Ο OGAE Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή του Αγίου Μαρίνου στη Eurovision 2018!

Η Jessika Muscat, πιο γνωστή ως Jessika, γεννήθηκε το 1989 στην πόλη Mosta της Μάλτας. Έχει ενεργή παρουσία στο χώρο του τραγουδιού για σχεδόν μία δεκαετία. Έχει προσπαθήσει κάθε χρονιά από το 2009 ως το 2016 να εκπροσωπήσει την χώρα της στην Eurovision χωρίς επιτυχία. Παράλληλα με το τραγούδι εργάζεται ως δασκάλα.

Η Jenifer Brening κατάγεται από την Γερμανία και γεννήθηκε το 1996. Είναι στιχουργός και τραγουδίστρια, ενώ το “Who we are” αποτελεί μόλις το 4ο single της. Λίγες μέρες πριν τον τελικό της χώρας, πήρε τη θέση του ράπερ IROL στο κομμάτι μιας και ο ίδιος αποχώρησε.

Το “Who we are” θίγει το πρόβλημα του bullying. Περιγράφει τις προσπάθειες που κάνει ο καθένας μας να ξεπεράσει τα κακά σχόλια και τις ταπεινωτικές συμπεριφορές από το σχολείο μέχρι τα ενήλικα χρόνια. Η Jessika ως δασκάλα έχει λάβει μέρος σε πολλές πρωτοβουλίες anti-bullying τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αλλά και η Jenifer συμμετέχοντας στην συγγραφή των στίχων προσπάθησε να κάνει το μήνυμα αυτό ακόμα πιο δυνατό.

Η γυναικεία αυτή δύναμη λοιπόν αποφάσισε να δωρίσει όλα τα χρήματα που θα συγκεντρώσει αλλά και που θα δωρίσουν οι φαν από τις συναυλίες και τα eventπου θα συμμετέχουν ως τον Μάιο. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα δοθεί στο DianaAward, ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που στηρίζεται από την Βασιλική οικογένεια της Αγγλίας.

Ο Άγιος Μαρίνος συμμετέχει στο πρώτο μισό του δεύτερου ημιτελικού. Την συμμετοχή “Who we are” υπογράφουν μουσικά οι Mathias Strasser, Zoë Straub, Christof Straub, Lorenzo Salvatori ενώ τους στίχους οι Mathias Strasser, Zoë Straub, Christof Straub, Stefan Moessle, Jenifer Brening.

πηγή φωτογραφίας youtube

ΣΤΙΧΟΙ

Επιμέλεια άρθρου, συντακτική ομάδα OGAE Greece

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το σημείο με το ραπ δε μ’ενοχλεί..κατά τ’άλλα ερασιτεχνική παρουσίαση, και η βασική τραγουδίστρια ανεπαρκής (για να μην την πω ατάλαντη).Υπήρχε λόγος που δεν την επέλεξαν ποτέ στη Μάλτα..

  2. Καταρχήν πολύ έξυπνη η ιδέα να αξιοποιήσουν την πλατφόρμα 1 in 360 για να επιλέξουν την συμμετοχή τους. Σίγουρα αποτελεί βελτίωση από το παλιακό Spirit Of The Night που πήρε μόλις έναν πόντο από το γερμανικό televoting πιθανότατα τιμής ένεκεν για την καταγωγή του Siegel. Πάντως μπορούσαν να στείλουν καλύτερα κομμάτια, είχαν καλύτερες επιλογές, δεν ξέρω γιατί επελέγη αυτό. Ελπίζω να διατηρηθεί αυτό το σύστημα επιλογής αλλά φέτος δεν πάνε τελικό, λυπάμαι. Τουλάχιστον δεν θα βρεθούν στην τελευταία θέση (πιστεύω). Η Μάλτα σίγουρα θα συνδράμει (και κοινό-κυρίως- αλλά και επιτροπή φαντάζομαι) ενώ το ίδιο (σε μικρότερο μάλλον βαθμό) πιστεύω θα πράξει και η Γερμανία, που τυχαίνει να ψηφίζει κι αυτή στον ίδιο ημιτελικό. Με Μάλτα και Γερμανία μόνο όμως δεν σώζεται το πράγμα άλλωστε η σειρά εμφάνισης δεν είναι ιδιαίτερα προνομιακή. Με Νορβηγία και Σερβία πριν (ούτε την Ρουμανία να την υποτιμούμε φυσικά), Δανία και το (αποδυναμωμένο ίσως φέτος) θηρίο Ρωσία μετά, σε συνδυασμό με Ολλανδία και Αυστραλία στο α’ μισό τα πράγματα είναι σκούρα για τον Άγιο Μαρίνο. Πάντως μπράβο για άλλη μια φορά για την ιδέα και ελπίζω του χρόνου καλύτερα! Καλή επιτυχία!
    ΥΓ1: Η πρόταση που είχε υποβληθεί περσι ή πρόπερσι απο το SMRTV και αφορούσε στον τρόπο ψηφοφορίας, δηλ εφόσον δεν μπορεί να υπάρξει televoting, να υπάρξει μια αλλη επιτροπή όχι απο ειδήμονες αλλά ιθαγενείς κατοίκους του San Marino ως αντικατάσταση του televoting ήταν σωστή και είναι μεγάλο λαθος κατ εμε της EBU που αρνήθηκε να την αποδεχτεί. Με το τωρινό σύστημα ουσιαστικά δεν υπάρχει διαφάνεια στο ποιος καθορίζει το televoting του Σαν Μαρίνο καθότι οι 5 χώρες απ τις οποίες βγαίνει ο μέσος όρος δεν δημοσιοποιούνται, το ίδιο ισχύει και για οποιαδήποτε αλλη χώρα αντιμεπτωπίσει πρόβλημα με την τηλεψηφοφορία. Αυτό θεωρώ πρέπει να το διευθετήσει η EBU.
    YΓ2: Αυτα τα ρομποτάκια που είχαν στον τελικό τους έχουν πλάκα, θα ήθελα να τα δω και στην Λισαβώνα . Θα ήταν ακόμη πιο ενδιαφέρον να έχουν ανθρώπινο μέγεθος αλλά δεν ξέρω πόσο κοστίζει αυτό. Στην ανάγκη κι αυτά καλά είναι…

  3. Ψιλοτραγικό και ερασιτεχνικό, ενώ τόσο η παρουσίαση με τα ρομποτάκια, όσο και το ραπ μέρος… Speechless! Κρίμα για την συμπαθέστατη Jessika, της οποίας το υποψήφιο το 2014 Hypnotica μου είχε αρέσει ιδιαίτερα, να «καεί» με τέτοιο τρόπο στο διαγωνισμό, μετά από τόσες απόπειρες. 2/10 και 40/43

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ