OGAE INTERNATIONAL POLL 2018: H βαθμολογία του OGAE Spain!

Τρίτο κατά σειρά σωματείο που ψηφίζει στο φετινό poll του δικτύου του OGAE για τη Eurovision 2018 είναι αυτό της Ισπανίας. 

443 μέλη του Ισπανικού OGAE club συμμετείχαν στη ψηφοφορία. H τελική δεκάδα διαμορφώθηκε ως εξής:

  • 1 βαθμός: Ιταλία
  • 2 βαθμοί: Γερμανία
  • 3 βαθμοί: Βέλγιο
  • 4 βαθμοί: Τσεχία
  • 5 βαθμοί: Σουηδία
  • 6 βαθμοί: Αυστραλία
  • 7 βαθμοί: Κύπρος
  • 8 βαθμοί: Φινλανδία
  • 10 βαθμοί: Γαλλία
  • 12 βαθμοί: Ισραήλ 

Το Ισραήλ βάζει ακόμη ένα “12άρι” στη λίστα του και παραμένει σταθερά στην κορυφή του φετινού Poll έχοντας ήδη 36 βαθμούς στο σύνολο. Η Γερμανία ψηφίστηκε με τους πρώτους της 2 βαθμούς ενώ η Ελλάδα παραμένει με τους 4 βαθμούς που έχει πάρει από τον OGAE Γαλλίας. Η Κύπρος με τους 7 βαθμούς του Ισπανικού σωματείου σκαρφαλώνει στην 9η θέση του πίνακα έχοντας συνολικά 8 βαθμούς!

Σύμφωνα με τις τρεις μέχρι τώρα βαθμολογίες λοιπόν, οι πέντε πρώτες χώρες του OGAE International Poll 2018 είναι:

1η θέση: Ισραήλ | 36 βαθμοί

2η θέση: Γαλλία | 20 βαθμοί

3η θέση: Φινλανδία  | 18  βαθμοί

4η θέση: Σουηδία |  17 βαθμοί

5η θέση:  Τσεχία |  16 βαθμοί

Αναλυτικά ο πίνακας μέχρι στιγμής έχει ως εξής:

Μείνετε συντονισμένοι διότι ακολουθεί η βαθμολογία του OGAE Czech Republic (Τσεχία). 

28 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ήδη βαριέμαι τις προβλέψιμες ψήφους των OGAE club, που γνωρίζουμε από τώρα και ποιός θα κερδίσει και ποια τραγούδια θα πριμοδοτηθούν και το πόσο πιθανότατα θα απέχουν τα αποτελέσματα από τα πραγματικά.

  2. Η Φινλανδία μου θυμίζει την Ουγγαρία το 2011 που από φαβορί και νικήτρια του τότε ogae poll περιορίστηκε 7η στον ημιτελικό και πάτος στον τελικό λόγω κακού live.. Δείγμα κακού live έχουμε και απ τη Saara

    • Το κακό live δεν είναι απαραίτητα καταστροφικό για ένα τραγούδι. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η περσινή συμμετοχή του Βελγίου, που κατάφερε να πάει καλά παρα το ελεεινό live. Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις.

      • Κακό λαιβ του Βελγίου; Το τραγούδι και η ερμηνεία της blanche δεν θα ξανά βρεθεί στο διαγωνισμό! Το συναίσθημα και το κλίμα του τραγουδιού ήταν φανταστικό.

      • Ο καθενας κρινει συμφωνα με τα δικα του απολυτως σεβαστα κριτηρια αλλα κι εγω θα συμφωνησω οτι το λαιβ του βελγιου ηταν κακο,οποτε για μενα ειναι το τελειο παραδειγμα τραγουδιου που παρα την ασχημη εμφανιση τα καταφερνει.

  3. 0 στην Ελλαδα….απο μια χωρα που μας εχει φλομωσει στις μπαλαντες και τα εθνικ.
    Σκεφτειτε τι θα μας δωσουν οι σκανδιναβικες χωρες και αυτες της βαλτικης…
    443 ψηφοι…μαλιστα…

  4. Είναι που η Τερζή έλαβε πολλή αγάπη από Ισπανία και γι’αυτό θα κάνει και ισπανική version (κάποια στιγμή, κάποτε..ίσως τώρα, ίσως Ιούνη, ισώς το 2019..στη βράση κολλάει το σίδερο που λένε)!

  5. Δυστυχώς τα μέλη ΔΕΝ ψηφίζουν με μουσικά κριτήρια! Βλέπουν το στοίχημα, τις τάσεις και πάνω από όλα αν το τραγούδι ανήκει στην κατηγορία των fast food music! Το θετικό είναι ότι πολλές φορές πέφτουν έξω και το τραγούδι που πραγματικά αξίζει δεν θα χαθεί!

  6. Ο πρώτος με 500 βαθμούς διάφορα. Και στη δεκαδα όλα τα χορευτικά “χαρουμενα” τραγούδια και φυσικα η Γαλλία και η Σουηδία. Ή ο ένας παρασύρει τον άλλο από τους φανς ανά την Ευρώπη ή πραγματικά τα γούστα τους είναι συγκεκριμένα και προβλέψιμα.

    • Tα γούστα τους είναι συγκεκριμένα και προβλέψιμα γιατί κατά 99% είναι συγκεκριμένης ιδιοσυγκρασίας, κοινωνικής κατηγορίας και αισθητικής αντίληψης.

      • Έχεις κουράσει με το εμμονικο σου θάψιμο στο Ισραήλ. Αρεσει πολύ και έχει τρομερή απήχηση σε ευρεία γκάμα ανθρώπων. Μπορείς να το καταλάβεις αυτό και να το διαχωρίσεις από το υποκειμενικό σου γούστο? Κούρασες.

      • Έχεις κουράσει με το να μην καταλαβαίνεις τι γράφουν οι άλλοι. Δεν σχολιάζω το αν και σε πόσους άλλους αρέσει το Ισραήλ. Επισημαίνω το γιατί συγκεκριμένα τα μέλη του OGAE έχουν κοινές προτιμήσεις.

  7. Έλεος πια με αυτό το Ισραήλ.. Τόσο πολύ τους αρέσουν τα κακαρίσματα; Ας φέρουν και κανένα κοτέτσι πάνω στη σκηνή τον Μάιο με καμιά 50αριά κότες να είναι και πιο αυθεντικό το κακάρισμα τουλάχιστον.
    Όσο για το 0 στην Ελλάδα, ας είναι. Το θέμα είναι τι θα πάρουμε τον Μάιο. Και εκεί πιστεύω ότι θα πάμε πάρα πολύ καλά, αρκεί φυσικά να έχουμε μια καλή εμφάνιση γιατί το τραγούδι μας τα σπάει.

  8. Ισραήλ φοβερο!!!!
    Δεν πειράζει που δεν μας ψήφισαν. Ποτέ δεν μας ψήφιζαν οι Ogae
    Ακόμη και τις χρονιές που τα πηγαίναμε πολύ καλά, τα σωματεία μας θάβανε,
    — Λίγο άσχετο αλλά να ρωτήσω κάτι?
    Επειδή γράφετε ότι ο γνωστός Σουηδός είναι αυτός που αποφασίζει την σειρά εμφάνισης των τραγουδιών νομίζω ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Δεν γίνεται να επιτρέπει η EBU σε κάποιον που συμμετέχει στον διαγωνισμό να αποφασίζει πότε θα εμφανιστεί

    • Εγώ το έγραψα σε προηγούμενο ποστ και εννοούσα προφανώς τον Bjorkman, όχι τον φετινό εκπρόσωπο :p

  9. Ni un puto punto!!!???Υποτιθεται εν τω μεταξυ οτι στους Ισπανους αρεσουν τα Ελληνικα! Και ειδικα με ενα τετοιο τραγουδι… Ελεος!!!

  10. (Παντα κατα την αποψη μου)
    Ενα πραγμα που πραγματικα απεχθανομαι ειναι να βλεπω ειναι να υποτιμουνται τραγουδια πανεμορφα οπως το qami το οποιο ειλικρινα αγαπω και ο σεβακ εχει φωναρα και δεν καταλαβαινω γιατι υποτιμαται!!
    Επισης αληθεια θεωρω το τραγουδι της φουρειρα ισως λιγο υπερεκτιμημενο..εκτος απο το σημειο που δεν υπαρχοτν λογια αλλα μονο μουσικη, ολο το αλλο ειναι τελειως ενα απλο ποπ τραγουδι με τιποτα το ιδιαιτερο και αληθεια δεν θελω να μας δω να δινουμε 12 στην κυπρο..αυτα (παντα κατ’εμε)

  11. Εντάξει βρε παιδιά ήρεμα λίγο, είναι γνωστό ότι το 50% (και ίσως να λέω λίγο)των σκληροπυρηνικών eurofun ήμαστε gay, οπότε πάντα ψηφίζουν τραγούδια πού έχουνε κάποια standard, στη συγκεκριμένη περίπτωση τη συμπαθέστατη γαματούλα του Ισραήλ, σε άλλες περιπτώσεις κάποιο ωραίο τεκνακη με συμπαθή τραγούδι, αλλά ευτυχώς το Μάιο όλοι αυτοί είναι/στε στο στάδιο και χτυπιούνται/μασται και κανονικά βγαίνει το τραγούδι που είναι κοινός αποδεκτώ από άπαντες και κάποιες ελάχιστες φορές συμπέφτουν τα γούστα, ειλικρινά πιστεύω να μην είναι αυτή η χρόνια

  12. Δεν πιστευω πως μπορουμε να εχουμε αποψη για τα τραγουδια χωρις το live τους παρα πολλες χωρες εχουν κερδισει λογω live (Σουιδια 2015) αλλα και εχουν χαντακοθει οπως (Εστονια 2017,Ελβετια 2017,Ιταλια 2017) οποτε μετα τις προβες θα ξερουμε σιγουρα για αυτο η αποψη των σωματιον διαφερει απο την πραγαματικοτητα συνηθως

  13. Ότι θέση και να πάρουμε εμείς το τραγούδι μας το γουστάρουμε κι αυτό είναι το σημαντικό…μη ξεχνάμε όμως ότι ψηφίζουν και οι επιτροπές και νομίζω αυτό είναι υπέρ μας .

  14. Xandee, Selma (2005), Kate Ryan, Ευριδικη, Soraya, Kate Wolf, μερικά μόνο από τα φαβορί περασμένων διαγωνισμών που μου’ρχονται στο μυαλό, τα οποία, μολονότι σαρωναν στα στοιχηματα και στα ogae polls, όχι απλά δεν δικαιωσαν τον τίτλο του “φαβορί” αλλά καταποντιστηκαν. Χωρίς live απόδοση και σκηνική παρουσία, νομίζω πως αυτές οι ψηφοφορίες είναι αποκλειστικά για εσωτερική κατανάλωση. Τέλος, συγνώμη που θα το πω αλλά – για όνομα του Θεού – μην είστε έτοιμοι όλοι να πετάξετε χολή για την Ελλάδα. Οκ, και να μην ψηφιστει από τα ogae, τι έγινε? Θυμάστε τι έλεγαν και που κατετασσαν τη Καλομοιρα? Και γενικά δηλ.. Και να μην ψηφιστει, τι έγινε? Φέτος, μετά από παμπολλα χρόνια στέλνουμε καλό τραγούδι. Για μένα προσωπικά, αυτό αρκεί. Μακάρι να το αποδώσει σωστά και η Γιαννα, να το παρουσιάσουν και καλά (γιατί τα περιθώρια για κάτι τέτοιο τα παρέχει απλόχερα το κομμάτι) και να πάρει τη θέση που του αξίζει. Ακόμα κι αν δεν το πάρει ωστόσο, τουλάχιστον να μην έχουμε παρουσιάσει πάλι κάτι χαμηλής ποιότητας.

  15. ολα ειναι βλακειες ακομα και τα φαβορι. μην ασχολειθειτε καν μεχρι τους ημιτελικουσ. οσον αφορα τωρα μερικους μισησμενους κατα τους κυπριους ελληνεουτε ς αδελφους κατα τα αλλα να τους πω ευχομαι το ξυδι που θα πιειτε να σασ καψει το λαιμο. ποσο μισος βρε αδελφε μου ουτε οι τουρκοι δεν μας μισουν τοσο. καποτε με κανετε να ντρεπομαι να λεω οτι ειμαι ελληνας.

  16. για να μην παρεξηγηθω αναφερομαι σε καπαια σκατοανθρωπακια που σταζουν χολη για την Κυπρο και την Φουρειρα να σας πω οτι στην Κυπρο εγινε Βασιλισσα. την αγαπαμε την λατρευοθμε την στηριζουμε την νιωθοθμε δικη μας.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ