ΣΟΥΗΔΙΑ: Απόψε ο τελικός του Melodifestivalen 2018!

Πέντε εβδομάδες, 35 ημέρες, 5 ζωντανές μεταδόσεις και 28 τραγούδια, και να που φτάσαμε στον μεγάλο τελικό του Melodifestivalen 2018. Ενός φεστιβάλ που γενικά απογοήτευσε τόσο σε επίπεδο τραγουδιών όσο και παρουσίασης. Κι όμως η αγωνία παραμένει για τον επόμενο εκπρόσωπο της Σουηδίας και τα βλέμματα των φαν του διαγωνισμού θα είναι στραμμένα απόψε στη Στοκχόλμη για να μάθουμε τον επόμενο 58o εκπρόσωπο της χώρας.

Τα 12 διαγωνιζόμενα τραγούδια σε σειρά εμφάνισης είναι:

  1. Mendez – Everyday
  2. Renaida – All The Feels
  3. Martin Almgren – A Bitter Lullaby
  4. John Lundvik – My Turn
  5. Jessica Andersson – Party Voice
  6. LIAMOO – Last Breath
  7. Samir & Viktor – Shuffla
  8. Mariette – For You
  9. FELIX SANDMAN – Every Single Day
  10. Margaret – In My Cabana
  11. Benjamin Ingrosso – Dance You Off
  12. Rolandz – Fuldans

Από τους παραπάνω καλλιτέχνες ένας έχει βρεθεί στη σκηνή της Eurovision. Η Jessica Andersson (Σουηδία 2003, Melodifestivalen 2003, 2004, 2006, 2007, 2010, 2015). Από τους υπόλοιπους έχουν ξαναβρεθεί στη σκηνή του Melodifestivalen οι: Benjamin Ingrosso (2017), Samir & Viktor (2015 & 2016), Mendez (2002 & 2003), Felix Sandman (2017), Mariette (2015 & 2017). Η Margaret συμμετείχε στον Εθνικό Τελικό της Πολωνίας το 2016 με το τραγούδι «Cool me Down» με το οποίο ήρθε δεύτερη, ενώ κέρδισε τον OGAE Second Chance Contest 2016. Τη συμμετοχή της συνυπογράφει ο Arash (Αζερμπαϊτζάν 2009).

Όπως κάθε χρονιά τα τελευταία περίπου δέκα χρόνια, στον Τελικό το αποτέλεσμα κρίνεται από την ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού και μιας 11μελούς διεθνούς επιτροπής. Οι 11 αυτές χώρες που έχουν το 50% του τελικού αποτελέσματος είναι: Αλβανία, Αρμενία, Αυστραλία, Γαλλία, Γεωργία, Ηνωμένο Βασίλειο Ισλανδία, Ιταλία, Κύπρος, Πολωνία και Πορτογαλία. Η Αλβανία, η Γεωργία και η Πορτογαλία συμμετέχουν για πρώτη φορά.

Μια μικρή αλλαγή στον τρόπο βαθμολογίας των επιτροπών είναι πως ενώ μέχρι και πέρσι κάθε μια από τις επιτροπές έδινε 43 βαθμούς (12, 10, 8, 6, 4, 2, 1) ψηφίζοντας 7 από τα 12 τραγούδια του τελικού, φέτος η κάθε μια από τις 11 επιτροπές να ψηφίζει με το σύστημα Eurovision (12, 10, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1) έτσι ώστε να βαθμολογούν 10 από τα 12 τραγούδια. Αυτό ανεβάζει αυτόματα τον συνολικό αριθμό πόντων των επιτροπών στους 638 από 473, και αντίστοιχα και του κοινού.

Τον Τελικό θα παρουσιάσει ο David Lindgren (Melodifestivalen 2012, 2013, 2016) με μικρή βοήθεια από τον Freddie Svensson. Το σόου που θα ξεκινήσει στις 21:00 ώρα Ελλάδος, θα μεταδοθεί και μέσω διαδικτύου σε ειδικό link που θα δημοσιευθεί εδώ.

Αλέξανδρος Λιάπης

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όποιο και να είναι το νικητήριο τραγούδι του MF, θεωρώ σίγουρο ότι δεν θα διεκδικήσει την πρωτιά. Ίσως ένα καλό “χαστούκι”, αντι για “χάδια” (κυρίως από τις επιτροπές), θα βοηθούσε τους Σουηδούς ώστε να επανέλθουν πιο δυναμικά.

  2. Ο μόνος τρόπος να βελτιωθεί το επίπεδο του mf είναι να φάει πάτο η Σουηδία για μια-δυο χρονιές. Και παράλληλα να συνεχίσουν να κερδίζουν το διαγωνισμό “αντιεμπορικά” ή ιδιαίτερα τραγούδια.

  3. Χαμηλό επίπεδο φέτος…. Λίγα ξεχωριζω μέχρι στιγμής … Αβέβαιη χρονια με μέτρια τραγούδια!!!

  4. Πολύ χαμηλό το επίπεδο φέτος. Πάντως καλύτερο τραγούδι έχει ο Benjamin Ingrosso με το Dance You Off , έτοιμο και σκηνοθετικά αλλά βγαίνει πολύ γυναικωτός ειδικά στο κούνημα της μέσης και των γοφών. Εμένα δεν με ενοχλεί αλλά αν κάποιους τους ενοχλεί ίσως και να μην πάει καλά η Σουηδία φέτος, με την προϋπόθεση βέβαια αν βγει αυτός.

  5. Αν και φωνητικά υπάρχουν πιο άξιοι συμμετέχοντες, νομίζω η Andersson είναι η καταλληλότερη για εκπροσώπηση. Η αλήθεια βέβαια είναι πως ότι και να στείλει η Σουηδία (ακόμα και την τελευταία γλίτσα, το Fuldans) θα βρεθεί σίγουρα ψηλά και στα στοιχήματα ψηλότερα…

  6. Προσωπικά θέλω να κερδίσει ο Felix και σαν 2η επιλογή ο LIAMOO…Λογικά όμως θα κερδίσει ο Benjamin είναι και το φαβορί.Απλά επειδή δεν είναι και το ΤΕΡΑΣΤΙΟ φαβορί ελπίζω να γίνει κάποια έκπληξη απόψε!

  7. Ό,τι και να στείλει η Σουηδία τουλάχιστον στις επιτροπές έχει ήδη μια θέση στη πεντάδα. Θα συμφωνήσω με τους φίλους πιο πάνω ότι η Σουηδία πρέπει να πατώσει μια δύο φορές για να σταματήσει να επαναπαύεται.

  8. Η Σουηδια μπορει πολυ ευκολα να παρει πρωτια οποτε το θελησει και πιστευω θα το κανει με την Wiktoria η αν μασ παιξει πολυ ασχημα και πονηρα θα στειλουν μια Zara Larsson και πολυ καλα θα κανουν και θα μας παρει τα σοβρακα

  9. Η αίσθησή μου είναι ότι υπάρχουν 3 τραγούδια που θα μπορούσαν να πλασαριστούν στην 5άδα του τελικού της Eurovision.

    Μιλάω για τα:
    Benjamin Ingrosso – Dance You Off
    Felix Sandman – Every Single Day
    John Lundvik – My Turn

    Για να δούμε…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ