Ο OGAE Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή της Π.Γ.Δ.Μ. στη Eurovision 2018!

 

Η Π.Γ.Δ.Μ. θα εκπροσωπηθεί στην Eurovision 2018, από τους  Eye Cue με το τραγούδι Lost and Found, σε σύνθεση του Bojan Trajkovski.

Οι Eye Cue είναι ένα ποπ/ροκ συγκρότημα και δημιουργήθηκαν το 2008. Η μπάντα αποτελείται από τους Bojan Trajkovski και Marija Ivanovska στα φωνητικά καθώς και τον ντράμερ Ivo Mitkovski. Συνεργάζονται με τον μουσικό παραγωγό Darko Dimitrov.

Το συγκρότημα σημείωσε επιτυχία με το τραγούδι «Magija» (2008) καταφέρνοντας, μάλιστα, να μπει στο top 20 του MTV Αδριατικής, το 2010, με το single «Not This Time». Το 2015, οι Eye Cue κατέκτησαν το πρώτο βραβείο στο φεστιβάλ των Σκοπίων (Skopje Fest) με το κομμάτι «Ubava».

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση της ΠΓΔΜ (MRT), στις 13 Φεβρουαρίου 2018, ανέθεσε στους Eye Cue την εκπροσώπησή της στον διαγωνισμό της Eurovision.

πηγή φωτογραφίας eurovoix

ΣΤΙΧΟΙ

Επιμέλεια άρθρου, συντακτική ομάδα OGAE Greece

22 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η καλύτερη και πιο επαγγελματική συμμετοχή των Σκοπίων στο διαγωνισμό. Η κοπέλα πολύ ωραία φυσιογνωμία και ενδιαφέρουσα φωνή. Αξίζι να περάσει στον τελικό και εύχομαι να το καταφέρει με ένα καλό live.

  2. Εχει πλάκα πάντως που αυτός ο άνισος μουσικός αχταρμάς ειδών, που δεν εχει και ακολουθία μουσική, και το χαοτικό και θορυβώδες ρεφρέν, δεν ενοχλεί τους “ειδικούς μουσικούς αναλυτές”, που σπεύδουν να το υποστηρίξουν, αλλά τους ενοχλεί του Ισραήλ! Απο κει και μόνο αντιλαμβανεσαι όχι μόνο την εμμονή τους, αλλά και την ασχετοσύνη τους!
    Όπως και να έχει το τραγούδι των Σκοπίων διαθέτει μια πολύ καλή φωνή και μια όμορφη τραγουδιστρια, αλλα περνά απαρατήρητο, γιατί ούτε κάτι φρέσκο έχει, ούτε ύφος έχει, και ούτε κάτι αφήνει! Εν αντίθεση με του Ισραήλ π,χ που έχει πολλές και διαφορετικές χάρες και ας ανήκουν στον ίδιο μουσικό αχταρμά! Δεν περνάει, και ούτε το θέλω βασικά να περάσει… γιατί δεν αξίζει! Υπάρχουν πολύ καλύτερα του!

    • Για μενα δεν τιθεται ουτε καν ζητημα συγκρισης.Το τραγουδι του ισραηλ εχει ρυθμο,συνδυαζει εθνικ στοιχεια ενω εχει και μια δομη(καταλαβαινεις πως ακους ενα τραγουδι).Δεν ξερω γιατι τοση προπαγανδα καθε χρονο με το ζορι να γινει αρεστο το τραγουδι των σκοπιων.Το παρουσιαζουν και ως πρωτοτυπο ακουσμα,τι να πω πιο ακυρο χαρακτηρισμο δεν εχω ξανακουσει

      • Το δε wiwibloggs οπου σταθει και βρεθει το εκθειαζει. Δεν μπορω να καταλάβω το γιατί. Περα απο την ωραια φωνη και παρουσια της κοπελας του συγκροτήματος, το τραγούδι ειναι ενας αχταρμας για μενα.

      • Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Μα και εγώ εκπλήσσομαι που αρέσει των Σκοπίων και οχι του Ισραήλ πχ, γιατί ενοχλεί “κάποιους” ο μουσικός αχταρμάς του!

      • @just a friend Eίναι πολύ λογικό που δεν καταλαβαίνεις πολλά πράγματα. Και εγώ στη θέση σου μόνο με απλουστεύσεις, απλοποιήσεις και άστοχες συγκρίσεις θα μπορούσα να αντιληφθώ την πραγματικότητα.

    • το wiwibloggs ειχα ακριβως στο μυαλο μου!!!Δεν παιζει μαντης εισαι.
      Λες και τους δινουν ποσοστα καθε χρονο με τα σκοπια.

      • Και κάθε χρόνο αποκλείονται!χαχαχα! Μήπως να σταματήσουν να εκθειάζουν τα τραγούδια των Σκοπίων, για να δουν και αυτά, τελικό? Γιατί είναι που είναι μέτρια τα τραγούδια τους, ή έστω συμπαθητικά κάποια απο αυτά, τα στήνουν και χάλια στη σκηνή, και τα τρωει η μαρμάγκα!

      • Δεν χρειαζονται μαντικες ικανοτητες mary. Το wiwibloggs το κανει απροκάλυπτα… Το τι κρύβεται πισω απο την μεροληπτικη σταση του wiwibloggs δεν το ξερω και δεν μπορω να κανω εικασίες αλλά ως τραγούδι δεν αξιζει τετοια εκθειαση

  3. Η αμήχανη στιγμή που τα Σκόπια έχουν το καλύτερο τραγούδι στα Βαλκάνια, μετά την Ελλάδα… 😛

    • Πάντως, είδαμε και πέρσι, που είχαν ένα από τα καλύτερα και πιο δημοφιλή τραγούδια των Βαλκανίων-και κατά πολλούς καλύτερο από το δικό μας- πως τα πήγαν! Έμειναν στην 15η θεση του ημιτελικού τα Σκόπια! Και οι Ογκαεδες το είχαν στην δεκάδα τους! Το φετινό τους, είναι κατώτερο από το περσινό τους!

      • Ok ναι καλή αλλά λίγο επιτηδευμένη για το γούστο μου. Είμαι γενικά λίγο καχύποπτος με τη Βουλγαρία φέτος λόγω κάποιων ατοπιών που διαπίστωσα σχετικά με την επιτροπή τους πέρσι…

    • @ Με την καμία πάντως…
      Βουλγαρία, Σερβία & Αλβανία έχουν πολύ καλύτερα κομμάτια από τα Σκόπια if you ask me…
      Μόνο τα τραγούδια της Κροατίας & Σλοβενίας είναι χειρότερα…

  4. Συμπαθητική η συμμετοχή των Σκοπίων, ιδίως η τραγουδίστρια, έχει ανέβει κάποια σκαλοπάτια στο ΤΟΡ μου. Προσπαθεί να γίνει «τωρινή» με τις συνθετικές αλλαγές της (πετυχημένα στο ρεφρέν), αλλά στο σύνολο με όλη αυτή την πολυμορφία ακουσμάτων, ιδίως με το reggae κομμάτι, το χάνει (μου θύμισε σε αυτό το σκέλος το μακρινό Femme Fatale από την Κύπρο του 2008)! Σαφώς κατώτερο ως τραγούδι του περσινού και, δεδομένου του δύσκολου ημιτελικού, θεωρώ βέβαιο τον αποκλεισμό. Αν βρίσκονταν στο δεύτερο ίσως και να τρύπωνε τελικό… 5/10 και 24/43

  5. @ Μάριος! Εννοείται βρε εσύ, για τις πολύπλοκες μουσικές γνώσεις έχουμε εσένα στο site τον φωτεινό παντογνώστη να μας αναλύεις τα τραγούδια! Και πάντα με εγκυρότητα, και όχι στοχευμενα! Πάντα αντικειμενικα και καθόλου με γκρίνια και μιζέρια! Χαίρομαι πάρα πολύ που απλουστεύω τα πράγματα! Και να διαβάζω τα σχόλια σου, και με το απλό μου μυαλό να γελάω…αλλά με την ψυχή μου! Συνέχιζε τώρα να βρίσκεις τις αρετές του τραγουδιού των Σκοπιων, πάντα με τις πολύπλοκες μουσικές γνώσεις που έχεις στην φαρέτρα σου! Και κάπου χώρεσε και την ΕΡΤ, για να έχει ενδιαφέρον το σχόλιο σου!

    • Δεν έχω καμία υποχρέωση να είμαι αντικειμενικός, δεν είμαι ούτε καθηγητής μουσικής, ούτε κριτής σε επιτροπή, ούτε έχω θεσμική επιρροή σε κανέναν. Φυσικά και λέω την υποκειμενική μου άποψη και φυσικά μπορώ να ασχολούμαι ή όχι με όποιο τραγούδι θέλω. Και όσο αυτή δεν προσβάλει κανέναν, θα τη λέω. Και όσο εσύ θα πετάς σπόντες για εμένα, θα σου απαντάω.

      • Και πολύ καλά θα κάνεις! Γιατί εγώ τέτοιου είδους φωτεινούς παντογνώστες και με ύφος χιλίων καρδιναλίων σχολιαστές, τους κάνω τρελό κέφι! Ειδικά όταν δεν έχουν επίγνωση της κατάστασης τους! Οπότε…καλή συνέχεια!

  6. Δεν είναι κακό σαν τραγούδι μεν, άλλα δεν μου κάνει κλικ. Με αφήνει αδιάφορο θα λεγα κιόλας…
    Και πραγματικά το γ@@@σαν που έβαλαν τόσα διαφορετικά τέμπο & music genres στο κομμάτι τους! Όντως ένας μουσικός αχταρμάς….
    Δεν καταλαβαίνω καθόλου γιατί αρέσει τόσο πολύ σε πόσους eurofans… Ειδικά εκεί στο WiWiBloggs που το εκθειασαν με υψηλή βαθμολογία! (Εντελώς “ότι να ναι” αυτό το site πραγματικά!)

    Σε έναν εξαιρετικά ανταγωνιστικό ημιτελικό όπως είναι ο 1ος, δεν νομίζω πως τα Σκοπιά έχουν βάσιμες ελπίδες για τυχόν πρόκριση στον τελικό…
    Ίσως να ήταν πιο τυχεροί αν διαγωνιζονταν στον 2ο ημιτελικό…

  7. Το να “αντιγράφεις” ένα κομμάτι το οποίο 10 χρόνια πριν δεν κατάφερε να προκριθεί (Βουλγαρία 2008, Dj Take Me Away) δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να “δουλέψει”, ιδιαίτερα για μια χώρα σαν την ΠΓΔΜ που δεν είναι και ιδιαίτερα “δυνατή” στο να μαζεύει ψήφους. Εύχομαι πάντως καλή επιτυχία!

  8. https://www.youtube.com/watch?v=9V_8R-kRAiM

    Μαύρα χάλια των μαύρων χαλιων…live! Aαφιερωμένο σε μια ψυχή που του αρέσει! Έλεγα ότι η κοπέλα έχει και καλή φωνή τρομάρα μου…Ζωντανά ειναι πολύ χειρότερη! Στις ψηλές χάλια, στις χαμηλές έτρεμε η φωνή! Ηταν που ήταν το τραγούδι μουσικός αχταρμάς στην studio version του, ζωντανά ειναι ακόμα χειρότερο! Θα το κάνουν χειρότερο και στο στήσιμο…σιγουροοοοος αποκλεισμός! Δίκαια βέβαια!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ