Ο OGAE Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή της Αλβανίας στη Eurovision 2018!

Η Αλβανία θα εκπροσωπηθεί στην Eurovision 2018, από τον Eugent Bushpepa, με το τραγούδι Mall, σε στίχους και μουσική του ίδιου

O Eugent Bushpepa γεννήθηκε το 1984 στο Rrëshen, μια μικρή πόλη στην βόρεια Αλβανία. Μόλις τελείωσε το λύκειο μετακόμισε στην Ιταλία για περίπου 4 χρόνια. Επιστρέφει το 2006 και ξεκινά την συνεργασία του με έναν τηλεοπτικό σταθμό ως τραγουδιστής.

Το 2007 συμμετέχει στο Festivali i Kenges με το συγκρότημα Sunrise και το τραγούδι Engjell. Έκτοτε αρχίζει να γίνεται γνωστός στη χώρα. Το συγκρότημά του άνοιξε την συναυλία των Deep Purple το 2007 στα Τίρανα ενώ το 2013 έπαιξε μαζί με τον Ron “Bumblefoot” Thal, τον κιθαρίστα των Guns NRoses. Μετρά 7 συμμετοχές στο Top Fest, φεστιβάλ αντίστοιχο του Festivali i Kenges, και πολλά single.

Η συμμετοχή του «Mall» μεταφράζεται ως «επιθυμία» και θα ερμηνευτεί εξ’ολοκλήρου στα αλβανικά.

πηγή φωτογραφίας Εugent Βushpepa eurovisionontop.com

ΣΤΙΧΟΙ

Επιμέλεια άρθρου, συντακτική ομάδα OGAE Greece

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλή επιτυχία στην Αλβανία αλλά δύσκολη μοιάζει η πρόκριση απ το πρώτο μισό όπου είναι μαζεμένα όλα τα θηρία του ημιτελικού

  2. Στην αρχή μου πέρασε αδιάφορο, όμως όσο περνούσε ο καιρός και το συνήθιζα, το συμπάθησα! Ας μην κοροϊδευόμαστε όμως, ξέρουμε σε ποιόν ημιτελικό διαγωνίζεται. Θα χρησιμοποιήσω μια πολύ εύστοχη κατ’ εμε έκφραση που διάβασα στο διαδίκτυο τελευταία: το τραγούδι της Αλβανίας δεν είναι αυτό που λέμε eurovision competitive. Είναι σε χαμηλότερο επίπεδο σε σχέση με τα τραγούδια που καλείται ν’ ανταγωνιστεί. Προσωπικά, πιστεύω πως και στον δεύτερο ημιτελικό να ήταν, πάλι δε θα περνούσε.

  3. Πολύ όμορφοι στίχοι οι οποίοι αν αναγνωστούν σε ένα δεύτερο επίπεδο μπορούν να συγκινήσουν και την Αλβανική διασπορά.
    Καλή επιτυχία στη γείτονα χώρα!

  4. Το τραγούδι της Αλβανίας είναι αξιοπρεπές. Ένα easy-listening και radio-friendly κομμάτι. Ίσως θα ήταν καλύτερο να ήταν οι στίχοι στα Αγγλικά για να καταλαβαίνουμε ευκολότερα το νόημα, αλλά απ’την άλλη το κομμάτι γίνεται πιο ξεχωριστό έτσι, δεν είναι ένα του σωρού. Πολύ ευτυχές ότι το φετινό (όπως και το περσινό) revamp δεν χάλασε το κομμάτι, ωστόσο η πρόκριση δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση και για την ώρα την θεωρώ απίθανη δυστυχώς. Παρά ταύτα είναι μια καλή προσπάθεια, καλή επιτυχία Αλβανία!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ