Ο OGAE Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή της Σλοβενίας στη Eurovision 2018!

Η Σλοβενία, θα εκπροσωπηθεί στην Eurovision 2018, από την Lea Sirk, με το τραγούδι «Hvala, ne!» το οποίο έγραψε η ίδια μαζί με τον Tomy DeClerque.

Η Lea Sirk είναι Σλοβένη τραγουδίστρια και συνθέτης. Γεννήθηκε στις 1.9.1989 (28 ετών) στο Koper της Σλοβενίας. Ξεκίνησε τη μουσική της πορεία στην ηλικία των πέντε ετών στη Μουσική Σχολή του Koper, όπου ασχολήθηκε με την εκπαίδευσή της στο φλάουτο. Εισήλθε με εισαγωγικές εξετάσεις στο Art gimnazija στο Koper, από όπου αποφοίτησε με άριστα με αντικείμενο το φλάουτο. Κατά τη διάρκεια των μαθητικών σπουδών της είχε υψηλές θέσεις και έλαβε 14 βραβεία και διακρίσεις σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς.

Από το 2007 σπούδασε στο Ωδείο της Γενεύης, συνεργάστηκε με διάφορες ορχήστρες και παρακολούθησε σεμινάρια σε όλη την Ευρώπη. Αποφοίτησε με τιμητικές διακρίσεις και διδάσκει φλάουτο σε ιδιωτικό σχολείο στη Γενεύη, στη γαλλική πόλη Annecy. Επίσης, σε δύο χρόνια, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές και έλαβε τον τίτλο Master of Soloist.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, ασχολήθηκε και με το τραγούδι, το οποίο εξακολουθεί να είναι μεγάλο πάθος γι’ αυτήν. Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της Lea πραγματοποιήθηκε το 1998, όταν εμφανίστηκε στο «Prince of Venice» ως η νικήτρια του Happy Slogan στην περιοχή Primorska. Μετά ακολούθησαν οι εμφανίσεις της στο φεστιβάλ FENS (2004, 2005), στο MMS (2007), στην επιλογή του EMA (2009, 2010 και φέτος). Έχει, επίσης, εμφανιστεί με τα συγκροτήματα Parada και Moja Slovenija.

Η Lea διακρίθηκε στον τομέα του τραγουδιού, καθώς το 2005 έλαβε το βραβείο για την πιο υποσχόμενη νεαρή τραγουδίστρια στο διεθνή διαγωνισμό σολίστ στην Κολωνία. Το 2012 έλαβε το βραβείο καλύτερης ερμηνείας στο 50ο διαγωνισμό pop τραγουδιού στη Σλοβενία με το τραγούδι “Wonderful World“.

Το 2014 κυκλοφόρησε το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ «Roža». Επίσης έχει στο ενεργητικό της 12 singles. Ως συνθέτρια δημιούργησε πάνω από 30 τραγούδια για νέους μουσικούς και ερμηνευτές.

Για πολλά χρόνια εμφανίστηκε μαζί με μεγάλους τραγουδιστές της Σλοβενίας, όπως είναι οι Nino Pušlar, Jana Plestenjak, Rudy Bučar, Helena Blagne, Alyo, Maraayo, ManuEllo, Tinkaro Kovač, Slavko Ivančič, Nušo Derenda, Darjo Švajger, Marko Vozlja , Da Phenomena και πολλοί άλλοι.

πηγή φώτο escxtra

ΣΤΙΧΟΙ

Επιμέλεια άρθρου, συντακτική ομάδα OGAE Greece

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μετριότατο, ντάξει ακούγεται αλλά το βρίσκω και λίγο out-of-date.
    Ίσως και κάνει την έκπληξη και περάσει στον τελικό
    Από μένα: 32/43 και 12/18

  2. Παρότι για κάποιο λόγο συμπαθώ τη Σλοβενία και θεωρώ πολλές από τις συμμετοχές της αδικημενες, αυτό εδώ δεν ακούγεται. Η κοπέλα εντυπωσιακή αλλά το τραγούδι απόλυτη απογοήτευση. Θα μου προκαλέσει μεγάλη έκπληξη να μην τερματίσει τελευταίο στον ημιτελικό του, πολλω δε μαλλον να προκριθεί στον τελικό.

  3. Πραγματικά ο δεύτερος ημιτελικός έχει μαζέψει τα περισσότερα “σκουπίδια” του φετινού διαγωνισμού. Από τα 18 τραγούδια 2-3 το πολύ αξίζουν

  4. Αρχικά το προσπέρασα, αργότερα κατάλαβα ότι ξεχωρίζει στο φετινό σύνολο ως άκουσμα και ως προσωπικότητα της ερμηνεύτριας.

  5. Hvala, ne! θα πεί κοινό και επιτροπή στην Σλοβενία τον Μάιο. 2 σερί χρονιές η κριτική επιτροπή έχει διαλέξει ουσιαστικά την συμμετοχή της Σλοβενίας και ήταν…. Δεν τους έφτανε που πέρυσι με την “ωδή” στα 80s τερμάτισαν προτελευταίοι στον ημιτελικό ήθελαν να έχουν και φέτος τον τελικό λόγο για να είναι σίγουροι ότι αυτή την φορά θα πάρουν την πρωτιά.. από το τέλος. Ειλικρινέστατα και χωρίς ίχνος εμπάθειας νομίζω δύσκολα η Σλοβενία θα αποφύγει την τελευταία θέση. Η Lea Sirk είναι καλή τραγουδίστρια, δεν το θέτω επ’ουδενί εν αμφιβόλω αυτό. Αλλά δεν έχει τραγούδι, οπότε “δώρον άδωρον”. Προβλέπεται επανάληψη του 2013 με την τελευταία θέση στον α ημιτελικό (της Hanna τότε) σε κοινό κι επιτροπή. Σημειωτέον ότι το Straight Into Love ήταν πολύ πιο εύπεπτο για τον μέσο θεατή από το Hvala Ne!. Συνεπώς ευτυχώς η Σλοβενία έχει μαζί της Σερβία και Μαυροβούνιο μπας και τσιμπήσει κανά ψηφαλάκι, έστω στο televoting. Γενικά πάντως είναι αρκετά σκούρα τα πράγματα φέτος για τις πρώην Γιουγκοσλαβικές χώρες. Παρ’ τη μία και χτύπα την άλλη είναι (sorry). Δεν το αποκλείω να ξαναζήσουμε στιγμές 2013, όταν αποκλείστηκαν σύσσωμες από τον τελικό, έλειπε και τότε η Βοσνία-Ερζεγοβίνη όπως και τώρα… Για να δούμε… Καλή επιτυχία στη Σλοβενία!

  6. Συμπαθέστατη και κούκλα η Lea (και με εξαιρετικές σπουδές – άσχετο!) ! Το ακούω ευχάριστα, είναι λίγο guilty pleasure για μένα και η σκηνική παρουσίαση αξιοπρόσεκτη. Συνθετικά μου βγάζει λίγο vibes από Harlem shake. Θα ήθελα να προκριθεί, αλλά το βλέπω κομματάκι δύσκολο. 5+/10 και 23/43

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ