OGAE International Poll 2018: Ξεκινά η ψηφοφορία!

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο OGAE International διοργανώνει το καθιερωμένο Poll για την Eurovision της τρέχουσας χρονιάς. Πρόκειται για ένα από τα πιο αναμενόμενα polls του διαγωνισμού της Eurovision με τις ψήφους ωστόσο να αντικατοπτρίζουν το γούστο των φανατικών του διαγωνισμού χωρίς να αποτελούν τη πρόβλεψη του εκάστοτε βραβείου. 

Το OGAE International Poll, όπως τιτλοφορείται, ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2007 με μεγάλη επιτυχία καθώς έτυχε τη χρονιά εκείνη το… βραβείο των fans να συμπέσει με το βραβείο που επικράτησε και στη Eurovision! Ο λόγος φυσικά για την συμμετοχή της Σερβίας “Molitva” η οποία κατά το Poll κατάφερε να επικρατήσει στην πρώτη θέση έχοντας συγκεντρώσει συνολικά 184 βαθμούς. Η ταύτιση των αποτελεσμάτων των Polls και του διαγωνισμού της Eurovision επαναλήφθηκε άλλες τρεις φορές ακόμα, το 2009 με το “Fairytale” του Alexander Rybak, το 2012 με το “Euphoria” της Loreen και το 2013 με το “Only Teardrops” της Emmelie de Forest.
Δείτε αναλυτικά ποιες συμμετοχές και με πόσους βαθμούς έχουν επικρατήσει στα Polls και σε ποιες θέσεις έχουν τερματίσει τα αντίστοιχα βραβεία της κάθε χρονιάς, από το 2007 μέχρι και το 2017!

. 2007: Σερβία (Molitva – Marija Šerifović / 184 βαθμοί)

. 2008: Σουηδία (Hero – Charlotte Perreli / 308 βαθμοί)

[Ρωσία: 9η θέση στο Poll]

. 2009: Νορβηγία (Fairytle – Alexander Rybak / 304 βαθμοί)

. 2010: Δανία (In a moment like this – Chanée and N’evergreen / 220 βαθμοί)

[Γερμανία: 3η θέση στο Poll]

. 2011: Ουγγαρία (What about my dreams? – Katie Wolf / 277 βαθμοί)

[Αζερμπαϊτζάν: 7η θέση στο Poll]

. 2012: Σουηδία (Euphoria – Loreen / 375 βαθμοί)

. 2013: Δανία (Only Teardrops – Emmelie de Forest / 374 βαθμοί)

. 2014: Σουηδία (Undo – Sanna Nielsen / 354 βαθμοί)
[Αυστρία: 4η θέση στο Poll]

. 2015: Ιταλία (Grande Amore  Il Volo / 367 βαθμοί)
[Σουηδία: 2η θέση στο Poll]

. 2016: Γαλλία (J’ai cherché – Amir / 425 βαθμοί)
[Ουκρανία: 9η θέση στο Poll]

. 2017: Ιταλία (Occidentali’s Karma – Francesco Gabbani / 497 βαθμοί)

[Πορτογαλία: 6η θέση στο Poll]

Όπως και στον OGAE International Poll 2017 έτσι και φέτος, την αυλαία θα ανοίξει με την βαθμολογία του ο OGAE France ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η ψηφοφορία του OGAE Belarus. Το OGAE International Poll 2018 θα ολοκληρωθεί στις 27 Απριλίου 2018.

Πέρυσι, η Ελληνική συμμετοχή (This is love / Demy) κατέλαβε την 26η θέση στο αντίστοιχο Poll έχοντας λάβει μόλις 6 βαθμούς. Ποια θέση θεωρείται πως θα κερδίσει φέτος η χώρα μας με το “Όνειρό μου” της Γιάννας Τερζή και ποια χώρα πιστεύετε πως θα επικρατήσει στην κορυφή του OGAE International Poll 2018;

Μείνετε συντονισμένοι στον www.ogaegreece.com για όλες τις εξελίξεις του OGAE International Poll 2018! 

24 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Παριστάνοντας το μάντη Κάλχα, φρονώ πως η Γαλλία θα πρωτεύσει στο poll, και η Ελλάδα θα τερματίσει στην έκτη θέση!!!

  2. Νιώθω πως η Ελλαδάρα μας θα πάει καλά φέτος…ισως και 10αδα…πιστευω ότι θα κερδίσει Ισραήλ ή Βουλγαρία..

  3. Η Ελλάδα γενικά δεν ψηφίζεται σε τέτοιες δημοσκοπήσεις αλλά θέλω να πιστεύω ότι φέτος αυτό θα αλλάξει καθώς πρόκειται για ένα πολύ όμορφο τραγούδι.
    Προβλέπω ότι το Ισραήλ θα βγει πρώτο με τη Τσεχία και τη Γαλλία να συμπληρώνουν τη τριάδα. Επίσης ψηλά εκτιμώ πως θα βρεθούν Εσθονία και Βουλγαρία από κει και κάτω δε ξέρω τι πρόκειται να παιχτεί. Σκούρα βλέπω τα πράγματα για τη Κύπρο δυστυχώς. Ναι μεν μιλάμε για μια εξαιρετική performer αλλά το τραγούδι μέτριο όπως έχω ξαναπεί.
    Αντε να δούμε τι θα δούμε και φέτος.

  4. Λογικά θα ακολουθήσει η ψηφοφορία τα στοιχήματα και θα νικήσει όπως και πέρσι το Ισραηλ. Ελπίζω να έχει στον τελικό την ίδια μοίρα που είχε η Ιταλία πέρσι.

    • Όσο σκληρό και αν ακούγεται κι εγώ θέλω να έχει τη κατάληξη της Ιταλίας πέρσι. Αν είναι δυνατόν μια τύπισσα που κάνει τη κότα να βγει και πρώτη… Με Jamala και Salvador νικητές ο διαγωνισμός δείχνει να έχει αλλάξει σελίδα και με το να το πάρει το Ισραήλ το θεωρώ πισωγύρισμα (στο televoting θα γίνει χαμός είμαι σίγουρος αλλά ελπίζω να μη “τσιμπήσουν” οι επιτροπές).

  5. Προβλέπω νίκη Ισραήλ !!!
    Γαλλία, Φινλανδία και Εσθονία θα παίξουν πολύ ψηλά στις ψήφους των OGAEs
    Η Ελλάδα θα τα πάει αρκετά καλά όπως και Τσεχία.

    Να πούμε επίσης ότι ο νικητής της eurovision βρίσκεται πάντα στο τοπ 10 των ΟGΑΕs. Αναμένουμε με αγωνία λοιπόν, καθώς τα αποτελέσματα αυτά θα επηρεάσουν και τις στοιχηματικές αποδόσεις λίγο πριν την τελική ευθεία των προβών όπου τα πράγματα θα γίνουν πλέον τελείως ξεκάθαρα!

  6. εγώ προβλέπω σίγουρη νίκη στο televoting του Ισραήλ..στις επιτροπές λογικά θα είναι στη πεντάδα..αλλά εν τέλει δε θα νικήσει..ή Εσθονία ή Γαλλία θα ναι τοπ στις επιτροπές..πράγμα που πάει να πει πως θα γίνει κάτι παρόμοιο με το 2016
    Η Ελλαδάρα θεωρώ πως σίγουρα θα είναι τοπ 5 στο televoting, και στις επιτροπές κάπου στις θέσεις 10 με 14 πάλι..όπως και το 2011 και το 2013..επομένως θεωρώ σίγουρη τη δεκάδα..
    Κύπρος κλασικά όσο και να θέλουμε θα ναι στις θέσεις 15 με 20 εξαιτίας των λιγοστών συμμαχιών.
    ε στους OGAE σίγουρα πρώτο Ισραήλ θεωρώ.

  7. Θεωρώ ότι το Ισραήλ είναι φούσκα….Εσθονία, Γαλλία, Βέλγιο και Ελλάδα σίγουρο τοπ 10…

  8. Ας νικήσει τα poll το Ισραηλ γιατι το διαγωνισμο δεν προκειτε να νικησει.
    Του χρονου θα παμε Βελγιο ή Βουλγαρια.

  9. Οκ ευχαριστώ ogaegreece για τη λογοκρισία. Δε νομίζω ότι είναι ενάντια στους κανονισμούς της κοινότητας να ανεβάζω αποτελέσματα που βρίσκονται δημόσια, αλλά απ’ ότι φαίνεται δεν είστε τόσο ακομπλεξάριστοι. Τουλάχιστον ανεβάστε σύντομα το άρθρο.

    • Καλησπέρα! Δυστυχώς δεν μπορεί το προηγούμενο άρθρο σου να γίνει δημόσια ορατό (τουλάχιστον όχι εδώ) διότι περιέχει τη ψηφοφορία. Δυστυχώς ή ευτυχώς, δε μπορούμε να κοινοποιήσουμε εμείς ως site αποτελέσματα χωρίς αυτά να είναι πρώτα δημοσιευμένα στο site του OGAE International. Είναι ένας κανονισμός που σεβόμαστε και θα τον τηρήσουμε. Υπάρχει τεχνικό θέμα εκ μέρους του διεθνούς site και τα αποτελέσματα (όπως και αυτά του OGAE Belarus) θα δημοσιοποιηθούν επίσημα αύριο. Αν θες την προσωπική μου γνώμη, κακώς ο OGAE France τα δημοσίευσε νωρίτερα. Ο OGAE Belarus έχει παραδώσει και εκείνο τη βαθμολογία του, όμως σεβόμενος το πρωτόκολλο του Ogae International, περιμένει και δεν τα δημοσιεύει. Την ίδια γραμμή ακολουθούμε και εμείς! Ελπίζω να κάλυψα οποιαδήποτε απορία σου. Στη διάθεσή σου για ότι άλλο χρειαστείς και μπορούμε να βοηθήσουμε!
      Υ.Γ. Μια χάρη μόνο. Μην βγάζετε βιαστικά συμπεράσματα. Αμέσως “κατηγορούμαστε” ως OGAE για λογοκρισία. Με την παραπάνω επεξήγησή μου ελπίζω να κατάλαβες ότι δεν πρόκειται για λογοκρισία. Σαφώς δεν το γνώριζες. Το μαθαίνεις τώρα. Αλλά ακριβώς εκεί κολλάει το “μη βγάζετε βιαστικά συμπεράσματα”!

      • Κοιτάξτε να δείτε, καταλαβαίνω για ποιο λόγο δε θέλετε να το δημοσιοποιήσετε, ωστόσο ουσιαστικά παραμένει λογοκρισία. Μπορεί να είναι θετική λογοκρισία (αν και δε νομίζω να υπάρχει κάτι θετικό σε αυτό), ωστόσο το ίδιο το ogae france τα δημοσιοποίησε.. δεν ανέβηκαν παράνομα. Νομίζω ότι ένα από τα δικαιώματα που έχει ένας σχολιαστής είναι να αναδημοσιεύει επίσημες ανακοινώσεις. Οπότε ναι, σίγουρα για καλό το κάνετε και θα πάω και πάσο, αλλά παραμένει λογοκρισία και συνεχίζει να αντιβαίνει στα δικαιώματά μου ως σχολιαστής. Αυτά 🙂

      • Δεν έχω να πω κάτι διαφορετικό από αυτά που είπα στο προηγούμενο σχόλιο. Θεωρώ πως του δίνεις μεγαλύτερη σημασία απ’ όσο θα έπρεπε (από τη στιγμή μάλιστα που εξήγησα πως έχει η κατάσταση). Δεν είναι λογοκρισία. Τα άλλα σχόλιά σου εγκρίθηκαν κανονικά. Το μόνο που δεν μπήκε ήταν αυτό με τα αποτελέσματα – και εξήγησα το γιατί! Με την ίδια λογική, θα μπορούσα και ‘γω να θεωρήσω “ανήθικο” που σπαμάρεις το κεντρικό θέμα ενός άρθρου μας που έχει προγραμματιστεί να δημοσιευθεί σε ένα σχόλιο σου. Αλλά δεν το κάνω! 🙂 Στο λέω με όλη μου τη θετική ενέργεια και όχι “για να στη πω”. Δεν έχω άλλωστε τίποτα προσωπικό με κανέναν και σέβομαι όλους όσους διαβάζουν το site του OGAE Greece και μπαίνουν στην διαδικασία να σχολιάζουν! Ειλικρινά.
        Δεν είναι στο χέρι μου να τα δημοσιεύω όποτε θέλω εγώ τα άρθρα (το λέω γιατί έχω αναλάβει το poll για φέτος). Έχω εντολή και την ακολουθώ. That’s all! Εύχομαι να σε κάλυψα!

    • Το σχόλιο δεν πήγαινε (μόνο) σε σένα, αλλά και στον Lian. Το λέω για αποφυγή παρεξηγήσεων! Δεν υπάρχει πρόβλημα παιδιά! Όλα λύνονται! 🙂 Απλώς είναι άσχημο κατευθείαν να κατηγορούμε και να μην το ψάχνουμε πρώτα. Εγώ προσωπικά εκεί εστιάζω! Γιατί στην Ελλάδα είναι πολύ συχνό αυτό το φαινόμενο! χαχα Τέλος πάντων! Εν αναμονή λοιπόν για τα αποτελέσματα και ελπίζουμε να δούμε την Ελλάδα ψηλά, τόσο στο poll του OGAE International όσο και τη βραδιά του διαγωνισμού!

  10. Ειμαι ο μονος που δεν του αρεσει το γαλλικο τραγουδι;
    Ακουγεται, δε λεω, αλλα δεν θα το εβαζα με τιποτα στην πρωτη 10αδα.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ