Ο OGAE Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή της Ουγγαρίας στη Eurovision 2018!

Η Ουγγαρία θα εκπροσωπηθεί στην Eurovision 2018 από τους AWS με το τραγούδι Viszlát nyár μία σύνθεση των ίδιων και του Örs Siklósi.

Οι AWS είναι μία μπάντα από την Ουγγαρία που αποτελείται από τους Bence Brucker (κιθάρα), Dániel Kökényes (κιθάρα), Örs Siklósi (φωνητικά), Áron Veress (τύμπανα) και Soma Schiszler (μπάσο). Η μουσική τους κατεύθυνση προσανατολίζεται στα είδη του μοντέρνου metal και post-hardcore.

Η μπάντα ιδρύθηκε το 2006 από τα τέσσερα πρώτα προαναφερθέντα μέλη και από το ξεκίνημα τους, τους χαρακτήριζαν οι δυναμικές τους ζωντανές εμφανίσεις καθώς και οι μουσικές αλλαγές στις συνθέσεις τους συνδυάζοντας στοιχεία από μέταλ, ψυχεδελικό ροκ, alternative και post-rock.

Έχοντας παίξει στο φεστιβάλ του Sziget το 2010 και έχοντας ξεπεράσει τα σύνορα της πατρίδας τους παίζοντας εκτός σε Αυστρία, Αγγλία, Ρουμανία και Σλοβενία κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ το 2011 με τίτλο “Fata Morgana” και στη συνέχεια περιόδευσαν με τους Blind Myself.

Επιστέγασμα των πρώτων τους προσπαθειών ήταν να τους απονεμηθεί το MTV Brand Award για την καλύτερη νέα μπάντα.

Στη συνέχεια κυκλοφόρησαν τα άλμπουμ “Égésföld” (2014) και Kint a vízből (2016).

Μέχρι τώρα έχουν κυκλοφορήσει τρία singles, τρία άλμπουμ και επτά βίντεο κλιπ. Τα μουσικά βίντεο τους έχουν συχνά αντιπαραθέσεις εικόνων βίας και διασημοτήτων για να φέρνουν φως σε προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος.

To Δεκέμβριο του 2017 ανακοινώθηκε ότι οι AWS θα διαγωνιστούν στον εθνικό τελικό της Ουγγαρίας A Dal για την εκπροσώπηση της χώρας στον 63ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στην Λισαβόνα.

πηγή φωτογραφίας youtube

ΣΤΙΧΟΙ

Επιμέλεια άρθρου, συντακτική ομάδα OGAE Greece

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το τραγούδι αυτό είναι ο μεγαλύτερος “αναρριχητής” στο τοπ μου! Πάντα δίνω πριμ σε κομμάτια υψηλής έντασης/ενέργειας, οπότε το Viszlát nyár κατάφερε να με κερδίσει! Το θέλω τελικό, καλή επιτυχία!

  2. Για εμένα που δεν ακούω τέτοια μουσική, είναι σκέτη ηχορύπανση. Γενικά, όμως, μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι υποστηρικτές και, εν τέλει, να πάει καλά.
    (Με καμία κακία το σχόλιο, αλλά γούστα είναι αυτά)

  3. Αν και δεν είναι στα ακούσματα μου αυτό το είδος, δε με χαλάει σαν τραγούδι. Πιστεύω θα περάσει στον τελικό. Οι στίχοι αρκετά καλοί! Μπράβο στην Ουγγαρία που κάθε χρονιά συμμετέχει με διαφορετικό είδος! #17/43

  4. Δεν είμαι ιδιαίτερος fan του είδους αλλά χάρηκα πολύ που επελέγη ένα τέτοιο τραγούδι να πάει Eurovision. Αν ήμασταν στον ίδιο ημιτελικό θα το ψήφιζα κιόλας γιατί θεωρώ ότι πρέπει να πάει τελικό για να μην ακούμε όλο τα ίδια και τα ίδια. Πάντως αν και είμαι υπέρ της γλωσσικής ποικιλίας στην Eurovision, νομίζω ότι σε ένα τέτοιο κομμάτι θα ταίριαζαν πολύ περισσότερο τα Αγγλικά.
    Από ‘κει και πέρα υπάρχει ο κίνδυνος να αλληλοακυρωθεί με της Ολλανδίας που λίγο πολύ στοχεύουν στο ίδιο target group αλλά νομίζω ότι θα τα καταφέρει να περάσει. Είναι τυχεροί οι Ούγγροι που έχουν 3 σκανδιναβικές χώρες στον ημιτελικό τους, αρέσει πολύ αυτό το είδος εκεί. Στην σκηνή θα ήθελα κάτι περισσότερο από αυτό που είδαμε στο A Dal, δεν μπορώ όμως να σκεφτώ κάτι…
    Σε κάθε περίπτωση θέλω πολύ να έχει μια καλή τύχη αυτο το κομμάτι. Καλή επιτυχία Ουγγαρία!!

  5. Ηχορύπανση πραγματική. Παρότι η Ουγγαρία είναι από τις χώρες που εκτιμώ στο διαγωνισμό γιατί στέλνει τραγούδια με άποψη και ποιότητα τις περισσότερες φορές, αυτό εδώ αδυνατώ πραγματικά να το ακούσω πάνω από μισό λεπτό. Είναι ξεκάθαρα θόρυβος. Όσο είχα τρελαθεί με το κομμάτι της Γεωργίας το 2011 που ήταν περίπου στο ίδιο στυλ, άλλο τόσο αντιπαθώ αυτό.

  6. Στην αρχή πίστεψα ότι ήρθε ο καιρός που η Ουγγαρία θα έμενε εκτός μετά απο αρκετά χρόνια. Στη συνέχεια όσο το άκουγα τόσο πιο πολύ μου άρεσε και δεν είναι καθόλου του είδους μου τέτοια τραγούδια. Θεωρώ δεδόμενη την πρόκριση αλλά στον τελικό δεν νομίζω να καταφέρει να μπει 20αδα.
    9/43 και 2/18 από ‘μένα

  7. Λατρεμένη η Ουγγαρία φέτος! Μου αρέσει η ποικιλομορφία στο διαγωνισμό και αυτό το είδος μουσικής με γυρίζει πολλά χρόνια πίσω, που το άκουγα! Αντιλαμβάνομαι όμως κι αυτούς που δεν ακούν rock. metal κ.λπ. και το απεχθάνονται. 8/10 και 6/43

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ