Ο OGAE Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή της Ολλανδίας στη Eurovision 2018!

Η Ολλανδία θα εκπροσωπηθεί στην Eurovision 2018, από τον  Waylon με το τραγούδι Outlaw in ‘Em, σε σύνθεση του ίδιου και των  Ilya Toshinskiy, Jim Beaver.

Ο Waylon γεννήθηκε στις 20 Απριλίου 1987 στο Άπελντουρν και το όνομά του είναι Willem Bijkerk. Το καλλιτεχνικό ψευδώνυμό του προέρχεται από τον Αμερικανό τραγουδοποιό Waylon Jennings.

Ο Ολλανδός ερμηνευτής κινείται μεταξύ της κάντρι και της σόουλ. Η καριέρα του άρχισε το 1997 αλλά το πρώτο album του κυκλοφόρησε μόλις το 2009 με τίτλο «Wicked Ways». Έως τότε συμμετείχε σε διάφορα συγκροτήματα και το 2008 έλαβε μέρος στο «Ολλανδία έχεις ταλέντο».

Το 2010 βραβεύθηκε ως «Καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος» κι έναν χρόνο αργότερα κυκλοφόρησε το δεύτερο albumτου με τίτλο «After All». Με την Ilse Delange συγκρότησαν τους The Common Linnets, το 2014, κι εκπροσώπησαν την Ολλανδία στη Eurovision. Το τραγούδι τους, «Calm After The Storm», έφτασε μέχρι τη 2η θέση του τελικού συγκεντρώνοντας 238 βαθμούς.

Το τρίτο albumτου Waylon, το «Heaven After Midnight»,κυκλοφόρησε πριν από περίπου τέσσερα χρόνια και βρέθηκε στην κορυφή των charts της Ολλανδίας. Στις 9 Νοεμβρίου 2017, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας (AVROTROS) ανακοίνωσε τη συμμετοχή του ερμηνευτή στη Eurovision 2018.

Ο Waylon έχει έναν γιο, τον Dylan, από τον γάμο που έκανε το 2002, ο οποίος διήρκεσε μόλις τρία χρόνια.

πηγές φωτογραφιών [αριστερά esctips.com] [δεξιά wikipedia.org]

ΣΤΙΧΟΙ

Επιμέλεια άρθρου, συντακτική ομάδα OGAE Greece

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτη η αμερικανια, καντρι μουσικη αρεσει κυριως και θα εκτιμηθει και βαθμολογικα πιστευω, ισως και με 8αρι 12αρι απο τις εξης χωρες.
    Αγγλια
    Ιρλανδια
    Αυστραλια
    Σκανδηναβια
    Γερμανια

    Απο Νοτο, βαλκανια και ανατολ.ευρωπη θα μαζεωει ψιχουλα.

  2. Χάλια χάλια, όχι, δεν μου αρέσει καθόλου
    Υπερεκτιμημένο αρκετά
    Βέβαια θα τα πάει καλά, λόγω επιτροπών όπως γίνεται κάθε χρόνο με την Ολλανδία
    42/43
    και 18/18 στον ημιτελικό του

  3. Δε συγκρίνεται με το ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ του 2014. Το συνθετικό του solo μου αρέσει, αλλά σε γενικές γραμμές το προσπερνώ… Δεδομένη η πρόκριση για την Ολλανδία και λόγω ύφους θα πριμοδοτηθεί λογικά από επιτροπές, ίσως καταλήξει εκεί στις θέσεις 10-15. 4/10 και 31/43

  4. Αν και ήμουν σκεπτικός ως προς το comeback του Waylon εντούτοις θεωρώ ότι άξιζε τον κόπο. Δεν είναι ισάξιο με του 2014 αλλά νομίζω είναι ό,τι καλύτερο έχουν στείλει έκτοτε. Σίγουρα φιναλίστ και επιτροπές θα πάει πολύ καλά (εδώ πήγε το περσινό…). Στο κοινό φαντάζομαι πιο χαμηλά αλλά πιστεύω καλύτερα από πέρυσι. Συνεπώς εικάζω ότι σε γενικές γραμμές θα βρεθεί σε μια θέση ανάλογη με την περσινή και την προπέρσινη, ίσως λίγο πιο ψηλά. Καλή επιτυχία Ολλανδία!

  5. Για μένα είναι σίγουρα μέσα στην πρώτη πεντάδα… Έχει πολύ ωραία φωνή και αν και η σκηνική του παρουσία είναι καλή (που θα είναι γιατί είναι έμπειρος καλλιτέχνης) νομίζω διεκδικεί πρώτη θέση! Ο Waylon και τα τραγούδια της Ιταλίας, Ουκρανίας και Βουλγαρίας, είναι τα αγαπημένα μου!!! Και το Βέλγιο είναι ωραίο και της Λευκορωσίας (αν είναι εντάξει φωνητικά στο live)!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ