ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Με το “Monsters” στη Λισαβόνα!

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο στην Espoo Metro Arena o εθνικός τελικός της Φινλανδίας  UMK (Uuden Musiikin Kilpailu), που ανέδειξε νικητήριο τραγούδι και 52η εκπροσώπηση της χώρας στι διαγωνισμό της Eurovision το τραγούδι . Το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο YLE είχε από πολύ νωρίς φέτος ανακοινώσει την απευθείας ανάθεση στη Saara Aalto, της οποίας τα τραγούδια είχαν δει το φως της δημοσιότητας ένα ένα μέσα στις προηγούμενες εβδομάδες.

Τα τραγούδια που διαγωνίστηκαν απόψε και πήραν τις ψήφους διεθνούς κριτικής επιτροπής (από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισλανδία, τη Γαλλία, την Εσθονία, την Ιταλία, την Ελβετία, τη Νορβηγία και την Πορτογαλία) και τηλεοπτικού κοινού αντίστοιχα ήταν:

  • Monsters ( 12+12 )
  • Domino ( 10+10 )
  • Queens ( 8+8 )

Αμέσως μετά το διαγωνιστικό κομμάτι, είδαμε στη σκηνή τη Melanie C από τις Spice Girls και αγαπημένη τραγουδίστρια της Saara να τραγουδά ζωντανά το “I turn to you” κι αμέσως μετά ήρθε η ψηφοφορία των επιτροπών, οι οποίες ανέδειξαν νικητήριο τραγούδι το “Monsters“, όπως έκανε και το τηλεοπτικό κοινό λίγη ώρα αργότερα.

Η Saara Aalto θα διεδικήσει την πρόκριση της Φινλανδίας στο μεγάλο τελικό της 12ης Μαΐου στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιτελικού (μαζί με την Ελλάδα) στις 8 Μαΐου.

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου

 

28 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το οτι φιγουραρει εδω και μερες στην πρωτη 5αδα των στοιχηματων πριν αναδειχθει το τραγουδι…ότι τι..δηλ?..επειδή την ξέρουν στην Αγλετέρα?..so..?..εντάξει..υπάρχουν χωρες λαγοί στο στοίχημα αλλά ετούτη εδώ η περιπτωση δεν ανα δεικνύει κάτι..φτωχό χωρις κορύφωση στο ρεφρεν..υπερεκτιμημένη καθαρά..δε θα εκπλαγω αν πάει πάτο κιόλας..!

  2. Κι όπως έχω πει από καιρό, θα δούμε τις περισσότερες χώρες που βρέχονται από τη Βαλτική στην δεκάδα του τελικού…οπότε και η νίκη θα κατευθυνθεί προς τα ανατολικά…Δυστυχώς για τη Φινλανδία, την πρωτιά της την έφαγε η γειτόνισσα Εσθονία. Πεντάδα χτυπάει στα σίγουρα πάντως.

  3. Υπεροχο ποπ κομματι, με ωραια μελωδια, ωραιο ρεφρεν και ΥΠΕΡΟΧΟ στιχο. Αυτο σε συνδυασμο με τη φωναρα της εγγυώνται μια ΄σιγουρη επτάδα στον τελικό. Μαρεσει πολυ η συμμετοχη αυτή. Και μπράβο τους για τον υπέροχο τελικό που διοργάνωσαν με τα 3 τραγούδια. Σαν κανονική γιουροβίζιον η σκηνή και όλα.

  4. Κλασικές αντιδράσεις! !!! Ακούνε ένα ποπ τραγούδι και είναι τρομερό, αριστούργημα κλπ….Ακούνε Metal, Country και είναι ηχορύπανση κλπ…Btw η Eurovision δεν είναι μόνο ποπ διαγωνισμός! !! Οσο για το συγκεκριμένο κομμάτι, το έχουμε ακούσει πολλές φορές!

    • Οπως ακριβως τα λες.
      Σεβαστη η γνωμη σου. Αρχισε λοιπον κι εσυ να σκεφτεσαι σοβαρα να σεβεσαι τη γνωμη αλλων οπως τη δικη μου που θεωρουμε την καντρι και τη μεταλ μουσικη ηχορυπανση. Φιλικα.

      • Μα δεν είπα ότι δεν σέβομαι την γνώμη σου. ..Απλά το ανέφερα και είναι κάτι που έχω δει και σε άλλα σάιτ και με προβλημάτισε που υπάρχει η συγκεκριμένη αντίληψη για έναν διαγωνισμό τραγουδιού.

      • Τι σε προβληματισε; Ο περισσοτερος κοσμος δεν ακουει μεταλ. Η καντρι με εξαιρεση Αγγλια, Ιρλανδια, Ολλανδια και λιγο σκανδηναβια δεν ειναι γνωστο ακουσμα στην ευρωπη. Δεν εχει αποθυμενα ο κοσμος με αυτα τα ειδη μουσικης, δεν κανει μπουλιγκ, απλα δεν τους αρεσει. Εγω τα θεωρω ηχορυπανση. Οπως και την κλασικη μουσικη. Δεν παει να μου λεει ο αλλος οτι ειναι κουλτουρα…εμενα με πιανει πονοκεφαλος. Γιατι να γραψω πχ οτι της Ολλανδιας η της Ουγγαριας ειναι φοβερα; Τα θεωρω απαισια. Οπως φανταζομαι οτι εσενα σου αρεσουν. Γι αυτο υπαρχουν αλλωστε. Προφανως σε καποιους αρεσουν. Απλα, ο καθενας λεει τη γνωμη τη δικη του. Απλο.

    • Συμφωνω απολυτα μαζι σου πως ο διαγωνισμος δυστυχως εχει συνδεθει με τη ποπ μουσικη.Αλλα τα τελευταια χρονια ειναι η αληθεια πως τα τυπικα ποπ κομματαια αμα δεν εχουν καποια υπερπαραγωγη στην παρουσιαση η αβαντα απο την EBU (βλεπε Σουηδια) δεν πανε καλα.

      • Εχεις δικιο. Μεχρι και οι ιδιοι οι σουηδοι το λενε αυτο. Οτι πολλα τραγουδια τους που πηγαν καλα δεν αξιζαν.

  5. απέσιο και χάλια. είνε πολύ πίσο γενικά και η μουσική καο το κλπις ας πάρει κανένα μάθημα από το κλιπς της φουρέιρας καλίτερα. παριστάνει τον χριστό με τους μαθητές guy, ντροπή. δεν φτάνει στο τόσο το σικ και το στιλ της φουρέιρας. εκτός τελικού σίγουρα να το δείτε/

  6. Γενικά το τραγούδι κυμαίνεται από μέτριο προς καλό. Φυσικά η τρομερή φωνή της Saara μπορεί να το αναδείξει πολύ αλλά δεν πιστεύω ότι μπορεί να χτυπήσει πεντάδα. Δεκάδα με λίγη τύχη ίσως.

  7. Για μενα το τραγουδι της Φινλανδιας δεν ειναι ασχημο νομιζω οτι θα περασει στον τελικο

  8. Μου αρέσει πάρα πολύ και μάλιστα από την πρώτη φορά που το άκουσα. Από κάποιο σημείο και μετά στην αποψινή εμφάνισή της δεν μου άρεσε ιδιαίτερα. Επίσης και φωνητικά σε κάποια σημεία μου ακούστηκε κάπως χωρίς να είμαι ειδικός. Καλή επιτυχία Φινλανδία!!

  9. Δεν έχει τίποτα ιδιαίτερο αυτό το τραγούδι!! Όλος αυτός ο ντόρος με τα στοιχήματα είναι καθαρά λόγω της ερμηνεύτριας.. Σκηνικά δε νομίζω να αναδειχθεί ιδιαίτερα κι γενικά πιστεύω ότι θα έχει τη μοίρα της περσινής συμμετοχής της Π.Γ.Δ.Μ. (ίσως καταφέρει να περάσει τελικό αλλά δε νομίζω να καταφέρει πολλά).

  10. Το τραγούδι μου άρεσε από την αρχή. Η Saara είχε κάποια φωνητικά προβλήματα που ωστόσο μέχρι το Μάιο πιστεύω ότι δε θα υπάρχουν. Η βασική μου διαφωνία έχει να κάνει με το staging. Εντάξει, περίμενα ότι θα είναι υπερβολικό, αυτό που είδα όμως παραείναι και νιώθω ότι δεν βοηθάει το κομμάτι να αναδειχθεί, το αντίθετο μάλιστα…

  11. Το κορίτσι χαραμίζεται. Ελπίζω όλα αυτά να είναι παροδικά και σύντομα να αλλάξει μυαλό και καλλιτεχνική ρότα. Της αξίζει καλύτερο ρεπερτόριο. Είναι μεγάλο ταλέντο.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ