Ο OGAE Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή της Σουηδίας στη Eurovision 2018!

Η Σουηδία θα εκπροσωπηθεί στην Eurovision 2018, από τον Benjamin Ingrosso με το τραγούδι «Dance you off», σε Μουσική – Στίχους του ίδιου και των MAG, Louis Schoorl, K Nita.

Ο 20χρονος Benjamin Ingrosso γεννήθηκε στο Danderyd στα βόρεια της Στοκχόλμης και κατάγεται από μια μεγάλη καλλιτεχνική οικογένεια με πολλά από τα μέλη της να έχουν ασχοληθεί με τον κινηματογράφο, το θέατρο, το τραγούδι ή το χορό.

Είναι εγγονός των ηθοποιών Hans Wahlgren και Christina Schollin και γιός του χορευτή Emilio Ingrosso και της τραγουδίστριας Pernilla Wahlgren. Η μητέρα του και η γιαγιά του συμμετείχαν στην βραβευμένη με Όσκαρ ταινία του Ingmar BergmanFanny and Alexander”.

Η μητέρα του Pernilla έχει συμμετάσχει στο Melodifestivalen 5 φορές (1985, 1991, 2003, 2010, 2013) με την πρώτη της συμμετοχή του 1985 “Piccadilly Circus” να είναι αυτή που της έδωσε μεγάλη φήμη και στην οποία συμμετείχε ως χορευτής ο πρώην σύζυγος και πατέρας του Benjamin, Emilio.

Ο ίδιος έχει ασχοληθεί από μικρός πολλές φορές με το μιούζικαλ, ενώ το 2006 σε ηλικία 9 ετών κέρδισε το Lilla Melodifestivalen, ένα χρόνο αφότου η Σουηδία αποσύρθηκε από τη Junior Eurovision και έτσι έχασε την ευκαιρία να διαγωνιστεί εκεί.

Το 2014 κέρδισε στον τηλεοπτικό διαγωνισμό Let’sDance 2014 (το γνωστό Dancing with the stars) με παρτενέρ την επαγγελματία χορεύτρια Sigrid Bernson η οποία συμμετείχε στο φετινό Melodifestivalen όπως και ο ίδιος.

Το 2017 ο Benjamin συμμετείχε για πρώτη φορά στο Melodifestivalen με το τραγούδι “GoodLovin’” με το οποίο ήρθε τέταρτος στον τελικό. Φέτος επανήλθε στο διαγωνισμό τον οποίο και κέρδισε με το “Dance you off” και μαζί το δικαίωμα να εκπροσωπήσει τη χώρα του στο διαγωνισμό της Λισαβόνας.

Ο Benjamin είναι εξ αγχιστείας συγγενής με την Charlotte Perrelli (1999, 2008) μιας και ο πρώην σύζυγός της Nicola Perrelli (πρώην Ingrosso) είναι αδερφός του πατέρα του Benjamin και συνεπώς θείος του.

Η Σουηδία διαγωνίζεται στο δεύτερο μισό του Β’ Ημιτελικού στις 10 Μαϊου 2018.

πηγή φωτογραφίας facebook

ΣΤΙΧΟΙ

Επιμέλεια άρθρου, συντακτική ομάδα OGAE Greece

20 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αλλη μια χρονια που η Σουηδια κατεβαινει με ενα πιο αδιαφορο πεθαινεις τραγουδακι απο αυτα που γραφονται με το κιλο και το οποιο οι “σοφες” επιτροπες θα φερουν στο τοπ 10, λες και χρωστανε χαρη η δεν ξερω και γω τι στον Bjorkman. Απλα ελεος με αυτη την κατασταση καθε χρονο.

  2. Το χειρότερο τους των τελευταίων ετών, κανονικά πρέπει να αποκλειστεί αλλά Σουηδία είναι αυτή
    Πραγματικά το βρίσκω εκνευριστικό και ο τραγουδιστής μου βγάζει μια δηθενιά
    Θα είναι σκάνδαλο να βρίσκεται τοπ10
    39/43 και 15/18 από ‘μένα

  3. Η Σουηδία πρέπει να αποκλειστεί έτσι για να ξυπνήσει λίγο και να στείλει πιο αξιόλογα κομμάτια αλλά τοπ 5 στις επιτροπές. Το televoting νομίζω θα ναι λίγο πιο αυστηρό με τη Σουηδία

  4. Προσωπικά, είναι ευχάριστο τραγουδάκι και μ’ αρέσει, αλλά είναι πολύ “λίγο” και συνηθισμένο για Eurovision. Είναι σαν όλα τα άλλα ποπ που γράφονται, αλλά δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο. Μας έχει συνηθίσει η Σουηδία σε τέτοια ακούσματα και έχει πάρει πολλές φορές καλές θέσεις, χωρίς να το αξίζει πραγματικά. Η Eurovision είναι ένας θεσμός που ζητά συνεχώς το διαφορετικό. Ελπίζω φέτος να μην πάνε και τόσο καλά. Όχι ότι έχω κάτι με τη συγκεκριμένη χώρα, αλλά για να “ξυπνήσουν” και να στείλουν κάτι πιο αξιόλογο και εμπνευσμένο (βλ. περσινή συμμετοχή της Loreen στο Melodifestivalen).

  5. Το κομμάτι είναι εξαιρετικό για το είδος του και φυσικά μακράν καλύτερο από την περσινή αηδία. Είτε μας αρέσει είτε όχι, η Σουηδία για άλλη μια χρονιά αποδεικνύει τον επαγγελματισμό της στέλνοντας ένα κομμάτι με διεθνείς προδιαγραφές που θα μπορούσε άνετα να ακουστεί σε αμερικάνικα ραδιόφωνα.
    Δύσκολα θα χάσει την δεκάδα, πιθανή και η πεντάδα.

  6. Η καλή παρουσίαση των Σουηδών θα τους σώσει. Ειδικά αυτοί που δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με την Eurovision και δεν ξέρουν τι θα δουν στα live, πιστεύω ότι θα εντυπωσιαστούν απ’ αυτό που θα δουν και κάποιοι θα την ψηφίσουν. Ιδίως φέτος που δεν θα υπάρχουν τα τεχνικά μέσα για να τα χρησιμοποιήσουν όλες οι χώρες, μόνον οι πλούσιες θα μπορέσουν να εντυπωσιάσουν.
    Αν αυτό είναι αρκετό για μια καλή θέση ή ακόμα και για την νίκη, θα το δούμε λίαν συντόμως…
    Οι επιτροπές ό,τι και να δουν, ό,τι και να ακούσουν, αφού προέρχεται το τραγούδι από Σουηδία μεριά, θα πάρει την ψήφο τους. Μπορεί όχι τα 12καρια, αλλά θεωρώ ότι περισσότερες θα δώσουν από κάτι…

    • Τα σχολια σου των προηγουμενων ετων στην ελληνικη ηταν παντα ευστοχα.
      Τι σε επιασε φετος;

  7. αχωνευτη συμμετοχη αλλα θα παει δεκαδα επειδη ειναι η σουηδια και επειδη θα χρησιμποιησει 27536 εφε στη σκηνη..ευχομαι να πατωσει…

  8. Αδιάφορη σαχλαμάρα! Θα περάσει ξεδιάντροπα στον τελικό και θα τα πάει και καλά, λόγω επιτρόπων! Και δεν το αξίζει καθόλου…

  9. Κρίμα που τόσο πέρυσι οσο και φέτος είχανε πολύ καλύτερα τραγούδια στο μελοντι ικανά να συγκινήσουν το ευρυ κοινό και ωστόσο προτιμούν ανεμπνευστα ποπακια. Σε πολυ παρόμοιο μοτίβο η φετινή τους συμμετοχή με την περσινή και εμένα προσωπικά τα συγκεκριμένα τραγούδια δεν μου λενε τίποτα. Ωστόσο για αλλη μια φορα χαρη σε παρουσία και PR η Σουηδία θα πάρει μια αναξια καλή θέση, που με αλλά τραγούδια οπως περυσι το “Hold on” και ειδικα το “En Varld Full Av Strider” (με το οποιοπιστευω θα εσκιζαν) και φετος με το “every single day” θα την αξιζαν πραγματικά.
    5/10 και 33/43 , κρίμα για τον Benjamin που είναι πολύ χάρισματικος και “easy on the eyes”. Θα περάσει με ανεση και θα πάρει θεωρω μια θέση στην κατώτερη δεκαδα με στήριξη απο επιτροπές.

  10. Υπέροχη συμμετοχή και καταπληκτική σκηνική παρουσία. Ξεχωρίζει μέσα στο κακό επίπεδο του φετινού διαγωνισμού. Πιστεύω θα το δούμε ψηλά στην δεκάδα με πεντάδα.

  11. Διαφωνώ σχεδόν με όλα τα παραπάνω σχόλια.
    Me likes!
    Δώσ’μου εμένα funky dance κομμάτια και πάρε μου την ψυχή!!! Για τέτοια είμαι χαχαχα!!! Σουηδία, Τσεχία και Νορβηγία έχουν χτυπήσει διάνα στα γούστα μου!!!
    Της Σουηδίας πιστεύω θα προκριθεί εύκολα και για τελικό ένα τοπ5 είναι εφικτό. Συμφωνώ ότι αυτή η χώρα έχει ευνοηθεί κατά καιρούς, αλλά φέτος τους αξίζει καλή θέση. Και ο τραγουδιστής έχει χάρισμα on stage, καμία σχέση με το περσινό τους αγγούρι!

  12. Απλά το σιχαίνομαι. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα με τη Σουηδία, μου αρέσουν οι περισσότερες συμμετοχές της ακόμα και η περσινή. Αλλά τη φετινή την απεχθάνομαι, περισσότερο κι από τη συμμετοχή τους το 2016! 4 συμμετοχές μισώ φέτος, κυρίως λόγω των εκνευριστικών τραγουδιστών τους. Σουηδία, Ολλανδία, Ισπανία, Τσεχία!
    4/10

  13. Ήταν κατά κοινή ομολογία το χειρότερο Melodifestivalen των τελευταίων ετών. Και πάλι όμως οι Σουηδοί θα καταφέρουν να βρεθούν πολύ ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Ο ημιτελικός είναι αδύναμος άρα η πρόκριση παραπάνω από δεδομένη, προσωπικά πιθανολογώ ότι θα είναι ο 4ος ημιτελικός που θα κερδίσουν μετά το ’11, ’12 &’15. Στις επιτροπές δεν υπάρχει περίπτωση να είναι εκτός δεκάδας (στον τελικό), από το ’11 και ύστερα η χειρότερή τους θέση σε επιτροπές είναι η 9η (2011, 2016), στο televoting πιστεύω επίσης ότι θα είναι δεκάδα λόγω του εντυπωσιακού staging άρα ουσιαστικά η 10άδα είναι ήδη κατοχυρωμένη και απλά ψάχνουμε την ακριβή θέση. Νομίζω πάλι για 5η θέση πάνε αλλά περιμένω και τα stagings των άλλων χωρών. Το μόνο μειονέκτημά του είναι ότι δεν το έχουμε ακούσει πλήρως live καθότι στο Melfest επιτρέπονται ηχογραφημένα backing vocals αλλά βάσει του staging νομίζω ότι θα κάνουν το εξής απλό, θα βάλουν 5 εξαιρετικούς καλλιτέχνες να κάνουν τις δεύτερες φωνές (off stage φυσικά) και άμα “λάχει” χαμηλώνουν πολύ το μικρόφωνο του Ingrosso (το οποίο επιτρέπεται) κι έχουμε ένα άρτιο αποτέλεσμα!
    Ώρες ώρες με κουράζει που οι Σουηδοί τα καταφέρνουν πάντα αλλά αφού μπορούν, μπράβο τους! Καλή επιτυχία Σουηδία!!

  14. Αχ να το πω να μην το πω δεν ξέρω πως να εκφραστώ. Μου αρέσει και μου αρέσει όλη αυτή η 80’s ατμόσφαιρα που έχει !!!

  15. Εχει κουρασει γενικα η Σουηδια με τις καλες θεσεις εχοντας μετρια τραγουδια.
    Καποια στιγμη θα της γυρισει μπουμερανγκ.
    Κλασσικη περιπτωση δημιουργιας κλιματος απο τις στοιχηματικες εταιριες. Καθε χρονο η Σουηδια ειναι στη 10αδα στα στοιχηματα. Ασχετως τραγουδιου.
    Μετα σερνει το χορο η διοργανωτρια χωρα που γλειφει παντα τη Σουηδια (ολες σχεδον χρησιμοποιουν το νοου χαου των σουηδων).
    Τη σκυταλη παιρνουν οι αλλες χωρες. Γλυφουν μεσω τβ, εντυπων.
    Στη συνεχεια τα κλικ στο γιου τιουμπ και τα σχολια. Σου λενε πολλοι, για να το εχουν ολοι φαβορι…καλο θα ειναι.
    Επειτα ερχεται το παντα καλο πλασαρισμα της Σουηδιας στους ημιτελικους…απο τον σουηδο.
    Τελος ολες οι επιτροπες (κομμωτες, δημοσιογραφοι, μουσικοι, δικηγοροι, γλαστρες, κριτικοι) γλυφουν ξανα μανα τη Σουηδια, για καποιο λογο.
    Ο κοσμος παραπονιεται. Ο διαγωνισμος χανει σε αξιοπιστεια.
    Αηδια….

  16. Πολύ πλαστικό ποπάκι και φέτος η Σουηδία, με 80΄s vibes. Άσχημο δεν το λες, αλλά πολύ μέτριο και κουραστικό, αρκετά χειρότερο του περσινού. Καλό είναι να ξεφύγουν από αυτό το τριπάκι και να στείλουν κάτι διαφορετικό (τύπου Jon Henrik Fjällgren), αν θέλουν να έχουν αξιώσεις και για άλλη νίκη. Δεν τίθεται θέμα, όμως, ότι στη σκηνική παρουσίαση δεν παίζονται οι άνθρωποι, αν και στο συγκεκριμένο τραγούδι αυτό το «ντε και καλά σέξι νεαρός που κουνιέται και λυγιέται» δε με ψήνει και δε νομίζω να έχει απήχηση στο κοινό τουλάχιστον! Αν διαγωνίζονταν στον πρώτο ημιτελικό θα ζορίζονταν, αλλά στο δεύτερο θα περάσει αέρα και κλασικά στον τελικό ΤΟΡ-10 δυστυχώς, λόγω επιτροπών. 5-/10 και 26/43

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ