Ο OGAE Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή της Δανίας στη Eurovision 2018!

Η Δανία, θα εκπροσωπηθεί στην Eurovision 2018, από τον Rasmussen, με το τραγούδι «Higher Ground» Το «Higher Ground» γράφτηκε από τους δύο Σουηδούς τραγουδοποιούς Niclas Arn και Karl Eurén, οι οποίοι είχαν τα περισσότερα τραγούδια στο Σουηδικό Grand Prix Melodi, το Melodifestival όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Rasmussen γεννήθηκε στο Βίμποργκ της Δανίας. Είναι παντρεμένος, έχει δυο παιδιά και ζει με την οικογένειά του στο Langå. Σπούδασε δραματουργία και μουσική στο Πανεπιστήμιο του Aarhus. Διδάσκει τόσο στη Σχολή Καλών Τεχνών της Πολιτιστικής Σχολής του Viborg όσο και στο εκπαιδευτικό τμήμα του Θεάτρου Aarhus. Ο 32χρονος Jonas Flodager Rasmussen, όπως είναι το επίσημο όνομά του, είναι ο βασικός τραγουδιστής του ροκ συγκροτήματος Hair Metal Heröes, που εκτελεί επιτυχίες της δεκαετίας του ’80, όπως τραγούδια των Elton John, των ABBA και των Rugsted & Kreutzfeldt. Επίσης, έχει λάβει μέρος ως ηθοποιός σε μιούζικαλ, όπως το «West Side Story», το «Les Misérables» και το «Rent», στο Aarhus και στο Holstebro.

Στίχοι

Επιμέλεια άρθρου, συντακτική ομάδα OGAE Greece

18 ΣΧΟΛΙΑ

  1. απο τις πιο overrated συμμετοχες του φετινου διαγωνισμου…
    θα περασει ασφαλως τελικο αλλα θα ειναι απο τις χωρες που την ωρα της ψηφοφοριας θα ξεχαστει απο τους παντες(βλεπε αρμενια-αζερμπαιτζαν περσυ)…
    καλη επιτυχια ωστοσο…

  2. Εγώ για κάποιο λόγο (που δεν ερειδεται κάπου – μάλλον προαισθημα) νομίζω ότι δεν θα πάει εντέλει καθόλου καλά. Κατά τη προσωπική μου άποψη δε, εξαιρετικά υπερτιμημενο.

  3. Πολλοί το συγκρίνουν με το δικό μας αλλά βρίσκουν της Ελλάδας καλύτερο. Είναι από τα λίγα αξιόλογα του β’ ημιτελικού πάντως

  4. Ως συμμετοχή, εκτός από κιτς, την βρίσκω πολεμοχαρή και ελαφρώς εθνικιστική. Και καλά προωθεί την ειρήνη αλλά με τέτοια εμφάνιση και ιαχές δεν με πολυπείθει προσωπικά…

    • Το να θυμάσαι την παράδοση και την ιστορία σου δεν είναι σώνει και καλά “εθνικιστικό”. Γιατί τότε οι μισές ελληνικές συμμετοχές είναι εθνικιστικές.

      • Oι Vikings ξέρεις σφάζανε… Οι δικές μας πρόσφατες συμμετοχές (γνώμη μου) έχουν υπάρξει περισσότερο “εμψυχωτικές” (τύπου “Την έχει η ψυχή μου τη φωτιά”).
        Αν στέλναμε κι εμείς τραγούδι για την αυτοκρατορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τα ίδια θα έλεγα να ξέρεις…
        Ελπίζω να σε κάλυψα (είσαι και γνωστό πνεύμα αντιλογίας… :P)

      • Όλων των λαών η ιστορία έχει σφαγές, πολέμους, κατακτήσεις, θύματα. Να μην μνημονεύουμε το παρελθόν για να μην μας πουν εθνικιστές. Ξεκολλείστε με την πολιτική ορθότητα.
        Δεν είμαι πνεύμα αντιλογίας, επισημαίνω τις υπερβολές και τους παραλογισμούς, κατ’ εμένα τουλάχιστον.

        Υ.Γ. Κατά τη δική σου λογική, το Ποια Προσευχή ή η φετινή συμμετοχή μας έχει πολύ περισσότερο απροκάλυπτο “εθνικιστικό” μήνυμα.

      • Σαφώς και όλοι οι λαοί και τα έθνη έχουν πολέμους και σφαγές στην ιστορία τους. Ας μην το παίζουμε Άγιοι οι Έλληνες. Επίσης καμία πολιτική ορθότητα. Το τραγούδι της Δανίας τείνει να μη μου αρέσει επειδή φαντάζει πολεμοχαρές κάτι που δεν είναι του γούστου μου. Η φετινή συμμετοχή της Ελλάδος δε βγάζει ούτε επιθετικότητα ούτε “επεκτατικότητα”. Πιο πολύ μου ακούγεται ως μια διορθωτική και λυτρωτική εσωτερική εμπειρία.

  5. Το εγχείρημα είναι ενδιαφέρον και ασφαλώς το προτιμώ από τα φτηνά ποπακια που δεν λείπουν από το δεύτερο ημιτελικό. Ωστόσο δεν το βλέπω σε καμία περίπτωση να πηγαίνει ψηλά. Λίγο έξω από την δεκάδα στην καλύτερη περίπτωση..

  6. Μια χαρά είναι το τραγουδάκι. Επικό ποπ. Βασισμένο στην παράδοση των Βίκινγκς, αλλά με mainstream και εύπεπτο τρόπο, ότι πρέπει για τον ανάλαφρο αυτό διαγωνισμό.

  7. Σίγουρη η πρόκριση στον τελικό, είναι από τα λίγα καλά τραγούδια του β ημιτελικού. Προβλέπω ότι θα βρεθεί μεταξύ 10ης-15ης θέσης με τη μεγάλη στήριξη των Σκανδιναβικών χωρών.

  8. Μερικοί, αν δεν γνωρίζετε καλά ελληνικά, ανοίξτε κάποιο λεξικό πριν γράψετε. Διαβάστε την έννοια του ” ΕΘΝΙΣΜΟΥ”. Άλλο Εθνισμός και άλλο εθνικισμός. Έλεος πια. Υγ: το σχόλιό μου αφορά στις ανωτέρω απόψεις χρηστών για εθνικιστικά ελληνικά τραγούδια που μας εκπροσώπησαν !

  9. Εμένα μου αρέσει αυτό το κομμάτι. Σίγουρα δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και πράγματι οι Σουηδοί μας το παρουσίασαν 18 χρόνια πριν (σε πιο “χαρούμενη” μορφή), ωστόσο είναι όσο να πεις intriguing το όλο viking-inspired concept. Πάντως το staging θέλει πιο πολλή δουλειά αλλά δυστυχώς εξ όσων διαβάζω δεν πρόκειται να αλλάξει ουσιαστικά. Εντούτοις εγώ θεωρώ ότι η Δανία φέτος θα προκριθεί, έστω οριακά όπως πέρυσι αλλά δεδομένου του πρόσφατου παρελθόντος της στον διαγωνισμό ακόμα και αυτό είναι μια κάποια επιτυχία. Στον τελικό η 15άδα είναι το ταβάνι με τα τωρινά δεδομένα τουλάχιστον.
    Καλή επιτυχία Δανία!

  10. Συμφωνώ με τον Darko σχετικά με την πολεμοχαρή αίσθηση που σου προκαλεί το τραγούδι της Δανίας με τις ιαχές και το οπτικό θέαμα, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τους στίχους και το «μήνυμα» που θέλει να περάσει (κλασικά)! Από κει και πέρα, εμένα προσωπικά μου αρέσει όλο αυτό το epic mood του και παρόλο που η παρουσίαση με τους «εν πλω» Vikings δεν ανήκει αισθητικά στο σήμερα, θεωρώ ότι είναι τόσο – όσο, θα μπορούσαν κάλλιστα να ξεφύγουν και να καταντήσει γραφικό (ελπίζω να το αφήσουν σκηνικά ως έχει το Μάιο). Καλό είναι να υπάρχουν τέτοιες συμμετοχές, έχουν θέση στο διαγωνισμό και ταιριάζουν γάντι στο κλίμα του. Πιστεύω ότι μπορεί εύκολα να χτυπήσει ΤΟΡ-10 χαμηλά στον τελικό. 8-/10 και 7/43

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ