JUNIOR EUROVISION 2018: #LightUp από το Μινσκ!

Όπως είχε ήδη ανακοινωθεί από τον προηγούμενο Οκτώβρη, ο επόμενος, ο 16ος κατά σειρά, διαγωνισμός Junior Eurovision, θα πραγματοποιηθεί στην Πρωτεύουσα της δύο φορές βραβευμένης Λευκορωσίας, το Μινσκ. Πριν από λίγες ημέρες, η EBU σε συνεργασία με το BTRC, το Εθνικό δίκτυο της χώρας, αποκάλυψε μερικές λεπτομέρειες γύρω από το διαγωνισμό.

Πρώτα απ’όλα ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού, και αυτή είναι η 25η Νοεμβρίου 2018, ενώ ως σλόγκαν επιλέχθηκε για ακόμη μια φορά ένα hashtag, με τη φράση Light Up (#LightUp). Το λογότυπο, συμβολίζει ένα πρωινό αστέρι αποτελούμενο από κάθετα παράλληλα ηχητικά κύματα, που εκφράζουν τις καλλιτεχνικές δυνατότητες και τα δημιουργικά κίνητρα των συμμετεχόντων που θα μετατρέψουν τη σκηνή του διαγωνισμού σε ένα ουρανό από αστέρια.

To Minsk Arena, το μεγαλύτερο συγκρότημα πολιτιστικών και αθλητικών διοργανώσεων της πόλης, χωρητικότητας 15,000 θέσεων,  είναι αυτό που θα φιλοξενήσει το διαγωνισμό. Αυτή θα είναι άλλωστε η δεύτερη φορά μετά το 2010 που φιλοξενεί τη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Ο επικεφαλής των events της EBU, Jon Ola Sand δήλωσε πως ¨Είμαστε ικανοποιημένοι που φέτος συνεργαζόμαστε με το BTRC και έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη πως θα διοργανώσουν ένα υπέροχο σόου τον Νοέμβριο. Αυτός θα είναι ο 16ος διαγωνισμός Junior Eurovision και είμαστε σίγουροι πως ο φετινός διαγωνισμός θα αναδείξει για ακόμη μια φορά το μουσικό ταλέντο των παιδιών.”

Ο περσινός διαγωνισμός έλαβε χώρα στην Τιφλίδα της Γεωργίας, στον οποίο κέρδισε η Ρωσία με το τραγούδι “Wings” της Polina Bogusevich.

Αν και ακόμη δεν έχει υπάρχει κάποια ανακοίνωση για τον αριθμό των χωρών που θα συμμετέχουν, σύμφωνα με το wikipedia, εκτός από τη διοργανώτρια Λευκορωσία, έχουν εκφράσει επιθυμία να συμμετέχουν οι Αρμενία, Γεωργία, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία και η περσινή νικήτρια Ρωσία.

Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά στον διαγωνισμό Junior Eurovision, μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece.

Αλέξανδρος Λιάπης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ