδίσει ποτέ, έχουμε τοποθετηθεί στην πρώτη δεκάδα πολλές φορές και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ήταν οι συμμετοχές μας καλές!

O. G.: Έχεις ακούσει τα υπόλοιπα τραγούδια του φετινού διαγωνισμού; Ξεχωρίζεις κάποιο;

C. B.: Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό! Τα παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενημερώνομαι συνεχώς. Υπάρχουν πραγματικά πολλά τραγούδια που ξεχωρίζουν… Πιστεύω ότι φέτος θα είναι ένας πολύ συναρπαστικός διαγωνισμός!

O. G.: Πρόσφατα βρέθηκες στην Πορτογαλία για τα γυρίσματα του εισαγωγικού video της συμμετοχής σου. Ποιες οι εντυπώσεις σου από την εμπειρία αυτή; 

C. B.: Η μαγνητοσκόπηση του video αυτού έγινε στο Alter do Chão της Πορτογαλίας. Ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκα σε αυτήν την όμορφη χώρα και ειλικρινά ανυπομονώ να γυρίσω πάλι εκεί και να επισκεφθώ το καταπληκτικό αγρόκτημα στο οποίο βρέθηκα κατά τη διάρκεια της μαγνητοσκόπησης! Ήταν μία πολύ όμορφη εμπειρία / προάγγελος του τι θα ακολουθήσει τον Μάη… 

O. G.: Μετά τον διαγωνισμό της Eurovision ποια είναι τα σχέδιά σου; 

C. B.: Το πρώτο συγκεκριμένο σχέδιο μετά την Eurovision είναι ο γάμος μου τον Σεπτέμβριο του 2018! Είμαι εξαιρετικά ενθουσιασμένη γι’αυτό, αλλά με όλα τα άλλα που είναι σε εξέλιξη δεν είχα πολύ χρόνο να επικεντρωθώ σε αυτό! 

O. G.: Έχεις επισκεφθεί ποτέ την Ελλάδα;

C. B.: Δεν έχω έρθει ποτέ στην Ελλάδα, αλλά θα ήθελα πολύ να έρθω.

O.G.: Υπάρχει κάποια ελληνική συμμετοχή στη Eurovision που θυμάσαι πιο πολύ;

C. B.: Χωρίς δεύτερη σκέψη, το “My number one” με την Έλενα Παπαρίζου… Ακόμα και η απλή αναφορά του με κάνει να θέλω να το τραγουδήσω!

O. G.: Πολύ όμορφα! Θέλεις να στείλεις κάποιο μήνυμα στους Έλληνες eurofans;

C. B.: Θέλω να πω ευχαριστώ σε όλους εκείνους που μου έχουν δείξει την υποστήριξή τους! Δεν θα ήταν πολύ ωραία χωρίς αυτή, και είμαι τόσο ευγνώμων σε όλους όσους με παροτρύνουν συνέχεια!

O. G.: Και τέλος μια ευχή για τη φετινή Eurovision;

C. B.: Να την ζήσουμε απόλυτα!

Εμείς, ως OGAE Greece δεν έχουμε παρά να ευχαριστήσουμε θερμά την Christabelle για αυτήν την όμορφη και πλούσια συνέντευξη και να της ευχηθούμε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στον διαγωνισμό της Λισαβόνας!

Υπενθυμίζουμε ότι η Μάλτα θα διαγωνισθεί στον Β’ Ημιτελικό της Eurovision 2018 (10 Μαΐου) και θα εμφανισθεί στην 12η θέση! Περισσότερες πληροφορίες για τη φετινή συμμετοχή της Μάλτας θα βρείτε εδώ.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για να διαβάσετε περισσότερες συνεντεύξεις από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στη Eurovision 2018!

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μόνο συγχαρητηρια στον Ρεπόρτερ για την υπέροχη και μοναδική δουλειά που κάνει!!!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ