Ο OGAE Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή της Κύπρου στη Eurovision 2018!

Η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί στην Eurovision 2018 από την Ελένη Φουρέιρα με το τραγούδι «Fuego» με συντελεστές τους Alex Papaconstantinou, Geraldo Sandell, Viktor Svensson, Anderz Wrethov, Didrick.

Η Ελένη Φουρέιρα, είναι μία από τις πιο καταξιωμένες pop τραγουδίστριες στην Ελλάδα και στην Κύπρο με τα τραγούδια της να γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία στο κοινό και οι εκρηκτικές της εμφανίσεις να κόβουν την ανάσα κάθε φορά, κυρίως λόγω των χορευτικών της ικανοτήτων!

Ξεκίνησε τη πορεία της το 2007 ως μέλος του γυναικείου συγκροτήματος Mystique με τα τραγούδια  «Σ’ άλλη σελίδα» και «(Μη κάνεις πως) Δε θυμάσαι» να ξεχωρίζουν. Αμέσως μετά την διάλυση του συγκροτήματος, το 2010, η Ελένη συμμετείχε στον Ελληνικό Τελικό για την Eurovision στο πλευρό του Μάνου Πυροβολάκη και του ράπερ Don’t Ask. Η συμμετοχή τους «Κιβωτός του Νώε» τερμάτισε στην 2η θέση. Η εμφάνισή της στα MAD VMA 2010 την καθιέρωσε στην pop σκηνή και έκτοτε η ίδια απασχολεί τα Media συνεχώς. Το φουντωτό μαλλί έγινε σήμα-κατατεθέν της ενώ ο πρώτος της solo δίσκος με τίτλο το όνομά της έγινε πλατινένιος σε ένα μόλις μήνα μέσα. Στη πορεία ακολούθησαν πολλές στιλιστικές αλλαγές (που η ίδια δείχνει να μπορεί να υποστηρίζει), εκρηκτικές εμφανίσεις, μεγάλα σουξέ και συμμετοχές στα μεγαλύτερα νυχτερινά κέντρα της! Σχεδόν κάθε χρόνο το όνομα της ακούγεται έντονα για την Eurovision ωστόσο μόλις φέτος η ίδια καταφέρνει να εκπληρώσει το όνειρό της, εκπροσωπώντας όμως όχι την Ελλάδα αλλά …την Κύπρο.
 
Σημαντικές στιγμές στην καριέρα της είναι η συμμετοχή και νίκη της στο talent show του MEGA  «Just the two of us», η συμμετοχή της ως κρητική επιτροπή στο χορευτικό talent show του ANT1 «So you think you can dance» αλλά και όλες οι ξεχωριστές και εντυπωσιακές εμφανίσεις της στα projects του καναλιού MAD «MAD VMA» και «MADWalk: The fashion music project». To 2013, εμφανίστηκε μαζί με την Ruslana στη σκηνή του Ελληνικού Τελικού παρουσιάζοντας μία απολαυστική διασκευή του «Wild Dances» του νικητήριου τραγουδιού της Eurovision 2004! 
 
Πηγή Φωτογραφιών: Ελένη Φουρέιρα / Official Facebook Page

ΣΤΙΧΟΙ

Επιμέλεια άρθρου, συντακτική ομάδα OGAE Greece

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το τραγούδι ως τραγούδι είναι απο τα μετριότερα που έχουμε φέτος. Δεν ξέρω τι μπορεί να περισώσει στο live η σκηνική παρουσία της Φουρέιρα, με δεδομένο ότι υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες και για την καλή φωνητική της απόδοση. Μπορεί να πάει αξιοπρεπώς, το βλέπω όμως και πολύ εύκολα να καταστρέφεται.

  2. Το τραγούδι κινείται σε μέτρια επίπεδα αλλά δε ξέρω κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει η σκηνική παρουσία της Ελένης. Αυτό που σίγουρα τη βοηθάει είναι το γεγονός ότι εμφανίζεται τελευταία και προηγούνται αδιάφορα τραγούδια.
    Στο μεταξύ η σειρά εμφάνισης των χωρών δημιούργησε αλλαγές και στα στοιχήματα. Η Ελλάδα βρίσκεται 4η, η Φινλανδία 12η, η Κύπρος ανέβηκε 8η και γενικά έχουμε ανακατάταξεις που θα έχουν συνέχεια μόλις ξεκινήσουν οι πρόβες.

  3. Το τραγούδι της Κύπρου είναι ένα κλικ άνω του μετρίου, αρκετά κατώτερο από τα περισσότερα που έχει πει η Φουρέιρα. Δεν είναι το εκρηκτικό εκείνο τραγούδι που θα της ταίριαζε, αλλά μιας και η ίδια είναι δυναμίτης στη σκηνή, θεωρώ βέβαιο ότι θα το ανεβάσει πολλά levels. Αρκεί, φυσικά, να έχει μεριμνήσει για το φωνητικό σκέλος άμεσα ή έμμεσα… 🙂 Στα συν η τελευταία θέση εμφάνισης μετά από Ιρλανδία. Εύκολα ή δύσκολα πιστεύω θα προκριθεί, ιδίως λόγω κοινού. 6/10 και 17/43

  4. Η φουρειρα θα ζησει το ονειρο της!!Θα χορεψει πολυ,θα τα δωσει ολα και μια θεση στη 10αδα ειναι ενα πολυ πιθανο σεναριο για την κυπρο που εχει να δει 10αδα απο το 2004!
    Προσωπικα το τραγουδι μου αρεσει πολυ,θα παιξει πολυ το καλοκαιρι σε ολη την Ευρωπη!!
    Ειναι ενα ποπ τραουδι που σου φτιαχνει τη διαθεση,για ακομα μια φορα δεν καταλαβαινω για εδω μεσα βλεπω επιθεση στην Ελενη,αλλα οκ.
    Εγω ξερω οτι οι φανς στην ευρωπη το εχουν αγαπησει το κομματι !!!
    Φετος οσο ειμαι με την Ελλαδα και τη Γιαννα αλλα τοσο ειμαι και με την Κυπρο,θελω να πανε και οι 2 καλα,και οι 2 μεσα στην 10αδα!!!
    Γενικα ειμαι πολυ αισιοδοξος φετος,μου θυμιζει 2007 που ολοι στηριζαμε sarbel και ευριδικη σαν μια γροθια!!!Ετσι και φετος
    Ελενη κανε αυτο που ξερεις και θα σαρωσεις!!
    Go cyprus!Go fuego!!!

  5. Για μενα η φουρειρα δεν αξιζει τελικο.το τραγουδι της δεν μου λεει πολλα.πιστετω οτι θα την βοηθησει πολυ η θεση της.κατι ξεραν οι σουηδοι κ τι βαλαν τελευταια,μπας και περασει.

    • Είναι θεαρα, δεν την φοβάμαι, θα τους μαγέψει όλους. Το χει η γυναίκα και θα το απόδειξει ! Περιμένω πως και πως. Καλή επιτυχία θεαρα

  6. Φτηνιάρικο τραγούδι και ατάλαντη η Φουρέιρα. Αν και δεν αποκλείω να την στηρίξει κάπως και το κοινό γιατί γούστα είναι αυτά, το μόνο που πιστεύω ότι μπορεί να τη σώσει και να περάσει στον τελικό είναι η βοήθεια που απλόχερα θα της δώσει η EBU. Από εκεί και πέρα ότι βοήθεια και να έχει στον τελικό, εάν τερματίσει σε θέση μεγαλύτερη από την 20η τότε καλά θα είναι.

  7. Σε πολλούς αρέσει, προσωπικά με αφήνει αδιάφορο. Δεν μπορώ να προσδιορίσω τι ακριβώς δεν μου αρέσει αλλά κάτι με χαλάει. Αναμφίβολα η 19η θέση στη σειρά εμφάνισης βοηθάει και θεωρώ βέβαιη την πρόκριση αλλά στον τελικό δεν ξέρω ποια θα είναι η έκβασή του. Εύχομαι σε κάθε περίπτωση καλή επιτυχία!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ