EUROVISION 2018: Ποιες χώρες διεκδικούν τη πρώτη τους νίκη;

Ένας μήνας μένει μέχρι να ξεκινήσουν οι πρόβες στην Altice Arena της Λισαβόνας και να αρχίσει έτσι η αντίστροφη μέτρηση για την ανάδειξη του διαδόχου του Salvador Sobral.

Φέτος, λαμβάνουν μέρος στο διαγωνισμό συνολικά 43 χώρες  με τις 20 από αυτές να μην έχουν γευτεί ακόμη τη νίκη στις 62 προηγούμενες διοργανώσεις.

Από τις χώρες που συμμετέχουν φέτος και δεν έχουν κερδίσει ποτέ, η Μάλτα είναι αυτή που λαμβάνει μέρος στο διαγωνισμό τα περισσότερα χρόνια (με πρώτη εμφάνιση το 1971), ενώ η Αυστραλία τα λιγότερα (πρώτη εμφάνιση το 2015). Πολύ κοντά στη νίκη (2η θέση) έχουν φτάσει από δύο φορές η Ισλανδία (1999, 2009) και η Μάλτα (2002, 2005), ενώ από μία φορά έφτασαν η Πολωνία  (στην παρθενική της συμμετοχή το 1994), η Αυστραλία (2016)  και η  Βουλγαρία (2017). Τέλος, Τσεχία, Π.Γ.Δ.Μ., Μαυροβούνιο και Άγιος Μαρίνος δεν έχουν καταφέρει ποτέ να βρεθούν στην πρώτη δεκάδα!

Μετά τη νίκη της Πορτογαλίας στο Κίεβο, η οποία συμμετείχε στο διαγωνισμό από το 1964 και ήταν η αρχαιότερη χώρα, όχι μόνο χωρίς νίκη αλλά και χωρίς να έχει καταφέρει να βρεθεί ποτέ στην πρώτη 5αδα (καλύτερη θέση η 6η στον διαγωνισμό του 1996), τι θα ακολουθήσει φέτος; Θα καταφέρει κάποια από τις 20 μη βραβευμένες χώρες να βγει από τη λίστα ή η πρωτιά θα πάει σε κάποια από τις υπόλοιπες 23 χώρες που έχουν, έστω και μία, νίκη στο ενεργητικό τους;

Για να μπορέσουμε να κάνουμε μία αξιολόγηση των χωρών που είναι χωρίς νίκη μέχρι σήμερα, χρησιμοποιήσαμε 3 κριτήρια/παράγοντες:

-την πιθανότητα που τους δίνουν οι bookies για να κερδίσουν το διαγωνισμό

– Τα περισσότερα views στο YouTube * Ισχύει για μετά την επιλογή του ή την επίσημη ανακοίνωση του από το κρατικό κανάλι και όχι στο διάστημα πριν

– Την αναλογία likes / dislikes στο κάθε βίντεο στο YouTube

Κάθε κριτήριο δίνει από 1 έως 10 βαθμούς, ανάλογα με τη σειρά που λαμβάνει κάθε χώρα (η πρώτη 10 βαθμούς μέχρι την 10η που λαμβάνει 1 βαθμό, και οι υπόλοιπες από μηδέν). Με τη διαδικασία αυτή, το άριστα που μπορεί να λάβει μία συμμετοχή και από τους τρεις παράγοντες είναι το 30.

Οι χώρες οι οποίες φαίνεται να έχουν μηδαμινές  πιθανότητες να κερδίσουν φέτος είναι 8 και είναι οι: Ρουμανία, Μάλτα, Γεωργία, Αλβανία, Μαυροβούνιο, Ισλανδία, Σλοβενία και Άγιος Μαρίνος. Όλες, στα στοιχήματα για την νίκη του φετινού διαγωνισμού βρίσκονται κάτω από την 33η θέση, ενώ τα αντίστοιχα video έχουν από 700.000 προβολές και κάτω. Συνεπώς, στη βαθμολογία σκόραραν μηδέν βαθμούς και στα τρία κριτήρια.

Ακολούθως, οι χώρες που κατάφεραν να σημειώσουν κάποια βαθμολογία έστω σε ένα από τα τρία κριτήρια ήταν 6! Η Μολδαβία (3 βαθμοί), η Ουγγαρία (4 βαθμοί), η Κροατία (4 βαθμοί), η Π.Γ.Δ.Μ. (9 βαθμοί), η Πολωνία (10 βαθμοί) και η Λιθουανία (12 βαθμοί). Οι τρεις πρώτες πέτυχαν βαθμό μόνο σε ένα κριτήριο, ενώ οι υπόλοιπες τρεις τα κατάφεραν κάπως καλύτερα γι’ αυτό και βρίσκονται λίγο πιο ψηλά. Πιο αναλυτικά, η Πολωνία πήρε βαθμούς και στα τρία κριτήρια, ενώ η Λιθουανία, που βρίσκεται στην 7η θέση της τελικής κατάταξης για νίκη, κατέχει την 2η θέση σε αναλογία likes/dislikes όπου και βαθμολογήθηκε με 9.

Φτάνουμε, λοιπόν, στις πρώτες 6 χώρες που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες για να πετύχουν την πρώτη τους νίκη στη Eurovision φέτος! Στις πρώτες 6 θέσεις βρίσκονται οι: Αρμενία, Κύπρος, Βουλγαρία Τσεχία, Αυστραλία και Λευκορωσία.

Αναλυτικότερα:

6η Θέση – Αυστραλία – 14/30 βαθμούς

Η Αυστραλία βρίσκεται πολύ ψηλά στις εκτιμήσεις των bookies, οι οποίοι την έχουν στην 5η θέση των στοιχημάτων λόγω της (πρόσφατης ωστόσο) προϊστορίας της. Από εκεί και πέρα, τόσο τα views του τραγουδιού (1,000,000+ προβολές) αλλά και η αναλογία (84.7%) δεν είναι πολύ υψηλά με αποτέλεσμα να καταλήξει με 14 βαθμούς στην 6η θέση.

5η θέση – Αρμενία – 18/30 βαθμούς

Η Αρμενία βρίσκεται μία θέση ψηλότερα στην κατάταξή μας. Οι bookies δεν πιστεύουν πολύ σε μία επικράτηση του Αρμένιου καλλιτέχνη, όμως η πορεία του στο Youtube δείχνει να κερδίζει μία θέση στις καρδιές των fans.

4η θέση – Κύπρος – 20/30 βαθμούς

Και στην περίπτωση της Κύπρου μας τα στοιχήματα δεν είναι πολύ ευνοϊκά, αφού αυτή την στιγμή την έχουν στην 22η θέση με ανοδικές, έστω και μικρές, τάσεις. Το video της, όμως, είναι το πιο δημοφιλές από τα 20 της λίστας (2,800,000+ views) και αυτό της έδωσε 10 βαθμούς στη σχετική βαθμολογία.

3η θέση – Βουλγαρία – 22/30 βαθμούς

Η περσινή φιναλίστ Βουλγαρία βρίσκεται μέσα στην πρώτη 10αδα των στοιχημάτων για νίκη και έχει σχεδόν 2,000,000 views στο βίντεο κλιπ της (παρότι ήταν η προτελευταία χώρα που ανακοίνωσε την συμμετοχή της). Η γειτονική μας χώρα φαίνεται ότι πάει με άγριες διαθέσεις στην Λισαβόνα!

2η θέση – Τσεχία – 24/30 βαθμούς

Μία από τις χώρες που δεν έχει βρεθεί ποτέ από την αριστερή πλευρά της βαθμολογίας και μόνο με μία συμμετοχή σε Τελικό στην ιστορία της Eurovision δείχνει να ετοιμάζεται να μας υποδεχθεί του χρόνου στην Πράγα (;)! Με μία τρίτη θέση στα γραφεία στοιχημάτων (πίσω από το Ισραήλ και την Εσθονία) και με ένα video με πάνω από 1,700,000 προβολές, η Τσεχία φαίνεται να μην δυσκολεύτηκε και τόσο για να φτάσει ένα βήμα πριν την  κορυφή της κατάταξής μας, με  συνολικό σκορ 24/30.

1η θέση – Λευκορωσία – 26/30 βαθμούς

Μία από τις πρώην Σοβιετικές χώρες που δεν έχει γευτεί ακόμη τη χαρά της νίκης, η Λευκορωσία, προσπαθεί σκληρά φέτος να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται. 15η στα στοιχήματα για νίκη αλλά με το δεύτερο σε προβολές video και την υψηλότερη αναλογία στις αντιδράσεις, δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να φτάσει στην κορυφή της κατάταξης μας.

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι μέσα σε ένα μήνα όλα αυτά ενδέχεται να αλλάξουν και μάλιστα πολύ εύκολα αν αναλογιστεί κανείς ότι ο βασικότερος παράγοντας είναι η εμφάνιση επί σκηνής και η συνολική σκηνική παρουσία της κάθε συμμετοχής κατά τις πρόβες αλλά και τις καθοριστικές βραδιές της Eurovision.

Ωστόσο, δεν παύουν οι αξιολογήσεις που βασίζονται στις αντιδράσεις των bookies και του κοινού να έχουν τη δική τους σημασία ενόψει του διαγωνισμού.

Εσείς, ποια χώρα που δεν έχει κερδίσει μέχρι τώρα, πιστεύετε πως θα μπορούσε να πετύχει την πρώτη της νίκη στο διαγωνισμό της Λισαβόνας;

Αν θέλετε να μη χάνετε οτιδήποτε συμβαίνει στον αγαπημένο μας Διαγωνισμό σας έχουμε τη λύση! Ένα group ανοιχτό, για όλους όσους αγαπούν τον θεσμό της Eurovision!!! Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα σχολιάζοντας όλα τα νέα του διαγωνισμού και παίρνοντας μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούς, Euroquizπαιχνίδια και διάφορα Euro-battles! Όσοι έχετε Facebook επομένως, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γίνετε μέλη στο OGAE GREECE Eurovision Group με ένα μόνο κλικ εδώ!

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

26 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ ενδιαφέρον άρθρο!
    Λοιπόν, ο νικητής για φέτος πιστεύω δε θα είναι από τις χώρες που δεν έχουν κερδίσει ακόμη..από αυτές τις 6 χώρες που αναφέρονται ως επικρατέστερες, μόνο η Τσεχία ίσως να έχει μια μικρή-μικρή πιθανότητα . Όσο για Λευκορωσία..HELL NO!
    Ο νικητής θεωρώ είναι χώρα που έχει ξανακερδίσει στα 90’s.
    ( Ιταλία?? Νορβηγία?? Ισραήλ?? Ως και Σουηδία?)

  2. Για νίκη είναι ζωντανές μόνο 3 χώρες.
    Βουλγαρία σίγουρα μπορεί να νικήσει,
    Αυστραλία πιθανόν να μπορέσει,
    & Τσεχία ίσως. Δεν είναι εντελως ανέφικτο.
    Η Λευκορωσία δεν νομίζω πως μπορεί να νικήσει.
    Όσο για τις υπόλοιπες : ΜΠΑ

  3. Απ τις χώρες που έχουν νικήσει στο παρελθόν, πρωτιά αξίζει και η Ελλάδα όσο και αν σε κάποιους ακούγεται ως “ανέκδοτο” ή πρωταπριλιάτικο αστείο. Το “όνειρό μου” έχει το πιο βαθύ και ανατριχιαστικο μήνυμα και από τα 43 τραγούδια με μια μουσική ατμοσφαιρική!
    Τώρα απ τις χώρες που δεν έχουν κερδίσει ακόμη δεν μου κάνει καμία για winner. Της Τσεχίας τίποτα ιδιαίτερο, της Εσθονίας ομοίως χώρια που η όπερα δεν ενδιαφέρει όλες τις ηλικίες αλλά συγκεκριμένο κοινό, για το Ισραήλ τα έχω πει (χαβαλές να γίνεται). ΙΣΩΣ την έκπληξη να μπορούσε να κάνει η Γαλλία.

  4. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να καταλάβω γιατί χώρες όπως η Αυστραλία και η Τσεχία είναι τόσο ψηλά στα στοιχήματα…Δηλαδή τι το παραπάνω έχουν πχ από την Λευκορωσία ή από κάποια άλλη χώρα που δεν είναι τόσο ψηλά? ?? Το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά τις πρόβες θα δούμε μεγάλες ανατροπές!

  5. νομίζω πως ο τελικός νικητής δεν θα είναι κάποια από αυτές τις 20 χώρες.. θεωρώ ότι πιθανότητες να πάρουν μια καλή θέση δύσκολα την πρώτη όμως, έχουν με σειρά
    1.Βουλγαρία , εκτιμώ μία θέση μεταξύ 4-7
    2 Τσεχία μια θέση 4-8 θα ήταν και επιτυχία για αυτήν άλλωστε
    3 Κύπρος μία θέση 6-10
    4.Λευκορωσία 7-10
    Και την μονίμως σπρωγμένη από τις επιτροπές Αυστραλία με μία θέση από 5-10
    η εκτίμηση, η αίσθηση μου είναι ότι η πρώτη τριάδα θα είναι εσθονία, ισραήλ και ελλάδα.

  6. Από τα τραγούδια όλων αυτών των χωρών μόνο τη Βουλγαρία μπορώ να τη δω ξεκάθαρα νικήτρια το Μάιο και λίγο το τραγουδάκι της Τσεχίας, αλλά λόγω έλλειψης δυναμικής της χώρας τελικά… ΔΕΝ! Συγχαρητήρια για το ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ και ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ άρθρο!

  7. Καμμία απ’ αυτές. Πέρυσι ο Σορμπαλ μέχρι 15 μέρες πριν βρισκόταν πάνω απο το 30 στην κατάταξη αν θυμάμαι καλά. Με συνοπτικές διαδικασίες βρέθηκε ξαφνικά στην πρώτη δεκάδα και τις 2 τελευταίες μέρες φιγουράρισε στην πρώτη θέση. Ούτε η Τζαμάλα βρισκόταν ψηλα΄στην κατάταξη. Οχι, δεν είναι ανέκδοτο όπως είπε ένας Κύριος παραπάνω. Ανετα η Ελλάδα μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο.

  8. Θα το ξαναπώ…η Eurovìsion φέτος θα πάει βορειοανατολικά, σε χώρα που βρέχεται από τη Βαλτική (η πιο πιθανή είναι η Εσθονία), ενώ μέσα στο top10 θα βρίσκονται σχεδόν όλα τα κράτη που βρέχονται από τη Βαλτική (και η Φινλανδία σε αυτές). Η συνταγή είναι απλή. Μια soprano με ρωσικές καταβολές, με πλήρη στήριξη από Σκανδιναβία και Βορρά, πρώην ΕΣΣΔ και χώρες του νότου και του ποιοτικού (Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία, θα δώσουμε κι εμείς πολλούς βαθμούς στην Εσθονία γιατί πάντα στηρίζουμε ποιότητα).
    Η Βουλγαρία έχει προοπτικές νίκης και θα κάνει άνετα περίπατο στο κοινό γιατί νιώθουμε απλά ότι της το χρωστάμε, μόνο που ξεχνάμε τον άγραφο νόμο πως “μετά από σερί επιτυχιών θα έρθει η στραβή”, οπότε και πιστεύω θα είναι πεντάδα αλλά όχι πρώτη. Περισσότερες πιθανότητες νίκης θεωρώ ότι έχει κάποιος στα ξαφνικά, παρά προετοιμάζοντας κλιμακωτά το έδαφος γι’ αυτήν.
    Το Ισραήλ από την άλλη -αν και θέλω πολύ να κερδίσει- δε νομίζω να πλασαριστεί πρώτο, μόνο και μόνο λόγω γεωπολιτικής θέσης και μονόπλευρης αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του κράτους, αλλά φυσικά η αφορμή θα είναι το κακάρισμα μιας κότας. Και ναι, η Eurovision είναι κοινωνικοπολιτικός θεσμός.
    Τέλος, ελπίζω να μη δω Σουηδία, Τσεχία και Αυστραλία στην πεντάδα, γιατί θα τραβάω τα λίγα μαλλιά που μου έχουν μείνει. Επίσης, φοβάμαι ότι για πρώτη φορά θα δούμε τη Ρωσία εκτός τελικού. Δεν είμαι απόλυτος σε αυτό βέβαια και σίγουρα είναι από τις φετινές συμμετοχές που με ενθουσιάζουν αρκετά.
    Αυτά…

    Υ.Γ Αγαπώ Αρμενία και Λευκορωσία από τα παραπάνω.

  9. μην το ψαχνεται καλως εχοντων των πραγματων θα κριθει αναμεσα σε 3 χωρες…
    ελλαδα,εσθονια και βουλγαρια…
    εμεις θα σαρωσουμε τελεβοτινγκ παντου πλην σκανδιναβιας(που και εκει κατι θα παρουμε θεωρω) και βαλτικης που ειναι σαν να μην υπαρχουμε γι αυτους(κ αυτοι γ μας βασικα αλλα θεωρω καλα κανουμε,πολυ κρυοι και ασχημοι ανθρωποι :P) και στις επιτροπες ΑΝ στηθει σωστα επισης θα ειμαστε τοπ 3…
    η βουλγαρια θα ειναι φαση jamala αν τελικα το παρει,που8ενα 1η(αλλα τοπ3 και στα 2) αλλα θα ευνοηθει λογω βαθμολογιων…
    εσθονια ειναι η safe επιλογη των διοργανοτων αν θελουν να παει του χρονου ο θεσμος σε χερια που δεν θα χουν προβληματα σαν αυτα της ουκρανιας…

    τελος,θα ηθελα να πω οτι κατα τυχη επεσα πανω σε βιντεο του rising star israel και ειδα την toy girl…εμ… πολυ βαβουροηχος ρρ παιδια…εχει φωνη οκ αλλα δεν κανει και καμια ιδιαιτερη προσπαθεια να την αναδειξει απλα κρυβεται πισω απο θορυβο και μονο πονοκεφαλο προκαλει…αν το στησει ετσι κ στη eurovision καλο πατο επιτροπες!!!!

    χρονια ειχαμε να δουμε τετοιο διαγωνισμο και επιτελους εχει λιγο suspense και ιντριγκα…!!! δεν ειναι ουτε 2011 που κερδισε ενα κομματι κατω του μετριου εξαιτιας γενικα χαμηλου επιπεδου αλλα ουτε και 2012 που απλα περιμενες να παει η loreen να τραγουδησει και να φυγει με το τροπαιο…οπως βασικα εγινε και το 13…
    ειναι σχετικα καλο το επιπεδο και σιγουρα οι βαθμοι θα μοιραστουν σε πολλες χωρες και δεν θα εχουμε 600+,φαση 2003 που ο νικητης δεν ειχε περασει καν το 190? αν θυμαμαι καλα…κατι αντιστοιχο τελοςπαντων με βαση τα τωρινα δεδομενα…

    πρεπει να κανουμε υπομονη ενα ολοκληρο μηνα ακομη μεχρι τις προβες οπου θα ξεκαθαρισει λιγο το τοπιο και θα δουμε ποιοι τελικα πανε για νικη,ποιοι θα κανουν την ευχαριστη εκπληξη και ποιοι θα μας απογοητευσουν στο επακρο…(29 απριλη ξεκινανε?)

  10. Η Φιλανδία αγαπητέ οχι δε θα βρεθεί 10, άπατη στον ημιτελικό θα μείνει, για τα άλλα δε ξέρω δεν απαντώ, άσε πού μού έσπασε και η κρυστάλλινη σφαίρα τις προάλλες και άστα να πάνε

    • Η Φινλανδία ξεκίνησε ως ένα από τα φαβορί και σήμερα βρίσκεται 14η στα στοιχήματα

  11. Κανένα από τα 20 τραγούδια του άρθρου δεν θα τερματίσει πάνω από την πέμπτη θέση του τελικού.

  12. Η Βουλγαρία έχεις ελάχιστες πιθανότητες γίνει και ας βλέπω μερικά σχόλια μου να λένε ότι έχει πολλές. Με ένα τραγούδι μετριότατο και χειρότερο από τις δύο προηγούμενες φορές δεν κάνεις δουλειά. Η Λευκορωσία δυστυχώς έχει λίγες πιθανότητες να περάσει στο τελικό. Για το Ισραήλ δεν θα αναφέρω κάτι, ελπίζω να μην περάσει καν. Τέλος, η Τσεχία είναι η μοναδική που έχει πιθανότητες και μάλιστα έχεις τις περισσότερες από κάθε άλλο τραγούδι. Για νίκη πιστεύω είναι μόνο η Τσεχία.

  13. Καταλαβαίνω και εκτιμώ την προσπάθεια που δόθηκε για την δημιουργία αυτού του άρθρου αλλά δυστηχώς στη eurovision δεν μπορείς να στηρίζεις προβλέψεις βάσει προβολών στο Youtube. Πολύ απλά το πιο δημοφιλές απ’ τα τραγούδια θα έχει το πολύ 1.000.000 μοναδικούς viewers ενώ το διαγωνισμό θα παρακολουθήσουν 200 εκ άνθρωποι.
    Όπως και να ‘χει η μόνη χώρα από όσες αναφέρθηκαν με τύχες νίκης είναι η Βουλγαρία. Η Αυστραλία θα πατώσει σε κοινό αλλά οι επιτροπές μπορεί να τη σώσουν. Τσεχία/Λευκορωσία με τύχες για 10αδα.

  14. 1) Η Τσεχια θα πει δεκαδα(που ειναι μεγαλη επιτυχια για αυτους) αλλα δεν κερδιζει.
    2) Το Ισραηλ μπορει να λεμε οτι θα θαφτει απο τις επιτροπες αλλα μην ξεχναμε πως η Μολδαβια περισυ αν θυμαμαι καλα ηταν 7η εκει.Απο την αλλη δεν ειμαι σιγουρος πως μπορει να κερδισει στο κοινο καθως μην ξεχναμε πως πριν 3-4 χρονια το Ισραηλ δεν ψηφιζοταν για γεωπολιτικους λογους.
    3)Σιγουρα top 3 στις επιτροπες αλλα παροτι οπερα(που δεν εχει και την καλυτερη αποδοχη απο το κοινο) θα παει καλα και στο κοινο λογο Σκανδιναβιας και Ανατολικης Ευρωπης. Οποτε εχει το πρωτο λογο.
    4)Δεν αποκλειω να επαναληφθει αυτο που εγινε το 2015 και ο νικητης να κερδισει απο σποντα. Και πρωτο φαβορι να το κανει αυτο ειναι το Βελγιο
    5)Τελος επειδη δεν υπαρχει ξεκαθαρο φαβορι δεν αποκλειεται να εμφανιστει με τις προβες καποιος που δεν το περιμενουμε αυτη την στιγμη

  15. Αν η Λευκορωσία έχει πιθανότητες να κερδίσει εγω είμαι ο μπατμαν! Ούτε καν πιθανότητες να προκριθεί δεν έχει!

  16. Πιθανότητες καλές να κερδίσει χώρα που δεν έχει ούτε μία νίκη στο ενεργητικό της θεωρώ μόνο τις Αυστραλία και Βουλγαρία!Η Τσεχία και η Λευκορωσία έχουν καλά τραγούδια μεν αλλά δεν μπορώ να δω πως θα ψηφιστούν χωρίς πολλούς συμμάχους ,ειδικά η Τσεχία η καημένη ..Οπως και να χει τα views και like dislikes δεν λένε τίποτα..Είναι μικρός παράγοντας που επηρεάζει τις ψηφοφορίες..

  17. Τα πιο ωραια τραγουδια που αξιζουν να ειναι στην τελικη τετραδα θεωρω οτι ειναι: 1.Ιταλια, 2.Ουκρανια, 3.Βουλγαρια και 4.Λευκορωσια!

  18. Απο αυτες που δεν εχουν κερδισει ποτε ειναι πιθανον η κυπρος και η τσεχια αν και δεν νομιζω.. Απο την αλλη πιστευω πως αναμεσα σε Ελλαδα, Εσθονια, Ισπανια, Ισραηλ, Γαλλια και Πορτογαλια, εχουμε τον νικητη.. Δεν νομιζω να νικησει αλλη χωρα από αυτές. Αυτά είναι και τα προγνωστικά μου!

  19. Θέλω πολύ την Κύπρο!!! Αλλά επειδή είναι σχεδόν αδύνατον, πιστεύω πως μπορεί να κερδίσει η Τσεχία.

  20. […] Στόχος φυσικά όλων των αποστολών είναι η νίκη στον μεγάλο τελικό της 12ης Μαΐου. Από τις 43 χώρες που λαμβάνουν μέρος, οι 23 έχουν φτάσει στην κορυφή τουλάχιστον μία φορά, ενώ οι 20 διεκδικούν την πρώτη τους νίκη, όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο αφιέρωμά μας. (μπορείτε να το θυμηθείτε εδώ) […]

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ