Ο OGAE Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή της Κροατίας στη Eurovision 2018!

Η Κροτατία, θα εκπροσωπηθεί στην Eurovision 2018,  από την Franka Batelić με το τραγούδι Crazy, σε σύνθεση και στίχους των Branimir Mihaljević, Franka Batelić.

H Franka Batelić γεννήθηκε στις 7 Ιουνίου 1992 στην πόλη Rijeka της Κροατίας. Ξεκίνησε να τραγουδάει στα μόλις τρία της χρόνια ενώ ήταν σολίστ της παιδικής χορωδίας Minicantanti καθώς και της χορωδίας της Καθολικής Εκκλησίας St. Andrew. Σπούδασε μουσική στη Βοστώνη, στο Berklee College of Music και μετά στο Zagreb School of Law.

Το 2007 συμμετείχε στο talent show της Κροατίας Showtime όπου και κέρδισε τη πρώτη θέση. Η νίκη της εκεί της πρόσφερε συμβόλαιο με την δισκογραφική Hit Records από την οποία και κυκλοφόρησε το single «Ovaj daj». Η δεύτερη δισκογραφική δουλειά της ήταν το single «Ruža u kamenu» που κυκλοφόρησε το 2008. Το single αυτό της χάρισε δύο βραβεία: το Public’s Award στην κατηγορία Pop/Rock του 12ου Ραδιοφωνικού Διαγωνισμού της Κροατίας και το Βραβείο Καλύτερου Τραγουδιού στον Διαγωνισμό Τραγουδιού του Δικτύου OGAE (Ogae Song Contest) ως συμμετοχή της Κροατίας.

Το 2009 η Franka προσπάθησε να εκπροσωπήσει την Κροατία στην Eurovision με το τραγούδι «Pjesma za kraj» χωρίς όμως επιτυχία, αφού η συμμετοχή της τερμάτισε στην 7η θέση (ανάμεσα στις 18) στον Εθνικό Τελικό της χώρας. Την ίδια χρονιά έλαβε μέρος στο Κροατικό Dancing with the Stars (Ples sa zvijezdama) και αναδείχθηκε νικήτρια του 4ου κύκλου. Το 2010 προσπάθησε ξανά να συμμετάσχει στη Eurovision με το τραγούδι  «Na tvojim rukama» το οποίο όμως τερμάτισε στην 7η θέση του Εθνικού Τελικού, όπως συνέβη και στην πρώτη της προσπάθεια. Το 2012 κυκλοφόρησε η πρώτη της ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά με γενικό τίτλο «Featuring» από την δισκογραφική IDM Music ενώ το 2013 κυκλοφόρησε το single «Ljubav je». Ακολούθησε ένα διάλειμμα για μερικά χρόνια και επέστρεψε στην δισκογραφία τον Νοέμβριο του 2017 με το single «S tobom».

Τον Φεβρουάριο του 2018 ο Κρατικός Ραδιοτηλεοπτικός Φορέας της Κροατίας HRT της έκανε ανάθεση για την εκπροσώπηση της χώρας στον 63ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

πηγή φωτογραφιών facebook

ΣΤΙΧΟΙ

Επιμέλεια άρθρου, συντακτική ομάδα OGAE Greece

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ιδιαίτερη η συμμετοχή της Κροατίας και φέτος. Πριν ανακοινωθεί είχα μεγάλες προσδοκίες, το αποτέλεσμα έτσι κι έτσι… Ατμοσφαιρικό αρκετά, αν και κάπου στην πορεία το χάνει. Κάποια μουσικά μέρη του, ιδίως τα jazz, μου αρέσουν πολύ, η δε τραγουδίστρια κουκλάρα! Ωστόσο, λαμβάνω vibes περσινής Σερβίας ως σύνολο και η πρόκριση φαντάζει πάρα πολύ δύσκολη στον πρώτο ημιτελικό. Ξεκίνησε αρκετά ψηλά στο ΤΟΡ μου, αλλά έχει καθοδική πορεία. 5-/10 και 26/43

  2. Εν τω μεταξύ κάποιοι λένε για τρομακτική ομοιότητα της Netta με τη Βογιατζάκη (που δεν υφίσταται μιας και η Σοφία είναι πιο γλυκιά και σε άλλο στυλ) και κανείς δεν έχει επισημάνει κάτι για τη Franka η οποία είναι η κροατισσα σωσίας της Ιωάννας Λίλη..

  3. Υποψήφια μέχρι και για τελευταία θέση στον ημιτελικό. Δεν είναι σκουπίδι, αλλά είναι πολύ βαρετό

  4. Ενώ κάτι πάει να “πει”, εν τέλει δεν… Δεν είναι κακό κομμάτι αλλά πολύ βαρετό και δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει on stage για να σωθεί. Το παρεμφερές της Λετονίας είναι πολύ καλύτερο και σίγουρα “δουλεύει” live. Όπως και να ‘χει, εύχομαι καλή επιτυχία!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ