Ο OGAE Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή της Νορβηγίας στη Eurovision 2018!

Ο Alexander Igorjevitsj Rybak γεννήθηκε στις 13 Μαΐου το 1986 και έχει καταγωγή από την Λευκορωσία και την Νορβηγία. Από τη γέννησή του, μέχρι και την ηλικία των 4 ετών, παρέμεινε στο Μινσκ ενώ στην συνέχεια εγκαταστάθηκε με τους γονείς του στην Νορβηγία. Η μουσική εκπαίδευση για τον Rybak, ξεκίνησε από την ηλικία των 5. Είναι βιολονίστας, τραγουδιστής, συνθέτης, ηθοποιός και μοντέλο.

Ο Alexander προέρχεται από γονείς μουσικούς, η μητέρα του Natallia Valiantsinauna Rybak, είναι αναγνωρισμένη πιανίστα και ο πατέρας του Ihar Aliaksandravich Rybak, είναι βιολονίστας.

Ο Alexander το 2004 έλαβε το βραβείο Anders Jahre (πολιτισμού). Συμμετείχε στην νορβηγική έκδοση του Idol  και κατάφερε να φτάσει μέχρι τον ημιτελικό. Το 2006 κέρδισε τον διαγωνισμό ταλέντων Kjempesjansen στο κανάλι NRK με το τραγούδι του Foolin. Στο βιογραφικό του περιλαμβάνονται συνεργασίες με με καλλιτέχνες όπως ο Morten Harke του συγκροτήματος A-ha και τον Arve Tellefsen. Ο Alexander πραγματοποίησε εμφάνιση στη θεατρική σκηνή «Ο Βιολιστής στη Στέγη» και τιμήθηκε με το βραβείο Heddaprisen.Έπαιξε επίσης στην ταινία Yohan.

Το 2009, νίκησε στο Melodi Grand Prix (MGP) της Νορβηγίας, που του έδωσε το εισιτήριο για τον διαγωνισμό της Eurovision 2009 (Μόσχα της Ρωσίας), της οποίας στέφθηκε επίσης νικητής με το τραγούδι Fairytale. Η νίκη του Rybak στην Eurovision 2009 ήταν θριαμβευτική, καθώς  καταφέρει να συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία που καταγράφηκε ποτέ, μέχρι την αλλαγή συστήματος απόδοσης βαθμών το 2016. Το τραγούδι Fairytale έγραψε ο ίδιος ο Rybak και στην σκηνή της Eurovision, εκτελέστηκε με τη συμμετοχή του μοντέρνου συγκροτήματος παραδοσιακών χορών «Frikar».

Στις 10 Μαρτίου 2018, ο Alexander Rybak νίκησε για δεύτερη φορά το MGP και θα εκπροσωπήσει την Νορβηγία στην Eurovision με το τραγούδι That’s How You Write a Song σε στίχους – σύνθεση του ίδιου.

πηγή φωτογραφίας facebook

ΣΤΙΧΟΙ

Επιμέλεια άρθρου, συντακτική ομάδα OGAE Greece

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είναι τραγούδι που μου φτιάχνει τη διάθεση, πολύ του γούστου μου!!! Τον Ρύμπακ, φαίνεται να μην τον αγγίζει ο χρόνος!! Επίσης, δε χάνει το κέφι του επί σκηνής, λάμπει και είναι (κατ’εμέ) πολύ χαρισματικός!!!! Θα τον χαρακτήριζα ως Πήτερ Παν της eurovision!!
    Φυσικά και θα ήθελα να τον δω να ξανακερδίζει, για μένα του αξίζει και είναι το Νο1 μου για φέτος. 1η φορά στα 15 χρόνια που παρακολουθώ μου συμβαίνει να έχω δυο χρονιές συνεχόμενες την ίδια χώρα πρώτη στο τοπ μου!
    Καλή επιτυχία Νορβηγία!!!

  2. Δεν με τρελαινε με το τραγούδι του 2009, πόσο μάλλον τώρα. Προκλητικα υπερεκτιμημενο. Αν δεν ήταν του Rybak θα μιλαγαμε ξεκάθαρα για ένα μέτριο τραγούδι. Τώρα, λόγω ονόματος, κάνουμε λόγο για δεκάδα και πεντάδα. Τραγούδι επιπέδου γυμνασίου, μ’εναν Rybak να προσπαθεί να κάνει τον showman και να του βγαίνει σε κλόουν.

  3. Μ αρεσει. Μου φτιαχνει τι διαθεση. Το εγραψαν και αλλοι. Τιποτα δεν ειναι τυχαιο.
    Ο Ρυμπακ, απλα φιρμα! Καλλιτεχνης! Υπεροχη φωνη και χροια. Απιστευτη φατσα, χωρις να ειναι ωραιος. Πηρε ενα σαβουροτραγουδο, που αν το ειχε αλλος θα πατωνε και πιστευω οτι ανετα το βαζει 10αδα και ισως πολυ ψηλα σ αυτη.
    Θα δειξει το μαιο.

    • Πάντως ένας ξένος δημοσιογράφος το αποκάλεσε “too childish” και να πω την αλήθεια έχει δίκιο

  4. Του το δίνω που δεν πήγε με κάποια pop “συνταγή” και δεν ακολουθεί την πεπατημένη, αλλά πάει με κάτι τελείως διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Το θέμα, όμως, για μένα είναι το ίδιο το τραγούδι, καθώς οι στίχοι είναι εντελώς παιδικοί και ούτε είναι κανένα συνθετικό αριστούργημα. Θεωρώ πως σίγουρα θα περάσει τελικό εξαιτίας του ονόματος του Rybak και του παρελθόντος του στον διαγωνισμό, αλλά θέλω να ελπίζω ότι θα μείνει εκτός δεκάδας γιατί υπάρχουν πολύ καλύτερες συμμετοχές που αξίζουν πραγματικά μια θέση στο Top 10.

  5. Κακά τα ψέματα ο τύπος είναι καλλιτεχνάρα .Δεν θα το συγκρίνω με το Fairytale καθώς είναι τελείως διαφορετικά μεταξύ τους .Δεν ξέρω για top5 αλλά μπορεί να μπει 10αδα και ίσως λίγο πιο κάτω .Σε καμία περίπτωση δεν έχει αυτό που λέμε ”winning material”.Όπως και να χει καλή του επιτυχία !!!

    Υ.Σ Θα έλεγα πως τα τελευταία χρόνια η Νορβηγία ,η Ιταλία και το Βέλγιο εξελίσσονται στις 3 αγαπημένς μου χώρες στη Eurovision .

  6. Δεν ήμουν ποτέ fan του Fairytale, κι ούτε κι αυτό μου αρέσει ιδιαίτερα. Πάντως θα πάει αρκετά καλά, σίγουρα 4άδα στον ημιτελικό και στον τελικό 10άδα. Αυτά. Καλή επιτυχία Νορβηγία!

  7. Συμφωνώ επίσης και ότι το Farytale ήταν υπερεκτιμημένο. Άξιζε τη νίκη στη χρονιά του αλλά έχουν περάσει πολύ καλύτερα από το διαγωνισμό. Δεν θα το έβαζα με τίποτα στο Top 20 της Eurovision.

  8. νομίζω πως θα έχει μία θέση κάτω από τη δωδεκάδα.. το τραγούδι είναι πολύ πιο κάτω από μέτριο, μοιραία υπάρχει σύγκριση με το νικητήριο, πιστεύω πως μεγάλη μερίδα του κόσμου δε θα το ψηφίσει από αντίδραση και μόνο επειδή από αυτόν τον ερμηνευτή θα περίμενε κάτι περισσότερο..για εμένα προσωπικά εντελώς αδιάφορο, ο τραγουδιστής έχει μια υπεροπτική και αλαζονική συμπεριφορά που με εκνευρίζει απίστευτα.. για τα δικά μου γούστα δε θα το πέρναγα καν τελικό.. από αυτά που βλέπω και διαβάζω γενικά πάντως, δεν πολυαρέσει.. είμαι σχεδόν σίγουρος ότι ο κόσμος πέρα των φανς δε θα το στηρίξει, μένει να δούμε πόσο σπρώξιμο θα πέσει από τις επιτροπές.. εγώ δε θα το περνούσα τελικό.. και όχι μόνο επειδή αντιπαθώ τον τραγουδιστή αλλά και επειδή αντικεμιενικά δε μου αρέσει.. και με fairytale το ίδιο τον αντιπαθούσα αλλά μου άρεσε πολύ το τραγούδι και σαφώς χάρηκα εκείνη τη χρονιά για τη νίκη του.. όταν έχεις θριαμβεύσει και επιστρέφεις πρέπει να είσαι σαν θριαμβευτής.. και εδώ δε μου θυμίζει κάτι τέτοιο..

  9. Η αμήχανη στιγμή που νικητής της Eurovision με ρεκόρ ψήφων επιστρέφει με αυτό το το το… ΧΑΛΙΑ! Αν έστελνε αυτό το τραγουδάκι χώρα τύπου Ελβετία θα μιλούσαμε για αποκλεισμό, αλλά! Δυστυχώς, θα το υποστούμε και στον τελικό. 3-/10 και 38/43

  10. Oι στίχοι του τραγουδιού είναι πολύ παιδικοί, σαν σύνθεση δε βασίζεται σε κάποιο συγκεκριμένο είδος μουσικής, είναι λίγο ότι να’ναι, έχει όμως πολύ κεφάτη μελωδία που αν παρουσιαστεί έξυπνα στη σκηνή, θα πάει πολύ καλά! Δεν είναι στο top 10 μου, αναγνωρίζω όμως ότι ο Ρίμπακ έχει και καλή φωνή live και σίγουρα είναι εξαιρετικός perfomer!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ