ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Ακούστε το τραγούδι «Bones» (VIDEO)!

Η αυλαία παρουσίασης των συμμετοχών για την 63η Eurovision «πέφτει», σήμερα, κι έτσι η δημόσια ραδιοτηλεόραση της Βουλγαρίας (BNT) κοινοποίησε το τραγούδι της που λέγεται «Bones». Το κομμάτι ερμηνεύεται από το συγκρότημα Equinox.

Τα μέλη του συγκροτήματος είναι τα εξής: Zhana Bergendorff, Vlado Mihailov, Georgi Simeonoc, Johnny Manuel και Trey Campbell. Το τραγούδι φέρει την υπογραφή των Borislav Milanov, Joacim Persson, Dag Lundberg και Trey Campbell.

Η Βουλγαρία διαγωνίζεται στο πρώτο «μισό» του πρώτου ημιτελικού που θα γίνει στη Λισαβόνα, στις 8 Μαΐου.

Δείτε το βίντεο κλιπ:

Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος

[Φωτογραφίες:youtube.com]

42 ΣΧΟΛΙΑ

  1. εξαιρετικο. το καλο πραγμα αργει να γινει. αξιζε η αναμονη. τριτη σερι προκριση για τη βουλγαρια και top 10. ευγε! χαιρομαι παρα πολυ που εχει παρει τοσο σοβαρα το διαγωνισμο μια χωρα που στο παρελθον δεν περνουσε καν στον τελικο

  2. Δεν “φωνάζει” ότι είναι νικητήριο τραγούδι αλλά είναι πολύ καλό. Το πώς θα στηθεί έτη σκηνή είναι πολύ σημαντικό, ίσως κρίνει και το αν θα κερδίσει

  3. Πολυ ωραιο κομματι. Ατμοσφαιρικο με πολυ καλη παραγωγη. Δεν θεωρω ομως οτι ειναι καλυτερο απο τα 2 προηγουμενα τους που με το πρωτο ακουσμα με ειχαν κερδισει και φωναζαν 5αδα. Ολα θα κριθουν στην παρουσιαση επι σκηνης καθως ειναι πολυ πιο δυσκολο να σκηνοθετησεις 4 ερμηνευτες χωρις να χαθει η συνοχη και η ενοτητα απο οτι να επικεντρωθεις σε ενα. Δεν θυμαμαι κουαρτετο ή παραπανω να ξεχωρισε. Οπως και να εχει ειναι μια πολυ καλη συμμετοχη και δεν θα κρυψω οτι θα ηθελα να ερθει ενα βραβειο στην Βουλγαρια που δειχνει οτι το θελει και το προσπαθει και δεν εχει κερδισει ποτε.

  4. Μόνο εμένα δεν μ αρεσει βρε παιδιά? Θεωρώ ότι δύσκολα περνάει κιόλας! Λόγω Α ημιτελικού που θα γίνει σφαγή!

  5. δεν ξέρω τα τραγούδια με τις πρώτες δεύτερες φωνές ένα σύμπλεγμα εκεί (όπως σερβία φέτος) δεν με ενθουσιάζουν….θεωρώ ότι πέρυσι είχαν το καλύτερο τραγούδι για εμένα αλλά φέτος δεν νομίζω να είναι δεκάδα …..

  6. Καμια σχεση με τα προηγουμενα 2 χρονια.Ηταν πολυ ανωτερα.Πολυ διαφημιση αλλα τελικα απογοητευτηκα.

  7. η Βουλγαρία πλέον ξέρει πως να παίζει το παιχνίδι…μπράβο επιτέλους και ένα καλό τραγούδι

  8. Αυτό που ήθελε η Βουλγαρία το πέτυχε και με το παραπάνω. Όλοι συζητούν για τη συμμετοχή της και λένε τα καλύτερα…με ένα αρκετά βαρετό τραγούδι, στο οποίο μόνο η εισαγωγή τύπου Gregorians αξίζει. Δε θα κερδίσει με την καμία, άλλωστε πολύ δύσκολα να κάνει συγκρότημα τη διαφορά. Το σίγουρο είναι ότι θα πάει καλά, επειδή ο κόσμος θέλει να πάει καλά. Μπράβο πάντως στη Βουλγαρία που καταπιάνεται με τόσο διαφορετική μουσική διεθνών προδιαγραφών και δε μένει με την ταμπέλα της μικρής φτωχής βαλκανικής χώρας.

  9. Πάρα πολύ καλό αλλά νομίζω λίγο κατώτερο του περσινού. Σίγουρα 10αδα, θα παίξει σημαντικό ρόλο η παρουσίαση για το πόσο ψηλά θα φτάσει. Συγχαρητήρια στην Βουλγαρία για τις τελευταίες συμμετοχές της στον διαγωνισμό. Καλή επιτυχία!!

  10. αρχικα θα κριθει το ποσο καλο ειναι απο το live…Ειναι ενα κομματι που στη studio μορφη φαινεται η επαγγελματικη δουλεια αλλα ολες αυτες οι πολυφωνιες και τα φωνητικα που κανουν απο μονοι τους ο ενας στον αλλο αν καταλαβα καλα εχουν καταστρεψει ολοκληρα concept…
    παντως σε ενα τοσο δυσκολο ημιτελικο δεν θα με εξεπληττε αν εμενε εκτος,σε συνδιασμο με ενα οχι τοσο καλο οπτικοακουστικο αποτελεσμα εννοω…

    νομιζω πως και η ελαχιστη δοση ερασιτεχνισμου να φανει απο καποια χωρα on-stage θα της κοστισει πολυ ακριβα σε αυτον το 1ο ημιτελικο…επαναλαμβανω θα εχουμε ΣΦΑΓΗ!!!

  11. Ανθρακας ο θησαυρος! Αν το Skeletons που ηταν καλυτερο σε αυτο το ειδος δεν πηγε καλα, αυτο θα παει χειροτερα!

  12. Αρκετά καλό! Προσωπικά προτιμούσα το περσινό που έβγαζε και αέρα νικητή, αλλά και αυτό πιστεύω ότι θα τα πάει πολύ καλά! Από κάτι Ισραήλ κλπ είναι σίγουρα καλύτερο.

  13. Το ακουσα 2η φορα με περισσοτερη ψυχραιμια. Ειναι παρα πολυ καλο. Ισως το πιο ενδιαφερον τραγουδι, αλλα παρ’ολα αυτα ειναι δυσκολο. Δεν ειναι τοσο ευπεπτο να σε παρει απο το πρωτο ακουσμα. Ομως κατα τη γνωμη μου θα διεκδικησει τη νικη. Εφοσον στο live φωνητικα και σκηνικα αποδωθει τελεια.

    9/10

  14. Το μόνο τραγούδι της φετινής eurovision που το έχω βάλει στους σελιδοδείκτες μου. Εντελώς υποκειμενική άποψη εννοείται, απλά είναι η μόνη ποπ που μ’ αρέσει. Νομίζω αλλά και εύχομαι ότι θα τα πάει εξαιρετικά. Τι ωραίος 1ος ημιτελικός!

    • μακραν ο καλυτερος ημιτελικος που θυμαμαι οσα χρονια παρακολουθω eurovision. θα γινει σφαγη και θα αποκλειστουν τραγουδια φαβορι

  15. Εξαιρετικό τραγούδι για ακόμα μια φορά από την Βουλγαρία…ακούστε το αρκετές φορές και θα καταλάβετε ότι είναι αρκετα καλό τώρα αν άξιζε την αναμονή και τις προσδοκίες του καθενός αυτό είναι διαφορετικό θέμα ..θεωρώ ότι θα αγγίξει 5αδα για άλλη μια φορά
    Υ.Γ μακάρι να μην κερδίσει αυτό το τσίρκο του Ισραήλ ειλικρινά γυρίζει τον διαγωνισμό 10 χρόνια πίσω και δικαιολογημένα με τέτοια τραγούδια αποκαλούν τον διαγωνισμό ΠΑΝΥΓΗΡΑΚΙ

  16. Ενώ σαν πρώτο άκουσμα απλά μένεις με μια απορία ..Στο δεύτερο καταλαβαίνεις ότι είναι ότι πιο ενδιαφέρον σαν άκουσμα !Δυσκολο γιατί δεν είναι τραγούδι που σου μένει εύκολα αλλά θεωρω ότι με μια καλή σκηνική παρουσία και καλό live θα πάει αρκετά ψηλά !
    Καλή επιτυχία

  17. Είναι και αυτο καλό. Με τόσα καλά κομμάτια στον ημιτελικό αυτο θα γινει πραγματική σφαγη…. ελπίζω να μην μείνουμε εμεις εκτός γιατι σιγουρα καλα κομματια δεν θα περασουν…

  18. Η βουλγαρια δε στοχευει σε νικη με αυτό το κομματι.Πολυ ωραιο αλλα για ένα τοπ 10 αντε τοπ 5.

  19. ποοο σφαγη θα γινει στον 1ο ημιτελικο. Ελπιζω Ελλαδα και Κυπρος να τα καταφερουν!!!
    για Ελλαδα ειμαι αρκετα πιο αισιοδοξος, για Κυπρο δεν ξερω αλλα το ευχομαι και οχι επειδη δεν εχει καλο τραγουδι η Κυπρος αλλα εχει πολλα πιο ομορφα!!!

  20. Από τις καλύτερες χρονιές της Eurovision..υπάρχουν τα πάντα..ethnic,pop,μπαλάντες,rock,country,οπερα,έχουμε κ 1-2 ‘κιτσ’θα γίνει σφαγή..ευτυχώς θα εμφανιστούμε στο Β μισό του ημιτελικού..αν κ φέτος κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος οτι θα πάει τελικό
    Όσο για τη Βουλγαρία..στην αρχή μ φάνηκε παράξενο,μετά από 2-3 φορές όμως..Νο2 στο τοπ μου

  21. Στον 1ο ημιτελικο προβλεπω οτι θα περασουν (με τυχαια σειρα): Λευκορωσια, Βελγιο, Βουλγαρια, Τσεχια, Ισραηλ, Αρμενια, Ελλαδα, Φινλανδια και αλλες δυο μεταξυ Αυστριας, Κροατιας, Σκοπιων και Κυπρου. δεν ξερω πραγματικα χαμος.
    Στον 2ο ημιτελικο: Αυστραλια, Δανια, Ολλανδια, Νορβηγια, Ρωσια, Σουηδια, Ουκρανια, Σερβια, Λετονια, Μαυροβουνιο ή Ρουμανια

  22. Στην αρχη δεν σου αρεσει
    οσο το ακους το βλεπεις και το νιωθεις…. Σοφιααααα Σοφιαααα……
    Ερχεταιιιιιιι

  23. Συνθετικά μέτριο της βουλγαρίας αλλά ενορχηστρωτικά πολύ επαγγελματικό. Λογικά θα περάσει λόγω βαβούρας γύρω από τη συμμετοχή. Αν το έστελνα καμία Λιθουανία θα πήγαινε για πάτο. Αυτός που πρέπει να ετοιμάζεται για αποκλεισμό από τον α’ ημιτελικό είναι ξεκάθαρα η Φινλανδία. Έκανε και δεύτερο λάηβ στο Λιθουανικό τελικό η Σάρα Άλτο και ήταν κιτς όσο δεν πάει….Βέβαια μη μιλαμε και εμείς και κρίνουμε τους άλλους που έχουν παρουσιάσει λάηβ τις συμμετοχές τους γιατι την ελληνική συμμετοχή ούτε μια φορά λάηβ δεν την έχουμε δει και ακούσει και με δεδομένο το φτύσιμο της Πανικ Ρέκορντς για την Τερζή φετος, δεν αποκλείω και την εκπληξη να μείνουμε εκτός τελικού ή εκτός δεκαπεντάδας….. Το τραγούδι μας αρέσει και θα μπορούσε και επτάδα αλλά θέλει απογειωτική σκηνική παρουσία και ερμηνεία για να ξεχωρίσει φέτος. Εγω πιστεύω οτι πρέπει ο Τερζής να βοηθήσει την κόρη του και να ρίξει λεφτά στη συμμετοχή ο ίδιος. Δεν είναι υποχρεωμένος αλλά βρε πασχάλη μου τόσα λεφτά και αγάπη σου έδωσε ο έλληνας τόσα χρόνια, δώσε και συ κάτι για την ελλάδα…Η κόρη σου διαγωνίζεται και καμία ΕΡΤ και καμία δισκογραφική δεν φαίνεται να την βοηθάει ιδιαίτερα.

    • Διαφωνώ για την saara. Βελτιώθηκε στο live κατά την γνώμη μου και ήταν σχεδόν άψογη. Ναι δεν λέω ότι δεν θα μου έκανε εντύπωση ένας αποκλεισμός αλλά με τόσα καλά τραγούδια στον Α ημιτελικό τα πάντα γίνονται. Και όσον αφορά την εμφάνιση, δεν θα είναι έτσι

  24. ναι οκ!!! δεν ξέρω, κάλο είναι βασικά.. δεν θα είναι όσο ψιλά ήταν προηγούμενα χρονιά για κανένα λόγο όμως, άλλα κάλο!

  25. Σαν παραγωγή είναι επιμελημενο. Δεν είναι κακό, δεν είναι και τρομερά καλό, ώστε να χτυπήσει top5 ή πρωτιά. Πολλή φασαρία μένει στα δικά μου αυτιά. Εντωμεταξυ μόνο σε μένα θυμίζει το ρεφραιν το “human” του rag’n’bone man;

  26. Αρκετά καλό αλλά δεν σου μένει εύκολα ούτε έχει αέρα νικητή. Αν δε γινόταν όλος αυτός ο ντόρος στα στοιχήματα κλπ παίζει να μιλούσαμε ακόμα και για αποκλεισμό.

  27. Δημιουργεί την αίσθηση και το vibe του περσινού Skeletons (Azerbaijan), μόνο που, κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι πολύ καλύτερο και πολύ πιο “δυνατό”. Είναι μία πολύ προσεγμένη δουλειά, αλλά δεν έχει τον δυναμισμό που χρειάζεται ένα νικητήριο τραγούδι. Βέβαια, νομίζω πως η φετινή Eurovision κρύβει πολλές εκπλήξεις, οπότε ποτέ δεν ξέρεις. Όπως και να ‘χει, καλή επιτυχία στη Βουλγαρία γιατί το αξίζει.

  28. Μια κρυάδα με έπιασε ακούγοντάς το. Η μελωδία μου βγάζει μια μιζέρια ενώ με κουράζουν οι φωνές. Δεν μου αρέσει καθόλου.

    • Μολις ειδα οτι αρχισε η πτωση στα στοιχηματα. Ηδη στην 4η θεση. Και εχει δρομο ακομα η πτωση. Σιγουρα θα ειναι κατω απο το δικο μας, αλλα και της Κυπρου στον τελικο.

      • Παράλληλα, ανεβαίνουμε εμείς στα στοιχήματα σιγά σιγά. Αν και τα στοιχήματα δεν λένε πολλά, είναι κάτι κι αυτό.

      • Νομιζω οτι και η Ελλαδα αλλα και η Κυπρος θα πανε καλα φετος. Οποτε λογικο ειναι σιγα σιγα να ανεβαινουμε. Εμεις καλα ειμαστε. Σε λιγο καιρο θα ανεβει και η Κυπρος, ειδικα στις δοκιμες που η Φουρειρα ειναι σιγουρο οτι θα σκισει επι σκηνης. Εμεις ελπιζω να εχουμε μια σκηνικη παρουσια ανταξια του τραγουδιου.
        Τα στοιχηματα δειχνουν τις τασεις. Αλλα πριν 5 μερες ελεγαν ολοι θα νικησει η Εσθονια επειδη ανεβηκε τρελα στη δευτερη θεση. Χθες λεγανε για το Ισραηλ. Πριν 1 μηνα λεγανε για τη Βουλγαρια.

  29. Η Βουλγαρία ψαρεύει σε αχαρτογράφητα ύδατα για τα δεδομένα του διαγωνισμού και πραγματικά αυτό θέλει αυτοπεποίθηση και επαγγελματισμό στο έπακρο για να κατορθώσει κάτι αξιοπρεπές και αξιομνημόνευτο. Το έργο της φαντάζει τιτάνιο γιατί η βουλγαρική συμμετοχή έχει πολλά βαρίδια: δύσκολος ήχος, πολύ μακριά από ευκολομνημόνευτο ρυθμό που σου “κολλάει” με το πρώτο γιατί είναι ευχάριστος και επαναλαμβανόμενος (λέγονται και τραγούδια του συρμού ή τσιχλόφουσκες), επίσης το γενικό ύφος είναι αρκετά σκοτεινό (παρά το ερωτικό θέμα του) και δυστυχώς ο διαγωνισμός κυριαρχείται ελέω τηλεψηφοφορίας της ευρωπαϊκής μάζας είτε από ρυθμικά τραγούδια, είτε από δακρύβρεχτα τραγούδια (καμία σχέση το βουλγάρικο με τέτοια!), έπειτα ένα τόσο δύσκολο και σκοτεινό τραγούδι το οποίο είναι ομαδική προσπάθεια επιβάλλεται να είναι άψογα παρουσιασμένο (ερμηνευμένο και σκηνοθετημένο) ώστε να μπορέσει να γίνει ελκυστικό σε ευρύτερο κοινό (πέρα από τους λίγους που θα το εκτιμήσουν αμέσως) και αυτό είναι κάτι που αγγίζει τα όρια του ακατόρθωτου (πώς να κάνεις ελκυστικό ένα απόκοσμο τραγούδι χωρίς να προδώσεις τις προθέσεις του, το βαθύτερο νόημά του;;;;;). Παρακινδυνευμένη επιλογή από τη Βουλγαρία που τη σέβομαι απεριόριστα, αλλά θα είμαι ειλικρινής και θα ομολογήσω ότι δεν θα ήθελα να μας εκπροσωπούσε γιατί χαίρομαι να βλέπω τη συμμετοχή μας και στον τελικό. Το σέβομαι το τραγούδι αυτό, αλλά το αντιμετωπίζω κυρίως με δέος παρά με ενθουσιασμό ή θαυμασμό. Ευχαριστώ πραγματικά τη Βουλγαρία που δεν μας θεωρεί θεατές τσίρκου για να στείλει μια γελωτοποιό να κακαρίζει νομίζοντας ότι ερμηνεύει τραγούδι.
    ΥΓ Ξεχάσατε ότι περιμένουμε και το τραγούδι της Γεωργίας που περιμένει να κάνει εντύπωση παρουσιάζοντάς το τελευταία

  30. Πολύ ωραίο κομμάτι από τη Βουλγαρία που εξελίσεται σε γιουροβιζιανική δύναμη!
    Μπορεί να μου εξηγήσει κανείς γιατί τόσος χαμός για το τραγούδι του Ισραηλ;
    Καταλαβαίνω ότι το όλο κόνσεπτ έχει την πλάκα του αλλά το τραγούδι δεν είναι καν πολύ πιασάρικο σαν ήχος…
    Τώρα τί να πω… μπορεί να το δούμε και ψηλά.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ