ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Ορατός κίνδυνος για τη συμμετοχή της στη Λισαβόνα!

Κι ενώ οδεύουμε προς την ολοκλήρωση της επιλογής των εκπροσώπων για τις 43 συμμετέχουσες χώρες στη Eurovision της Λισαβόνας, η Ουκρανία, παρ’ ό,τι έχει επιλέξει ήδη εκπρόσωπο τον Mélovin με το τραγούδι “Under the Ladder”,  βρίσκεται μπροστά σε μια ορατή απειλή για τη συμμετοχή της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της EBU, o Ουκρανικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός UA: PBC, που αποτελεί μέλος της EBU, ενδέχεται να αναγκαστεί να κλείσει μέχρι το τέλος Απριλίου εάν δεν εξασφαλισθεί επαρκή χρηματοδότηση για τη λειτουργία του.

Το γεγονός αυτό είναι προφανές ότι θέτει τη συμμετοχή της Ουκρανίας στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2018 υπό ορατή απειλή, εάν δεν βρεθεί λύση.

Οι διευθυντές του UA: PBC τόνισαν την περασμένη εβδομάδα σε συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Κίεβο την επείγουσα ανάγκη εξεύρεσης επαρκούς χρηματοδότησης για τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας αυτή τη στιγμή λειτουργεί με το ήμισυ του προϋπολογισμού που προβλέπεται από την ουκρανική νομοθεσία και απαιτείται να βρεθεί επείγουσα βραχυπρόθεσμη λύση, που να εξασφαλίζει τη λειτουργία του έως τα τέλη του 2018.

Η επικεφαλής των σχέσεων με τα κράτη μέλη της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, Radka Betcheva, αναφέρει:

“Ανησυχούμε ιδιαίτερα ότι η έλλειψη βιώσιμης χρηματοδότησης για τον UΑ: PBC θα εκμηδενίσει την ανάπτυξη αυτού του σημαντικού δημοκρατικού θεσμού και απειλεί την ίδια την ύπαρξή του την τρέχουσα περίοδο. Αυτό μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τις ενταξιακές συνομιλίες της Ουκρανίας με την ΕΕ και την προώθηση της περαιτέρω οικονομικής βοήθειας από την ΕΕ”.

Χθες (6/3) τo UA:PBC σε ανάρτηση στο twitter, απαντώντας ουσιαστικά στις πληροφορίες αυτές, αν και επιβεβαιώνει το πρόβλημα χρηματοδότησης, ωστόσο το αποσυνδέει από τη συμμετοχή της Ουκρανίας στη Eurovision, για την οποία προετοιμάζονται κανονικά.

Σε σημερινό άρθρο του (7/3) το ESCToday , μας μεταφέρει την απάντηση και τις προθέσεις της EBU σχετικά με το θέμα. Όπως αναφέρει η EBU:

“σε αυτές τις περιπτώσεις που ένας ραδιοτηλεοπτικός φορέας δεν μπορεί να εκπληρώσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις, υπάρχουν πάντα σχέδια έκτακτης ανάγκης, όπως είναι φυσιολογικό να συμβαίνει σε τέτοιες εκδηλώσεις διεθνούς ενδιαφέροντος. Η EBU συνεχίζει να εργάζεται εντατικά μαζί με τo UA:PBC για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2018 στη Λισαβόνα

Όπως έχουμε αναφέρει, η Ουκρανία έχει κληρωθεί να συμμετάσχει στο δεύτερο ήμισυ του δεύτερου ημιτελικού στις 10 Μαϊου.

Μείνετε με τον OGAE Greece για να μάθετε τις νεότερες εξελίξεις σχετικά με την ουκρανική συμμετοχή.

ηγή: Eurovisionworld.com, ESCToday, φωτογραφία:Eurovoix]

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και ηταν απο τις λίγες αξιοπρεπείς ποπ παρουσίες φέτος. Κρίμα. Το οτι οι Σουηδοί παραγωγοί έκαναν σαμποτάζ στην περσινή διοργάνωση (εμμέσως πλην σαφώς αναφέρθηκε και απο την κοζακου αυτό πέρσι) και επειδή η διοργάνωση του Κιέβου ήταν τελικώς μέτρια , δεν πρέπει να χαιρόμαστε με τη μη δυνατότητα συμμετοχής τους φέτος.

    • Δε το θυμαμαι αυτο που λες. Με ποιο τροπο εκαναν οι σουηδοι σαμποταζ στους ουκρανους περυσι;

  2. Έλα παιδιά…τα ξανακούσαμε και πέρυσι με τον κρατικό φορέα του Ισραήλ και τελικά συμμετείχε η χώρα κανονικότητα…αμάν αυτή η τρομολαγνεία που μας διακατέχει…

    • H ΙΒΑ όντως έκλεισε περσυ, αλλά αυτό συνέβη τον Ιούνιο, με αποτέλεσμα ο νεος σταθμός που ιδρύθηκε να έχει το χρόνο να γίνει μέλος της ΕΒU & να συμμετάσχει φέτος.

      • Πάντως, έχω την εντύπωση ότι κι αυτοί θα προλάβουν. Στη χειρότερη θα “τραβήξουν” τη βιωσιμότητα του φορέα. Εδώ ολόκληρο Mega σέρνεται τόσα χρόνια…οι Ουκρανοί δε θα τα καταφέρουν;

  3. Κρίμα γιατί έχει πολύ ωραίο τραγούδι φέτος η Ουκρανία. Ελπίζω τελικά να πάρει μέρος κανονικά.

  4. Τελικα η Ουκρανια θα παρει μερος στην Eurovision η θα μεινει εκτος οπως εγινε με την Ρουμανια το 2016

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ