Ο OGAE Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή της Γαλλίας στη Eurovision 2018!

Η Γαλλία θα εκπροσωπηθεί στην Eurovision 2018, από τους Madame Monsieur με το τραγούδι Mercy, σε σύνθεση και στίχους των Émilie Satt, Jean-Karl Lucas

Οι Madame Monsieur είναι ένα μουσικό ντουέτο από την Γαλλία με μέλη την Émilie Satt στα φωνητικά και τον JeanKarl Lucas στην παραγωγή. Ξεκίνησαν την πορεία τους 2013 με το πρώτο single «You make me smile»να κυκλοφορεί το 2015! H πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά κυκλοφόρησε το 2016 με γενικό τίτλο «Tandem». Από τον δίσκο ξεχώρισαν τα τραγούδια «Égérie», «Morts ou vifs», «Partir» και «Tournera». Η μουσική τους χαρακτηρίζεται κυρίως ως electropop ωστόσο οι ίδιοι πειραματίζονται κατά καιρούς με διάφορους ήχους.

Η Émilie Sβatt (πραγματικό όνομα Émilie Sattonet) και ο JeanKarl Lucas συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 2008. Πριν ξεκινήσουν την δική τους δισκογραφία έδιναν κομμάτια σε άλλους καλλιτέχνες ανάμεσα στους οποίους ο δημοφιλής Γάλλος rapper Youssoupha.

Τον Ιανουάριο του 2018 έγινε γνωστό ότι θα συμμετείχαν στον Γαλλικό τελικό για την Eurovision 2018. Το κομμάτι τους «Mercy» κέρδισε πολύ γρήγορα τη συμπάθεια πολλών και αναδείχθηκε ως μεγάλο φαβορί κατά τη διάρκεια του Γαλλικού τελικού. Στις 27 Ιανουαρίου αποφασίστηκε ότι οι Madame Monsieur θα εκπροσωπήσουν τη Γαλλία στην φετινή Eurovision ενώ το «Mercy» παίζει από τότε μέχρι και σήμερα ψηλά στα στοιχήματα κάνοντας έτσι τη Γαλλία μεγάλο φαβορί για το φετινό βραβείο.

πηγή φωτογραφίας facebook

ΣΤΙΧΟΙ

Επιμέλεια άρθρου, συντακτική ομάδα OGAE Greece

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τραγούδι με νόημα που χαίρεσαι που υπάρχει στο διαγωνισμό αυτό!(όπως κι το ιταλικό ανάλογης θεματολογίας)
    Ωστόσο το γαλλικό ακούγεται πιο εύπεπτο και πιο πιασαρικο σε σύγκριση με το ιταλικό (αν και αμφότερα μου αρέσουν!) θεωρώ θα πάει καλά! ίσως και Παρίσι 2019(?)
    Πάντως η Γαλλία μετά το 2016 παίρνει στα σοβαρά το θεσμό…. (Κάποιες χρονιές αδικήθηκε ειδικά το 2013 και το 2015)
    Οι φετινοι μου νικητές! #1/43

  2. Για εμένα το Ιταλικό, αν πρέπει να τα συγκρίνουμε μιας και έχουν ανάλογο θέμα, είναι σαφώς ανώτερο με το ύφος το ιταλικό που μου αρέσει, το πάθος των ερμηνευτών και τα υπέροχα λόγια. Από την άλλη το Γαλλικό τραγούδι δεν είναι τίποτα το ενδιαφέρον, η ερμηνεία ωραία αλλά στο σύνολο δεν θα έλεγα ότι πάει για νίκη ούτε και για 5αδα φυσικά!

  3. Υπερεκτιμημένο, το προτιμώ από ότι του Βελγίου που αμφότερα θεωρούνται φαβορί
    Στο τοπ μου: 29/43
    Σόρρυ Γαλλία :/

  4. Απ τις Big 5 είναι με διαφορά η καλύτερη αλλά στον τελικό μέχρι που θα φτάσει δε μπορεί να ξέρει κανείς

  5. Κι άλλο ένα ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ!!!!

    Τα τελευταία χρόνια η Γαλλία στέλνει κομματάρες!!! Ειδικά το φετινό είναι εξαιρετικότατο τραγούδι ακόμη και για ΒΡΑΒΕΙΟ!!! Ωραίο κομμάτι με νόημα βγαλμένο από την ίδια την ζωή! Μπράβο Γαλλία!!!

    # PARIS 2019

  6. Η πιο υπερεκτιμημενη συμμετοχη φετος . ελπιζω ο Nicolas Sweden να συμφωνησει μαζι μου

  7. Θα συγκρινουμε τη δικη μας κομματαρα, με τη μουσικη του, τα υπεροχα λογια, την απιστευτη ερμηνεια της Γιαννας με αυτο το μελαγχολικομονοτονο νιαουρισμα;;;
    Με τιποτα.
    Ο στιχος ειναι πολυ ενδιαφερον, αλλα το τραγουδι βαρετο. Ολο Μερσι λεει.
    Κατι σαν το Καμι με την Αρμενια. Ολο Καμι.
    Το ιταλικο ειναι για μενα το καλυτερο απο τους Μπιγκ5, αν και ουτε εκεινο μου αρεσει.
    Γαλλια< Μπορει να βγει και 1η στις επιτροπες…γιατι ειναι οτι να ναι. Αλλα δεν θα ειναι 10αδα. Ετσι νομιζω.

    • Και το δικο μας ενα βαρετο μοιρολοι ειναι χωρις κορυφωση . μην πιανεσαι κοροιδο με τα στοιχηματα δυσκολα θα μπουμε εικοσαδα.

  8. για εμενα το καλυτερο τραγουδι που εχει στειλει η Γαλλια εδω και πολυ καιρο.. νουμερο 1 στο τοπ μου, φοβερος ρυθμος, στιχοι με ομορφο νοημα, γλυκια φωνη και ωραια μελωδια με δυο ταπεινους ανθρωπους να ερμηνευουν..
    ευχομαι να νικησει καθως ειναι η μονη χωρα μαζι με την Ιταλια και την Ελλαδα (η οποια ελπιζω να εχει ωραια σκηνικη παρουσια) που θελω πραγματικα να κερδισουν φετος καθως θεωρω πολλα φετινα τραγουδια υπερεκτιμημενα!!
    παμε Γαλλιααα!

  9. Από την πρώτη στιγμή που το άκουσα μου άρεσε πάρα πολύ! Από τα αγαπημένα μου φέτος, ελπίζω να χτυπήσει πεντάδα!! Και καλύτερα να νικήσει αυτό παρά η κότα?!! Καλή επιτυχία Γαλλία!!

  10. Χαίρομαι πολύ για το δυνατό come back της Γαλλίας τα τελευταία χρόνια, εξάλλου της έχω ιδιαίτερη αδυναμία! Σύγχρονη παραγωγή, εφάμιλλη της μουσικής σκηνής της χώρας, και στίχοι που συγκινούν (ίσως κάπως επιτηδευμένα, αλλά ο.κ.). Δεν το βλέπω σαφώς για νίκη, αλλά ένα ΤΟΡ-10 είναι σιγουράκι (στις επιτροπές το βλέπω να σκίζει)! 9-/10 και 4/43

  11. Νομίζω ότι η EBU θέλει Γαλλία, ως πιο ασφαλής επιλογή, οικονομικά και πολιτικά, για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού. Η ίδια η χώρα χτίζει ένα momentum τα τρία τελευταία χρόνια με καλές συμμετοχές και πλασαρίσματα και έκανε έναν πολύ αξιόλογο εθνικό τελικό. Είναι πιθανό να τη δούμε να κερδίζει.

  12. Αν και αρχικά δεν του έδωσα σημασία γιατί ήθελα να κερδίσει το “Eva”, εντούτοις βάσει όσων έχουν επιλεγεί ίσως να είναι και το νικητήριο φέτος, δεν το αποκλείω! Όλα θα παιχθούν στο staging. Bonne chance la France!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ