Ο OGAE Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν στη Eurovision 2018!

Το Αζερμπαϊτζάν, θα εκπροσωπηθεί στην Eurovision 2018 από την Aisel, με το τραγούδι X My Heart, σε σύνθεση Δημήτρη Κοντόπουλου και στίχους Sandra Bjurman

H Aisel Mammadova γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1989 στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, Μπακού. Λόγω του ότι η οικογένειά της είχε άμεση σχέση με την μουσική, η Aisel πήγε σχολείο στο Bulbul School of Music ενώ συνέχισε τις σπουδές της στο Azerbaijan National Conservatory απ’ όπου και αποφοίτησε το 2010.

Τα μουσική είδη που υπηρετεί η ίδια ερμηνευτικά είναι κυρίως η jazz και η soul όμως παίζει και πιάνο κάτι που την έχει βοηθήσει αρκετά και στο κομμάτι της σύνθεσης τραγουδιών. Έχει λάβει μέρος σε διάφορα φεστιβάλ όπως τα Caspian Jazz & Blues Festival το 2002, το Baku International Jazz Festival τις χρονιές 2005 και 2006, το MuzEnergo Festival of Music Improvisation το 2007, το Montreux Jazz Festival το 2009 και το Caucasus Jazz Festival το 2012 ενώ είναι ενεργό μέλος του Baku Jazz Centre.

πηγές φωτογραφιών [αριστερά eurosong-contest.wikia] [δεξιά oxu.az]

ΣΤΙΧΟΙ

Επιμέλεια άρθρου, συντακτική ομάδα OGAE Greece

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Άσχετο με το άρθρο, αλλά χθες βράδυ η Γιάννα δημοσίευσε στο Instagram της μία φωτογραφία από κάποια πρόβα της. Φαίνεται το “εύρημά μας”, το οποίο φαίνεται και από την περιγραφή της δημοσίευσης ότι θα γυρνάει, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω ποιον σκοπό έχει και γιατί θα γυρνάει. Πίσω στα γραφικά φαίνεται το μπλε (σωστή επιλογή, κατ’ εμέ). Μου άρεσε αυτό που είδα και έχω πολλή εμπιστοσύνη στη φετινή ομάδα.

    • Αν δεν κάνω λάθος, η φωτογραφία αυτή είναι πρόβα από το madwalk. Αν παρατηρήσεις τις υπόλοιπες φωτογραφίες που είχε ανεβάσει από το madwalk υπήρχε αυτό το μηχάνημα.

    • ΜΙΚΕ αν προσεχες καλυτερα το στιγμιοτυπο αυτο ειναι απο τις προβες του madwalk

    • Σιγά μην αποκλειστεί το Αζερμπαϊτζάν… Βρίσκει τον τρόπο να περάσει αλλά φέτος δεν αξίζει το τραγούδι

  2. Περίμενα καλύτερα πράγματα από το Αζερμπαιτζάν. Πολύ μέτριο το κομμάτι και οι στίχοι κακοί. Μόνο ο Ευαγγελινός αν το σώσει αλλά όπως φάνηκε και πέρυσι αν το κομμάτι εξ αρχής δεν τραβάει τι να κάνει κι ο Ευαγγελινός; Δεν είναι μάγος.
    Καλή επιτυχία πάντως!
    Υ.Γ. Έχω την αίσθηση ότι το Αζερμπαιτζάν θα το βάλουν να εμφανιστεί πρώτο. Αναμένουμε την ανακοίνωση της σειράς εμφάνισης σε λίγες μέρες. απ’ ό,τι λέγεται τουλάχιστον…

    • Για έναρξη είναι ό,τι πρέπει η Τσεχία αλλά αφού είναι ένα από τα φαβορί σιγά μη τον βάλουν πρώτο

  3. Άνευρο, άχρωμο, άοσμο φέτος το Αζερμπαιτζάν, καμία σχέση με το περσινό διαμαντάκι τους! Ο Κοντόπουλος έδωσε ρέστα φέτος… Καλό είναι να του πει κάποιος ότι οι «συνταγές» αλά «la la love» και «stooooop-tooooop» δεν περνάνε πια. Και σαφώς αυτό είναι κατώτερο της demy. Του αξίζει ένας ωραιότατος αποκλεισμός! Αν προκριθεί έναντι των πολλών και καλών συμμετοχών που είναι στην κόψη, η λέξη αδικία χάνει το νόημά της… Ο Θεός να δώσει φώτιση σε κοινό και ιδίως επιτροπές. 3+/10 και 35/43

  4. Οπως καθε χρονο ετσι και φετος ολη οι ΤΟΥΡΚΙΑ της Ευρωπης θα ψηφισει Αζερμπαιτζαν.
    Για τους τουρκους, Αζερμπαιτζαν ισον Τουρκια.
    Δειτε και στο 2.15 στο βιντεο την καρδουλα και την ημισελινο. Ετσι για να προσελκυσουν ψηφοφορους λολ
    Οποτε δυσκολα το Αζερμπαιτζαν εκτος τελικου. Οχι μονο φετος, αλλα καθε χρονο.
    Δεν το λεω επειδη εχω θεμα, αλλα να ξερουμε και τι γινεται γυρω μας.

  5. Και κάπως έτσι το Αζερμπαιτζαν θα επιστρέψει στην 10αδα.
    Mainstream τραγούδι και ο ήχος ακριβώς αυτός που παίζει σε όλη την Ευρώπη

  6. Προσωπικα το θεωρω απο τα ομορφότερα τραγούδια της φετινής διοργάνωσης.
    Ομορφη χροια, ωραιο τεμπο, κατωτερο του περυσινου αλλα θεωρω πως εχει πιθανοτητες να τα παει καλα!
    Καλη επιτυχια!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ