ΑΛΒΑΝΙΑ: Δείτε το επίσημο video clip του “Mall”!

Tον περασμένο Δεκέμβρη στον Εθνικό Τελικό της Αλβανίας Festivali i Këngës ως εκπρόσωπος της χώρας στη Eurovision 2018 επιλέχθηκε ο Eugent Bushpepa με το τραγούδι  “Mall”.

Πριν λίγες μέρες, όπως ορίζουν οι κανονισμοί του διαγωνισμού, κυκλοφόρησε η τρίλεπτη version του τραγουδιού, το οποίο παρέμεινε στην αλβανική γλώσσα, ενώ πριν από λίγο δημοσιοποιήθηκε το επίσημο βίντεο κλιπ. Δείτε το!

H Αλβανία συμπληρώνει φέτος 15 συμμετοχές, ενώ μετρά 6 προκρίσεις και 7 αποκλεισμούς από τον μεγάλο τελικό!
Περισσότερες λεπτομέρειες για τη συμμετοχή της Αλβανίας στη Eurovision 2018 μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ!

Η Αλβανική συμμετοχή θα παρουσιασθεί στο πρώτο ήμισυ του Α’ Ημιτελικού στις 8 Μαΐου. Τι λέτε; Θα τα καταφέρει φέτος να περάσει στο Μεγάλο Τελικό;

Μείνετε συντονισμένοι με τον OGAE Greece για να μαθαίνετε όλα τα νέα από τη φετινή συμμετοχή της Αλβανίας. 

[Πηγή: Eurovision.tv]

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και μία απευθείας πρόκριση στον Τελικό (2005), που κάνει ισόπαλο το σκορ αποκλεισμών-προκρίσεων (7-7)!!!

  2. Απλό και πολύ όμορφο το clip και ο τυπάς φωνάρα! Κακά τα ψέματα, όμως, στον πρώτο ημιτελικό – σφαγείο η πρόκριση φαντάζει σχεδόν απίθανη για την άτυχη, όπως αποδεικνύεται, Αλβανία, που φέτος στέλνει δυνατό τραγούδι… Πραγματικά, όμως, στον ημιτελικό αυτό υπάρχουν 15-16 συμμετοχές που αξίζουν την πρόκριση, ενώ στο δεύτερο δεν μπορώ να βρω παραπάνω από 6… Μακάρι να μπορούσε να βρεθεί μία φόρμουλα, αν και θα ήταν άδικο, πολλώ δε μάλλον με όσα έχουν ήδη συμβεί τα τελευταία χρόνια στο διαγωνισμό. Απλά φέτος ατυχήσαμεν μέχρι εκεί που δεν πάει!

    • Μια ενδιαφερουσα και δικαιη αλλαγη πιστευω (τοσες βλακωδεις αλλαγες εχουν κανει οι σουηδοι) θα ηταν να μην βγαινουν οι 10 πρωτοι απο τον 1ο ημιτελικο, απλα να συγκεντρωνονται οι ψηφοι και να συμψηφιζονται με την ψηφοφορια του δευτερου ημιτελικου. Να ανακοινωνονται δηλαδη οι 20 χωρες στη ληξη του 2ου ημιτελικου. Δηλαδη να περνανε τα 20 ΚΑΛΥΤΕΡΑ τραγουδια και οχι 10 και 10. Αυτο θα ειχε πχ. αξια φετος και δυναμωνε τον τελικο.
      Δυο μειον. Το πρωτο ειναι οτι χανει λιγο απο την αιγλη και τηλεθεαση ο 1ος ημιτελικος. Το δευτερο οτι δυσκολευει ετσι το προγραμμα με τις προβες/τα χρονοδιαγραμματα. Αλλα δεν ειναι νομιζω τοσο σημαντικο το δευτερο, θα βρισκοταν λυση.

      • Το κονσεπτ που σκέφτεσαι είναι πολυ δίκαιο. Παρ ολα αυτα σε εναν ημιτελικο οπως ο φετινος 1ος με παραπανω απο 10 εξαιρετικα τραγουδια οι ψηφοι θα μοιραστουν αντιστοίχως. Ενώ στον 2ο ημιτελικο οι ψηφοι θα μοιραστουν στα 5-6 καλα τραγουδια. Αυτο θα εχει ως αποτελεσμα στη συνομιλη ψηφοφορια απο τους 2 ημιτελικους οι 6 αυτες χωρες με τα αδυναμα τραγουδια να εχουν υψηλη πιθανοτητα να εχουν μαζεψει περισσοτερους ποντους απο τις αντιστοιχες του 1ου ημιτελικου με αποτελεσμα να βρισκονται κατω απο αυτες. Ετσι και παλι δε προκρινονται καποια πολυ καλα τραγουδια. Ελπιζω να εξηγησα τη σκεψη μου επιτυχως και να μη σε μπερδεψα χαχα

      • Οι 6 αυτες χωρες θα παρουν το ιδιο ποσοστο. Ειτε με το υπαρχον συστημα, ειτε με αυτο που λεω εγω. Δεν υπαρχει διαφορα.

  3. Να το πω απλά
    100 ψήφοι για 16 τραγούδια 1ου ημιτελικού με 10 πολύ καλά τραγούδια.
    100 ψήφοι για 16 τραγούδια 2ου ημιτελικού με 6 πολύ καλά τραγούδια.
    Συμπέρασμα 10 χώρες με περίπου 7 με 11 ψήφους από πρώτο ημιτελικό, για το αθροιστικό 100
    6 χώρες με περιπου 9 με 13 ψήφους από το 2ο ημιτελικό.
    4 από τις 10 καλές θα μείνουν έξω.

    • Αδυνατω να παρακολουθησω το συλλογισμο σου αν και στα μαθηματικα ειμαι ασσος.
      Απο που βγαινουν οι 100 ψηφοι;
      Δεν ειναι 16 τα τραγουδια στον καθε ημιτελικο.
      Τι 11 ψηφοι για 10 χωρες με αθροισμα 100;;;;;;
      ///////
      Δεν εχει καμια διαφορα οπως σου εξηγησα πιο πανω.
      Δες το απλα. Οι θεσεις για τον τελικο απο τους ημιτελικους ειναι 20. Αρα παιρνανε 6 απο τον 2ο και 14!!! (αντι για 10 οπως με αυτο το συστημα) απο τον 1ο. Θεωρητικα παντα.
      Αυτα. Ελπιζω να το καταλαβες τωρα. Πηγε αργα. Τα λεμε.

      • Λογικά δεν το επεξηγω εγώ σωστά μέσω μηνύματος. Επειδή και εμένα τα μαθηματικά είναι το φόρτε μου. Θεωρητικά αν ψηφίζουν στον κάθε ημιτελικό ο ίδιος αριθμός ατόμων, ανάμεσα σε 16 πολύ καλά τραγούδια είναι πιθανό να δωθουν σχεδόν ίσος αριθμός ψήφων, με αποτέλεσμα στο σύνολο οι έστω χ ψήφοι να διαιρεθουν με το 16. Σε έναν ημιτελικό με 6 καλά τραγούδια θα μαζέψουν αρκετές ψήφους τα 6 αυτά αλλά θα έχουν μείνει και αρκετές ψήφοι για τα υπόλοιπα της 16δας αυτής με αποτέλεσμα ίσως να μαζέψει στο συμψηφισμό κάποιο αδύναμο τραγούδι 2ου ημιτελικού, πχ αυτό που θα βγει 7, Περισσότερες ψήφους από το 14ο πχ του 1ου ημιτελικού. Δεν σε παρεξηγώ, το εξηγώ περίπλοκα, παρόλα αυτά είμαι απολυτα σίγουρος ότι έχει βάση αυτό που λέω

  4. Καλό τραγούδι για την Αλβανία. Δεν ξέρω αν είμαι ο μόνος στον οποίο θυμίζει πολύ έντονα το “l’ inferno” της Emma Marone με μια κάπως διαφορετική μελωδική γραμμή, σίγουρα όμως κινείται στο στυλ των ιταλικών τραγουδιών, κι αυτό είναι πολύ θετικό για μένα. Από κάποιο σημείο κι έπειτα λίγο κουράζει αλλά γενικά στέκεται αξιοπρεπώς. Επίσης, πολύ καλή δουλειά και στο βιντεοκλιπ.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ