Ο OGAE Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή της Βουλγαρίας στη Eurovision 2018!

Η Βουλγαρία θα εκπροσωπηθεί στην Eurovision 2018, από τους Equinox, με το τραγούδι Bones σε σύνθεση Borislav Milanov.

Οι Equinox είναι ένα φωνητικό συγκρότημα που δημιουργήθηκε ως μουσικό project για την εκπροσώπηση της Βουλγαρίας στον 63ο διαγωνισμό της Eurovision. Οι Equinox αποτελούνται από τρεις Βούλγαρους και δύο Αμερικανούς τραγουδιστές και συγκεκριμένα τους Zhana Bergendorff, Georgi Simeonov, Vladimir Mihailov , Johnny Manuel και Trey Campbell.

H Zhana Bergendorff (γενν. 20/10/1985 στη Σόφια) ξεκίνησε το τραγούδι στην ηλικία των 7 ετών προερχόμενη από οικογένεια μουσικών (η μητέρα και οι παππούδες της). Στην ηλικία των 18 μετακόμισε στη Νότια Κορέα για να ξεκινήσει την καριέρα της και το 2010 στη Δανία όπου και πήρε μέρος στο Χ Factor Denmark. Στη συνέχεια έγινε γνωστή κερδίζοντας τη Βουλγαρική εκδοχή του X Factor το 2013 καθώς και με την κυκλοφορία του τραγουδιού Samurai το οποίο ήταν το πλέον δημοφιλές σε air play για πέντε εβδομάδες όταν κυκλοφόρησε.

Άλλα επιτυχημένα singles  που κυκλοφόρησε ήταν τα Igraem s teb do kraya“,  “Nevuzmojni sme sami” και Dokrai (Докрай)“. Επίσης κέρδισε το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη στα βραβεία του 2015 του BG radio ενώ το 2014 και 2015 συμπεριλήφθη στη λίστα του Forbes Bulgaria ανάμεσα στις διάσημες προσωπικότητες με την μεγαλύτερη επιρροή. Έχει ένα γιό (Leon, γενν. 2010) και μιλάει επίσης Αγγλικά, Κορεατικά και Δανέζικα.

Ο Georgi Simeonov (γνωστός και ως JJ) είναι τραγουδιστής, συνθέτης και μουσικός παραγωγός. Έκανε το ξεκίνημα του στην ηλικία των 16 με το συγκρότημα boy band 032 και το 2013 ξεκίνησε σόλο καριέρα κυκλοφορώντας τα singles “Podobre, che razbrah” and “Dilar na lubov“. To 2009 ξεκίνησε επίσης να διδάσκει μουσική στη Σόφια και τη Φιλιππούπολη και συγκεκριμένα pop, soul and RnB ενώ ταυτόχρονα υπήρξε και παραγωγός φωνητικών σε μερικούς από τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες της Βουλγαρίας.

Σε ετήσια βάση μαζί με τους μαθητές του διοργανώνει φιλανθρωπικά κονσέρτα για να βοηθήσει παιδιά που πάσχουν από διάφορες ασθένειες και κινητικά προβλήματα. Τελευταία του προσπάθεια ήταν η συμμετοχή του στην τελευταία έκδοση του X Factor Romania.

Ο Vladimir Mihailov είναι τραγουδιστής, ηθοποιός και συνθέτης και υπήρξε ο frontman των δημοφιλών συγκροτημάτων Safo και Sleng (για τους οποίους υπήρξε συν-δημιουργός και συμπαραγωγός) . Πριν επιλεγεί να συμμετάσχει στο project των Equinox είχε ήδη εμφανιστεί στη σκηνή της Eurovision το 2017 κάνοντας φωνητικά στη συμμετοχή του Kristian Kostov. Σαν ηθοποιός συμμετείχε σε δύο από τις δημοφιλέστερες ταινίες της χώρας του 2017 (Benzin, All She Wrote).

Έχει συνθέσει τραγούδια για πολλούς Βούλγαρους καλλιτέχνες, έχει πάρει μέρος στην βουλγαρική παραγωγή του musical Mamma Mia! Και επίσης έχει δανείσει την φωνή του σε πολλές μεταγλωττίσεις στα βουλγαρικά ταινιών κινουμένων σχεδίων (μεταξύ αυτών στα Frozen και Tangled).

O Johnny Manuel κατάγεται από το Flint της πολιτείας του Michigan των ΗΠΑ και είναι performer από την παιδική του ηλικία συμμετέχοντας μάλιστα σε τουρνέ των NSYNC το 2014. Σημαντική στιγμή στην καριέρα του υπήρξε η συμμετοχή του στο σώου Americas Got Talent το 2017 και ειδικά η ερμηνεία του στο I Have Nothing της Whitney Houston που απέσπασε 270 εκατομμύρια προβολές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στη συνέχεια κυκλοφόρησε δύο singles με τίτλους Come Alive and Blind Faith πριν αρχίσει να δουλεύει πάνω στο πρώτο του προσωπικό άλμπουμ.

Ο Trey Campbell είναι συνθέτης και προέρχεται από το Los Angeles is a Los Angeles και είναι επίσης ένας από τους συνδημιουργούς του τραγουδιού “Bones” το οποίο θα ερμηνεύσουν οι Equinox στην Πορτογαλία. Έχει γράψει μουσική για πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες μεταξύ αυτών οι Dua Lipa, Bebe Rexha, για την Julie Bergan από την Νορβηγία και την Alexandra Stan από την Ρουμανία.

πηγή φωτογραφίας youtube

ΣΤΙΧΟΙ

Επιμέλεια άρθρου, συντακτική ομάδα OGAE Greece

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κατώτερο του kostov αλλά και της genova αλλά περνάει σίγουρα… Τώρα για δεκάδα δεν είναι απίθανο προσωπικά όμως δεν με ενθουσιάζει

  2. Ωραίο αλλά καταντάει μονότονο και σίγουρα δεν έχει αέρα νικητή. Μπράβο στην Βουλγαρία που το παίρνει επιτέλους στα σοβαρά. Ας δοκιμάσουν όμως και κάτι καινούργιο. Κάθε χρόνο με την ίδια ομάδα πηγαίνουν. Σίγουρη πρόκριση και λογικά τοπ 10.
    Απο εμένα: #07/43
    καλή επιτυχία

  3. Προσωπικά, το θεωρώ καλύτερο από το περσινό, το οποίο δεν με ενθουσίασε. Το φετινό είναι, κατ’ εμέ, μακράν καλύτερο από άποψη ενορχήστρωσης και σύνθεσης. Ένα μείον που βρίσκω εγώ είναι ότι δεν είναι τραγούδι που σου κολλάει με την πρώτη. Χρειάζονται 4-5 ακούσματα για να το “χωνέψεις”. Δεν ξέρω αν αξίζει να πάρει βραβείο γιατί του λείπει η δυναμικότητα που απαιτεί ένα νικητήριο τραγούδι, αλλά αν σταθεί τυχερό και ευνοηθεί από τη συγκυρία ώστε να βγει πρώτο, δεν θα με χαλούσε καθόλου.

  4. Για μένα είναι λίγο κατώτερο του περσινού αλλά καλύτερο από της Poli Genova. Όπως και να χει, δε μου αρέσει η οπτική της Βουλγαρίας ως προς τον θεσμό τα τελευταία χρόνια. Έχουν εστιάσει τόσο πολύ στη νίκη, που καταλήγουν σε τραγούδια-συνταγές. Πιστεύω το τραγούδι θα πάει καλά, όμως οι γείτονες δε νομίζω ότι θα είναι ικανοποιημένοι με το “απλά καλά”.

  5. Άσχετο βέβαια με το θέμα αλλά πότε θα ανακοινωθούν οι ψηφοφορίες της Γαλλίας και Λευκορωσίας;

  6. Μου αρέσει πολύ που η μουσική είναι του στυλ “τραγούδι για fashion show” και οι στίχοι δεν θυμίζουν τραγουδάκι για γιουροβίζιον (I love beyond the bones, daaamn). Βασικά για την ώρα το χω πρώτο στο τοπ μου, και ελπίζω να έχουν και μια φαντασμαγορική και διαστημική παρουσία για να το πάρουν επιτέλους.

  7. Πρόκριση και τοπ10! Από εκεί και μετά δεν ξέρω αν μπορεί να διεκδικήσει την νίκη ,αλλά για μένα έχει κάποιες πιθανότητες!

  8. Εξαιρετικό τραγούδι για τη Βουλγαρία και φέτος! Επαγγελματική παραγωγή, ιδίως συνθετικά. Αν και δύσκολο να αποδοθεί πιστά στο live, πιστεύω οι ερμηνευτές θα το υποστηρίξουν και αναμένω μία εντυπωσιακή σκηνική παρουσία! Ελπίζω να εκτιμηθεί από το κοινό, εκεί είναι το θέμα (δε σου μένει με το πρώτο άκουσμα), γιατί στις επιτροπές θεωρώ θα σκίσει. Από τα αρκετά κομμάτια που διεκδικούν πρωτιά, σε αυτό δίνω ένα μικρό προβάδισμα. 9+/10 και 3/43 στο TOP μου

  9. Συμπαθητικό αλλά όχι για τοπ 3 και 5 που βλέπω από πολλούς. Είναι χειρότερο από το περσινό και το προ περσινό. Δεν θεωρώ ότι η Βουλγαρία έκανε την πιο σωστή επιλογή. Σίγουρα όμως είναι ένα καλό τραγούδι αλλά υπάρχουν πολλά καλύτερα πιο συναισθήματα από αυτό.

  10. Με ένα δυνατό live θα είναι ψηλά και πάλι η Βουλγαρία, γιατί έχει ένα πολύ καλό τραγούδι σκοτεινό, ατμοσφαιρικό και σημερινό. Αρκεί ωστόσο, εκτός από το φωνητικό μέρος, να υπάρχει και το ανάλογο staging που θα υποστηρίξει αισθητικά το συγκεκριμένο κομμάτι.

  11. Πολύ δυνατή κι η φετινή συμμετοχή της Βουλγαρίας!! Μπορώ να πω πως μου αρέσει περισσότερο από το περσινό, που το θεωρούσα κι το θεωρώ υπερεκτιμημένο. Γενικά η Βουλγαρία τα τελευταία χρόνια φλερτάρει έντονα με την πρωτιά αλλά δε θεωρώ πως φέτος θα το κατορθώσει. Μια πολύ καλή συμμετοχή που αξίζει την πρόκριση κι μια θεση μέσα στη 10άδα. Αλλά μέχρι εκεί.

  12. Ανάλογες προσπάθειες στο παρελθόν δεν είχαν μεγάλη επιτυχία (βλ. Ελβετία 2006, Αρμενία 2015). Βέβαια το Bones είναι πολύ καλύτερο από τις προαναφερθείσες συμμετοχές, αλλά το Beautiful Mess ήταν καλύτερο και επίσης δεν ξέρω κατά πόσο θα “δουλέψει” σκηνικά καθώς όταν έχεις ήδη ένα group 5 ατόμων μπορείς να προσθέσεις μόνο 1 ακόμα άρα όσο να πείς είναι κάπως περιοριστικό για την σκηνική παρουσία. Είναι tricky. Από ‘κει και πέρα θεωρώ ότι θα πάει καλά, 10άδα μπορεί άνετα να μπει αλλά δεν νομίζω ότι θα έχει την τύχη του περσινού και σε καμία περίπτωση δεν πάει για πρωτιά. Εν ολίγοις η Βουλγαρία θέλει την νίκη αλλά προς το παρόν φαίνεται οτι “it’s trying too hard”. Anyway, καλή επιτυχία Βουλγαρία!

  13. Σίγουρα περνάει τελικό, εκεί δς νομίζω ότι θα είναι 3αδα..εκτιμώ 4-8. Το βρίσκω κι εγώ ένα σκαλί πιο κάτω από το περσινό κ το προπέρσινο. Μου αεέσει φυσικά πολύ! Στο δικό μου τοπ το έχω 5 με 6. Καλη τύχη στους γείτονες!

  14. Η καλύτερη συμμετοχή της Βουλγαρίας στο διαγωνισμό..το περσινό έτσι κι αλλιώς δε μου άρεσε κι απορώ πως πήγε τόσο καλά..της Genova καλό ήταν αλλά όχι σαν το φετινό….καλή επιτυχία στην Βουλγαρία και γιατί όχι και με την πρωτιά!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ