ΓΕΩΡΓΙΑ: Ακούστε το τραγούδι των Iriao για την Eurovision 2018!

Ήταν παραμονή Πρωτοχρονιάς όταν η κρατική τηλεόραση της Γεωργίας GPB, προέβη στην ανακοίνωση ότι το συγκρότημα που θα εκπροσωπήσει την χώρα στην Eurovision της Λισαβόνας θα είναι οι Iriao!

Πρόκειται για ένα ethno jazz συγκρότημα από την Τιφλίδα, αποτελούμενο από επτά άνδρες μουσικούς και τραγουδιστές. Το συγκρότημα γεννήθηκε το 2013 και το όνομα «Iriao» προέρχεται από την κοινή φράση «Iriao-uruao» της δυτικόγεωργιανής μεθόδου ερμηνείας τραγουδιών Krimanchuli (πολυφωνία που χαρακτηρίζει την τοπική ποικιλία του yodel). Αναλυτικά, τα μέλη του συγκροτήματος είναι: Dato Malazonia, Davit Kavtaradze, Shalva Gelekhva, Levan Abshilava, Goerge Abashidze, Bidzina Murgulia και Mikheil Javakhishvili.

Ο τίτλος του τραγουδιού είναι «Sheni Gulistvis» ενώ στα αγγλικά μεταφράζεται ως «For you» και μπορείτε να το ακούσετε παρακάτω!

Το τραγούδι αποτελεί δημιουργία του  Dato Malazonia, ιδρυτή του συγκροτήματος. Είναι μόλις η δεύτερη φορά που θα ακουστούν τα γεωργιανά στην σκηνή της Eurovision. Η πρώτη και μοναδική μέχρι σήμερα φορά, ήταν το 2012, με την συμμετοχή της χώρας I’m a Joker. Περιείχε στίχους τόσο στα αγγλικά όσο και στα γεωργιανά και κατέληξε στην 14η θέση του 2ου ημιτελικού.

Πώς σας φαίνεται η συμμετοχή της χώρας;

Πηγή φωτογραφίας: 1tv.ge

32 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συμπαθεις ερμηνευτές αλλά απίστευτα βαρετό. Κρίμα. Περίμενα κάτι διαφορετικό και καλό από τη Γεωργία. Απελπισία φέτος ο διαγωνισμος.

  2. Εντάξει οι συμμετοχές έκλεισαν με τη Βουλγαρία. Καληνύχτα σας και όνειρα γλυκά. Καλέ μου Τσέχε σου βρήκα αντικαταστάτη στην τελευταία θέση…

  3. Ακόμα και σ’ αυτόν τον “εύκολο” ημιτελικό, δύσκολα θα πάρει την πρόκριση η Γεωργία.

  4. για καποιο λογο μου θυμιζει το “mižerja” της κροατιας το 2013. καμια ελπιδα προκρισης

  5. Σαν εθνικος υπνος μου ακουγετε, ωραια η μουσικη αλλα και το video clip, αλλα δεν μου εμεινε κατι.

  6. Πάει και το τελευταίο κομμάτι Πολύ αδιάφορο για μένα Το ωραίο είναι ότι θα έχουμε μια αμφίρροπη eurovision εγώ προσωπικά βλέπω νίκη Ισραήλ φέτος το τραγούδι έφτασε 1 εκατομμύριο προβολές σε 2 μέρες μόνο απίστευτο φαίνεται

    • Καλά οι προβολές δεν λένε κάτι…η Ιταλία το 2017 μεχρι τον τελικο ειχε φτάσει σε προβολες στο youtube 85.000.000 και τελικά βγήκε 6η…

    • Καλά οι προβολές δεν λένε κάτι…η Ιταλία το 2017 μεχρι τον τελικο ειχε φτάσει σε προβολες στο youtube 85.000.000 και τελικά βγήκε 6η…

  7. Οι Γεωργιανοί έχουν αποσύρει το τραγούδι τους μην τους το ματιάσουμε! Αναμονή λοιπόν μέχρι να μας επιτρέψουν να το απολαύσουμε

  8. Μετά από πολλά χρόνια θα πάμε ξανά Βέλγιο! Βρυξέλλες 2019! Είμαι πολύ σίγουρος για αυτό. Η κοπέλα έχει πολύ καλή φωνή και οι κριτές θα αγαπήσουν το τραγούδι! Είναι πολύ ποιοτικό και πιστεύω πως με μια καλή σκηνική παρουσίαση, το Βέλγιο μπορεί να κερδίσει και το κοινό!

  9. Ενώ το τραγούδι ξεκινάει πολλά υποσχόμενο, τελικά σε διαψεύδει μέσα στα πρώτα 30 δευτερόλεπτα. Οι ελπίδες σου επιστρέφουνε επάνω στο λεπτό, αλλα πάλι προσγειώνεσαι αμέσως απότομα. Είναι τόσο αδιάφορο & άνοστο που το κάνει βαρετό ακόμη & για νανούρισμα.
    Χωρίς αμφιβολία πια, δηλώνω πως για μένα είναι η χειρότερη χρονιά από άποψη τραγουδιών. Φέτος είναι η πρώτη φορά στα 31 χρόνια που παρακολουθώ το διαγωνισμό που δεν έχω αγαπημένο τραγούδι. Συμπαθώ απλά 4-5 συμμετοχές & μετά το χάος.

  10. Εγώ πάλι θα πω πως η φετινή Eurovision είναι εξαιρετική! Πολύ καλύτερη από πέρσι και από τους πιο ενδιαφέροντες διαγωνισμούς Eurovision εδώ και πολλά χρόνια. Σαν αίσθηση μου θυμίζει το 2014 που δεν είχαμε κάποιο αριστούργημα αλλά αρκετά καλά τραγούδια και άσχετα με το τι λένε τα στοιχήματα δεν μπορείς να προβλέψεις τον νικητή. Φέτος πολλά διαφορετικά ακούσματα, πολύ λιγότερες βαρετές μπανάλ μπαλάντες, πιο ψαγμένα τραγούδια και πολύ σημαντικό 13 μη αγγλόφωνες συμμετοχές!

    • Υπήρχε φαβορί το 2014, η Αρμενία, αλλά έχασε έδαφος στο live μιας & ο Aram MP3 αποδείχτηκε αδύναμος πάνω στη σκηνή. Το μπαμ το έκανε η Αυστρία. Μετά την εμφάνιση & την ερμηνεία της Conchita στο 2ο ημιτελικό ήταν φως φανάρι που θα πάει το βραβείο.

    • Κ γω την λατρεύω την φετινή χρονια εχει πολυ κλ τραγούδια, ποικιλία, κ πολλά τραγούδια σε άλλες γλώσσες δεν θ ακούσουμε εναν αγγλόφωνο ο θεός ν τον κανει δλδ αγγλόφωνο διαγωνισμό !!!!

  11. Εγώ, πάντως, το προτιμώ που δεν έχουμε το απόλυτο φαβορί φέτος. Για παράδειγμα, δεν μου άρεσε καθόλου που το 2015 το ξέραμε όλοι ότι θα το σηκώσει ο Mans. Έχασε όλη η eurovision το νόημά της. Ναι, έπαιζαν και η Ιταλία με τη Ρωσία για τη νίκη, αλλά και πάλι. Όταν με το που ξεκινάς να βλέπεις τον τελικό ξέρεις ότι θα το πάρεις μια από αυτές τις 3 χώρες, χάνεται όλο το ενδιαφέρον. Ενώ τώρα, με αρκετές καλές συμμετοχές, ποτέ δεν ξέρεις. Είναι αδύνατον να ψυχολογήσεις οσους ψηφίζουν. Για παράδειγμα, ποιος πίστευε ότι πέρυσι θα βγει 3η η Μολδαβία ή 8η, αν δεν κάνω λάθος, η σάχλα της Ρουμανίας; Για τον ίδιο λόγο, μπορεί και να νικήσει και το Ισραήλ φέτος, αν και το τρέμω κάτι τέτοιο. Για τον ίδιο λόγο, επίσης, μπορει να το σηκώσει η Βουλγαρία, η Τσεχία, η Εσθονία, το Βέλγιο ή ακόμη κι εμείς. Ό κόσμος είναι αψυχολόγητος και το διαπιστώνουμε κάθε χρόνο. Όπως και να ‘χει, καλή επιτυχία σε όλους και φυσικά στην Ελλαδάρα μας που, μετά από χρόνια, θα παρουσιάσουμε κάτι πραγματικά ποιοτικό και αξιοπρεπές.

    • Έτσι και κερδίσει το Ισραήλ φέτος οι Ευρωπαίοι απ του χρόνου θα χρειαστούν γερό τρολ… Να στείλουμε την Έφη Θοδωρή να πει τα γίδια στο μαντρί αφού φέτος είναι φαβορί η κότα

  12. Πραγματικά θα συμφωνήσω η ευχή του Σαλβαντόρ στην ομιλία της νίκης τους είπε να υπάρχουν καλά τραγούδια ( κάτι τέτοιο είπε ) και όντως πραγματοποιήθηκε… Υπάρχουν παρά πολλά τραγούδια που αξίζουν
    Βέλγιο Ισραήλ Ελλάδα Τσεχία Νορβηγία εσθονια Γαλλία Κύπρος Βουλγαρία Φιλανδια Σουηδία Πολονια Αγγλία εξαιρετικά τραγούδια όσον αφορά την acoustic version όλα στο live θα τα δούμε

    • Δε νομιζω οτι ο Σαλβαδορ εννοουσε αυτο που καταλαβες εσυ.
      Πιστευω δε, οτι αν του επιτρεποταν θα ανεβαινε στη σκηνη και θα κατεβαζε κατω την κακαριζουσα. Για να μη μιλησω για την Τσεχια, αλλα και αλλα απο αυτα που ανεφερες. Ο Σαλβαδορ εχει ιδιαιτερο γουστο.

  13. Όλα θα κριθούν στις πρόβες.Εκεί θα φανεί η σκηνική παρουσία και η δυναμική των τραγουδιών.
    Για Νίκη για μένα αξίζουν μόνο Ελλάδα, Γαλλία και Εσθονία.Όλα τα άλλα μου μοιάζουν να κινούνται σε κλασικές συνταγές με εξαίρεση του Ισραήλ το οποίο προσωπικά δεν αντέχω να ακούω.Θυμάμαι και τον ντόρο του Μπάιλα Τσικιτσικι.Αν καίγονται κάποιοι με την κότα, τουλάχιστον ας το ψηφίσουν 5άδα και όχι νικητήριο.Έλεος.
    Τώρα τι θα γίνει στο τέλος…………άγνωστες οι διαθέσεις των κριτών.

  14. Τα ακούσαμε όλα…οκ…ενδιαφέρον ακούσματα και πολυμορφία τραγουδιών….την σνατριχίλα όμως που νιώθω όταν ακούω το ονειρό μου δεν μου την έβγαλε άλλο τραγουδι…θυμάμαι την ίδια αίσθηση είχα το 2007 όταν άκουσα το molitva…Εξακολουθώ να πιστευω ότι αν καταφέρουμε τον Μάιο στην σκηνή να το απογει σουμε θα βγούμε πρώτη….όσο για το ισραήλ 10αδα μπορει να είναι αλλά δεν είναι το νικητήριο για φέτος

  15. Η δεκάδα μου για φετος
    1. Ελλαδα (πρώτη φορά τη βάζω πρώτη μετα το 2001) 9.5
    2. Ισραηλ 9.3
    3. Εσθονία 9.1
    4. Βέλγιο 9.1
    5. Ιταλία 9.0
    6. Ισπανία 8.7
    7. Ουγγαρία 8.5
    8. Λιθουανία (1η φορά στη δεκάδα μου) 8.4
    9. Σερβία 8.4
    10. Δανία/Μαυροβούνιο 8.0

  16. Απίστευτη απογοήτευση. Καμία σχέση μ’ αυτό που περίμενα από τους συγκεκριμένους.
    Καλή επιτυχία.

    Μου αρέσουν πολύ:
    01. Ουγγαρία
    02. Γαλλία
    03. Αλβανία
    04. Ιταλία
    05. Ισραήλ
    06. Βέλγιο

    Μου αρέσουν:
    07. Ελλάδα
    08. Αρμενία
    09. Πορτογαλία
    10. Ρουμανία
    11. Ολλανδία
    12. Λετονία
    13. Γερμανία

    Έτσι κι έτσι έως καλούτσικα:
    14. Σερβία
    15. Σουηδία
    16. Ελβετία
    17. Δανία
    18. Ηνωμένο Βασίλειο
    19. Σλοβενία
    20. Λιθουανία
    21. Νορβηγία
    22. Ιρλανδία
    23. Αυστρία

    Δε μου αρέσουν (τους δίνω όμως μια δεύτερη ευκαιρία):
    24. Τσεχία
    25. Λευκορωσία
    26. Μαυροβούνιο
    27. Ρωσία

    Δε μου αρέσουν:
    28. Μολδαβία
    29. Βουλγαρία
    30. Ουκρανία
    31. Γεωργία
    32. Πολωνία
    33. Εσθονία
    34. Σκόπια
    35. Αυστραλία
    36. Κροατία
    37. Φινλανδία
    38. Κύπρος
    39. Μάλτα

    …και ο κάδος:
    40. Σαν Μαρίνο
    41. Αζερμπαϊτζάν
    42. Ισλανδία
    43. Ισπανία

  17. Συμπαθητικοί καλλιτέχνες, αλλά πολύ βαρετό το κομμάτι, δε νομίζω να πάει τελικό!
    Δεκάδα που έχω προς το παρόν στο μυαλό μου: 1. Ιταλία (υπέροχο τραγούδι και μήνυμα), 2. Ολλανδία (ωραίο και ανεβαστικό ροκ και ωραία φωνή) , 3.Ουκρανία (ωραίο και μοντέρνο), 4. Βέλγιο (εξαιρετικό, ποιοτικό και ιδιαίτερο), 5. Νορβηγία (χαριτωμένο και έξυπνο, που θα έχει σίγουρα ωραία σκηνική παρουσία), 6.Λευκορωσία (σαν τραγούδι είναι το αγαπημένο μου, όλα θα δείξουν στο live), 7. Γερμανία (ωραία μπαλάντα), 8.Τσεχία (διασκεδαστικό, μοντέρνο και ο νεαρός είναι πολύ καλός και στο live), 9. Γαλλία (γλυκιά μπαλάντα), 10. Ισπανία (γιουροβιζιονικό κομμάτι).

  18. Το δικό μου top 10 ανεξαρτήτου σειράς είναι:
    Βελγιο
    Γαλλια
    Τσεχία
    Ουκρανία
    Ελλάδα
    Εσθονία
    Γερμανία
    Σουηδία
    Ιταλία
    για δέκατη θέση είμαι ανάμεσα Ισραήλ , Λευκορωσία και Κύπρος γιατί έχω ενδοιασμούς για το live….το Ισραήλ πιθανολογώ θα το υποστηρίξει καλύτερα γιατί το live της είναι εξίσου καλό….

  19. Δεν μπορώ να πω πως έχω ενθουσιαστεί. Το επίπεδο είναι αρκετά μέτριο και δεν υπάρχουν τα ΚΑΛΆ τραγούδια αλλά πολλά καλύτερα. Από τις μετριότητες πάντως ξεχωρίζουν η Τσεχία για την ερμηνεία και την διάθεση, η Εσθονία για τη ποιότητα και το Ισραήλ για την τρασίλα

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ