ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Ορατός κίνδυνος για τη συμμετοχή της στη Λισαβόνα!

Κι ενώ οδεύουμε προς την ολοκλήρωση της επιλογής των εκπροσώπων για τις 43 συμμετέχουσες χώρες στη Eurovision της Λισαβόνας, η Ουκρανία, παρ’ ό,τι έχει επιλέξει ήδη εκπρόσωπο τον Mélovin με το τραγούδι «Under the Ladder»,  βρίσκεται μπροστά σε μια ορατή απειλή για τη συμμετοχή της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της EBU, o Ουκρανικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός UA: PBC, που αποτελεί μέλος της EBU, ενδέχεται να αναγκαστεί να κλείσει μέχρι το τέλος Απριλίου εάν δεν εξασφαλισθεί επαρκή χρηματοδότηση για τη λειτουργία του.

Το γεγονός αυτό είναι προφανές ότι θέτει τη συμμετοχή της Ουκρανίας στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2018 υπό ορατή απειλή, εάν δεν βρεθεί λύση.

Οι διευθυντές του UA: PBC τόνισαν την περασμένη εβδομάδα σε συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Κίεβο την επείγουσα ανάγκη εξεύρεσης επαρκούς χρηματοδότησης για τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας αυτή τη στιγμή λειτουργεί με το ήμισυ του προϋπολογισμού που προβλέπεται από την ουκρανική νομοθεσία και απαιτείται να βρεθεί επείγουσα βραχυπρόθεσμη λύση, που να εξασφαλίζει τη λειτουργία του έως τα τέλη του 2018.

Η επικεφαλής των σχέσεων με τα κράτη μέλη της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, Radka Betcheva, αναφέρει:

«Ανησυχούμε ιδιαίτερα ότι η έλλειψη βιώσιμης χρηματοδότησης για τον UΑ: PBC θα εκμηδενίσει την ανάπτυξη αυτού του σημαντικού δημοκρατικού θεσμού και απειλεί την ίδια την ύπαρξή του την τρέχουσα περίοδο. Αυτό μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τις ενταξιακές συνομιλίες της Ουκρανίας με την ΕΕ και την προώθηση της περαιτέρω οικονομικής βοήθειας από την ΕΕ».

Χθες (6/3) τo UA:PBC σε ανάρτηση στο twitter, απαντώντας ουσιαστικά στις πληροφορίες αυτές, αν και επιβεβαιώνει το πρόβλημα χρηματοδότησης, ωστόσο το αποσυνδέει από τη συμμετοχή της Ουκρανίας στη Eurovision, για την οποία προετοιμάζονται κανονικά.

Σε σημερινό άρθρο του (7/3) το ESCToday , μας μεταφέρει την απάντηση και τις προθέσεις της EBU σχετικά με το θέμα. Όπως αναφέρει η EBU:

«σε αυτές τις περιπτώσεις που ένας ραδιοτηλεοπτικός φορέας δεν μπορεί να εκπληρώσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις, υπάρχουν πάντα σχέδια έκτακτης ανάγκης, όπως είναι φυσιολογικό να συμβαίνει σε τέτοιες εκδηλώσεις διεθνούς ενδιαφέροντος. Η EBU συνεχίζει να εργάζεται εντατικά μαζί με τo UA:PBC για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2018 στη Λισαβόνα»

Όπως έχουμε αναφέρει, η Ουκρανία έχει κληρωθεί να συμμετάσχει στο δεύτερο ήμισυ του δεύτερου ημιτελικού στις 10 Μαϊου.

Μείνετε με τον OGAE Greece για να μάθετε τις νεότερες εξελίξεις σχετικά με την ουκρανική συμμετοχή.

ηγή: Eurovisionworld.com, ESCToday, φωτογραφία:Eurovoix]

Written by 

Related posts

9 Thoughts to “ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Ορατός κίνδυνος για τη συμμετοχή της στη Λισαβόνα!”

 1. inspector

  Karma!
  Τελικά δεν είναι γραφτό να δούμε 43 συμμετοχές μετά το 2008 και 2011 😂

 2. Shame

  Και ηταν απο τις λίγες αξιοπρεπείς ποπ παρουσίες φέτος. Κρίμα. Το οτι οι Σουηδοί παραγωγοί έκαναν σαμποτάζ στην περσινή διοργάνωση (εμμέσως πλην σαφώς αναφέρθηκε και απο την κοζακου αυτό πέρσι) και επειδή η διοργάνωση του Κιέβου ήταν τελικώς μέτρια , δεν πρέπει να χαιρόμαστε με τη μη δυνατότητα συμμετοχής τους φέτος.

  1. Nikolas-sweden

   Δε το θυμαμαι αυτο που λες. Με ποιο τροπο εκαναν οι σουηδοι σαμποταζ στους ουκρανους περυσι;

 3. Giorgos

  Έλα παιδιά…τα ξανακούσαμε και πέρυσι με τον κρατικό φορέα του Ισραήλ και τελικά συμμετείχε η χώρα κανονικότητα…αμάν αυτή η τρομολαγνεία που μας διακατέχει…

  1. ABC

   H ΙΒΑ όντως έκλεισε περσυ, αλλά αυτό συνέβη τον Ιούνιο, με αποτέλεσμα ο νεος σταθμός που ιδρύθηκε να έχει το χρόνο να γίνει μέλος της ΕΒU & να συμμετάσχει φέτος.

   1. Giorgos

    Πάντως, έχω την εντύπωση ότι κι αυτοί θα προλάβουν. Στη χειρότερη θα «τραβήξουν» τη βιωσιμότητα του φορέα. Εδώ ολόκληρο Mega σέρνεται τόσα χρόνια…οι Ουκρανοί δε θα τα καταφέρουν;

 4. Jim

  Κρίμα γιατί έχει πολύ ωραίο τραγούδι φέτος η Ουκρανία. Ελπίζω τελικά να πάρει μέρος κανονικά.

 5. stelios

  Κριμα για Μελοβιν…. ελπιζω να μην πάθει ότι ο ρουμανος το 2016!!!!

 6. Sotiris 70

  Τελικα η Ουκρανια θα παρει μερος στην Eurovision η θα μεινει εκτος οπως εγινε με την Ρουμανια το 2016

ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟΥ